21/11/2009 12:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Hurriyet "αποκαλύπτει" το σχέδιο λύσης του ΚυπριακούΥπό τον τίτλο «Αυτό θα είναι το κράτος της Κύπρου», η τουρκική εφημερίδα Hurriyet  υποστηρίζει ότι «αποκαλύπτει» τη λύση στην οποία έχουν καταλήξει ο Κύπριος πρόεδρος με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη για λύση του Κυπριακού.

Σε έντονο ύφος διαψεύδει το δημοσίευμα ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, χαρακτηρίζοντάς το «ανήθικο και απαράδεκτο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η λύση στην οποία φέρονται να κατέληξαν οι δύο άνδρες προβλέπει:

- Η Γερουσία θα εκλέγει το «προεδρικό ζεύγος» που θα αποτελείται από έναν Ελληνοκύπριο και έναν Τουρκοκύπριος. Η προεδρία και η αντιπροεδρία θα ασκείται εναλλάξ από το τον Ελληνοκύπριο και τον Τουρκοκύπριο.

- Το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποτελείται από έξι Ελληνοκύπριους και τρεις Τουρκοκύπριους υπουργούς. Οι υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών, Οικονομικών και ο αρμόδιος για θέματα ΕΕ υπουργός δεν θα επιτρέπεται να ανήκουν στην ίδια κοινότητα. Για τη λήψη οιασδήποτε απόφασης δεν θα αρκεί η πλειοψηφία της μίας πλευράς αλλά θα απαιτείται η συναίνεση τουλάχιστον ενός μέλους και της άλλης κοινότητας.

- Η νέα ενιαία Κύπρος δεν θα διαθέτει στρατό. Κάθε πλευρά θα έχει την δική του αστυνομική δύναμη, ενώ σε ομοσπονδιακό επίπεδο θα συγκροτηθεί σώμα ασφαλείας, στο πρότυπο του αμερικανικού FBI. Η τουρκοκυπριακή πλευρά επιμένει σε ίση αστυνομική δύναμη των δυο πλευρών η ελληνοκυπριακή πλευρά ζητεί αναλογία 6 προς 4 υπέρ των Ελληνοκυπρίων.

- Τα ελληνικά και τα τουρκικά θα είναι επίσημες γλώσσες, χωρίς να αποκλείεται η χρήση μίας τρίτης γλώσσας. Στις δημόσιες υπηρεσίες οι θέσεις του διευθυντή και του υποδιευθυντή θα μοιράζονται μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

- Θόλο παραμένει το τοπίο όσον αφορά στο περιουσιακό, ωστόσο από το δημοσίευμα προκύπτει ότι οι δύο ηγέτες προσανατολίζονται σε μία μεικτή λύση αποζημιώσεων και ανταλλαγής περιουσιών.

- Εφόσον επιτευχθεί τελική συμφωνία στις διαπραγματεύσεις θα ακολουθήσουν ταυτόχρονα δυο δημοψηφίσματα στην Κύπρο.

Θ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιωάννης ο Μεσσήνιος avatar
  Ιωάννης ο Μεσσήνιος 21/11/2009 12:55:38

  Πάνω στο "χρυσοπράσινο φύλο ριγμένο στο πέλαγο" διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς και επι τον ιματισμό μου έβαλον κλήρο....

 2. mesaios daktylos avatar
  mesaios daktylos 21/11/2009 13:48:28

  Φουκαρά Τάσσο, παρέδωσες κράτος και θα καταλήξει κοινότητα.

 3. Σπύρος avatar
  Σπύρος 21/11/2009 14:25:03

  Μου αρέσει που γινεται αναφορά και σε τρίτη γλώσσα.
  Αμ τυχαία έστειλαν τήν Ρεπούση μαζί τίς λοιπές ΄΄δυνάμεις΄γιά ΄εκπαίδευση΄στην Κύπρο...

  Thalia Dragona rules...

 4. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 21/11/2009 16:06:46

  Προτείνω επίσης , στα πλαίσια των αξιών της Οργουελικής Νέας Εποχής ( “ NEW-AGE “ ) , και τα ακόλουθα μέτρα :

  -Να καταργηθούν οι ρατσιστικοί γάμοι μεταξύ υποτιθέμενων ¨ομοεθνών¨ και ¨ομόδοξων¨ και να καθιερωθούν σαν ¨πανανθρώπινη λύση¨ ΟΙ ΜΙΚΤΟΙ ΓΑΜΟΙ με χορηγία του νέου κράτους : ένα δωρεάν γαμήλιο ταξίδι δύο εβδομάδων στην ¨πρώτη πατρίδα¨ των Γ. Παπανδρέου – Α. Ρόντος .

  Μια επίσκεψη στο πρότυπο κράτος των μεταναστών και των μειονοτήτων , όπου όλοι ζουν χωρίς εθνικές προκαταλήψεις με μοναδικό αγαθό την οικονομική δραστηριότητα και επιτυχία. Το κράτος των ¨αυτοδημιούργητων¨ , πέρα από… ¨φυλές , φύλο και θρήσκευμα ¨.

  -Στην νέα κρατική ραδιοφωνία να μεταδίδεται ελληνική – τουρκική μουσική ¨6 – 4 ¨ .

  -Χριστιανικές εκκλησίες και Μουσουλμανικοί μιναρέδες να κατασκευάζονται επίσης σε αναλογία ¨ 6 – 4 ¨ .

  -Στα ιστορικά και αρχαιολογικά μουσεία τα εκθέματα να τοποθετούνται επίσης σε αναλογία ¨ 6 – 4 ¨ καλλιτεχνικά δημιουργήματα του δήθεν ελληνικού ( ένα κράμα Αχαιών – Δωριέων και Ιώνων ήταν και αυτοί ) και αραβικού πολιτισμού.

  -Να απαγορευτούν τα φασιστικά ¨αμιγώς ελληνικά ή τουρκικά σχολεία ¨ και να καθιερωθούν τα σαν υποχρεωτικά τα ¨μεικτά σχολεία ελλήνων – τούρκων και άλλων νέο-μεταναστών . Όλες οι σχολικές τάξεις να συγκροτούνται με την γνωστή αναλογία . Όπου διορίζεται έλληνας διευθυντής στις σχολικές μονάδες να διορίζεται και ένας σαν υποδιευθυντής ένας τούρκος και αντίστροφα.

  Παντού θα πρέπει να διδάσκεται επίσης , να καθιερωθεί η συγγραφή μαθητικών εκθέσεων σχετικά , η περίοδος της ειρηνικής συμβίωσης ελλήνων και τούρκων κατά την διάρκεια της ¨Πολυεθνικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας¨.

  Να στιγματίζεται ο γαλλικός ρατσιστικός διαφωτισμός σαν πηγή του πατριωτισμού – εθνικισμού που ξεσήκωσε τους ευτυχισμένους λαούς σε εθνικές επαναστάσεις και δημιουργίας συνόρων στην ¨μοναδική μας πατρίδα – τη γη ¨.

  Σαν παράδειγμα , προς αποτροπή , για ¨εθνικιστικές εξάρσεις , μισαλλοδοξίες και προκαταλήψεις ¨ θα πρέπει να διδάσκεται , με ¨αντικειμενικό – συμφιλιωτικό τρόπο βέβαια ¨ , η σφαγή των τούρκων και εβραίων στην Τριπολιτσά από τον προπομπό τρομοκράτη Θ. Κολοκοτρώνη .

  -Δίπλα στα ¨φυλακισμένα μνήματα¨ των δήθεν αγωνιστών κατά της αποικιοκρατίας να τοποθετηθούν και τα μνήματα των τούρκων αγωνιστών που πολέμησαν στο πλευρό άγγλων συμπολιτών για την προστασία των μειονοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

  -Η πρόβλεψη για ελληνική και τουρκική αστυνομία είναι καταφανώς ρατσιστική. Αυτή την στιγμή στην Κύπρο σχεδόν το 20 % του πληθυσμού αποτελείται από νέο - μετανάστες αδελφούς . Συνεπώς θα πρέπει να διορίζονται αστυνομικοί από όλες τις εθνότητες.

  -Όλοι οι νέο- μετανάστες , ιδιαίτερα τα παιδιά τους , θα πρέπει να αποκτήσουν την νέα κυπριακή υπηκοότητα , μετά από τρις μήνες διαμονής τους , δηλαδή μόλις τερματισθεί η επίσημη τρίμηνη η ¨τουριστική τους παραμονή¨. Υπάρχει επίσης ¨δημοκρατικό έλλειμμα ¨ στην συμφωνία αυτή. Δεν προβλέπεται και η ψήφος των μεταναστών.

  Γιατί να μην ψηφίζουν οι μετανάστες όταν επιτρέπεται να ψηφίζουν οι μετά το 1974 τούρκοι έποικοι ; Τι σόι δημοκρατία θα είναι αυτή ;

  -Η νέα σημαία θα πρέπει να συμβολίζει την συμβίωση πέρα από ¨φυλή – θρησκεία και σεξουαλικό φύλο ¨.

  Σαν τέτοια προτείνουμε ένα πανί με όλα τα χρώματα της ίριδας , σαν το ουράνιο τόξο , έχοντας στο κέντρο την τηλεοπτική εικόνα του Μπόπ-Σφουγγαράκι ( ένα ανθρωποειδές είδος χωρίς φυλετικά χαρακτηριστικά και σεξουαλικό προσδιορισμό ) . Σημαία αυτή θα συμβολίζει την αισθητική πολυχρωμία , την πολυφωνία και την βιολογική ποικιλότητα.

  -Η Κύπρος αναλαμβάνει να αναπτύξει στον επιστημονικό τομέα την διεύρυνση του όρου της δημοκρατίας , με χορηγία ευρωπαϊκών κονδυλίων και αμερικανικών ιδρυμάτων , το επιστημονικό θεώρημα :

  ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ – ΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞ-ΟΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΈΣ και προάγουν το ανθρώπινο δικαίωμα της ¨ανοχής¨ και του ¨αυτοπροσδιορισμού¨ .

  -Προς αυτή την κατεύθυνση θα καταργηθεί το αναχρονιστικό μάθημα της ιστορίας και θα αντικατασταθεί με ατομικά διηγήματα προσωπικών βιωμάτων.

  • ρίζα avatar
   ρίζα @ ΝΤΑΝΤΟΝ 22/11/2009 01:51:57

   Ο σαρκαστικός σου τρόπος δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας αλλά και τον πρωτόγονο τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα πράγματα ακόμα και σήμερα. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.

   Ποια όμως θα μπορούσε να είναι η λύση; Να μην υπάρχουν χώρες; Να είναι οι χώρες πολύ μικρότερες (επίπεδο νομού); Να καταργηθεί το χρήμα; Ή μήπως να καταργηθεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία; Πώς θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τον ασφυκτικό έλεγχο; Ή μήπως δεν γίνεται διότι αυτά τα πράγματα είναι φυσικό και επόμενο να συμβούν; Μήπως αν τα αποδεχτούμε θα μπορέσουμε καλύτερα να λειτουργήσουμε μέσα σε ένα περιβάλλον εχθρικό;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.