24/08/2009 23:21
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Google παραβιάζει προσωπικά δεδομένα;Ενώ πρόσφατα, εξιχνιάσθηκε έγκλημα στη Σουηδία με τη βοήθεια των εικόνων της Googleη ελβετική κυβέρνηση ζήτησε από την εταιρία να προχωρήσει στην άμεση αφαίρεση οποιασδήποτε εικόνας από την Ελβετία εμφανίζεται στο δημοφιλές διαδικτυακό πρόγραμμα της, το Street View Maps.

Ο επικεφαλής της  ελβετικής ομοσπονδιακής Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Hanspeter Thuer, πιστεύει πως οι εικόνες που αναρτά η Google, παραβιάζουν την αυστηρή νομοθεσία της χώρας, που προστατεύει την ιδιωτικότητα, επειδή το πρόγραμμα αδυνατεί να «καλύψει» την ταυτότητα των εικονιζόμενων πολιτών. Εξέδωσε μάλιστα και ανακοίνωση στην οποία λέει: «Πολλά πρόσωπα και πινακίδες αυτοκινήτων δεν καλύφθηκαν  ή καλύφθηκαν ανεπαρκώς». Και πρόσθεσε πως «απαιτεί από την εταιρία να διακόψει πάραυτα την online υπηρεσία του Street View στο διαδίκτυο».

 Από την πλευρά της η Google Inc. απάντησε, πως όλα αυτά θα συζητηθούν διεξοδικά στην συνάντηση που έχει προγραμματιστεί με τον Ελβετό αξιωματούχο.

 ΑΡ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.