#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/11/2010 22:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Citibank κλείνει 31 από τα καταστήματά της στην ΕλλάδαΒόμβα για τον τραπεζικό κλάδο και την ελληνική οικονομία αποτελεί η είδηση ότι η Citibank κλείνει 31 από τα 73 καταστήματά της στην Ελλάδα. Μέσα στις επόμενες ημέρες τα καταστήματα με το σήμα της Citi θα είναι “φαντάσματα” ενώ οι εργαζόμενοι είτε θα πρέπει να αποδεχθούν πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου είτε θα απορροφηθούν σε άλλα τμήματα.

Βασική αιτία που προβάλλει η διοίκηση για το “λουκέτο” στα καταστήματα είναι η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και η δραματική μείωση των δανείων. Η αμερικανική τράπεζα δηλώνει ότι θα επικεντρωθεί στις πιστωτικές κάρτες, κυρίως στη Diners όπου έχει κυρίαρχο ρόλο στην Ελλάδα.

Όμως, το γεγονός αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και η μια μετά την άλλη οι μεγάλες ξένε εταιρείες αποχωρούν αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 24/11/2010 22:35:08

  Όχι. Το γεγονός δείχνει ότι η παρασιτική χρηματοπιστωτική δραστηριότητα, που είναι ο πυρήνας του αμερικανικού καζινο- καπιταλισμού τα τελευταία 30 χρόνια, δεν έχει άλλο ψωμί εδώ για τους εμπνευστές του.

  Τράπεζες-ζόμπι σαν τη Citi δεν είναι μοχλός για αναπτυξιακές παραγωγικές δραστηριότητες αλλά δημιουργοί και εκμεταλλευτές σε πρόσκαιρες "φούσκες".
  Να πουλάνε "πέτσινα" αμοιβαία.
  Να δίνουν δάνεια σε φαντασμένους νεοέλληνες για να αγοράζουν σπίτια πέρα από τις δυνάμεις τους.
  Να πριμοδοτούν μια αστήρικτη σε πραγματικά εισοδήματα κατανάλωση με καταναλωτική πίστη - "αγόρασε ό,τι σού γυαλίζει εδώ και τώρα και μην νοιάζεσαι για το μέλλον".
  Να πλασάρουν τα απίθανα χρηματοοικονομικά "προϊόντα" που κατέστρεψαν το ίδιο το σύστημα που τα δημιούργησε.

  Η Citi ήταν για φούντο στις ΗΠΑ, σώθηκε από δημόσιο χρήμα, ναι, αυτού του κράτους που οι νεοφιλελεύθεροι λοιδορούν, και από τους Σαουδάραβες.
  Ουστ κοράκια

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Προφήτης 24/11/2010 22:40:02

   animal passions, symbol of total logic.
   Loan Facility δεν το λενε το δικο μας??

   ΠΠ

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Προφήτης 24/11/2010 22:45:25

   Και τι χρήμα... 316 δις δολάρια, όλα για μία τράπεζα... Σχεδόν όσο το ελληνικό δημόσιο χρέος...

   Πάντως, αν και έχεις πλήρως δίκιο σε αυτά που λες, υπάρχει και κάτι ακόμη που κάνουν οι ανά τον κόσμο Citibank: Με την καταναλωτική πίστη δημιουργείται στην ουσία χρήμα. Τώρα, αυτό το χρήμα θα λείψει από την αγορά. Με τη μείωση της ποσότητας του χρήματος στην αγορά, θα υπάρξει ένα σπρώξιμο όλων προς τα κάτω, προς την ύφεση.

   Δεν λέω να στηρίζεται η οικονομία στον καζινοκαπιταλισμό, αλλά μήπως υπήρχε και ποιο ομαλός τρόπος να μειωθεί αυτό το χρήμα στην αγορά; Να υπήρχε αντικατάστασή του με χρήμα που θα έβγαζαν πιο υγιής δραστηριότητες δηλαδή: η παραγωγή προστιθέμενης αξίας και όχι η κατανάλωση;

   Όλο αυτό εμένα κάτι μου μυρίζει.

   Τις ίδιες υποψίες είχα και τον καιρό που είχαν σκοτωθεί να πετύχουν συγχωνεύσεις μεταξύ των τραπεζών. Μου είχε καρφωθεί η σκέψη ότι στόχος τους είναι, μέσω της μείωσης των τραπεζών και την αντίστοιχη μείωση του εσωτερικού διαταπεζικού χρέους, να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη μείωση της ποσότητας του χρήματος που κυκλοφορεί στην αγορά και, άρα, να πιεστεί κι άλλο ο κοσμάκης.

   Με αυτόν τον τρόπο πάμε στην ουσία σε μια επανάληψη του 1933: Τα χειρότερα έρχονται... Είναι μπροστά μας. Δεν πα να κάνει κηρύγματα αισιοδοξίας ρε Επώνυμε;...

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Επώνυμος 24/11/2010 23:09:28

    Γεια σου Επώνυμε! Η "στρατηγική" είναι : "βλέποντας και κάνοντας".
    Τι κάνουν τώρα που δεν κινείται τίποτα; Κόβουν έξοδα, δηλαδή μισθοδοσίες και λειτουργικά καταστημάτων.
    Τούς κέρδισαν και οι Λαρισαίοι στα δικαστήρια για παραπλανητικές επενδυτικές συμβουλές.

    Αν τα πράγματα παραχοντρύνουν θα φύγουν εντελώς.

    Η υπόθεση είναι το τραπεζικό σύστημα να λειτουργεί ΚΑΙ αναπτυξιακά, δίνοντας δύναμη στη χώρα.
    Γιατί η στρόγιγγα ρευστότητας γιγαντώνει ή αφανίζει δραστηριότητες.
    Αν πήγαινες και ζητούσες χρήματα για μια καινοτόμο επιχειρηματική δράση δεν θα σού έδιναν.
    Αν ζητούσες 500.000 € για ένα πεντάρι ρετιρέ κατασκευασμένο βιομηχανικά από Αλβανομαστόρους θα σού έδιναν. Κράταγαν εδώ ξένους και έδιωχναν Έλληνες.

    Αλλά εθνικό τραπεζικό σύστημα προϋποθέτει εθνική συνείδηση και εθνικό έλεγχο. Με (ορθα)ανοιχτές οικονομίες δεν γίνεται. Οδηγούμαστε σε μια μορφής προστατευτισμό;

    • Orestios avatar
     Orestios @ Προφήτης 24/11/2010 23:11:55

     Ο προστατευτισμός στην παρούσα φάση είναι αναγκαίος

    • MOUGIANNI MARIA avatar
     MOUGIANNI MARIA @ Προφήτης 24/11/2010 23:42:44

     Η CITIBANK EΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ..........ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ.............

  • MOUGIANNI MARIA avatar
   MOUGIANNI MARIA @ Προφήτης 24/11/2010 23:39:07

   ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Η ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Η CITIBANK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΕΠΗΣ ΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΕΔΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.....

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ MOUGIANNI MARIA 25/11/2010 00:34:03

    Κυρία Μουγιαννη, δεν γνωρίζετε μόνο εσείς την πραγματικότητα της τραπεζικής δραστηριότητας της Citibank στην Ελλάδα.
    Δικαίωμά σας να την υπερασπίζεστε, Θα έχετε τους λόγους σας.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ MOUGIANNI MARIA 25/11/2010 00:53:27

    Δράττομαι της ευκαιρίας να ζητήσω την γνώμη σας για τους λόγους της Εξόδου. Άλλως θα μείνει η διάχυτη, όπως είδατε, εντύπωση, ότι "τα ποντίκια εγκαταλείπουν πρώτα το καράβι, που (ξέρουν ότι) βυθίζεται.

    • anonymous avatar
     anonymous @ ΠΗΛΕΑΣ 25/11/2010 01:14:25

     Δεν πρόκειται για έξοδο. Περικοπές κάνουν. Βασικά δεν την ενδιέφερε το retail banking δηλ. η μαρίδα αλλά το private banking δηλ. οι λεφτάδες. Τους λεφτάδες μπορούν να τους διαχειριστούν τα 31 υποκαταστήματα, δε χρειάζονται 70+.

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ anonymous 25/11/2010 01:50:32

      Σωστό φαίνεται. Αλλά, ίσως η κα να ξέρει και κάτι ακόμα. Γι' αυτό ρώτησα.

     • anonymous avatar
      anonymous @ anonymous 25/11/2010 10:28:30

      Η Κυρία μάλλον είναι υπάλληλος της τράπεζας και μας είπε την άποψή της, τη δική της, όχι της τράπεζας. Δε με ενοχλεί να έχω και την άποψη των εργαζομένων.

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ MOUGIANNI MARIA 25/11/2010 11:26:31

    Δουλευόμαστε, κ. Μουγιάννη; Πόσα δάνεια που είχαν "προεγκριθεί" είχε δώσει; Χωρίς έλεγχο οικονομικών στοιχείων και δυνατοτήτων; Αφήστε, γιατί η αγορά γνωρίζει.

 2. anonymous avatar
  anonymous 24/11/2010 23:33:42

  Γιατί να μην κλείσει; Είναι μια τράπεζα με πανάκριβες χρεώσεις για τα πάντα κι εντελώς ανελαστική. Έχω ένα λογαριασμό σε αυτούς διότι μπορείς να κάνεις ανάληψη χωρίς κόστος από οποιοδήποτε υποκατάστημά τους διεθνώς οπότε βολεύει για ταξίδια.
  Μου είχαν δώσει μια visa και μια diners και τις δυο ατελώς. Επειδή δεν τις χρησιμοποίησα μου τις έκοψαν.
  Στη Γερμανία τα πουλήθηκε ολόκληρο το δίκτυο σε μια Γαλλική την Targo διότι με τα σκάνδαλα που δημιουργήθηκαν έχασε την αξιοπιστία της.
  Συνεπώς στο καλό και να μας γράφει.

 3. of8almow avatar
  of8almow 24/11/2010 23:48:29

  Αν είναι να φύγουν και να κλείσουν καταστήματα τότε δεν υπάρχει λόγος να κρατάνε τα δις που πήρανε σαν βοήθεια απο εμάς που τα πέρνουμε δανεικά απο αυτούς με 10+%. Φέρτε πίσω τα λεφτά που πήρατε 2 χρόνια τώρα και πάρτε και τα 71 καταστήματα με απαγόρευση να ξαναμπούν στο τραπεζικό σύστημα για τα επόμενα 30 χρόνια στην Ελλάδα.
  Μόνο τότε θα αξίζει να πληρώσουν και οι συνταξιούχοι. Όλα τα άλλα είναι παπαρ... του λαλάκη, με όλο το σεβασμό που λέει και ο λάκης

 4. Misha avatar
  Misha 25/11/2010 00:19:35

  Φίλε Προφήτη, απ όλες τις πάντες ακούγεται το αυτονόητο: εθνική επανόρθωση προϋποθέτει εθνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα,ήγουν κρατικές τράπεζες. Μια κι έξω , χωρις μα και μου, χωρίς διαπραγματεύσεις...Αλλά πού είναι ο ηγέτης που αγαπά την πατρίδα περισσότερο από την τσέπη του;

 5. neotera avatar
  neotera 25/11/2010 05:49:22

  Δεν παίρνουν και τον Ανδριανόπουλο μαζύ τους, μη τονε χάσουνε εδώ μεσ ' την αναμπουμπούλα ?

  • Misha avatar
   Misha @ neotera 25/11/2010 11:23:26

   Noμίζω πως ο Πέτρος Δούκας δουλευε για πάρτη της Σιτιμπανκ κάποιο φεγγάρι

   • anonymous avatar
    anonymous @ Misha 25/11/2010 12:54:58

    Και ο Δούκας και ο γιός του Μάνου έχουν περάσει από τη Citi.

 6. Right avatar
  Right 25/11/2010 11:20:43

  Μη ξεχνάτε ότι κάποιοι τρώνε ψωμί εκεί μέσα, στη παρούσα φάση δεν νομίζω να ήθελε κανείς σας να είναι υπάλληλος σ'ένα από τα 70 καταστήματα.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Right 25/11/2010 18:52:53

   Ανακοινώθηκαν 190 απολύσεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.