#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/04/2010 22:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ώρα του λογαριασμού έφτασε κ. Παπανδρέου

Τα τελευταία χρόνια, προτού ο Γ. Παπανδρέου γίνει πρωθυπουργός, έχτιζε το προφίλ του μεγάλου ηγέτη, με τις διασυνδέσεις, τα κονέ δηλαδή στο διεθνή χώρο. Οι εφημερίδες έγραφαν για το πόσο αξιοσέβαστος είναι σε παγκόσμιο επίπεδο και κυρίως πόσο σημαντική είναι η θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αλώνιζε τον κόσμο, μιλούσε σε συνέδρια, έκανε γνωριμίες, γενικώς περνούσε καλά και περίμενε μέχρι που η κακή μας μοίρα (ίσως και η δική του) τον έκανε πρωθυπουργό αυτή την κρίσιμη περίοδο. Η βόμβα της οικονομίας έσκασε στα χέρια του όπως αυτή του Ξηρού, έχοντας φυσικά βοηθήσει και η κακή στρατηγική των τελευταίων μηνών. Τώρα, όμως, που βρισκόμαστε προ των πυλών του ΔΝΤ αυτό που έχει σημασία είναι κατά πόσο μπορεί ο Γ. Παπανδρέου να εξαργυρώσει τα κονέ του, ειδικά στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Μην ξεχνάμε ότι ο Στρος Καν, επικεφαλής του μελλοντικού δήμιού μας, είναι Σοσιαλιστής, ο οποίος μάλιστα χτίζει το προφίλ του για να γίνει πρόεδρο της Γαλλίας.

Ήρθε η ώρα λοιπόν για τον Έλληνα πρωθυπουργό να κάνει ταμείο και να πάρει αυτά που τόσα χρόνια έδινε γυρνώντας ανά τον κόσμο για να συναντά ηγέτες.

Θα μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων; Θα μπορέσει να κερδίσει έστω και λίγα από τη συναναστροφή του με τον Στρος Καν; Άγνωστο.

Τώρα θα φανεί αν το προφίλ του διεθνώς καταξιωμένου πολιτικού ήταν πραγματικότητα ή απλά μια ακόμη κατασκευή των εδώ  καθοδηγούμενων ΜΜΕ.

Η ώρα του λογαριασμού έφτασε κ. Παπανδρέου.

 Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. donaE avatar
  donaE 16/04/2010 22:36:02

  Συνεχιαζουν να του φτιαχνουν το προφιλ
  http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2695:guardian-papandreou-for-a-cool-guy&catid=68:people&Itemid=48

 2. popolaros avatar
  popolaros 16/04/2010 22:36:39

  Κουμάντο στο ΔΝΤ δεν κάνει ποτέ ο ευρωπαίος πρόεδρος.
  Βιτρίνα είναι.

  Αυτό που θα συμβεί είναι απλό.
  Ο Στρος Καν θα γυρίσει Γαλλία από διεθνή θέση.
  Ο ΞεΣτρος Gap θα αναχωρήσει σύντομα για την νέα διεθνή θέση που του
  υποσχέθηκαν.
  Μπορεί να είναι και ο επόμενος Mr. ΔΝΤ...ποιός ξέρει.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ popolaros 17/04/2010 00:30:04

   Έναν άνθρωπο που δεν σκαμπάζει γρυ από οικονομικά, νομίζεις ότι θα μπορούσαν ποτέ να τον βάλουν επικεφαλής του ΔΝΤ;

   Μέχρι επικεφαλής σε καμιά... ΜΚΟ παγκόσμιας εμβέλειας ίσως θα μπορούσε να φτάσει ο Γιωργάκης. Σε κάτι σοβαρότερο όμως, όχι.

   • Σπάρτακος avatar
    Σπάρτακος @ Αυριανιστής 17/04/2010 12:06:46

    Μάλλον έχεις δίκιο.Κατά τα φαινόμενα,θα προεδρεύσει στη ΜΚΟ γιά τη διάσωση ενός γλοιώδους και δυστυχούς πλάσματος,του pasokous anencephalus.Το είδος δεν πρέπει να εξαφανισθεί,γιατί άν μη τι άλλο,χαρίζει πολύ γέλιο στους ταλαίπωρους κατοίκους,μιάς βαλκανικής χώρας του Νότου.

  • diasapollon avatar
   diasapollon @ popolaros 17/04/2010 19:48:37

   Θα γίνει ύπατος αρμοστής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.Γι΄αυτό κάνει τον τουρίστα ανά τον κόσμο.Ξέρετε ποιά είναι τα προσόντα που πρέπει να έχει κάποιος γιά να γίνει πρόεδρος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής;

 3. Jeffry avatar
  Jeffry 16/04/2010 23:27:18

  Κρίμα....χαμένη πήγε η χώρα μας.Πιος το φανταζόταν πόσο γρήγορα θα μας διέλυε το παιντί.

  • popolaros avatar
   popolaros @ Jeffry 17/04/2010 23:30:12

   Ξεφτίλισαν την χώρα μας σε 6 μήνες...οι πολιτικοί απατεώνες.

 4. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 17/04/2010 08:55:31

  Τη νύχτα της 14ης προς 15η Απριλίου 1912 βυθίστηκε ο Τιτανικός..
  ΚΟΝΤΑ ΠΕΣΑΜΕ...

 5. sim avatar
  sim 17/04/2010 09:51:56

  οι άνθρωποι κάθε εβδομάδα άλλάζουν αυτά που λένε και υπόσχονται.
  ξεκίνησαν με το <> πρεκλογικά ,συνεχίστηκε με το <> ,ακολούθησαν τα ταξίδια στα οποία εμφανίσαμε <> ,διαδημίζαμε <> και εισπράξαμε <> <> <> ΚΑΤΗΦΟΡΟ.
  συνεχίσαμε με <> ,<> κλπ
  Σήμερα <>

  Οι άνθρωποι βρίσκονται σε σύγχηση ,κάνουν γκάφες ,η αγορά διαλύεται ,΄΄ανθρωποι χάνουν την δουλεία τους ,ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΥΣ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ,η ώρα της αντεπίθεσης του κόσμου σε αυτούς τους κατόνομα πολιτικούς που βούλιαξαν και βουλιάζουν την χώρα μας.

 6. PELIAS avatar
  PELIAS 17/04/2010 11:22:31

  To είχα γράψει. Για δύο Ευρωβουλευτές σε κατ'ιδίαν συζήτηση στις Βρυξέλλες. Ο Αυστριακός, κουμπωμένος μέχρι εκείνη την στιγμή ανοίχθηκε λέγοντας

  - Δίκαιο έχεις καμαραντ. Έχει το χαμηλότερο IQ. Και όσο για την Σοσιαλιστική Διεθνή, εκεί ποροεδρεύει σε αυτούς που δέν έχουν καθόλου IQ!

  ΠΕΛΙΑΣ

  • nancy avatar
   nancy @ PELIAS 17/04/2010 15:43:19

   Εγώ το βεβαιώνω κιόλας, αλλά κάνω υπομονή γιατι η εποχή είναι μεταβατική.

  • popolaros avatar
   popolaros @ PELIAS 17/04/2010 23:28:00

   Χαζοχαρούμενος και κουτοπόνηρος.

 7. Orestios avatar
  Orestios 17/04/2010 13:03:32

  Εφ΄όσον μέχρι τώρα η μόνη του ασχολία ήταν να φτιάχνει το προφίλ του δεν καταλαβαίνω τον λόγο που πρέπει να σταματήσει να το κάνει.
  Τόσα χρόνια η εξασφάλιση θέσεων εξαιτίας ενός ονόματος είναι η επιτομή του νεποτισμού και της αναξιοκρατίας.
  Αμφιβάλλω πολύ για την ικανότητά του να παράγει έργο αν δείτε τί αποτέλεσμα είχαν οι παρεμβάσεις του στο θέμα της εκπαίδευσης πριν 30 χρόνια περίπου. Ακόμη να ορθοποδήσει καθώς συνεχώς γίνονται μεταρρυθμίσεις αυτοαναιρόντας της ίδιες τους τις μεταρρυθμίσεις.
  Στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής πολύ πιθανόν κατά τον ίδιο τρόπο που σήμερα λειτουργεί εξασκούσε υπερήφανη εξωτερική πολιτική. Δεν απορώ για την αποτυχία συμφωνιών όπως του Ελσίνκι και της Μαδρίτης. Τώρα φαίνεται πώς, εξαιτίας μιας στενοκεφαλιάς του, και πόσο έβλαψε την Ελλάδα.
  Σαν πρωθυπουργός πλέον είναι ολοφάνερη η ικανότητά του να ακολουθεί εντολές όχι όμως να παίρνει πρωτοβουλίες. Μόνος του ζήτησε να έρθει το ΔΝΤ γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτε. Δεν έχει την στόφα εκείνη που χαρακτηρίζει του ηγέτες. Ένας υπαλληλάκος λίγο πιο υπαλληλάκος από τον Σημίτη είναι, που όμως χώνει χοντρό χρήμα για να ακούνε και να διαβάζουν οι Έλληνες πόσο ωραία χαμογελά, πόσο ανανεωμένος είναι, πόσο cool τύπος και διάφορα άλλα ιλαρά για να αποκρυφθεί η ανικανότητά του.
  Γιατί μόνο χρηματίζοντας ποικιλοτρόπως (ευνοϊκά νομοσχέδια, παντώς είδους εξυπηρετήσεις, ευνοιοκρατία, κτλ) διασφαλίζεις τέτοια αντιμετώπιση.
  Όλη αυτή η καλοστημένη φάρσα είναι καταδικασμένη να αποκαλυφθεί. Και τότε λίγοι θα είναι αυτοί που θα στεναχωρηθούν.

 8. νεόπτωχος avatar
  νεόπτωχος 17/04/2010 14:59:32

  Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι σήμερα έδωσα 65 ευρώ για να φουλάρω βενζίνη.
  Μέχρι πριν από λίγους μήνες γέμιζα με 45 ευρώ.
  Μια περιουσία χρειάζομαι πιά μόνο και μόνο για να πάω στη δουλειά μου, με τούτους τους αλήτες.
  Δεν κρέμονται τα λεφτά από τα δέντρα, ρε παλιάνθρωποι.
  Πρέπει να γίνουμε κλέφτες και απατεώνες για να zήσουμε;

  • Σπάρτακος avatar
   Σπάρτακος @ νεόπτωχος 17/04/2010 15:47:40

   Join the club, dear.Ελα και σύ στην ατελεύτητη στρατιά των τιμίων Ελλήνων.Σ'αυτήν τη χώρα,οι λίγοι είναι οι ξύπνιοι(φοροκλέφτες,λαμόγια,Ιησουίτες και άρπαγες).Η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών κι εντίμων,δηλαδή οι 'εγκληματικά αφελείς',είναι καταδικασμένοι να πολεμούν με χίμαιρες.Είναι καταδικασμένοι,να ανέχονται 'ανοιχτές διακυβερνήσεις'( OPENGOV),ετσιθελικές επιβολές νόμων Ελληνοποιήσεων ,ετσιθελικά φεσώματα με Καλλικράτηδες,κι οτιδήποτε σκαρφίζονται οι φασιστικοί εγκέφαλοι γιά να παγιώσουν το γκουβέρνο τους.Ευτυχώς που μας λυπούνται κομματάκι κι έτσι,δεν θα πάμε απ'ευθείας,σε Αφγανό Πρωθυπουργό.Μας αφήνουν να συνηθίσουμε λίγο-λίγο, πρώτα με ΗΜΙ-Ελληνα.

 9. BlueSky avatar
  BlueSky 17/04/2010 15:33:50

  Καλησπέρα παιδιά. Ακούγεται ότι, αύριο θα τεθεί σε εφαρμογή ο μηχανισμός στήριξης(Κυριακή διαλέγουν οι πονηροί). Θυμίζω ότι χθές ο πρωθυπουργός γιωργάκης είπε ''το ΔΝΤ είναι εδώ''. Να θυμίσω ότι, το πρώτο κλιμάκιο απατεώνων ΔΝΤ, είχε έρθει πριν 10 μέρες περίπου(αν θυμάμαι καλά). Έκλεισε η συμφωνία τότε. Ήρθαν ξανά πριν τρείς μέρες με τους όρους προς υπογραφή. Μας προετοίμασε ο πρωθυπουργός γιωργάκης χθες. Σήμερα δε, έκανε δήλωση στο Newsweek ότι η Ελλάδα θα αποφασίσει εντός των προσεχών εβδομάδων εάν θα ενεργοποιήσει ή όχι τον μηχανισμό οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λέγοντας ότι «Πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα ενεργοποιήσουμε τον μηχανισμό αυτόν τις προσεχείς εβδομάδες. Δεν έχουμε ακόμη λάβει επίσημη απόφαση. Αυτό που λέμε είναι 'ας ετοιμασθούμε ώστε να είναι έτοιμος, εάν χρειασθεί να πατήσουμε το κουμπί'». Δίνει πληροφορίες με το σταγονόμετρο, άραγε ο λαός τι περιμένει. Δεν έχεις εξουσιοδότηση κε πρωθυπουργέ να πάρεις τέτοια απόφαση. Υπερψηφίστηκες για άλλους λόγους(από τους οποίους δεν τήρησες κανέναν). Επίσης δήλωσε ότι το πακέτο βοήθειας δεν αποτελεί πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και ότι θα δώσει στην Ελλάδα ένα περιθώριο για να προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. «Μας δίνει ένα περιθώριο ελιγμών για να πραγματοποιήσουμε τις αναγκαίες αλλαγές, για να κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη». Μάλλον προσπαθεί τώρα να μας παρουσιάσει ότι, ε και τι έγινε που θα πάμε στο ΔΝΤ, θα σωθούμε. Παραπέμπω στα πρωτοσέλιδα και στην Ουγγαρία που το ουγγρικό πασόκ πήρε γύρω στο 20%.
  Δήλωσε ακόμη ότι η Ελλάδα δεν θα έχει δυσκολία να δανεισθεί από τις αγορές τον επόμενο μήνα. «Δεν θα χρεοκοπήσουμε. Το πρόβλημα είναι το κόστος του δανεισμού και για πόσο διάστημα μπορούμε να το αντέξουμε. Εκτιμώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα ακόμη και τον Μάιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουμε τον μηχανισμό» είπε.
  Και λέω εγώ ένας απλός και πολίτης, μήπως αυτήν την εβδομάδα θα γίνουν όλα και όχι τις επόμενες δύο.
  Να εγγυηθείτε κε πρωθυπουργέ τις καταθέσεις και τον ιδρώτα των απλών ελλήνων πολιτών ή ''Να φύγετε κύριε να πάτε αλλού''...................

 10. Umberto Eco avatar
  Umberto Eco 17/04/2010 22:38:12

  Ο άνθρωπος εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία.Ηρθε για να διαλύσει την Ευρωζώνη και στη συνέχεια την Ε.Ευρώπη.Μαζί μ'αυτούς βεβαίως-δυστυχώς- ήρθε και για να διαλύσει και την Ελλάδα.Αν δεν αντισταθούμε όπως μπορούμε ο καθένας η χώρα που θα παραδόσουμε στα παιδιά μας θα είναι ΜΙΣΗ (χωρίς Θράκη,Ηπειρο,τμήμα Μακεδονίας κλπ)!!!Αντισταθείτε στις ορδές των λαθρομεταναστών-εισβολέων.Μην αγοράζετε τα προϊόντα τους,μην τους απασχολείτε σε εργασίες,βοηθείστε να μείνουν άφραγκοι μπας και ξεκουμπιστούν!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.