#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/02/2012 11:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για όλουςΣτη χώρα μας προσφέρεται μόνο μια επιλογή.  Στην λογική πάντα του μνημονίου που ως μονόδρομο υπηρέτησαν διαδοχικά με ζέση δύο ανάλγητοι πρωθυπουργοί.  Η επιλογή αυτή συνοδεύεται από όρους πολύ κοντά σε αυτούς που θα επέβαλε ένας νικητής στον ηττημένο μιας πολεμικής σύρραξης:

Τα επαναλαμβανόμενα μέτρα που εξαθλιώνουν την κοινωνία και εξοντώνουν την αγορά, προκειμένου να βρεθούν τα χρήματα των τοκοχρεολυσίων, θυμίζουν τις εποχές των φοροεισπρακτόρων του μεσαίωνα
Η εμμονή των δανειστών για τις έγγραφες δεσμεύσεις των κομμάτων, συνθλίβουν τη δημοκρατία και την έννοια της πολιτικής ανεξαρτησίας.  Ουσιαστικά οι δανειστές δεν επιθυμούν μια ανεξάρτητη κυβέρνηση που θα εκτελεί την πολιτική βούληση των πολιτών, αλλά την κλωνοποίηση της δοτής κυβέρνησης Παπαδήμου στο διηνεκές, θυμίζοντας τις εποχές των Γκαουλάιτερ
Η εφαρμογή ενός ξένου δικαίου σε τόσο μαζική κλίμακα, μετατρέπει μια ανεξάρτητη χώρα σε ένα ιδιότυπο προτεκτοράτο.  Οι ελληνικοί θεσμοί υποβιβάζονται κυνικά, η ελληνική πολιτεία μετατρέπεται σε ομόσπονδο κρατίδιο, ενώ ο κίνδυνος από μια μελλοντική διάσπαση της ευρωζώνης που θα μας αφήσει ένα δυσβάσταχτο χρέος σε σκληρό νόμισμα, γίνεται ασύμμετρος και μη διαχειρίσιμος

Από την άλλη πλευρά η επιλογή αυτή υπόσχεται την ομαλή πορεία της χώρας μας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, χωρίς ρήξεις και αναταράξεις και την πρόσβαση στους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς, αν ποτέ αλλάξει η πολιτική της αέναης λιτότητας.

Οι δεκάδες κίνδυνοι που κρύβονται στις λεπτομέρειες αυτής της τερατώδους σύμβασης, έχουν αναλυθεί διεξοδικά και νηφάλια στις ηλεκτρονικές σελίδες του antinews.  Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε δύο σοβαρότατα θέματα που πρέπει να τύχουν μεγάλης προσοχής και που συναρτώνται με τις επιλογές του κ. Σαμαρά μετά τις εκλογές:

Ρητά αναφέρεται στη συμφωνία, πως οι δανειστές αναλαμβάνουν το χρέος και η Ελλάδα το έλλειμμα.  Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, μετά τη χρεοκοπία, στα ταμεία του δημοσίου δεν θα εισέρχεται ούτε ένα (1) σεντ διεθνούς δανείου.  Τα χρήματα της νέας δανειακής θα κατευθύνονται αποκλειστικά και μόνο στην εξυπηρέτηση του χρέους.  Συνεπώς, αν η χώρα μας δεν διαθέτει κάποια στιγμή επαρκή ρευστότητα για να πληρώσει μισθούς ή συντάξεις, είτε θα καταφύγει σε έκτακτη φορολόγηση, είτε θα προχωρήσει σε εσωτερική στάση πληρωμών. Δεδομένου ότι τα μέτρα που συνοδεύουν τη σύμβαση εγγυώνται κατά 100% την ύφεση, την υστέρηση των εσόδων και την αύξηση του ελλείμματος, αυτό είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση με μαθηματική ακρίβεια.
Οι δεσμεύσεις που επιχειρείται να επιβληθούν αποσκοπούν στο να μετατρέψουν την επόμενη κυβέρνηση σε μαριονέτα των Βρυξελών, η οποία θα εκτελεί τις αποτυχημένες συνταγές των τροϊκανών.  Τα περιθώρια ελιγμών δεν θα είναι απλώς ελάχιστα, αλλά μηδενικά.

Ο κ. Σαμαράς οφείλει να σκεφτεί πολύ καλά τα δεδομένα αυτά, πριν αποφασίσει τη στάση που θα επιλέξει στη σημερινή σύσκεψη.

Γιατί μπορεί το ρίσκο μιας ρήξης με τους εταίρους μας να είναι πράγματι μεγάλο, όμως η επερχόμενη δημοσιονομική κατάρρευση και η εξαθλίωση, πολιτική και οικονομική, του επιπέδου μας, είναι μια βεβαιότητα.

Επιπρόσθετα τα μηνύματα των τελευταίων ωρών από τις διεθνείς αγορές, δεν είναι κολακευτικά. Οι οίκοι αξιολόγησης δηλώνουν ότι αναμένουν τις τελικές ανακοινώσεις του PSI και προτίθενται να υποβαθμίσουν την ελληνική οικονομία στο D.

Αυτή η εξέλιξη θα ακυρώσει στην πράξη PSI και νέα δανειακή, καθώς θα σημάνει την ενεργοποίηση των CDS.

Δυστυχώς χάσαμε για ακόμα μια φορά πολύτιμο χρόνο κυνηγώντας μια χίμαιρα (PSI), την ώρα που θα έπρεπε να αναζητούμε τρόπους αντιμετώπισης της επικείμενης χρεοκοπίας και να διαπραγματευόμαστε σκληρά με τους εταίρους μας τη διαχείριση της επόμενης μέρας.

Ο κ. Παπαδήμος αντί να περιοριστεί στον περιορισμένο ρόλο που καθόριζε η εντολή των τριών κομμάτων, έγινε αντιθέτως  (και όπως αναμενόταν εξάλλου) το πρώτο όργανο μιας παράφωνης ορχήστρας που οδηγεί στην υποστήριξη της ίδιας ακριβώς συνταγής που κατέστρεψε την χώρα , χωρίς να έχει αλλάξει το παραμικρό!. Ο οποίος μάλιστα κατά την πορεία των διαπραγματεύσεων αποδείχθηκε ανικανότερος του προκατόχου του, αφού, όχι μόνο δεν κατάφερε να αφαιρέσει κάποια από τα ήδη δυσβάσταχτα μέτρα της αρχικής συμφωνίας, αλλά μας πρόσθεσε και νέα!

Και μπορεί βέβαια η εγχώρια ελίτ να κέρδισε τον χρόνο που επιζητούσε, όμως ακόμα και οι παρατάσεις κάποτε τελειώνουν.  Και ήρθε η ώρα που τα ψέματα τελείωσαν και η ζημιά μοιραία να μοιραστεί, γιατί δεν γίνεται οι μεν να προσφέρουν στους εαυτούς τους προνομιούχες μετοχές και ομολογιακά μετατρέψιμα, οι δε κολίγοι να εισπράττουν μόνο φόρους και μισθούς Αλβανίας.

Κακοφωνίξ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. knight rider avatar
  knight rider 07/02/2012 11:28:42

  "Το δέντρο της ελευθερίας πρέπει να αναζωογονείται από καιρού εις καιρόν με το αίμα πατριωτών και ... τυράννων. Είναι το φυσικό της λίπασμα...»
  (Τόμας Τζέφερσον, αμερικανός πρόεδρος [1801-1809])

 2. Y. avatar
  Y. 07/02/2012 11:41:27

  Βέλτιστη λύση με ορίζοντα δεκαετίας, χρεοκοπία εντός ευρώ

  • Y. avatar
   Y. @ Y. 07/02/2012 11:42:38

   ...κάτι σαν αρ 99, ή τσάπτερ 11

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 07/02/2012 11:44:40

  Πες τα, Ορθοφωνίξ! Επιτέλους, μια πραγματικά ρεαλιστική φωνή!

 4. Λογικα σκεφτομενος avatar
  Λογικα σκεφτομενος 07/02/2012 11:45:15

  Είναι πραγματικά η ώρα να αποφασίσει ο Σαμαράς αν είναι ηγέτης ή όχι. Ηγέτης δεν αυτοαποκαλείσαι αλλά γίνεσαι. Αν αυτό το οποίο λέτε στο άρθρο περι κατάργησης του PSI σε περίπτωση υποβάθμισής μας απο τους οίκους αξιολόγησης, τότε απλά υπογράφουμε την οριστική καταδίκη μας με όρους αγγλικού δικαίου και μετά περιμένουμε τα κατασχετήρια των περουσιών μας. Ακόμα και αν πούμε οτι μπορούμε τώρα να τα βγάλουμε πέρα το καλοκαίρι θα έρθουν νέα μέτρα. Αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολλές επιχειρήσεις στο χείλος του γκρεμού και η μείωση των μισθών κατα 20% θα είναι η χαριστική βολή μιά που αυτό το 20% θα προστεθεί στην ήδη μηδενική κατανάλωση και θα αναγκάσει στην πτώχευση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Όχι μόνο δεν θα δείτε νέες προσλήψεις αλλά χιλιάδες απολύσεις, και αν στην Νέα Δημοκρατία δεν το βλέπουν τότε δεν είναι άξιοι να κυβερνήσουν.

  Αυτή τη στιγμή ο μόνος τρόπος να έχουμε μία ελπίδα είναι να μεθοδευτεί έστω και παρασκηνιακά η απεμπλοκή μας απο το ευρώ και η επιστροφή μας στην δραχμή με ταυτόχρονη αναστολή των χρεών μας στο εξωτερικό και να ξεκινήσει δικαστική διαμάχη για να κυρηχθεί το χρέος απεχθες. Η υποτίμιση που θα ακολουθήσει την έξοδό μας θα δώσει την ελπίδα έστω σε όποιες μικρές παραγωγικές μονάδες έχει η χώρα να κάνουν εξαγωγές σε καλές τιμές καιν να γίνουμε πράγματι ανταγωνιστικοί.

  Τέλος το επιχείρημα που παρουσιάζουν μερικοί οτι Έλληνες που έχουν λεφτά στο εξωτερικό θα έρθουν να μας αγοράσουν ίσως είναι υπαρκτό και αληθοφανές. Αλλα πραγματικά προτιμάτε να μας αγοράσουν οι ξένοι;

  • avanti avatar
   avanti @ Λογικα σκεφτομενος 07/02/2012 12:36:53

   Καλά τα λέτε λογικά και πατριωτικά σκεφτόμενε.... μόνο που δεν λάβατε υπ' όψιν σας και τον ξενοδόχο. Εάν λοιπόν ακολουθήσει η χώρα την πρότασή σας, πείτε μας πως θα μπορέσουν οι πιστωτές μας, φίλοι μας, εταίροι μας όπως θέλετε πείτε τους χέρι στην Ελληνική περιουσία? Το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, τόσα άλλα μεταλλεύματα, τόσα πανέμορφα νησία φίλε μου, όλα δικά μας? νησάφι.
   Δυστυχώς είμαστε ένας δειλός λαός , με πολύ πίκρα το γράφω γιατί το πιστεύω πιά, και οι πολιτικοί μας είναι μέρος από εμάς .....

   • Λογικα σκεφτομενος avatar
    Λογικα σκεφτομενος @ avanti 07/02/2012 13:08:46

    Παίρνοντας υπ'όψιν την γεωγραφική μας θέση, η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινη αλλά "μαγαζί γωνιακό". Οπωσδήποτε υπάρχουν άλλες ξένες δυνάμεις που έχουν συμφέροντα να μπουν στην Ελλάδα με πρώτους και καλύτερους τους Ρώσους που παλεύουν απο την εποχή του Μέγα Πέτρου να έχουν την Ελλάδα με το μέρος τους. Και πριν βιαστείτε να μου πείτε οτι είναι αδύνατο οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι να αφήσουν τους Ρώσους να βγουν στην Μεσόγειο τουυλάχιστον τους αναγκάζουμε (τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους) να αλλάξουν πολιτική για να μας κρατήσουν με το μέρος τους.

 5. KA avatar
  KA 07/02/2012 11:46:10

  Εύγε Κακοφωνίξ! Εύγε, και πάλι εύγε!

  Υπάρχει πλειάδα ενδιαφερόντων άρθρων στο antinews, αλλά στη δική σου γραφή αναγνωρίζω μερικά πράγματα που (θα έπρεπε να) είναι κοινός νούς. Όχι ότι δεν τα έχουν θίξει (εν μέρει, τουλάχιστον) και άλλοι καλοί αρθρογράφοι, αλλά νομίζω χωρίς την απλότητα της διατύπωσης που βλέπω πιό πάνω.

  Η ουσία είναι αυτή που γράφεις. Το δίλημμα είναι απίστευτα δύσκολο, αλλά η αλήθεια ωμή: ¨Οι δεσμεύσεις που επιχειρείται να επιβληθούν αποσκοπούν στο να μετατρέψουν την επόμενη κυβέρνηση σε μαριονέτα των Βρυξελών, η οποία θα εκτελεί τις αποτυχημένες συνταγές των τροϊκανών. Τα περιθώρια ελιγμών δεν θα είναι απλώς ελάχιστα, αλλά μηδενικά.¨.

  ΑΠλά της αληθείας τα ρήματα.

 6. Lampros avatar
  Lampros 07/02/2012 11:48:04

  πολύ αξιόλογο όλο το άρθρο σου Κακοφωνίξ αλλά ειδικά αυτό:
  "Γιατί μπορεί το ρίσκο μιας ρήξης με τους εταίρους μας να είναι πράγματι μεγάλο, όμως η επερχόμενη δημοσιονομική κατάρρευση και η εξαθλίωση, πολιτική και οικονομική, του επιπέδου μας, είναι μια βεβαιότητα."
  ...μου έκανε εξαιρετική εντύπωση. Βαζει το διλημα σε μετρησιμη βάση, (κατι απο "Decision trees" εχει μεσα του!) και συγκεκριμενοποιεί το δίλημα που εχει να αναλάβει ο Σαμαράς.
  Απλά πραγματα, που μακαρι να ειχαν γίνει κτήμα όλων μας.

 7. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 07/02/2012 11:50:52

  Υποθέτω πως τα μηνύματα των τελευταίων ωρών από τις διεθνείς αγορές στα οποία αναφέρεσαι είναι μέρος της πίεσης που ασκείται στην Ελλάδα να τελειώνει με το PSI.

  Παρεμπιπτόντως, αναφορικά με το «δύο ανάλγητοι πρωθυπουργοί» , πιστεύω πως είναι λάθος να βάζουμε δίπλα-δίπλα την ανεπάρκεια του άχρωμου τεχνοκράτη Παπαδήμου -που κυβερνάει (τρόπος του λέγειν) 2 μήνες , με τις εγκληματικές ευθύνες του ΓΑΠ και της παρέας του ,που κυβερνάνε 30 χρόνια...

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/02/2012 11:53:56

  Νομιζω οτι αυτο ομως φωναζαν οι αντιπαλοι του μνημονιου : οτι δεν πληρωνεται απο τα δανεια τιποτε αλλο απο τα παλια δανεια.
  Εαν ειναι ετσι ποιο ειναι το προβλημα;
  Πιστευει κανεις οτι θα μας ξαναδανειζαν αν καναμε σταση πληρωμων;
  Το παιρνω εγω τα δανεια και εσυ το καθημερινο ελλειμμα ειναι ενας δικαιος καταμερισμος.Διοτι εαν δεν μπορεις να βγεις ουτε στο καθημερινο ελλειμμα τοτε ποιον και πως απειλεις με σταση πληρωμων και να διωξεις;
  Aπο την αλλη μερια υπαρχει το ζητημα του προγραμματος και τα υφεσιακα μετρα.Αν εισαι τοσο σιγουρος οτι εχεις δικιο μην εφαρμοζεις το προγραμμα.
  Τι θα σου κανουν;Θα κοψουν τις δοσεις των δανειων που εξυπηρετουν τα δικα τους δανεια;Δε νομιζω.
  Αλλα και να το κανουν οι τραπεζες θα ειναι εξυγιασμενες ,πολλα παλια ομολογα διαγραμμενα.
  Η κατανομη "οι ξενοι τους τοκους και η Ελλαδα το καθημερινο ελλειμμα" δεν μπορει να αμφισβητηθει ως δικαιη.
  Εκτος αν πεις οτι εγω δεν μπορω να βγαινω ουτε καθημερινα ετσι και πρεπει να κανω υποτιμηση - οποτε δεν πρεπει να εισαι στην ευρωζωνη - ή και να βαλω δασμους - οποτε δεν πρεπει να εισαι στην ΕΕ.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 07/02/2012 12:16:38

   Τι θα έλεγες για μια κατανομή "εμείς το χρέος κι εσείς το έλλειμμα"; Δηλαδή, μας δίνετε λίγο χρόνο μέχρι η ανάπτυξη να καλύψει το έλλειμμα, και μας δίνετε λίγο χρόνο για καλύπτουμε εμείς μόνοι μας το 100% των δανείων (αντί για haircut, ας επιβάλουν μορατόριουμ στους ιδιώτες δανειστές, στο πλαίσιο ενός συμφέροντος για την Ελλάδα Private Sector Involvment). Έτσι, επιβαρύνεται λιγότερο και ο Ευρωπαίος φορολογούμενος, αφού πρέπει να δώσει πολύ λιγότερα δάνεια στην Ελλάδα (αν έχουμε μορατόριουμ με πρωτογενές πλεόνασμα, πρέπει να μας δίνει μηδέν, αν έχουμε μερικά δις πρωτογενές έλλειμμα, πρέπει να μας δίνει αυτά τα μερικά δις και όχι τα τεράστια νούμερα του πρώτου Μνημονίοιυ).

   Αυτά όλα είναι ρεαλιστικές εναλλακτικές, αλλά υπάρχουν πολλά μικρά και μεγάλα συμφέροντα που τις βγάζουν από την οπτική του δημοσίου διαλόγου.

   Η οπτική "αυτοί το χρέος κι εσείς το έλλειμμα" είναι απλώς λάθος. Αν αντιμετωπιστεί το έλλειμμα, αντιμετωπίζεται αυτομάτως και το χρέος (αφού ανακτάς την αξιοπιστία σου). Αν δεν αντιμετωπιστεί το έλλειμμα, ό,τι και να σου κάνουν με το χρέος χαμένος θα είσαι.

   Είναι μάλιστα ΤΟΣΟ λάθος που επιβεβαιώνει ότι μάλλον είναι αποτέλεσμα δόλου και όχι βλακείας.

  • KA avatar
   KA @ ψυχραιμια 07/02/2012 12:55:19

   Το "παίρνω τα δάνεια, φρόντισε το έλλειμμα" θα μπορούσε να έχει νόημα, αν δεν συνοδευόταν από μέτρα που είναι φανερό (πιά) πού στοχεύουν.

   ΑΠό τη στιγμή που τα συνοδευτικά μέτρα στοχεύουν ξεκάθαρα

   [1]στη βίαιη κατεδάφιση της κοινωνίας ώστε να αποτελέσει ελκυστικό επενδυτικό χώρο (με μισθούς Ασίας),

   [2] στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (που θα είναι το εφαλτήριο σε μελλοντική ανάπτυξη) σε τιμές υποσαχάριας αφρικής, και

   [3] στη δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας μεσω εξοντωτικής φορολογίας (αφού, όπως είπε ο Μόσιαλος, την έκαναν οι πατεράδες μας με τα ... λεφτά των δανειστών μας - παρεμπιπτόντως, σε εποχές που το χρέος ήταν 20% του ΑΕΠ!!!),

   αυτό που προτείνουν οι δανειστές ΔΕΝ είναι έντιμο, κυρίως όμως ΔΕΝ είναι αποτελεσματικό. Έτσι απλά. Το αν υπάρχουν άλλες λύσεις, σκέψου το. Είναι δυνατόν να αποτελεί λύση μόνο αυτό που μας υποδεικνύει η Καγκελαρία για να ικανοποιήσει τη Διεθνή του Χρήματος; Αν είναι έτσι, πάμε όλοι για στρατολογία στην Πέμπτη Διεθνή (που θα δημιουργηθεί, όπου νάναι ...) Αλλά ΔΕΝ είναι έτσι.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ψυχραιμια 07/02/2012 13:00:30

   Ψυχραιμία, να μην σε προσβάλω, αλλά και ο Φ. Κουβέλης συμφωνεί μαζί σου...

   Το μηδενικό πρωτογενές ελλειμμα είναι απαραίτητο σε κάθε περίπτωση, και είναι ανόητο να παριστάνουμε για 13ους και 14ου2. Τελειωμένα πράγματα. Οι όροι (που διαβάζω) για την συμφωνία είναι τέτοιοι, που προσωπικά δεν είμαι δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι δεν προτιμώ το ρίσκο της ...νεο-οθωμανικής αυτοκρατορίας. Μπορεί να πείνάμελιγότεροι, αλλά μερικοί θα κόψουν τα ταξιδάκια τους στας Ευρώπας (με λεφτά φορολογουμένων).

   Αλλά εάν σε ψηφοφορία οι Ελληνες ανταλάξουν 13ο και 14ο (για άλλον ένα χρόνο ή 18 μήνες) με εκχώρηση μελλοντικών φόρων και εισπράξεων κοινής ωφέλειας, εγώ θα συμμορφωθώ με την πλειοψηφία.

  • mikros fokion avatar
   mikros fokion @ ψυχραιμια 07/02/2012 15:32:38

   μια μικρη λεπτομερεια... αναλαμβανουν το χρεος σημαινει οτι μας δανειζουν για να ξεπληρωσουμε τα παλια δανεικα δημιουργωντας νεα που θα τα βρουμε μπροστα μας (και με αγγλικο δικαιο). Εδω ισχυει το "τα δικα μου δικα μου και τα δικα σου δικα μου".
   Καμια εξυπηρετηση δεν μας κανουν. Απλα μετατρεπουν τα δανεια στο αγγλικο δικαιο και μας φορτωνουν με επιπλεον χρεος. εκτος και αν πιστευει κανεις οτι θα βαλει ο θεος το χερι του και αυτα δεν θα τα πληρωσουμε και μαλιστα στο αμεσο μελλον.
   αφου λοιπον ετσι κι αλλιως με οτι βγαζουμε θα πρεπει να ζουμε ας αρνηθουμε την εξυπηρετηση τους και ας εφαρμοσουμε μια πολιτικη που θα μας βγαλει απο τις λασπες και οχι την πολιτικη της απολυτης καταστροφης.

 9. ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΜΑΚΟΣ avatar
  ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΜΑΚΟΣ 07/02/2012 11:56:20

  Επιτέλους μία φωνή που δεν πλέκει το εγκώμιο του Σαμαρά,
  που δεν προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα,
  που δεν παρουσιάζει το άσπρο μαύρο,
  που βάζει τα πράγματα στη θέση τους και τον αρχηγό της ΝΔ προ των ιστορικών του ευθυνών.

  Αν μπορείς Αντώνη, μαζί σου, διαφορετικά θα χαρακτηριστείς ως μία από τα ίδια.

 10. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 07/02/2012 12:01:47

  ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ , ΣΗΜΕΡΑ ,ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ , Ξ Ε Κ Α Θ Α Ρ Ι Σ Ε ΤΟ.
  Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ , Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
  ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΣΥΓΝΩΜΕΣ , ΤΕΡΜΑ Ο ΦΟΒΟΣ , ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ.

 11. Y. avatar
  Y. 07/02/2012 12:02:06

  Φαήλος...”..κούριερ ο κος παπαδήμος”
  Μπράβο Φαήλο

 12. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/02/2012 12:11:13

  Εξαιρετικός, Κακοφωνίξ, και ευτυχώς μας θυμίζεις και το θέμα του αγγλικού δικαίου που κινδυνεύαμε να το ξεχάσουμε με τη "μάχη για το 13ο και το 14ο μισθό".

  Αυτό που θα ακολουθήσει μετά το PSI θα κάνει την προηγούμενη περίοδο να φαίνεται απλή προθέρμανση.

  Τα μέτρα που προσπαθούν να μας επιβάλουν τώρα φανερώνουν ένα πράγμα: Θέλουν να ζούμε μόνον με όσα βγάζουμε μόνοι μας και αυτοί αναλαμβάνουν να πληρώνουν τις τράπεζές τους (και τις δικές μας). Όταν λένε δηλαδή "αναλαμβάνουμε το χρέος" εννοούν "αναλαμβάνουμε την επιβίωση του τραπεζικού συστήματος" και η Ελλάδα μετά πρέπει να ζει με όσα βγάζει. Αλλά πρέπει να βγάλουμε γρήγορα και σημαντικά (πρωτογενή και όχι μόνον) πλεονάσματα για να μπορούμε να τους πληρώνουμε σύντομα τους τόκους των δανείων.

  Είμαι βέβαιος όμως ότι αν έδιναν λίγο, ΛΙΓΟ μόνον χρόνο στην Ελλάδα, ένα με δύο χρόνια, η λίγη οικονομική ανάπτυξη που θα πετυχαίναμε θα εκτόξευε τα φορολογικά έσοδα.

  Συνεπώς, εδώ δεν υπάρχει μόνον βλακεία από την πλευρά των Ευρωπαίων, αλλά και δόλος. Τόση βλακεία πια;... Να το ομολογούν μόνοι τους ότι κάνουν λάθος και να επιμένουν στα ίδια;

  Ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ τι διαφορετικό μπορεί να έχει ο Σαμαράς στο μυαλό του για να θέλει να συνυπογράψει ΑΥΤΗ τη δανειακή.

  Πιστεύω ότι αν την υπογράψει θα βρεθεί άμεσα αντιμέτωπος με το πολιτικό του τέλος.

  Είτε το θέλει είτε όχι, η πολιτική του εξέφρασε μια σημαντική αστική αντιμνημονιακή ελπίδα. Συνδέθηκε και ταυτίστηκε με αυτή την πολιτική. Αν την εγκαταλείψει τώρα ή αν φανεί ότι την εγκαταλείπει (που είναι το ίδιο), τότε τραβάει ο ίδιος το χαλί κάτω από τα πόδια του.

  Στην πραγματικότητα όλοι ζούμε/ζούσαμε με την ελπίδα ότι, όσο και αν είπε ότι θα συνυπογράψει τη δανειακή, στο τέλος δεν θα την συνυπογράψει. Ας το καταλάβει αυτό. Υπογράφοντάς την μπαίνει σε έναν δρόμο οριστικού πολιτικού θανάτου χωρίς επιστροφή.

 13. madprof avatar
  madprof 07/02/2012 12:15:24

  Κακοφωνίξ, ιστορικής σημασίας η ανάρτησή σου!
  Αφού είχαν τον πολιτικό αμοραλισμό και το θράσος α) να δυσφυμήσουν-απαξιώσουν διεθνώς την χώρα που "γέννησε" το Δημοκρατικό Πολίτευμα και την παίδευση των πολιτών της σε αυτό διά της Τραγωδίας β) να οδηγήσουν τους πολίτες σε πολιτι(στι)κή - κοινωνική - οικογενειακή και υπαρξιακή κατάρρευση, φοβάμαι πως δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή πλην της πλήρους υποταγής τους στα κελεύσματα των δανειστών και πατρόνων τους και ημών και των επιγόνων μας στην σκλαβιά!
  Δεν τους αξίζει καμίας μορφής οίκτου! Ο αυτοχειριασμός είναι η μόνη επιλογή απόδοσης δικαιοσύνης για τα Μιασμάτα της κοινωνίας, από αρχαιοτάτων χρόνων!

 14. γρ.αν. avatar
  γρ.αν. 07/02/2012 12:20:01

  ας αποφασισουν επιτελους!

 15. balomatou avatar
  balomatou 07/02/2012 12:21:43

  Αντωνη ειναι αθλος τιτανιος να σηκωσεις στις πλατες σου δεκα εκατομυρια ψυχες Ελληνικες, μπορεις ομως και πρεπει να το σηκωσεις το φορτιο αυτο γιατι εισαι φτιαγμενος απο κεινη την παστα την Ελληνικη την περηφανη και σκληροτραχυλη. Ειμαστε μαζι σου.

 16. Νοήμων avatar
  Νοήμων 07/02/2012 12:22:30

  Ευχομαι και ελπίζω ο Σαμαράς να μην καταλήξει σήμερα να γίνει διαχειριστής του φόβου και της τρομοκραίας και ''ουρά'' των μέγιστων διαπραγματευτών Κουτρουμάνη και Μπένυ.
  Ειδάλως ποιά η διαφορά με τη Ντόρα, το Μάνο, το Μπάμπη και τον Αλέξις.

 17. Ιωνας 2 avatar
  Ιωνας 2 07/02/2012 12:27:22

  Αυτο που γινεται ειναι διαπραγματευση 'η τραπουλα με σημαδεμενα χαρτια;
  Το θεμα εφτασε στο σημειο να μην μιλαμε για την ουσια αυτης της επονειδιστης και καταστροφικης δανειακης συμβασης αλλα πως θα την παλασαρουν επικοινωνιακα οι τρεις ατζεντηδες.
  Αν ηταν σοβαρη διαπραγματευση επρεπε να ειχαν τεθει και απο την πλευρα της Ελλαδας(νομιζω αυτην την πλευρα προσπαθει να εκπρωσοπισει ο Σαμαρας)οι εξης μινιμουμ ΟΡΟΙ:
  1. Επιστροφη στην Αναπτυξη μεσα στο 2012 εστω και με μικρα νουμερα.
  2. Διασφαλιση αξιοπρεπους βιωτικου επιπεδου του Λαου.
  3.Καταπολεμηση της ανεργιας με αυξηση των Δημοσιων Δαπανων και του ΕΣΠΑ και οχι με τον επιμερισμο της εξαθλιωσης.
  Εφ' οσον δεν γινουν δεκτοι αυτοι οι οροι δεν εχει νοημα η συνεχιση μιας διαπραγματευσης που τελικο στοχο εχει να οδηγησει την Χωρα πολυ συντομα στην καταρευση και τον Λαο στην εξαθλιωση.
  Παρτε το επι τελους χαμπαρι.
  ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ FED αυτην την χρονικη στιγμη η χρεωκοπια της Ελλαδας.
  Αν το ειχαν αποφασισει θα το εκαναν και δεν θα δισταζαν μπροστα σε καμια συμφωνια για να πεταξουν την Ελλαδα εξω απο το Ευρω.
  Ξερετε που τις γραφουν αυτοι τις συμφωνιες.
  Απλα ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.
  Αλλωστε το οτι η ΤΡΟΙΚΑ παραμενει εδω και δεν φευγει περιμενωντας το κλεισιμο της συμφωνιας τι δειχνει;
  Την αγωνια τους μην παει κατι στραβα και μεινει η συμφωνια στον αερα και να δειτε που θα πανε τα Χρηματηστιρια τους και οι κωλοτραπεζες τους.
  Σε διαφορετικη περιπτωση αν ηθελαν να μας οδηγησουν στην χρεωκοπια θα μας ελεγαν κυριοι: Αυτοι ειναι οι οροι μας και τιποτε αλλο.
  Μεχρι τις 6Φεβρουαριου μας απαντατε 'η πατε σε Χρεωκοπια
  Ποσο δυσκολο επιτελους ειναι να το καταλαβουν οι Διαπραγματευτες μας'η ποσο εξαρτημενοι(επιεικης χαρακτηρισμος) ειναι αφου το ξερουν και δεν το χρησιμοποιουν σαν διαπραγματευτικο ατου.
  Στην διαπραγματευση(στην οποια διαπραγματευση) ισχυει ενας απαραβατος
  κανονας.
  Πρεπει να δωσεις να καταλαβει η αλλη πλευρα ποσο αποφασιστικος εισαι
  και ποιο θα ειναι το κοστος της αποφασης που θα παρεις για αυτους.
  Αυτο τι σημαινει ;
  Οτι εχεις ΗΓΕΣΙΑ με οραμα και πιστη στο Λαο να προχωρησει μεχρι τελους.
  Δυστυχως μεχρι τωρα και απο αυτα που διαρρεουν γυρω απο τις διαπραγματευσεις με την ΤΡΟΙΚΑ-τουλαχιστον μεχρι αυτην την ωρα-αποδεικνυουν το ελλειμα Ηγεσιας που παρουσιαζει η Χωρα.
  Αντιθετως τι βλεπουμε , εναν οικονομικο εκκαθαριστη εκπροσωπο του Τραπεζικου συστηματος να παριστανει τον Πρωθυπουργο της Χωρας και τρεις
  διαχειριστες -λογιστες να παριστανουν τους πολιτικους αρχηγους.
  Παραλληλα ο ενας δηθεν Αντιπρεδρος της Κυβερνησης και υπουργος Οικονομικων να ειναι ο προνομιακος συνομιλητης της ΤΡΟΙΚΑ και να παιζει βρωμικο εκβιαστικο και επικοινωνιακο παιχνιδι προς το κομμα του και τονΛαο.
  Και τι περιμενετε στο τελος να προκυψει μ'ολα τουτα που συμβαινουν.
  Η σωτηρια της Χωρας;
  Παλι το ιδιο παραμυθι απο τον θιασο ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ σε συνεργασια με την Ν.Δ. τωρα.
  Ο Θεος της Ελλαδος να βαλει το χερι του και ο Λαος μας να αντισταθει προσπερνωντας κομματα και ηγεσιες μπας και βγαλουμε ακρη.

 18. Tassos avatar
  Tassos 07/02/2012 12:42:16

  Κακοφωνίξ σε λυπάμαι (αλλά ταυτόχρονα σπάω και πλάκα). Αρθρογραφούσες καιρό υπέ της δραχμής και τώρα επαναφέρεις σενάρια χρεωκοπίας. Λοιπόν άκου: Τα λεφτά σου τα έχεις στην Ελβετία με αρνητικό τόκο ή Γερμανία με 0 % και περίμενες χρεωκοπία για να κονομήσεις. Φέρτα εδώ με 4 % και άσε τις αναλύσεις πιλάφια σου. Φιλικά.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Tassos 07/02/2012 14:57:25

   !!!!!!!!!!

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ Strange Attractor 07/02/2012 15:43:07

    Δεν το ξερες;
    Όταν πήγε ο Αστερίξ στην Χώρα των Ελβετών, ήταν και ο Κακοφωνίξ μαζί, για να κάνει κονέ με τους Τραπεζίτες!
    Για ρίξε μια ματιά στο κόμικ ξανά. Κάπου θα τον πάρει το μάτι σου!

 19. GIORGOS TSAVOLAKIS avatar
  GIORGOS TSAVOLAKIS 07/02/2012 12:48:31

  ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΑΝΤΩΝΗ ΧΛΩΜΟ

 20. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 07/02/2012 12:52:55

  Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι είτε εντός είτε εκτός Ευρώ θα πλησιάσουμε τους μισθούς Βουλγαρίας. Και αυτό επειδή:
  α) Τα τελευταία 10 χρόνια υπήρξε ασυδοσία και μηδενικός έλεγχος τιμών και έκλεισαν παραγωγικές μονάδες και όλοι το έριξαν στις εισαγωγές κινέζικων και άλλων προιότων μόλις η ΠΟΕ κατήργησε τους δασμούς σε αυτά.
  β) Καμία κυβέρνηση και κανένας φορέας δεν νοιάστηκε να δουλέψει και να δεί πώς η Ελλάδα θα μπορεί να παράγει προϊόντα προστιθέμενης αξίας, πώς θα παρέχειστοιχειώση προστασία στην αγορά ελληνικών προιόντων για να αυξηθούν και οι εξαγωγές και να μην επιβαρυβθεί το ισοζύγιο.
  γ) Οι α΄ξήσεις πο δόθηκαν σε μισθούς δόθηκαν σε κάποια "ρετιρέ" του ημοσίου και των ΔΕΚΟ και δημιούργησαν στρεβλώσεις, ενώ οι αυξήσεις που δόθηκαν και στον καθαρά ιδιωτικό τομέα υπερσκελίστηκαν από την άνοδο των τιμών στο ράφι. Τώρα η τρόικα ζητεί κατάργηση αυτών των αυξήσεων αλλά θα πρέπει να υπάρξει παράλληλα κατοχύρωση για το πώς θα μειωθούν και οι τιμές στο ράφι.

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο κάθε αξιοπρεπεής πολιτικός που νοιάζεται για την Ελλάδα πρέπει ν ανοιαστεί και να στρώσει κάτω τον πισινό του ούτως ώστε να κάνει την Ελλάδα ΓΡΗΓΟΡΑ εκ νέου παραγωγική μηχανή με εξαγώγιμα προϊόντα προστιθέμενης αξίας. Είτε εντός είτε εκτός Ευρώ, εάν εν γίνει αυτό η Ελλάδα θα καταντήσει Αλβανία στη φτώχεια. Αντιθέτως εάν γίνει αυτό, τότε θα ανοίξουν και θέσεις εργασίας και τότε αυτοί που πρέπει ούτως ή άλλως να φύγουν από τον υπεράριθμο και αντιπαραγωγικό ευρυτερο Δημόσιο Τομεα θα βρούν δουλειές στον ιδιωτικό τομέα.

  • ήγγικεν avatar
   ήγγικεν @ GreekinEurope 07/02/2012 17:35:10

   Έτσι είναι φίλε, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερημω..

 21. S.K avatar
  S.K 07/02/2012 12:53:08

  Ψήφισα Σαμαρά στις ενδοκομματικές, γιατί αυτός ο άνθρωπος είχε συγκρουστεί με την πλέον σκοτεινή οικογένεια της Ελλάδος τα τελευταία 50 χρόνια.

  Ωστόσο, τώρα δεν θα τον ξαναψηφίσω. Τώρα θα ψηφίσω ένα κόμμα το οποίο δεν θα δεσμεύεται από υπογραφή στο μνημόνιο. Και φυσικά ένα κόμμα το οποίο δεν θα κινδυνεύει να εκφυλιστεί σε δεκανίκι ούτε του ΠΑΣΟΚ ούτε κανενός άλλου.

  Δυστυχώς το πατριωτικό μου καθήκον επιβάλλει να δώ πέρα από τις κομματικές μου πεποιθήσεις.

  Η ντροπή αυτών που θα υπογράψουν θα τους καταδυναστεύει ως απηνής Ερινύα ακόμα και πέραν της φυσικής τους ύπαρξης.

  • Ιοκαστη avatar
   Ιοκαστη @ S.K 07/02/2012 13:10:19

   κάνε λίγο κράτει να δεις τι επιτέλους θα πει και μετά να προβείς σε αφορισμούς και απόλυτες αποφάσεις!

 22. Τετελευκώς avatar
  Τετελευκώς 07/02/2012 13:17:42

  Ποιά ώρα της αλήθειας!
  Η ώρα της εκδοράς έφθασε!

 23. LAL avatar
  LAL 07/02/2012 13:31:39

  Η Ιοκάστη είπε κάτι σωστό: ας δούμε τί τελικά θα γίνει προτού αποφασίσουμε.

  Όμως εγώ δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Ο Σαμαράς δεν μου έχει δώσει τα κατάλληλα δείγματα γραφής μέχρι στιγμής. Αν τώρα με εκπλήξει ευχάριστα, μακάρι... Αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω.

  Εγώ δεν έχω ψηφίσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ ποτέ. Σκεφτόμουν σοβαρά τη στήριξη Σαμαρά, αλλά αν προσχωρήσει στη μνημονιακή κλίκα δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να λάβει τη στήριξή μου. Εδώ οι ψηφοφόροι της ΝΔ έχουν αρχίσει να το ξανασκέφτονται (βλ. τελευταίες δημοσκοπήσεις).

  Ο Σαμαράς έχει ιστορική ευκαιρία: ή θα συσπειρώσει κόσμο από όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις ή θα καταδικαστεί στη λήθη.

 24. madprof avatar
  madprof 07/02/2012 13:38:13

  Η ΣυμμοριτοΛησταρχοΕπιχειρηματοΤραπεζητοΧρηματιστοΚομματοσκυλοΑλήτο νεποτισμονομενκλατούρα στα Ελβετικά, Γαλλικά, Αγγλικά και λοιπά θέρετρα ανά την υφήλιο με τα "λάφυρα-αργύρια" σε λογαριασμούς off shore εταιρειών και τους τίμια έως χτες εργαζόμενους πολίτες να πεθαίνουν από ασιτία, δεν θα είναι ανεκτή η επιβίωση στο προτεκτοράτο, φίλτατε!
  Λογιστές της συμφοράς, Παπατζήδες του λαϊκού καπιταλισμού, Άκηδες, Αλογομούρηδες, Λιάπτσηδες, Δούκες δομημένων Βα(λ)τοπεδίων και ΚωστοΓιωργάκηδες το παίζουν μωρές παρθένες ενώ είναι οι πρωταγωνιστές της Εσχάτης Προδοσίας, ουχί στιγμιαίας (sic!)

  Αντί ΥΓ., από τον Κ.Π. Καβάφη:
  Είπες:"Θα πάγω σ'άλλη γη, θα πάγω σ'άλλη θάλασσα.
  Μια χώρα άλλη θα βρεθεί καλλίτερη από αυτή.
  Κάθε προσπάθεια μου μια καταδίκη είναι γραφτή.
  Κ' ειν' η καρδιά μου - σα νεκρός - θαμένη.
  Ο νους μου ως πότε μες στον μαρασμόν αυτόν θα μείνει.
  Όπου το μάτι μου γυρίσω, όπου κι αν δω
  ερείπια μαύρα της ζωής μου βλέπω εδώ,
  που τόσα χρόνια πέρασα και ρήμαξα και χάλασα".

  Καινούργιους τόπους δεν θα βρεις, δε θάβρεις άλλες θάλασσες.
  Η χώρα θα σε ακολουθεί. Στους δρόμους θα γυρνάς
  τους ίδιους. Και στες γειτονιές τες ίδιες θα γερνάς
  και μες στα ίδια σπίτια αυτά θ'ασπρίζεις.
  Πάντα στην χώρα αυτή θα φθάνεις. Για τα αλλού -μη ελπίζεις -
  δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό.
  Έτσι που τη ζωή μας ρήμαξαν εδώ
  στην κώχη τούτη τη μικρή, σ'όλην την γη την χάλασαν.

 25. S.K avatar
  S.K 07/02/2012 13:39:47

  Έχεις δίκιο. Πρέπει να μπει και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο για να είμαστε σίγουροι.

  Εδώ το πράγμα έχει ξεφύγει και ακόμα αναρωτιόμαστε αν θα αλλάξει τελευταία στιγμή.

 26. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 07/02/2012 13:42:25

  Αγαπητέ Πρόεδρε της ΝΔ, κύριε Αντώνη Σαμαρά, ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΣ, ήρθε η ώρα!
  Τα εκατομμύρια των Ελλήνων Δημοκρατών Πατριωτών, περιμένουν από σένα, τούτη την δύσκολη μέρα και ώρα, να σώσεις την αξιοπρέπεια και την περηφάνεια τους, βροντοφωνάζοντας στον κούριερ του διεθνούς τοκογλυφικού συστήματος, που παριστάνει τον πρωθυπουργό, το Ελληνικό ΟΧΙ.
  Σήκωσε το βαρύ, αλλά και τόσο όμορφο φορτίο ευθύνης στις πλάτες σου και μην φοβάσαι τίποτα. Θα έχεις έναν ολόκληρο Λαό να σε στηρίζει!
  Τρίψε στην άθλια μούρη των ανθρωπόμορφων τροϊκανών τεράτων την ''νέα δανειακή'' και τα PSI τους, που μόνο την πληρωμή των δανείων που μας έδωσαν
  εγγυώνται, καταστρέφοντας παράλληλα την Εθνική μας οικονομία, μέτρα, που εξαθλιώνουν τους Έλληνες πολίτες, που εδώ και δύο χρόνια είναι παντελώς ανυπεράσπιστοι.
  Αντώνη Σαμαρά, είσαι ο μόνος που μπορεί να ξαναδώσει στην Ελλάδα μας την Ελπίδα και στους Έλληνες το μέλλον, που τους αξίζει.
  Μαζί σου Αρχηγέ!

  • LAL avatar
   LAL @ ΙΩΝΑΣ 07/02/2012 14:43:47

   Αν ο Σαμαράς πει όχι θα πάρω πίσω όλα όσα του έχω σούρει κατά καιρούς. Αλλά αν συνταχθεί με τους μνημονιακούς δεν θα έχω ποτέ καμία σχέση ούτε μαζί του ούτε με την παράταξή του.

 27. madprof avatar
  madprof 07/02/2012 13:52:14

  Φιλική διόρθωση : ".... και τρία μέλη διοικητικού συμβουλίου χωρίς δικαίωμα βέτο να παριστάνουν τους πολιτικούς αρχηγούς."

 28. avanti avatar
  avanti 07/02/2012 14:01:31

  Αυτό δεν προσπάθησε να κάνει και ο Καραμανλής ο Β'? Τα αποτελέσματα τα είδαμε. Η πολιτική αυτή απαιτεί πολύπλοκες διεργασίες και μακρόχρονη σταθερή εξωτερική πολιτική. Στην Ελλάδα κάθε πρωθυπουργός και υπ. εξωτερικών άλλαζε την πολιτική του προηγούμενου.... Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα μεν, πλουσία δε, κάτι που μας κρύβουν, και το συμφέρον της είναι να έχει καλές σχέσεις με όλες τις μεγάλες δυνάμεις προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές για την ευημερία των πολιτών της. Λευκές επιταγές σε κανέναν, οι μεγάλες δυνάμεις θέλουν πάντα να ασκούν κυριαρχία και να επωφελούνται....

 29. elton avatar
  elton 07/02/2012 14:55:52

  ...Mια φράση μόνο: ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΝΗΘΙΚΟ ΧΡΕΟΣ
  (debtocracy.gr).....

 30. steven avatar
  steven 07/02/2012 16:53:32

  ... O ΚΑΘΕΙΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΕΑ

  Ο ΚΑΡΑΤΖΑ ..ΕΧΕΙ

  Ο ΠΑΠΑΔΗΜ.....ΞΕΡΕΙ

  ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ .... ΘΑ ΔΟΥΜΕ

  ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!!!

 31. WY avatar
  WY 07/02/2012 20:36:04

  E

 32. ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
  ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! 07/02/2012 21:01:21

  Πρίν από 2,5 χρόνια περίπου,##κάποιος πράσινος εμπρηστής##,ένας νέος Νέρωνας,ένας Ηρόστρατος έβαλε φωτιά στό σπίτι μου καί μού κατακαίει όλα τά ##υπάρχοντά## μου (υλικά αλλά καί μνήμες).
  Πρίν λίγες ήμέρες ,ενεφανίσθη εμπρός μου, ένας θαρραλέος ##διασώστης## καί προθυμοποιείται νά μπή μέσα καί νά δώση μάχη μέ τίς φλόγεςς,υποσχόμενος σέ ΄μένα,ότι ίσως (ΙΣΩΣ!!)μπορέσει καί διασώση μέσα από τά αποκαίδια κάτι,τό ελάχιστο από τά υπάρχοντα καί τίς μνήμες μου,πού -εστω κι αυτές-τόση μεγάλη συναισθηματική αξία έχουν γιά ΄μένα!!!!

  Η Ελλάς επί 2,5 χρόνια κατακαίγεται από τούς σύγχρονους πράσινους Νερωνες καί Ηρόστρατους καί παρουσιάζεται ενας αληθινός Ευπατρίδης/Διασώστης γιά νά δώση Τιτάνια Μάχη μέ τίς φλόγες,μήπως καί περισώσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΝ/ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΝ/ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ καί τελικώς τήν ΕΘΝΙΚΗΝ ΥΠΑΡΞΙΝ/ΕΠΙΒΙΩΣΙΝ ΜΑΣ!!!

  Τί κρίνετε φίλοι μου???
  Νά τού δώσουμε τήν ευκαιρία νά πολεμήση τουλάχιστον γιά αυτά τά ιδανικά,ακόμη κι άν ηττηθή ή μήπως όχι,αποφασίζοντες ότι πρέπει νά δηλώσουμε ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗ????


  ## Τήν θεσιν τους στήν Ιστορία οί Λαοί τήν διεκδικούν, ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ##!!!
  Τό αυτό ισχύει καί γιά τούς ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!!!!


  Αντώνη είσαι ή μοναδική, ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.