#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/02/2012 01:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ψηφοφορία έβγαλε ... εκλογές - διαγράφονται όσοι καταψήφισανΜε περισσότερες από 40 απώλειες από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, την απουσία του ΛΑΟΣ πλην των Μ.Βορίδη και Αδ.Γεωργιάδη που ψήφισαν «ναι», υπερψηφίστηκε με 199 ψήφους η νέα δανειακή σύμβαση.  

Συνολικά ψήφισαν 278 εκ των οποίων 199 είπαν «ναι» επί της αρχής, «όχι» 74, ενώ πέντε δήλωσαν «παρών».

Το Aρθρο1 υπερψήφισαν 190 βουλευτές, καταψήφισαν 83 ενώ 5 δήλωσαν «παρών».

Στο Aρθρο 2, «ναι» είπαν 201 βουλευτές, 74 είπαν «όχι» ενώ 3 δήλωσαν παρόντες.

Το Aρθρο 4, συγκέντρωσε 202 «ναι», 74 «όχι» ενώ δύο βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Εκτός ΠΑΣΟΚ έμειναν μετά τη ψηφοφορία 22 βουλευτές, εκτός Νέας Δημοκρατίας 21 ενώ εκτός ΛΑΟΣ έμειναν δύο βουλευτές.

ΠΑΣΟΚ

Εικοσιτρείς βουλευτές διαγράφηκαν ή ανεξαρτητοποιήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ μετά την ψηφοφορία για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης τα μεσάνυχτα της Κυριακής στη Βουλή. Ακόμη εννέα βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη κομματική γραμμή και επέλεξαν να καταψηφίσουν άρθρα του νέου μνημονίου, ενώ υπερψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο, αποφασίστηκε ότι δεν θα είναι υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Ενδέχεται δε να ακολουθήσει και η διαγραφή τους από το ΠΑΣΟΚ αφού ήδη οι εννέα παραπέμφθηκαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ διεγράφησαν αμέσως μετά το "όχι" που είπαν στο νέο μνημόνιο οι βουλευτές: Σπύρος Κουβέλης (Α' Αθηνών), Άννα Βαγενά (Α' Αθηνών), Λούκα Κατσέλη (Β' Αθηνών), Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (Β' Αθηνών), Βάσω Παπανδρέου (Β' Αθηνών), Λάμπρος Μίχος (Β' Αθηνών), Μαρία Κυριακοπούλου (Αχαΐας), Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος (Αχαΐας), Βασίλης Τόγιας (Βοιωτίας), Γεώργιος Κασσάρας (Δωδεκανήσων), Χάρης Καστανίδης (Α' Θεσσαλονίκης), Κυριακή Τεκτονίδου (Α' Θεσσαλονίκης), Χρήστος Κατσούρας (Θεσπρωτίας), Γιάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Θεόδωρος Παραστατίδης (Κιλκίς), Αλέξανδρος Αθανασιάδης (Κοζάνης), Γεώργιος Παπαμανώλης (Κυκλάδων), Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας), Μάντατζη Τσετίν (Ξάνθης), Ηλίας Θεοδωρίδης (Πέλλης), Γιάννης Αμοιρίδης (Πιερίας) και Χρήστος Μαγκούφης (Τρικάλων).

Οι βουλευτές, Γιάννης Κουτσούκος, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρης Κουσελάς, Δημήτρης Καρύδης, Μαρία Μίχου, Μιχαήλ Τζελέπης, οι οποίοι ψήφισαν "ναι" επί της αρχής αλλά δεν υπερψήφισαν συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου, με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου δεν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και παραπέμπονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος.

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Αργύρης Λαφαζάνης, πριν από την ψηφοφορία υπέβαλε την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ν.Δ

Καταψήφισαν: 20 (Κουντουρά, Σταμάτης, Παπασιώζος, Βλάχος, Γιαννάκης, Τζίμας, Ιατρίδη,  Μαρκόπουλος, Γκιουλέκας, Τζηκαλάγιας,  Ζώης, Γαληνός, Μελάς, Καρασμάνης, Λεονταρίδης, Καριπίδης, Κόλλια, Βαγιωνάς, Βόζεμπεργκ, Δερμεντζόπουλος)

Απών: Κεφαλογιάννης Μανώλης

Διαγράφηκαν όλοι

ΛΑΟΣ

Αποχή, εκτός Βορίδη, Γεωργιάδη που υπερψηφίσαν και διαγράφηκαν.

Όχι» από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά, «ναι» από τη Δημοκρατική Συμμαχία, πλην του κ. Αυγενάκη που δήλωσε «παρών».

Απόφαση Σαμαρά

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που αποστέλλει στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τους βουλευτές Α΄Αθηνών κα Έλενα Κουντουρά, ’ Αθηνών κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρη Σταμάτη, ’ρτας κ. Κωνσταντίνο Παπασιώζο, Αττικής κ. Γιώργο Βλάχο, Βοιωτίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη, Δράμας κ. Μαργαρίτη Τζήμα, Δωδεκανήσου κα Τσαμπίκα Ιατρίδη, Έβρου κ. Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, Ευβοίας κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, Ηρακλείου κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, Α΄Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια, Λαρίσης κ. Χρήστο Ζώη, Λέσβου Σπυρίδωνα Γαληνό, ’ Πειραιά κ. Παναγιώτη Μελά, Πέλλης κ. Γεώργιο Καρασμάνη, Σερρών κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, Σερρών κ. Αναστάσιο Καριπίδη, Σερρών κα Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, Χαλκιδικής κ. Γεώργιο Βαγιωνά.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γ. Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή αυτή, τους παραπάνω Βουλευτές καθώς και τον ευρισκόμενο εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτή Β΄Αθηνών κ. Παναγιώτη Καμμένο, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλη της Νέας Δημοκρατίας»

Ύστερα από όλα αυτά είναι προφανές ότι οδεύουμε ολοταχώς προς εκλογές

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 13/02/2012 01:36:58

  Ολα του γαμου δυσκολα και η ...

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 13/02/2012 01:40:28

  Να μη μας κάνει εντύπωση αν ο ΠαπαδήμΙος βγει και πει ότι έχει τη δεδηλωμένη και άρα κωλυσιεργήσει για εκλογές.

 3. Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς avatar
  Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς 13/02/2012 01:41:29

  Ἄ, καταψήφισε καὶ ἡ κ. Βόζεμπεργκ, τῆς γλίσχρας φορολογικῆς δηλώσεως, ποὺ μᾶς εἶχε ζαλίσει μὲ τὴν ὑπερβάλλουσα σαμαρικότητά της... Κοῖτα νὰ δεῖς ποὺ ἡ κάθαρση γίνεται ἐν μέρει... ἀπὸ μόνη της!


  Ὁ Ἄδωνις καὶ ὁ Βορίδης εἶναι καλὰ παιδιά, ταλαντοῦχα, κι ἂς κάναν νεανικὲς ἀπερισκεψίες. Ὁ δὲ Ἄδωνις εἶναι ἕνας ὄντως αὐτοδημιούργητος ἄνθρωπος (ὄχι πὼς φτάνει κάτι τέτοιο ἀπὸ μόνο του). Ἂς τοὺς προσφέρουμε λίγη πολιτικὴ θαλπωρή. Κάνει κρύο ἔξω. Φτάνει νὰ δηλώσουν πὼς τὸ 2010 ὑπῆρχαν καὶ ἄλλες ἐναλλακτικές, τὶς ὁποῖες δὲν εἶχαν διαβλέψει, ἀλλὰ τώρα εἶδαν τὸ φῶς τὸ ἀληθινό.


  Αὔριο ὅμως προκήρυξη ἐκλογῶν, ὄχι μισὲς δουλειές...


  {Ὁ Ἀντώνης Σαμαρᾶς ξεστόμισε σοφὴ κουβέντα περὶ "ὠσαννὰ" καὶ "σταύρωσον αὐτὸν" τὶς προάλλες- πραγματικὰ σοφή. Οἱ "ἡρωικοὶ ὀχί-σαντες" θὰ τὴν θυμοῦνται σύντομα μὲ λυγμούς, καὶ εἶναι ἐν μέρει κρῖμα- ἀλλὰ δὲ φταίω ἐγὼ γιὰ τὶς ἐπιλογές τους.}

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς 13/02/2012 02:10:06

   Και εγώ αυτό θυμάμαι και γι'αυτήν και για τους περισσότερους που καταψήφισαν . Μάλλον κοντόφθαλμη επιλογή, με το ανάλογο μελλοντικό κόστος....

   • Κατερινα avatar
    Κατερινα @ Diamond Angel 13/02/2012 07:38:03

    πως ξεχνάμε έτσι βρε παιδιά! Ο κος. Ζώης δεν ήταν εκείνος που το βράδυ των γεγονότων του Δεκέμβρη του 2008 διασκεδαζε στα μπουζούκια;
    Θυμάστε τι γράφτηκε τότε καθώς και αργότερα για πολλούς άστοχους χειρισμούς του στην κοινοβουλευτική ομαδα της ΝΔ;
    πως τους εξαγνίζουμε έτσι εύκολα;
    άκου ψηφισε συμφωνα με τη συνειδηση του!

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 13/02/2012 01:43:53

  Στο μεταξύ, ο... Αρούλης βγήκε ως κήνσορας υπέρ του "ευρωπαϊκού προσανατολισμού" της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας αναγκαίο κακό τις διαγραφές!

  Παράνοια...

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/02/2012 01:47:11

  Να αλλάξουν όνομα στο επόμενο Σύνταγμα. Να μην λέγονται "Βουλευτές". Η λέξη κάπου έχει σχέση με την βούληση. Δεν νομίζω ότι τα πιασαν για να έχουν αυτή την γνώμη. Λάθος μήνυμα.

  Δηλαδή θα ...διαγραφεί η ψήφος όσων ψήφισαν Σαμαρά και θέλουν "οχι"; Άλλο Σύνταγμα, άλλο Πρόεδρο Δημοκρατίας, αλλά όχι άλλο διχασμό. Βαρέθηκα τον διχασμό. Από το 1250 π.Χ., μέχρι σήμερα.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ archaeopteryx 13/02/2012 12:50:02

   Η αντιπαράθεση γνωμών δεν είναι διχασμός, είναι υγεία. Υγεία επίσης είναι και η ιδεολογική ομοιογένεια των παρατάξεων, τουλάχιστον σε θεμελιακά ζητήματα, αντί του αχταρμά και της πολυφωνίας.

 6. dimitris avatar
  dimitris 13/02/2012 01:52:03

  ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΠΕΣΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 7. Γιώργος Ρ avatar
  Γιώργος Ρ 13/02/2012 01:52:31

  1. Οι αλαλαγμοί κατά των διαγραφέντων από ορισμένους μάλλον σημαδοτοτεί την κάθαρση της παράταξης. Προφανώς απέμειναν οι άριστοι.

  2. Άκουσα να αποδίδουν στον Παπαδήμο -σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι- τα εξής:

  "Τα κόμματα έχουν το πρόβλημα και όχι η κυβέρνηση που έχει την δεδηλωμένη."

  " Εκλογές αφού εκταμιευθεί όλο το ποσό της δανειακής"

  Κατά τα άλλα το Πασοκ διαλύεται!

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Γιώργος Ρ 13/02/2012 02:01:02

   αν είπε τέτοιο πράγμα, εκλογές θα αργήσουμε να δούμε, αφού οι ..."εταίροι" μας έχουν πει ότι θα το δίνουν με ...δόσεις. Νομίζω ότι υποριμάται η κούραση...

  • Αρις Μαθιόπουλος avatar
   Αρις Μαθιόπουλος @ Γιώργος Ρ 13/02/2012 02:11:56

   Μα καλά τι λέτε? Η κυβέρνηση πια στηρίζεται σε 131 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και 62 της ΝΔ. Αν ο Σαμαράς αποφασίσει να αποσύρει την στήριξη στη κυβέρνηση, αυτή χάνει τη δεδηλωμένη. Εκτός κι αν οι ανεξάρτητοι προερχόμενοι του ΠΑΣΟΚ στηρίξουν την κυβέρνηση που θα υλοποιήσει το Μνημόνιο το οποίο καταψήφισαν!

  • Tassos avatar
   Tassos @ Γιώργος Ρ 13/02/2012 02:13:35

   Ο Σαμαράς σε είπε ότι Απρίλιο θα κάνεις εκλογές. Αρα.... μην τρως παραμύθι από τους Κουρήδες και τους Χατζηαβάτηδες. Ξέρεις τι ζημιά υπέστησαν Τράγκας Κουρής κλπ σήμερα? Περίμεναν την πτώχευση σαν μάνα εξ ουρανού. Μιλάμε για τεράστια χασούρα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Γιώργος Ρ 13/02/2012 02:31:15

   Αν -λέω, αν...- αύριο ο ΠαπαδήμΙος κάνει τον κινέζο για εκλογές και δεν παραιτείται, και ο Σαμαράς αποφάσιζε να αποσύρει την υποστήριξη, πώς θα σας φαινόταν αν τότε οι νεοφιλελεύθεροι μνημονιολάγνοι εντός της ΝΔ έλεγαν "εμείς δεν τον ρίχνουμε" και συνέπρατταν με πασόκους του ιδίου φυράματος για την παραμονή του ΠαπαδήμΙου;

   Να μια "υπόθεση εργασίας" για όσους νομίζουν ότι οι εν θερμώ ρήξεις πολύτιμων συμμαχιών είναι πάντα επίδειξη ηγετικής στόφας...

 8. Κρίμα avatar
  Κρίμα 13/02/2012 01:54:13

  Εκλογές ποιές εκλογές. Ο Παπαδήμος δήλωσε πριν από λίγο (ρεπορτάζ Real FM) σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι ότι οι εκλογές θα γίνουν μετά την εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου δανείου. Δηλαδή τι Μάϊο; και τα περί Απριλίου;
  Ακούνε εκεί στη Συγγρού;

 9. π avatar
  π 13/02/2012 01:56:17

  Mια ερωτηση?Αν ο Σαμαρας ζητησει ψηφο εμπιστοσύνης με σκοπο να προκαλέσει εκλογές μπορει να γινει αποδεκτό,ωστε να παρει πχ .121 ο παπαρομποτ?

 10. Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς avatar
  Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς 13/02/2012 01:58:13

  Ἂς ἐκβιάσει αὔριο ὁ Σαμαρᾶς ἐκλογές, ἀπειλώντας εἰλικρινῶς ὅτι θὰ ἀποσύρει τὴ στήριξη. Ἂν τὴν ἀποσύρει θὰ κλάψουνε μανοῦλες, τώρα ποὺ τὸ ΠΑΣΟΚ ἀπώλεσε τὴ δεδηλωμένη. Τελειώσανε τὰ παιχνιδάκια. Ψηφίστηκε καὶ ὅ,τι ἔπρεπε νὰ ψηφιστεῖ, φινίτο λὰ μούζικα πασσάτω λὰ φιέστα. Τὸ πρωθυπουργικὸ ὤτο-κιοὺ μπορεῖ νὰ ἐπιστρέψει στὶς τράπεζες ἀπ' τὶς ὁποῖες μᾶς ἦρθε- ΕΚΛΟΓΕΣ!

  • epamitis avatar
   epamitis @ Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς 13/02/2012 02:19:40

   Η δοτική εκδοχή "πασσάτω" μου έφτιαξε τη βραδιά

   • Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς avatar
    Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς @ epamitis 13/02/2012 03:30:35

    Ἂν ἦταν δοτικὴ θὰ εἶχε ὑπογεγραμμένη. Προστακτικὴ εἶναι! Πασσάτω κατὰ τὸ παυσάτω, ἕνα γράμμα διαφορά!

   • akenaton avatar
    akenaton @ epamitis 13/02/2012 13:09:08

    Η φράση είναι φινίτα λα μουζικα πασάτα λα φεστα (finita la musica, passata la festa, ιταλιστί). Που σημαίνει, σταμάτησε η μουσική, σχόλασε η γιορτή. Αυτά.

 11. Κώστας Θεσσαλονίκη avatar
  Κώστας Θεσσαλονίκη 13/02/2012 02:00:33

  Εγώ νομίζω ότι ο Σαμαράς πρέπει να "φάει" καμιά δεκαριά ακόμα για να γίνει επιτέλους η ανανέωση

  • kastroHEL avatar
   kastroHEL @ Κώστας Θεσσαλονίκη 13/02/2012 02:04:50

   φυσικά όσοι ήταν κατά του μνημονίου...

 12. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 13/02/2012 02:02:37

  Μιλάει ο Σαμαράς με την Τσαμπίκα της Ρόδου.
  "πως το αποφάσισες αυτό, ρώτησες τον κόσμο, επειδή εμένα άλλα μου λένε οι μετρήσεις".
  Απάντηση: "δεν ρωτησα κανέναν μόνη μου αποφάσισα"
  Η κ. Τσαμπίκα που δεν την άκουσε κανένας στην Βουλή και σήμερα την έμαθαν οι Έλληνες

 13. Ηλίας, Κυψέλη avatar
  Ηλίας, Κυψέλη 13/02/2012 02:04:29

  Λέγεται ότι οι αντάρτες της Βουλής είχαν ορκιστεί μεταξύ τους να καταψηφίσουν. Ηταν οργανωμένο δηλαδή το πράγμα

  • Κατερινα avatar
   Κατερινα @ Ηλίας, Κυψέλη 13/02/2012 02:09:14

   πραγματικα ηταν προσχεδιασμενο. Εκαναν και διαρροές!
   Το θέμα είναι σε τι σκοπεύουν!

  • Tassos avatar
   Tassos @ Ηλίας, Κυψέλη 13/02/2012 02:10:10

   Την είδαν "Φιλική εταιρεία σωτηρίας της χώρας" οι γραφικοί? Κουντουρά για Πρωθυπουργός ρεεεεε! Με την Τσαμπίκα παρέα :-)

 14. Ιοκαστη avatar
  Ιοκαστη 13/02/2012 02:05:55

  την Τσαμπικα που την διόρισε ο πατερας της, πρωην δημαρχος στα 17 της παρακαλω, στο δημόσιο και έγινε καταγγελία και τώρα τρέχει και δεν φτανει!

  ολοι για την παρτη τους!
  απαλλαχτήκαμε απο πολλούς!

  • Βατάτζης avatar
   Βατάτζης @ Ιοκαστη 13/02/2012 02:24:58

   Για ηρεμήστε λίγο.... Δηλαδή ο Σαμαράς μας διαβεβαίωσε ότι πάμε σε χρεωκοπία άμα δεν ψηφίσουμε το έκτρωμα αυτό; Πως;

 15. Kennan avatar
  Kennan 13/02/2012 02:10:36

  Από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πλειοψηφία στην Βουλή, ο Σαμαράς ρίχνει όποτε θέλει την κυβέρνηση Παπαδήμου

  • Λίνα avatar
   Λίνα @ Kennan 13/02/2012 02:15:27

   Αλλά δε θα θέλει...

  • Απαισιόδοξος avatar
   Απαισιόδοξος @ Kennan 13/02/2012 02:26:17

   Οπότε το ερώτημα είναι: ΘΕΛΕΙ να την ρίξει; Προφανώς ΟΧΙ!

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Kennan 13/02/2012 11:02:37

   Ας τη ρίξει λοιπόν.

 16. unfair avatar
  unfair 13/02/2012 02:12:01

  στην εικόνα κάντε διόρθωση / είναι 22 διαγραφές του ΠΑΣΟΚ

 17. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 13/02/2012 02:13:30

  Έκαστος στο είδος του κι ο Σαμαράς στην πολιτική!

  Κακά τα ψέματα, ο άνθρωπος παίζει μόνος του. Η σωτηρία του ελληνικού λαού προϋποθέτει τον απηνή στραγγαλισμό της μεταπολίτευσης, κι ο Σαμαράς δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για το μεγάλο ραντεβού με την ιστορία. Εκκρεμότητα: Εκλογές!

  • Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς avatar
   Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς @ Τιγράνης 13/02/2012 02:32:13

   Νὰ βρέξει Σωφροσύνη ἀπὸ τοὺς οὐρανούς, νὰ τοῦ δώσει ὁ λαὸς Αὐτοδυναμία...

   • Τιγράνης avatar
    Τιγράνης @ Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς 13/02/2012 02:44:59

    Κύριε ο Θεός ο Παντοκράτορ,ο υπάρχων προ των αιώνων καιν διαμένων εις τους αιώνας... μη αποστήσης το έλεος σου από των αιτούντων και προσδοκώντων εκ της σης παντουργού και παναγάθου προνοίας υετόν αυτοδυναμίας, αλλ' έντειλαι τις νεφέλες σου του βρέξαι και όμβρον δούναι ψηφοφόρον ημίν...

    Ευχή του Αγίου Γρ. του Παλαμά επί αυτοδυναμία

    • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
     Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Τιγράνης 13/02/2012 03:27:33

     "ὑετὸν αὐτοδυναμίας"... Ποιός εἶσαι ρὲ Τιγράνη! (ἡ ἐρώτηση κυριολεκτεῖ... Τέσσερις ἄνθρωποι προσπαθοῦμε νὰ μαντέψουμε, τίποτα!)

     Παίρνω τὴ σκυτάλη, στὴν κόψη τῆς βλασφημίας:---------------

     .βιβ΄ Φεβ ιγ'

     Ἀντώνης Σαμαρᾶς πρωτοστάτης λαόθεν ἐπέμφθη, εἰπεῖν τῷ πολιτικῷ συστήματι τὸ "ἀνάστηθι".

     Βλέπων Λουκᾶς ὁ ἐκ τραπέζης ὁρμώμενος τὸ τῶν ἐκλογῶν διάπυρον διακύβευμα, ἐξίστατο καὶ ἵστατο, κραυγάζειν οὔτως: "Ἄλλοτε".

     Γνῶσιν ἄγνωστον γνῶναι περὶ τῆς τῶν στελεχῶν ἀνανεώσεως ὁ Φάκτωρ ζητήσας, ἐβόησε πρὸς τὸν προεδρεύοντα: «Πόθεν; Πότε;»

     «Δ ίδαξόν με τὸ τῆς πολιτικῆς ἡγεμονίας λεπτούργημα, ὁ τὴν διάκρισιν καλλίστως ἀσκήσας. Διάσωσον καὶ σωφρόνισον τοὺς αἰσθανομένους τὴν ἀπέραντον ἡδονὴν τῶν καθορόντων τοῦ τῆς Μέρκελ προσώπου τὸ κάλλος τὸ ἄρρητον.»

     Ἔχουσα σαμαροδόχον ἡ χώρα τὴν κάλπην, ἀνέδραμε πρὸς τὰς ἐκλογάς. Ἔτι καὶ ἔτι, παντὸς τοῦ στελεχιακοῦ δυναμικοῦ καὶ τοῦ λαοῦ τοῦ Κυρίου δεηθῶμεν.

     Ζάλην ἔνδοθεν ἔχων λογισμῶν ἀμφιβόλων, ὁ σώφρων Γκιουλέκας κατεψήφισεν. Ὡς τήκεται καπνὸς ἀπὸ προσώπου πυρὸς οἱ τῶν τοῦ λαοῦ ἀγνοημάτων ἐκπρόσωποι διεγράφησαν. Ἐπὶ πτερύγων ἀνέμων ἀπεδήμησαν ἐκ τοῦ σοῦ, Ἀντώνιε, κόμματος τὴν εὔκαρπον νυδήν, τὴν ὡς ἀγρὸν ἡδὺν ἀποδειχθησομένην ἅπασιν, τοῖς θέλουσι θερίζειν αὐτοδυναμίαν.

     Ἧτταν ἐγεύσατο τὸ τοῦ στεατογεμοῦς τε καὶ προγάστορος κόμμα, διὰ τὸ ἀπολείπειν τοὺς ἐν Βουλευτηρίῳ διαλάμψαντας καὶ καλῶς ἀθλήσαντας ὀρθοτομοῦντας τὸν τῶν ἐπερωτήσεων λόγους.

     Κλπ κλπ κλπ....

    • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
     Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Τιγράνης 13/02/2012 03:28:21

     "ὑετὸν αὐτοδυναμίας"... Ποιός εἶσαι ρὲ Τιγράνη! (ἡ ἐρώτηση κυριολεκτεῖ... Τέσσερις ἄνθρωποι προσπαθοῦμε νὰ μαντέψουμε, τίποτα!)

     Παίρνω τὴ σκυτάλη, στὴν κόψη τῆς βλασφημίας:---------------

     .βιβ΄ Φεβ ιγ'

     Ἀντώνης Σαμαρᾶς πρωτοστάτης λαόθεν ἐπέμφθη, εἰπεῖν τῷ πολιτικῷ συστήματι τὸ "ἀνάστηθι".

     Βλέπων Λουκᾶς ὁ ἐκ τραπέζης ὁρμώμενος τὸ τῶν ἐκλογῶν διάπυρον διακύβευμα, ἐξίστατο καὶ ἵστατο, κραυγάζειν οὔτως: "Ἄλλοτε".

     Γνῶσιν ἄγνωστον γνῶναι περὶ τῆς τῶν στελεχῶν ἀνανεώσεως ὁ Φάκτωρ ζητήσας, ἐβόησε πρὸς τὸν προεδρεύοντα: «Πόθεν; Πότε;»

     «Δ ίδαξόν με τὸ τῆς πολιτικῆς ἡγεμονίας λεπτούργημα, ὁ τὴν διάκρισιν καλλίστως ἀσκήσας. Διάσωσον καὶ σωφρόνισον τοὺς αἰσθανομένους τὴν ἀπέραντον ἡδονὴν τῶν καθορόντων τοῦ τῆς Μέρκελ προσώπου τὸ κάλλος τὸ ἄρρητον.»

     Ἔχουσα σαμαροδόχον ἡ χώρα τὴν κάλπην, ἀνέδραμε πρὸς τὰς ἐκλογάς. Ἔτι καὶ ἔτι, παντὸς τοῦ στελεχιακοῦ δυναμικοῦ καὶ τοῦ λαοῦ τοῦ Κυρίου δεηθῶμεν.

     Ζάλην ἔνδοθεν ἔχων λογισμῶν ἀμφιβόλων, ὁ σώφρων Γκιουλέκας κατεψήφισεν. Ὡς τήκεται καπνὸς ἀπὸ προσώπου πυρὸς οἱ τῶν τοῦ λαοῦ ἀγνοημάτων ἐκπρόσωποι διεγράφησαν. Ἐπὶ πτερύγων ἀνέμων ἀπεδήμησαν ἐκ τοῦ σοῦ, Ἀντώνιε, κόμματος τὴν εὔκαρπον νυδήν, τὴν ὡς ἀγρὸν ἡδὺν ἀποδειχθησομένην ἅπασιν, τοῖς θέλουσι θερίζειν αὐτοδυναμίαν.

     Ἧτταν ἐγεύσατο τὸ τοῦ στεατογεμοῦς τε καὶ προγάστορος κόμμα, διὰ τὸ ἀπολείπειν τοὺς ἐν Βουλευτηρίῳ διαλάμψαντας καὶ καλῶς ἀθλήσαντας ὀρθοτομοῦντας τοὺς τῶν ἐπερωτήσεων λόγους.

     Κλπ κλπ κλπ....

     • Τιγράνης avatar
      Τιγράνης @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 13/02/2012 14:58:24

      Αδόλεσχε αμφιπρόσωπε γραμματικέ Αστυάνακτα, χαῖρε καί πάλιν ἐρῶ χαῖρε! Λοιπόν, βλέποντας τη μυθώδη αυτή στιχοποιία , βλάσφημο δείγμα τέχνης υψηλής, με μια ακροστιχίδα να - με το συμπάθειο, που λένε και μερικοί – μου ήρθε στο νου η μυρωδιά μιας ξεχασμένης - διό και ένδοξης - από το χρόνο περγαμηνής, που την ανοίγεις με άπληστο δέος και υπερτεταμένη περιέργεια, της επιτρέπεις πρώτα να αρωματίσει τα εσώτερά σου σαν ήδύτατο αμπέλινο ποτό, κι έπειτα βουτάς , παράφορα σχεδόν, στο δαιδαλώδες κάλλος του αντιγραφέα, στις μικρές εκρήξεις ζωογόνου χάρης, ευπρεπούς αναίδειας κι ομορφιάς, ανεπαίσθητες παραδείσιες κλείδες: ακροστιχίδα, κολοφώνας, κρυπτογράφημα, ισόψηφον, καρκίνος… Η σκέψη και μόνο να βυθιστείς στην άρρητη ηδονή της εικονογράφησης, δεν γίνεται παρά να σε προετοιμάζει για την δίκαιη απειλή του «ἐδόθη μοι σκόλοψ τῇ σαρκί, ἄγγελος σατᾶν, ἵνα με κολαφίζῃ ἵνα μὴ ὑπεραίρωμαι».

 18. αγθ avatar
  αγθ 13/02/2012 02:14:13

  Ποιές εκλογές ρε παιδιά; Πέτυχαν αυτό που ήθελαν, την άνετη υπερψήφιση. Ποιός θα κάνει εκλογές και γιατί; Φοβάμαι πως η μεγάλη παγίδα(;.. δεν θέλω να σκέφτομαι κάτι άλλο...) για τον ΑΣ στήθηκε στις 11/11. Ήταν μια ιστορική στιγμή να εκφράσει το εναλλακτικό... Αντί αυτού, με μια ...μισή δήλωση, προσχώρησε στην επιβολή και στήριξη μιας παράνομης "κυβέρνησης". Τώρα είναι μάλλον αργά για "επαναδιαπραγματεύσεις". Τη δε περίπτωση να κυβερνήσει (αν και όταν γίνουν οι ...εκλογές) τη βλέπω πλέον κάπως χλωμή. Μακάρι να διαψευστώ.

 19. yiannis avatar
  yiannis 13/02/2012 02:18:34

  Αυτο ειναι καιριο πληγμα για τον Σαμαρα,δυστυχως!Την ωρα που προβαλλει η ΝΔ ως η σταθερα του πολιτικου συστηματος-πραγμα που σε εκλογικη περιοδο συσπειρωνει ευρυτερες και πιο απολιτικ μαζες τις οποιες θελεις για να φτασεις στη αυτοδυναμια-οι...φιλοι του τον μαχαιρωνουν.Δεν μπορει να ειναι τυχαιο.

 20. giannis avatar
  giannis 13/02/2012 02:18:36

  Ποιο σημαντικό ειναι το ΝΑΙ του Καραμανλη και η στηριξη του στον Προεδρο...

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ

 21. Βασίλης Χ. avatar
  Βασίλης Χ. 13/02/2012 02:21:14

  Φίλοι μου, ελπίζω η σημερινή μέρα να μην αποδειχθεί καταστροφική για τον Αντώνη, για την παράταξη αλλά κυρίως για τη χώρα. Όσο για τους διαγραμμένους πασόκους, μη βιάζεστε να τους βγάλετε από το μέτρημα σε μια πιθανή ψήφο εμπιστοσύνης προς τον Παπαδήμο. Οι πασόκοι δεν έχουν μπέσα!

 22. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 13/02/2012 02:21:17

  Λίγο από Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών και λίγο από Νύχτα των Κρυστάλλων ταυτόχρονα.

  Ούτε "κοινοβουλευτική", ούτε "δημοκρατία" είναι το πολίτευμα αυτό.

  "Εκλογές", το πιο σύντομο ανέκδοτο!

  (Την άποψή μου για το Ναι και το Όχι στην σημερινή ψηφοφορία την έγραψα αλλού)

  • Κυαίστωρ avatar
   Κυαίστωρ @ Professor Moriarty 13/02/2012 02:36:10

   Μέσα σε 5 σειρές Προφέσσορα τα είπες όλα. Εύγε!

 23. Greek Voter avatar
  Greek Voter 13/02/2012 02:25:49

  Και οι 3 βουλευτές Σερρών της ΝΔ ψήφισαν ΟΧΙ.
  Μήπως ήταν μήνυμα Καραμανλή;
  Και στο σχέδιο ΑΝΑΝ φαινομενικά ήταν υπέρ, αλλά επί της ουσίας ήταν αντίθετος, πράγμα που φάνηκε στην πορεία.
  Ο καιρός γαρ εγγύς...

 24. vaggelis avatar
  vaggelis 13/02/2012 02:26:52

  μετα τον νομπελιστα οδυσσεα ελυτη τον αγωνιστη ανδρεα λεντακη και τη συγχαρητιρια επιστολη για την εκλογη Α Σ θεοδωρακη ερχεται ο τσεκουρατος και ο αδωνις μαλλον ολα αυτα τα χρονια εχω κανει ΛΑΘΟΣ καληνυχτα

  • Απαισιόδοξος avatar
   Απαισιόδοξος @ vaggelis 13/02/2012 02:28:54

   Τι θυμήθηκες ρε φίλε... ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ...

 25. Vtheod avatar
  Vtheod 13/02/2012 02:41:33

  Tσεκούρια και Μπουμπούκους δεν χρειαζόμαστε - έχουμε τα δικά μας μπουμπούκια.

 26. 114 avatar
  114 13/02/2012 02:45:23

  Αυτό το ''ναι σε όλα'' από 199 βουλευτές που εκφράζουν , σκάρτα το 30% ,του Ελληνικού λαού είναι βέβαιο ότι θα ακυρωθεί πανηγυρικά μετά τις εκλογές όποτε και να γίνουν.

  Συγχαρητήρια στους 21 ανεξάρτητους πλέον βουλευτές του κοινοβούλιου που διατηρώντας την πολιτική τους συνέπεια , αντιστοιχήθηκαν με το λαϊκό αίσθημα και την κοινή λογική.

  Με έντονα αναπνευστικά προβλήματα , όπως και εκατοντάδες χιλιάδες λαού από τα προηγμένα χημικά που οχύρωσαν προσωρινά τα ναι σας.....
  Αντίο.

  • Tassos avatar
   Tassos @ 114 13/02/2012 02:54:27

   Το υπόλοιπο 70 % ποιοί είναι? Το κκε και ο τσίπρας? ή ο Κουβέλης με το μαδημένο μουστάκι? Φάε λίγο σανό ακόμη των ΜΜΕ-γκαλοπατζήδων...

  • Ιοκαστη avatar
   Ιοκαστη @ 114 13/02/2012 07:03:57

   στο καλό και να μας γράφεις!
   Ποσο κοντή μνήμη έχουμε όλοι μας:

   πόσο εύκολα ξεχάσαμε τις ανεκδιήγητες ανακοινώσεις της Βόζεμπεργκ ως τομεαρχη παιδειας, και την βροχή των σχολίων καθε φορά που έβγαζε μαργαριτάρια! Εκείνα πάλι τα "βαθυστόχαστα" αρθρα της στο aixmi.gr;
   Η απο την αλλη μεριά τα δωράκια σε πολιτιστικούς συλλόγους στην ευβοια, και την "πολιτεία" Μαρκόπουλου στο Τουρισμού!
   Να ανατρέξουμε λίγο στους σχολιασμούς εκείνης της εποχής;

   Αν θέλουμε πραγματικά να ξεφύγουμε από τη μέγγενη της μεταπολίτευσης θα πρέπει να έχουμε μνημη δυνατη και θυμικο σταθερό.
   Και να αναγνωρίζουμε αυτους που ακόμη και σήμερα φωναζουν οτι υπάρχουν λεφτα!!!!

 27. nightcomers avatar
  nightcomers 13/02/2012 03:24:48

  Το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό:
  Το ΔΝΤ και οι ευρωπαίοι εταίροι την Τετάρτη ζητούν επιπλέον εγγυήσεις και διαβεβαιώσεις για την εφαρμογή του Μνημονίου 2 που υπογράφηκε.
  Δηλαδή, μετάθεση των εκλογών σε 6 μήνες πχ ή ένα χρόνο. Την προυπόθεση αυτή την θεωρούν απαραίτητη για την εκταμίευση και το PSI.
  Τι θα κάνει ο Αντώνης σε αυτή την περίπτωση;;; Με όλο το σύστημα πια εναντίον του;;; Ετσι και αλλίως τα μέτρα τα ψήφισε και τότε θα κατηγορηθεί για πολιτική σκοπιμότητα.
  Oι 21 που διαγράφηκαν σήμερα είδαν την παγίδα, οι υπόλοιποι ή δεν την είδαν ή την είδαν και σφύριξαν αδιάφορα......

 28. Dal avatar
  Dal 13/02/2012 04:54:56

  Άστα φίλε μην τα σκαλίζεις. Επειδή ξεχνούμε εύκολα να θυμίσω. Οι εκλογές έπρεπε να γίνουν το Δεκέμβριο . Στο επιχείρημα δεν προκάνουμε ήταν πως θα προ κάναμε να γίνει δημοψήφισμα. Μετά αναβλήθηκαν για τον Ιανουάριο και κατόπιν σε κοινή σύσκεψη για τις 19 Φεβρουαρίου.Τώρα πάμε για Απρίλη. Αν περάσουν κάνα δύο μήνες ακόμη θα μας πουν καλοκαιριάτικα θα γίνουν εκλογές?. Άστα.
  Δεν βλέπεις το μόνο επιχείρημα του Σαμαρά που απέμεινε είναι ο κίνδυνος των διαδηλώσεων, τις οποίες πιστεύει ότι οι εκλογές θα εκτονώσουν .
  Πιστεύει κανένας ότι η κατάσταση θα βελτιώνεται αφού τα δυο επόμενα χρόνια θα είναι χειρότερα από τα προηγούμενα.
  Πάμε για δικτατορία με κοινοβουλευτική επικάλυψη. Ειλικρινά δεν γνωρίζω πότε θα γίνουν ξανά εκλογές.

 29. Pluto avatar
  Pluto 13/02/2012 06:21:00

  Δεν θέλω ν` απογοητεύσω κανένα ούτε καί βάζω στοίχημα το κεφάλι μου , όμως κυκλοφορεί δημοσκόπηση (που έγινε Παρασκευή καί Σάββατο τηλεφωνικά καί θα δημοσιευθεί Τρίτη)η οποία δίνει 26% στην ΝΔ.
  Εν τω μεταξύ ο Παπαχελάς προωθεί ανατροπή ηγεσίας/διάσπαση της ΝΔ, στην ΚΟ της οποίας πλέον κυριαρχούν οι Ντορικοί (οσονούπω μαζί με τα μπουμπούκια καί τα τσεκούρια!).Παράλληλα, διάσπαση καί στο ΠΑΣΟΚ μάλλον θα προκύψει από την στήριξη των ΓΑΠικών στη Λούκα, ώστε να εξουδετερωθεί Βενιζελος-Λοβέρδος καί να μείνει η σφραγίδα στην οικογένεια.
  Οι εκλογές θα δώσουν περί τους 100 βουλευτές στη ΝΔ ,στην καλύτερη περίπτωση. Τα υπόλοιπα τσόντες ,συμμαζώματα .Στο έλεος του κάθε τυχάρπαστου (μέσα καί έξω από τη ΝΔ) ο Αντώνης, τί δύναμη θα έχει ενώπιον Μέρκελ καί δανειστών;;
  Δυστυχώς, τα λάθη στοιχίζουν στην πολιτική!Πανεθνικός συναγερμός με σημαία 400 ευρώ μισθό καί προαναγγελθείσες περαιτέρω περικοπές τον Ιούνιο δεν γίνεται....Αρα εκλογική μιζέρια διαγράφεται,από `κεί που παλευόταν τον Νοέμβρη η αυτοδυναμία...
  Αποτελεί λύση η σύμπραξη μετά τις εκλογές με την αριστερά σε αντιμνημονιακή καί πατριωτική βάση;;Γιά να δούμε, μπορεί το Κολλέγιο Αθηνών να βγάλει ηγέτη σαν τον μακαρίτη Τάσσο του Παγκυπρίου ;

 30. NIKOS avatar
  NIKOS 13/02/2012 08:48:09

  ΚΑΛΑ ΡΕ ΓΑΤΑΚΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ Ο Χ Ι ΕΙΧΑΝ ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ. ΕΚΠΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ.ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ.ΙΣΑ-ΙΣΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΟΣΟΙ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ.ΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΗΤΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕ ΟΧΙ .

 31. ΜΠ avatar
  ΜΠ 13/02/2012 10:42:33

  11.11.2011.....
  12.12.2012.....
  !!!!!!'!!!!!!!!!!!!!!!!!

 32. Γιάννης avatar
  Γιάννης 13/02/2012 15:05:10

  Ας διαγράψουν τα κόμματα αυτούς που καταψήφισαν. Ο λαός θα διαγράψει αυτούς που ψήφισαν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.