#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/07/2011 07:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ψευδεπίγραφη "δημοκρατία" των ολίγωνΧθες το βράδυ έζησα μια απρόσμενη έκπληξη.

Βρίσκομαι σε ένα ξενοδοχείο εδώ στη Θεσσαλονίκη, όπου φιλοξενείται και μια ομάδα στελεχών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης. Βρίσκονται εδώ για να… βοηθήσουν. Έτσι δεν λένε;

Η Επιτροπή θέλει να επιβλέψει τις προσπάθειες των Ελλήνων να βγουν από τη κρίση χρέους, και να σιγουρευτούν πως οι άποροι της χώρας θα δεχτούν τη στήριξη που χρειάζονται.

Το ρεστοράν του ξενοδοχείου είχε γεμίσει από αυτά τα γλοιώδη παράσιτα, μια ολόκληρη αίθουσα γεμάτη από ανθρώπους με συμπλέγματα ανωτερότητας, που θεωρούν ότι έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να αποφασίζουν για τις ζωές και τις περιουσίες άλλων.

Έτρωγαν και έπιναν το ακριβό κρασί τους,  παραγγέλνοντας steak tartare, και εκστομίζοντας μεγαλεπήβολες δηλώσεις περί των αρετών της ξένης οικονομικής βοήθειας, της δημοκρατικής διαδικασίας, και τη τεράστια πρόοδο των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζει η Αθήνα.

Τελείως συμπτωματικά, σε απόσταση τριακοσίων μέτρων περίπου από το ξενοδοχείο, έχουν στηθεί αντίσκηνα για τους οικονομικούς πρόσφυγες, τη πρώην μεσαία τάξη της Θεσσαλονίκης, που η κρίση εξολόθρευσε. Μερικά παιδάκια πέρασαν από το υπαίθριο εστιατόριο ζητιανεύοντας για ψιλά. Οι «αξιωματούχοι» της ΕΕ τα έδιωξαν με συνοπτικές διαδικασίες, ρουφώντας το κρασί τους.

Τι ειρωνεία! Η τέλεια εικόνα της  σημερινής δήθεν δημοκρατίας, ακριβώς εδώ   στη γενέτειρά της.

Η σημερινή δημοκρατία δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ψευδής απολυταρχική διακυβέρνηση εκ μέρους μιας ελίτ ολίγων, που την εφαρμόζει μια ολόκληρη στρατιά παραπλανημένων τζαμπατζήδων, που έχουν πείσει τους εαυτούς τους ότι οι γραφειοκρατικοί ρόλοι που κατέχουν είναι απαραίτητοι και αξιότιμοι….

Παράλληλα, οι ρόλοι αυτοί αποτελούν σκαλοπάτι για την επόμενη δουλειά τους, που κι αυτή θα είναι ακόμη πιο «απαραίτητη και αξιότιμη»!

Με κάθε διαδοχική ανάδυσή τους στη γραφειοκρατική κλίμακα, αυξάνεται και η εξουσία τους, όπως και τα προνόμιά τους, μέχρι που απαιτούν να αποκαλείς και τους ίδιους «αξιότιμε κύριε», «εντιμότατε», κλπ.

Στο δικό μου λεξικό, μεταξύ άλλων ορισμών, το λήμμα «τιμή» έχει να κάνει με την αρετή κάποιου, κάτι που αμφιβάλλω αν ισχύει στη περίπτωση της πολιτικής καθεστηκυίας τάξης.

Ένας άλλος ορισμός, αναφέρει τους όρους διάκριση, ή «βράβευση για γενναιότητα και επιτυχία».

Στην Αμερική, μάλλον έχουν μπερδέψει τον όρο επιτυχία με τη καταστροφή της οικονομίας και του πολιτισμού της πρώην πιο ισχυρής χώρας του πλανήτη. Ο πρόεδρος Ομπάμα είναι τόσο αξιότιμος που ούτε καν μπαίνει σε διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του χρέους, ισχυριζόμενος πως δεν θα το έκανε ούτε ο Ρέιγκαν. Πιο πολύ τον απασχολεί το κύρος του, παρά η μελανή εικόνα της οικονομίας.

Παράλληλα, στο Καπιτώλιο, ο σύντροφος Bernanke (σ.μ. πρόεδρος της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας) έριξε το δολάριο στα τάρταρα για μια ακόμη φορά. Το ίδιο συμβαίνει και στη ευρωζώνη με το ευρώ.

Μόλις λοιπόν άνοιξε το στόμα του, το δολάριο βούτηξε… αποδεικνύοντας πως οι επενδυτές προτιμούν να ρισκάρουν με το ευρωπαϊκό χρέος παρά με τον ίδιο.

Είναι θλιβερό, αλλά αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της δήθεν δημοκρατίας που έχουμε σήμερα. Ένας μη εκλεγμένος αξιωματούχος, ελέγχει τη προμήθεια του χρήματος κατά το δικό του  δοκούν…

Ως συνήθως, όλα αυτά θα καταλήξουν στους φορολογούμενους. Οι γραφειοκράτες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα δείπνα τους και να αδιαφορούν για τις λαϊκές μάζες. Οι πολιτικοί θα συνεχίσουν να περηφανεύονται για τα αξιώματά τους. Οι κεντρικοί τραπεζίτες θα συνεχίσουν να χορηγούν άτοκα δάνεια στους κολλητούς τους, καταστρέφοντας τα νομίσματα. Και όλοι εμείς θα μείνουμε με τα απόβλητα.

Στο τέλος, οι κυβερνήσεις θα μιλήσουν για την ανάγκη εθνικής ασφάλειας, και πατριωτισμού, σιγουρεύοντας πως θα κάνουμε το εθνικό μας καθήκον, πληρώνοντας ακόμη πιο πολλά από το πενιχρό εισόδημά μας.

S.A.- Sovereign Man, July 14, 2011

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 17/07/2011 09:23:39

  Την Καλημέρα μου Strange.
  από τα καλύτερα σου.
  Thanks.

  Επί τη ευκαιρία, ουδέποτε είχαμε ρεπορτάζ από το γάμο...
  Είσαι χρεωμένος...

 2. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 17/07/2011 09:57:31

  Σήμερα η Ευρώπη περνά ΒΑΘΙΑ κρίση.Και μαζί της,κρίση ΣΟΒΑΡΗ διέρχεται και η δημοκρατία.Πολύ απλά,η δημοκρατία ΥΠΟΤΑΧΘΗΚΕ στα κελεύσματα της οικονομίας και οι αγορές ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ το πλαίσιο λειτουργίας της.Όταν τα ''spreads'' ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΕΙ,χειροπόδαρα,κυβερνήσεις κρατών,τότε η πολιτική έχει χάσει το ουσιαστικό νόημά της...Οι κυβερνήσεις,ΜΕΘΥΣΜΕΝΕΣ από την μακάρια και πλαστή ευδαιμονία που δημιουργήθηκε,μετατράπηκαν σε πειθήνια ΟΡΓΑΝΑ των διαθέσεων των τραπεζικών αγορών και χρηματοπιστωτικών ελίτ με ό,τι αυτό συνεπάγεται...Αν η Ευρώπη,δεν κινηθεί με βάση τις αρχές και τις αξίες που χτίστηκε,τότε πολύ φοβάμαι πως ο εαυτός που παρουσιάζει,ΤΩΡΑ, θ'αποδειχθεί ο χειρότερος εχθρός της και η παρακμή της είναι ΜΟΙΡΑΙΑ....

 3. Orestios avatar
  Orestios 17/07/2011 10:38:03

  Ο τρόπος να αντιμετωπιστεί η τυραννία της Ολιγαρχίας είναι ένας και παραμένει αναλλοίωτος στους αιώνες.

 4. φωνη avatar
  φωνη 17/07/2011 11:15:48

  Υπάρχουν 3 πολιτεύματα με τις δικές του παραλλαγές το καθένα.
  1.Μοναρχία
  2. Αριστοκρατία
  3. Δημοκρατία
  Προϋπόθεση αυτών των πολιτευμάτων είναι ο μονάρχης, οι αριστοκράτες, ο δήμος να εργάζονται για το κοινό καλό. Όταν δεν εργάζονται για το κοινό καλό τότε δεν έχουμε πολίτευμα έχουμε εκτροπή πολιτεύματος.
  1. Για τη μοναρχία η εκτροπή πολιτεύματος είναι η τυρρανία
  2. Για την αριστοκρατία εκτροπή πολιτεύματος είναι η ολιγαρχία
  3. Για τη δημοκρατία εκτροπή πολιτεύματος είναι η οχλοκρατία.

  Προφανώς ζούμε την εκτροπή αριστοκρατικών καθεστώτων που φορούσαν το ένδυμα των δημοκρατικών (αλλά ποτέ δεν ήταν)

  Στην Αμερική η Κεντρική Τράπεζα εξ αρχής δημιουργήθηκε και ελέγχονταν από ιδιώτες (παρά το επίτηδες παραπλανητικό της όνομα).

  Ενώ το σύνταγμά τους απέρριπτε τη δημιουργία μιας Ομοσπονδιακής τράπεζας το 1913 ο Woodrow Wilson είχε εκλεγεί με αυτήν την προϋπόθεση και υπέγραψε τη δημιουργία της Κεντρικής τράπεζας που ανήκε όμως στους ιδιώτες, οι οποίοι δάνειζαν και την κυβέρνηση και η κυβέρνηση ξεπλήρωνε τα χρέη της στην Κεντρική Τράπεζα κυρίως από τη φορολογία. Η εφορία τους ( I.R.S.) συστάθηκε τότε μαζί με την Federal Reserve.

  O τελευταίος πρόεδρος της Αμερικής που αντιστάθηκε στην Κεντρική Τράπεζα ήταν ο Κένεντυ. Στις 4 Ιουνίου του 1963 υπέγραψε το εκτελεστικό διάταγμα 11110. Το διάταγμα αυτό εξουσιοδοτούσε το Υπουργείο Οικονομικών να εκδίδει αληθινά χρήματα χωρίς την Κεντρική Τράπεζα. Ο Κένετυ είχε σχέδιο διάλυσης της Κεντρικής Τράπεζας της Αμερικής . 6 μήνες αργότερα δολοφονήθηκε. Ο νέος πρόεδρος ο Lyndon Johnson το πρώτο πράγμα που έκανε ως πρόεδρος ήταν να ακυρώσει τη διαταγή του Κένεντι.

  Μετά τον Κένετι κανένας πρόεδρος δεν έβαλε χέρι στους τραπεζίτες που όλο και γιγαντώνονταν η δύναμη τους στις Η.Π.Α και παγκοσμίως όπως βλέπουμε τώρα. Και η Αμερική έκανε το μεγάλο λάθος για τον εαυτό της και το λαό της να μη σταματήσει τους τραπεζίτες.

  Τώρα οι τράπεζες είναι οικονομικά κρατίδια και έρχονται σε ευθεία επίθεση με τις έθνικές οικονομίες των χωρών.

  • madprof avatar
   madprof @ φωνη 17/07/2011 15:01:34

   «1. Για τη μοναρχία η εκτροπή πολιτεύματος είναι η τυρρανία
   2. Για την αριστοκρατία εκτροπή πολιτεύματος είναι η ολιγαρχία
   3. Για τη δημοκρατία εκτροπή πολιτεύματος είναι η οχλοκρατία.
   Προφανώς ζούμε την εκτροπή αριστοκρατικών καθεστώτων που φορούσαν το ένδυμα των δημοκρατικών (αλλά ποτέ δεν ήταν)»

   «φωνη» συμφωνώ απόλυτα ! Την περίοδο από τον 4/67 έως τον 11/73 που την κατατάσσεις ?

   • φωνη avatar
    φωνη @ madprof 17/07/2011 19:48:16

    Μορφή δικτατορίας, στρατιωτική δικτατορία.,τυρρανία σύφωνα με τον 3πλο διαχωρισμό αυτόν (Αριστοτέλης).

    Η πολιτική επιστήμη εντάσσει τη δικτατορία στην αυταρχία (δικτατορία, μοναρχία, δεσποτισμός)

    • madprof avatar
     madprof @ φωνη 18/07/2011 03:37:39

     "Προϋπόθεση αυτών των πολιτευμάτων είναι ο μονάρχης, οι αριστοκράτες, ο δήμος να εργάζονται για το κοινό καλό. Όταν δεν εργάζονται για το κοινό καλό τότε δεν έχουμε πολίτευμα έχουμε εκτροπή πολιτεύματος."
     Από τους Τύρρανους κανείς δεν πέθανε πλούσιος, από όσα γνωρίζω και γίνανε έργα υποδομής που οι σημερινοί αλητήριοι θα χρεοκοπούσαν την χώρα αν τα έκαναν την ίδια περίοδο (Ρεύμα στα χωριά, δρόμους, γήπεδα, σχολεία, δημόσια κτίρια, υποδομές κ.λπ. ων ουκ έστιν αριθμός με μηδενικό εξωτερικό χρέος ).
     Εάν η περίοδος 4/67 έως 11/73 χαρακτηριστεί τυρρανία, τότε αυτό που ζούμε σήμερα είναι πολιτικά αχαρακτήριστο με την πιο αρνητική έννοια του όρου και ξεπερνάει κατά πολύ την τυρρανία την ολιγαρχία και την οχλοκρατία. Ήμαστε σε επίπεδο Cosa Nostra, Sagrada famiglia, 'Ndraghetta δηλαδή μαμιόζικο σύστημα αλληλοεξόντωσης των πολιτών.

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 17/07/2011 13:18:57

  Φίλε Strange υποκλίνομαι ...με μια μικρή μόνο διαφωνία.
  Μακάρι να είχαμε έστω και επαχθή γραφειοκρατία στην Ελλάδα. Γραφειοκρατία (στην επιστήμη της διοίκησης) είναι ένα απαρχαιωμένο μεν αλλά οργανωμένο σύστημα διοίκησης και διαχείρισης με καθορισμένες δομές και λειτουργίες. Θα μπορούσαμε να το εξελίξουμε, να το μηχανογραφήσουμε να το βελτιώσουμε κλπ
  Εδώ δυστυχώς έχουμε πλέον ξεπεράσει το μοντέλο διαχείρισης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (μπαξίσι) και έχουμε οικοδομήσει ένα διακομματικό και εκτρωματικά κοινωνικό σύστημα ...Γκρούεζα.
  Οι ταυτότητες διοικούν σε όλους τους τομείς: κοινωνία οικονομία πολιτική επιστήμη εκπαίδευση κλπ.
  Το σύστημα αυτό ευδοκίμησε όταν υπήρχε πίτα να μοιρασθεί και πνέει τα λοίσθια όταν η πίτα εκλείπει. Ορισμένοι δε ...ένθεν θα πρέπει να αντιληφθούν και να κατανοήσουν ότι δεν είναι ένα παιχνίδι εναλλαγής της ...κουτάλας πλέον, αλλά ένα παιχνίδι ρώσικης ρουλέτας και δεν ξέρεις πότε θα σου κάτσει η γεμάτη θαλάμη και θα πρέπει να αλλάξουν σκέψεις και τακτικές.
  ...και θα πρέπει να ανησυχεί "το σύστημά τους"γιατί τώρα έκαναν εμφάνιση τα παιδιά που μπόρεσε να τα διώξει από τις μπριζόλες του αλλά σύντομα όταν θα συμβεί η έκρηξη θα τους φάει μαζί με τις μπριζόλες.
  Η πείνα δεν κάνει διάκριση μεταξύ τίμιων ή μη αλλά μεταξύ επιβίωσης και μόνο.
  ...και όταν στη πλάστιγγα ζυγίζεται η διαβίωση ορισμένων με την επιβίωση των πολλών η ισορροπία στο ζύγι μπορεί πανεύκολα να γίνει χείμαρρος παρορμητικός και αλίμονο σε όποιον σταθεί μπροστά του.

 6. giakobo avatar
  giakobo 17/07/2011 14:13:58

  Το μονο που καταλαβαινουν (δυστυχως) ειναι το αιμα .Καμια αλλαγη δεν εγινε χωρις επανασταση και αρκετο αιμα ,οι περιβοητοι αγανακτισμενοι ειναι ενα τεχνικο δικο τους δημιουργιμα ας μουτζωνουνε ας χορεβουνε ,αυτοι ψηφιζουν και ξαναψηφιζουν

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 17/07/2011 14:35:54

  Και πάλι εξαιρετικό SA..ειναι πολύ μικροί για να μπορέσουν ν΄αγγίξουν τις έννοιες ΄΄τιμή κι αρετή΄΄..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.