#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/07/2011 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η χώρα χρειάζεται ηγέτες όχι... ικέτες


Παρά το γεγονός ότι δεν είναι τωρινό φαινόμενο αλλά εδώ και δύο χρόνια η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη, τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται το απόλυτο μπάχαλο στη χώρα. Ακόμη και τους τελευταίους μήνες της προηγούμενης κυβέρνησης, όταν ο Κ. Καραμανλής αποφάσισε να εγκαταλείψει, τόσο χάλι δεν είχαμε δει. Στον ένα ή στον άλλο βαθμό η κυβέρνηση  Καραμανλή παρέδωσε...συντεταγμένα σε σχέση με το σημερινό ανεκδιήγητο μπάχαλο

Απ' όποια πλευρά κι αν το δεις, μια κυβέρνηση που πριν από 20 μόλις μήνες ήρθε στην εξουσία με 10 μονάδες διαφορά δε θα έπρεπε να εμφανίζει τέτοια εικόνα. Εκτός κι αν οι άνθρωποι δεν είναι ερασιτέχνες που κάνουν λάθη αλλά επαγγελματίες που έχουν ως στόχο να διαλύσουν τη χώρα.

Τα πάντα ξεκίνησαν από τότε που ο κ. Παπανδρέου πήγαινε στο εξωτερικό ως ικέτης κι όχι ως πραγματικός ηγέτης. Συνεχίστηκε με τον Τιτανικό του κ. Παπακωνσταντίνου, με το αποτυχημένο Μνημόνιο, με τα μέτρα που διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό της χώρας και τελικά με όλα αυτά τα ανεύθυνα γεγονότα που έγιναν τις τελευταίες ημέρες.

Πουθενά δε λειτουργεί τίποτε σωστά αφού είτε κάθε υπουργός κάνει ότι θέλει είτε δεν κάνει απολύτως τίποτε παραδομένος στη μοίρα του που λέει ότι σε λίγο θα είναι παρελθόν.

Φανταστείτε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μόλις 20 ημερών και παρ' όλα αυτά μοιάζει σα να έχει κυβερνήσει χρόνια.

Στο χώρο της υγείας υποτίθεται ότι γίνεται περιστολή δαπανών αλλά ούτε οι δαπάνες μειώνονται, ούτε τα νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά.

Μόλις χθες μας είπαν ότι κάνουν το σταυρό τους κάθε 18 του μήνα στο ΙΚΑ διότι δεν ξέρουν αν θα έχουν να πληρώσουν τις συντάξεις στις 22 του μήνα.

Στο υπουργείο Οικονομικών μετρούν ευρώ – ευρώ τα έσοδα αλλά αυτά δεν αυξάνονται. Οι εφορίες κάνουν λευκή απεργία και δεν εισπράττουν δισεκατομμύρια ευρώ αλλά κανείς δε βρίσκεται να τους τραβήξει το αυτί.

Στην παιδεία, το μακρόπνοο όραμα της κ. Διαμαντοπούλου τινάζει στον αέρα τα πανεπιστήμια. Οχι γιατί αυτά δεν χρειάζονται αλλαγές εκ βάθρων, αλλά γιατί οι αλλαγές της κυβέρνησης είναι εμπαθείς και απαξιώνουν το ελληνικό πανεπιστήμιο.

Στο χώρο των επιχειρήσεων και του εμπορίου τα πάντα είναι διαλυμένα, παραδομένα στην απουσία ορθής αναπτυξιακής πολιτικής από την πλευρά της κυβέρνησης. Αρνητικό επακόλουθο τα λουκέτα και η ανεργία. Φανταστείτε ότι ακόμη και στα περίπτερα έχουν μπει 3.500 λουκέτα.

Στο δημόσιο τομέα δε λειτουργεί απολύτως τίποτε κι όλοι είναι παγωμένοι από τις περικοπές περί δικαίων κι αδίκων.

Και τέλος, στον γενικότερο χώρο της οικονομίας, τα λάθη διαδέχονται το ένα το άλλο. Δισεκατομμύρια ευρώ έχουν φύγει από τις ελληνικές τράπεζες για το εξωτερικό και για τα σεντούκια καθώς όλοι περιμένουν τη χρεοκοπία που προανήγγειλε η κυβέρνηση.

Και τι κάνει για όλα αυτά ο κ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του. Απολύτως τίποτε. Όλοι μαζί, μοιραίοι κι άβουλοι περιμένουν ένα θαύμα. Δεν αγωνίζονται, δεν διαπραγματεύονται, δεν βάζουν στο τραπέζι τα όπλα τους, όποια κι αν είναι αυτά. Απλώνουν το χέρι και περιμένουν τη βοήθεια από τους ξένους. Είναι οι ίδιοι που έλεγαν ότι αν δεχθούμε το Μνημόνιο δε θα πτωχεύσει η χώρα. Είναι οι ίδιοι που εκβίαζαν λέγοντας ότι το Μεσοπρόθεσμο είναι η μόνη λύση καθώς η άλλη είναι η χρεοκοπία.

Οι άβουλοι αυτοί ικέτες συνεχίζουν να κυβερνούν τη χώρα στη λογική του “περάστε κόσμε” ανοίγοντας την πόρτα για το πλιάτσικο.

Κατώτεροι των περιστάσεων σε μια στιγμή που η Ελλάδα χρειαζόταν ηγέτες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 15/07/2011 12:19:58

  Ηγέτες όχι ικέτες ε ; Αλλιώς μόνιμα θα τρώει καρπαζιές σκέτες ; Και θα μας κόβουνε το ηθικό και τους μισθούς σε φέτες ; Τους ταιριάζει το γνωστό ποίημα του Βάρναλη "Οι Μοιραίοι", τους το αφιερώνω :
  Μες στην υπόγεια την ταβέρνα,

  μες σε καπνούς και σε βρισιές,

  (απάνου εστρίγγλιζε η λατέρνα)

  όλη η παρέα πίναμε εψές,

  εψές, σαν όλα τα βραδάκια,

  να πάνε κάτου τα φαρμάκια.

  Σφιγγόταν ο ένας πλάι στον άλλο

  και κάπου εφτυούσε καταγής,

  ω! πόσο βάσανο μεγάλο

  το βάσανο είναι της ζωής!

  Όσο κι ο νους αν τυραννιέται

  άσπρην ημέρα δε θυμιέται!

  (Ήλιε και θάλασσα γαλάζα

  και βάθος του άσωτου ουρανού,

  ω! της αυγής κροκάτη γάζα

  γαρούφαλλα του δειλινού,

  λάμπετε-σβήνετε μακριά μας,

  χωρίς να μπείτε στην καρδιά μας!)

  Του ενού ο πατέρας χρόνια δέκα

  παράλυτος - ίδιο στοιχιό

  του άλλου κοντόμερη η γυναίκα

  στο σπίτι λιώνει από χτικιό,

  στο Παλαμίδι ο γυιός του Μάζη

  κ' η κόρη του γιαβή στο Γκάζι.

  -Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!

  -Φταίει ο θεός που μας μισεί!

  -Φταίει το κεφάλι το κακό μας!

  -Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!

  "ποιος φταίει; Ποιος φταίει;... κανένα στόμα

  δεν τόβρε και δεν τόπε ακόμα.

  Ετσι, στην σκοτεινή ταβέρνα

  πίνουμε πάντα μας σκυφτοί,

  σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα

  όπου μας εύρει, μας πατεί:

  δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα!

  προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

  • Ελλην (σχεδόν πτωχός) avatar
   Ελλην (σχεδόν πτωχός) @ EΛΛΗΝΑΣ 15/07/2011 15:45:25

   Ωραία επιλογή.
   Εδώ και με μουσική...
   http://www.youtube.com/watch?v=X2_ylSXTWSE

 2. RYaN avatar
  RYaN 15/07/2011 12:27:00

  Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κανείς ότι από την πρώτη μέρα έλειπε ένας σημαντικότατος κρίκος που θα μετέτρεπε το σκορποχώρι σε συντεταγμένη πολιτική? Αυτό που ψήφισαν οι Έλληνες (καλά, βγάλτε έξω τα εξτρεμιστικά σλόγκαν των μπαλκονιών, που κακά τα ψέματα, ακούγονται από όλους σε προεκλογικές περιόδους) ήταν συντεταγμένο. Μετά, όμως τί έγινε?
  Για μένα είναι ρητορικό το ερώτημα. Αλλά για εσάς?

 3. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 15/07/2011 12:40:00

  Είσαι σωστός ,o ικέτης έχει συνηθίσει να απλώνει μόνο το χέρι του. Αν δεν θέλεις όμως στην σημερινή κατάσταση να απλώνεις το χέρι σου , δηλαδή να γίνεσαι ζητιάνος - υπόδουλος , πρέπει να βρείς το θάρρος να απλώσεις κάτι άλλο. Για να απλώσεις όμως αυτό το άλλο πρέπει και να το έχεις και ΚΑΡΔΙΑ ΧΙΛΙΩΝ ΛΕΩΝΤΩΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ. Ποίος τα έχει;

 4. Nikolas avatar
  Nikolas 15/07/2011 14:09:57

  Σε λίγο καιρό θα λέμε που είσαι Κωστάκη και μετά από πολλά χρόνια θα τον αναγνωρίσουμε ως "εθνάρχη" συγκρινόμενο με τον Γιωργάκη...

 5. Anatoli avatar
  Anatoli 15/07/2011 15:11:46

  Ολοι μας πρέπει πάντοτε αλλά και στις δύσκολες αυτές ώρες ιδιαίτερα να γίνουμε ικέτες όπως στην φωτογραφία που κοσμεί το άρθρο. Με τα χέρια μας ψηλά στον ουρανό στον καλό Θεό μας. Χρειαζόμαστε και Ικέτες και Ηγέτη για να σωθούμε.
  Οχι επαίτες.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Anatoli 15/07/2011 16:20:22

   συν Αθηνά και χείρα κίνει, Ανατολή ...

   για τους ικέτες και επαίτες, συμφωνούμε.

   • Anatoli avatar
    Anatoli @ δρόμος 15/07/2011 18:30:23

    Εχεις απόλυτο δίκαιο 'δρόμε', ποτέ δεν σταμάτησα τον αγώνα μου αλλά πάνω από όλα στον δρόμο της ζωής μου έχω πυξίδα μου την ευλογία του Θεού.

 6. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 15/07/2011 15:56:07

  Ο Ζητιάνος του Καρκαβίτσα , ωχριά ως χαρακτήρας..

 7. O Saligaras avatar
  O Saligaras 17/07/2011 02:52:29

  όταν ο Κ. Καραμανλής αποφάσισε να εγκαταλείψει
  Dear factorx,
  Have I got news for you,

  Προεκλογικά ο Καραμανλής είχε τρέξει σε βοριά και νότο και είχε δώσει περισσότερους απο 35 προεκλογικούς λόγους αναλύοντας την οικονομική κρίση (παγκόσμια και εγχώρια) και παραθέτοντας τα προβλήματα και τις λύσεις στους πολίτες. Μας είχε επίσης ζητήσει (αν το θυμάσαι) "να μην αφήσουμε την τύχη της πατρίδας μας σε χέρια ερασιτεχνών".
  Είχε πολλές φορές πεί πως οι εκλογές αυτές κερδίζονται οσο και δύσκολο αν φαίνεται, απαιτούν σκληρή μάχη και που είμαι διατεθειμένος να δώσω.

  Αν επίσης είχες παρακολουθήσει το τελευταίο TV debate και αν θυμάσαι (ή οχι) ο Καραμανλής ειχε πει, μεταξύ άλλων και τα εξης, του ΓΑΠ
  «Ένα είναι βέβαιο, οι επιταγές που μοιράζετε είναι ακάλυπτες.
  «Ο δρόμος που δείχνετε είναι αδιέξοδος»
  «Δεν έχετε πολιτικές»
  «Πείτε έστω και ένα μέτρο που δεν ηχεί ευχάριστα για να αποκτήσετε αξιοπιστία»

  Επομένως απο που πηγάζει η ανόητη αυθαιρεσία του "Τα παράτησε" που ολοι οι τυπικοί κομπλεξικοί και πολύξεροι την εχουν κάνει κομπολό'ι';
  Ναι εσύ και όλοι εσεις που λέτε πολλά περισσότερα απο όσα πραγματικά γνωρίζετε για να υπονοήσετε ακόμη περισσότερα και απο οσα έχετε ακούσει, ετσι απο φόβο κατωτερότητας, μη σας πει κανείς οτι "αυτό δεν το ξέρατε".

  Ο Καραμανλής δεν τα παράτησε, ουτε και του άρεσε να παριστάνει τον "τζάμπα" προθυπουργό.
  Εδωσε στον λαό την ευκαιρία να κρίνει κι ο λαός έτρεξε στις "ΚΑΛΤΣΕΣ"
  Eμείς τα παρατήσαμε και οχι ο Καραμανλής!

  ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" και Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕ;
  "You cannot eat the cake and have it too"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.