#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/04/2011 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η χώρα χρειάζεται Κυβερνήτη, όχι πρωθυπουργό - τροχονόμο μέτρων
Δεν κινείται τίποτα. Η οικονομική ζωή βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Δεν είναι σχήμα λόγου. Η κρίση πλέον έχει στρογγυλοκαθίσει στα φτωχικά, αλλά και τα πλούσια σαλόνια. Λουκέτα, απολύσεις για τους  άτυχους, δραστικός περιορισμός μισθών και συντάξεων για τους «τυχερούς». Επιτηδευματίες στο ρόλο του Βέγγου. Εισοδηματίες χωρίς εισοδήματα. Επιχειρηματίες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Υγιείς επιχειρήσεις, οι οποίες φοβούνται τα «κανόνια» που θα τους στριμώξουν αν δεν τους κλείσουν. Μέτρα επί μέτρων, φόροι επί φόρων, περικοπές επί περικοπών, κούρασαν, ξεχαρβάλωσαν, συνέθλιψαν, μια ήδη εξασθενημένη οικονομία.

Η πολιτική κατάσταση μοιάζει αδιέξοδη. Στο κυβερνών κόμμα χρειάζονται ένα γενναίο συμβιβασμό για να συνεχίσουν να συνυπάρχουν τόσο αντιτιθέμενες απόψεις. Δέκα χρόνια μετά την απειλή του Κ. Σημίτη προς τους πρωτοκλασάτους («αν συνεχίσετε έτσι, εγώ φεύγω»), ο Γιώργος  Παπανδρέου ψάχνει το δικό του ελιξίριο ζωής για την κυβέρνηση του. Απειλές, υποσχέσεις, αμοιβαίες υποχωρήσεις και στο βάθος ανασχηματισμός. Έσχατη επιλογή του οι εκλογές. Πριν φθάσει εκεί θα έχει βρει το δίλημμα.

Η παρούσα Κυβέρνηση έχει απογοητεύσει ακόμη και τους πιστούς οπαδούς της. Τα ελλείμματα δημιουργήθηκαν και δημιουργούνται κυρίως από τη διαφθορά. Διότι κακά τα ψέματα: το πάρτι ακόμη συνεχίζεται. Κανένα έλλειμμα δεν θα μηδενισθεί αν δεν περιορισθεί η διαφθορά. Αν η περίφημη «κοινωνικοποίηση του φαινομένου» δεν εκλείψει, προκοπή δεν βλέπουμε, έστω κι αν οι υπάλληλοι πληρώνουν, αντί να πληρώνονται. Δεν νοείται χρηστή διοίκηση χωρίς ένα σύγχρονο σύστημα δημοσίων προμηθειών. Τα μέσα ενημέρωσης «σηκώνουν» θέματα διαφθοράς όταν εμπλέκονται ονόματα νυν και πρώην Υπουργών. Ας μην υποτιμούμε κι ας μην απλοποιούμε το φαινόμενο: υπάρχουν «στρατοί» που τρέφονται από αυτό.

Και σε αυτό το σημείο η Κυβέρνηση Παπανδρέου, παρά τα αντιθέτως διακηρυχθέντα απέτυχε παταγωδώς. Θα είναι μία ακόμη «καυτή πατάτα» που θα πάρει στα χέρια του ο επόμενος Κυβερνήτης της χώρας. Γιατί ο επόμενος πρέπει να είναι Κυβερνήτης, όχι πρωθυπουργός. Θα κληθεί να «σπάσει αυγά», να βελτιώσει τη συνολική εικόνα της οικονομίας και της κοινωνίας και όχι μόνο τα νούμερα, να  ορίσει τους κανόνες και να πρωτοστατήσει στην εφαρμογή τους.

Ο δρόμος προς την καταστροφή της χώρας ήταν σπαρμένος με «αγαθές» προθέσεις. Η Κυβέρνηση Παπανδρέου είναι «τελειωμένη»: το παραδέχονται πλέον και οι ίδιοι. Το ιστορικό χρέος βαρύνει ήδη τους επόμενους. Οι μεγάλοι ηγέτες δεν ήταν ποτέ «διαχειριστές». Ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες της κοινωνίας, που μεγαλούργησαν σε κρίσιμες στιγμές.

Μικρός Οδυσσέας

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 11/04/2011 07:59:01

  Είναι πλέον εμφανές παντού ότι η περιπέτεια του μνημονίου και οι αλλοπρόσαλλες καταστάσεις που βιώνουμε έχουν δημιουργήσει την ανάγκη η χώρα να ακολουθήσει μια νέα κατεύθυνση. H Ελλάδα για να μπορέσει να απεγκλωβιστεί από την άσχημη κατάσταση πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί με έναν νέο και διαφορετικό τρόπο, τόσο σε σχέση με το παρελθόν, όσο και σε σχέση με την κατεύθυνση που ακολουθεί από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας η κυβέρνηση Παπανδρέου.
  Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται μια τολμηρή και συνάμα ρεαλιστική πολιτική κατεύθυνση που θα προτείνει και θα διερευνήσει νέες κατευθύνσεις στη βάση των κοινωνικών αναγκών, που δεν θα θυσιάζει τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του πολίτη για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του χρηματοοικονομικού συστήματος.
  Ωστόσο, σε καμία περίπτωση η ‘ανοικοδόμηση’ δεν μπορεί να γίνει με φθαρμένα υλικά, δεν μπορεί να έρθει με ανακύκλωση προσώπων και πολιτικών συμπεριφορών. Για το λόγο αυτό το πολιτικό σύστημα χρειάζεται να ανανεωθεί με νεοεισερχόμενους στην πολιτική από όλες τις κοινωνικές κατηγορίες. Με άλλα λόγια η πολιτική χρειάζεται να ανοιχθεί στην κοινωνία, να έρθει πιο κοντά στο λαό, να εκφράσει την μεγάλη πλειοψηφία και να αρχίσει να μεριμνά για την κοινωνία σε κάθε νόμο που συντάσσει.
  Η αλήθεια όμως είναι ότι και η κοινωνία θέλει πειστικά επιχειρήματα, βαρέθηκε την υπερμεγέθυνση του τίποτα σε βάρος των προβλημάτων, περιμένει νέες πολιτικές βάση αρχών και αξιών, περιμένει ρήξη με όλα τα άσχημα του παρελθόντος μέσα από πολιτικές πράξεις, επιθυμεί την ανάδειξη του νέου, του άφθαρτου, του ικανού, , διότι είναι βέβαιο ότι η ακαταλληλότητα των προσώπων συνεπάγεται αφεύκτως και την συμπεριφορά των κυβερνήσεων.
  Με μια κουβέντα, η χώρα χρειάζεται νέα πολιτική κατεύθυνση

  • Κωσταντινος Π. avatar
   Κωσταντινος Π. @ o βουνίσιος 11/04/2011 09:09:50

   Συμφωνώ απολύτως σε όλα όσα λες.
   Συνάμα χρειάζεται να δείξουμε εμπιστοσύνη σε κάποιον για να πορευτούμε αυτή τη νέα πολιτική κατεύθυνση.
   Μόνοι μας ως όχλος δεν γίνεται.
   Ειλικρινά πιστεύω ότι η φωνή του Αντώνη Σαμαρά αρχίζει να ακούγεται όλο και πιο δυνατά.
   Θα δείτε ότι θα αρχίσει να αποτυπώνεται και δημοσκοπικά πολύ-πολύ σύντομα, αν δεν άρχισε ήδη!!

 2. Ηλίας Πιερίδης avatar
  Ηλίας Πιερίδης 11/04/2011 08:19:20

  Εξαιρετικό το άρθρο σας, για να ρίξω λάδι στη φωτιά και να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα διαλόγου,
  -βλέπετε σήμερα έστω και έναν "επιφανή" από το σημερινό πολιτικό σύστημα που θα "σπάσει" αυγά και θα συγκρουστεί ?
  -αναγνωρίζετε κάποιον Καποδίστρια?
  -μήπως Τρικούπη,
  -μήπως Βενιζέλο ?
  -μήπως έστω κάποιον από τους νεότερους Κ.Καραμανλή η Α.Παπανδρέου (άσχετα αν συμφωνούν όλοι η λίγοι μαζί τους)?
  - κάποιον με όραμα και ταυτόχρονα ρεαλιστή και ριζοσπάστη που ήδη μέσα από την πορεία του να συγκρούστηκε και να πέτυχε συγκεκριμένους στόχους ?
  και εάν τον βλέπετε, υπάρχει - έχει αυτός -αυτή -αυτό , το ανάλογο στελεχιακό δυναμικό που θα τον υποστηρίξει, υπάρχει η κατάλληλη κοινωνική μαγιά (ισχυρή δόση) που θα κάνει τους υπολοίπους από εμάς να "αποποιηθούμε" τον κακό τύπο του υπερελληνάρα ατομιστή αρπάγα και θα συνατχθούμε όλοι ηθικά στην προσπάθεια της εθνικής ανασυγκρότησης ?
  Το εύχομαι, πολύ φοβάμαι όμως ότι πλέον δεν μπορούμε να συζητάμε για "ίσιωμα" της στρέβλωσης -στρεβλώσεων" που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία σε όλα τα επίπεδα, αν δεν προϋπάρξει ολοσχερής καθαρισμός και ξαναχτίσιμο, άλλωστε τα στραβά δέντρα-κορμούς δεν τα ισιώνεις με υποστυλώματα αλλά μόνον αν τα κόψεις από τη ρίζα και αφήσεις να μεγαλώσουν νέα κλωνάρια που κάποια στιγμή θα γίνουν κορμοί.

  Αλήθεια βλέπετε σημερινούς μη διαχειριστές πολιτικούς, αλλά ηγέτες, που μπορούν να πουν την αλήθεια και δεν θα λαϊκίζουν προκειμένου να τα έχουν καλά με τις "κρίσιμες" εκλογικά μάζες?
  Ποιοι -ποίος είναι αυτός που θα πει στους πολίτες ότι για τη σημερινή (με την ευρεία έννοια) κατάντια:
  -Υπαίτιοι είμαστε όλοι οι πολιτικοί και παρατάξεις (και η αριστερά μολονότι δεν κυβέρνησε "επίσημα")
  -Πρέπει να μειώσουμε άμεσα το Δημόσιο τομέα (αλήθεια πιστεύει κανείς ότι αν δεν απολυθούν (κλείσουν υπηρεσίες) Δ.Υ θα μειωθεί το έλλειμμα η θα μειωθεί η σπατάλη?)
  -Πρέπει να αρθεί η μονιμότητα στο δημόσιο
  -Πρέπει να μειωθούν οι "χρήστες" εξουσίας (βουλευτικές θέσεις και κατά συνέπεια και οι περι αυτών εξουσιαστές που προκαλούν σπατάλη και διαπλοκή)
  -Πρέπει να εξισορροπηθούν οι αμοιβές μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα (μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο η ασφάλεια της μονιμότητας και η χαμηλή παραγωγικότητα να πληρώνετε διπλάσια από την υψηλή παραγωγικότητα και τη ασταθή εργασιακή σχέση)
  -Πρέπει να καταπέσουν τα συντεχνιακά προνόμια όλων αυτών που γελοιωδώς δηλώνει η κυβέρνηση ότι "άνοιξε το επάγγελμά τους.
  -Πρέπει να τιμωρούνται οι παράνομα πλουτίζοντες
  -Πρέπει να τηρούνται οι νόμοι και να εφαρμόζονται (είτε αφορά τον "Άκη, είτε την Κερατέα, είτε το οποιοδήποτε που αποφασίζει να πάει στον παράδεισο με τις φιλανθρωπίες του και στην συνέχεια βάζει εμάς να πληρώσουμε τον λογαριασμό).
  -Πρέπει...
  -Πρέπει...
  και ΄'αλλα χιλιάδες πρέπει

  Ποιος είναι αυτός ο κυβερνήτης η πολιτικός και εάν υπάρχει γιατί δεν μιλάει τόσο καθαρά... δεσμεύοντας αφενός τον εαυτό του αλλά και τούς όποιους φωτισμένους γύρω του? διότι καλά είναι να είσαι και με τον κερατά και με την κερατέα και με τους καταληψίες γιατρούς και με τους ταλάιπωρους πολίτες και με την εξυγίανση και με τους συμβασιούχους αλλά έτσι δεν αναδυκνύεσε σαν ηγέτης μακράς πνοής, δεν χρειάζονται μισόλογα αλλά ΘΑΡΡΟΣ.

  Υ.Γ. για όσους με κατηγορήσουν σαν ντορικό, πασόκο, καρατζαφερικό, αριστερό, δεξιο, αλυτρωτικό, μισογύνη, μισσαλόδοξο κτλ, δηλώνω ότι δεν είμαι αλλά ότι είμαι ένας από όλους αυτούς που ακούνε μπαρούφες τόσα χρόνια και σκέφτονται ότι θα τίς ακούνε και άλλα τόσα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ηλίας Πιερίδης 11/04/2011 09:52:22

   Ισχυρίζεστε ότι "ακούτε μπαρούφες τόσα χρόνια". Μήπως όμως πρέπει να αναρωτηθείτε, αν κάποιες άλλες μπαρούφες τις αναπαράγετε κιόλας;

   Γιατί, τι άλλο αποτελεί ο ισχυρισμός ότι η "εξισορρόπηση αμοιβών" που ζητάτε, πρέπει να γίνει προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω; Βέβαια, θα μου αντιτείνετε, για τον ΣΕΒ ή για τη "Δράση" του Μάνου, κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου μπαρούφα. Τα συμφέροντά τους εξυπηρετεί. Οπότε, υπό αυτό το πρίσμα, το κατανοώ...

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Αυριανιστής 11/04/2011 10:16:06

    Γιατι αν γινει προς τα πανω οι επιχειρησεις θα κλεισουν.Με Μανο ή χωρις το εμπορικο ελλειμμα της Ελλαδος ειναι μεγαλο.Αυτο σημαινει οτι ειναι μη ανταγωνιστικη οικονομια.
    Βασικα η κατασταση που επικρατει μοιαζει με αυτη της Ανατολικης Ευρωπης πριν 20 χρονια.Μολις ενα μη ανταγωνιστικο συστημα εφθασε στα ορια του και αρχισε να αποσυναρμολογειται αρχισε να καταρρεει.
    Για να μετριασθουν οι επιπτωσεις πρεπει να δοθει αμεσα εμφαση στους ανταγωνιστικους τομεις,τουρισμος,ναυτιλια,καποια γεωργια και υπηρεσιες,καποια ελαφρα βιομηχανια και ταυτοχρονα να μπει φρενο σε πολλες δαπανες.
    Τα ηθικοπλαστικα καλα ειναι αλλα δεν οφελουν και πολυ.
    Επισης ενας πτωχευμενος αναθεωρει τη σταση του απεναντι σε πολυτελειες τυπου Μπιρμπιλη.Οτιδηποτε αυτοχρηματοδοτουμενο πρεπει να ξεκινησει αμεσα και τα Συμβουλια επικρατειας ,οι οικολογοι και οι αρχαιολογοι να φυγουν απο τη μεση.

    • astral avatar
     astral @ ψυχραιμια 11/04/2011 12:08:24

     Ποιο τουρισμο. Εδω τα μουσεια εχουν κλειστες τις μισες αιθουσες και δουλευουν 9-2.30 γιατι τρεξαν να απολυσουν τους stagiere.

     Οι ιδεοληψιες μπροστα απο την πρακτικοτητα.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ ψυχραιμια 11/04/2011 12:17:55

     Από "πολυτέλειες τύπου Μπιρμπίλη", να πάμε σε ιδέες Μητσοτάκη δηλαδή, ε; Αυτός δεν ήταν που πρότεινε να αναθεωρηθούν όλες οι "αντιαναπτυξιακές" διατάξεις για την προστασία των δασών; (Και μέχρι και ο γιόκας του τάχθηκε αντίθετος με αυτή την ιδέα!)

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ ψυχραιμια 11/04/2011 12:20:59

     Για πες μας λοιπόν, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πώς θα γίνει "ανταγωνιστική" η οικονομία μας; Με βουλγαροποίηση στα επίπεδα των μισθών; Θέλω να ακούσω όμως πρόταση για συγκεκριμένο νούμερο κατώτατου και μέσου μισθού που εσύ θεωρείς "επαρκές και ανταγωνιστικό" ταυτόχρονα, όχι γενικολογίες.

     Για να ξεσκεπαστείτε πλέον εντελώς εσείς οι νεοφιλελεύθεροι ως προς τις πραγματικές επιδιώξεις που πάτε να υλοποιήστεες εκμεταλλευόμενοι την κρίση...

   • Ηλίας Πιερίδης avatar
    Ηλίας Πιερίδης @ Αυριανιστής 11/04/2011 15:01:29

    ...κοντός ψαλμός αλληλούια..αγαπητέ

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Ηλίας Πιερίδης 11/04/2011 14:18:19

   @Ηλία Πιερίδη. Τα ιστορικά πρόσωπα που αναφέρετε, κάτω από συγκεκριμένες ιστορικές συνθήκες έγιναν ηγέτες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση Τρικούπη. Το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα, οι πρωτοφανείς για την εποχή δημόσιες επενδύσεις, δεν είχαν τα αναμενόμενα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και ως αποτέλεσμα η χώρα τέθηκε υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο. Σημαντικό ρόλο στην ιστορία παίζει και το "τυχαίο" γεγονός. Πριν ο Βενιζέλος τεθεί επικεφαλής της επανάστασης του 1909, τη θέση την είχε απορρίψει ο φέρελπις τότε Γούναρης (ομάδα Ιαπώνων κτλ). Τι θέλω να πω: οι χαρισματικές ηγεσίες αναδεικνύονται στις κρίσεις. Η ιστορική αναγκαιότητα δημιουργεί τους ηγέτες

   • Ηλίας Πιερίδης avatar
    Ηλίας Πιερίδης @ Μικρός Οδυσσέας 11/04/2011 20:07:13

    Αγαπητέ Μικρέ Οδυσσέα, δεν διαφωνούμε στα προαναφερθέντα, φυσικά και η ιστορική αναγκαιότητα ανέδειξε τούς ηγέτες, όμως μετ ον ένα η άλλο τρόπο όλοι οι παραπάνω ακόμη και όταν βρίσκονταν στο "σύστημα" ήρθαν σε ρήξεις μαζί του όχι λέγοντας πατριωτικές κορώνες αλλά κοντραρωντας το "κατεστημένο" στην πράξη.
    Ο Καποδίστριας τους κοτζαμπάσηδες, ο Τρικούπης τους προεστούς και τους "πελάτες" του Δεληγιάννη, ο Βενιζέλος με όλους απέναντι (από την αυτόνομη Κρήτη ακόμη και όχι από το 1909) ο Καραμανλής στη 2η τετραετία με την ΕΡΕ με τούς παλαιοκομματικούς του Λαϊκού κόμματος (και τα τζάκια) και στην μεταπολίτευση με όσους από δαύτους είχαν απομείνει, ο Παπανδρέου με τον πατέρα του και όλο το τότε σύστημα.
    Όλοι όμως οι παραπάνω δεν χάιδευαν αυτιά, δεν προσπαθούσαν να τα βολέψουν με όλους και είχαν ακόμη και εάν δεν τις τήρησαν 100% ξεκάθαρες απόψεις.
    Δηλαδή, (σημερινό παράδειγμα), τι θα πεί "στηρίζουμε τον Ψωμιάδη και έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη"? δηλαδή πως μεταφράζετε αυτό,"άσε μην ενοχλήσουμε τον Ψωμιάδη και κάνει κόμμα, η πάει στον Καρατζαφέρη, η ξεκινήσει το πασοκ πολιτικές διώξεις και θα μας κλείσει όλους φυλακή, η ε σιγά το εγκλημα που έκανε ενας τόσο καλός ανθρωπος, αν είναι έτσι τότε ας δήλωνε ο Μιχελάκης ότι :"στηρίζουμε τον Ψωμιάδη και έχουμε εμπιστοσύνη στον Θεό".
    Οι καθαρές θέσεις ,απόψεις ξεκινάνε από τα ψιλά, διότι αν δεν έχουμε τη δύναμη στα μικρά να είμαστε ξεκάθαροι στα μεγάλα θα τα καταπιούμε αμάσητα.
    Ευχαριστώ

    • Μικρός Οδυσσέας avatar
     Μικρός Οδυσσέας @ Ηλίας Πιερίδης 11/04/2011 21:27:39

     Σας παραπέμπω στο έξοχο κομμάτι της "κυτταρικής απόπτωσης" σχετικά με τον τελευταίο προβληματισμό σας

    • Μικρός Οδυσσέας avatar
     Μικρός Οδυσσέας @ Ηλίας Πιερίδης 11/04/2011 21:43:16

     Όμως οι ρήξεις συντελούνται από τους κυβερνώντες. Οι ρήξεις με το "κατεστημένο" όταν κάποιος βρίσκεται στην αντιπολίτευση είναι εύκολες και ανέξοδες. Το "κατεστημένο " είναι ο Ψωμιάδης; Είναι ακόμη ένας από τους δεκάδες δημαρχους και νομάρχες που διώκονται για παράβαση καθήκοντος με τη μόνη διαφορά ότι ο συγκεκριμένος τυγχάνει υπερπροβολής από τα μέσα...

     • Ηλίας Πιερίδης avatar
      Ηλίας Πιερίδης @ Μικρός Οδυσσέας 11/04/2011 22:40:52

      αντιλαμβάνεσθε ότι δεν μιλώ για τον Ψωμιάδη, αυτός ήδη έχει απολεπιστεί, για αυτό δεν χρειάζεται να τον γλύφει κανείς

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/04/2011 10:14:49

  Ο θεσμος του Τροχονομου εχει θεσπιστει απο το ΠΑΣΟΚ.
  Ξεκινησε απ τα ρουσφετια και τις αντιστασιακες συνταξεις...
  και κετεληξε στις μιζες στην Χαρ Τρικουπη.
  Δεξια αριστερα, πανω κατω.. ολα να φευγουν γυρω και γρηγορα να προλαβουμε.

  ΠΠ

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/04/2011 10:15:19

  Καλημερα Μ.Ο.

  ΠΠ

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/04/2011 15:53:58

   Καλησπέρα ΠΠ

 5. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 11/04/2011 10:42:49

  Παρατηρήστε σε ποιούς απαγορεύει την κίνηση ο τροχονόμος (κατά τη φορά που βλέπει) και σε ποιούς δίνει προτεραιτότητα. Τυχαίο?

 6. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 11/04/2011 11:14:13

  Έμαθα πως το πρώτο αμάξι πίσω απ τον τροχονόμο είναι του Ροδινού.
  Το είχε πάρει εκείνες τις ημέρες με το εφάπαξ του ως συνταξιούχος.

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Strange Attractor 11/04/2011 11:30:22

   Είχε ανέβει εκδρομή για την Έκθεση για να παρακολουθήσει την περιοδία του θείου και για να "στρώσει" το αμάξι. Μερσεντές είναι το όχημα είναι ή με γελάει το μάτι μου?

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Γιάννης Φαίλτωρ 11/04/2011 11:44:57

    Packard του 1952.

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ Strange Attractor 11/04/2011 11:47:34

     Α! Ήταν δηλαδή λίγο πριν αρχίσει να γράφει τα πολύτομα απομνημονεύματά του

     • Μικρός Οδυσσέας avatar
      Μικρός Οδυσσέας @ Γιάννης Φαίλτωρ 11/04/2011 14:20:17

      Είστε συκοφάντες. Ο Ροδινός είναι ο τροχονόμος. Έκανε το φανταρικό του στην αστυνομία πόλεων

     • Μικρός Οδυσσέας avatar
      Μικρός Οδυσσέας @ Μικρός Οδυσσέας 11/04/2011 15:36:52

      Εδιώχθη πολιτικά επί Ενώσεως Κέντρου, λίγο πριν γίνει ταξίαρχος

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Μικρός Οδυσσέας 11/04/2011 15:55:47

      Από τότε τον κυνηγούν οι Παπανδρέου!

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Strange Attractor 11/04/2011 14:49:37

   Πολλά celebrities μαζεύτηκαν στη φωτό. Εγώ σας βρήκα ποιος είναι ο τροχονόμος. Καμμία σχέση με ΓΑΠ. Δείτε στο ακόλουθο βίντεο από το 1:47 και μετά
   h__p://www.youtube.com/watch?v=MmxtlGgBSWQ

 7. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 11/04/2011 11:38:19

  Δεν διαφωνώ, όμως η φωνή του Αντώνη Σαμαρά χρειάζεται μεταλαμπαδευτές , για το λόγο ότι είναι αμφίβολο έως αδύνατο αν θα μεταλαμπαδευτούν σωστά όλα όσα υποστηρίζει σήμερα η ΝΔ με πρόσωπα φθαρμένα, με προϊόντα της διαπλοκής, του life style, με «αλεξιπτωτιστές» , με πρόσωπα που δεν αντιπροσωπεύουν την κοινωνία, κ.α.

  • αντιλαικος avatar
   αντιλαικος @ o βουνίσιος 11/04/2011 14:16:24

   Aφου τελικα εσυ και γω και ολοι οι αλλοι εδω μεσα θα το κανουμε, γιατι ανησυχεις. Το εγραψε και ο Strange!
   Δεν το καναμε μηπως οταν ειχε ερθει η ωρα?
   Kαι δεν χρειαζομαστε κανεναν φθαρμενο γι' αυτο.

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/04/2011 13:00:43

  Ανεφερα οτι υπαρχουν μερικοι τομεις που ηδη ειναι ανταγωνιστικοι και στους οποιους θα πρεπει να δοθουν κινητρα να αναπτυχθουν.
  Για τους υπολοιπους εξαρταται κατα περιπτωση.Μια γενικη ιδεα ειναι οτι η εσωτερικη υποτιμηση δεν πρεπει να διαφερει απο την κανονικη υποτιμηση.
  Πριν ενα χρονο ειχα δει υπολογισμους οτι η πραγματικη ισοτιμια με το ευρω επρεπε να ειναι 25% κατω.Τοσο πρεπει να ειναι και η γενικη μειωση.Υποψιν οτι ηδη εχει γινει μειωση και δε νομιζω οτι εχουμε πολυ δρομο ακομη και σιγουρα οχι σε βουλγαροποιηση - ισως ενα 10-15% ακομη.
  Το ζητημα ειναι οτι η εσωτερικη υποτιμηση ειναι επιπονη και δυσκολη γιατι προκαλει υφεση.
  Αλλα δεν ηταν αναγκη να γινει μπαμ και κατω.Ενα μακροχρονιο προγραμμα θα μπορουσε να εχει εμφαση στη μειωση του δημοσιου τομεα και παγωμα μισθων στον ιδιωτικο για μερικα χρονια ωστε να κερδιζει σταδιακα ανταγωνιστικοτητα χωρις αποτομες απωλειες.
  Το μνημονιο θελει να τα ριξει ολα μαζι και εχει προβλημα.

 9. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 11/04/2011 15:28:26

  Εγώ άκουσα ότι έφτασε μέχρι και υπενωμοτάρχης στη Χωροφυλακή.
  Οι πληροφορίες τριίστανται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.