#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/09/2011 11:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η χώρα θα πάει 150 χρόνια πίσω
Η παράσταση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και της  «συναπόφασης», έληξε άγαρμπα. Οι ξένοι δανειστές υποχρέωσαν σε μια άνευ προηγούμενου τριπλή κωλοτούμπα, για χώρα μέλος της ΕΕ,  την Κυβέρνηση. Έδειξαν και στον πιο καλόπιστο, ποιος είναι το αφεντικό. Το αστείο σε όλο αυτό είναι ότι, εκ των υστέρων,  προσθέτουν και ιδεολογικό μανδύα στις επιλογές της τρόικας, που με μαστίγιο χωρίς καρότο έγιναν δικές τους.

«Το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια πολίτες με την βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν», είπε τις προάλλες ο κ. Λοβέρδος χαρακτηριστικά, ενώ δεν δίστασε να «αποδομήσει» το ισχύον συνταγματικό πλαίσιο, καθώς υποστήριξε ότι «το ισχύον Σύνταγμα αποτελεί την πρώτη «γραμμή Μαζινό» υπέρ της γραφειοκρατίας». «Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να ασκήσει πολιτικές χωρίς να νικήσει το Ελληνικό Δημόσιο, εξαπατάται», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των ραγδαίων διαρθρωτικών μέτρων της κυβέρνησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εμφανίζεται υπουργός όχι να θέλει να βελτιώσει την κατάσταση και να παλέψει για τα κακώς κείμενα, αλλά να «νικήσει» το Δημόσιο. Να το υποτάξει στις κομματικές επιθυμίες, να το φέρει στα μέτρα φίλων και κολλητών. Κι όσοι νομίζουν ότι η Υγεία, η Παιδεία, η Άμυνα, η Διοίκηση πρέπει να στελεχώνονται και να διοικούνται από εκπαιδευμένους επαγγελματίες ας αλλάξουν χώρα. Εδώ είναι  προτεκτοράτο.

Κάποτε επιβιώσαμε λόγω της μεγαλοψυχίας των «τριών εγγυητριών δυνάμεων», τώρα ας είναι καλά η τρόικα. Κάποτε γινόταν με την παραμικρή αφορμή γινόταν αποκλεισμός του λιμανιού του Πειραιά και κατέβαζαν και στρατό αν δεν συμμορφωνόμασταν, τώρα η τρόικα απειλεί διαρκώς με οικονομική ασφυξία.  Η στρατηγική της Κυβέρνησης είναι να τηρεί την ατζέντα της τρόικας.  Οι ξένοι βλέποντας την «παιδική χαρά» της Κυβέρνησης δεν επιβάλλουν μόνο τους στόχους (μείωση ελλείμματος, αποκρατικοποιήσεις κτλ) αλλά και τους τρόπους για την επίτευξη τους.

 

Δεν μας είπε  όμως ο κ. Υπουργός ποιος ευθύνεται που οι δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν τις ορντινάτσες της εκάστοτε ς εξουσίας, ποιος έχει δομήσει ένα κρατικό μηχανισμό διεφθαρμένο και σπάταλο με τις πράξεις και τα νομοθετήματα του, γιατί διατηρούν ακόμη το θεσμό των γενικών γραμματέων. Οι γενικοί και οι διοικητές επιχειρήσεων και Οργανισμών είναι συνήθως αποτυχημένοι πολιτευτές ή κολλητοί του εκάστοτε Υπουργού. Ως επικεφαλής της ιεραρχίας, τα κομβικά αυτά πρόσωπα, αποτελούν την αρχή και το τέλος κάθε ενέργειας της διοίκησης. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίες. Τι προτείνει δηλαδή ο κύριος Υπουργός: να αλλάξει το Σύνταγμα, να γίνει όλη η διοίκηση μετακλητή και το κάθε κόμμα να φέρνει τις ορδές του για λεηλασία. Μόλις θα πέφτει ένα κόμμα από την εξουσία, η Κλαυθμώνος θα ζει τις μεγάλες στιγμές του 19ου αιώνα.. Ποιος αισιόδοξος είπε ότι η χώρα θα πάει 50 χρόνια πίσω; 150 και βάλε. Να μην ξεχάσουν να ψηφίσουν κι ένα νόμο που θα παραγράφει σύντομα τις όποιες ατασθαλίες και των υπαλλήλων αλά καρτ. Να μην γλιτώνουν μόνο οι Υπουργοί…

 

Με όλα όσα γίνονται ένα είναι βέβαιο: τα 42 άτομα του Υπουργικού Συμβουλίου ωθούν στην ανεργία, στην ανασφάλεια και τη μιζέρια τους υπόλοιπους 10.000.958  Έλληνες. Γιατί τα έχουν βάλει με όλες τις κατηγορίες υπαλλήλων, μισθωτών ιδιωτικού τομέα, ελευθέρων επαγγελματιών, συνταξιούχων. Τελικά μόνο αν είσαι μέλος του ΣΕΒ είσαι αρεστός στη σοσιαλιστική Κυβέρνηση και γλιτώνεις τον κοινωνικό αυτοματισμό, τον στιγματισμό και το μαστίγωμα. Για να είμαστε δίκαιοι, ούτε με τους βιομηχανικούς εργάτες τα έχουν βάλει: αυτοί είναι φθηνοί, γιατί τα στίφη των αλλοδαπών ρίχνουν τα μεροκάματα, κι έτσι εξυπηρετούνται οι βιομήχανοι φίλοι μας.

Τελικά μάλλον ο Λοβέρδος είναι απλά  ο αντικαταστάτης του Πάγκαλου, ο οποίος βαρέθηκε το ρόλο του «ταύρου εν υαλοπωλείο» και μέσα στη γενική απαξία «αντιπροεδρεύει», γκρινιάζοντας γιατί δεν τους δίνουν «στοιχεία» και σημασία οι Υπουργοί.

Είπε και το άλλο φοβερό ο Λοβέρδος: «Στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, η αξία της ζωής είναι μόνο εάν είσαι αριστερός. Εάν δεν είσαι αριστερός, σε πεθαίνουν σε δύο ημέρες. Ό,τι γινόταν μετά τον εμφύλιο, αντεστράφη μετά τη μεταπολίτευση»!

Λύθηκε και αυτό το ζήτημα επιτυχώς. Στην Ελλάδα που χτίζει η Κυβέρνηση ΓΑΠ θα υπάρχει ισονομία: δεξιοί και αριστεροί θα πεθαίνουν «στην ψάθα», δίχως διακρίσεις. Γιατί όσοι παρομοιάζουν τον Βενιζέλο με τον Σίσυφο, γνωρίζουν ότι ο τελευταίος νικήθηκε από τον Άδη…

Η εικόνα μιας χώρας μίζερης, χωρίς ούτε ένα θεσμό όρθιο, ένα κράτος χωρίς συνέχεια, ένα Σύνταγμα που να μην περιορίζει τις όποιες «φαεινές ιδέες» των υπουργών, κυβερνήσεις μαριονέτες, μια πολιτεία που θα επανιδρύεται στην κάθε αλλαγή εξουσίας, επικυρίαρχη η  ξένη προστασία και επιτροπεία. Η Ελλάδα κλωτσοσκούφι, που ονειρεύτηκαν οι κοσμοπολίτες κυβερνώντες, μικρή επαρχία ενταγμένη σε μια υπερεθνική διακυβέρνηση, με παγκόσμιο νόμισμα και «τοπικά πλεονεκτήματα» προς πώληση.

Ίσως τελικά τα «150 χρόνια πίσω» να είναι πολύ αυστηρό και άδικο για τον πολιτικό κόσμο του 1861, τις τότε επιλογές και προσπάθειες  του…

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 10/09/2011 12:03:58

  Εξαιρετικός Μικρός Οδυσσέας

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Orestios 10/09/2011 12:07:57

   Και εξαιρετική φωτό. Τη τράβηξα όταν ήμουν φοιτητής.....

   • danaos avatar
    danaos @ Strange Attractor 11/09/2011 00:12:29

    Με το Ροδινό μαζί;

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ danaos 11/09/2011 00:32:22

     Παρακαλώ να σεβόμεθα την τρίτη ηλικία. Αχ αυτή η νεολαία, δεν έχει καθόλου σέβας...

     • danaos avatar
      danaos @ Γιάννης Φαίλτωρ 11/09/2011 00:35:20

      Τώρα μόλις περνούσε από μπροστά μου ένα λεωφορείο με ΚΑΠΗ και σαν να τους πήρε το μάτι μου μέσα!

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ danaos 11/09/2011 00:57:26

     Δαναέ, εσύ ασχολήσου με τις γοργόνες και μην ενοχλείς τα παιδιά...

 2. armagedon avatar
  armagedon 10/09/2011 12:04:48

  Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΛΕΨΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ?ΑΠΟΛΥΩ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΜΟΥ.ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ 1800...

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 10/09/2011 12:06:31

  Ο συνταγματολόγος το έριξε στις συνταγματικές ανατροπές.
  Αντί να βελτιώσει τα του οίκου του, όπου π.χ. ο ΟΠΑΔ χρωστάει σε γιατρούς και ασφαλισμένους από το 2009!!!! το έριξε στη σκληροπυρηνική αναχρονιστική ρητορική, με σκοπό να ανατρέψει κατακτήσεις και δικαιώματα εκατό και βάλε χρόνων. Βαλτός είναι σίγουρα, γιατί δεν τον κόβω για τόσο %^%$##.
  Βρέ άιντε από εδώ....

 4. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 10/09/2011 12:21:37

  Εγώ μια απλή ερώτηση θέλω να κάνω στον συνταγματολόγο κύριο Λοβέρδο που είτε ως καθηγητής είτε ως πολιτικός από το δημόσιο αμείβεται εσαεί ταλαιπωρώντας 10,000,000 πολίτες.
  Γιατί με τη λογική των λόγων του και πάνω από τους νόμους του κράτους είτε οι ΔΥ (μόνιμοι και ΙΔΑΧ) είναι 678,000 (απογραφή - όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί από 07/2010 - 09/2011) είτε όσοι πληρώνονται από το δημόσιο, άρα και ο ίδιος.

  Αλλά ας ρωτήσω λοιπόν:

  τι είναι ο κύριος Λοβέρδος και τι είναι το Σύνταγμα;

  Γιατί "η γραμμή Μαζινό" από κάποιους έχει ψηφιστεί και κάποιοι έχουν ορκιστεί και έχουν χρέος και εφαρμογής και υπεράσπισης του....βουλευτές και Δ Υπάλληλοι πρωτίστως για να μην μιλήσω περί ...πατριωτισμού των Ελλήνων.

  Από πότε κάτι που έχει την επικύρωση της Βουλής των Ελλήνων είναι ενάντιο στο καλό των Ελλήνων;
  ΥΓ

  Κάτι μπορεί να αλλάξει ή και τροποποιείται με ένα ανώτερο ή ισοδύναμο νόμο και όχι με ...μπλα μπλα.
  Μέχρι τη στιγμή εκείνη εφαρμόζεται και υπερασπίζεται διαφορετικά δεν είμαστε Κράτος αλλά ασκέρι φυλάρχων...και η τήρηση και η εφαρμογή των νόμων ...πηγαίνει στο μότο: νόμος είναι η λόξα του καθενός και ας αρχίσουμε να οπλοφορούμε 11,000,000 πολίτες για να εφαρμόζουμε το "νόμος μας".

 5. Απορία avatar
  Απορία 10/09/2011 12:23:46

  Ροδινό και Κρανιδιώτη έχουμε να διαβάσουμε μέρες, τρέχει ή ετοιμάζεται τίποτα;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Απορία 10/09/2011 13:23:08

   Τους πήρανε φαντάρους!!!!!

   • ΧΑΛΙΚΙ avatar
    ΧΑΛΙΚΙ @ Strange Attractor 10/09/2011 14:33:23

    χα χα :)

 6. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 10/09/2011 12:42:23

  Ο πασοκισμός είναι μια ΒΑΘΙΑ πληγή της σύγχρονης Ελλάδας.Είναι μια πληγή που προκαλεί ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ αιμορραγία στο,ήδη,ΚΑΤΑΜΑΤΩΜΕΝΟ σώμα της πατρίδας.Ζούμε μια πολιτική ΤΡΑΓΩΔΙΑ.Προ δυο ετών ο πασοκισμός επικράτησε με το γνωστό σύνθημα ''λεφτά υπάρχουν''.Τελικώς,η πολιτική απάτη και το ψεύδος ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ,για μια ακόμη φορά,από το συγκεκριμένο πολιτικό φορέα.Το πασοκικό καθεστώς ΓΔΕΡΝΕΙ φτωχό και μεσαίο κόσμο ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ κι ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ.Οι φόροι έχουν γίνει ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΙ.Εκατομμύρια Έλληνες ''χορεύουν'' στους ΤΡΕΛΟΥΣ ρυθμούς της πιο ΑΓΡΙΑΣ και ΣΑΤΡΑΠΙΚΗΣ φορολογίας.Τα χαράτσια είναι ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ και η κοινωνία ΥΠΟΦΕΡΕΙ.Η χώρα δέχεται ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΟΥΣ διεθνείς εξευτελισμούς και η θέση της Ελλάδας στο εξωτερικό βρίσκεται στο σημείο μηδέν.Φυσικά,η πασοκική κυβέρνηση,όπως είναι εύκολα αντιληπτό,προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο...ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ και ΠΙΣΤΗ στο DNA της,συνεχίζει το ΕΓΚΛΗΜΑ εις βάρος πολιτών και πατρίδας.Πράγματι.Η χώρα πηγαίνει πολλές δεκαετίες πίσω.Πάντως,εκείνα που μένουν ΑΜΕΙΩΤΑ,καθημερινά αυξάνονται και πηγαίνουν πάντα ΜΠΡΟΣΤΑ είναι η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ,η ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ και το ΝΤΑΗΛΙΚΙ του πασοκισμού.Γινόμαστε πολύ συχνά μάρτυρες του ΜΙΣΟΥΣ που εκπέμπει ο πασοκισμός απέναντι στην ελληνική κοινωνία.Το έχω ξαναγράψει και παλαιότερα.Είναι από τις πολύ σπάνιες φορές που μια κυβέρνηση ΜΙΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ τους πολίτες της....

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Komis Montechristo 10/09/2011 12:48:13

   Πως εξηγείς όμως το ότι ακόμη διατηρεί αξιοπρεπή ποσοστά στις δημοσκοπήσεις (αν είναι γνήσιες);

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ Strange Attractor 10/09/2011 13:02:59

    Θα προσπαθήσω ν'απαντήσω.Ας πάρουμε τις δυο τελευταίες δημοσκοπήσεις,της ''Real'' και του ''Πρώτου Θέματος''(του ''Βήματος'' την θεωρώ παντελώς αναξιόπιστη).Ο πασοκισμός έχει 17-18%,αν δεν με απατάει η μνήμη μου.Το ποσοστό του δεν είναι υψηλό.Με την αναγωγή των αναποφάσιστων βρίσκεται στο ποσοστό του 1977(25%).Επίσης,ας μη μας διαφεύγει το γεγονός πως ο πασοκισμός κυβερνά την Ελλάδα,ουσιαστικά,30 χρόνια τώρα.Κυριάρχησε πολιτικά και ιδεολογικά.Ακόμη και σήμερα,κάποιο τμήμα του εκλογικού σώματος,έστω και περιορισμένο,πιστεύει ακόμη στο πασοκικό ιδεολόγημα.Προσωπικώς,δεν μου κάνει εντύπωση αυτό το ποσοστό που παίρνει,ΤΩΡΑ,στις δημοσκοπήσεις.Και επίσης ας μην ξεχνούμε πως ακόμη δεν έχουν εφαρμοστεί πλήρως τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Βενιζέλος τις προάλλες.Αυτή είναι η άποψή μου,σε γενικές γραμμές,και δεν διεκδικώ το αλάθητο.Μπορεί να σφάλλω.

   • Μ.Γ avatar
    Μ.Γ @ Strange Attractor 10/09/2011 13:18:11

    Επειδη ο "πασοκισμος", οπως τον χαρακτηριζει ο Μικρος Οδυσσεας βασιζεται σε ενα ειδικο ανθρωπολογικο ειδος που ονομαζεται "homo pasokus". Προκειται για τον κλασσικο εκεινο τυπο, που τον θυμωμαστε απο τα γυμνασιακα μας χρονια, που ειναι λουφατζης, ολιγον πονηρουλης και καταφερτζης, που οταν κανει λαθη του φταινε παντοτε οι αλλοι, που θελει "να πιασει την καλη" πασει θυσια, χωρις να κοπιασει, που ειναι αμαθης αλλα παριστανει τον ξερολλα και τον μαγκα στις παρεες, που βολευτηκε μ' εκεινο το "μη προνομιουχοι", ωστε να γινει ο ιδιος νεοπλουτος και "προνομιουχος" στην καμπουρα των αλλων, που, οντας κομπλεξικος, ειχε ως ονειρο να αποκτησει ενα γυαλιστερο αυτοκινητο (κατα προτιμηση κοκκινο και BMW) ωστε να κανει φιγουρα στους παληους του συμμαθητες, που παθιαζεται με το ποδοσφαιρο, τα ελαφρολαϊκα και τα σκυλαδικα, που ειναι ολιγον "πατριωτης" -μονο με το αζημιωτο, ετοιμος παντοτε να κλεψει το δημοσιο- και που ειναι και ολιγον "αριστερος" -γι' αυτο μιλαει παντοτε για την "δεξηα", την οποια καταγγελλει για ολα οσα κανει ο ιδιος και οι ομοιοι του. Το ειδος αυτο υπηρχε βεβαια ανεκαθεν διεθνως, ως γενετικη προδιαθεση, στην Ελλαδα ομως απεκτησε τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα που του επετρεψαν να ενταχθει στα βιβλια της ηθολογιας-βλεπε ζωολογιας- αμεσως μετα το 1981, ενω συνεχισε να βελτιωνεται μεχρι τις μερες μας.

    • Diamond Angel avatar
     Diamond Angel @ Μ.Γ 10/09/2011 15:22:30

     Μα να είναι όπως τα λες!!!!!!!!!!!!!!!!!!Και κάτι ακόμα, κυνηγάει και καμμιά προίκα!!!!

     • danaos avatar
      danaos @ Diamond Angel 11/09/2011 00:18:02

      Diamond Angel,δες αυτό:
      www.antinews.gr/2011/07/17/113032/

   • Κώστας Τ avatar
    Κώστας Τ @ Strange Attractor 10/09/2011 14:20:48

    Δεν είναι γνήσιες οι δημοσκοπήσεις! Το πασοκ στις εκλογές,δεν θα μπορέσει να κάνει ούτε μία συγκέντρωση και θα συρρικνωθεί στο 10%!

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ Strange Attractor 10/09/2011 14:33:07

    Επειδή η ιδεολογική βάση του, ο υλισμός, με ό,τι αυτός συνεπάγεται (ατομισμό, εθνομηδενισμό, αμοραλισμό, ηδονισμό) είναι πανίσχυρη και επεκτείνεται μέσα από τα πανεπιστήμια, τα ΜΜΕ (δεν εννοώ τα δελτία ειδήσεων) και τις εκδόσεις (βιβλία και περιοδικά). Το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε ποτάμια από κρασί και νεαρές παρθένες στους πιστούς του σε αυτή τη ζωή και σε μεγάλο βαθμό τους τα έδωσε, εις βάρος βέβαια των υπόλοιπων, αυτών που δεν ήθελαν να ξεπουληθούν γιατί δεν προσκυνάνε την ύλη. Απευθύνεται στα κατώτερα ένστικτα του ανθρώπου και στηρίζεται στις βασικές διδασκαλίες της παγκοσμιοποίησης, της οποίας έχει την αμέριστη αρωγή. Ουσιαστικά έχει ήδη νικήσει. Ελληνική κοινωνία σχεδόν δεν υφίσταται. Εκατομμύρια Ελλαδίτες σκέφτονται μόνο το τομάρι τους και έχουν βρει ένα σωρό τρόπους για να 'δικαιολογούν' τον άκρατο εγωισμό τους, την αναισθησία και την αδιαφορία τους για τους άλλους. Αποκαλούν 'πατρίδα' τους τη Γη φανερώνοντας έτσι τη διάθεσή τους να κόψουν κάθε δεσμό με την κοινωνία όπου μεγάλωσαν. Πρόκειται για βασικές επιλογές του 'καταναλωτικού' ανθρώπου για τον οποίο μίλησε ο Μπάουμαν, του ανθρώπου που ζει μόνο για το σήμερα και δε συνδέεται με τίποτα και κανένα, στο όνομα της 'ελευθερίας'. Δηλαδή του ανθρώπου που δε δίνει του αγγέλου του νερό και που νοιάζεται μόνο για το εισόδημά του και τις σωματικές του απολαύσεις. Η δύναμη του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, όπως και η δύναμη της υπόλοιπης αριστεράς είναι πολύ μεγαλύτερη κοινωνικά και πνευματικά από τα ποσοστά που παίρνει στις εκλογές.
    Βέβαια όλα αυτά είναι αόρατα για όσους έχουν υιοθετήσει, συνειδητά ή όχι, το ανιστόρητο σχήμα του Μαρξ, που θεωρεί τα πάντα συνέπειες της διαδικασίας παραγωγής-κατανάλωσης. Άλλωστε για αυτό και οι θεωρητικοί της παγκοσμιοποίησης τον ιστορικό υλισμό διδάσκουν κι ας μην είναι σοσιαλιστές. Ξέρουν πώς να κατοχυρώσουν τα κεκτημένα τους και να προωθήσουν την υποδούλωση των εθνών στις αγορές. Όσο η Ελλάδα είναι μεταπράτης ιδεών από τη Δύση τόσο θα μετατρέπεται πιο ολοκληρωτικά σε αποικία της, διαδικασία που ξεκίνησε από το ύστερο Βυζάντιο. Το ΠΑΣΟΚ φτιάχτηκε για αυτόν ακριβώς το σκοπό και αφού κανείς δεν το αντιμετωπίζει στο πολιτισμικό πεδίο (παρά μόνο μερικοί μοναχικοί διανοούμενοι) θα συνεχίσει να ελέγχει τα πράγματα και να μας σπρώχνει πιο βαθιά στο βούρκο. Κι αυτό δε θα αλλάξει με μια κυβέρνηση ΝΔ. Ακόμη κι ο Καραμανλής δεν τόλμησε να κάνει τίποτα για εκπαίδευση-λαθρομετανάστευση, που είναι τα πιο φλέγοντα ζητήματα. Κι αφού ο Σαμαράς έχει αυτούς που έχει στο κόμμα του και δεν κάλεσε ούτε έναν πνευματικό άνθρωπο να δώσει λίγη γνώση στον κόσμο, για να μην τον κατηγορήσουν ως εθνικιστή και συντηρητικό οι ψηφοφόροι του, ούτε αυτός θα αντιστρέψει την πορεία αλλοτρίωσης κι εξαφάνισης των Ελλήνων.
    Τα έχουν πει αυτά κάποιοι επανειλημμένα και τα έχουν τεκμηριώσει πολλαπλώς αλλά έχουν κατηγορηθεί επειδή είναι 'ακομμάτιστοι'. Οπότε αφού θέλουμε μόνο βολικές απαντήσεις είμαστε άξιοι της μοίρας μας ως λαός.

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ Strange Attractor 10/09/2011 15:08:59

    Αγαπητέ "Παράξενε Ελκυστή" γιατί να μην δούμε το ποτήρι μισογεμάτο επιτέλους;
    Το 44% της νίκης(;!) του ΠΑΣΟΚ το 2009, έχει γίνει γύρω στο 20% σήμερα.
    Αν προσθέσει κάποιος τους αφισοκολλητές, τα Κομματικά στελέχη, τους Πράσινους(χρήσιμους) ηλίθιους του Συστήματος και προσθέσει και μια δόση χασικλίδων, αυτό είναι το 20% του σημερινού ΠΑΣΟΚ!
    Βάλτε την καρπαζιέρα στην πρίζα και τον επιλογέα στο μέγιστο!!!

 7. Nikos Draxma avatar
  Nikos Draxma 10/09/2011 13:17:51

  Πως εξηγείς όμως το ότι ακόμη διατηρεί αξιοπρεπή ποσοστά στις δημοσκοπήσεις (αν είναι γνήσιες);

  Aπλα διοτι δεν υπαρχει εναλλακτικη λυση , δηλαδη ολοκληρο το πολιτικο συστημα αριστεροι , δεξιοι ,μαυροι , ασπροι ειναι υπερ του ευρω , οποτε ταυτιζεται με τις πολιτικες του πασοκ στο πιο Light
  Δηλαδη θελουνε ευρω , θελουνε ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ πανω απο το κεφαλι μας να μας εξουσιαζουνε , αλλα αυτοι λενε οτι εμεις θα προσπαθησουμε να αλλαξουμε την διαθεση τους , δεν θα μας πηδανε ολοι μαζι και καθε μερα , αλλα με δοσεις και ενας ενας κατα διαστηματα

  Επιπλεον μεγαλη μεριδα του κοσμου , εχουν προσδεσει την μοιρα τους πανω στο ευρω ειναι αδυνατον να σκεφτουν εναλλακτικη λυση , ειναι οπως ο φανατικος πιστος που δεν αλλαζει ευκολα πιστευω , ασχετα αν βαζεις την λογικη κατω να του τα εξηγησεις , οποτε ψηφιζουνε αυτον που συντηρει αυτο το συστημα , αφετερου κοιταει να εκμεταλευετει με τις γνωριμιες του μπας και βρει καμια δουλεια , αδιαφωρωντας αν ο διπλα του ζει η πεθαινει η χωρα βουλιαζει

  Βεβαια με βασει τις πραγματικες δημοσκοπησεις το πολιτικο συστημα εχει καταρρευσει , δεδομενου οτι η αποχη φτανει στο 50% , οποτε τα ποσοστα του πρωτου κομματος δεν ξεπερνανε το 22%
  Η κατασταση με μαθηματικη ακριβεια θα καταληξει στην καταρευση , θα κοιταξουν τα κομματοσκυλα εστω και στο παραπεντε να επωφελιθουν
  Υπολογιζω οποιος και να ειναι πανω στις επομενες εκλογες ειναι δεδομενο οτι αν δεν σβησει μεγαλο μερος του χρεους , δεν διαπραγματευτει με ορους εθνικου συμφεροντος και συνεχισει τις πολιτικες της τροικας και δεν επαναφερει ολα τα χαμενα δικαιωματα που υπηρχαν προ τροικας , θα διαλυθει σε πολυ πιο γρηγορο βαθμο απο οτι το πασοκ και μαζι φυσικα θα κλεισει το μεταπολιτευτικο κυκλο , ως το πιο φαιδρο συστημα που εζησε η χωρα μετα την καταστροφη της σμυρνης το 1922

 8. filippos avatar
  filippos 10/09/2011 13:21:19

  megale...se sena ne milao kurie loverde....kanenas dn mpike sto kopo na se rotisei ekala oi dimosioi alla eseis pou katastrepsate mia xora kai olous emas ti tha ginei? ti les na ginei mesas ? e/...gia pes mou...apantise nte.......to star jexase na deijei tin giouxa pou efage o giorgos.......zito oi dimosiografoi kai ta kanalia .zito i dimokratia.

  • Ellinophonos avatar
   Ellinophonos @ filippos 10/09/2011 13:43:46

   Grafe sta greek re file. Etsi pou pame tha ksehasoume na skeftomaste kai tha ginoume san tous mavrous ergates pou milousan "creoli", diladi enan ahtarma apo leksis pou proerhondousan apo diafores gloses. Να στο μεταφρασω επισης : Ραϊτ ιν γκρηκ μπαντη. Ιφ γουη κοντινιου ιν δισ γουεϊ γουη γουηλ φοργκετ του θινκ εντ γουη μπεκαμ λαϊκ δε μπλακ γουορκερς χου γουερ τωκινγ "creοle", δατ ιζ ουαν potpourie οφ γουορντς φρομ ντιφερερεντ λανγκουατζες.

   • sxolioblog avatar
    sxolioblog @ Ellinophonos 10/09/2011 23:37:57

    Γουοντερφουλ η Γουωνταιρφουλ ?

    • Ariadne avatar
     Ariadne @ sxolioblog 11/09/2011 10:31:18

     Κάποιος άλλος που του είπαν τα ίδια για τα γκρικλις είπε: Ντόντ σπικ του μη λαικ δατ, μπηκοζ γιου γουιλ ιτ(eat) δε γουντ οφ γιορ γήαρ. και στα αγγλικά: Don't speak to me like that, because you'll eat the wood of your year! Αυτά και άν είναι "Ελληνοαγγλικά"

 9. ΑΦΕΛΗΣ avatar
  ΑΦΕΛΗΣ 10/09/2011 13:35:56

  Συγχαρητήρια!!!!!
  Φοβερό άρθρο. Εαν υπάρχουν κακώς κείμενα στη Δημόσια Διοίκηση φταίει αυτός και το κόμμα του. Παρέλαβαν το 1981 ένα Δημόσιο το οποίο λειτουργούσε και με τις αντιλήψεις τους το κατάντησαν εκεί που το κατάντησαν. Και τι έκανες ή τι κάνεις κύριε τάδε......."Συνταγματολόγε" γι' αυτό? Τι κάνεις? Τίποτααα....Τίποτα......
  Ποιός σου ετοιμάζει κύριε τάδε τις θέσεις σου? τα ενημερωτικά σου? Ποιός συντάσσει τα νομοσχέδια κύριε πως σε λένε........."Συνταγματολόγε"?
  Ο σωστός κυβερνήτης διορθώνει τα κακώς κείμενα με παρεμβάσεις και διορθωτικές κινήσεις!!!!!!!!! 'Οχι με ύβρεις και προσβολές . Αλλά εσύ δεν είσαι πατριώτης κύριε ......ταδε! Είσαι πρωτίστως και καθ' ολοκληρίαν πασοκ

 10. blackyellowhorse avatar
  blackyellowhorse 10/09/2011 13:43:28

  Μ.Γ. η περιγραφη του homo pasokus ευστοχη και εξαιρετικη αξιζει να μπει στα
  βοηθηματα εκθεσεων για αναλυση χαρακτηρων.

 11. Δ.Τ. avatar
  Δ.Τ. 10/09/2011 14:18:32

  Με απλά λόγια , επιστροφή στο μεσαίωνα...

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Δ.Τ. 10/09/2011 15:18:56

   Καμία σχέση. Ο Μεσαίωνας ήταν περίοδος προόδου για τη Δύση. Τότε έμαθαν τα γερμανικά φύλα να γράφουν, να ζωγραφίζουν ανθρώπινες μορφές και μετά ακόμη και να χειρίζονται αφηρημένες έννοιες. Όσο για το Βυζάντιο ήταν με διαφορά η πιο αναπτυγμένη πολιτισμικά χώρα του κόσμου και έδωσε πρότυπα σκέψης και δημιουργίας σε Δύση και Ανατολή.

 12. ΧΑΛΙΚΙ avatar
  ΧΑΛΙΚΙ 10/09/2011 14:26:45

  Συμφωνώ μαζί σου Μικρέ Οδυσσέα, έχεις δίκιο, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω με το "μικρό" και "αφελές" μυαλό μου γιατί δεν τους είχε πιάσει τέτοια κρίση ειλικρίνειας πριν τις εκλογές που ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση;

  Τότε είχαν άλλο θεσμικό ρόλο και έπρεπε να χαϊδεύουν αυτιά;
  Τώρα που φέρανε την Ελλάδα σε οικονομικό αδιέξοδο κοιτάνε να οδηγήσουν την κοινωνική οργή να εκτονωθεί σε άλλη κοινωνική ομάδα;
  Δεν με πείθουν. Διαβάζω τις δηλώσεις τους σαν να διαβάζω παραμυθάκια.

 13. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 11/09/2011 00:47:53

  Είχαν πάει εκδρομή το Βελίδειο αλλά τους ανέβηκε η πίεση...

 14. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 11/09/2011 00:54:49

  Εξαιρετικό κείμενο, Μ.Ο..ειδικά οι δύο τελευταίες παράγραφοι, εκπληκτικές...

 15. Δ.Φ. (ανιδεος) avatar
  Δ.Φ. (ανιδεος) 11/09/2011 01:32:59

  Πολυ ευστοχη η ερωτηση και ισως να ειναι και ευκολη η απαντηση. Ο Λοβερδος σαν γνησιος Πασοκος γνωριζει ποσοι ειναι η ΔΥ που διορισε το κομμα του με πληρης "διαφανια" και "αξιοκρατια". Ασφαλvς και γνωριζει και τον τροπο με το οποιο εχει γηνει και η απογραφη των ΔΥ, που μονο 678.000 δεν ειναι αλλα ισως και πολυ πιο πανω απο το 1.000.000 που ο ιδιος αφηνει να εννωηθει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.