Η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές τακτικής και από αριστερά παιχνίδια
23/07/2015 11:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές τακτικής και από αριστερά παιχνίδια

Έχει ανάγκη από μια σταθερή αναπτυξιακή πορεία μακριά από ανοησίες και λάθη

Ο κύβος ερρίφθη. Εκλογές στα τέλη Σεπτεμβρίου, το πολύ στις αρχές Οκτωβρίου. Το ομολογούν όλοι, υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης, το λέει εμμέσως και ο Τσίπρας με τις πράξεις του. Μέχρι τότε έχει βάλει κάτω ένα σχέδιο προκειμένου να «σαρώσει» στις κάλπες και ταυτόχρονα να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο.

Πρώτο σχέδιο που έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή είναι αυτό το «παραμύθι» που πουλάει δεξιά κι αριστερά. Ότι δηλαδή είναι ένας «αριστερός πρωθυπουργός που διώκεται από τα συντηρητικά γεράκια της Ευρώπης». Είναι ο μύθος του καλού παιδιού που θέλει να μείνει τίμιος και παρθένος αλλά δεν τον αφήνουν οι κακές παρέες. Έτσι, περνά στον κόσμο την εικόνα του αγωνιστή, την ίδια στιγμή που έχει υπογράψει το χειρότερο μνημόνιο όλων των εποχών, που έχει προβεί σε πρωτοφανείς αντικοινοβουλευτικές και αντισυνταγματικές διαδικασίες και που βεβαίως έχει καταστρέψει τη χώρα. Καμιά 30αριά δις ευρώ κόστισε το παιχνιδάκι Αλέξη – Πάνου και έπεται συνέχεια. Με μια ζημιά που θα ξεπεράσει τα 9 δις ευρώ για την οικονομία, να δούμε μετά τις εκλογές ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο.

Το δεύτερο μέρος του σχεδίου ακούει στο όνομα «πόλεμος στη διαπλοκή». Είναι η παραλλαγή των «νταβατζήδων» που υποτίθεται ότι πολέμησε ο Καραμανλής αλλά και οι υπόλοιποι πρωθυπουργοί από το 1990 και μετά. Βγάζει π.χ. σε δημόσια διαβούλευση το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες με σκοπό όχι να εισπράξει έσοδα αλλά να κλείσει τα υπάρχοντα κανάλια και να μείνει με την ΕΡΤ του Ταγματάρχη και του Τσακνή. Διότι ποια διαπλοκή θα χτυπήσει. Οι καναλάρχες να σηκωθούν να φύγουν θέλουν και να παρατήσουν καταχρεωμένα τα μαγαζιά. Όταν μπαίνουν μέσα 30-40 εκατ. το χρόνο και δεν έχουν ούτε τις αυξήσεις κεφαλαίου να καλύψουν σιγά μη δώσουν λεφτά για τις άδειες. Αφήστε που καιροφυλακτεί η επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ και άλλα λόμπι των Βρυξελλών που ετοιμάζονται για νέο… βασικό μέτοχο.

Η νέα… μάχη θα δοθεί και σε άλλα μέτωπα. Ο Καμμένος προανήγγειλε συλλήψεις και χθες στη Βουλή σε μια άκρατη δόση λαϊκισμού αποκάλυψε το σχέδιο. Παντού δίκες, πορίσματα, εισαγγελείς. Παντού πλην… ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ γιατί εκεί δεν περνάει τίποτε. Εκεί είναι όλοι… τίμιοι, δεν παίρνουν μίζες, δεν έχουν περιουσίες και λεφτά στο εξωτερικό, κότερα και λοιπά αυθαίρετα.

Αφού λοιπόν προφυλακίσει και κάνα δύο εφοπλιστές θα βγει στην κοινωνία να πει ότι «μπορεί να μην έχετε να φάτε άρτον, όμως, από θέαμα άλλο τίποτε».

Το τρίτο μέρος του σχεδίου είναι το ξεκαθάρισμα στο κόμμα. Θα κάνει συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα Σεπτεμβρίου, θα φύγουν οι Λαφαζάνηδες και οι λοιποί ακραίοι που έτσι κι αλλιώς δεν θα μπουν στις εκλογικές λίστες και θα μείνει ο Τσίπρας με ένα «καθαρό» κεντροαριστερό κόμμα. Οι Πλατφόρμες θα κάνουν δικό τους κόμμα, πιθανότατα να πάρουν ένα καλό ποσοστό, όμως, ο Τσίπρας φιλοδοξεί να κερδίσει από το διαλυμένο έτσι κι αλλιώς κέντρο και από μια πιθανή προγραμματική συμφωνία με το Ποτάμι για συνεργασία μετά τις εκλογές επί τη βάση του Μνημονίου που και οι δύο ψήφισαν.

Το τέταρτο και τελευταίο μέρος του σχεδίου είναι η υπογραφή συμφωνίας με την τρόικα μέχρι το τέλος Αυγούστου. Πιθανότατα με ένα ακόμη δάνειο – γέφυρα, με κάποια νέα προαπαιτούμενα που όμως θα ψηφιστούν μετά τις εκλογές, όταν ο κόσμος θα έχει… χαζέψει τελείως.

Το νέο Μνημόνιο πριν τις εκλογές θα έχει κάποια… θεωρητική χροιά γιατί τα «αγγούρια» θα αποκαλυφθούν λίγες εβδομάδες αργότερα.

Βεβαίως, μην ξεχνάμε ότι αν γίνουν εκλογές στα τέλη Σεπτεμβρίου ο κόσμος δεν θα έχει καταλάβει ακόμη τη φορολογική λαίλαπα, δεν θα έχει πληρώσει και πολλά, άντε μια δόση του φόρου εισοδήματος ενώ ο ΕΝΦΙΑ μάλλον πάει για τέλη Σεπτεμβρίου. Τα δε χιλιάδες λουκέτα και οι απολύσεις κατά τον χειμώνα αναμένονται.

Δεν είναι τυχαίο ότι η φορολόγηση των αγροτών και οι αλλαγές στις συντάξεις δεν θα ψηφιστούν τον Αύγουστο. Δεν είναι προαπαιτούμενα για τη συμφωνία – γέφυρα είναι όμως απαιτούμενα για την υπογραφή του νέου Μνημονίου.

Ο Τσίπρας επιχαίρει για τη δημοφιλία του, ο κόσμος κοιμάται με τα τσαρούχια αφού ακόμη βλέπει έναν πρωθυπουργό κι έναν Καμμένο να… διαπραγματεύονται σκληρά κι όχι να είναι στα τέσσερα.

Ας πάμε λοιπόν στις εκλογές, που θα φέρουν ακόμη μια – δυο μοναδούλες ύφεσης και ο κόσμος ας αποφασίσει πόσο κορόιδο είναι.

Θα θυμηθεί άραγε τον απίθανο κλαρινογαμπρό Βαρουφάκη και την καταστροφή που έφερε ή θα του δώσει ξανά 140 χιλ. σταυρούς;

Θα θυμηθεί τις κλειστές τράπεζες και την ταλαιπωρία για 50 ευρώ; Θα θυμηθεί την… μάνα της Βαλαβάνη που ήταν η μόνη που πήρε χαμπάρι ότι έρχονται capital controls;

Θα θυμηθεί τις χιλιάδες προσλήψεις ημετέρων; Τα αδέρφια, τα ξαδέρφια και τους συντρόφους στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να αλώνουν την κρατική μηχανή;

Θα θυμηθεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ή τον Τσίπρα που θα έσκιζε τα μνημόνια; Θα θυμηθεί τις ταπεινώσεις της χώρας;

Θα θυμηθεί το σχέδιο Β και τους συνωμότες της δραχμής για τους οποίους ο πρωθυπουργός… δεν ήξερε τίποτε;

Θα θυμηθεί τους Γκαιμπελίσκους της Αριστεράς που διώκουν και στοχοποιούν όποιον έχει αντίθετη άποψη;

Θα θυμηθεί τη Ζωή που πλέον δεν είναι ωραία αλλά που αναδεικνύει τα πολλαπλά προβλήματα ψυχοπαθητικής προσωπικότητας που έχει κάθε ένας από τους ψηφοφόρους;

Θα θυμηθεί την ΕΡΤ των ημετέρων και των γλειψιματιών με τα λεφτά του Έλληνα πολίτη;

Θα θυμηθούν οι αγρότες ότι θα κοιμηθούν με 13% και θα ξυπνήσουν με 26%;

Θα θυμηθούν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι τις νέες μειώσεις στα εισοδήματά τους, την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος και της πρόνοιας μέσα σε έξι μήνες δημιουργικής ασάφειας;

Υπάρχουν τόσα πολλά για να θυμηθούν, αλλά δυστυχώς το μόνο που τους έρχεται σαν εικόνα είναι ο… Τσίπρας να διαπραγματεύεται «σκληρά». Ασχέτως αν φέρνει χειρότερα δεινά στον τόπο.

Η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές τακτικής και από αριστερά παιχνίδια. Έχει ανάγκη από μια σταθερή αναπτυξιακή πορεία μακριά από ανοησίες και λάθη. Με κυβέρνηση της Αριστεράς; Εντάξει, αλλά χωρίς άλλες καταστροφικές κάλπες που θα πληρώσουμε πολύ ακριβά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άναυδος avatar
  Άναυδος 23/07/2015 12:26:21

  Ο Τσίπρας θέλει εκλογές για να μειώσει το ποσοστό... εξουσίας του περνώντας το σε μια πιο διευρυμένη κυβέρνηση συνεργασίας. Τα κόμματα θα ακολουθήσουν, μπαίνοντας σε ένα "τρυπάκι" συναλλαγής: "τι μας δίνεις για να φορτωθούμε ένα κομμάτι από το φορτίο του Μνημόνιο 3, που πήγες και ζαλώθηκες σαν κόπανος". Επίσης. Αντίθετα από ότι έχει αφεθεί να νομίζει ο λαός εδώ και χρόνια, οι κυβερνήσεις συνεργασίας όσο πιο ευρείες είναι τόσο μεγαλύτερα δεινά φυτεύουν στον τόπο. Γιατί καθένας από τους συμμετέχοντες στην κυβέρνηση βρίσκει ευκαιρία να περάσει διάφορα συμφέροντα του, καλυπτόμενος πίσω από τους ετερόκλητους συγκυβερνώντες.

 2. airman avatar
  airman 23/07/2015 12:31:19

  "Με κυβέρνηση της Αριστεράς; Εντάξει, αλλά χωρίς άλλες καταστροφικές κάλπες που θα πληρώσουμε πολύ ακριβά." Το γεγονός ότι ήδη πληρώνουμε τις κάλπες του Ιανουαρίου και του Ιουλίου φαίνεται πως δεν αποτρέπει τον αρχικαταληψία του Μαξίμου και την παρέα του από επόμενες καταστροφικές επιλογές για τον τόπο, με μοναδικό στόχο την κομματική επιβίωση. Τουλάχιστον στις επόμενες εκλογές να συγκεντρώσουν το ποσοστό αυτοδυναμίας που τόσο επιζητούν, ώστε να ξεκαθαρίσει πως "δεν υπάρχει άλλη επιλογή" (ΤΙΝΑ)! Αυτούς θέλει ο λαός!

  • Κατά τον δαίμονα εαυτού avatar
   Κατά τον δαίμονα εαυτού @ airman 23/07/2015 13:15:13

   {"δεν υπάρχει άλλη επιλογή" (ΤΙΝΑ)! Αυτούς θέλει ο λαός!} Καλά. Μην τα δένεις και κόμπο αυτά τα δυό. Eνδέχεται να υπάρξουν εκπλήξεις.

 3. NAB avatar
  NAB 23/07/2015 12:51:47

  Κανένα σχόλιο, καμία ανφορά παντού, για τους νέους που προσπαθούν να ορθοποδήσουν. Θα θυμηθεί άραγε κανείς εκείνους που εφυγαν έξω τα χρόνια της κρίσης; Πρώτη παγκοσμίως στο brain drain η Ελλάδα. Θα το θυμηθεί άραγε κάποιος να το σχολιάσει κάπου;

 4. ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
  ΝΙΚΟΣ Ζ. 23/07/2015 13:15:09

  Πολύ ΣΩΣΤΟ και προφητικό άρθρο. Ετσι ο Τσίπρας θα εδραιώσει την απόλυτη κυριαρχία του όχι απλά ως Πρωθυπουργός αλλά ως Εθνικός Ηγέτης πλέον. Βεβαίως με την πλήρη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία επ' ουδενί δεν θα ήθελε να ξανανοίξει την υπόθεση του Grexit...

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ ΝΙΚΟΣ Ζ. 23/07/2015 16:25:07

   Xαχαχαχαχα! Μέγας Εθνικός Ηγέτης ο Αλέξιος Τσίπρας ο μνημονιοφόρος ο Γ΄, ο εκβιαζόμενος; Το λένε η Bild, η Handelsblatt, η Κόντρα του φιλόσοφου Κουρή και όπου να΄ναι, θα τον κάνει και εικόνισμα με καντηλέρι κι ο Αλαφούζος του Σκαϊ. Για την αξιοζήλευτη θέση δε του καντηλανάφτη, ερίζουν ήδη ο υστερικός Πρωτοσάλτε και ο κυρΜπάμπης ο πάνσοφος. Άπαντες -εννοείται-ανιδιοτελώς αφιερωμένοι, στη ...σωτηρία της πατρίδας. Ζούμε μεγάααλεεεες στιγμές. Η ανεργία μειώθηκε, η μαύρη ύφεση τρόμαξε και οι Τροϊκανοί αυτομάτως υποχωρούν. Δεν θ΄απαιτήσουνε λέει νέα λίτρα αίματος. Ήρθανε μόνο για ...διακοπές! Ο ...γητευτής των ζόμπι τα κατάφερε, μέσα από την απόλυτα ατιμωτική του συνθηκολόγηση, να γράψει Ιστορία. Κανένας δεν υπάρχει να του ψιθυρίσει στα κρυφά ώστε να μην ακούνε οι κόλακες, πως η κλεψύδρα του ήδη αδειάζει; Στο ίδιο έργο θεατές, πέρασαν ήδη πέντε χρόνια. Για πόσο ακόμα; Για λίγο, θέλω να πιστεύω....

   • ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
    ΝΙΚΟΣ Ζ. @ Άλυτη Εξίσωση 23/07/2015 17:38:49

    Τουλάχιστο όσο έμεινε κι ο Αντρέας. Τώρα ειδικά που για τα επόμενα 10 χρόνια δεν υπάχει πλέον Αριστερά και οι Λαφαζάνηδες, αφου κατέγραψαν την Αριστεροσύνη τους, υπογράφουν πλέον με ήσυχη τη συνείδησή τους όποιο μνημόνιο θέλει ο Αλέξης, αρκεί να παραμένουν στην εξουσία, η οποία όπως είπε και ο Βάτσλαβ Χάβελ είναι μάγισσα Κίρκη...Εκτός αν εμφανιστεί ξαφνικά απο το πουθενά ο νέος Αλέξης, που δεν είναι καθόλου βέβαιο οτι αυτός θα αποφύγει το μαγικό ραβδί της Κίρκης...Βεβαίως, αν εμφανιστεί, εμείς θα τον ακολουθήσουμε...

    • Άλυτη Εξίσωση avatar
     Άλυτη Εξίσωση @ ΝΙΚΟΣ Ζ. 23/07/2015 19:14:01

     Ξεχάστε το καλύτερα αυτό το : ''όσο και ο Αντρέας''. Προκαλεί μόνο μειδίαμα. Άλλος λαός (ανύποπτος, αθώος κι εύπιστος) ήταν ο υποστηρικτής το 1981, άλλος είναι ο σταυρωμένος σήμερα εν έτι 2015, με 3 καρφιά-μνημόνια στην καρδιά του. Ο πιο βαριά και ασυγχώρητα ένοχος από τους τρείς τους, αυτός που αξίζει να εισπράξει την πιο σκληρή περιφρόνηση, είναι ο τζάμπα επαναστάτης των λόγων, ο παραχαράκτης του αριστερού αφηγήματος, ο ...εκβιασθής υπηρέτης του νεοφιλελευθερισμού. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να λάβει ταχύτατα το αντίτιμο της ασυνέπειας και της δειλίας του. Θα το λάβει πιστεύω, από όλους αυτούς που τον εξουσιοδότησαν να τους υπερασπιστεί. Θ΄αλλάξει ακροατήριο, μιας κι άλλαξε πορεία. Η αρχήτου τέλους του. Ο Σύριζα, δεν είναι το γιαλαντζί σοσιαλιστικό Πασόκ, το αρχηγικό κόμμα του Ανδρέα. Διαθέτει όργανα, κανονισμούς και δημοκρατικές διαδικασίες, που εύχομαι να κόψουνε τον γόρδιο δεσμό και ν΄απελευθερώσουνε το νέο πουλέν των νταβατζήδων, ώστε να συνθέσει πάραυτα κι ανεμπόδιστα το large Ποτάμι του, που θα ρουφήξει και τον ...παραπόταμο των επιθυμιών τους. Σημασία έχει, να μην τολμάει άλλο πια να ψελίσσει προσβάλοντάς μας, ''Πρώτη φορά Αριστερά''..... Mετά η ζωή, όπως πάντα, θα δώσει και τη λύση του δράματος.

     • ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
      ΝΙΚΟΣ Ζ. @ Άλυτη Εξίσωση 23/07/2015 23:08:25

      . Μακάρι να έχεις δίκιο και να προλάβουμε και μείς οι μεγαλύτεροι την εποχή όπου η ζωή, όπως πάντα, θα δώσει και τη λύση του δράματος, αλλά δεν αισθάνομαι και τόσο σίγουρος...

     • Λαέρτης avatar
      Λαέρτης @ Άλυτη Εξίσωση 24/07/2015 01:14:33

      είστε σίγουρος για το ...γιαλαντζί ???? Φοβάμαι ότι δεν θα συμφωνήσουν μαζί σας αρκετοί ...σύντροφοι!!

     • airman avatar
      airman @ Άλυτη Εξίσωση 24/07/2015 09:55:33

      "Ο πιο βαριά και ασυγχώρητα ένοχος από τους τρείς τους ..." Σπαράζω με το σπαραγμό σας αλλά δυστυχώς αργήσατε να τον πάρετε χαμπάρι. Όσοι τον ήξεραν από την πρώτη νιότη του δεν εξεπλάγησαν. Ο αρχικαταληψίας του Μαξίμου κατόρθωσε το ακατόρθωτο χωρίς να ιδρώσει καθόλου! Κάποιοι ίσως και να χαίρονται που αποδείχθηκαν σωστοί, αλλά το ζητούμενο είναι τι ΔΕΝ έκαναν ώστε να μη πέσει η χώρα στα χέρια του!

     • Να΄χαμε να λέγαμε avatar
      Να΄χαμε να λέγαμε @ airman 29/07/2015 23:00:09

      Μην σπαράζεις άδικα εσύ. Αρχή άνδρα δείκνυσι. Τα κουτσομπολιά, δεν πιάνονται για δεδομένα. Μόνο οι πράξεις.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Άλυτη Εξίσωση 24/07/2015 10:37:14

      Α,δηλαδή η έννοια "αριστερά" θα βγει αθώα του αίματος. Μια που είπαμε για Ανδρέα καλά τα είπε σήμερα ο Πάγκαλος που ονόμασε την ελληνική αριστερά μαζοχιστική που δεν ενδιαφέρεται να νικήσει και να παράγει κάτι αλλά να χάσει και να παριστάνει την ηρωικώς αγωνιζόμενη. Λοιπόν για να τελειώνουμε : η ανακοπή της εξόδου από το μνημόνιο,το κλείσιμο των τραπεζών και η νέα ύφεση με το νέο μνημόνιο είναι έργα της αριστεράς.Τα χρεώνεται όλα και εξ ολοκλήρου.Ποτέ ξανά αριστερά.

     • Να΄χαμε να λέγαμε avatar
      Να΄χαμε να λέγαμε @ ψυχραιμια 29/07/2015 22:58:46

      Καλά εσύ κι ο Πάγκαλος, ίδιο ...μυαλό. Κουδούνι!

 5. Προφήτης avatar
  Προφήτης 23/07/2015 14:26:56

  Θα θυμηθούν κλπ κλπ ;
  Όσο θυμούνται τα χρυσόψαρα

 6. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 23/07/2015 14:28:57

  Δεν είναι οι σύγχρονοι Νέρωνες που σε 50+ μέτωπα κατακαίνε την ανεμόεσσα πατρίδα μας, πανελλαδικά. Δεν είναι η αλλοπρόσαλλη, επικοινωνιακή Βαβέλ των κρατούντων. Δεν είναι το κομματικό ρήγμα, το οποίο καθημερινά παγιώνεται και σε πολιτικό φαράγγι εξελίσσεται. Δεν είναι οι πολεμικές ιαχές, μιας αυτοκράτειρας σε απόγνωση. Δεν είναι "ο Ναός της Δημοκρατίας" ο οποίος, συστηματικά προσφέρεται για "Θέαμα", με delivery και πατατάκια, εντός κι εκτός Ελλάδος. Είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος, κατά δήλωσή του, Δεν πιστεύει σε αυτά που έχει υπογράψει ότι θα τηρήσει. Και μετά εξοργίζεται, επειδή οι διαφωνούντες υπουργοί, βουλευτές και συνεργάτες του, "κρύβονται" πίσω από την υπογραφή του; Μα, ο πρωθυπουργός ηγείται διά του προσωπικού, αρνητικού παραδείγματός του! Πώς αξιώνει οι άλλοι να σεβαστούν την υπογραφή του; Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Δεν σέβεται τη δική του υπογραφή; Με ό,τι πολιτικά κοστοβόρο και μοιραίο -η ασέβεια του πρωθυπουργού στην υπογραφή του- για όλους εμάς τους απλούς Έλληνες φορολογούμενους πολίτες, συνεπάγεται; Και κάτι ακόμα: σ' αυτό το έρμο Ελληνικό Κοινοβούλιο, Ηλεκτρονικό Σύστημα Ψηφοφορίας, Δεν υπάρχει; Πώς; είναι ανθρωπίνως δυνατό, οι όσοι εργαζόμενοι απέμειναν σ' αυτή τη χώρα, μέχρι τις 4.30 τα ξημερώματα να ξαγρυπνούν για να μάθουν τ' αποτελέσματα της ψηφοφορίας και μετά νυσταγμένοι κι εξαντλημένοι να πηγαίνουν στις δουλειές τους; Από καρδιάς ευχόμαστε, αυτή η βάρβαρη "ξαγρύπνια" να είναι και η Τελευταία!

 7. roadrunner avatar
  roadrunner 23/07/2015 14:50:16

  Ωστε ειναι τοσο αφελης ο Τσιπρας που προαναγγελει εκλογες, για να χασει το πλεονεκτημα του αιφνιδιασμου;

 8. sos avatar
  sos 23/07/2015 15:28:25

  Η ΝΔ διαπράττει ένα στρατηγικό σφάλμα. Σέρνεται πίσω από την απειλή του Τσίπρα ότι αν δεν ψηφίσει το μνημόνιο η χώρα πέφτει στα βράχια. Ταυτόχρονα με την ψεύτικη κόντρα με την αριστερή πλατφόρμα κρατάει και τι αντιμνημονιακές ψήφους. Προτείνω να απέχει από ψηφοφορίες για να αποκαλύψει το παιχνίδι τους και να σταματήσουν να παίζουν εκ του ασφαλούς και να κομπάζουν και από πάνω.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ sos 23/07/2015 16:52:04

   Αὐτό θά κάνη τό πασοκ, παλιές καβάνες!

   • Χωρίς αιδώ κι εκεί avatar
    Χωρίς αιδώ κι εκεί @ Φωτεινή 23/07/2015 17:02:04

    Αυτές οι ...καραβάνες πάντως, δεν θα βρίσκονται στην επόμενη Βουλή.

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 23/07/2015 16:24:55

  Mια συμβουλή σε νεοδημοκράτες : είστε αντιπολίτευση και δεν είναι δική σας δουλειά τι θα γίνει η "χώρα". Η "χώρα" έχει πλειοψηφία (και κυβέρνηση φυσικά) που δεν δίνει δεκάρα για αυτήν και επειδή ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας δεν έχει νόημα η ανησυχία για κάτι που δεν είναι δικό σου.

  • Χωρίς αιδώ κι εκεί avatar
   Χωρίς αιδώ κι εκεί @ ψυχραιμια 23/07/2015 17:00:53

   Σταμάτα επί τέλους να λες ανοησίες για να προκαλέσεις. Η πατρίδα δεν ανήκει στους επί προθεσμία ασκούντες την εξουσία. Ανήκει σε όλους όσους αισθάνονται οτι έχουνε χρέος να αγωνιούν, να προσπαθούν, να την υπερασπίζονται.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Χωρίς αιδώ κι εκεί 24/07/2015 09:46:27

    Και όμως αυτοί είναι υπεύθυνοι.Δουλειά της ΝΔ είναι να κοιτάξει το κόμμα της και να οργανώσει όσους έμειναν για να πολεμήσει τον Τσίπρα.Αλλιώς θα γίνει παράρτημα.

  • λαέρτης avatar
   λαέρτης @ ψυχραιμια 24/07/2015 01:17:37

   πως το είπες ??? πλειοψηφία??? Δεν του φαίνεται πάντως και πολύ στο κοινοβούλιο!!!

 10. λαέρτης avatar
  λαέρτης 23/07/2015 16:47:22

  ο απλός κόσμος κι όχι εμείς που κάνουμε διαδικτυακές ...αναλύσεις πιστεύει ότι αυτά τα μέτρα δεν έχουν διαφορά από το καθεστώς μέχρι και το τέλος του χρόνου, ότι ούτως ή άλλως θα μας οδηγήσουν στην δραχμή, ότι δεν έγινε και καμία καταστροφή που θα έχουμε δραχμή κι ότι με την δραχμή θα ορθοποδήσουμε ...κάποια στιγμή!!!! Αυτή είναι η λαϊκή ανάγνωση αυτή τη στιγμή συνδυασμένη με φτώχεια, ανασφάλεια, αθρόα εισβολή αλλοδαπών και έλλειψη προοπτικής.. η ΝΔ έχει τα μέσα και τους ανθρώπους να κάνει σαφές το αυτονόητο ? ο χρόνος που μένει είναι λίγος.. Με τα υποκριτικά ¨υπομονή¨ στους εξαθλιωμένους ενώ κάποιοι μπορούν να κάνουν ...λιγότερη υπομονή, γιατί έχουμε περισσότερο ¨λίπος¨ και καλύτερες θέσεις από κάποιους άλλους , στο τέλος , μετά τη νίκη του λαϊκισμού και της επερχόμενης λογοκρισίας θα μας λένε άλλοι ...υπομονή.. Μπορει η ΝΔ να επιτελέσει αυτό το ρόλο ή της φαίνεται πολύ πασέ ? Οι άλλοι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ΣΗΜΕΡΑ, τρέχουν ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ κι ας μην ξέρουν ότι κάποιοι τους έχουν δουλέψει και τους πάνε κατευθείαν άτο γκρεμό σέρνοντας μαζί τους κι εμάς αφού είναι κοινή η αλυσίδα... ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΠΡΟΣ ΠΟΛΛΟΥ ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΤΗΣ ΘΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΑΦΕΘΟΥΜΕ ΝΩΧΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ????

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ λαέρτης 24/07/2015 09:48:35

   Εάν συμβεί αυτό θα συνεχίσουμε τη μάχη κατά της αριστεράς και επί δραχμής.Τότε μάλιστα θα πέσουν όλα τα προσχήματα.Ή έχεις οικονομία και ζεις ή δεν έχεις και πεθαίνεις.

 11. George N avatar
  George N 23/07/2015 17:33:58

  Μπορεί να κάνει εκλογές αφού έχει κάνει συνέδριο και αφού η ΝΔ έχει ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, μπορεί να κάνει εκλογές και μετά συνέδριο, μπορεί να κατέβει στις εκλογές ζητώντας εντολή αναδιαπραγμάτευσης, μπορεί να μην κάνει εκλογές....ένα πράγμα δεν μπορεί να κάνει και αυτό είναι να γυρίσει την οικονομία. Που σημαίνει ότι θα πηγαίνει από φόρους σε φόρους και άρα μετράει αντίστροφα.

 12. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 23/07/2015 19:02:49

  HuffPost Greece/News247: Μπέτυ Μπαζιάνα, η Σιδηρά Κυρία του Τσίπρα Μπέτυ, η Σιδηρά Κυρία του Τσίπρα είναι ο τίτλος του Γαλλικού περιοδικού Paris Match, για τη σύντροφο του Έλληνα πρωθυπουργού. Η δημοσιογράφος Marie Pierre Grondahl που υπογράφει το θέμα ξεκινά υπενθυμίζοντας τα όσα είχε πει ο Έλληνας πρωθυπουργός στις 17 Ιουνίου στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ: "αν υποκύψω στις απαιτήσεις των δανειστών, η γυναίκα μου θα με παρατήσει. Δεν τολμώ να την απογοητεύσω, δεδομένου ότι είναι πιό αριστερή από εμένα." Και προσθέτει "Έμεινε η Μπέτυ δίπλα στον σύντροφό της ή εγκατέλειψε το σπίτι; Κανείς δεν ξέρει". Σύμφωνα με το περιοδικό, η 41χρονη Μπέτυ Μπαζιάνα παραμένει κενό γράμμα για τους πολιτικούς αναλυτές. Όπως πάντα. "Αυτή η όμορφη μελαχρινή, μια μηχανολόγος μηχανικός και μητέρα δύο αγοριών, αποφεύγει την έκθεση στη δημοσιότητα και αφήνει τον Αλέξη, τον εφηβικό της έρωτα, να παίρνει πάνω του όλα τα φώτα". "Η Περιστέρα (το όνομά της στα Ελληνικά), Μπέτυ για τον σύντροφό της, θα μπορούσε να περάσει αυτές τις μέρες χωρίς να πει μια λέξη. Επειδή γι' αυτή την ακτιβίστρια που μεγάλωσε στη Καρδίτσα, μια περιοχή σημαντική για την Αριστερά και σε μια αφωσιωμένη οικογένεια, το να βιώσει αυτή τη βίαιη στροφή ενορχηστρωμένη από τον σύντροφό της, θα πρέπει να ήταν σπαρακτικό". Το Paris Match υπενθυμίζει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ "που πήγαν περίπατο", για την ελπίδα που έρχεται και όσα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου. Η "Κόκκινη Μπέτυ", αυτό είναι το παρατσούκλι που της έχει αποδώσει ο ξένος Τύπος, έζησε περήφανα το 'Όχι" στο δημοψήφισμα αλλά λίγες μέρες μετά είδε τον Αλέξη Τσίπρα, μετά από 17 ώρες διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής και αφού "τον σταύρωσαν" "οι εταίροι", να αποδέχεται σκληρότερους όρους για τη διάσωση της Ελλάδας. Η γνωριμία του πρώτου ζευγαριού της χώρας "Ο Αλέξης και η Περιστέρα γνωρίστηκαν στο σχολείο των Αμπελοκήπων όπου ήταν μαθητές το 1987. Ήταν 13 ετών. Εκείνος με μακριά μαλλιά, όμορφος, προερχόμενος από μεσοαστική οικογένεια, ήταν παθιασμένος με το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι Παναθηναϊκός, το γήπεδο του οποίου είναι λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι των γονιών του. Η Περιστέρα, ήδη από τα χρόνια του Λυκείου ήταν πολιτικοποιημένη στο ΚΚΕ. Όταν εκείνος τραυματίστηκε στο γόνατο και έπρεπε να εγκαταλείψει το βόλεϊ, εκείνη του πρότεινε να την ακολουθήσει στο ΚΚΕ. Και δέχτηκε. Το 1990, οι δύο ερωτευμένοι συμμετείχαν στη μαθητική εξέγερση που κράτησε 3 μήνες". Το περιοδικό στη συνέχεια κάνει λόγο για τον χαρακτήρα της Πρώτης Κυρίας: "Μπορεί η Περιστέρα να προτιμά τη σκιά αλλά έχει και έναν μειλίχιο χαρακτήρα. Και οι δύο πέρασαν στο Πανεπιστήμιο, εκείνος στην Αθήνα, εκείνη στην Πάτρα. Κατά τη διάρκεια της διατριβής της δεν δίστασε να εναντιωθεί στον Καθηγητή της Δημήτρη Λυμπερόπουλο, ο οποίος την κατηγόρησε για κλοπή δεδομένων. Η Μπαζιάνα πήρε το ρίσκο να τον μηνύσει. Την υπερασπίστηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και μετά από πέντε χρόνια δικαστικής μάχης, κέρδισε. Οι φίλοι της την περιγράφουν ως μαχητική, αποφαστική και δυναμική. Η άνοδος του Αλέξη, που εγκατέλειψε πολύ νωρίς οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα για την πολιτική, δεν εμπόδισε τη σχέση του ζευγαριού. Χωρίς να παντρευτούν και οι δύο βαθιά άθεοι προτίμησαν τον νόμο του 2009 και το σύμφωνο συμβίωσης". "Μένουν στον οδό Αρμονίας 74 στη Κυψέλη, στον έβδομο όροφο μιας πολυκατοικίας. Μοιράζονται τις ίδιες ιδέες και τα ίδια καθήκοντα. Όχι γραβάτα για εκείνον, όχι make up ή φανταχτερά φορέματα για εκείνη. Μοιράζονται επίσης και τα ίδια γούστα στις γεύσεις: δείπνο στο σπίτι με φίλους, ελληνική και λάτιν μουσική, διακοπές στην Αίγινα, όχι κοσμικότητες". "Οι δύο γιοί τους , ο Παύλος και ο Ορφέας-Ερνέστο (από το είδωλο του Αλέξη Τσε Γκεβάρα, το πορτρέτο του οποίου βρίσκεται στο γραφείο του) 5 και 3 ετών, δεν έχουν βαπτιστεί. Το περιοδικό θυμάται την πρώτη του πρόσκληση στο Προεδρικό Μέγαρο. "Ο νεοφώτιστος βουλευτής φτάνει χωρίς τη σύντροφό του αλλά συνοδευόμενος από μία κοπέλλα με καταγωγή από τη Σιέρα Λεόνε για να προκαλέσει τη συζήτηση για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα. Ήταν ιδέα της Μπέτυς". Τίποτα δεν έχει αλλάξει παρά την πρωθυπουργοποίηση του Αλέξη "Από τότε που έγινε πρωθυπουργός, δεν τον έχει συνοδεύσει σε επίσημο ταξίδι. Εκτός από τη Μόσχα, τον περασμένο Απρίλιο, όπου υπέκυψε στον πειρασμό μιας selfie στην Κόκκινη Πλατεία. Η Πρώτη Κυρία της Ελλάδας, την οποία η Vogue προσπάθησε να "ντύσει" πιό κομψά, εξασφαλίζει την ιδιωτικότητά της ακόμη κι αν χρειαστεί να επιτεθεί σε παπαράτσι. "Δεν κάνετε ένα τίμιο επάγγελμα" είπε σε έναν, κάποια μέρα, στην παραλία". "Αυτή η εβδομάδα είναι και πάλι καθοριστική για την Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει πολέμιους μέσα στο κόμμα του. Ο μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησής του, στις 17 Ιουνίου, δεν του εξασφαλίζει ηρεμία στο εσωτερικό. Η παραίτησή του δεν μπορεί να αποκλειστεί". "Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της πριν από μερικά χρόνια, η Περιστέρα Μπαζιάνα είχε πει για τον σύντροφό της: Νομίζω πως θα το πάει όσο πιό μακριά μπορεί χωρίς να βάλει νερό στο κρασί του. Στην Αριστερά η δύναμη είναι η ευθύνη. Δεν προσφέρει κανένα όφελος. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί κάποτε η εξουσία μπορεί να τελειώσει". HuffPost Greece | Στέφανος Νικήτας | 23/7/15 1:05 μμ πηγή: parismatch.com http://tinyurl.com/ntdmbeh

  • ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
   ΝΙΚΟΣ Ζ. @ Δήμητρα Μ. 24/07/2015 10:41:18

   "Έμεινε η Μπέτυ δίπλα στον σύντροφό της ή εγκατέλειψε το σπίτι; Κανείς δεν ξέρει". Πολύ εμπειστατωμένο ερώτημα. Το κακό είναι οτι δεν θα απαντηθεί ποτέ αφού ο Αλέξης και η Περιστέρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ για να έχουμε το διαζύγιο ως αποδεικτικό στοιχείο. Πρέπει όμως να παραδεχτουμε το ταλέντο του αρθρογράφου της Huffpost να μας παρουσιάσει "συνέντευξη με την Περιστέρα' χωρίς να την έχει συναντήσει και να της έχει μιλήσει ή έστω να την έχει φωτογραφήσει διότι και η φωτογραφία της είναι απο αρχείο άλλης εφημερίδας...Κανονική μονταζιέρα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.