Η χώρα βουλιάζει και ο Τσίπρας σκέφτεται εκλογές;
21/07/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η χώρα βουλιάζει και ο Τσίπρας σκέφτεται εκλογές;

Θέλει να διασώσει τον εαυτό του ακόμη και αυτές τις κρίσιμες ώρες;

Η πιο χαρακτηριστική σκηνή της πασίγνωστης ταινίας «Τιτανικός» ήταν αυτή που ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, στην πρύμνη του καραβιού που σε λίγο θα βουλιάξει φώναζε κρατώντας την καλή του: «Είμαι ο βασιλιάς του κόσμου». Λίγο αργότερα βεβαίως εγκατέλειπε τον μάταιο τούτο κόσμο αλλά...ήταν βασιλιάς.

Γιατί το λέμε αυτό; Μα γιατί ο Τσίπρας έχει πάρει το ρόλο του «Τζακ» στην ταινία και βρίσκεται πάνω στο πλοίο που βουλιάζει φωνάζοντας ότι είναι ο βασιλιάς της Ελλάδας. Μια κυβέρνηση που πελαγοδρομεί και οι επιβάτες, δηλαδή ο ελληνικός λαός που περιμένει το μοιραίο. Οι μισοί με σωσίβια και οι άλλοι έτοιμοι να βουλιάξουν με τη χώρα. Υπάρχουν βεβαίως και τα «ποντίκια» που αποχωρούν από τον Τιτανικό. Κάθε μέρα και μια σειρά από παραιτήσεις στελεχών της κρατικής μηχανής που άντεξαν μόλις 6 μήνες και τώρα που βλέπουν τα δύσκολα πηδάνε από το κατάρτι. Υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς, μέλη του επιτελείου του Μαξίμου συνωστίζονται στην μπουκαπόρτα και όποιος μπορεί να τη γλιτώσει φεύγει μακριά φωνάζοντας «άτιμε καπετάνιε μας πούλησες».

Βεβαίως, είναι νωρίς να πει κανείς ότι καταρρέει η κυβέρνηση της αριστεράς διότι έχει πολλές αντιστάσεις στην κοινωνία. Ο Αλέξης «πουλάει» ακόμη... τρέλα, ο κόσμος δεν θέλει να αφήσει το παραμύθι του αριστερού παράδεισου, δεν πιστεύει ότι το μνημόνιο έχει την υπογραφή Τσίπρα ενώ είναι πολλοί εκείνοι που νομίζουν ότι θα συνεχίσουν να μην πληρώνουν τίποτε. Κι ενώ ο ελληνικός λαός ζει στην κοσμάρα του το σκάφος βουλιάζει, όσο κι αν κάποιοι νομίζουν ότι το τιμόνι που έστρεψε ο καπετάνιος θα τους γλιτώσει από το παγόβουνο.

Μπορείς να δεις το ποτήρι μισογεμάτο και να πεις ότι αφού ο Αλέξης επέλεξε τον συμβιβασμό θα την σώσει την παρτίδα. Όμως, η επιλογή της συγκεκριμένης κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό, η καθημερινή διαχείριση των προβλημάτων και οι συνεχείς αναβολές στη λήψη δύσκολων αποφάσεων, δείχνουν άλλα.

Παράλληλα, το κόμμα που βρίσκεται στα κάγκελα δεν δείχνει ότι μπορεί να κρατήσει για πολύ καιρό και μόνο ένα τελικό ξεκαθάρισμα θα μπορούσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Όμως, ο καπετάνιος είναι άβουλος, δεν δίνει καλές εντολές, το πλήρωμα είναι ρεμπέτ ασκέρι και το πηδάλιο δεν υπακούει. Ο Τιτανικός πλησιάζει το παγόβουνο της χρεοκοπίας αλλά ο αρχηγός περνά την ώρα του μπροστά από τον καθρέφτη φωνάζοντας «είμαι ο βασιλιάς της Ελλάδας».

Είναι όμως σοβαρά πράγματα αυτά; Μπορεί να βουλιάζει η χώρα και ο Τσίπρας να μελετά τις δημοσκοπήσεις και να ετοιμάζεται για εκλογές; Πώς θα μπορέσει κάποιος επενδυτής να εμπιστευτεί τη χώρα; Πώς θα μπορέσει κάποιος καταθέτης να επιστρέψει τα λεφτά τους στις τράπεζες; Πώς θα έρθει κάποιος να τοποθετηθεί στο Χρηματιστήριο όταν αυτό είναι κλειστό επί τρεις εβδομάδες και κανείς δε λέει πότε θα ανοίξει ξανά;

Η χώρα βρίσκεται ξανά σε δρόμο χρεοκοπίας παρά τη συμφωνία με τους δανειστές. Ο λόγος; Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει μέτρα που δεν πιστεύει και ταυτόχρονα δεν μπορεί να οργανώσει ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση με αναπτυξιακό πρότυπο. Ο Τσίπρας είναι έρμαιο στις ορέξεις του Σόιμπλε από τη μια και του Βαρουφάκη με τη Ζωή και τον Λαφαζάνη από την άλλη. Και ταυτόχρονα λειτουργεί «φιλοτομαρικά», θέλει να διασώσει τον εαυτό του ακόμη και αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Είμαστε από τους απαισιόδοξους που πιστεύουν ότι δεν μπορεί ο τόπος να πάει πολύ έτσι. Είτε γιατί ο ελληνικός λαός είναι ακόμη σε νιρβάνα κατάσταση είτε γιατί το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι έχει ηττηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 21/07/2015 07:42:19

  Η επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης, στην οποία η Κυβερνητική προπαγάνδα έχει διαπρέψει και εξακολουθεί να διαπρέπει, οδηγεί σταθερά τη χώρα σε πορεία "Τιτανικού". Για να ξεπεραστεί ο κίνδυνος της "αριστερής παρένθεσης" ο ίδιος ο Λαφαζάνης λανσάρει τη "μικρή μνημονιακή παρένθεση", την οποία θα αγωνιστεί με νύχια και με δόντια να κλείσει το συντομότερο δυνατό, παραμένοντας δεσμευμένος στις προγραμματικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης. Η "αριστερή παρένθεση" απέναντι στη "μικρή μνημονιακή παρένθεση" ενώ στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για "αριστερή μνημονιακή παρένθεση" ή "μνημονιακή αριστερή παρένθεση" αλλά για "μνημονιακή παράταση με πρώτη φορά αριστερά στην Κυβέρνηση" και μάλιστα με ένα τρίτο σκληρότρο μνημόνιο σε συνέχεια εκείνου που "σχίστηκε"!
  Όσο για το "ελαφρύ πακέτο" που τελικά θα συζητηθεί αύριο στη Βουλή, αφού δεν περιλαμβάνονται ασφαλιστικά και αγροτικά ζητήματα, η Κυβερνητική επικοινωνιακή τακτική/προπαγάνδα πέτυχε να "ανακουφίσει" τα κόμματα της φιλοευρωπαϊκής κατεύθυνσης που είχαν σοβαρά ζητήματα με βουλευτές τους. Δηλαδή κατάφεραν να λύσουν προβλήματα των άλλων κομμάτων, για τους δικούς τους βουλευτές έχει ο Θεός! Το γεγονός δε ότι θα περάσει η κοινοτική οδηγία για το bail in ή κοινώς κούρεμα καταθέσεων δεν ακούγεται ιδιαίτερα. Κι όμως όσοι δε "σήκωσαν" έγκαιρα τις καταθέσεις τους και εγκλωβίστηκαν με την επιβολή των capital controls πρέπει να ανυσηχούν, ιδιαίτερα όσοι έχουν σχετικά υψηλά ποσά, πάνω από 20, 50 ή 100 χιλιάδες θα δείξει). Σωστά κ. Βαλαβάνη;

 2. Παράξενος avatar
  Παράξενος 21/07/2015 07:53:37

  Γιατί όχι; Αυτό δεν κάνει εδώ και έξι μήνες; Καθυστέρησε την κολοτούμπα με τεράστιο κόστος για την οικονομία γιατί ήξερε πως όταν την κάνει θα αρχίσει η αποδόμηση του σύριζα εκ των έσω. Αφού ο "λαός" δίνει σταθερή πρωτιά στο σύριζα στις δημοσκοπήσεις και εκλογές μπορεί να κάνει και να ξαναβάλει δημοψήφισμα και ό,τι κάνει κέφι.

 3. Εχετλαίος avatar
  Εχετλαίος 21/07/2015 08:12:07

  Πρέπει να γίνουν εκλογές και να φύγει αυτή η επικίνδυνη για τα συμφέροντα της χώρας κυβέρνηση. Καμία ανοχή.

 4. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 21/07/2015 08:30:15

  Τον τελευταίο καιρό, η Ελλάδα κατακλύζεται από τα διεθνή ΜΜΕ, λόγω της οικονομικής, και όχι μόνο κρίσης, που μαστίζει τη χώρα μας. Εμείς όμως πάντα θυμόμαστε την ιστορία της και τις ομορφιές της. Άς δούμε λοιπόν, 42 εκπληκτικές φωτογραφίες της Χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία, κι ας αναλογιστούμε σε ποιά τεράστια, φυσικής και γεωστρατηγικής σημασίας, χώρα-καλλονή, έχουμε το προνόμιο να ζούμε. "42 απίθανες φωτογραφίες από τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία" http://tinyurl.com/plhhcx5 2015 MSN Tαξείδι / Ταξειδιωτικές Ιδέες | Copyrights: P Photo, Reuters, Bloomberg, The Travel Library, Design Pics Inc/REX, Image Broker/Rex Features, REX Cultura, JAI/Corbis, WestEnd/Rex Features, iStock/Getty Images, Moment Open/Getty Images, R Lange/R Harding/RE, OJO images/Rex Features και Συνεργάτες Φωτογράφοι | 3 ημέρες πριν

 5. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 21/07/2015 09:19:02

  "Αυτός που δεν μπορεί να υπακούσει, δεν μπορεί να διοικήσει." Σενέκας (4-65 μ.Χ.) Ρωμαίος φιλόσοφος

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/07/2015 09:38:25

  Nαι αυτό κάνει και αντί να αγχώνεται με τη "χώρα" των αριστερών η ΝΔ θα έπρεπε να προετοιμάζεται για τις εκλογές.

 7. ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
  ΝΙΚΟΣ Ζ. 21/07/2015 10:32:53

  . Σωστά μαντέψατε. Ο Τσίπρας σίγουρα θα κάνει εκλογές το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο μετά το τέλος της πρώτης "αξιολόγησης" του μνημονίου, ώστε να απαλλαγεί απο τους Δραχμαζάνηδες. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. Mέχρι τότε θα τις κραδαίνει ως δαμόκλεια σπάθη επι των εσωκομματικών του αντιπάλων, μη αποκλείοντας την ανα πάσα στιγμή διενέργεια fast-track εκλογών εντός του ελαχίστου απαιτούμενου χρόνου, όπως έκανε και με το Δημοψήφισμα. Οι Δραχμαζάνηδες ,απο τη στιγμή που αποκαλύφτηκε οτι το σενάριο της Δραχμής είναι ΑΔΥΝΑΤΟ για την Ελλάδα, καθότι εξ αιτίας του Ευρώ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ και τυχόν εκτύπωση δραχμής θα έχει απανωτές υποτιμήσεις μέχρι και 99%, ξέρουν οτι η αποχώρησή τους απο το βουλευτιλίκι είναι θέμα χρόνου...Φυσικά, αν παραδώσουν τις έδρες τους οικειοθελώς, θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι εκλογές, αλλά εδώ δεν παραδίνουν τις βουλευτικές λιμουζίνες τους, θα παραδώσουν την έδρα και τις μισθάρες τους, έστω και ένα μήνα νωρίτερα? Δεν νομίζω...

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ ΝΙΚΟΣ Ζ. 21/07/2015 12:32:32

   Να τις κάνει λοιπόν τις εκλογές. Για να λάμψει ακόμα μιά φορά η αλήθεια. Ν΄απαλλαγούμε κι εμείς από τις κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν τον Ελληνικό λαό, ως τάχα καταενθουσιασμένο από τον ...μεγάλο Εθνικό Ηγέτη, του Γ΄ Μνημονίου του ...μακρύτερου. Οι της Αριστερής Πλατφόρμας θ΄ αποκλειστούν από τη λίστα εκ των πραγμάτων και θα κατέβουν μόνοι τους (μάλλον με άνεση θα εισέλθουν στο Κοινοβούλιο για να θυμίζουν σε όλους κάθε στιγμή την ασυνέπεια και την κατάντια), κι έτσι το τσουρομαδημένο ΝεοΣυριζοΠασόκ του κ.Τσίπρα, αγκαλιά με τους νταβατζήδες και τους κάθε είδους διαπλεκόμενους αγύρτες, θα σέρνεται μεταλλαγμένο και ανάπηρο. Η ξεφτίλα τους, δεν θα έχει τέλος στα Προσεχώς μας. Θα τους ξεράσει η Ιστορία ταχύτατα, αν επιμένουν στον πολιτικό τους νανισμό και στην εγκληματική τους αυτοπαραπλάνηση. Ο εκβιασθής υποταγμένος, που καπηλεύεται οράματα υποσχόμενος πέτσινες επαναστάσεις ενώ ταυτόχρονα εκτελεί πειθήνια εντολές, μόνο στην περιφρόνηση έχει δικαίωμα. Ας τις κάνει λοιπόν όποτε θέλει τις εκλογές, για να υποστεί το αναπόφευκτο σοκ και για να ...εισπράξει αυτό ακριβώς, που δικαιούται.

   • ορεσείβιος avatar
    ορεσείβιος @ Άλυτη Εξίσωση 21/07/2015 12:52:48

    Πω πω αγριάδες....Μη είσαι τόσο σίγουρη για τις εκλογές... Και με τη κόσα να θερίζεις τους ηλίθιους , δεν θα τελειώσουν ποτές.. Το καυμένο το παιδί, τόσο γλυκό και γελαστό...Οι κακοί γερμανοί, οι ανάλγητοι δεξιοί, οι παλαβοί αριστεροί.. όλοι το κυνηγάνε...Ας το βοηθήσουμε ακόμη μια φορά.. Αφού ο κόσμος είναι τόσο, μα τόσο γραφικά εύπιστος ,που αν ήταν ψάρι θα έμπαινε στο τηγάνι μόνος του, ούτε δόλωμα ούτε αγκίστρι. Ασε που δεν μπορεί να ξεγελάσεις τον ξύπνιο, είναι φυσιογνωμιστής ξέρει ποιοι δεν τον κοροιδεύουν και δεν μπορεί να έπεσε έξω με τον μικρό Αλέξη.. Αλλη μια φορά , άλλη μια προσπάθεια την δικαιούται. Αυτή τη φορά δεν θα είναι ούτε στα 4 ούτε ορθά. Τ' ανάσκελα να βλέπει κιόλας με ποιόν νταραβερίζεται...Το μόνο ανοιχτό ζήτημα είναι ότι μετά τις τόσες δοκιμές όχι μόνο συνηθίζεις αλλά σ'αρέσει και το επιδιώκεις. Η πρώτη φορά από αριστερά, έστω και πλαγίως ,προσέφερε αρκετή χαρά μετά υπερηφάνειας κιόλας. Καλά κρασιά καλή μας ποιήτρια, είναι πια αργά για δάκρυα απόγνωσης και θυμού.. Αυτόν φτιάξατε τόσα χρόνια, δεν ήρθε μόνος του, και με τις δικές σας αλαφροΐσκιωτες ιδέες, αυτόν θα λουστούμε όλοι μας. Το πολύ πολύ να προετοιμάσετε έναν ακόμη , ακόμη χειρότερο, για να περιμένει στη γωνία το ρόλο του. Την καλημέρα μου.

    • Άλυτη Εξίσωση avatar
     Άλυτη Εξίσωση @ ορεσείβιος 21/07/2015 14:30:50

     :-) Μη με παρερμηνεύετε όμως σκόπιμα αγαπητέ, κατά τη βούληση και κατά τη βολή σας! Εγώ πιστεύω οτι οι πολίτες, ''ενηλικιώθηκαν'' μέσα από τις αυτοκαταστροφές και τις τραγικές δυσκολίες που βιώνουν. Δεν τσιμπάνε πια στα παλιά δολώματα, δεν συγχωρούν και δεν χαρίζονται, μονάχα δίνουν ευκαιρίες. Τις δίνουν αναγκαστικά, λόγω της δεδομένης ανικανότητας, της αποδεδειγμένης φαυλότητας και της απόλυτης χρεοκοπίας του συγκεκριμένου, διαθέσιμου πολιτικού προσωπικού. Δεν πρόκειται λοιπόν γι ''αγριάδες'' και για ..δάκρυα απόγνωσης και για θυμό, αλλά μονάχα για την πεποίθηση πως πρέπει ν΄αποδίδεται δικαιοσύνη πάραυτα, άμα τη ασυνεπεία λόγων - έργων, του οποιουδήποτε πολιτικού. Δεν υπάρχει άπλετος χρόνος πλέον γι αυτό, κανείς δεν γίνεται να είναι και...μεγαλόψυχος. Όταν δεν το καταλαβαίνουν οτι οι επιλογές τους τους τελείωσαν, θα πρέπει να τους τελειώνουμε εμείς, διά της ψήφου μας. Ο κ. Τσίπρας ως νέος και αναμάρτητος, ήτανε φυσικό μετά από δύο μνημόνια, να λάβει το χρίσμα. Απλά, δεν είχε αντίπαλο. Δεν ισχύουν όμως για κανέναν τους πια οι τετραετίες, δοκιμάζονται όλοι σε πιο πυκνό χρόνο κι όταν αποτυγχάνουν, οφείλουμε να τους αποδοκιμάζουμε, να τους απομακρύνουμε άμεσα ώστε να αναλαμβάνουν οι επόμενοι, οι μη ενοχοποιημένοι, οι μη αποδεδειγμένα δειλοί και περιορισμένης ψυχικής αντίστασης. Ενδεχομένως και οι πιο ευφυείς, οι πιο ικανοί να συγκρουστούν και ν΄απαιτήσουν περισσότερα. Οι .... ''αλαφροϊσκιωτες'' κατά τη γνώμη σας ιδέες ποτέ δεν ηττώνται, οι εκάστοτε επίδοξοι υπερασπιστές τους μονάχα αποτυγχάνουν, να σταθούνε στο ύψος των περιστάσεων. Η Ιστορία όμως και η ζωή, συνεχίζονται. Στο χέρι του Ελληνικού λαού είναι να διεκδικήσει αυτό που αληθινά του αξίζει, να μην εγκλωβιστεί σε κατασκευασμένα διλήμματα και σε νοσηρές ...προσωπολατρείες, να μην αποδεχτεί στιγμή σαν αναπόφευκτη, την 3η υπογεγραμμένη καταδίκη του, σε αργό θάνατο. Καλό σας απόγευμα.

 8. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 21/07/2015 11:26:09

  Η προκλητική λίστα της Bild με όσα πρέπει να πουλήσουμε: Από το ΟΑΚΑ μέχρι μαρίνες στην Ύδρα. Η εφημερίδα αφήνει πάντως εκτός λίστας την.. Ακρόπολη http://tinyurl.com/nun5zux πηγές: MSN Ειδήσεις / Εθνικά | News247.gr | Image Copyright: Χρήστος Δεμέτης | 1 ώρα πριν

 9. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 21/07/2015 12:51:54

  O Τσίπρας σκέπτεται εκλογές. Οι άλλοι θέλουν ,να κυβερνήσουν;Οχι ασφαλώς και για τον λόγο αυτόν θα φάμε για πολλά χρόνια τους συριζαίους στη μάπα...

 10. kromanos avatar
  kromanos 21/07/2015 13:36:55

  ..εκλογές θα γίνουν μόνο αν το πει η μαμά της Βαλαβάνη..τελεία.. http://wp.me/p5N5EW-bM

 11. dikastisdredd avatar
  dikastisdredd 21/07/2015 15:49:33

  Αγαπητοί, γι'αυτό το ξεχαρβαλωμένο μπουλούκι ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ πλεον ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ, Θα πάρει κάποιος απο ΝΔ ή Πασοκ ή ποτάμι ή άλλο τι, εντός δημοκρατικού πεδίου, ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ?? Ο "ανασχηματισμός" δεν προσβάλλει απλά τους πολίτες αλλα ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.