#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/10/2011 10:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η χρεοκοπία προ των πυλών και η κυβέρνηση μιλά για ... επενδύσεις


Η κυβερνητική Υπηρεσία προπαγάνδας έχει πάρει φωτιά.  Με την οικονομία στην κόψη του ξυραφιού, την επίσημη χρεοκοπία ante portas και την κοινωνία σε αποσύνθεση, θυμίζει τις τελευταίες ηρωικές ώρες της Ιρακινής κυβέρνησης του Σαντάμ.  Η Βαγδάτη είχε ισοπεδωθεί, οι αμερικανικές μεραρχίες έμπαιναν στα προάστια και η δημόσια τηλεόραση διαλαλούσε την διαφαινόμενη νίκη του επαχθούς καθεστώτος.
Τα φαντάσματα που έβλεπε ο Σαντάμ τα βλέπει τώρα και ο κ. Παπανδρέου.  Πιθανότατα να είναι ίδιον των ηγετών της σοσιαλιστικής διεθνούς.  Την ώρα που και ο τελευταίος βοσκός των Αγράφων έχει καταλάβει ότι επείγονται αναπτυξιακές διαδικασίες, η κυβέρνηση ψάχνει τον επόμενο φόρο.  Και η Υπηρεσία προπαγάνδας αναλαμβάνει να πουλήσει τις εικονικές αναπτυξιακές διαδικασίες στους πληβείους.

Στην αρχή είχαμε το Ελληνικό.  Μέρα και νύχτα ακούγαμε και διαβάζαμε για μεταμοντέρνους αρχιτέκτονες, βαθύπλουτους εμίρηδες και πανίσχυρα funds που θα έσπερναν δισεκατομμύρια στην πίστα του αεροδρομίου.  Μετά ανακαλύφθηκε ο Αστακός.  Το γραφικό λιμανάκι έγινε διάσημο.  Στις προβλήτες του σφάζονταν το διεθνές κεφάλαιο για μια θέση στον Ελληνικό αναπτυξιακό παράδεισο του κ. Παπανδρέου.  Ακολούθησε ο εμίρης του Κατάρ.  Μια καλή ανασκόπηση των συναλλαγών του με την ελληνική κυβέρνηση, θα μπορούσε να ανταγωνιστεί με σθένος τα τουρκικά σίριαλ.  Αφού πρώτα έκανε το φοβερό φακιρικό κόλπο να μετατρέψει δυο χρεοκοπημένα μαγαζάκια σε έναν ευρωπαϊκό τραπεζικό κολοσσό, αποφάσισε μετά να στηρίξει και την Οικογένεια, σπαταλώντας μερικά εκατομμύρια πετροδολάρια για μια παράγκα που είχε χαριστεί πριν λίγα χρόνια από το κράτος.

Το τελευταίο επεισόδιο της Υπηρεσίας ήταν η επίσκεψη των Γερμανών ‘’επενδυτών’’.  Πράγματι η επιχειρηματική αφρόκρεμα της Γερμανίας αποφάσισε να ρίξει μια ματιά στο τελευταίο της απόκτημα.  Όλη η ιστορία αυτή μοιάζει με τον τοκογλύφο που έχει κατασχέσει το οικοπεδάκι ενός φουκαρά και πάει να δει τι μπορεί να κάνει με δαύτο, για να του φέρει πίσω λίγα από τα χρήματα που έχασε.

Κοιτώντας πίσω από τη βιτρίνα, σκίζοντας το περίτεχνο περιτύλιγμα της Υπηρεσίας, το προϊόν είναι σκάρτο.  Σαν μία Πόρσε με μηχανικά μέρη από Λάντα.  Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι στην παρούσα φάση δεν πρόκειται να γίνει καμία σοβαρή επένδυση στην Ελλάδα, όχι γιατί η χώρα μας δεν είναι ανταγωνιστική ή ελκυστική, αλλά για τον απλούστατο λόγο ότι υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες τις οποίες η κυβέρνηση διαιωνίζει, αντί να λύνει:

Ο πλανήτης βουίζει για επικείμενη χρεοκοπία.  Κανένας δεν επενδύει σε ένα κράτος που πρόκειται να πτωχεύσει.  Περιμένει πρώτα την ολοκλήρωση της διαδικασίας
Στο μυαλό πολλών επενδυτών, ακόμα και αν ακούγεται ακραίο, στο τέλος αυτής της πορείας η Ελλάδα αποπέμπεται από το ευρώ.  Το δήλωσε απερίφραστα και ο επικεφαλής της ένωσης των γερμανικών τραπεζών.  Συνεπώς κανείς δεν πρόκειται να επενδύσει σε ευρώ για να εισπράξει σε υποτιμημένες δραχμές.  Θα περιμένει πρώτα μια βιώσιμη λύση
Το τραπεζικό σύστημα της χώρας βρίσκεται υπό καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας και υπό διεθνή λογιστικό έλεγχο (Blackrock).  Ως συνέπεια της κατάστασης αυτής και της έλλειψης ρευστότητας που συνεπάγεται, η ελληνική αγορά υποχρηματοδοτείται, άρα κανένας δεν πρόκειται να επενδύσει σε μια αγορά που παρουσιάζει διαρκή ύφεση.  Θα περιμένει πρώτα μια λύση στο κεφαλαιακό πρόβλημα των τραπεζών.
 Το φορολογικό σύστημα αλλάζει κάθε δύο εβδομάδες.  Κανένα business plan δεν μπορεί να συμπεριλάβει τέτοιου είδους ανωμαλίες
Η εγχώρια αγορά παρουσιάζει ένα επικίνδυνο φαινόμενο:  Υπερχρέωση των νοικοκυριών σε συνδυασμό με μειώσεις αποδοχών και αύξηση φορολογίας.  Κανένας επενδυτής δεν πρόκειται να απευθυνθεί σε μια αγορά που γονατίζει κάτω από ασήκωτα βάρη.  Θα περιμένει πρώτα μια λύση που θα απελευθέρωνε κάποιες καταναλωτικές δυνάμεις
Από όλες τις γκάφες της κυβέρνησης, η πλέον αντιαναπτυξιακή είναι η θέσπιση δρακόντειων τεκμηρίων διαβίωσης.  Στο επόμενο φορολογικό νόμο, θα αποτελεί τεκμήριο ακόμα και η έξοδος στην ταβέρνα (ελπίζω να μη νε διαβάζει ο κ. Βενιζέλος., γιατί του βάζω ιδέες).  Κανένας δεν πρόκειται να επενδύσει σε μία αγορά στην οποία τιμωρείται η κατανάλωση (αντί να πριμοδοτείται)

Κακοφωνίξ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιαθιτης avatar
  Ιαθιτης 09/10/2011 12:16:07

  ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ''ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ''...
  ΣΤΟΝ ΜΑΡΚΟ... ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΗ... ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ...

  Είναι κάποιες στιγμές που αποφασίζεις να γράψεις 'πάνω΄στη σκέψη των γονιών σου.
  Είναι στιγμές που λόγω μιας εν εξελίξει τραγικής πραγματικότητας,σε ωθούν να εγκαταλείψεις προσεγγίσεις που στοχοποιούν μικροπολιτικά συμφέροντα και πρακτικές,ανεξαρτήτως του ποσοστού ευθύνης των εμπλεκομένων.
  Υπάρχουν και στιγμές που αναζητείς την λύτρωση, ενισχύοντας τις αντιστάσεις απέναντι σε κάθε τι που προσπαθεί να απαξιώσει τα ιδεώδη της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε τώρα...

  Ναι Μάρκο... Επί σειράν ετών διαμορφώθηκε μια αρνητική παιδεία νομικού πολιτισμού, που ως αποτέλεσμα είχε τη μη θωράκιση, πάντοτε, των απαιτούμενων γραμμών άμυνας, ώστε να μήν εξυπηρετηθούν υψηλής δυναμικής επιχειρηματικά συμφέροντα. Ως νομικός, το γνωρίζεις βέβαια.

  Ναι Στάθη... Επί σειράν ετών διαμορφώθηκε μια΄΄ παθογενής΄΄ νοοτροπία που οδηγούσε στην αναποτελεσματικότητα των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών. Ως εφοριακός προφανώς και έχεις άποψη.

  Ναι Μιχάλη...Επί σειράν ετών δρομολογήθηκε μια διαδικασία μη παραγωγικής ανάπτυξης του αγροτικού τομέα. Ως ΄παιδί΄των συνεταιριστικών ενώσεων και των αλήστου μνήμης ''αγροτικών'' του Μπακαλάκου, πώς θα μπορούσες άραγε να διαφωνήσεις ?

  Η ιδεολογία τέλος, των κοινωνικοποιήσεων και της ''βιομηχανίας''παραγωγής προσλήψεων στη χώρα μας, θα εντυπωσίαζε ακόμη και τον Μιχαήλ Σουσλώφ, ως εξαγωγή Σοβιετικού τύπου επαναστατικής λογικής.

  Όμως ας μη γελιόμαστε...Η άνοδος του βιοτικού επιπέδου στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, έστω και αν σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών ήταν αποτέλεσμα εικονικής πραγματικότητας, ικανοποιούσε τα συμφέροντα Δυτικών κυβερνήσεων και λαών...Και αποτελεί υποκρισία των τελευταίων να παραβλέπουν ότι το σύνολο σχεδόν των κοινοτικών αλλά και των δανειακών ενισχύσεων προς την Ελλάδα, επέστρεφε στις Χώρες-Πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, είτε μέσω της χρήσης Δυτικών καταναλωτικών και κεφαλαιουχικών αγαθών είτε μέσω των υπέρογκων αμυντικών δαπανών είτε μέσω ''ευάλωτων'' πολιτικών χαρακτήρων, που δρομολόγησαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ώστε να ευνοηθούν εταιρείες Δυτικών συμφερόντων...

  Παραφράζοντας τον ποιητή... Για τούς πολιτικούς, έρχεται κάποτε η ώρα, που θα μπορούν να πούνε το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ...

  Μελετώντας οι τρεις, των ''Σερρών οι εκλεκτοί'', την ακροτελεύτια διάταξη του Ελληνικού Συντάγματος, ίσως αντιληφθούν ότι μπορούν να αποτελέσουν μέλη της Ιστορίας αυτού του τόπου. Ενός τόπου που η πολιτική και πολιτιστική του κληρονομιά, μεταφέρεται επι 2500 χρόνια σε όλη την οικουμένη, παρέα με του Αιγαίου τα χρώματα...

 2. Τσιρκο avatar
  Τσιρκο 09/10/2011 12:53:46

  Ας προστεθει και η απιστευτη ενεργειακη πολιτικη της αβασανιστης συνεχους αυξησης της τιμης του ρευματοσ και του αεριου σε συνδυασμο με φορους, διαφορα τελη κτλ... Σε συνδυασμο βεβαια με σκανδαλωδεις ρυθμισεις υπερ συγκεριμενων παιχτων/ εργολαβων εις βαρος της κοινωνιας.

 3. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 09/10/2011 13:02:38

  Βρε, οι επενδυτές είναι στο δρόμο, έρχονται! με φθηνά προϊόντα, με χιλιάδες θέσεις εργασίας, με χαμηλές τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια...
  ΥΓ: Πολύ ωραία καταγραφή, Κακοφωνίξ...

 4. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 09/10/2011 13:40:45

  Πάντως, η κατανάλωση ΔΕΝ πρέπει να πριμοδοτείται, αφού δεν έχουμε πλέον, κλειστά οικονομικά σύνορα (εθνικούς δασμούς), για να ελέγχουμε ΤΙ θα καταναλώνεται.
  Αντίθετα, αυτή η παλιά οικονομική πρακτική έγινε μέρος του προβλήματος, που βιώνουμε.

 5. Γεώργιος Γκάγκαλης avatar
  Γεώργιος Γκάγκαλης 09/10/2011 14:25:47

  Καλημέρα,

  Κατ´αρχάς συγχαρητήρια για το άρθρο. Έχετε απόλυτο δίκαιο επισημαίνοντας τον απλούστατο λόγο για τον οποίο δενμπορούν να υπάρξουν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αυτήν την στιγμή στην χώρα.
  Θέλω όμως να σταθώ σε ένα άλλο σημείο του άρθρου σας και να σχολιάσω επ´αυτού κινδυνεύοντας να ξεφυγω εκτός θέματος και να με συγχωρείτε γι ´αυτό.
  Ο παραλληλισμος της κυβέρνησης αυτής με την κυβέρνηση του Σαντάμ Χουσεΐν πριν απο την άλωση της Βαγδάτης και η καίρια επισήμανση ότι Σαντάμ και παπανδρέου ανήκαν (μαζί με άλλα φυντάνια των καθεστώτων που καταρρέουν σήμερα, βλέπε Καντάφι, Ασαντ) στην Σοσιαλιστική Διεθνή, με οδηγεί στον κάτωθι συλλογισμό.
  Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας οξυδερκης και φιλόδοξος πολιτικός άνδρας στόχος του οποίου ήταν η άνοδος στην εξουσία της Ελλάδος. Οι επαφές του επίσης με τον Καντάφι καθώς και η κοινή ιδεολογική βάση του σοσιαλισμού που πρέσβευε με το Σοσιαλιστικού Αραβικό κόμμα Μπάαθ (πρεσβευτές του τα καθεστώτα του Ιράκ και της Συρίας) με ωθούν να, συνωμοσιολογωντας ενδεχομένως, σκεφτώ ότι αυτός ο πολιτικός άνδρας προσπαθησε και πετυχε να εγκαθιδρύσει στην Ελλάδα, ένα έθνος που διψουσε για δημοκρατία το 1974, ένα καθεστώς παρόμοιο με τα καθεστώτα που σήμερα καταρρέουν και τα οποία προανέφερα με μια σημαντική διαφοροποίηση, έπρεπε να έχει τον μανδύα της Δημοκρατίας. Κανείς δεν θα τολμούσε ή θα μπορουσε να επιβάλει ένα αυταρχικο καθεστώς μετά το τέλος της δικτατορίας. Ο πανούργος λοιπόν αυτός πολιτικός σχεδίασε στην εντέλεια την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος με δημοκρατικό προσωπείο το οποίο θα ήταν αυτοτροφοδοτουμενο και αυτόφωτο με τον απλούστατο τροπο ότι θα εκλεγόταν απο αυτούς που θα τάιζε (δημόσιος τομέας, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματιες) ενώ ταυτόχρονα εξόντωσε κάθε υγιή δύναμη που θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο αμφισβητώντας τον (ιδιωτική πρωτοβουλία, στιβαρη βιομηχανία, παιδέια, στρατός και σώματα ασφαλείας). Όπως στα προαναφερθέντα καθεστώτα η εφήμερη ευημερία του λαου ήταν πιο σημαντική απο οποιαδήποτε μακρόπνοη εθνική στρατηγική και φυσικά η συνέχεια (επανεκλογή στη περίπτωσή μας) ήταν ο ϋber alles σκοπός.
  Με αυτόν λοιπόν τον τροπο θεωρώ ότι ο κουτοπονηρος ελληνικός λαός υπνωτιστηκε και έζησε το Σοσιαλιστικό όνειρο ("ο κόσμος έφαγε ψωμί" ήταν και είναι η γραφική προσφιλής φράση υποστηρικτών του καθεστώτος). Όπως γινεται συνήθως όμως καποτε ξυπναμε και η πραγματικότητα στη οποία ξύπνησε ο κουτοπονηρος αυτός λαός είναι η γνωστή σε όλους σημερινή εθνική μιζέρια, ταπείνωση και αβεβαιότητα.

  Κάθε λαός έχει τους κυβερνήτες που του αξίζουν, αυτό συνέβη στη χώρα και αυτό πρεπει να αλλάξει όπως έχει χιλιοειπωθει μέσα σε αυτο το ιστολόγιο.

  Έιθε το καθεστώς που μας κυβερνά εδώ και τριάντα χρόνια ( με ελάχιστα διαλλείματα κακών απομιμησεων) να ακολουθήσει την μοίρα των αδελφών κομμάτων και καθεστώτων του Μαγκρέμπ και της Μέσης Ανατολής.

  Ευχαριστώ για την φιλοξενία και καλή δύναμη για τους αγώνες για την Ελλάδα που θέλουμε και ποτέ δεν είχαμε.

  • ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
   ΠαναγιώτηςΖΜεσ @ Γεώργιος Γκάγκαλης 09/10/2011 19:47:45

   +100000000000

 6. papadopoulos takis avatar
  papadopoulos takis 09/10/2011 14:39:35

  "Από όλες τις γκάφες της κυβέρνησης, η πλέον αντιαναπτυξιακή είναι η θέσπιση δρακόντειων τεκμηρίων διαβίωσης" Μαυρο να ειναι το χρημα και οτι θελει α ειναι

 7. Θηβαίος avatar
  Θηβαίος 09/10/2011 14:48:23

  Η μεγαλύτερη απάτη και η επόμενη Πασοκική φούσκα που θα την πληρώσουν πολλοί είναι τα φωτοβολταϊκά. Καταρχάς οι παραγωγοί πληρώνονται με δεκαπλάσια τιμή από ότι είναι το κόστος παραγωγής της ΔΕΗ και των ανεξάρτητων παραγωγών. Τα λεφτά μέχρι τώρα τα πληρώνει ο ΔΕΣΜΗΕ, ο οποίος υποτίθεται ότι θα χρηματοδοτηθεί από το κράτος για να πληρώσει τους παραγωγούς από φωτοβολταϊκά, ένα κράτος που σε λίγο δεν θα έχει λεφτά για να πληρώσει τους δημόσιους υπάλληλους. Άρα αναγκαστικά ο λογαριασμός θα περάσει στους καταναλωτές, οι οποίοι θα λάβουν λογαριασμούς ρεύματος με τέτοιες αυξήσεις που θα τρίβουν τα μάτια τους για να μην πω τίποτα χειρότερο. Ένα άλλο έγκλημα που γίνεται είναι ότι χρησιμοποιούν καλλιεργήσιμη γη για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Τι στιγμή που υπάρχει έλλειψη τροφίμων και αύξηση στις τιμές των τροφίμων διεθνώς και εκτός των άλλων η χώρα μας είναι ελλειμματική στη παραγωγή τροφίμων σε σχέση με τις ανάγκες του πληθυσμού, εμείς χρησιμοποιούμε πολύτιμη καλλιεργήσιμη γη για να εγκαταστήσουμε φωτοβολταϊκά. Άντε να δούμε τι θα πει η ΝΔ, όταν σε λίγο γίνει κυβέρνηση, στους αγρότες που αναγκαστικά θα τους μειώσει την τιμή που αγοράζει ο ΔΕΣΜΗΕ το ρεύμα και θα τους οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή. Την παγίδα την έχει καλοστημένη το ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ δεν έχουν καταλάβει ακόμη τίποτα.

  Και πάμε στη συνέχει στη μεγάλη απάτη όλων των εποχών, την επένδυση των 20 δις. των Γερμανών στη χώρα μας, για φωτοβολταϊκα, για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που θα την μεταφέρουν στη Γερμανία. Καταρχάς το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι πορτοκάλια και καρπούζια για να το βάλουμε σε μια νταλίκα και να το μεταφέρουμε στη Γερμάνια. Το ηλεκτρικό ρεύμα θέλει γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης, οι οποίες για να γίνουν θέλουν εκτός από χρήματα την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών. Λάβετε υπόψη ότι για να γίνει μια γραμμή μεταφοράς 400 KV που θα εξασφάλιζε την Αθήνα από black out, στη δεκαετία του ΄90, καθυστέρησε για 10 χρόνια, γιατί αντιδρούσαν οι κάτοικοι στο Κρυονέρι. Φανταστείτε τι έχει να γίνει για την κατασκευή γραμμών μεταφοράς για να μεταφέρουν ρεύμα από Ελλάδα στη Γερμανία με πολλά ενδιάμεσα κράτη, στα οποία οι κάτοικοί τους δεν έχουν και κανένα συμφέρον για την διέλευση ηλεκτρικής ενέργειας από Ελλάδα σε Γερμανία. Με απλά λόγια θα γίνει χαμός και στο τέλος δεν θα γίνει τίποτα! Καθρεφτάκια και χάντρες έφερε ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ρεσλερ για τους ιθαγενείς και όχι σοβαρές επενδύσεις!

  Για όλα αυτά εκεί στη ΝΔ κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, για να μην πω τίποτα πιο σκληρό ότι κοιμούνται όρθιοι. Η επιτροπή προγράμματος στην οποία συμμετέχω και συνεκλήθη δύο φορές την μια για να γνωριστούμε και την άλλη για να ακούσουμε τον Στυλιανίδη και να χειροκροτήσουμε τον Σαμαρά, δεν έχει συγκληθεί καμιά άλλη φορά, ίσως γιατί όλοι οι παρατρεχάμενοι καθηγητές που συμμετέχουν δεν έχουν και τίποτα να προσφέρουν εκτός του ότι αναμένουν να αναλάβουν θέσεις όταν η ΝΔ έλθει στη εξουσία (για αυτό θα πω περισσότερα μια άλλη φορά). Α ρε πόσο Φαήλο (για να τους κράξει και να τους βάλει στη θέση τους) χρειάζονται μερικοί!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.