#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/07/2011 12:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «χρεοκοπία» και το «ξεπούλημα»…Από την αρχή οι Ευρωπαίοι εταίροι μας (που φέρονται πια περισσότερο ως αδίστακτοι δανειστές) είχαν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους:

Η «Ελληνική περίπτωση» πρέπει να «αποστειρωθεί» από την υπόλοιπη ευρωζώνη!

Ώστε να μην υπάρξει «μεταδοτικότητα» από δική μας ενδεχόμενη χρεοκοπία, που θα οδηγήσει σε κατάρρευση άλλων χωρών μελών.

Γιατί, αν παρασυρθούν κι άλλες χώρες-μέλη, τότε οι απώλειες του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος θα είναι από πενταπλάσιες ως… υπέρ-δεκαπλάσιες απ’ ότι αν χρεοκοπούσε μόνον η Ελλάδα! Και το ευρώ δεν θα άντεχε…

Όμως, η «καραντίνα» της Ελλάδας δεν δούλεψε. Διότι η Ευρωπαϊκή απόφαση να συμπεριλάβουν τους «ιδιώτες» στη διαχείριση ρίσκου των κρατικών ομολόγων, σήμαινε ότι όλες οι ευάλωτες χώρες μπήκαν στο στόχαστρο των κερδοσκόπων.

Ενώ η ανοιχτή κερδοσκοπία πάνω στα κρατικά ομόλογα τις αποσταθεροποίησε όλες και τις κατέστησε πιο ευάλωτες στη μετάδοση της κρίσης από τη μια στις υπόλοιπες…

Από την μια προσπαθούσαν να βάλουν την Ελλάδα σε «καραντίνα» κι από την άλλη καθιστούσαν «πιο μεταδοτικές» τις συνέπειες ενδεχόμενης κατάρρευσης της Ελλάδας…

 

Υπάρχει μια ακόμα επιδίωξη. Να πιεστεί η Ελλάδα να δώσει πολύ φθηνά τα σημαντικά περιουσιακή της στοιχεία. Αλλά για να συμβεί αυτό, πρέπει να απειλείται συνέχεια με χρεοκοπία. Και να πιεστεί να πουλήσει προκειμένου να την αποφύγει...

Το πρόβλημα εδώ, ωστόσο, είναι πως αν όλοι ξέρουν πως θα χρεοκοπήσει η χώρα, κανείς δεν βιάζεται να αγοράσει, αφού πιστεύουν πια ότι λίγο αργότερα όλοι μπορούν να αγοράσουν πολύ φθηνότερα.

Κι από την άλλη πλευρά, αν χρεοκοπήσει η χώρα, τότε η ίδια δεν θα βιάζεται πια να πουλήσει, αφού ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ, θα δώσει ξανά στη χώρα τη δυνατότητα να επιλέξει εκείνη το χρόνο και τους τρόπους αξιοποίησης της περιουσίας της. Και εργαλεία πολιτικής (εκδοτικό προνόμιο) και περιθώρια ελιγμών που σήμερα δεν έχει…

 

Συμπέρασμα πρώτο: Η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει ακόμα τη χρεοκοπία και το ξεπούλημα, αν αλλάξει δραστικά και το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο. Συμπέρασμα δεύτερο: οι εταίροι της Ελλάδας, όσο κι αν πιέζουν να συνεχιστεί η σημερινή πολιτική, γνωρίζουν ότι δεν βγαίνει. Κι όσοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα σύντομα θα το καταλάβουν. Οι αριθμοί είναι απογοητευτικοί. Μετά τις νέες περικοπές και τη νέα φορολογία (του Μεσοπρόθεσμου) θα το καταλάβουν και οι υπόλοιποι…

Τα «επενδυτικά σχέδια προείσπραξης του ΕΣΠΑ» πέρσι θα βοηθούσαν πολύ. Τώρα από μόνα τους, ελάχιστα μπορούν να βοηθήσουν πια…

Συμπέρασμα τρίτο: όλοι αντιλαμβάνονται ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα έχει πολλαπλασιαστικές συνέπειες στην Ευρωζώνη. Η χρεοκοπία της Lehman brothers θα είναι «παιδικό πάρτι» σε σχέση με αυτά που θα γίνουν στην από δω πλευρά του Ατλαντικού, αν η Ελλάδα καταρρεύσει και συμπαρασύρει κι άλλους.

Και γι’ αυτό τώρα δεν αφήνουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει!

Συμπέρασμα τέταρτο: η στιγμή που όλοι θα είναι έτοιμοι για μια επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου  - με έμφαση τη μείωση των φορολογικών συντελεστών – είναι κοντά. Αλλά αυτό που χρειάζεται είναι άκαμπτη στάση εκ μέρους μας στη μέχρι σήμερα οικονομική πολιτική:

Συμπέρασμα πέμπτο: η κυβέρνηση που θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευθεί επιτυχώς, πρέπει να δώσει σε όλους το εξής μήνυμα: δεν θέλω τη χρεοκοπία της χώρας μου, αλλά μη με φοβερίζετε συνεχώς με χρεοκοπία.

Γιατί αν είναι να με χρεοκοπήσετε αφού μου τα πάρετε όλα, ή να με χρεοκοπήσετε γιατί δεν σας αφήνω να μου τα πάρετε όλα, εγώ προτιμώ το δεύτερο.

-- Αν μας χρεοκοπήσουν, αλλά εμείς μείνουμε κύριοι μιας περιουσίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, πολύ σύντομα (τρία ως πέντε χρόνια) μπορούμε όχι μόνο να σταθούμε όρθιοι ξανά, αλλά να υποκινήσουμε μακροχρόνια ανάπτυξη με πολύ δυναμικούς ρυθμούς.

-- Αν αντίθετα μας πάρουν τα πάντα και τελικά μας χρεοκοπήσουν όταν δεν θα μας έχει μείνει τίποτε πια, τότε θα έχουμε χάσει για πάντα και δεν θα μπορέσουμε να σηκωθούμε ποτέ

Τώρα μας πάνε για χρεοκοπία, αφού μας εξαναγκάσουν προηγουμένως σε γενικό ξεπούλημα.

Εμείς μπορούμε ακόμα να αποφύγουμε και τη χρεοκοπία και το ξεπούλημα!

Πώς; Αν τους διαμηνύσουμε ότι προτιμάμε να χρεοκοπήσουμε παρά να ξεπουλήσουμε.

Γιατί με άθιχτη την περιουσία μας, η χρεοκοπία θα είναι μόνο μια «προσωρινή περιπέτεια». Αλλά αν «ξεπουλήσουμε», τότε η χρεοκοπία μας θα είναι αναπόφευκτη και η καταστροφή που θα ακολουθήσει καθολικά και παντοτινή.

-- Τελικώς, μόνον όποιος δείξει ότι δεν φοβάται τη χρεοκοπία μπορεί αληθινά να την αποφύγει!

-- Μόνον όποιος δώσει αυτό το μήνυμα στην Ευρώπη, μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί επιτυχώς μαζί της.

-- Και μόνον όποιος είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί με την ευρωπαϊκή ελίτ, είναι σε θέση να σώσει την ενότητα της Ευρώπης.

Που μια αποτυχημένη ελίτ σήμερα υπονομεύει και διαλύει

Η ελληνική περίπτωση είναι απλώς μέτρο της αποτυχίας της.

Και σημείο καμπής για την κρίση της.

ΝΖ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/07/2011 12:21:48

  Πρόκειται για άρθρο-σταθμό. Τα θερμότερά μου συγχαρητήρια! Άξιος!

 2. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 02/07/2011 12:33:34

  Μπράβο.

 3. ΕΛΛΑΣ avatar
  ΕΛΛΑΣ 02/07/2011 12:33:35

  ΕΡΩΤΗΣΗ.ΠΟΥΛΑΜΕ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ .ΤΟ 2015 ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 400 ΔΙΣ .ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?
  ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΩΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ...ΧΡΟΝΟΥΣ?
  ΜΗΠΩΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ?
  ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ?

 4. Ratamahatta avatar
  Ratamahatta 02/07/2011 12:37:13

  μια χαρα τα εγραψες ολα ,ελπιζω να μην φτασουμε στο ξεπουλημα(αν κ εχει ηδη αρχισει) γιατι μετα .........

 5. rally monkey avatar
  rally monkey 02/07/2011 12:44:56

  κατ'ευθειαν στην καρδια του ζητηματος
  – Τελικώς, μόνον όποιος δείξει ότι δεν φοβάται τη χρεοκοπία μπορεί αληθινά να την αποφύγει!
  δεν χρειαζεται καν να πεις ο'τι 'δε φοβασαι' - εχουν υπαρξει δεσμευσεις για μετρα και λιτοτητα απλα δειχνεις στους δανειστες πως καταλαβαινεις ο'τι ιδιωτικοποιήσεις με τετοιους ορους οδηγουν με μαθηματικη ακριβεια στην χρεωκοπια
  το γραφα και χτες το βραδυ στον ψυχραιμια και παλιοτερα
  http://www.antinews.gr/2011/07/01/110017/#comment-753086

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ rally monkey 02/07/2011 12:50:26

   βεβαια αυτη η ευκαιρια χαθηκε εν μερει..αν ειχαμε πραξει οπως επρεπε στις ψηφοφοριες μεσα στην εβδομαδα- *ΔΕΝ* θα ειχαμε χρεωκοπια (ουτε ραν ον δε μπανκ που φοβόντουσαν πολλοι) απλα θα ειχαμε *κανονικο* Eurogroup και όχι τηλεδιασκεψη (..μπορει να ειχαμε ξεφορτωθει και τη συμμορια)
   Αλλα...

 6. Προφήτης avatar
  Προφήτης 02/07/2011 12:48:07

  Εύγε! Μπράβο!

  Αλλά αν προλάβουν να "αποκρατικοποιήσουν", δηλαδή να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία, δημιουργούν ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο "μη εθνικού κράτους", το οποίο δεν ανατρέπεται παρά με νέο, ένοπλο, εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, με όσες ιστορικές πιθανότητες έχει αυτός να υπάρξει.

  Δηλαδή η Ελλάδα χάνεται και απαιτείται νέα ιστορική, εθνική αυτογνωσία που θα παράξει ορμή, και νέοι Κολοκοτρώνηδες που θα μετατρέψουν την ορμή σε νέο κράτος των Ελλήνων.

  Επίορκοι πολιτικοί ξεπούλησαν, και έτσι μάς άρπαξαν τον ΟΤΕ, που αντί να συνεισφέρει φόρους και κέρδη στο Κοινόν των Ελλήνων στέλνει τα κέρδη του στην Φραγκφούρτη, ανεβάζοντας περαιτέρω το βιοτικό επίπεδο των Γερμανών, και κάνοντάς τους ακόμα πιο ισχυρούς, οικονομικά και πολιτικά, ώστε να μπορούν να μάς πάρουν και την υπόλοιπη περιουσία!

  Πρώτος οικονομικός νόμος : Τα μονοπώλια είναι αδύνατον να φαλήρουν.
  Γι' αυτό ΟΛΟΙ επιδιώκουν να γίνουν μονοπώλια.
  Το κατάφεραν γυφτοπασόκοι, Σταζοπράκτορες, SIEMENS και Μητσοτάκης.

  Αν ο ΟΤΕ, όπως μπορούσε, συνεισέφερε 1,5-2 δις € το χρόνο στο δημόσιο ταμείο, από μερίσματα κερδών και εταιρικούς φόρους, και η ΔΕΗ άλλα τόσα, ιδού το 7% όλων των δημοσίων εσόδων (συνολικά 49 δις €/χρόνο).

  Μόνο από 2 επιχειρήσεις!

  Να γιατί είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας όσοι ξεπουλούν τις δημόσιες επιχειρήσεις.
  Και φορείς εσχάτης αφελείας όσοι, χωρίς κέρδος, τούς χτυπάνε παλαμάκια.

  • ΕΛΛΑΣ avatar
   ΕΛΛΑΣ @ Προφήτης 02/07/2011 13:19:24

   Αλλά και στα γερμανικά μέσα το Μεσοπρόθεσμο ψηφιζόταν... παμψηφεί αποτυχημένο και αδιέξοδο πρόγραμμα τόσο για την ελληνική οικονομία όσο και για την ελληνική κοινωνία.
   «Το ελληνικό σύστημα κατέρρευσε. Το νέο πακέτο λιτότητας της κυβέρνησης Παπανδρέου, που τόσο δραματικά πέρασε από το ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, τουλάχιστον όχι άμεσα. Το Μεσοπρόθεσμο μοιάζει με κυτίο πρώτων βοηθειών εξοπλισμένο με λίγες γάζες και αναλγητικό σπρέι, που προορίζεται να γιατρέψει έναν θανάσιμα τραυματισμένο ασθενή». Τη διαπίστωση αυτή έκανε χθες μέσω δημοσιεύματός της η γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», αναφερόμενη βέβαια στις τελευταίες εξελίξεις από την Ελλάδα.
   Δημοσίευμα που «χτύπησε» ως τίτλο και το περιοδικό «Der Spiegel» στη διαδικτυακή του έκδοση, σε θέμα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε ο γερμανικός Τύπος την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος.
   Και για το «Der Spiegel», πάντως, το μέλλον της Ελλάδας μετά την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων,δεν χαρακτηρίζεται ευοίωνο. «Η Ελλάδα μπορεί να απέφυγε προς το παρόν τα χειρότερα, αλλά η κυβέρνηση Παπανδρέου, παρά την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από το Κοινοβούλιο, θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τη μαζική αντίδραση των πολιτών στην εφαρμογή του».
   «Η Ελλάδα καλείται να θυσιάσει την εθνική της κυριαρχία σε βαθμό πολύ μεγαλύτερο από όσο θα χρειαζόταν κανονικά να κάνει ένα μέλος της Ε.Ε.» έγραφε με νόημα και η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», σχολιάζοντας ακόμη πως «στη χώρα στο εγγύς μέλλον θα υπάρχει μόνο περιορισμένη δημοκρατία, καθώς ο ελληνικός λαός, αν και θα μπορεί να ψηφίσει όποιον επιθυμεί, ουσιαστικά δεν θα μπορεί να αλλάξει τίποτε».

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Προφήτης 02/07/2011 13:21:24

   Προφητη..
   ο "χρισταρας" κυβερνα !! χαχαχαα ΤΕΛΟΣ.-

   ΠΠ

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Προφήτης 02/07/2011 13:24:18

   Πουλήσαμε τον ΟΤΕ, μια Ελληνική κρατική επιχείρηση με πολλά κέρδη, σε μια κρατική επιχείρηση της Γερμανίας και αυτό το ονόμασαν επένδυση.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Αρματιστής 02/07/2011 13:47:00

    Όχι μόνον το ονόμασαν "επένδυση", αλλά το ονόμασαν και "ιδιωτικοποίηση". Χα!

    Ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο του Καραμανλή και σίγουρα το μοναδικό γνωστό σκάνδαλο που τον άγγιζε προσωπικά. Κι όμως, ποτέ κανένας δεν σήκωσε αυτό το σκάνδαλο, που κανονικά θα αρκούσε για να τον στείλει, σε άλλες εποχές, στην αγχόνη.

    Όλοι ασχολούνταν με το ανύπαρκτο Βατοπαίδι...

    Γιατί άραγε;...

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Αρματιστής 02/07/2011 14:54:33

    Εκεί ακριβώς δεν είναι το θέμα, στο ποιός αγοράζει?
    Αν είναι έλληνες οι επενδυτές, έχουμε πρόβλημα?

   • Θωμάς avatar
    Θωμάς @ Αρματιστής 03/07/2011 13:57:04

    Μη κοροϊδευόμαστε πριν πουλήσουν το ΟΤΕ μετάφερανε το λογαριασμό για το χαιδεμα της κομματικής πελατίας στον φορολογούμενο. Θυμίζω εθελούσια έξοδος κόστισε 1,2 δις και οι συντάξεις στη πλάτη άλλων ταμείων

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Προφήτης 02/07/2011 13:27:45

   Ξεπουλάνε οι αλήτες της Ελλάδα και ότι μπορεί να φέρει έσοδα στα ταμεία του κράτους και αυτό το ονομάζουν επενδύσεις. Αλήτες και άθλιοι διαχρονικά.

  • ενας παλιος γνωριμος avatar
   ενας παλιος γνωριμος @ Προφήτης 02/07/2011 13:38:44

   Ετσι ,μάλιστα Προφήτη..
   "Τά λέμε στήν νύφη να τα ακούσει ή πεθερά",αλλά εκτός από τό έχουν "γνώσιν οι φύλακες",τίποτα επί τ'ής πραγματικής ουσίας.Και ας πικραίνονται πολλοί εδώ μέσα.Τα επιχειρήματα σου-όπως και πολλών άλλων- φωνή βοώντος.
   Δεν θα είναι τό ΠΑΣΟΚ πού θα εφαρμόσει τό μεσοπρόθεσμο.
   Η Ν.Δ θα είναι, και πολύ σύντομα..Και θα τής έχει αφήσει τήν εφαρμογή τών άρθρων του Εφαρμοστικού πού και αυτή ψήψισε.
   είναι ή δεύτερη φορά πού το ΠΑΣΟΚ ηγείται στό ξεπούλημα της Εθνικής κυριρχίας την τελευταία 10ετία.Η πρώτη ήταν με την παραχώρηση τού εκδοτικού προνομίου,με τό Ευρώ,όπως σωστά επισημαίνεται στό άρθρο..
   Σε ποιόν έσκαγαν τα Ευρωποιημένα χρέη την μετά Σημίτη περίοδο; στήν ΝΔ φυσικά πού είχε πάλι την αφέλεια να στηρίξει την είσοδο στο Ευρώ(κι άς ήξερε τα χρέη και τα καταγγειλε τότε). Μπόρεσε να κάνει τίποτα;;;;;Ολοι ξέρουμε που την οδήγησε.Σε νέα δάνεια για να πληρωθούν παλιά χρέη.Την πορεία την ξέρουμε μετά.
   Τώρα είναι ή δεύτερη φορά πού το ΠΑΣΟΚ το κάνει με τα Μνημόνια και τούς Εφαρμοστικούς.Ξανά τό ίδιο παιχνίδι.Εγώ(το ΠΑΣΟΚ) τό κάνω, έλα εσύ (ΝΔ) να τό εφαρμόσεις,αφού τό ψήφισες.Με ότι αυτό συνεπάγεται.
   Και άλλοι ψάχνονται στήν πάνω ή στην κάτω πλατεία, εντελώς μπερδεμένοι επικοινωνιακά και συναισθηματικα.
   Μακάρι να μήν είναι έτσι Προφήτη.Μακάρι ..αλλά από, ότι βλέπω πολλοί Παπακοζανίτες έχουν μαζευτεί τριγύρω..Επικίνδυνα πολλοί ....

   ο παγωτατζής

  • Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο Πέλαγος @ Προφήτης 02/07/2011 13:39:10

   Τυγχάνω λάτρης των Προφητών. Κάθε σοβαρή προφητεία δεν έχει τελεολογικό χαρακτήρα, ακριβώς επειδή το μέλλον δεν είναι δεδομένο. Δομείται πάντοτε με το "εύγε - μπράβο - αλλά". Τελικά όμως στηρίζεται στο "αλλά".
   Γι αυτό οι κοινωνίες, στις οποίες η Χάρις δώρισε Προφήτες, επέζησαν. Για κάποιους οι Προφητείες αποτελούν αφετηρία νουθεσίας, για άλλους την απόλαυση του "αλλά".

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Προφήτης 02/07/2011 13:47:55

   "ένοχοι εσχάτης προδοσίας όσοι ξεπουλούν τις δημόσιες επιχειρήσεις.
   Και φορείς εσχάτης αφελείας όσοι, χωρίς κέρδος, τούς χτυπάνε παλαμάκια".

   Προφήτα, τα σέβη μου!

   Τα σέβη μου!

   Έγραψες!

  • ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ avatar
   ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ @ Προφήτης 02/07/2011 16:32:34

   Με τις παρακάτω διαπιστώσεις:

   1). Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσία, δημιουργεί ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο μη εθνικού κράτους το οποίο θα ανατραπεί μόνο με ένοπλο Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.
   2). Πρώτος οικονομικός νόμος : Τα μονοπώλια είναι αδύνατον να φαλήρουν.

   συμφωνώ αλλά ίσως υπάρξει πολιτική λύση που θα δώσει μια εναλλακτική λύση ΕΠΑΝΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ του κράτους για να αντιστραφούν τα αποτελέσματα του πρώτου για το Ελληνικό Έθνος και για την διάψευση του δεύτερου.

   Υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιο αντινεοταξικό κόμμα εκδίκησης να δώσει την εκδίκηση που αποζητά ο απλός Ελληνικός λαός και να δώσει την ελπίδα για μείωση της ανεργίας και την επανεθνικοποίηση των ξεπουλημένων μέσω υπόσχεσης για την ψήφιση νόμων συγκεντρωμένης ισχύος που θα οδηγήσουν σε χρεοκοπία τις ξεπουλημένες στα παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα τράπεζες και εταιρίες ώστε να μετριασθεί η εξαθλίωση της ζωής μας και να ανέβει το βιοτικό μας επιπέδο.
   Η απέλαση των λαθροεποίκων είναι ακόμα ένα μέτρο που θα βοηθήσει να ανέβουν τα μεροκάματα και οι μισθοί.

   Η ανέλιξη στην εξουσία για τον εξαναγκασμό σε χροκοπία των ξεπουλημένων στα παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα επιχειρήσεων και φυσικών πόρων είναι μια ακόμα διέξοδος στο στημένο παιχνίδι ξεπουλήματος και εξαθλίωσης.

 7. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 02/07/2011 12:59:41

  ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ "ΠΟΣΤΕΡ" Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ "ΠΑΝΟ".
  ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ, (ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ!

 8. blue nile avatar
  blue nile 02/07/2011 13:05:21

  Εύγε σε ΝΖ για το εκπληχτικό κείμενο, Μπράβο στον Προφήτη για το σχόλιο.

 9. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 02/07/2011 13:20:52

  Σωστός ξεκάθαρος κρυστάλλινος. Μπράβο και πάλι μπράβο.

  Η Ελλάδα πρέπει, οφείλει, επιβάλλεται, υποχρεούται να μην αγγίξει τη περιουσία της. Επιβάλλεται να μη πουλήσει τίποτε. Είναι ύψιστη εθνική ανάγκη. Αποτελεί την ελάχιστη ηθική υποχρέωση της άχρηστης γενιά μας, έναντι των νέων και των αγέννητων.

  Το γράφω συνέχεια. Η δημόσια περιουσία είναι ο θησαυρός της πατρίδας μας. Κανείς δεν μπορεί να αγγίξει το θησαυρό. Είναι το καταπίστευμα των 4.000 ασημένιων ταλάντων που φύλαγαν οι Αθηναίοι στον οπισθόδομο του Παρθενώνα και όποιος τολμούσε να κάνει έστω και υπαινιγμό για χρήση, θανατωνόταν πάραυτα.

  Την Ελλάδα, όπως πολύ ορθά γράφεις, θα την γονατίσουν με συνεχείς εκβιασμούς και απειλές. Θα την απαξιώσουν μέσα από επαναλαμβανόμενα δυσφημιστικά δημοσιεύματα. Θα τη σύρουν στο χώμα όπως ο Αχιλλέας τον Έκτορα. Θα την αναγκάσουν να τους παραδώσει τα κλειδιά του οπισθόδομου του Παρθενώνα και στη συνέχεια θα την εξωπετάξουν στα αζήτητα της ιστορίας. Έξω από την Ευρωζώνη και την ΕΕ.

  Η Ελλάδα επιβάλλεται να μην υποκύψει στις πιέσεις και τους εκβιασμούς και να μη παραχωρήσει τίποτε. Αν φύγει από την Ευρωζώνη επειδή την εξώθησαν, ή με δική της απόφαση, ή αν τελικά οδηγηθεί και σε επίσημη αγγελία στάσης πληρωμών (ανεπίσημα ισχύει), όπως πολύ σωστά γράφεις, η παρθένα και αναξιοποίητη περιουσία της θα την σώσει και θα την οδηγήσει και πάλι σε αναπτυξιακούς δρόμους.

  Πχ: «Το αεροδρόμιο του Ελληνικού αποτιμάται περίπου 10 δις ευρώ. Όσο δηλαδή η αξία 300 περίπου τόνων χρυσού. Δηλαδή μια ποσότητα που μπορεί να στηρίξει την έκδοση εθνικού νομίσματος.»
  Και μην αρχίσετε τα γνωστά «ο χρυσός κανόνας έχει εγκαταλειφθεί».

 10. alakran avatar
  alakran 02/07/2011 13:41:05

  Aπό τα καλύτερα άρθρα των τελευταίων εβδομάδων!
  Συγχαρητήρια ΝΖ.

 11. factorx avatar
  factorx 02/07/2011 13:49:37

  http://www.antinews.gr/2011/07/02/110243/

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ factorx 02/07/2011 14:08:53

   Θα μετάσχετε στην Επιτροπή για τις αποκρατικοποιήσεις; Θα προτείνετε ή θα αποδεχθείτε πρόσωπα κοινής αποδοχής;

   Απάντηση: Ναι, αλλά όπως έχουμε τονίσει, σημασία δεν έχει πως θα στελεχωθεί αυτή η Επιτροπή. Αλλά πώς θα προχωρήσει και τι θα αποφασίσει. Ώστε όλα να γίνουν με διαφάνεια, με επενδυτική προοπτική και χωρίς να καταντήσει «ξεπούλημα»…

   Δεν μας λέει και πολλά ο πρόεδρος και δεν μας διαφωτίζει αρκετά. Και το μεγάλο ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες, όρια και κόκκινες γραμμές. Άλλωστε η κυβέρνηση έχει αποφασίσει τι θα ξεπουλήσει... Όλα τα φιλέτα. Σε τι θα χρησιμεύσει η συμμετοχή της ΝΔ σε ειλημμένες αποφάσεις;; Αποφάσεις που αν κρίνουμε από τον ΟΤΕ, αποτελούν ξεπούλημα....

  • ενας παλιος γνωριμος avatar
   ενας παλιος γνωριμος @ factorx 02/07/2011 14:17:10

   τήν επαρχία δεν διανέμεται πρίν την Κυριακή.
   Το σχόλιο το έγραψα πριν δημοσιεύσεις την συνέντευξη
   ΕΙΜΑΙ δεδηλωμένος εχθρός τού Ευρώ!(Για την Ελλάδα εννοώ υπό τις συνθήκες πού υφίσταντο και -νται).
   Για τούς Παπακοζανίτες τού περιγύρου έχεις να σχολιάσεις τίποτα;;
   θα αναμένω με ενδιαφέρον..
   παγωτατζής

 12. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 02/07/2011 14:23:35

  Γραμμὴ antinews ἐλήφθη- ὄβερ.

 13. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 02/07/2011 15:40:37

  Μερικές φορές αισθάνομαι να παίζω την ΄΄τυφλόμυγα΄΄ κι όταν φεύγει η καλύπτρα από τα μάτια είναι σα να φεύγει κι από τη σκέψη...μπράβο στον ΝΖ, μπράβο στους σχολιαστές..είστε εξαιρετικοί Δάσκαλοι

 14. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/07/2011 15:58:03

  Όχι μόνον εκεί. Καταρχάς, ο Έλληνας μπορεί αύριο να πουλήσει σε ξένους. Δεύτερον, αν πρόκειται για αυτά που στην οικονομία λέγονται "φυσικά μονοπώλια", τότε δεν είναι νοητό να μην είναι υπό δημοσιο έλεγχο. Τρίτον, ακόμη και όταν, αυστηρά οικονομικά, δεν έχουμε να κάνουμε με φυσικό μονόπώλιο, όταν πρόκειται για τον φυσικό πλούτο και τις υποδομές της χώρας (λιγνιτικά αποθέματα, λιμάνια, αεροδρόμια κλπ.), κι αυτά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θα πρέπει να είναι στα χέρια του κάθε διαπλεκόμενου και όχι στα χέρια του κράτους.

  Είναι θέμα επιλογής. Οι ιδιώτες, εκεί που υπάρχει, που μπορεί και πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός. Τι "ανταγωνισμός" να υπάρχει στα υδροηλεκτρικά αποθέματα της χώρας, π.χ.;... Είναι πολύ συγκεκριμένα και αποτελούν εθνικό μας πλούτο. Γι' αυτό και πρέπει να είναι υπό δημόσιο έλεγχο.

 15. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 02/07/2011 16:13:05

  ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΠΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΩΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ.Η ΔΙΚΑΙΗ ΛΑΊ΄ΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΛΑΊ΄ΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ. Η ΛΑΊ΄ΚΗ ΑΥΤΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ…ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΗ…ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΙΛΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ,ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ…ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΑΠΟ ΠΛΑΝΗ ΣΕ ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ..Ο ΛΑΟΣ ΣΑΝ ΜΑΖΑ ΣΑΝ ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ <>ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΟΡΑΤΑ ΤΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ<>ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ….ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ…. Ο<> ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΟΥΤΕ ΕΠΑΡΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ.ΟΙ ΛΑΊ΄ΚΕΣ ΜΑΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ <> ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΟΥΝ…..ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΧΛΟΥ….ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΟΙΚΝΟΜΙΚΗ ΤΑΞΗ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΜΑΡΕΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ. ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΑΧ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,(97% ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ).ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΛΑΊ΄ΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΧΑΟΣ..ΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΠΟΑ ΤΑΞΗ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΕΙ..ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ…ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ..ΝΑ ΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ..

  • Θωμάς avatar
   Θωμάς @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 03/07/2011 13:46:37

   Μη ξεχνάμε πως οι γερμανοί ψηφίσανε μαζικά τον Χίτλερ μετά το κάψιμο της γερμανικής βουλής το 1933 νομίζω !

 16. Chris Theocharis avatar
  Chris Theocharis 02/07/2011 16:35:52

  ΝΖ λύσε μου μια απορία... Αν εγώ ως ιδιώτης πάρω δάνειο από μια τράπεζα δέκα φορές τις ετήσιες αποδοχές μου (το οποίο δάνειο, εννοείται μου το δίνει επειδή εργάζομαι, έχω ένα αυτοκίνητο και ένα διαμέρισμα, τουλάχιστον) και ξαφνικά αποφασίσω να καταγγείλω μονομερώς τη σύμβαση κηρύσσοντας πτώχευση, η τράπεζα απλά θα με αφήσει στην ησυχία μου και το πολύ-πολύ θα με βάλει στη μαύρη λίστα;

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Chris Theocharis 02/07/2011 16:45:00

   Ή;;;

 17. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 02/07/2011 16:46:47

  Φίλε Ν.Ζ. είσαι πολύ σωστός. Με το που κάνεις όμως αυτά που γράφεις στην Ευρωπαική Ελίτ η οποία έχει άμεση σχέση με την Παγκόσμια Ελίτ θα βάλουν μέσα σε κανένα ακριτικό νησάκι τους Ντερβίσιδες του ΓΑΠ. Εκεί σε θέλω να μου πείς τι κάνεις και με ποιόν το κάνεις. ΑΝ περιμένεις από ΓΑΠ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ θα έχουμε νέα ΙΜΙΑ. ΑΝ όμως είναι Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ελπίζουμε να γίνει αυτό που έπρεπε να έχει γίνει στα ΙΜΙΑ. ΕΙΣΑΙ έτοιμος; έχεις ανταλλακτικά αεροπλάνων, φρεγατώνκ.λ.π. ΕΓΩ πάντως είμαι έτοιμος μ' ότι αυτό σημαίνει για εμένα και την οικογένειά μου.

 18. victoria (true) avatar
  victoria (true) 02/07/2011 16:54:54

  Στην επιστολή ΓΑΠ προς Μπαρόζο για τις διευκολύνσεις του ΕΣΠΑ αναφέρεται 5-6 φορές το Μνημόνιο και ούτε λίγο, ούτε πολύ, χρησιμοποιείται και το επιχείρημα φέρτε τις επιχειρήσεις σας εδώ να ...τα φάμε μαζί!
  Πρόκειται περί αίσχους. Λες και αποκλείονται οι ευρωπαίοι από τα έργα του ΕΣΠΑ κάθε άλλο, αλλά να το γράφει ο πρωθυπουργός... έλεος μπροστά στα μάτια μας με τη δουλικότητα!

  ΝΖ δεν φοβόμαστε τη χρεοκοπία, ας γίνει ό,τι είναι να γίνει για καλό ΜΑΣ, ήδη μας έχουν χρεοκοπήσει οικονομικά και κοινωνικά. Ξεφορτωθείτε όμως το πράσινο κράτος και παρακράτος, γιατί αυτοί ακόμα χαίρονται, είναι απολύτως αμετανόητοι.
  Δεν ξέρω αν είναι για να γλιτώσουν την εσχάτη προδοσία με το επιχείρημα ήμουν σε πλάνη, πίστευα ότι κάνω το σωστό, αλλά αυτό το επιχείρημα ότι μας σώζουν πρέπει να σπάσει. Αμείλικτα. Ταλιμπάν στα ΜΜΕ. Φέρνουν δεύτερο Μνημόνιο, σε ποια χώρα αυτό είναι δυνατό να πωλείται ως επιτυχία και να ΤΟΛΜΟΥΝ να μιλάνε; Χρειάζονται άλλα μέτρα. Ανακοινώστε αγωγές σε όποια ΜΜΕ διαστρεβλώνουν τις απόψεις της ΝΔ. Στείλτε τις κομματικές απολύσεις που έρχονται στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή. Με το Μνημόνιο ΙΙ πρόταση μομφής. Φέρτε εδώ τον ΟΗΕ για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων των απλών πολιτών. Πηγαίνετε με τον ΟΗΕ στην Ευρώπη. Ο εχθρός τα παίζει όλα για όλα.

 19. juliet avatar
  juliet 02/07/2011 22:20:36

  Ν.Ζ , έξοχος !!!
  Προφήτη, όταν κάτι είναι πλήρες, το να προσθέσεις ,εγώ το θεωρώ ιεροσυλία.
  ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!!

 20. Chris Theocharis avatar
  Chris Theocharis 03/07/2011 00:27:12

  συγνώμη για την παραδρομή... "ή η τράπεζα..."

 21. Θωμάς avatar
  Θωμάς 03/07/2011 13:35:27

  Μπράβο ! Μεστό και καθαρό κείμενο . Φάνηκε πως στη παρούσα φάση το εθνικό συμφέρον είναι εκ διαμέτρου αντίθετο απο τα ευρωπαϊκά σχέδια . Αφήνουμε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά (δραχμή) και προχωράμε στο μέλλον χωρίς ενοχικά σύνδρομα . Δε πουλάμε τίποτα ( που Φτάσαμε να υπερασπιζόμαστε το ελληνικό σοβιετ χεχεχε) στειλωνουμε τα πόδια και σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα . Καλητερα ένα βήμα πίσω απο το σκληρό πυρήνα της ΕΕ παρα ξεβρακομενοι παρίες της Ευρώπης . Το μεγαλύτερο όπλο είναι η έξοδος απο το ευρώ . Όχι μόνο ΣΑ μπλόφα αλλα και σαν εναλλακτική .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.