09/07/2009 12:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η χαριστική ιδιωτικοποίηση του Ερρίκος Ντυνάν

Ένα επικίνδυνο για την δημόσια υγεία πείραμα, αποφάσισε να προωθήσει αθόρυβα το υπουργείο Υγείας του Δημήτρη Αβραμόπουλο. Το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, παραχωρεί περίπου τα  μισά κρεβάτια του στο Ιατρικό Κέντρο για να γίνει ιδιωτικό μαιευτήριο. ‘Ήδη μέσα στο Ιατρικό Κέντρο του κ. Γ. Αποστολόπουλου, διαφημίζεται με φυλλάδια, η έναρξη λειτουργίας του «Μαιευτικού Γυναικολογικού Κέντρου Γαία» το οποίο θα διαθέτει μονάδες εντατικής θεραπείας, νοσηλείας νεογνών, χειρουργεία, τμήμα γυναικολογικής ογκολογίας, αισθητικής δέρματος κ.α.

 Ένα νοσοκομείο που ανήκει στον επιδοτούμενο από το κράτος Ερυθρό Σταυρό και το οποίο υποτίθεται ότι έγινε για την περίθαλψη των φτωχών, μετατρέπεται σε  μαιευτήριο πολυτελείας. Και όλα αυτά χωρίς να είναι γνωστό πόσα θα πληρώσει η ιδιωτική εταιρεία  για ενοίκιο των εγκαταστάσεων αυτών μαζί με τις αναγκαίες βοηθητικές υπηρεσίες.

 Μόλις ολοκληρωθεί το πρώτο αυτό πείραμα, διάφοροι «επενδυτές» του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ετοιμάζονται να εφαρμόσουν  την ίδια συνταγή παντού. Κάποια κρατικά νοσοκομεία θα ενοικιαστούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία, όπως επίσης και άλλες κρατικές επιχειρήσεις θα παραχωρηθούν τζάμπα, σε ιδιώτες. με το πρόσχημα ότι θα μειωθούν οι κρατικές δαπάνες. Είναι η πολιτική της «χαριστικής ιδιωτικοποίησης» γιατί τουλάχιστον η κανονική ιδιωτικοποίηση προβλέπει ότι οι ιδιώτες πληρώνουν στο δημόσιο ότι αγοράζουν…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. redteam avatar
  redteam 09/07/2009 14:01:07

  Απ' ότι φαίνεται καθόλου αθόρυβα, αλλά δυστυχώς τα ΜΜΕ αλλά και τα blogs αλλού βρίσκονται.

  Ερρίκος Ντυναν-Ιατρικό Αθηνών συνεργάζονται για μαιευτική κλινική
  (21 Ιανουαρίου 2009, reporter gr.)

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερρίκος Ντυναν αποφάσισε ομοφώνως τη μακροχρόνια συνεργασία του με τον Όμιλο Ιατρικό Αθηνών για τη λειτουργία μαιευτικής-γυναικολογικής κλινικής εντός του Νοσοκομείου του Ιδρύματος. Συγκεκριμένα τη λειτουργία και εκμετάλλευση εκ μέρους του Ιδρύματος, αναλαμβάνει η κατά 100% θυγατρική εταιρεία του Ιατρικού Αθηνών με την επωνυμία Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική - ΓΑΙΑ.

  Η μαιευτική γυναικολογική κλινική θα είναι δυναμικότητας 147 κλινών με Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων (ΜΕΘ) 6 κλινών, Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) 12 κλινών και νοσηλεία μιας ημέρας 25 κλινών. Θα διαθέτει 7 χειρουργικές αίθουσες και 17 αίθουσες ωδινών και θα ξεκινήσει τη λειτουργία της εντός τριμήνου από σήμερα. Θα παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που εγγυάται το Ιατρικό Αθηνών και το Ερρίκος Ντυνάν, ενώ θα συνεργάζεται με κορυφαίους καταξιωμένους και επώνυμους επιστήμονες του χώρου.

  Η ως άνω κλινική θα περιλαμβάνει πέραν της σύγχρονης χειρουργικής και των μαιεύσεων, άκρως εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως μονάδα μαστού, μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης, τμήματα γυναικολογικής ογκολογίας, γενετικής μοριακής βιολογίας, χημειοθεραπείας, αισθητικής δέρματος, κ.α.

  Με τη συμφωνία αυτή το Ερρίκος Ντυνάν επεκτείνει το κοινωφελές του έργο σε νέους τομείς καθόσον αριθμός κλινών θα διατεθεί για νοσηλεία ή τοκετούς απόρων γυναικών που θα υποδεικνύονται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ενώ το Ιατρικό Αθηνών εισέρχεται στο χώρο των μαιευτηρίων και στην Αττική.

  Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή στις 10/01/2008

  Η απαράδεκτη εκχώρηση του «μάνατζμεντ» του Ερρίκος Ντυνάν» σε μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους του χώρου Υγείας

  Ερώτηση Π.Λαφαζάνη προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  Η διοίκηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» με απαράδεκτη απόφασή της, η οποία ελήφθη με αδιαφανείς διαδικασίες, παρέδωσε το «μάνατζμεντ» του Νοσοκομείου στην Eurohospital, εταιρεία που δημιούργησαν από κοινού οι ιδιωτικές εταιρείες Ιατρικό Αθηνών και Euromedica (50%-50%).

  Η ανάθεση του «μάνατζμεντ» του «Ερρίκος Ντυνάν» σε εταιρεία μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της Υγείας είναι παράνομη, συνιστά έμμεση παραχώρηση του Νοσοκομείου σε ιδιωτικά συμφέροντα και ανοίγει το δρόμο στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του «Ερρίκος Ντυνάν». 'Αλλωστε, η Γερμανική εταιρεία «Asklepios» η οποία μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, είχε κρίνει σε ανύποπτο χρόνο ως μη σύννομη την ανάθεση του «μάνατζμεντ» του «Ερρίκος Ντυνάν» σε ιδιωτική εταιρία, ενώ σήμερα για ευνόητους λόγους «κατάπιε» την αντίδρασή της.

  Επειδή η παράδοση του «Ερρίκος Ντυνάν» σε ιδιωτικά συμφέροντα θα επιδεινώσει τα αρνητικά φαινόμενα στη λειτουργία του Νοσοκομείου, που σχετίζονται με τον κοινωφελή προσανατολισμό του

  Επειδή είναι αδιανόητο ο Ερυθρός Σταυρός στον οποίον ανήκει το «Ερρίκος Ντυνάν» να προωθεί συμφέροντα εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιριών ή γενικότερα εταιριών κερδοσκοπικού χαρακτήρα

  Επειδή η παράδοση της διαχείρισης του «Ερρίκος Ντυνάν» σε ιδιωτικές εταιρίες ανοίγει το δρόμο για ανάλογες απαράδεκτες πρακτικές σε άλλα νοσοκομεία (π.χ. Ωνάσειο κλπ) αλλά και σε δημόσια Νοσοκομεία,

  Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

  1. Είναι σύμφωνος με την εκχώρηση του «μάνατζμεντ» του «Ερρίκος Ντυνάν» σε ιδιωτικές εταιρίες;

  2. Θεωρεί ότι είναι σύννομες οι διαδικασίες που οδήγησαν στην εκχώρηση του «μάνατζμεντ» του «Ερρίκος Ντυνάν»;

  3. Υπάρχει σχεδιασμός για ανάλογες εκχωρήσεις του «μάνατζμεντ» και σε άλλα παρόμοια Νοσοκομεία και ιδιαίτερα σε Νοσοκομεία του Δημοσίου, όπως προτείνουν στελέχη της Ν.Δ.;

  Ο ερωτών βουλευτής

  Παναγιώτης Λαφαζάνης

 2. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 09/07/2009 18:07:25

  Αφού ολόκληρη η χώρα έχει κηρυχθεί υπό "μεταρύθμιση", δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε οτιδήποτε διαφορετικό.
  Ολόκληρος ο δημόσιος πλούτος θα περάσει στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου με πολύ χαμηλό, ή και καθόλου τίμημα.
  Τα διάφορα σκάνδαλα που καθημερινά βλέπουμε δεν είναι τίποτε άλλο απο την υλοποίηση αυτής της διαδικασίας.
  Δεν κάνουν οι άνθρωποι τα σκάνδαλα. Το καθεστώς είναι που "φιλτράρει" τα άτομα και τελικά επιλέγει τους πιό σκάρτους που θα το υπηρετήσουν στους σκοπούς του.

 3. occultist avatar
  occultist 09/07/2009 21:15:36

  Για ποιό Δημόσιο Νοσοκομείο γράφεται βρε παιδιά?? Η μητέρα μου ως Δημόσιος υπάλληλος είχε δωρεάν περίθαλψη (μέσω του ασφαλιστικού της φορέα) σε όλα τα κρατικά νοσοκομεία. Ε λοιπόν σας πληροφορώ ότι μετά 3ημερο νοσηλεία στο Ερρ. Ντυνάν αναγκαστήκαμε να την μεταφέρουμε στον Ευαγγελισμό γιατί το Ντυνάν ζητούσε πληρωμή σε μετρητά τα οποία θα μας επέστρεφε το ταμείο της. Και φυσικά τόσα χρήματα δεν υπήρχαν.

 4. τιραμολα avatar
  τιραμολα 09/07/2009 21:30:23

  Πάντως το δίκαιο θα ήταν , κάθε φορά που γίνεται μία "μεταρρύθμιση" όσα χρηματα κερδίζει το Δημόσιο να μειώνει αναλογικά και το ποσοστό φορολόγησης.
  Να κάνουμε καμιά καβάτζα γιατί μετά την ολοκλήρωση των "μεταρρυθμίσεων" , ο θάνατός σου η ζωή μου...

 5. αντί avatar
  αντί 10/07/2009 10:06:30

  Τελικά τί απάντησε ο υπουργός στην ερώτηση του βουλευτή;

 6. redteam avatar
  redteam 10/07/2009 12:12:39

  Τίποτε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.