14/11/2008 20:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η χαμένη ευκαιρία του «κόκκινου συγκροτήματος»

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σοβαρά πολιτικά βαρίδια. Και ότι είναι περισσότερο ένας συνασπισμός ...φραξιών που αποκλειστικός τους στόχος είναι οι διατήρηση της ύπαρξής τους, παρά ένα κόμμα που αποσκοπεί στη δυναμική παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις και στην κοινωνία.

Το ναυάγιο των σχεδίων Τσίπρα για τη ριζική ανανέωση της κομματικής εφημερίδας, «Αυγή «-με την απαραίτητη βεβαίως χρηματοδότηση που απαιτεί ένα τέτοιο εγχείρημα- αλλά και για την οικοδόμηση ενός συγκροτήματος ΜΜΕ (ραδιόφωνο, ιντερνετική τηλεόραση), επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την εκτίμηση αυτή. Τελικά και ύστερα από πολύ κουβέντα και πολύ περισσότερες διαρροές, όλες οι φράξιες στην ηγεσία του Συνασπισμού -η κάθε μια για τους δικούς της λόγους και μικροσυμφέροντα- αλλά και οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα, άδειασαν ωμά τον Τσίπρα και τα μεγαλεπήβολα σχέδια ναυάγησαν.

 Όχι βέβαια ότι πιστεύαμε πως ο «αριστερούλης», Παύλος Τσίμας θα φέρει την επανάσταση στο χώρο των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και να καταλήξει ο στόχος για τη δημιουργία μιας μεγάλης εφημερίδας της Αριστεράς, απλά και μόνον στην αλλαγή κάποιων προσώπων στην «Αυγή», ε, αυτό λέγεται πεντακάθαρη αποτυχία. Παραιτήθηκε λοιπόν, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χ. Κάσδαγλης  και από την Κυριακή, αναλαμβάνει την διεύθυνση της εφημερίδας ο έως χθες «νούμερο 2», Νίκος Φίλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους στόχους του τελευταίου είναι να βγει ένα καλύτερο φύλλο από το νέο έτος και ενόψει των ενδεχόμενων εκλογικών εξελίξεων. Ωστόσο, με τα βαρίδια που έχει η Αυγή, αλλά και ο ίδιος ο Συνασπισμός, μάλλον για ένα απλό ρετουσάρισμα της μίζερης έκδοσης θα πρόκειται. Κρίμα, διότι οι πολιτικές και κοινωνικές συγκυρίες ευνοούσαν το εγχείρημα για τη δημιουργία μιας νέας «Πρώτης» που θα έμπαινε σφήνα στο κατεστημένο σύστημα των διαπλεκόμενων ΜΜΕ και θα κάλυπτε ένα τεράστιο κενό στην ειλικρινή, εναλλακτική και παρεμβατική ενημέρωση που επιθυμεί να έχει ένα διαρκώς διευρυνόμενο κομμάτι των πολιτών. Κρίμα!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 14/11/2008 21:18:03

  Κρίμα...

 2. KaryID avatar
  KaryID 14/11/2008 21:34:13

  στη φωτογραφία είναι η ΑΥΓΗ το κοριτσάκι αυτό;

 3. Lara avatar
  Lara 14/11/2008 21:38:42

  Ειναι το κοκκινο φουστανι σε μεσονυχτια περιηγηση.
  Ωραιο φωτο. Μπραβο!!!!!!!!1

 4. Σπύρος avatar
  Σπύρος 14/11/2008 21:57:21

  Πού είναι τώρα Factor αυτοί πού τούς ρωτούσαμε διαρκώς σχετικά μέ τά εμπόδια πού θέτουν ορισμένοι για την Αυγη ,την οποία προτιμούν να πουλάει 1200 φύλα αρκεί να παραμείνει φεουδό τους.??
  Οσο για την ανάληψη τής Διευθύνσεως της εφημερίδας συνηθισμένα τά βουνά απο τά χιόνια.
  Περαστικά τους και ας πρόσεχαν.
  Kαι γιά νάχουμε καλο ρώτημα μήπως μερικοί-μερικοί εργάζονται καί στον σταθμό της Κυρίας Γιάννας???
  Δεν είναι μόνον ο Πάγκαλος και η Κανέλλη εκεί.

 5. provato avatar
  provato 14/11/2008 22:08:09

  Εκείνο που με ΄΄εκνευρίζει΄΄ είναι γιατί δεν ΄΄μαζεύεστε΄΄ να κάνετε την αρχή όσοι (ή έστω μερικοί) δημοσιογράφοι (και όχι μόνο δημοσιογράφοι) που δεν έχετε ΄΄προσκυνήσει΄΄ το σύστημα και δεν ΄΄χρωστάτε΄΄ πουθενά και σε κανένα ,προκειμένου να ΄΄βγάλετε΄΄ ενα ΄΄δελτίο ειδήσεων΄΄ (ή μια ΄΄εφημερίδα του διαδικτύου΄΄) ημερήσιο , εβδομαδιαίο , μηνιαίο,πεντάλεπτο ,ημίωρο ξερω γω τι... και να το ανεβάζετε στο δίκτυο με θεματολογία (απήχηση ,πρόσβαση,ευελιξία κτλ) που ούτε στα όνειρα μας δεν πρόκειται να έχουμε (ούτε είχαμε) απο ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΌΜΑΣΤΕ .
  Τι κοστίζει;
  Είναι θέμα προσωπικών εγωισμών;ασυνεννοησίας;χρηματοδότησης;
  Και δώστε του ΄΄ελεύθερα δικαιώματα΄΄ για αναπαραγωγή στο δίκτυο για μη κερδοσκοπικές χρήσεις.Και ζητήστε και την εθελοντική βοήθεια των υπολοίπων ΄΄προθύμων΄΄.
  Η ΄΄χαμένη ευκαιρία΄΄ τελικά δεν (θα) είναι για τους ΄΄πρασινοκκινομπλέ΄΄ δημαγωγούς και τις κλίκες τους αλλά για ότι απέμεινε ζωντανό και αληθινό να παλεύει σε αυτή τη χώρα και μέσα σε αυτή την μιζέρια και την αποσύνθεση που είμαστε ΄΄υποχρεωμένοι΄΄ όλοι να λουζόμαστε χρόνια τώρα.

  ΥΓ:Πόσο κοστίζει μια προσπάθεια ;
  Και ας αποτύχει.

 6. Μακρης Κ. avatar
  Μακρης Κ. 14/11/2008 22:18:46

  εγω σας εχω ετοιμο το site για την εφημεριδα και οποιος θελει μπορει να βγαλει την δικη του δωρεαν.

 7. Factorx avatar
  Factorx 14/11/2008 22:24:30

  Προς όλους τους ένθερμους οπαδους της εναλλακτικής εφημερίδας. Ας αρχίσουμε στέλνοντας ειδησεις και αναλύσεις εδω για να ξεμπλοκάρουμε και να ασχοληθούμε με το "ολον" και όλα μπορύμε να τα κάνουμε. Σιγά - σιγά

 8. Le canard avatar
  Le canard 14/11/2008 22:29:22

  Και να φανατστείς ΦακτορΧ οτι κάποιοι στον Συν ήθελαν να πάρουν και το περιοδικό Αντί όταν έκλεισε για να το βγάλουν...Χοχοχοοοο

 9. Σπύρος avatar
  Σπύρος 14/11/2008 22:35:14

  Nα αναλάβει ο ο Φίλης το Αντί να πέφτει λογοκρισία τής Αρκούδας.
  Θα επέτρεπε άρθρα της Φιλελευθερης Συμμαχίας και του Γουσέτη.Ολοι οι άλλοι θα στέλνονταν σέ Γκουλάγκ γιά ΄αντειθνικιστική αναμόρφωση΄.
  Βέβαια θα είχε διαφημίσεις απο τον Σταθμό τής Γιάννας το περιοδικό.

 10. KaryID avatar
  KaryID 14/11/2008 23:29:04

  είδηση για να γελάσουμε λίγο: μια φορά για κάτι οικιακές συσκευές μου τηλεφώνησαν από το factoring ιδιωτικής τράπεζας (εσωτερική εισπρακτική πρέπει να είναι αυτό) και για να με τρομοκρατήσουν που είχα ξεχάσει να πληρώσω 100 ευρώ μου είπε ο τηλεφωνών ότι το όνομά του είναι κος ΠΤΩΜΑΣ !! ...

 11. Le canard avatar
  Le canard 14/11/2008 23:34:48

  @KaryID

  Το θέμα είναι ότι βοά ο τόπος πως πίσω από κάτι τέτοιες εταιρείες, ιδιοκτήτες είναι κάποιοι μεγαλοσχήμονες επιχειρηματίες.

 12. Σπύρος avatar
  Σπύρος 14/11/2008 23:35:14

  Και άλλη μιά απορία.
  Μέχρις τώρα ξέραμε για την Οικογένεια τού Ψηλού που πιάνει όλα τά πόστα.
  Αληθεύει όμως πώς πολύ κοντινό συγγενικό πρόσωπο τού Διευθυντή τής εφημερίδας τών 1200 φύλλων εργάζεται και αυτός στον Ομιλο Γιάννας??
  Ο Διευθυντής στην Γιάννα,ο συγγενής εκεί,σαν πολυ δεν πάει??
  Δεν λέω.
  Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή.
  Αλλά οσο νάναι δεν χτυπάει και πολύ καλά γιά την Αδέσμευτη Αριστερά πού διαφημίζουνε μερικοί-μερικοί.
  Η Γυναίκα τού Καίσαρα πρέπει καί να φαίνεται τίμια.
  Υ.Γ.
  Ελπίζω να μήν ξαναεμφανιστεί πάλι στο blog η Ο.Π.Λ.Α τής ΄ανανεωτικής πτέρυγας΄γιά να αρχίσει πάλι τίς ανώνυμες επιθέσεις.
  Φιλάκια..
  Υ.Γ.2
  Factor έχεις καμιά περαιτέρω πληροφόρηση.??

 13. asta la vista baby avatar
  asta la vista baby 14/11/2008 23:41:50

  @ Σπύρο

  Ναι,πράγματι για λογαριασμό της Γιάννας δουλεύει δικηγόρος που είναι στενός συγγενής του διευθυντή της εφημερίδας

 14. Factorx avatar
  Factorx 14/11/2008 23:44:19

  Σπύρο, 'όπως τα γραφεις ειναι

 15. Σπύρος avatar
  Σπύρος 14/11/2008 23:46:18

  Eυχαριστώ παίδες.
  Αναμένω τώρα την Ο.Π.Λ.Α. τής ΄ανανέωσης΄να ξαναβγεί σάν ανώνυμος αλητάμπουρας να ξαναμιλήσει γιά βίζιτες.

 16. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 15/11/2008 00:13:34

  @πρόβατο: ΣΩΣΤΟΣ! Θα το κάνουμε, πού θα πάει; Κοστίζει, μεν, και απαιτείται "κοινός παρανομαστής", δε. Όπως φαίνεται, όμως, και από το σχόλιό σου: "Ανάγκα και θεοί πείθονται".

  @Μακρης Κ.: Είσαι λεβεντιά, ρε, e- φίλε! Μπράβο!

 17. miaouth avatar
  miaouth 15/11/2008 00:27:50

  Εντοπίσαμε, φαίνεται, τον επικίνδυνο πυρήνα της σαπίλας που κατατρώει την έντυπη Ελληνική δημοσιογραφία. Η "Αυγή" και οι άνθρωποί της ...
  Eχει νόημα να γράφει κανείς στα blog, αφού είναι τόσο εύκολο να ξεκιτρινίσει και καθαρίσει ο Τύπος; Δυό τρείς χιλιάδες φύλλα μόνον, και χωρίς διαφημίσεις, είναι που τον χαλάνε.

 18. Σπύρος avatar
  Σπύρος 15/11/2008 00:35:33

  miaouth.
  Yποθέτω οτι η ΄νηφάλια΄τοποθέτησή σου αφορά σε όλες τίς παρατάξεις.
  Δηλαδή μια΄εφημερίδα και οι άνθρωποί της,που στά γκάλοπ αντιπροσωπεύουν το 8-12% τής Κοινωνίας είναι υπεράνω κριτικής??
  Kαι αθωώνονται τά λεγόμενα ΄μικρά κόμματα΄μόνον και μονον επειδή είναι μικρά??
  Η Ιστορία τής Διαπλοκής στην Ελλάδα δεν ξεκίνησε το 2004.
  Και μερίδιο σε αυτήν έχουν πολλοί μικροί ή μεγάλοι,ο καθένας όσο τού αντιστοιχεί.
  Μήπως θα πρέπει να αφήσουμε και τον Καρατζαφέρη εκτός κριτικής μιάς και οι φυλλάδες πού τον εκπροσωπούν δεν ξεπερνούν τά 1500 φύλλα??
  Και ναι η Αριστερά και τά Δημόσια πρόσωπά της οφείλουν να αποφεύγουν να εκτίθενται όπως τά αντίστοιχα τών δύο μεγάλων Κομμάτων..
  Εκεί θα ξεχωρίσουν..

 19. Σπύρος avatar
  Σπύρος 15/11/2008 00:38:03

  Αλλοιώς θα γεμίσουμε Μπίστηδες,Ανδρουλάκηδες ,Κουναλάκηδες και Δαμανάκη.
  Αμα σού αρέσουν δικαίωμά σου .
  Για άλλους ομως αποτελούν την απεχθέστερη εικόνα πρώην αριστερών...
  Και ξέρεις η μερίδα αυτή των πολιτών που τούς θεωρεί παραδείγματα πρός αποφυγήν εχει ακριβώς τά ιδια δικαιώματα με εσένα.

 20. Le canard avatar
  Le canard 15/11/2008 00:44:17

  Με την ευκαιρία κυκλοφορεί μια ΒΡΩΜΑ (φήμη απλά;). Ενας από τους ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ του σκανδάλου ΖΗΜΕΝΣ και ένας άλλος που είναι σε ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ από τη Δικαιοσύνη, έχουν έλθει σε επαφή με κόμματα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!!!!!!!

 21. miaouth avatar
  miaouth 15/11/2008 00:51:50

  Φίλε Σπύρο, το πρόβλημα δεν είναι ποιοί μας αρέσουν και ποιοί όχι. Αλλά, πέρα από προτιμήσεις ή απέχθειες, να μη κλεινόμαστε στους μικρόκοσμούς μας, να βλέπουμε την κοινωνία και την πολιτική ως όλον. Ιεραρχημένο όλον.
  Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής, ούτε ο Καρατζαφέρης, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Κουναλάκης, ούτε τα όποια τοτέμ της Φυλής (άν υπάρχουν τέτοια). Όπως, υποθέτω, και κανείς (πλήν ευνοήτων περιπτώσεων) δεν είναι για πέταμα. Θυμίζω την αντίθεσή μου στην ολικά απορριπτική κριτική Γιανναρά σε Καραμανλή Α', Σημίτη κτλ.
  Ο καθένας παίζει ένα ρόλο, μικρό ή μεγαλύτερο. Τα εύσημα και οι μομφές άς είναι ανάλογα του ρόλου και του βάρους του. Δηλαδή, εν τέλει, του πόσο μεγάλο καλό (ή κακό) κάνει καθένας σ' αυτή τη χώρα και σ' αυτούς τους ανθρώπους.

 22. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 15/11/2008 00:54:15

  τι αρρωστια κι αυτή ρε Σπύρο....
  Οποιος αφήνει την Αριστερα ειναι προδότης, γλύφτης, αρχομανής και δε συμαζευεται..
  αποκλειεται δηλαδη καποιοι να άλλαξαν , να απογοητευτηκαν να αρχισαν να βλέπουν τα πραγματα αλλιώς??? (οχι οτι δεν υπηρξαν τυχοδιωκτες, αλλα τετοια λύσσα με οσους διαφώνησαν κι εφυγαν...) Ο Ριζοσπάστης δεν εγραψε καν οτι πέθανε ο Φαράκος τέτοιο αριστερο ηθος αφησαν πίσω φευγοντας.

 23. Σπύρος avatar
  Σπύρος 15/11/2008 01:01:04

  Αγαπητέ Miaouth.
  Kατ΄αναλογίαν μεγαλύτερο κακό θεωρητικά κάνουν οι εκάστοτε κυβερνώντες.
  Αλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο.
  Αναρωτιεμαι όμως εάν αυτοί πού διεκδικούν σημαντική μερίδα απο την ψήφο τών Πολιτών διακηρύσσοντας πώς είναι ΄διαφορετικοί΄,θα έπρεπε να διατηρούν διαφορετικό ύφος και ήθος.
  Μη έχοντες ουσιαστικές εναλλακτικές προτάσεις και προσβλέποντες κυρίως στο θυμικό τών Πολιτών θά όφειλαν να έχουν οσο το δυνατόν λιγότερες σχέσεις μέ Πρόσωπα Εξουσίας δίνοντας το παράδειγμα.
  Αντιθέτως βλέπουμε Καθηγητές Πανεπιστημίου,που πρόσκεινται στην Αριστερά να μήν διαφέρουν σε τίποτα απο τον οιονδήποτε αντίστοιχο άλλης παρατάξεως.
  Το ιδιος συμβαίνει με στελέχη τής Αριστεράς πού δέν έχουν καμιά αντίρρηση να προβάλλονται όπως οι ΄Αστοί΄πολιτικοί.
  Εκεί βρίσκεται η μεγάλη μου αντίρρηση...
  Κατά την ταπεινή μου γνώμη ούτε η Κανέλλη(μιάς και αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερή)ούτε ο διευθυντής τής Αυγής θα έπρεπε να εργάζονται σέ ραδιοφωνικό σταθμό μεγαλόσχημου Οικονομικού Παράγοντα τής Χώρας.
  Θάπρεπε να είναι θέμα Αρχής γι΄αυτούς αλλά και γιά αρκετούς άλλους πού καταγγέλουν την Διαπλοκή.

 24. Σπύρος avatar
  Σπύρος 15/11/2008 01:07:38

  Περαστικέ;
  Πολλοί άφησαν την Αριστερά αλλά δεν έγιναν ρόμπες σαν τον Μπίστη πού την μιά ήταν Σημιτικός,τήν άλλη Βενιζελικός και τώρα έχει κρυφτεί στό λαγούμι του μιάς και ο Γιώργος προηγείται στά γκάλοπ.Σε λίγο θα πάει και στο κόμμα Βγενόπουλου.
  Ούτε γινανε Κουναλάκηδες να τρέχουν στά κανάλια παρακαλώντας να μπούν στο ψηφοδέλτιο τού ΠΑΣΟΚ.
  Για την Δαμανάκη καλύτερα να ρωτήσεις τούς ψηφοφόρους τού ΠΑΣΟΚ.
  Οσο για τον Μιμάκο τον Ανδρουλάκη που έχει και το θράσος να ξεπετά σε 300 σελίδες τον Μάρξ τον Φρόϋντ και τον Νίτσε σέ πόνημά του αυτοπροσδιοριζόμενος ως μέγας διανοούμενος,ουδέν περαιτέρω σχόλιο..
  Βεβαίως και μπορεί κάποιος να αλλάζει απόψεις αλλά όχι τοσο προκλητικά και ξεδιάντροπα μόνον και μόνον για την Εξουσία.
  Υ.Γ.
  Υπάρχει και η περίπτωση Παπαγιαννάκη,που τόχω ξαναγράψει και ας διαφωνω σε πολλά μαζί του.
  Το δικό του ήθος δεν τού επέτρεψε να παίρνει τά Κομματα Εξουσίας πόρτα-πόρτα.

 25. pk avatar
  pk 15/11/2008 10:04:48

  -Ο Μπίστης ήταν Μπίστης και σαν Κνίτης. Άρα ο καθείς με τον χαρακτήρα του. Το παρελθόν -δυστυχώς- προδιαγράφει το μέλλον.
  -Οι Κουναλάκηδες ήταν και είναι γνωστοί.
  -Ο μέγας σοφός Μίμης (ένας είναι), περιέγραφε παλαιά στον Φλάς του πατρός του (ένας είναι και τότε και τώρα), πως από φτωχό παιδί ζευγάτη μπήκε στο ΕΜΠ χημικός μηχανικός. Τώρα, το ότι είχε εισαχθεί ως τοπογράφος (άρα 80 μονάδες στις 240 πιό κάτω), υποδεικνύει τα άπατα συμπλέγματα του ανθρώπου. Δεν είναι πάλι το παρελθόν που δείχνει το παρόν;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.