#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/11/2009 21:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η υποστηριζόμενη από λυτούς και δεμένους Ντόρα

 

 

Καταρχήν πρέπει να συγχαρούμε τον κ. Χατζηνικολάου για τη συνέντευξη που πήρε σήμερα από την κ. Μπακογιάννη. Τους βοήθησε όλους να καταλάβουν – ακόμα κι εκείνους που δεν είχαν καταλάβει ακόμα – το ρόλο και την αποστολή του καθενός. Και αντι άλλου σχολίου αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο στο ΠΑΡΟΝ το οποίο αναφέρεται συνοπτικά στα θέματα που θα μπορούσε να ρωτήσει την κ. Μπακογιάννη, αλλά δεν την ρώτησε.

Η υποστηριζόμενη από λυτούς και δεμένους Ντόρα
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ τ. βουλευτή, τ. ευρωβουλευτή και τ. αντιπροέδρου της Ευρωβουλής

Δεν ανήκω, ως γνωστόν, στη Νέα Δημοκρατία και δεν έχω ψηφίσει ποτέ αυτό το κόμμα. Το εν λόγω γεγονός δεν με εμποδίζει, βέβαια, να κρίνω την ιστορική αυτή παράταξη και να αξιολογώ τα στελέχη της, όπως πράττω και για τους υπόλοιπους πολιτικούς σχηματισμούς άλλωστε. Η αξιολόγηση –εξυπακούεται– είναι υποκειμενική. Προσθέτω ότι ο κρίνων, ο οποιοσδήποτε κρίνων, είναι δέσμιος των προσωπικών του αντιλήψεων και εμπειριών, της ιδιοσυγκρασίας και ψυχοδομής του, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ. Πορεία αξιοπρεπή και πατριωτική.
Η τεράστια συντριβή της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες εκλογές, η εσπευσμένη δήλωση παραίτησης του Καραμανλή από την αρχηγία και η ευρύτατη διχόνοια που ενέσκηψε μεταξύ στελεχών, τέως και νυν βουλευτών, καθώς και υποψήφιων προέδρων, με τον Μεϊμαράκη να μαίνεται εκτός εαυτού και να εκτοξεύει μύδρους εναντίον τού ακόμα αρχηγού του και του Σιούφα –τον Σιούφα τον χαρακτήρισε... «καρτούν»!– έχουν καταστήσει τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση μπαίγνιο των σκυλιών.
Πάνω σε αυτό το αλληλοεξοντωτικό υπόβαθρο και με τους νεοδημοκράτες οπαδούς οργισμένους και αποπροσανατολισμένους θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος. Ένας πρόεδρος ο οποίος υποτίθεται ότι θα... ενώσει τις περισσότερες από τους υποψήφιους προέδρους υφιστάμενες φατρίες...
Την περασμένη Δευτέρα το βράδυ ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Γιάννης Πολίτης και ο Γιάννης Πρετεντέρης είχαν καλέσει στις εκπομπές τους συνολικά πενήντα περίπου δημοσιογράφους και στελέχη της ΝΔ με κοινό θέμα τα της εκλογής νέου προέδρου του κόμματος. Κατά τις συζητήσεις φάνηκε σαφέστατα ότι πάνω από τα δύο τρίτα των συμμετασχόντων τάχθηκαν, έμμεσα ή άμεσα, υπέρ της κυρίας Μπακογιάννη. Σημειώνω ότι ο Νίκος Κακαουνάκης, όταν η κουβέντα έφτασε στο ποιοι παρέσυραν τον Καραμανλή να επισπεύσει τις εκλογές και ακούστηκαν τα γνωστά ονόματα των κυρίων Σουφλιά και Λούλη, πετάχτηκε και είπε: «Και η Ντόρα, αλλά αυτή ξέρει να κρύβεται». (Το λεχθέν είναι κατά το ήμισυ σωστό. Κρύβεται επειδή την κρύβουν οι αμέτρητοι δημοσιογράφοι που την υποστηρίζουν σκανδαλωδώς.)
Υπάρχει και συνέχεια σʼ αυτά που ειπώθηκαν στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Όταν περί το τέλος ρωτήθηκε ποιον υποψήφιο πρόεδρο υποστηρίζει εκείνος, ο Κακαουνάκης απάντησε υπομειδιώντας (για να θολώσει τάχα τα νερά;): «Την Ντόρα. Πρώτα πρώτα γιατί είναι Κρητικιά κι ύστερα γιατί θα την κάνει σκόνη ο Γιώργος».
Δεν θα αναφερθώ στα όσα διαμείφθηκαν στις εκπομπές Πολίτη και Πρετεντέρη, διότι δεν μεταβάλλουν το γενικό συμπέρασμα. Ιδιαίτερα στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος ως προς αυτά που λέει τηρεί τα προσχήματα, ΕΝΑΣ μόνο είχε διαφορετική άποψη από όλους τους υπόλοιπους. Γεγονός που σημαίνει ότι ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ με βάση τις απόψεις που εκφράζουν, άμεσα ή έμμεσα, οι προσκεκλημένοι του.
Η κυρία Μπακογιάννη έχει την ιστορία της στη Νέα Δημοκρατία και τα πεπραγμένα της ως επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το ότι είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ της αμερικανόπνευστης αντιπυραυλικής ομπρέλας πάνω από την Πολωνία και την Τσεχία, την ίδια εποχή που ο Καραμανλής διαπραγματευόταν σε φιλικότατες συναντήσεις με τον Πούτιν τους αγωγούς πετρελαίου και λίγο αργότερα φυσικού αερίου; Το ότι υπήρξε διαπρύσια προπαγανδίστρια του επαίσχυντου Σχεδίου Ανάν; Το ότι συναγελαζόταν με αξιωματούχους της Ουάσινγκτον και των Σκοπίων κατʼ ιδίαν για να βρεθεί αρεστή λύση στους σφετεριστές της Ιστορίας μας; Το ότι άφησε να φύγουν από την Ελλάδα πρώτα ο Χριστοφοράκος και ύστερα ο Καραβέλας, καθυστερώντας συνειδητά στην περίπτωση του τελευταίου την ενημέρωση του υπουργού Δικαιοσύνης; (Ας μην αναφέρουμε την... αγαστή συνεργασία της με την Ένωση Διπλωματών...)
Θα προσθέσω και κάτι ακόμα. Η κυρία Μπακογιάννη, παρά τις άριστες σχέσεις της με την ομόλογό της κυρία Κλίντον, δεν κατόρθωσε ούτε καν να καταργήσει τη βίζα για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι άφηνε να εννοηθεί, κομπάζοντας, ότι τη ρύθμιση αυτού του θέματος σε ελάχιστο χρονικό διάστημα την είχε στο τσεπάκι της...
Προσωπικά, όπως και κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και τους γύρω του, είμαι κατά της οικογενειακής ευθύνης. Δεν θα ισχυριστώ, δηλαδή, ποτέ πως για ό,τι έκανε ή ΔΕΝ έκανε ο πατέρας της ευθύνεται και η θυγατέρα του. Το μόνο που θα πω –και αυτό δεν αποτελεί ψόγο– είναι ότι τον διακαή πόθο του κ. Μητσοτάκη να δει την Ντόρα αρχηγό της ΝΔ ή και πρωθυπουργό τον υιοθέτησε και εκείνη και προετοιμάζεται από καιρό για τέτοιους ρόλους. Το ότι ο κ. Μητσοτάκης έβαζε τρικλοποδιές στον Καραμανλή δεν βαρύνει την κόρη του, όπως δεν τη βαρύνει επίσης η ρήση του πατρός της: «Τον Καραμανλή δεν θα τον έκανα εγώ ούτε υφυπουργό».
Η κυρία Μπακογιάννη είναι ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΑ. Και όσοι την κατηγορούν, όπως η αφεντιά μου, ελπίζω να το πράττουν για τις δικές της ενέργειες και παραλείψεις.
Έρχομαι τώρα στα όσα διαδραματίστηκαν αυτές τις ημέρες. Θεωρώ εντελώς απαράδεκτο να συνεδριάζει ο κ. Σιούφας με τους δύο άλλους υποψήφιους –τον συμπαθέστατο κ. νομάρχη Θεσσαλονίκης δεν τον εκλαμβάνει κανείς ως αντάξιο διάδοχο του Καραμανλή– και η κυρία Μπακογιάννη, ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα πήγαινε και εκείνη εκεί, εξεφώνησε ένα αιφνίδιο αρχηγικό διάγγελμα ενώπιον των τηλεοράσεων και απέστειλε εκ των υστέρων ένα σημείωμα δηλωτικό της υποψηφιότητάς της στον κ. Σιούφα.
Το τραγελαφικό είναι ότι ζητούσε να εκλεγεί πρόεδρος από το Έκτακτο Συνέδριο και τόνιζε ότι θα ήταν διατεθειμένη να επανεκλεγεί αργότερα με κάλπες από τη λαϊκή βάση του κόμματός της! (Πλην του εξ υφαρπαγής πλεονεκτήματος, τι θα συνέβαινε εάν η λαϊκή βάση εξέλεγε άλλον πρόεδρο;)
Τελικά αναγκάστηκε να συρθεί σε Τακτικό Συνέδριο το οποίο, διά τροποποιήσεως του Καταστατικού, θα ανοίξει τον δρόμο στη λαϊκή βάση της ΝΔ, ώστε εκείνη να αποφασίσει μέσω κάλπης ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος. Το περίεργο είναι ότι οι ίδιοι «νταβατζήδες» που υποστήριξαν με νύχια και με δόντια τον Γ. Παπανδρέου υποστηρίζουν τώρα μανιωδώς την κυρία Μπακογιάννη. Και ανακύπτει το ερώτημα: Δύο αμερικανόφρονες, που τα κόμματά τους ασκούν την ΙΔΙΑ οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, θα εναλλάσσονται στην εξουσία;

http://www.paron.gr/v3/article_print.php?id=46365&colid=67&dt=2009-10-18

(στη φωτογραφία βράβευση της κ. Μπακογιάννη ως "πολιτικού της χρονιάς" σε εκδήλωση life&style)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. loretta avatar
  loretta 24/11/2009 21:15:18

  καλα και τι περιμεναμε....να κανουν σοβαρες ερωτησεις??ειναι υψηλο το κοστος εξαλλου οταν βγαινουν εκτος γραμμης!!

 2. Orestios avatar
  Orestios 24/11/2009 21:49:14

  Τι ξεφτιλίκια είναι αυτά?

 3. kanis avatar
  kanis 24/11/2009 22:09:20

  Η Σάσα Μπάστα ως γυναίκα, τοποθετήθηκε;

  • Κεραυνός avatar
   Κεραυνός @ kanis 24/11/2009 22:14:31

   Καλά για την Ντόρα τελικά το πρόβλημα είναι οτι είναι κόρη του Μητσοτάκη ή οτι είναι γυναίκα?

   • kanis avatar
    kanis @ Κεραυνός 24/11/2009 22:18:51

    Μόνη της ενοχοποιείται που είναι γυναίκα!
    Κανένας άλλος δεν την ενοχοποιεί. Ισως, κάποιοι στα παιδικά της χρόνια να το έκαναν. Αυτό βέβαια, έχει εξήγηση. Τότε που γεννήθηκε κι ιδιαίτερα στην επαρχία, το πρωτότοκο παιδί το θέλανε αγόρι…!
    Μπορεί από τότε να της έμεινε…αλλιώς δεν δικαιολογείται η εμμονή !

   • Orestios avatar
    Orestios @ Κεραυνός 24/11/2009 22:21:22

    Κεραυνέ, δεν λες και σε άλλους από το ΠΑΣΟΚ να συντρέξουν για να υποστηρίξουν την Ντόρα?

    • Κεραυνός avatar
     Κεραυνός @ Orestios 24/11/2009 22:25:04

     Ο καθένας είναι ελεύθερος να υποστηρίξει αυτόν που νομίζει ο ίδιος οτι του είναι καλύτερα, δέν είμαι εγώ αυτός που θα του υποδείξει τί θα κάνει αποφασίζω μόνο για τον εαυτό μου.

    • Orestios avatar
     Orestios @ Orestios 24/11/2009 22:32:41

     Να πας να ψηφίσεις Ντόρα δείχνοντας την κάρτα μέλους του ΠΑΣΟΚ. Θα το εκτιμήσουν πολύ στο επιτελείο της. Να πάρεις και τον τιραμόλα.

    • Κεραυνός avatar
     Κεραυνός @ Orestios 24/11/2009 22:38:15

     Mήν σε ενδιαφέρει τί θα ψηφίσω εγώ αφού είναι σίγουρο πιά οτι μελλοντικός αντίπαλος μου θα είναι ο Σαμαράς κάνω προπόνηση απο τώρα.

    • Orestios avatar
     Orestios @ Orestios 24/11/2009 23:00:31

     Κάτι τέτοιο δεν είναι ευχάριστο για το ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως υποστηρίζοντας Ντόρα θα έχετε ελαφριά αντιπολίτευση στα καμώματά σας.

   • loretta avatar
    loretta @ Κεραυνός 24/11/2009 22:50:14

    Υπαρξιακο ειναι το προβλημα της και νασαι σιγουρος οτι δεν εχει να κανει με το οτι ειναι γυναικα..

    το εχω πει επανειλημμένος αυτο το επιχειρημα ειναι κενο περιεχομενου και ακρως παλιακο και απορω πως το χρησιμοποιει η κατα τα αλλα "ισχυρη "ντορα.

    οσο για το οτι ενιαι κορη του μητσοτακη το προβαλει η ιδια οποτε την εξυπηρετει και το ενσωματώνει στις συμπεριφορες τις και στις λογικες και πρακτικες που εφαρμόζει..

    δεν τις φταιει δε κανενας απο την αλλη που μονο που την βλεπεις η την ακους σε παραπεμπει σαυτον!!

 4. anonimos avatar
  anonimos 24/11/2009 22:16:21

  O Χατζηνικολάου της έκανε πάσες ενδιαμέσως του διαγγέλματος...
  O Χατζηνικολάου, που δεν αφήνει ούτε τον πατέρα του χωρίς να τον διακόψει, την άφηνε να λέει. Να λέει. Ο Ευαγγελάτος και οι Λυριτζής-Οικονόμου απεδείχθησαν σε σύγκριση μ' αυτόν δημοσιογραφάρες.

  Τουλάχιστον της...

  ...άλλαξαν τα φώτα στις ερωτήσεις. Δεν την άφησαν σε χλωρό κλαρί. Ο Χατζηνικολάου όχι μόνο δεν την πίεσε αλλά της έκανε πάσες. Όταν δε επανέλαβε για χιλιοστή φορά εκείνη την ανοησία, ότι την κατηγορούν επειδή είναι γυναίκα, πρόσθεσε μ' ένα υπομειδίαμα "Είναι γιατί δεν έχετε κάνει εγχείριση αλλαγής φύλου".

  Ας μην λέμε μεγάλες κουβέντες...

  No News

  • loretta avatar
   loretta @ anonimos 24/11/2009 22:51:20

   ο χατζηνικος πηρε εντολη να κατεβασει τους τοννους!! αυτο θαπρεπε να λεει πολλα!!

   • loretta avatar
    loretta @ loretta 24/11/2009 22:51:42

    τονους

  • Shalai avatar
   Shalai @ anonimos 25/11/2009 02:50:28

   >>“Είναι γιατί δεν έχετε κάνει εγχείριση αλλαγής φύλου”.>>

   Πωπω έλεος...
   Πότε θα φύγει όλη αυτή η εμετίλα από τη χώρα??

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 24/11/2009 22:20:39

  Ο Νικολαου ειναι παλιος συνεργατης του Ανδρεα Παπανδρεου και του λεγομενου "πατριωτικου ΠΑΣΟΚ" το οποιο εχει εξωπεταχθει απο το κομμα αυτο απο την εποχη Σημιτη και εννοειται και επι ΓΑΠ.
  Το αρθρο αυτο απλως επιβεβαιωνει την επιθυμια πολλων εκτος ΝΔ να μετατρεψουν το κομμα αυτο σε δημαγωγικο αντιαμερικανικο κακεκτυπο του παλιου ΠΑΣΟΚ τωρα που εχασαν το πρωτοτυπο.

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ ψυχραιμια 24/11/2009 22:54:10

   Δε νομίζω. Απλώς οι παλαιοπασόκοι δεν θέλουν να ακούνε το όνομα Μητσοτάκης από την εποχή του 65.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 24/11/2009 23:32:58

   Ασύστολες συκοφαντίες. Ποια είναι τα δημαγωγικά στοιχεία; Εσύ μόνος σου ομολογείς ότι μπορεί και να βυθίσει πραγματικά κανένα Χόρα ο Σαμαράς. Πού είναι ο αντιαμερικανισμός; Έχεις δει την παραμικρή αντιαμερικανική κουβέντα ή έστω υπαινιγμό στα 58 χρόνια του βίου του Σαμαρά; Ποιο είναι το κακέκτυπο; Σε τι μιμείται ο Σαμαράς τον Ανδρέα; Και πού είναι ο σοσιαλισμός, για να έχουμε καθόλου ΠΑΣΟΚ;

   Ο πατριωτισμός, Ψυχραιμία, τον οποίο ΚΑΠΗΛΕΥΤΗΚΕ ο Ανδρέας (όπως και ένα σωρό άλλοι πολιτικοί) δεν κομματίζεται και εδώ ακριβώς ο Αντώνης δείχνει πόσο σωστός είναι, που δεν τα βάζει αυτά τα πράγματα μπροστά.

   Απλώς προσπαθείτε εσείς τώρα είναι να απαξιώσετε τις πατριωτικές θέσεις του, είτε να τις διαστρεβλώσετε, είτε να κινδυνολογήσετε, είτε ο,τιδήποτε. Εκτός των άλλων όλων, πραγματικά σε θεωρώ πλέον και επικίνδυνο.

   • ΜιχΜιχ avatar
    ΜιχΜιχ @ Επώνυμος 25/11/2009 00:11:55

    Ορισμένοι θα πουν αντιαμερικανό και τον Κλίντον, επειδή ζήτησε συγγνώμη για τη Χούντα. Άσε να λένε.

  • ΜιχΜιχ avatar
   ΜιχΜιχ @ ψυχραιμια 25/11/2009 00:10:56

   Ψυχραιμία. Ο Χατζηνικολάου είναι αγαπημένος του πατρός Μητσοτάκη και ήρθε το γραμμάτιο.

 6. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 25/11/2009 01:13:31

  Οι πρώτες ερωτήσεις του Χατζηνίκου ήταν ασίστ στην Ντόρα κατά τα άλλα κλασική υπεροπτική και αλαζονική Αγία.

 7. vardarskian avatar
  vardarskian 25/11/2009 01:23:19

  τα (συχνά-πυκνά) Ντόρο-παράθυρα στον αδέκαστο Νικολάκη,
  δεν τα παρακολουθείς για να βγάλεις είδηση.
  Έχει πλάκα να βλέπεις πόσο πιο γελοίος στη σοβαροφάνειά του μπορεί να γίνει ο αδέκαστος!
  "Πείτε μου ειλικρινά...." (πες το άλλες δέκα φορές και θα μας πείσεις)

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ vardarskian 25/11/2009 01:26:48

   Πρώτον η Αγία απαντά πάντα ειλικρινά τελευταία κρίση ειλικρίνειας είναι ότι δεν εισηγήθηκε εκλογές!!!

   Δεύτερον αν θυμάμαι καλά είναι 3η ή 4η φορά που βγαίνει η Ντόρα στο Νίκο μας. Στασίδι η Αγία... βοήθειά μας.

 8. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 25/11/2009 02:11:14

  Αναφερόμενος στο άρθρο του κ Νικολάου δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι άλλος ένας μη Νεοδημοκράτης και γενικά "ενδιαφερόμενος" τοποθετείται κατά της Μπακογιάννη.
  Ανεξάρτητα από το ποια είναι η επιλογή του καθενός μας για τον αυριανό αρχηγό της ΝΔ οι απόψεις του κάθε Νικολάου δεν μπορεί να συνιστούν επιχειρήματα. (Αυτονόητο ότι το ίδιο θα ίσχυε και αν ο κ Νικολάου αποφάσιζε να κριτικάρει τον κ Σαμαρά)

 9. Χαζος του χωριου avatar
  Χαζος του χωριου 25/11/2009 02:14:45

  Δεν μπορω,οσο και αν προσπαθω,να μην τον πω Χατζηπαπαρα...!

  Εδω λεμε αποψεις,αλλα δυστυχως το #σοβαρο# προφιλ του Χατζη...στον πολυ τον κοσμο ειναι σαφεστατα ζημιογονο για τον Αντωνη.

  Θα του προτεινε να γινει ο νεος Ρουσοπουλος εν ευθετω χρονο....

  Και μη χειροτερα!!!!!!!!!!

 10. Alexandros avatar
  Alexandros 25/11/2009 11:37:52

  Δημοσίευσε και το τι του έσυρε ο politis-gr πριν 3-4 μέρες.Το θέμα έπαιξε πολύ δυνατά και έφερε τον Νικολάκη να ψάχνεται για το ποιος είναι ποιος.
  Λέτε να ρώτησε και τον καραμανλή; (χαχαχα)
  ( http://politis-gr.blogspot.com/2009/11/blog-post_20.html )

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.