#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/07/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η υπομονή του ελληνικού λαού έχει εξαντληθεί κ. ΡέσλερΣυνεχίζουν τις επικοινωνιακές προβοκάτσιες οι Γερμανοί στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Ο λαλίστατος Υπουργός Οικονομικών Φ. Ρέσλερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild, δήλωσε πως "η υπομονή με την Ελλάδα εξαντλείται".

Στο ίδιο πλαίσιο υποστήριξε ότι δεν μπορούν να «υπάρξουν εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις» που πρέπει να εφαρμοστούν στην Ελλάδα.

Επιπλέον, ο κ. Ρέσλερ διευκρίνισε πως το μόνιμο ταμείο ESM, που αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του Ιουλίου, δεν αποτελεί όργανο διάσωσης της Ευρώπης με γερμανικά χρήματα. «Πρόκειται για ένα καθαρό σημάδι ότι η Ευρώπη είναι διατεθειμένη και ικανή να επέμβει σταθεροποιητικά, εάν αυτό είναι απαραίτητο», δήλωσε ενδεικτικά ο γερμανός υπουργός Οικονομίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «οι λιγότερο ανταγωνιστικές χώρες της ευρωζώνης πρέπει να καταβάλλουν προσπάθεια και να μεταρρυθμίσουν την οικονομία τους». Ο κ. Ρέσλερ δεν παρέλειψε να διευκρινίσει πως η παροχή κεφαλαίων στον ESM και τα προγράμματα διάσωσης δεν πρόκειται να οδηγήσει σε περικοπές κρατικών δαπανών και την αύξηση φόρων στη Γερμανία, επισημαίνοντας επίσης τη σημασία συγκράτησης του πληθωρισμού στη χώρα.

Τέλος, στρέφοντας το βλέμμα του στην παροχή βοήθειας στην Ισπανία και την Κύπρο, οι οποίες τον Ιούνιο κατέθεσαν αίτημα υπαγωγής στους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς διάσωσης, ο γερμανός αξιωματούχος σχολίασε ότι «βοήθεια μπορεί να υπάρξει μονάχα ως αντάλλαγμα εφαρμογής μεταρρυθμίσεων», αποσαφηνίζοντας πως «δεν υπάρχει δύναμη δίχως αποζημίωση».

Και μετά από όλα αυτά μπαίνουν τα εξής ερωτήματα:

Πότε πρόλαβε να εξαντληθεί η υπομονή σε μια ολοκαίνουργια κυβέρνηση;

Μια κυβέρνηση που μόλις χθες έλαβε τη ψήφο εμπιστοσύνης και μοιάζει διατεθειμένη να τρέξει με όσο το δυνατόν γρηγορότερα βήματα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Μια κυβέρνηση που μοιάζει αποφασισμένη να συγκρουστεί με το χθες και να γεννήσει το αύριο.

Ποιον εξυπηρετεί αυτή η δήλωση, όπως και άλλες παρόμοιες δηλώσεις Γερμανών Αξιωματούχων;

Προφανώς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, που μπορεί να κάνει λόγο στη Βουλή για..."Μερκελιστές".

Η Γερμανία οφείλει πλέον να καταλάβει πως ελληνικός λαός έχει κάνει πάμπολλες θυσίες τα τελευταία χρόνια.

Θυσίες για μπούμε στο ευρώ στο όνομα της λιτότητας, και θυσίες με τα βάρη του Μνημονίου για να μείνουμε στο ευρώ.

Και η πραγματική υπομονή που έχει εξαντληθεί είναι αυτή του ελληνικού λαού κ.Ρέσλερ...που ψάχνει διέξοδο ανακούφισης, που ταξιδεύει και απιμένει ακόμα για να φτάσει στην Ιθάκη της ευημερίας και να αποχαιρετήσει την Αλεξάνδρεια των θυσιών.

Θ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anetos avatar
  anetos 10/07/2012 07:17:14

  "Πότε πρόλαβε να εξαντληθεί η υπομονή σε μια ολοκαίνουργια κυβέρνηση;"

  Ο απόγονος τον Βιετκόνγκ είναι απλά ο λαγός της μερκελ και όπως είναι φυσικό σαν γενίτσαρος από υιοθεσία , είναι φανατικότερος των λευκών απογόνων του φυρερ .όσον αφορά το «νέα κυβέρνηση» …ε δεν είναι και εντελώς νέα και παρθένα ,μάλλον συνέχεια του προηγούμενου σχήματος ειναι , αναπαλαίωση δηλαδή

 2. The Owl avatar
  The Owl 10/07/2012 08:13:31

  Μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι... Κοιτά να δεις σε τι ανθρώπους έχουμε δώσει δικαιώματα

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 10/07/2012 08:46:09

  Mονο που δεν στο ζητησε κανεις να κανεις ολες αυτες τις θυσιες για να μπεις στο ευρω και να μεινεις,Μονος σου το ζητησες και το ηθελες γιατι νομιζες οτι σε συμφερει.
  Ας εμενες με τη δραχμη να μην ασχολειται κανεις Ρεσλερ μαζι σου.

 4. abc avatar
  abc 10/07/2012 09:34:44

  Ειναι προφανές οτι οι Γερμανοί και ο κ. Ρέσλερ δεν πήραν το μήνυμα των ελληνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου...
  Εκεί λοιπόν που είχαν φτάσει στην απόλυτη πολιτική ξεφτίλα να γράφουν στις Γερμανικές εφημερίδες προκυρήξεις στα Ελληνικά για να μην βγεί ο Τσίπρας και τα χρηματιστήρια της Ασίας και οι Κεντρικές τράπεζες ήταν κρεμασμένοι απ' τα "κάγκελα" του Τσίπρα έτοιμοι για την δεύτερη Lehman Brothers, και ενώ ο Ελληνικός λαός, που δεν έχει πλέον τίποτε να χάσει, με 60000 ψήφους τους έδωσε μια ανάσα ανακούφισης, επανέρχονται θρασύδειλοι, όπως πάντα και προκαλούν.
  Προφανώς δεν γνωρίζουν οτι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού και αν προκαλέσουν ξανά εκλογές στην Ελλάδα, αυτές οι 60000 ψήφοι που θα είναι πλέον ψήφοι ανέργων, δεν θα τους ξανακάνουν τη χάρη και το Κούγκι θα είναι πλέον γεγονός με αποκλειστικά δική τους ευθύνη...

 5. john2 avatar
  john2 10/07/2012 10:06:49

  Πολύ καλά κάνουν! Ο καθένας προσπαθεί να πάρει ότι μπορεί σε αυτό τον κόσμο. Δώσε θάρρος στο χωριάτη...

 6. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 10/07/2012 10:11:17

  Μέ τόσους αφρασιάτες 'έλληνες' πού μάς προέκυψαν, προτείνω Πίου φόρ Πρέζιντεντ (έτσι γιά νά σκάσει η Μέρκελ).

 7. nikos avatar
  nikos 10/07/2012 13:44:49

  Εμείς φταίμε. Εμπάργκο σε ανθελληνικες δηλώσεις. Σιγά τα άτομα! Μην αναμεταδιδετε τίποτα απο ελλεεινους

 8. Βασίλης Κωνσταντίνου -Καστοριά avatar
  Βασίλης Κωνσταντίνου -Καστοριά 11/07/2012 10:52:18

  Οι γερμανοί πολιτικοί εκλέγονται . Και όπως όλοι οι πολιτικοί δίνουν μεγάλη σημασία στους ψηφοφόρους, έτσι και αυτοί τους χαϊδεύουν τα αυτιά. Τους καλοπιάνουν. Το θέμα της πατρίδας μας πουλάει και τους δίνει την ευκαιρία να παίξουν στα ΜΜΕ τους.Θα είμαστε δυστυχώς στην επικαιρότητα για πολύ καιρό. Το θέμα είναι να αρχίσουμε να τους διαψεύδουμε με έργα και αποτελέσματα!

 9. Περικλής avatar
  Περικλής 11/07/2012 18:57:05

  Αλήθεια πιστεύετε ότι ο Σαμαράς με δεμένα χέρια και πόδια από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ , μπορεί να κάνει την παραμικρή μεταρρύθμιση και αποκρατικοποίηση;

  Όταν ακόμα και για τις διατυπώσεις του υπουργού οικονομικών στο Eurogroup θέλουν έκτακτες συσκέψεις (να του γράφουν από πριν τι θα λέει) τι μπορούμε να περιμένουμε;

  Αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα μέλλον και καμία πιθανότητα επιτυχίας , ας τα παρατήσει από τώρα ο Σαμαράς να μην κοροϊδευόμαστε και ας αφήσει τον Τσίπρα να ... σώσει τους Λαούς της Ευρώπης.

  Όταν έχει ήδη εξαντληθεί η δική μας υπομονή (για διαφορετικούς λόγους) δεν θα εξαντληθεί του Ρέσλερ που με κυνισμό επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ (παρά τις στρογγυλεύσεις μετά τις μπηχτές);

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.