#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/07/2013 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η τσιμινιέρα ξεπαγώνειΣυνδικαλισμός Βικιλεξικό: Η οργάνωση των εργαζομένων σε σωματεία (συνδικάτα) με σκοπό τη βελτίωση των αμοιβών τους, των συνθηκών εργασίας και ασφάλισης, καθώς και το σύνολο των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την οργάνωση αυτή.

Ορισμός σαφής και ξεκάθαρος. Είναι όμως έτσι; Η μήπως έχουμε μια νομενκλατούρα, ένα κράτος εν κράτει, μια αριστοκρατία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται , της εργατικής τάξης, που στην ουσία εκμεταλλεύεται την ίδια την εργατική τάξη δημιουργώντας μια κλειστή κάστα καλοβολεμένων, που κουνούν απειλητικά το δάχτυλο σε κάθε αντίθετη φωνή- άποψη, νομίζοντας ότι έτσι κινδυνεύει η νιρβάνα τους, αμειβόμενοι βεβαίως πλουσιοπάροχα εις βάρος των κορόιδων;

Δεν είναι μήπως το μέσο πίεσης και εκβιασμού του πολιτικού συστήματος, με στόχο την προώθηση στενών συντεχνιακών συμφερόντων, κυρίως του Δημόσιου Τομέα;

Και βέβαια γνωρίζοντας οι συνδικαλιστές καλά τη ψυχοσύνθεση του νεοέλληνα, τον οποίο αν του παντελονιάσεις το εκατόευρο όλα τα άλλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, στις κλαδικές διεκδικήσεις πάντα πρώτο αίτημα έχουν το οικονομικό.

Θυμάμαι τις συνελεύσεις του κλάδου μου όπου οι συνδικαλιστές έστηναν ρινγκ σε κάθε συνεδρίαση, σε κάθε διαπραγμάτευση. Η αντίθετη άποψη σήκωνε θύελλα δημοκρατικού αυταρχισμού με ύβρεις και προπηλακισμούς. Ένα ψήφισμα τόλμησα κάποτε να κατεβάσω για τη Β. Ήπειρο και το τι επακολούθησε δεν περιγράφεται! Το πιο αθώο είναι ότι με απεκάλεσαν φασίστα.

Στην αρχή ύβρεις και φωνές και στο τέλος σπάνε ανθρώπους και πράγματα. Ποιοι; Οι σοσιαλαριστεροί δημοκράτες.

«Το κατεστημένο στη θέση του κατεστημένου το οποίο κινείται στο φάσμα της νομιμότητας ή της ημι-νομιμότητας όπως την αντιλαμβανόμαστε στην Ελλάδα και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί όπως αντιμετωπίζεται η παραβατική συμπεριφορά». Μην το ακουμπήσεις μαύρος λύκος σ΄έφαγε!

Και βέβαια αυτός ο άρρωστος συνδικαλισμός γεννιέται στα σχολεία, ανδρώνεται στα πανεπιστήμια, τα οποία στην ουσία κυβερνά και λυμαίνεται, για να δημιουργήσει αργότερα το σκληρό παρακράτος που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει αρκεί οι βολεμένοι να μη χάσουν το ραχάτι τους.

Έτσι πολλές φορές κρατούν  ολόκληρη χώρα σε ομηρία, κλείνουν δρόμους, κλείνουν σχολεία στις εξετάσεις, κλείνουν λιμάνια με δάκρυα στα μάτια, θυμάστε τη συγκεκριμένη σκηνή, και δίνουν θάρρος στους νεώτερους που τα σπάνε υπενθυμίζοντάς τους το «αμες δε γεσόμεθα πολλώ κάρρονες».

Είναι επίσης άξιο απορίας πώς οι δημοσιογράφοι αυτού του τόπου κάνουν απεργίες πάντα τις πιο ακατάλληλες στιγμές που οι πολίτες θέλουν να ενημερώνονται για σημαντικά γεγονότα. Ούτε πρέπει να ξεχάσουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τον αρχισυνδικαλιστή να φωνάζει δεξιά και αριστερά χωρίς να μπορεί να αρθρώσει λόγο. Ούτε τους συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών. Ούτε  της ΔΕΗ που έφαγαν τόσο πολύ που δεν άντεξαν και έσκασαν.

Η μήπως τηρείται η πλειοψηφία στις αποφάσεις; Κι όμως αυτούς εμείς τους εκλέγουμε για να  διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίες, για τους ίδιους.

«Ο Έλληνας συνδικαλιστής πληρώνεται ενώ απεργεί, προκαλεί χάος αδιαφορώντας για το κοινωνικό κόστος, εκπροσωπεί όλο και λιγότερους, χρηματοδοτεί τα στελέχη του από παροχές του κράτους εργοδότη – δηλαδή του εξ ορισμού κοινωνικού του «αντιπάλου», δίνει απαλλαγή από εργασία, προκλητικούς μισθούς και πλουσιοπάροχες πρόωρες συντάξεις στους «σταρ της σφιγμένης γροθιάς» και του ξεχειλωμένου τραπεζικού λογαριασμού».

Ο συνδικαλισμός σήμερα ενδιαφέρεται μόνο για τα σκανδαλώδη συντεχνιακά προνόμια, τρέφεται από τη διαφθορά και τη στηρίζει με νύχια και με δόντια, προδίδοντας ταυτόχρονα την εργατική βάση για λογαριασμό της οποίας υποτίθεται ότι δρα.

Όμως ευτυχώς αυτός ο συνδικαλισμός αρχίζει και φθίνει. Θα ανεχθούμε την πτώση του, θα την παρακολουθήσουμε, θα την απολαύσουμε. Θα τους αποχαιρετήσουμε ψύχραιμοι. Και οι ταγοί του συνδικαλισμού θα αποχαιρετήσουν την Αλεξάνδρεια που χάνουν. Και τις λιωμένες τους απ’ το καθισιό καρέκλες.

Και ίσως αύριο κάτι να αλλάξει.

Δαναός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρυς avatar
  Δρυς 12/07/2013 09:50:12

  Να αποχαιρετήσουμε και το πολιτικό μας σύστημα ως έχει μέχρι τώρα, ειδάλλως πάλι θα παραχθούν παράσιτα, σε κάθε επίπεδο.

 2. tassos avatar
  tassos 12/07/2013 11:41:23

  Από τότε που δημιουργήθηκαν οι συνδικαλιστές της καρέκλας ο συνδικαλισμός έχασε κάθε έννοια λειτουργίας του. Ο συνδικαλιστής που έχει χάσει την επαφή με την "παραγωγή" δεν μπορεί πια να λειτουργήσει σωστά και να επιτελέσει το σκοπό για τον οποίο υπαρχει.

  • tak avatar
   tak @ tassos 12/07/2013 13:36:39

   Ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα, εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των συνδικαλιστών...

 3. ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
  ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 12/07/2013 11:43:10

  Πες τα χρυσοστομε Δαναε !!!
  Οι φιλοι και γνωστοι που ψηφιζουν ΣΥΡΙΖΑ και ανεχονται την καλυψη εκει μεσα των συνδικαλισταραδων, αν δεν ειναι ματσωμενοι χοντρα, ειναι ανθρωποι απολυμενοι, ανυμποροι, ή που ζουν ακομη στο παρελθον της κομμουνας.
  Ας τους πει καποιος οτι τους δουλευουν κατι πονηρα τυπακια !

  • nikos nikidis avatar
   nikos nikidis @ ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 12/07/2013 12:42:10

   ονομάτισέ μου, σε παρακαλώ έναν, έστω μόνον έναν, συνδικαλιστή, που από το 1974 και μετά εκλέγεται χωρίς να υπάρχει κάποιο κόμμα από πίσω του. και πού 'σαι, όχι ''τα άλλα'' κόμματα, αλλά ''όλα'' τα κόμματα. για να συνεχίσεις να λέγεσαι δημακοπούλου και όχι δημοκοπούλου....

 4. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 12/07/2013 12:28:20

  Τό καρκίνωμα τῆς ῾Ελλάδας!

 5. πολίτης avatar
  πολίτης 12/07/2013 12:38:00

  Οι επαγγελματίες του συνδικαλισμού πούλησαν τους εργαζόμενους και έκαναν τις θέσεις τους εφαλτήρια.
  Αν εννοείτε ότι ο συνδικαλισμός έγινε υποχείριο των κομμάτων και περνούσε τις εκάστοτε γραμμές, μάλιστα προσυπογράφω.
  Αν εννοείτε όμως συνδικαλισμό αυτόν που υποτίθεται ότι υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα, τότε με συγχωρείτε αλλά δε θα πάρω.
  Τα συνδικάτα δεν είναι λογοτεχνικές βραδιές, είναι μάχες για τους εργαζόμενους και την έννοια της συντεχνίας δεν την πολυκαταλαβαίνω.
  Ας μην ξεχνάμε ότι μεγάλες δημοκρατικές διεκδικήσεις ξεκίνησαν από συντεχνίες.
  Πρέπει να έχουν πολλά μέλη και δύναμη. Μόνο μαζικά πιέζεις , δυο εδώ, πέντε εκεί, δέκα παρακάτω δεν κάνεις τίποτα.
  Το συνδικαλιστικό κίνημα απλά δεν είναι επιθυμητό από το σύστημα.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ πολίτης 12/07/2013 12:51:35

   "Αν εννοείτε όμως συνδικαλισμό αυτόν που υποτίθεται ότι υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα, τότε με συγχωρείτε αλλά δε θα πάρω."

   Παρακαλῶ θυμῖστε μου τό ὄνομα τοῦ προέδρου τῆς ΓΣΕΕ!

 6. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 12/07/2013 12:48:29

  Η κατάρα της μεταπολίτευσης, λέγεται συνδικαλισμός . Οταν η πλειοψηφία του κόσμου συνειδητοποιήσει , ότι μοιάζει σαν τον καρκίνο που κατατρώει τα σωθικά της , μόνο τότε θα εξαφανιστεί και ελπίζω , τη θέση του να πάρει το πραγματικό ενδιαφέρον και η δίκαια υποστήριξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων , όχι το βόλεμα των λίγων εις βάρος των πολλών. Η κρίση αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του καθενός .... Σε μας απομένει να το δούμε .

 7. {Α}θανάσης avatar
  {Α}θανάσης 12/07/2013 13:11:25

  !!!

 8. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 12/07/2013 13:19:31

  Ναι αγαπητέ Δαναέ! Το συνδικαλιστικό κίνημα έχασε το ρομαντισμό του απ' όταν ο Αντρέας το «αναβάθμισε» και το όρισε ως έναν από τους τρεις πυλώνες της Δημοκρατίας. Με το νόμο 1264/82, δήθεν για τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, μετέτρεψε το ενιαίο ψηφοδέλτιο σε παραταξιακό και υπήγαγε τον συνδικαλισμό σε υποχείριο των κομμάτων. Κανείς πλέον δεν ανέβαινα στα υψηλά του σκαλοπάτια, αν δεν είχε τον ομφάλιο λώρο να τον συνδέει με το κόμμα και μέσω αυτού να αλληλοτροφοδοτούνται. Έτσι ένας θεσμός πράγματι απαραίτητος για τον εργαζόμενο και τα συμφέροντά του, μεταλλάχθηκε σε μια κλειστή κάστα βολεμένων με σκανδαλώδη προνόμια για την πάρτη τους, έτσι ξεπήδησαν εργατοπατέρες και στη συνέχεια βουλευτές και υπουργοί, έτσι ξεπουλήσαμε τελικά την ψυχή μας! Ακόμα και στα πρωτοβάθμια όργανα ψηφίζαμε το ψηφοδέλτιο της παράταξης και μαυρίζαμε ενδεχομένως τον άξιο υποψήφιο που βρισκόταν σε άλλο ψηφοδέλτιο. Αυτός λοιπόν ο συνδικαλισμός, αλλοτρίωσε συνειδήσεις και έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας!

 9. tak avatar
  tak 12/07/2013 13:34:58

  Οι Έλληνες είναι ένας λαός σκλάβων, που δεν κατάφεραν να αποκτήσουν ποτέ την ελευθερία τους.
  Είναι να αναρωτιέται κανείς…
  Αλήθεια, που πήγε στο τέλος τόσο αίμα που χύθηκε, που εξαφανίσθηκε τόσος πόνος που κάρφωσε και ξέσκισε τις καρδιές αυτού του λαού και πώς σβήστηκε η αγωνία για την ύπαρξη του έθνους, εν ονόματι του οποίου κάποτε ξεσηκώθηκε η φιλελεύθερη Ευρώπη;
  Αλήθεια αγαπητοί φίλοι, πώς οι Έλληνες κατάντησαν υπόδουλοι στυγνών κυβερνήσεων, που τους μεταχειρίζονται σαν πρόβατα ή σαν αριθμούς ελάχιστης αξίας;
  Αλήθεια φίλοι πώς ξεφύτρωσαν γύρω μας τόσοι νέοι γενίτσαροι και μας πετσοκόβουν χωρίς έγνοια και χωρίς δισταγμό;
  Το καταλάβαμε αλήθεια πως γίναμε ξανά «γκιαούρηδες», αυτή τη φορά της πολιτισμένης Ευρώπης, σιδηροδέσμιοι της ευρωπαϊκής απάτης των Αρίων λαών και των ηγεσιών τους;
  Οι Έλληνες δεν είναι ελεύθερος λαός πλέον, είναι ένας λαός προβάτων, που άγεται και φέρεται δυστυχώς από ανίκανους και επικίνδυνους κυβερνήτες. Είναι ένας λαός χωρίς προοπτικές, ένας λαός χωρίς μέλλον, δεδομένου πως βίαια και βάναυσα καταργούν το παρελθόν του και όπως είναι γνωστό λαοί χωρίς παρελθόν δεν έχουν μέλλον.
  Οι Έλληνες είναι ένας προδομένος λαός, στη βούληση του οποιουδήποτε εγχώριου ή ξένου τυχόντα αποπειραθεί να ασελγήσει εναντίον του.
  Σήμερα όλοι οι Έλληνες βιώνουν τη διαρκή καταπίεση από εγχώριους και ξένους εκμεταλλευτές και ειλικρινά δε διαφέρουν σε τίποτα από ένα φόρτωμα ελιές στο πιεστήριο του ελαιοτριβείου.
  Στην Ελλάδα του σήμερα επικρατεί η παρακμή των αξιών, η πτώση των συμβόλων, η απαξίωση των ιδεών και των ιδανικών.
  Σήμερα η Ελλάδα δεν έχει τίποτα για να θέλξει ή να δελεάσει τα τέκνα της. Δεν έχει να τους δώσει το παραμικρό, δεν έχει να τους προτείνει, δεν μπορεί ούτε καν να τα προστατέψει από τις λυσσασμένες «γάτες», που με οποιαδήποτε μορφή επέπεσαν εναντίον τους.
  Σήμερα ως Έλληνα με διακατέχει η απέραντη οργή, η απέραντη θλίψη, η απέραντη εγκατάλειψη και η απόλυτη ταπείνωση, στοιχεία που έχουν να κάνουν από τη συμπεριφορά εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων σε βάρος της ζωής μου και της ύπαρξής μου.
  Σήμερα δεν έχω πιστεύω, δεν έχω αρχηγούς, δεν έχω σημαίες, δεν έχω καθοδήγηση, δεν έχω κατεύθυνση, δεν έχω τίποτα, που να πιστοποιεί το είναι μου.
  Σήμερα εγώ ο έλληνας είναι σαν να μην υπάρχω, σαν να μη πέρασα ποτέ από τη γη, σαν να μη με είδε και να μη με κατέγραψε κανείς, σαν να μη πιστοποίησε ποτέ κανείς την παρουσία μου, σαν να μην ΕΙΜΑΙ!
  Σήμερα εγώ ο Έλληνας αισθάνομαι να με πνίγει ένας ωκεανός ντροπής!
  Να ντρέπομαι αλήθεια που είμαι Έλληνας;
  Να παρακαλάω τη γη να ανοίξει και να με καταπιεί για να κρύψω την απογοήτευσή μου, το μίσος μου, την οργή μου, την απελπισία μου, την ανέχειά μου, την αδυναμία μου, την ντροπή μου;
  Σήμερα εγώ ο Έλληνας αισθάνομαι πλήρως απαξιωμένος!
  Μέσα μου έχουν πεθάνει τα πάντα και έξω μου υπάρχουν μόνο συντρίμμια.
  Μια απέραντη δυστυχία, αυτή του να είμαι Έλληνας, κυριαρχεί και καταπνίγει κάθε μου προσπάθεια να αναπνεύσω.
  Σήμερα δεν μπορώ και να πεθάνω σαν Έλληνας!
  Μου τα πήραν όλα!
  Και πάνω από όλα την τιμή μου…
  Εγώ και το έθνος μου, σαν το σκυλί στο αμπέλι θα πάμε;
  Σήμερα λοιπόν δεν μπορώ να πεθάνω σαν Έλληνας, αφού με υποχρεώνουν να σκέφτομαι και να ενεργώ σαν σκύλος…
  Θα ψοφήσω λοιπόν…
  Μαζί με το γένος μου…

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ tak 12/07/2013 19:41:35

   Είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει...
   Είναι από τα λίγα που ακούστηκαν τα τελευταία χρόνια και πιστεύω ακόμα.

 10. Προφήτης avatar
  Προφήτης 12/07/2013 14:08:45

  Αγαπητέ φίλε Δαναέ, ο συνδικαλισμός καθαυτός, καθώς προέκυψε ιστορικά ως μέσον υπεράσπισης συμφερόντων συλλογικοτήτων, δεν μπορεί να απορριφθεί.
  Είναι ο πράσινος συνδικαλισμός, που εκπορεύτηκε από το ΠΑΣΟΚ για να μην έχει εντάσεις από εργατοϋπαλληλικές διεκδικήσεις, που εξαχρείωσε τη χώρα. Η κατεδάφιση αυτού του καθεστώτος δεν λυπεί κανέναν. Αλλά μια κοινωνία μόνο ατόμων, χωρίς θεσμούς οργάνωσης, διεκδίκησης και εν τέλει αντίστασης -αν χρειαστεί, οδεύει στην απολυταρχία. Κοίτα την Αμερική.
  Η διάχυτη απομόνωση λόγω της πιεστικής για όλους βιοτικής μέριμνας και η κοινωνική υποβάθμιση των περισσοτέρων αποτρέπει προς το παρόν όποια προσπάθεια νέας οργάνωσης στη βάση. Το "εγώ" έχει από καιρό εκτοπίσει το "εμείς". Καποιοι κύκλοι πέτυχαν.

 11. Δαναός avatar
  Δαναός 12/07/2013 14:25:00

  Το ξεκαθαρίζω Προφήτη απ την αρχή, με τον ορισμό.

 12. roadrunner avatar
  roadrunner 12/07/2013 14:26:45

  "Ένα ψήφισμα τόλμησα κάποτε να κατεβάσω για τη Β. Ήπειρο και το τι επακολούθησε δεν περιγράφεται! Το πιο αθώο είναι ότι με απεκάλεσαν φασίστα."
  Δαναέ, θα επέμενα μέχρι τέλους και θα το κατέθετα το ψήφισμα.
  Και αν δεν τα κατάφερνα, θα τους γέμιζα δημόσιες καταγγελίες από την επόμενη ημέρα παντού, για πραξικοματικές διαδικασίες.

 13. Από μηχανής Θεά avatar
  Από μηχανής Θεά 12/07/2013 15:21:57

  Βικιπαίδεια - Πολιτική : Η άσκηση της πολιτικής αποτελεί τέχνη και επιστήμη και αφορά σε ιδέες και στον τρόπο εφαρμογής τους, τόσο σε ζωτικά ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης και υπόστασης (ελευθερία, ασφάλεια, δικαιοσύνη, πολιτισμός, κτλ), καθώς επίσης και σε όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν στο κοινωνικό σύνολο, στον πολίτη, στον εργαζόμενο, κτλ. Όταν η πολιτική μετατρέπεται στην τέχνη για να διατηρηθεί ή να κατακτήσει ένα κόμμα την εξουσία ως αυτοσκοπός, τότε υπεισέρχεται η διαφθορά, η κατάχρηση εξουσίας, το "χρήμα" και οι περισσότεροι πολίτες απογοητεύονται και παύουν να ενδιαφέρονται για αυτά που τους αφορούν, με κίνδυνο τα αποτελέσματα να είναι ολέθρια σε όλους τους τομείς.''
  Τα αυτό ισχύει για τον συνδικαλισμό και τους ....συνδικαλΗστές.
  Λέξεις, αξιώματα,σχήματα, κενά νοημάτων.

 14. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 12/07/2013 17:14:43

  Μα γιατί Δαναέ;
  Ο συνδικαλισμός είναι συνοδοιπόρος των πολιτικών μας. Ομοτράπεζος και ομόσταβλος. Οσο αξιοκρατικά και αντικειμενικά λειτουργεί η πολιτική το ίδιο αναλογικά λειτουργεί και το δεκανίκι της.

  ΥΓ

  καταπληκτικός ο εκπρόσωπός μας κ Σαμαρά στην Παγκόσμια Τράπεζα.
  Με διαδικασίες ΑΣΕΠ
  Τύπου ΑΣΕΠ
  ή πολιτικής ομοψυχίας και αβρότητα επιλέχτηκε; ...μάλλον με το βιογραφικό του.
  Αλλά δεν ανησυχώ η χώρα αλλάζει.

 15. tassos.κ avatar
  tassos.κ 12/07/2013 17:23:10

  Κι εδώ μπαίνει ένα ζήτημα που δείχνει την υποκρισία που μας διακατέχει. Βλέπουμε συνδικαλιστές να λένε ότι πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα. Λες κι ο συνδικαλισμός δεν είναι ένα κομμάτι αυτού του πολιτικού συστήματος.

 16. victoria (true) avatar
  victoria (true) 12/07/2013 21:00:00

  Αμήν δάσκαλε. Ο συνδικαλισμός για άλλο λόγο γεννήθηκε και αυτός ο λόγος δεν σταμάτησε να υπάρχει. Ομως άλλο αυτό και άλλο αυτό που ζήσαμε.

 17. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 12/07/2013 23:29:51

  Φίλτατε Δαναέ, η καλύτερη και σαφέστερη παρουσίαση του φαινομένου. Εξαιρετικός!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.