Η τρόικα μας χαιρετά μα τα συντρίμμια μένουν
10/08/2014 11:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η τρόικα μας χαιρετά μα τα συντρίμμια μένουν

Τελικά αυτό που όλοι θέλουν να ονομάσουν «τέλος της τρόικας» τι είναι και τι νόημα έχει;

Υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας που δεν θέλει να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα; Υπάρχει έστω κι ένας πολίτης που δεν θέλει αυτή η χώρα να αποκτήσει προοπτική, όραμα, ελπίδα και στόχους κυρίως στο ζήτημα του απεγκλωβισμού από τα μνημόνια;

Αν υπάρχει ένας τέτοιος σίγουρα δουλεύει για τη Μέρκελ και το σκληρό ευρωπαϊκό μπλοκ της λιτότητας που θέλει υποταγμένους τους λαούς. Εξαιρούνται βεβαίως οι "σωτήρες" του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και λοιπών δήθεν αντιμνημονιακών δυνάμεων που θα ήθελαν διατήρηση των μνημονίων εσαεί διότι έτσι έχουν λόγο ύπαρξης.

Ως εκ τούτου τα σενάρια που ακούγονται για σχέδιο Σαμαρά με στόχο την απομάκρυνση της τρόικας και μάλιστα από τον Σεπτέμβριο και ύστερα, ακούγονται με ιδιαίτερη ευχαρίστηση. Όπως διαρρέεται εντέχνως η κυβέρνηση έχει έτοιμο σχέδιο απεγκλωβισμού από τις δαγκάνες των τροικανών, ένα σχέδιο που θα κάνει έναρξη εφαρμογής στο Παρίσι, στην επόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Εκεί θα πάνε οι αρμόδιοι υπουργοί (Χαρδούβελης, Μητσοτάκης κ.λπ.) σε μια πρώτη αξιολόγηση και στη συνέχεια, ανάλογα με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων θα έρθει η τρόικα στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι ίδιες διαρροές αναφέρουν ότι η τρόικα μπορεί να αντικατασταθεί από μια task force η οποία θα ελέγχει την ελληνική οικονομία, όχι όμως με το γνωστό σουλατσάρισμα στα υπουργεία που προκαλούσε πανικό και διέλυε την οικονομική ζωή του τόπου.

Όλα αυτά, λένε οι γνωρίζοντες θα μπορούσαν να γίνουν δεσμεύσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Εκεί ο Αντ. Σαμαράς θα μιλήσει για το τέλος της τρόικας και των μνημονίων και θα θελήσει να δώσει την εικόνα ενός νέου ξεκινήματος για την Ελλάδα. Ως εδώ καλά. Μακάρι η ΔΕΘ να αποτελέσει την πραγματική αρχή για μια Νέα Ελλάδα όπως αυτή πρέπει να είναι. Χωρίς τοποτηρητές, εντολές άνωθεν και προκλητικές απαιτήσεις των ανθύπατων των Βρυξελλών και του ΔΝΤ.

Αλλά τελικά αυτό που όλοι θέλουν να ονομάσουν «τέλος της τρόικας» τι είναι και τι νόημα έχει; Θα είναι δηλαδή μια ακόμη επικοινωνιακή φωτοβολίδα ενόψει πολιτικών εξελίξεων; Θα είναι μια ακόμη προσπάθεια να διατηρηθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός και να «ταπωθεί» ο Τσίπρας και η παρέα του; Ή θα έχει πραγματικό περιεχόμενο όλη αυτή η εκστρατεία; Διότι ο κόσμος έχει βαρεθεί από συνθήματα, τσιτάτα και επικοινωνιακές μπαρούφες που διαψεύδονται την άλλη μέρα.

Ο κόσμος έχει σιχαθεί τους πολιτικαντισμούς που το μόνο που κάνουν είναι να γεννούν ελπίδες που γρήγορα χάνονται και ο λαός πέφτει σε νέα, μαύρη απελπισία. Και έχει βαρεθεί να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του ή να τον κοροϊδεύουν κατάμουτρα.

Άλλωστε, με φόρους 8 δις ευρώ που έχει να πληρώσει ο κόσμος μέχρι το τέλος του χρόνου και με τη απαισιοδοξία διάχυτη για το μέλλον του, δεν υπάρχουν περιθώρια για ψεύτικες υποσχέσεις. Αλλά και τι να τις κάνεις τις υποσχέσεις αν την άλλη στιγμή γίνονται τόσο απίστευτες και ανόητες γκάφες όπως αυτές με τον ΕΝΦΙΑ; Τι να τα κάνεις τα επικοινωνιακά συνθήματα όταν δεν λες την αλήθεια στον ελληνικό λαό για το ποια είναι η κατάσταση της οικονομίας και η δικιά του;

Να βγουν και να πουν ξεκάθαρα τι συμβαίνει και τι πρόκειται να συμβεί. Ότι το ιδιωτικό χρέος είναι ανεξέλεγκτο. Ότι πάνω από 70 δις ευρώ δάνεια δεν εξυπηρετούνται. Ότι πάνω από 67 δις ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη μπορεί να μην αποπληρωθούν ποτέ. Ότι πάνω από 10 δις ευρώ είναι οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία που καταρρέουν.

Ότι το δημόσιο χρέος είναι πάνω από 320 δις ευρώ κι αν δεν διευθετηθεί η Ελλάδα θα είναι μονίμως χρεοκοπημένη. Ότι στην τελική ο μέσος Έλληνας δεν έχει ούτε μαντήλι για να κλάψει για το χάλι. Οι επικοινωνιακές ανοησίες του έλειπαν;

Αν λοιπόν ο κ. Σαμαράς έχει ένα σχέδιο για απεγκλωβισμό από την τρόικα και τα μνημόνια ας το υλοποιήσει, αλλά ας του δώσει πραγματικό νόημα. Διότι ένα τέτοιο σχέδιο είναι δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί να σε κάνει ήρωα μπορεί να σε ρίξει και στα Τάρταρα αν δεν έχει περιεχόμενο, αν είναι απλά επικοινωνιακή εκστρατεία για να καλυφθούν αδυναμίες και λάθη και να διατηρηθεί εσαεί μια κυβέρνηση που δεν «τσουλάει».

Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο κόσμος έπειτα από τόσες θυσίες δεν έχει άλλες αντοχές και άλλα περιθώρια για να παίζει κανείς μπιλιάρδο στην πλάτη του. Θα τον τιμωρήσει και θα το κάνει με το χειρότερο τρόπο.

Ναι, λοιπόν να διαλοστείλουμε την τρόικα και τα μνημόνια. Αλλά να το κάνουμε επειδή πράγματι θα γίνει κι όχι για να χαϊδέψουμε τα αυτιά του λαού. Τα θαύματα διαρκούν λίγο στη χώρα αυτή και τότε ο κάθε κατεργάρης μπαίνει στον πάγκο του. Άλλωστε στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. blackunder avatar
  blackunder 10/08/2014 11:52:52

  Περιμένουμε ένα κόμμα υπερ του υγειούς μικρομεσσαίου ιδιωτικού τομέα. Το μνημόνιο ή όχι αφορά μόνο τους καλομαθημένους του συστήματος, αυτοί έχουν μόνο να χάσουν. Στους υπόλοιπους δεν έμεινε τίποτα.

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 10/08/2014 12:08:18

  Τον "κόσμο" τον έχουν παραπλανήσει οι δημαγωγοί 4 χρόνια τώρα.Δεν καταλαβαίνει όποιος δεν θέλει να καταλάβει. Η τρόικα φεύγει γιατί ολοκληρώνεται το έργο της που ήταν να εξαλειφθούν τα ελλείμματα στην Ελλάδα που απειλούσαν την ευστάθεια του ευρώ. Από εδώ και πέρα θα υπάρχει πιο εκ του μακρόθεν παρακολούθηση με βάση το Σύμφωνο Σταθερότητας για να μη ΞΑΝΑδημιουργηθούν ελλείμματα. Το χρέος θα ρυθμισθεί αλλά δεν θα διαγραφεί ώστε να μη μπορούν οι ελληνικές κυβερνήσεις να ξαναδανεισθούν για να μοιράσουν λεφτά όπως τα τελευταία 30 χρόνια. Ότι η Ελλάδα είναι χώρα δημαγωγών και παραμυθάδων το ξέρουν πια όλοι πολύ καλά και εφ όσον θέλει να είναι στην Α΄Εθνική κατά τη ρήση Γιούνκερ θα έχει επιτήρηση.

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 10/08/2014 13:19:22

  "Υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας που δεν θέλει να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα;" χα, χα, χα! μα και βέβαια αγαπητέ φάκτορα. τα διαπλεκόμενα μεγαλοσυμφέροντα και τα ανδρείκελα που παριστάνουν την κυβέρνηση. φοβερό το σχήμα (scheme για τους σφόδρα φωταδισμένους). Βήμα 1ο: Έχουν χ δις ανάγκη οι τράπεζές (τους); Βήμα 2ο: κάνουν Χ+Ψ δάνειο από τους "εταίρους" (διάβαζε νταβατήδες ξένους) τους με μνημόνιο και δανειακή. Βήμα 3ο: μας απειλούν πως στην κατάσταση που είμαστε (και που την δημιούργησαν οι ίδιοι σε συνεργασία με τα κρατικά παράσιτα) αν δεν πάρουμε το δάνειο θα φύγουμε από το ευρώ και τότε ...τι θα κάνουν δίχως τοι ευρώ; Βήμα 4ο: οι νοικοκυραίοι πείθονται και σύσσωμη η βουλκή των αβούλων ανδρεικέλων ψηφίζει δίχως να κάνει τον κόπο να μελετήσει ( και εγώ μπορώ να το διαβάσω αλλά άλλο το διάβασμα και άλλο η μελέτη και σ' αυτό δεν διακρίνονται). Βήμα 5ο: πέρνουν το χρήμα και τι κάνουν ; πλη΄ρωνουν παλιά χρέη, έστω με μικρότερο επιτόκιο, αλλά ταυτόχρονα καταστρέφουν την οικονομία και κυρίωε την όποια υγιή οικονομία έμεινε. Βήμα 6ο: ανακεφαλαιώνουν τις τράπεζες και μετά δίχως πολύ σκέψη ταπέρνουν από τα κορόϊδα, όχι όμως από τους δικαστικούς που τα πήραν ΟΛΑ και αναδρομικά. Γιατί; μα γιατί η συμπαιγνία τους κρατά την κλεπτοκρατία αλώβητη. Το ίδιο και με τους στρατιωτικούς. τι θα κάνουν τα κορόϊδα, θα τους υποσχεθούν ψίχουλα, μειώσεις φόρων, αφού πρώτα τους τα πάρουν ΟΛΑ και κατασχέσουν τις ιδιοκτησίες, και μετά θα αποχωρήσουν για να έρθοθν οι άλλοι πολλά υποσχόμενοι ολετήρες με τις αριστερές ταμπέλες και το διεθνιστικό φούμαρο. Αδέρφια, που θάλε γε και ο φαήλος, δεν υπάρχει διέξοδο από την φαυλοκρατία και τους κλέφτες με τα αρμάνι και τα καγιέν παρά μόνο η ανατροπή...

  • ελενη avatar
   ελενη @ Νίκος Αργεάδης 11/08/2014 09:44:52

   μπράβο Αργεάδη

  • Ανεξάρτητος avatar
   Ανεξάρτητος @ Νίκος Αργεάδης 11/08/2014 12:34:51

   Μην βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τους δικαστικούς με τους ενστόλους. Οι δεύτεροι δεν έχουν δει καμία επιστροφή χρημάτων και απ' ότι ακούγεται και φαίνεται ούτε πρόκειται να δουν.

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Ανεξάρτητος 11/08/2014 20:31:18

    αν έκανα λάθος, ζητώ συγγνώμη, αλλά θα τους χρησιμοποιήσουν για να νομιμοποιήσουν τις παρανομίες τους.

 4. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 10/08/2014 13:44:31

  Και τώρα τι θ' απογίνουμε χωρίς βαρβάρους; Άειντε ξανά μανά η ίδια μεταπολεμική πριόνα, δεκαετία του '50, με πόλωση "δεξιάς-αριστεράς" κατά τις εισηγήσεις των strategic brains, θα βγεί και κανένας Τάκος Μακρής aka Αχιλλεύς Μπέος ή Γαύρος Εφοπλιστής να μοιράζει λεφτά και δουλειά στο πόπολο, κάποιις πολιτικός μα βαρεια προφορά και μυστρί σοβατζή, και όλα θα πάνε καλά. Έτσι έρχεται η "ανάπτυξη", όχι παίζουμε...

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Uncle Stgm 10/08/2014 13:46:36

   Είμαστε μια σύγχρονη χώρα του 21ου Αιώνα (μάλλον κάποια ελαφρά σύγχυσις με το δίκτυο 21 γίνεται εδώ) και μια κοινωνία σε ωραία κατάσταση...

 5. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 10/08/2014 14:38:08

  Νίκο Αργειάδη, κάθε μέρα σε συμπαθώ και περισσότερο!!

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ ΝΤΙΝΟΣ 10/08/2014 17:45:22

   νά ΄σαι καλά ντίνο. πρέπει να ευχαριστούμε τον φάκτορα για το φιλόξενο βήμα που μας παρέχει.

 6. CHRIS avatar
  CHRIS 10/08/2014 15:29:21

  Άλλαξε ο Μανολιός, έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

 7. Αρις avatar
  Αρις 10/08/2014 16:32:02

  Αργεαδη πολυ καλα τα λες αλλα τωρα τελευταια, πριν καποιους μηνες αν θυμαμαι καλα εκανες πλατες στον Σαμαρα, τωρα τι αλλαξε? Τι & αν φυγει η τροικα , θα γινεται καθε 6 μηνες ελεγχος των οικονομικων & των τηρουμενων & αναλογα θα πραττουν. Δεν αλλαζει απολυτως τιποτα ερχονται χειροτερα & οι κυβερνωντες κανουν επικοινωνια & τιποτα αλλο , ο κοσμος κοιματε ορθιος & φοβατε μην ερθει ο τσιπρας & του παρει τα 500 Ε & τα σπιτια ενω σιγουρα θα του τα παρουν ο Σαμαρας & ο Χοντρος & τρωει την καραμελα του καθισμενος στον καναπε γιατι ειναι δειλος & παρτακιας & οταν του παρουν αυτα που εχει τοτε θα θυμωσει αλλα θα ειναι αργα. Ξυπνηστε Ελληνες η Χωρα χανεται τα παιδια μας θα μεινουν ανεργα & ανυπαντρα & μαθηματικα η χωρα θα σβησει η θα γινει αποικια με πιο πολλους τους λαθρομεταναστες. Μην πεφτετε στην παγιδα ταχα του δεξιου η αριστερου γιατι αυτο τους βολευει & ετσι κυβερνανε μεχρι τωρα σπερνοντας φοβο.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Αρις 10/08/2014 18:51:26

   αν με παρακολοθείς, όπως λές, θα έχεις διαπιστώσει πως δεν έκαναν σε κανένα πλάτη, αγαπητέ Άρη. μιλούσα πάντα άνευ κομματικών παρωπίδων και χαλιναριών, τα οποία μαζί με την δουλοπρέπεια (άδωνις κα.) είναι δίδυμα αδέρφια της κατάντιας μας. Πίστευα πως ο α. σαμαράς είναι έντιμος και ευπατρίδης (και το πιστεύω ακόμα με 2-3 άλλους, πχ τον χρύσανθο το λαζαρίδη), τίποτα παραπάνω, αλλά όπως έχω πεί πολλάκις εδώ, ένας και 2 ή 3 κούκοι δεν φέρνουν την άνοιξη. και έχω πεί πως οι ταμπέλες δεξιός-αριστερός είναι ξεπερασμένες, εκτός από τα απομεινάρια της φαυλοκρατίας που ονειρεύονται κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές συνασπίσεις. φρούδα όνειρα, δλδ. μάλλον δεν μπορεί να κάνει ΤΙΠΟΤΑ με τον μηχανισμό του πασοκ και της νδ απείραχτο σε θέσεις κάιριες, οριζοντίως και καθέτως. αντί να "ξηλώσει" -ανεπαισθήτως, που έλεγε ο καβάφης- τον μηχανισμό επεδόθη σε ασκήσεις ισορροπιών και ανακύκλωσης παλαιών και διεφθαρμένων υλικών. ό,τι χειρότερο που φοβάμαι θα αμαυρώσει την ιστορία του, και θα παραδώσει στον τσίπρα, και θα μείνει στην ιστορία σαν ένας άλλος ολετήρας που συνέχισε την ίδια πολιτική με τον αλ΄σητου μν΄λημης γκαπ και την κατεδάφιση της ελλάδας (δες τους αριθμούς για να κατανοήσεις σε τι αδιέξοδο θα βρεθούμε σύντομα) αντί να αναδομήσει το κράτος με θάρρος και παρρησία. τα πράγματα είναι χειρότερα τώρα απ' ότι το 2011 και το 2012.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Νίκος Αργεάδης 10/08/2014 19:53:24

    Η οικονομία είναι πολύ καλύτερα και το δείχνουν όλοι οι δείκτες.Υπάρχει πλεόνασμα στον προυπολογισμό και το ΑΕΠ σταθεροποιήθηκε.

    • Νίκος Αργεάδης avatar
     Νίκος Αργεάδης @ ψυχραιμια 11/08/2014 09:16:56

     "Υπάρχει πλεόνασμα στον προυπολογισμό.." σε παρακαλώ ψυχραιμία, μη λές τέτοια...έχουν χάσει το νόημα και το περιεχόμενό τους οι λέξεις πια... Απάντησε σε τούτα: 1) Παρήχθη από παραγωγικές διαδικασίες το "πλεόνασμα" ή από την καταλήστευση αυτών που δεν ευθύνονται για την μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο γερμανικό; 2) Οι αλληλουποχρεώσεις (κράτους προς πολίτες και πολιτών προς κράτος) αυξάνονται ή μειώνονται; 3) "Σταθεροποιήθηκε" το χρέος; 4) Η ανεργία τι τάσεις έχει; 5) πιστεύεις ότι υπάρχει αναπτυξιακή πολιτική; αν ναι, αράδιασέ την συνοπτικά. Πιστεύεις πως το νέο φορολογικό είναι δίκαιο; Αυτό που λείπει στην χώρα αυτή είναι η σοβαρότητα. Εδώ η χώρα βουλιάζει βαθμιαία και οι πολιτικοί σκέφονται μόνο πως θα πάρουν τους δεξιούς τους κεντροαριστερούς και τους αριστερούς και πως θα κερδίσους στις επόμενες εκλογές. Εκτός από την σοβαρότητα λείπει και η ειλικρίνεια στην ελλάδα...

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Νίκος Αργεάδης 11/08/2014 10:55:50

      1) To πλεόνασμα παρήχθη από φόρους και περικοπές δαπανών.Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να παραχθεί. 2) Το χρέος ναι σταθεροποιήθηκε και από του χρόνου αρχίζει να μειώνεται. 3) Η ανεργία έχει τάσεις μείωσης. 4) Αυτό το τρίμηνο θα είναι το πρώτο που το ΑΕΠ θα αυξηθεί.Η μεγάλη ύφεση τερματίζεται και αρχίζει η ανάκαμψη.

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ ψυχραιμια 11/08/2014 12:41:37

      προφανώς "διαβάζεις" τους αριθμούς ανάποδα. Γουίσφουλ θινκινκ, το λένε στα νέα ελλαδικά. είθε να βγώ ψέυτης αλλά οι τάσεις άλλα λένε...

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ ψυχραιμια 11/08/2014 12:58:28

      Οι απαντήσεις σου δίνουν το εύρος της αμετροέπειας και της -καλύτερα να μηυν πω τι... "To πλεόνασμα παρήχθη από φόρους και περικοπές δαπανών". ερώτηση: οι φόροι ποήολθαν από πραγματικά εισοδηματα ή από εικονικά που όρισε η κρατική μαφία διότι "πρέπει να εισπραξουμε" πχ. 3,6 δις; του χρόνου θα μπορούσαν να πουν -μαφιόζοι είναι, ότι γουστάρουν κάνουν- χρειαζόμαστε 8 δις. τι θα κάνουν θα αυξήσουν τις "αντικειμενικές" για να εισπράξουν; είστε καλά εκεί πέρα; "Περικοπές δαπανών": κόπηκαν τα παράσιτα που κομματοδιορίστηκαν; αναδομήθηκαν κρατικές δομές σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του κράτους και δεν το ξέρουμε; δουλευόμαστε και μεταξύ μας; "Το χρέος ναι σταθεροποιήθηκε και από του χρόνου αρχίζει να μειώνεται." Ούτε που το συζητάω αυτό... "Αυτό το τρίμηνο θα είναι το πρώτο που το ΑΕΠ θα αυξηθεί" Ωραία! γιατί δεν μας λές τις πηγές αύξησης του ΑΕΠ. μήπως από ΕΣΠΑ;
      Σ' αυτή τη χώρα αν δεν σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε δεν θα δούμε προκοπή.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Νίκος Αργεάδης 11/08/2014 19:23:32

      Γιατί το ΕΣΠΑ δεν περιλαμβάνεται στους υπολογισμούς; Είναι κάτι παράνομο;Οι πηγές ανάπτυξης είναι και το ΕΣΠΑ και ο τουρισμός και η γενική ανάπτυξη που υπάρχει επειδή σταμάτησαν τα υφεσιακά μέτρα.

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ ψυχραιμια 11/08/2014 20:36:39

      Το ΕΣΠΑ είναι ΞΕΝΟ ΧΡΗΜΑ κυρίως, σαν τα διακοποδάνεια και τα άλλα δάνεια που μας τα φορτώσατε και συνεχίζετε να φορτώνετε στα κορόϊδα. τι, τρελλοί είστε να αλλάξει αυτή η κατάσταση; εισροή ρευστού απ' έξω με ταυτόχρονη καταστροφή της πραγματικής οικονομίας, στήριξη άνευ όρων των τραπεζών που έγιναν μαυρες τρύπες. και έτσι, όταν του χρόονου χρειαστέιτε 10 και 12 δις σε φόρους θα έχετε τη λύση: Αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Η καθεστωτική αλητεία σε έξαρση... αλλά θα γυρίσει ο τροχός...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Αρις 10/08/2014 19:51:47

   Ο κόσμος αντέχει παρά την προπαγάνδα που γίνεται και από εδώ μέσα κατά του Σαμαρά διότι έχει περάσει και η αλλαγή του Ανδρέα και ο Τσίπρας μοιάζει ολο και περισσότερο με Ανδρέα. Όσοι δεν θέλουμε το νέο Ανδρέα θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους όπως το 1981 για να έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη.

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ ψυχραιμια 11/08/2014 09:23:39

    ένα άλλο πρόβλημα, σοβαρότατο κατα την γνώμη μου, είναι αυτός ο ακραίος κομματισμός, όταν αντιτίθεμαι στις τρέχουσες πολιτικές δεν σημαίνει πως είμαι εναντίον του Α. Σαμαρά. Αυτός ο πολιτικός μανιχαϊσμός που πηγάζει από την χρόνια ίωση τους κομματισμού, πρέπει να εκλείψει. συμφωνούμε πως σύριζα και τσίπρας είναι τουλαχιστον ανεπαρκείς αν όχι επικίνδυνοι. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ. αυτό λέω και μάλλιασε η γλώσσα μου, αλλά ο πολιτικός πολιτισμός στην ελλάδα έχει παραμείνει σε πρωτόγονα επίπεδα. σε τέτοιο βαθμό που οι μηδενιστικοί μανιχαϊστές των κομμάτων να μας παρουσιάζουν τα ελλατώματα των αντιπάλων ως δικάτους προτερήματα. Ξυπνήστε!

 8. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 10/08/2014 17:39:55

  σύμφωνα με τον Σ. Μάνο (από τις λίγες λογικές φωνές μέσα στον βόθρο του λαϊκισμού και της κλεπτοκρατικής τρομοκρατίας του καθεστώτος). "Αν κρίνω από όσα διαβάζω, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να "διορθώσει" τα λάθη του ΕΝΦΙΑ και να αποστείλει νέα εκκαθαριστικά το Σεπτέμβριο. Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει με τον ΕΝΦΙΑ και τον συμπληρωματικό φόρο. Το μόνο που ίσως υποψιάζονται είναι ότι χάνουν ψήφους¨.
  Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ της 9/8 παρατίθεται το ακόλουθο συγκλονιστικό στοιχείο: Το 2008, η συνολική αξία του συνόλου των ακινήτων εκτιμήθηκε σε 1 τρις ευρώ. Εκτιμάται ότι σήμερα η αξία αυτή έχει μειωθεί στα επίπεδα των 350-400 δις ευρώ. Η κύρια αιτία της ραγδαίας πτώσης της αξίας, είναι η εγκληματικά ασυνάρτητη φορολογία των ακινήτων που καταστρέφει την αξία τους.

  Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να εισπράξει το 2014, με τον ΕΝΦΙΑ, περί τα 3 δις ευρώ προκάλεσε μέχρι σήμερα την καταστροφή περιουσίας αξίας 600-650 δις ευρώ. Το εθνικό εισόδημα 3 και πλέον ετών! Θύματα όλοι σχεδόν οι πολίτες, που έχασαν τη δουλειά τους, είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται και να εξατμίζεται η περιουσία τους. Θύμα και το ίδιο το κράτος που δεν μπορεί να πουλήσει τη δική του ακίνητη περιουσία. Διότι ποιος θα αγοράσει ακίνητα (αν δεν δοθούν σε εξευτελιστική τιμή);

  Η υπερφορολόγηση ξεκινά από την άρνηση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να απολυθούν οι χιλιάδες υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Επειδή οι υπεράριθμοι πρέπει να πληρωθούν, πρέπει να επιβληθούν φόροι. Πιο πολλοί φόροι, μικρότερη οικονομική δραστηριότητα, ανεργία. Λιγότεροι εργαζόμενοι, άρα πιο πολλοί φόροι ανά εργαζόμενο. Φαύλος κύκλος.

  Τι πρέπει να γίνει;

  1. Καθορισμός αντικειμενικών αξιών κοντά στην πραγματικότητα. Αποκλείεται να γίνει η δουλειά γρήγορα και σωστά από το Υπ. Οικονομικών. Να ανατεθεί σε διεθνή οίκο real estate με τρίμηνη προθεσμία ολοκλήρωσης. Ο προσδιορισμός αντικειμενικών αξιών κοντά στην πραγματικότητα αλλού θα οδηγήσει σε αύξηση των αντικειμενικών αξιών και αλλού σε μείωση. Με αυτό το τρόπο θα αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη. Ενώπιον του νόμου έχουν όλοι ίσες υποχρεώσεις ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

  2. Άμεση κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου που, σε συνδυασμό με τις "παλαβές" αντικειμενικές αξίες προκαλεί επίσης "παλαβές" στρεβλώσεις.

  3. Οι φόροι στην ακίνητη περιουσία να μετατραπούν σε ανταποδοτικό τέλος υπέρ των Δήμων με ταυτόχρονη κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των δήμων. Οι δήμοι θα αποκτήσουν την οικονομική τους αυτοτέλεια και παράλληλα θα δίνουν λογαριασμό στους δημότες τους για το που πάνε τα λεφτά τους. Οι δημότες θα έχουν λόγο για το τι γίνεται στο δήμο τους.

  Η άρνηση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να απολυθούν οι χιλιάδες υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι έχει όμως και άλλες καταστρεπτικές συνέπειες. Επειδή το κράτος μας δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και δεν ήθελε να περιοριστεί (για να μη θιγεί η κομματική πελατεία) κατέφυγε στο PSI που φέσωσε τράπεζες, ταμεία, ομολογιούχους και προμηθευτές. 500.000 μικρομέτοχοι έχασαν τα λεφτά που είχαν επενδύσει σε τραπεζικές μετοχές. Τα ταμεία έχασαν τα αποθεματικά τους. Τώρα οι τράπεζες χρειάζονται ξανά κεφάλαια επειδή τα ακίνητα που τους έχουν δοθεί σε εγγύηση χορηγήσεων έχασαν μεγάλο μέρος της αξίας τους.
  Κάπου διάβασα ότι ένα μεγαλοστέλεχος της ΝΔ αποφάνθηκε ότι "Η υπόθεση του ΕΝΦΙΑ έκανε κακό στην κυβέρνηση". Δεν φαίνεται να καταλαβαίνει ότι έκανε τεράστιο κακό στην οικονομία και στους πολίτες.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Νίκος Αργεάδης 10/08/2014 19:56:08

   Εσύ είσαι υπέρ της απόλυσης χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων για να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ; Διότι ο Μάνος είναι αλλά ο Τσίπρας ΔΕΝ είναι.Αντίθετα δηλώνει ότι θα επαναπροσλάβει και όσους απολύθηκαν. Επί μνημονίου οι δαπάνες μισθοδοσίας του Δημοσίου έπεσαν από 24 δις σε 16 δις ετησίως ήτοι κατά το ένα τρίτο.

   • George N avatar
    George N @ ψυχραιμια 11/08/2014 04:46:03

    Ψευτοδίλημμα μια και όπως με το πετρέλαιο θέρμανσης τα έσοδα για την κυβέρνηση αλλά και τα ταμεία θα ήσαν μεγαλύτερα, αν ένας τεράστιος τομέας της Ελληνικής οικονομίας λειτουργούσε αντί να οδηγηθεί στην απαξίωση. Είναι όμως αλάνθαστο σημάδι οικονομικής ανεπάρκειας και ιδεοληψιών σε μεγάλο κομμάτι της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης που καθιστούν βέβαιο το remote control από τις Βρυξέλλες. Όλοι αυτοί είναι οι πραγματικοί μνημονιακοί μια και μέσα στην ανικανότητά τους το maximum που μπορούν να πετύχουν είναι να "σώζονται" από γραφειοκράτες και να "σώνουν" με την σειρά τους....

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ ψυχραιμια 11/08/2014 09:25:43

    δεν είμαι υπέρ ούτε και κατά: είμαι υπέρ της αναδόμησης της κραστικής δομής με βάση τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ αναγκες του κράτους και όχι των βρυκολακιασμένων κομμάτων Πασοκ/νδ που μας κατάστρεψαν. Αν αυτό συνεπάγεται την απόλυση αυτών που μπήκαν με ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ κριτήρια, τότε ΝΑΙ! Μπορείτε να το κάνετε; δεν νομίζω, τάκη...

  • foros1 avatar
   foros1 @ Νίκος Αργεάδης 10/08/2014 22:22:41

   βάζετε την λέξη "υπεράριθμοι" μπροστά από το ΔΥ, για να δικαιολογήσετε κάτι το αόριστο. ποιος σας λέει ότι σήμερα υπάρχουν πλέον υπεράριθμοι ΔΥ; και αν τους απολύσετε όλους, μετά σειρά έχουν οι συνταξιούχοι; γιατί να υπάρχουν αλήθεια συνταξιούχοι; τι προσφέρουν σε μία σύγχρονη κοινωνία; (!) από την άλλη ούτε μία κουβέντα για την πρώην και νυν φοροδιαφυγή και φοροκλοπή. τελικά η κοινωνία σύντομα θα επιλέξει ποιόν δρόμο θα ακολουθήσει....

  • Κώστας ΜΠ avatar
   Κώστας ΜΠ @ Νίκος Αργεάδης 11/08/2014 11:39:53

   "Τι πρέπει να γίνει; 1. Καθορισμός αντικειμενικών αξιών κοντά στην πραγματικότητα. Αποκλείεται να γίνει η δουλειά γρήγορα και σωστά από το Υπ. Οικονομικών. Να ανατεθεί σε διεθνή οίκο real estate με τρίμηνη προθεσμία ολοκλήρωσης. Ο προσδιορισμός αντικειμενικών αξιών κοντά στην πραγματικότητα αλλού θα οδηγήσει σε αύξηση των αντικειμενικών αξιών και αλλού σε μείωση. Με αυτό το τρόπο θα αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη. Ενώπιον του νόμου έχουν όλοι ίσες υποχρεώσεις ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
   2. Άμεση κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου που, σε συνδυασμό με τις "παλαβές" αντικειμενικές αξίες προκαλεί επίσης "παλαβές" στρεβλώσεις." Για να προτείνει κανείς τι πρέπει να γίνει, πρέπει να ξέρει τι έγινε. Το αρχικό σχέδιο Στουρνάρα-Καραβίτη πρόέβλεπε Φόρο μικρότερο από το άθροισμα ΦΑΠ+ ΕΤΗΔΕ για τα νοικιασμένα ακίνητα. Επιβάρυνση θα υπήρχε για τα μη νοικιασμένα που γλίτωναν το χαράτσι μέχρι πέρσι. Το ζουμί ήταν όμως αλλού. Στην φορολόγηση των αγροτικών ακινήτων. Αυτό ήταν το αρχικό σχέδιο. Υβρεις και κατάρες ακούγονταν κατά του Καραβίτη( και εδώ μέσα). Μαζεύονται λοιπόν 45 βουλευτές της ΝΔ από την περιφέρεια και ζητούν εκβιαστικά απαλλαγή των αγροτικών ακινήτων. Όλοι τότε λουφάζατε. Τίποτα δεν είπατε. Ένας σχολιαστής μου είπε τότε "θες να χάσει η ΝΔ και τις μη αστικές περιοχές". Δεν είχε νόημα καμία απάντηση. Επικρατούν λοιπόν οι Τζαμτζήδες και επειδή στον πραγματικό κόσμο τα λεφτά που πρέπει να μαζευτούν είναι συγκεκριμένα( μόνο οι αντιμνημονιακοί της φακής ζητάνε απαλλαγές χωρίς να μας λένε συγκεκριμένα από που και πόσα θα υπάρξει αντιστάθμισμα ) προκύπτει ο συμπληρωματικός φόρος. Δεν θέλατε το αρχικό σχέδιο Καραβίτη. Πήραμε τώρα το σχέδιο του Τζαμτζή , να μην πληρώνουν δηλαδή οι ψηφοφόροι του, και ηρεμήσαμε. Για του λόγου το αληθές. Ας δούμε τι λέει και η κατεξοχήν αρμόδια ΠΟΜΙΔΑ: "Όπως έχει επισημάνει η ΠΟΜΙΔΑ, οι τρεις ουσιαστικές παράμετροι που οφείλει να διορθώσει η Πολιτεία είναι, πρώτον, ο φόρος να ανταποκρίνεται στη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών ώστε να είναι Συνταγματικός, δεύτερον να κατανέμει ισότιμα τα βάρη χωρίς να αδικεί καμία ομάδα πολιτών (εν προκειμένω να μην επιβαρύνει την αστική ιδιοκτησία προς όφελος των αγροτικών ακινήτων) και τρίτον να μην καταστρέφει την οικονομία και την κτηματαγορά. Επειδή οι απόψεις και επισημάνσεις της ΠΟΜΙΔΑ αγνοούνται συστηματικά, η Ομοσπονδία καλεί τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη και την κυβέρνηση, πριν καταλήξουν στις σχεδιαζόμενες τροποποιήσεις του ΕΝΦΙΑ, τουλάχιστον να διαβάσουν με προσοχή την έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για το 2013 όπου για το θέμα αυτό επισημαίνεται: «Η φορολογική επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας στη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης έχει επιτείνει την ύφεση στην αγορά ακινήτων και έχει αποθαρρύνει σημαντικά τη ζήτηση. Μάλιστα, η στρέβλωση, η οποία προκαλείται από την ύπαρξη αντικειμενικών αξιών που σε πολλές περιπτώσεις (π.χ. ακίνητα μεγάλου μεγέθους σε "ακριβές" περιοχές, υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας κ.ά.) υπερβαίνουν σημαντικά τις εμπορικές αξίες των ακινήτων, οδηγεί σε τεχνητή υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας και σε περαιτέρω, μη ορθολογική πλέον, συμπίεση των αξιών». Επιπλέον τους καλεί να διαβάσουν το τελευταίο Οικονομικό Δελτίο (8.8.2014) της Alpha Bank όπου αναλυτικά τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Αντί για την θέσπιση του Ενιαίου (ανταποδοτικού) Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) που θα επιβαλλόταν στο σύνολο των ακινήτων αυτοτελώς για κάθε ακίνητο χωριστά, με βάση το είδος του ακινήτου, τα τετραγωνικά μέτρα, την περιοχή και την κατάλληλα προσαρμοσμένη τιμή Ζώνης, την παλαιότητα και τα άλλα χαρακτηριστικά του ακινήτου που πράγματι λαμβάνονται υπόψη στον ΕΝΦΙΑ, θεσπίστηκε και πάλι η διπλή και σε πολλές περιπτώσεις εξοντωτική φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας. Ειδικότερα, θεσπίστηκε πράγματι ο ΕΝΦΙΑ αλλά σημαντικά αλλοιωμένος. Απαλλάχθηκαν ουσιαστικά από αυτόν τον φόρο, δηλαδή από την φορολογία ακινήτων, πολύ μεγάλες περιουσίες (π.χ. αγροκτήματα εκατοντάδων στρεμμάτων), με αποτέλεσμα τα αναμενόμενα έσοδα από αυτόν να περιοριστούν σημαντικά. Για να καλυφθούν αυτά τα έσοδα, θεσπίστηκε και πάλι, επιπλέον του ΕΝΦΙΑ, και ο ΦΑΠ 2014 στην ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία άνω των € 300.000. Έτσι οι ίδιοι φορολογούμενοι οι οποίοι είχαν επιβαρυνθεί με έξι (6) ταυτόχρονα φόρους περιουσίας το 2013, συνεχίζουν να επιβαρύνονται τόσο με τον ΕΝΦΙΑ όσο και με τον ΦΑΠ και το 2014». Όποιος λοιπόν δεν λαικίζει να πει ξεκάθαρα: να φορολογηθεί η αγροτική ακίνητη περιουσία. Τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε. Σαν τους ΔΥ που κανείς δεν υποδυκνύει συγκεκριμένα ποιοι να φύγουν.

 9. Aegean Light avatar
  Aegean Light 10/08/2014 18:07:44

  «Υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας που δεν θέλει να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα;» Βεβαίως και υπάρχει! ο πρώην ΥΠ.ΥΓ. αξιότιμος κύριος Άδωνις Γεωργιάδης. Επίσης πρόσφατα μιλούσα με σημαίνον στέλεχος του «Ποταμιού» το οποίο ισχυριζόταν ότι επειδή ήμαστε ανάξιοι από μόνοι μας να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις, θα επιθυμούσε η παραμονή της τρόικας στη χώρα να παραταθεί στο διηνεκές. Βεβαίως δεν μου διευκρίνισε αν αυτή ήταν θέση του Σ.Θεοδωράκη και του κόμματος ή απλώς εξέφραζε προσωπικές απόψεις.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Aegean Light 10/08/2014 18:16:03

   η δουλοπρέπεια και ο γραικυλισμός έχουν βαθιές ρίζες αγαπητό Αγαιακό φώς, σόρρυ, ετζίαν λάϊτ. είναι στην ίδια φλέβα με το "η ελλάδα είναι μικρή" καθώς κρίνουν εξ' ιδίων τα παλικάρια), και "τι μπορούμε να κάνουμε, είμαστε λίγοι" (σ' αυτό συμφωνούμε, είναι ΟΛΙΓΙΣΤΟΙ), και πολλά άλλα γνωμικά που έχει παράξει η κάστα των κρατικοτρωκτικών...

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Νίκος Αργεάδης 11/08/2014 19:27:10

    Βέβαια έχουν βαθιές ρίζες : γραικύλοι είναι και εκείνοι που έφερναν ξένους διαιτητές για ποδοσφαιρικά ντέρμπυ και που τώρα σχεδιάζουν ξένο αρχιδιαιτητή στο πρωτάθλημα. Γιατί ρε δεν εμπιστεύεσθε τους Έλληνες διαιτητές;Γραικύλοι είστε;

  • George N avatar
   George N @ Aegean Light 11/08/2014 10:10:16

   Δεν έχει άδικο για την ανικανότητα. Υπάρχει όμως και σε αυτούς μια και δεν τολμούν να πουν ότι ΔΥ που δεν κάνουν την δουλειά τους ή που δεν χρειάζονται πια οι υπηρεσίες τους, πρέπει να απολυθούν. Δεν τολμούν να πουν ότι ΔΥ που χρειάζονται πρέπει να αμείβονται σωστά με τα δώρα τους και όλα. Τα αυτονόητα διαχρονικά και πλανητικά στην μισθωτή εργασία. Να το πάρει το ποτάμι, ο Θεοδωράκης μας προτείνει να αλλάξουμε φάτσες που κι αυτές θα κρύβονται πίσω από το φουστάνι της τρόικας παριστάνοντας τους μάγους. Πιστοί κι αυτοί στην Νεοελληνική παγανιστική θρησκεία με τοτέμ το δημόσιο και ταμπού την μονιμότητα (στην εξαθλίωση).

 10. Αντιγόνη avatar
  Αντιγόνη 10/08/2014 19:56:20

  Με ισοπεδωμένα τα εργατικά δικαιώματα, με κινεζοποιημένους τους μισθούς, με την ανεργία στο 30%, την ύφεση να βασιλεύει και την ανάπτυξη ν΄αποτελεί κλασσικό εικονογραφημένο, δεν ενδιαφέρει καθόλου η ...φυσική παρουσία ή απουσία των εκτελεστικών οργάνων των κατακτητών - καταστροφέων μας. Λοιπόν ας μην κουράζονται και ας μην μας κουράζουν με ταχυδακτυλουργικά κολπάκια οι κρατούντες. Ας μας πουν κάτι για το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας που θα παράξει μεγαλύτερη πίτα προς διαμοιρασμόν, θέσεις εργασίας για να μην μεταναστεύουν οι νέοι και να μη βυθίζονται στην απόγνωση οι μεγαλύτεροι. Όταν δεν έχουν όμως κάτι ουσιώδες να παρουσιάσουν, πάντοτε καταφεύγουν στους δράκους και στα μυθεύματα οι μέτριοι.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Αντιγόνη 11/08/2014 19:29:19

   Tι θα πει ακριβώς "κινεζοποιημένοι"; Γιατί εσύ δικαιούσαι μεγαλύτερο εισόδημα από τους πολίτες μιας μεγάλης βιομηχανικής χώρας όπως η Κίνα; Tο υποσχέθηκε κάποιος επ αόριστον;

   • my way avatar
    my way @ ψυχραιμια 11/08/2014 21:43:17

    Κράτα ρε "ψυχραιμία" λίγο ακόμα. Το ετοιμάζουν, στα εργαστήρια, το αντι-ιικό για τον Merkelbola. Κράτα!

 11. GregA avatar
  GregA 10/08/2014 23:08:53

  Η όποια ελπίδα για τη σύντομη ανασυγκρότηση της Ελλάδας εξαϋλώθηκε τον Νοέμβριο του 2011. Ο Σαμαράς από τότε αλλοτριώθηκε, εντάχθηκε (εύχομαι να τον ενέταξαν εκβιαστικά και δεν έγινε οικειοθελώς) στη μνημονιακή λογική και του επιβλήθηκε (πάλι εύχομαι το ίδιο) η αλά μπρατσέτα συγκυβέρνηση με ό,τι αθλιότερο δημιούργησε η Ελληνική πολιτική σκηνή (πασοκ). Τότε ήταν η τελευταια του ευκαιρία, από το 2012 και μέχρι σήμερα τα πράγματα βαίνουν καταφανώς χειρότερα. Παραβλέπω τη λογιστική λογική του μαγειρέματος των στοιχείων και όπως λέει και ο Αργειάδη παραπάνω, ας μελετήσουμε τα στοιχεία για να καταλάβουμε προς τα που οδεύουμε. Η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη, λύση δεν υπήρχε παρά μόνον η ρήξις, έστω και τη δωδεκάτη ώρα. Η ώρα αυτή ήταν ο Νοέμβριος του 11. Τώρα με δυό καρπούζια στην ίδια μασχάλη, δηλαδή την εξυπηρέτηση των μνημονιακών εντολών και τη σωτηρία του ΠΑΣΟΚ και κυρίως του Βενιζέλου, ο Σαμαράς έχει ξεχάσει τη πολιτική - κομματική του προέλευση, όπως και τα ευαγγέλιά μας του 10-11, τα Ζάππεια. Το μόνο που του απομένει είναι να ζητήσει συγνώμη από τους 700.000 του Νοεμβρίου του 2009 και ίσως κάποτε σε κάποια αυτοβιογραφία του να μας εξηγήσει τι συνέβη. Μας υποχρέωσε και βλέπουμε ξεκάθαρα τι μας χρέωσε.

  • my way avatar
   my way @ GregA 11/08/2014 07:45:18

   Αν το καλοσκεφτείς, αυτό που εύχεσαι (Γράφεις: "εύχομαι να τον ενέταξαν εκβιαστικά και δεν έγινε οικειοθελώς") είναι εφιαλτικό και πρέπει να το απεύχεσαι. Γιατί είναι εφιαλτικό; Επειδή εάν ήταν εκβιάσιμος, δεν θα έπρεπε να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος και την πρωθυπουργία. Έτσι δεν είναι;

   • Naruto avatar
    Naruto @ my way 11/08/2014 10:13:21

    Οι σχέσεις κράτους πολίτη οπως και οι σχέσεις μεταξύ κρατών ήταν , είναι και θα είναι σχέσεις μεταξύ εκβιαστών και εκβιαζομένων αγαπητέ my way . H Ελλάδα δεν ήταν ποτέ ανεξάρτητο κράτος , ιδίως για την σημερινή κατάσταση θα χρησιμοποιήσω τον όρο <<φόρου υποτελής>> .Οι κυβερνώντες ήταν πάντα κατά κάποιον τρόπο διορισμένοι απο τις μεγάλες δυνάμεις ασχέτως αν τους ψηφίζαμε . Το φάσμα των δυνατοτήτων μας είναι πολύ περιορισμένο και αυτές οι λίγες δυνατότητες εξανεμίζονται απο την μανιχαιστική κομματική ιδεολογία .Ο περιορισμός του κομματισμού στην πολιτική πιστεύω θα αυξήσει αυτές τις δυνατότητες , γι'αυτό και υποστηρίζω αλλαγή πολιτεύματος με περιορισμό της σημασίας των κομμάτων .

    • GregA avatar
     GregA @ Naruto 11/08/2014 21:08:50

     Βλέπω ότι ο μανιχαϊσμός τον οποίον κατηγορείς Naruto, είναι ο δικός σου τρόπος προσέγγισης. Αποδέχεσαι σαν μικρότερο κακό, άρα καλό την υποτέλεια και συνοπτικά την αναγορεύεις σαν ιδανικό τρόπο πολιτικής συμπεριφοράς. Ε, λοιπόν μάθε ότι σε αυτή τη γη χύθηκαν ποτάμια αίματος για την ανεξαρτησία και για αυτόν τον λόγο υπάρχουμε μόνον εμείς και οι Εβραίοι, μετά από 3000 χρόνια ιστορίας. Όσο για τον περιορισμό των κομμάτων στο δικό σου ιδανικό πολίτευμα προσδιόρισέ μου, εάν μπορείς τα ή το υποκατάστατά τους. Μήπως κάποια think tanks συστεγαζόμενα στα γραφεία των μεγαλονταβα... εεεε συγνώμη μεγαλοεργολάβων ήθελα να πω; Τα κόμματα είναι η μόνη πηγή παραγωγής πολιτικής σκέψης και άμεσης δημοκρατίας στα πλαίσια του κοινοβουλευτισμού. Η διάλυσή τους ή η υποβάθμιση του ρόλου τους είναι απολυταρχισμός βορειοευρωπαϊκού τύπου.

     • my way avatar
      my way @ GregA 11/08/2014 21:22:54

      Σωστά.

   • GregA avatar
    GregA @ my way 11/08/2014 10:22:25

    Έχεις δίκιο. Αλλά συνεχίζω να εύχομαι το ίδιο, αλλιώς θα είναι η μεγαλύτερη συμπαιγνία (τόσο σε εύρος, όσο και σε διάρκεια) σε βάρος των ανθρώπων αυτής της παράταξης. Δυστυχώς το δέλεαρ της εξουσίας είναι εξαιρετικά "προκλητικό" και αναπόφευκτα το σύνολο των πολιτικών μας εύκολα ενδίδουν. Και ο Σαμαράς διέψευσε τις προσδοκίες μας ταυτιζόμενος με το σύνολο των πολιτικών της νεώτερης Ελλάδας.

    • my way avatar
     my way @ GregA 11/08/2014 21:27:14

     Τα πράγματα, τα φαντάζομαι πιο απλά και όχι σαν μια μεγάλη συμπαιγνία. Το πιθανότερο είναι ότι την κρίσιμη στιγμή ανασύρθηκε το κατάλληλο χαρτί.

     • GregA avatar
      GregA @ my way 12/08/2014 08:45:34

      Το ερώτημα είναι ποιός το ανέσυρε και τι χρώμα χαρτί ήταν. Αυτό θέλουμε να μάθουμε. Και αυτό πρέπει οπωσδήποτε να μας πει ο Σαμαράς, εάν όντως υπάρει αυτό το χαρτί.

     • my way avatar
      my way @ GregA 12/08/2014 09:03:01

      Εχει και η μαιευτική τα όριά της, ε;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ GregA 11/08/2014 10:59:37

   Οι 700.000 του Νοεμβρίου 2009 ψήφισαν ένα Σαμαρά που δήλωσε στον προεκλογικό διάλογο ότι είναι υπέρ της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας.Δεν ξέρω εάν το διάβασαν ή τους ενδιέφερε αλλά αυτό είπε. Και το 2011 πήρε την απόφαση που έπρεπε να πάρει για να μείνει η Ελλάδα στις διαδικασίες της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας.

   • my way avatar
    my way @ ψυχραιμια 11/08/2014 11:29:49

    Εσύ διάβασες τα Ζάππεια, την επαναδιαπραγμάτευση των επαχθών όρων του μνημονίου και τα δεκαοκτώ σημεία; Μιλάμε για την πλήρη απογοήτευση του κάθε νοήμονα πολίτη.

 12. Ισόνομος πολίτης avatar
  Ισόνομος πολίτης 11/08/2014 11:06:35

  Ας μην λησμονούμε οι Έλληνες ότι στα “μνημόνια” μας έσυραν κυρίως οι πολλές και διάφορες "κατάντιες" μας.. Κατάντιες "made in Greece" (βοηθούσης φυσικά από το 2008 και μετά και η επιταχυνόμενη διεθνής οικονομική ύφεση) που επέσυραν και τα σκληρά ως εκ των πραγμάτων "μνημόνια" των "αρωγών" δανειστών μας . Πάνω στα επακολουθήσαντα αναγκαία και απεχθή μνημόνια της επιτήρησης και των σκληρών εφαρμογών, έκτισαν την ιδεολογικοπολιτική τους αντιμνημονιακή "φωλιά" τα "πετηνά" του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και των άλλων ασήμαντων πολιτικών ομάδων.
  Βαρεθήκαμε να ακούμε τα αυτονόητα τους, χωρίς να υπάρχουν ούτε το παραμικρό ίχνος ή κάποια νύξη έστω για απεμπλοκές και λύσεις μέσα σε αυτά.
  Ατόφια καθαρή πολιτική σπέκουλα πάνω στα επάρατα “μνημόνια” και τίποτε πάρα πάνω, που θα μπορούσε να εκληφθεί σαν στοιχείο ή απαρχή χάραξης ρεαλιστικής πολιτικής για την σωτηρία της Χώρας.
  Μα θα το μπορούσανε ποτέ άραγε?.

 13. Seagull avatar
  Seagull 11/08/2014 13:42:30

  Το έχει πει και ο Ολι Ρεν, όσες χώρες βρίσκονται σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και σε προγράμματα, θα βρίσκονται υπό επιτήρηση μέχρι το χρέος τους να φτάσει στο 80% του ΑΕΠ, τώρα τα άλλα περί τρόϊκας μη τρόϊκας κλπ. ιστορίες είναι για να πάμε σε εκλογές με υψηλά το ηθικό και τίποτα άλλο. Αν μετά τις εκλογές πλακώσει μιά πχ " ομάδα εργασίας των πέντε" χειρότερη από την τρόϊκα δεν θα έχει καμιά σημασία. Η δουλειά να γίνεται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.