#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/03/2012 18:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η τρόικα έβαλε στο μάτι τον ελληνικό χρυσό;!Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να γλιτώσει την Ελλάδα, από ένα παντελώς άχρηστο εθνικό νόμισμα, είναι οι 111 τόνοι χρυσού που διαθέτει. Κι όμως, στα ψιλά γράμματα της τελευταίας δανειακής συμφωνίας, προβλέπεται ότι οι δανειστές της Ελλάδας θα μπορούν να κατάσχουν τον χρυσό αυτό, οπως γράφουν οι New York Times .

Όντως, η Ελλάδα μοιάζει να παρέδωσε θεμελιώδη στοιχεία της εθνικής της κυριαρχίας στην ΕΕ, στην ΕΚΤ, και στο ΔΝΤ.

Ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος υπερασπίστηκε την συμφωνία, χαρακτηρίζοντας την ως την σημαντικότερη στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας του, τονίζοντας ότι απετράπη ένα εφιαλτικό σενάριο. Όπως είπε, χωρίς την συμφωνία, η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε την πλήρη καταστροφή.

Η Ελλάδα όμως ήδη  αντιμετωπίζει την απόλυτη καταστροφή. Και το μόνο πράγμα που θα χειροτέρευε την κατάσταση, παραδίνοντας την χώρα στον απόλυτο έλεγχο των κλεφτών του ΔΝΤ και της τρόικας, είναι να χαθεί και ο χρυσός της.

Η τελευταία συμφωνία θα προκαλέσει ένα εφιαλτικό σενάριο υπερπληθωρισμού.

Ένας τόνος = 1.000 κιλά= 32150.746 ουγγιές troy.

Με την κάθε ουγγιά troy να κοστίζει $1.780, η συνολική αξία του ελληνικού χρυσού ανέρχεται στα $6.35 δισεκατομμύρια.

Σε σχέση με την εκτιμώμενη συνολική αξία της ελληνικής οικονομίας, που υπολογίζεται στα $290 δισ. τα έξι και κάτι δισεκατομμύρια δεν μοιάζουν με σοβαρό ποσό. Όμως έστω και τα λίγα, είναι καλύτερα από το τίποτα. Είναι ένα ποσό που μπορεί να αποτρέψει την απόλυτη απαξίωση ενός νομίσματος, αν και δεν μπορεί να αποτρέψει την μεγάλη του υποτίμηση.

Η Ελλάδα έχει ακόμη τα χρονικά περιθώρια να συνέλθει, και να απορρίψει την συμφωνία. Βάσει των όρων που υπογράφτηκαν, χρειάζεται να γίνει συνταγματική αναθεώρηση, κάτι που δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πριν από το 2013.

Είναι ειρωνικό, το ότι η μεγαλύτερη ελπίδα για την Ελλάδα είναι η … Γερμανία. Η Γαλλία, και άλλες χώρες,  ήθελαν την επιτυχία της συμφωνίας, αλλά η Γερμανία μάλλον δεν την ήθελε, ούτε την θέλει.

Το Βερολίνο έχει βάλει κάθε είδους εμπόδιο, σε μια προσπάθεια να κάνει την Ελλάδα να στρέψει την πλάτη της στην δανειακή σύμβαση, με μόνο αποτέλεσμα, κάποιοι ανισόρροποι, όπως είναι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, να συμφωνήσουν αναφανδόν με οποιονδήποτε όρο τους έχει επιβληθεί.

Μπορεί έστω και τώρα, οι Γερμανοί να θέσουν νέα εμπόδια στην υλοποίηση της συμφωνίας, και έτσι οι Έλληνες να ξυπνήσουν επιτέλους.

Η συμφωνία της Αθήνας με τον διάβολο της τρόικας, είναι λάθος.

Ειδικά όταν αφορά στην υφαρπαγή  του ελληνικού χρυσού.

Του Mike "Mish" Shedlock

Lew Rockwell

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 11/03/2012 18:50:03

  εδώ έχουν βάλει στο μάτι τη ζωή μας την ίδια...

  το οικόπεδο θέλουν ψυχόθεν ελεύθερο...

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 11/03/2012 19:29:30

  Αχ, βρε SA, πού πας και τα ανασύρεις αυτά τα "αιρετικά" και χαλάς το όνειρο των ευρωλιγούρηδων! Βρε, ευρώ να έχουμε κι ας πάει και το παλιοχρυσάφι! Ευρώ να έχουμε κι ας τρώμε κι αέρα! Όιρο ύμπερ άλλες!

 3. Δεν έχει σημασία avatar
  Δεν έχει σημασία 11/03/2012 19:42:06

  Μα αγαπητοί μου είναι αναμενόμενο. Αφού υπογράψαμε και το Μνημόνιο 2 και τη νέα δανειακή σύμβαση, είναι προφανές ότι αυτά πλέον τα διαχειρίζονται άλλοι. Δεν λογοδοτούν σε κανένα στην Ελλάδα ούτε ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Βέβαια, εδώ δεν ενδιαφέρονταν οι νυν και τέως κυβερνώντες γιατί να νοιαστούν οι ξένοι; Ένα θα πω μόνο: μακάρι να σταματούσαν με το χρυσό. Έχει δυστυχώς πολλά επεισόδια ακόμη ο απόλυτος ευτελισμός και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα των παιδιών μας και των ελπίδων μας.

  Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά ούτε σε αυτό δεν ελπίζω πια.

 4. liotsos avatar
  liotsos 11/03/2012 20:31:39

  Το "ψυχοθεν",απλα υπεροχο.

 5. Απόστολος avatar
  Απόστολος 11/03/2012 20:37:20

  Μήπως έκανες κάποιο λάθος στις πράξεις, υπολογισμού της αξίας του χρυσού;

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 11/03/2012 20:52:45

  ευχαριστώωω...!

  δεν ξέρω τι επιφοίτηση είχα, τη λέξη τη σκέφτηκα τη στιγμή που έγραφα το σχόλιο!

  τώρα διαβάζοντας την απάντησή σου έψαξα και τη βρήκα μόνο σε δύο αναφορές στο ίντερνετ! σε ένα λεξικό του 1826!
  Thēsauros tēs hellēnikēs glōssēs:
  Index, Τόμος 9 (Google eBook)

  h**p://books.google.gr/books?id=TE5LAAAAcAAJ&pg=PA198&lpg=PA198&dq=%CF%88%CF%85%CF%87%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CE%BD&source=bl&ots=Y42B9a0I4b&sig=NuFGLzzeX6Tv3eWt5ecUgj6lrAo&hl=el&sa=X&ei=GvJcT-q0KsnZ8QOV1MC0CA&ved=0CB4Q6AEwAA#v=onepage&q=%CF%88%CF%85%CF%87%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CE%BD&f=false

 7. mitsos avatar
  mitsos 11/03/2012 21:20:27

  Τώρα πως γίνεται να δίνεις εγγυήσεις για κοντα 500 δις όλα τα πακέτα για να βάλεις στο μάτι 6,35 δις χρυσό είναι ένα θέμα προς διευρεύνηση, όπως οτι είναι θέμα προς διευρεύνηση ότι ξαφνικά οτι Αγγλοσάξωνες νοιάζονται για την Ελλάδα, αλήθεια για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν άραγε; Και οταν το 2004 κάναμε τους Ολυμπιακούς γιατι κάθε τυχάρπαστος δημοσιογράφους μας λοιδορούσε για τα μέτρα ασφαλείας και για το ότι τα εργα δεν θα γίνουν στην ώρα τους; Δεν με πείθει ότι οι Αγγλοσάξωνες ενδιαφέρθηκαν για την Ελλάδα, ακόμα και μετά τον Β' ΠΠ να μην ξεχνάμε τον ρόλο τους στον εμφύλιο που από την μία με τους Αμερικανούς εξοπλίζαν τον Εθνικό στρατό και από την άλλη πετάγαν με αλεξίπτωτα λίρες στους αντάρτες, μεγάλοι οι έρωτες φαίνεται δεν ξεχνιούνται ακόμα μας συμπαθούν και μας νοιάζονται... Επι της ταμπακιέρας τώρα, οτι οι Γερμανοί δεν μας θέλουν στο ευρώ είναι αλήθεια, αλλά ούτε καινούριο είναι, ούτε νομίζω οτι νομιζω προκαλεί καμία εκπληξη πλέον. Και ακριβά τους στοιχίζει η διάσωση για μια πολυ μικρά σχετικά οικονομία και μπηκαμε με μαγειρεμενα στατιστικά στο ευρω και συνεχίσαμε με κομπασμό και αδιαφορία την καταστρατήγηση των κανόνων για μια 10ετία μέχρι που στο τελος βγάλαμε τα ματια μας μονοι μας με ένα τεράστιο χρεος αλλα λιγες σχετικα παραγωγικες επενδύσεις.

 8. Leonidas avatar
  Leonidas 11/03/2012 21:34:15

  Ολοι όσοι διαβάζουμε ξένα ιντερνετικα Μεσα ενημέρωσης, μπλόγκς κτλ. , βλέπουμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ''θριάμβου''.
  Αλλή η κυβέρνηση, με τη βοήθεια των ντόπιων ΜΜΕ, πείθει τους ανενημέρωτους, φοβισμένους, τρομαγμένους ραγιάδες ότι έκανε το ''Καλύτερο'', αλλιώς θα ήταν ''Ολοκληρωτική καταστροφή'', ''δεν θα είχαμε να φάμε'' κτλ.
  Μόνο τις προφητείες των Μάγιας για την καταστροφή του κόσμου το 2012 δεν επιστράτευσε.
  Πάντως, είναι ακριβές μοντέλο αυτή η τακτική του ''Δόγματος του Σόκ'', και στο οικονομικό κομμάτι της εξαθλίωσης, αλλά και στο επικοινωνιακό / τρομοκρατικό του λαουτζίκου.
  Δηλαδή , παίζουν με το '' Μη χείρον, Βέλτιστον''.
  Αλλά οι ''Χοίροι''( Αγγλιστί PIIGS), που κυβερνώνται από χείριστους χοίρους, απλά θα καταλήξουν στο χειροτερότερον ''Χείριστον'' που βάζει ο νούς...
  Και χρεωκοπημένοι, και υπερδανεισμένοι, και πάμφτωχοι, και με ανάπτυξη γιόκ!

  Οσο για το χρυσό, τι είναι 6 ψωροδίς?
  Κόβεις κι άλλο τις συντάξεις, τους μισθούς , καταργείς επιδόματα, βάζεις και έξτρα φορολογία, και ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ!

 9. Στεργιος avatar
  Στεργιος 11/03/2012 23:33:43

  Η Νεα Δημοκρατια δεν ψησφισε αυτο που γραφετε ?

  Κι όμως, στα ψιλά γράμματα της τελευταίας δανειακής συμφωνίας, προβλέπεται ότι οι δανειστές της Ελλάδας θα μπορούν να κατάσχουν τον χρυσό αυτό, οπως γράφουν οι New York Times .

 10. factorx avatar
  factorx 11/03/2012 23:52:01

  Βλέπεις να γράφει πουθενά στον τίτλο του site "ΝΔ";

 11. Βαγγέλης Κ. avatar
  Βαγγέλης Κ. 12/03/2012 00:14:09

  Η Πορτογαλία έχει σχετικά μεγάλα αποθέματα χρυσού, κοντά στους 400 τόνους (383 απ' ότι κυκλοφορεί στο δίχτυο). Εμείς γενικά τον πουλάγαμε μέχρι το 2007-2008, όταν και.. άρχισε να ανεβαίνει πραγματικά και εμείς να.. μην έχουμε λεφτά. Οικονομικές ιδιοφυίες αποδειχτήκαμε και σε αυτό το θέμα με άλλα λόγια. Όχι όμως τόσο όσο ο Gordon Brown που ξεπούλησε τον βρετανικό χρυσό από το 1999 ως το 2002 ("Brown Bottom" έμεινε στην ιστορία αυτή η περίοδος για τις τιμές του χρυσού), και το πάσαρε για οικονομική μαγεία τότε. Προσπαθήσαμε να τον φτάσουμε, αλλά δε τα καταφέραμε γενικά.

  Ενδεικτικό link: http://seekingalpha.com/article/283766-former-u-k-prime-minister-gordon-brown-may-be-responsible-for-gold-bubble

 12. Geros avatar
  Geros 12/03/2012 01:31:29

  Είναι πολύ ενδιαφέρον το άρθρο για κάποιον όπως εγώ που πάντα με μάγευαν οι αστικοί μύθοι. Εδώ βλέπουμε την γέννηση ενός.
  Διαβάζοντας το άρθρο καταλαβαίνουμε ότι κάπου στο κείμενο που υπογράψαμε λέει ότι οι δανειστές μας έχουν δικαίωμα να κατάσχουν τον χρυσό που βρίσκεται στην τράπεζα της Ελλάδας. Και όλα αυτά τα λένε οι New York Times , όχι τα νέα του ψαροντούφεκου.
  Οπότε οι αναγνώστες σας θα το δεχτούν ως αλήθεια θα το διαδώσουν και έτσι ένας αστικός μύθος θα γεννηθεί.
  Ας εξηγήσω όμως γιατί είναι μύθος.
  Όπως με τους περισσοτέρους αστικούς μύθους υπάρχουν αρκετοί ενδιάμεσοι στην ιστορία δίνοντας περιθώριο στο σπασμένο τηλέφωνο να διαμορφώσει την τελική ιστορία. Το antinews αντέγραψε το Lew Rockwell (σοβαρό site ...), το Lew Rockwell αντέγραψε τους New York Times και οι New York Times αντέγραψαν την Λουκά Κατσέλη.
  Μια αστήρικτη υπόθεση μιας πολιτικού σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνης για τα χάλια μας μια και είχε συντάξει το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ , που κανένας (και πολύ σωστά ) δεν πήρε στα σοβαρά , μετατράπηκε σε βεβαιότητα !
  Η δανειακή συμφωνία ούτε στα ψιλά ούτε στα χοντρά γράμματα λέει ότι θα μας κατάσχουν τον χρυσό , η Κατσέλη μόνο είπε ότι ο όρος για παραίτηση από ασυλία της τράπεζας της Ελλάδας την κάνει να φοβάται ακόμα και αυτό.
  Χαζομάρα όταν το λέει η Κατσέλη (σιγά μην έρθουν με πολυβόλα και φορτηγά και φορτώσουν τον χρυσό), αλλα όταν έρχεται με την σφραγίδα των New York Times γίνεται σοβαρή είδηση.

 13. Γλαυξ avatar
  Γλαυξ 12/03/2012 02:17:28

  Εμείς πάντως αυτό που μάθαμε καλά είναι να φοβούμεθα τους πάντες.
  Η οικουμένη όλη έχει βαλθεί να μας εξοντώσει.
  Πιστεύει κανείς εχέφρων ότι με τέτοια μυαλά μπορούμε να κάνουμε έστω
  και ένα δειλό βήμα να βγούμε από το τέλμα;

 14. Χρυσος! avatar
  Χρυσος! 12/03/2012 03:14:42

  Εδω μια ερωτηση στην βουλη, το 2003, οπου βλεπουμε πώς η Νδ εβλεπε το θεμα της εκποιησης του χρυσου, τον Αυγουστο εκεινης της χρονιας.
  εχουν σημασια τα ερωτηματα που τιθενται απο τους 27 βουλευτες της.
  http://www.euro2day.gr/www.euro2day.gr/article/36040/ArticleDetails.aspx

 15. ΜΠΛΟΥΜ avatar
  ΜΠΛΟΥΜ 12/03/2012 03:19:30

  Εχω μιά απορία ρε παιδιά, αν μπορεί κανείς να μού την απαντήσει.....
  Πως γίνεται να υπογράφεται μιά συμφωνία η οποία γιά να ισχύσει πρέπει να γίνη συνταγματική αναθεώρηση?
  Δηλαδή την υπογράψαμε και έχει αρχίσει να ισχύει από τώρα, η δανειακή και τα μέτρα και δεν ξέρω γω τι άλλο αλλά η συνταγματική αναθεώρηση θα γίνη το 2013 (αν γίνη?).
  Τότε το σύνταγμα τι ισχύ έχη?
  Οχι πείτε μου,
  το βλέπω εγώ, το σχιζοφρένιασμα δεν το γλυτώνουμε από πολλές αποψεις.....
  Το ξεκίνησε ο καραμανλής και πάει και πάει.....

 16. ΜΠΛΟΥΜ avatar
  ΜΠΛΟΥΜ 12/03/2012 03:22:20

  Α! καλά, δεν ισχύει μάλλον.....

 17. Χρυσος! avatar
  Χρυσος! 12/03/2012 03:27:10

  Δειτε εδω πολλα αρθρα μαζεμενα σε οτι εχει σχεση με τον χρυσο
  http://www.whatgr.com/ap/ta-apo8emata-xrysoy.html

 18. Δεν έχει σημασία avatar
  Δεν έχει σημασία 12/03/2012 07:01:23

  Σιγά μη χρειαστεί να έρθουν με φορτηγά και πολυβόλα. Οι πουλημένοι που μας κυβερνούν θα τους τα στείλουν όπου τους ζητηθεί. Και εκεί βρίσκεται ακριβώς το πρόβλημα.

 19. sb avatar
  sb 13/03/2012 18:23:10

  Ποια τράπεζα της ελλάδας ρε παιδιά. Σε ερώτηση του βελοπουλου είχε απαντηθεί πως ο ελληνικός χρυσός δεμ βρίσκεται στην ελλάδα αλλά έχει δωθεί στο εξωτερικό για... φύλαξη.
  Θα στον κλέψουν απλά με την άρνηση τους να στον δώσουν πίσω
  Μύθος και αυτός, αστικός

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.