#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/01/2013 22:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η τρομοκρατία δεν αντιμετωπίζεται με διχασμούς των δύο εξουσιώνΤην ίδια ώρα που η χώρα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις γύρω από την τρομοκρατία και ένα πιθανό νέο χτύπημα, η αντιπαράθεση δικαστών και υπουργείου Δημόσιας Τάξης, δείχνει ξεκάθαρα γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που συνεχίζει να ασχολείται με τρομοκράτες.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, σε συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής είχε αφήσει αιχμές για δικαστές που ασχολούνται με τα τρομοκρατικά θέματα γιατί άφησαν ελεύθερους δύο συλληφθέντες για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο κ. Δένδιας είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι «χρήσιμο είναι να υπάρξει μια συνολική εικόνα για τον τρόπο που μία μειοψηφία λειτουργών της Θέμιδος επιλέγει να εθελοτυφλεί, απέναντι στην πρόκληση που συνιστά για το πολίτευμα και τη ζωή των πολιτών η ένοπλη τρομοκρατική δράση».

Φυσικά ο κ. Δένδιας δέχεται πιέσεις από τις αστυνομικές αρχές οι οποίοι βλέπουν ότι οι κόποι τους δεν πιάνουν τόπο. Συλλαμβάνουν δηλαδή τρομοκράτες κι αυτοί αφήνονται ελεύθεροι στη συνέχεια από τους δικαστές.

Τα παράπονα δεν αφορούν μόνο τους δύο φοιτητές που αφέθηκαν πρόσφατα ελεύθεροι. Τι να πει κανείς για τους Μαζιώτη και Ρούπα που έχουν εξαφανιστεί αφού αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου; Κι ενώ οι ίδιοι είχαν ομολογήσει την εμπλοκή τους στον Επαναστατικό Αγώνα;

Οι δηλώσεις Δένδια προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών η οποία σε μια σκληρή ανακοίνωση επισημαίνει: «Οι πολιτικοί γενικότερα και ειδικότερα εάν αυτοί αποτελούν και μέλη της κυβέρνησης οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκρατημένοι όταν αναφέρονται στους χειρισμούς ή στις αποφάσεις των Δικαστικών Λειτουργών. Δηλώσεις, που αποδοκιμάζουν ή επικροτούν τις δικαστικές αποφάσεις, ανάλογα με το εάν αυτές είναι ή όχι κατά περίπτωση αρεστές, επιβάλλεται να αποφεύγονται».

Και στη συνέχεια η ανακοίνωση απευθύνεται προς τον υπουργό: «Πολύ περισσότερο, δε, να αποφεύγονται δηλώσεις με απαξιωτικό για τους Δικαστικούς Λειτουργούς περιεχόμενο, όπως η πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, σε βάρος του Δικαστού (Προέδρου Εφετών), ο οποίος, ως ειδικός Ανακριτής, χειρίζεται τις υποθέσεις της τρομοκρατίας και ο οποίος, σημειωτέον, με τους μέχρι σήμερα χειρισμούς του, έχει αποδείξει, κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο, ότι διαθέτει το ηθικό ανάστημα και την τόλμη, που απαιτούνται και ότι ασκεί με ακεραιότητα και αυξημένη ευσυνειδησία τα ιδιαίτερα επαχθή και επικίνδυνα καθήκοντα, που έχει αναλάβει».

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σημειώνει ακόμη πως «παρόμοιες δηλώσεις και παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης προκαλούν κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών και αποτελούν πλήγματα στο Κράτος Δικαίου και στην ομαλή λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Άμεσα αντέδρασε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης το οποίο ανεπίσημα τονίζει: «Και οι κρίνοντες κρίνονται. Το σίγουρο είναι ότι εξαιτίας παραλείψεων μιας μειοψηφίας δικαστικών λειτουργών, σήμερα διαφεύγουν των συνεπειών του νόμου όχι μόνο τρομοκράτες, αλλά και κατηγορούμενοι για πάσης φύσεως εγκληματικές πράξεις. Τα φαινόμενα αυτά δυστυχώς δεν έχουν προκαλέσει την ανησυχία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εξ όσων γνωρίζουμε».

Κύκλοι του υπουργείου τόνιζαν ότι ο υπουργός διευκρίνισε στη συνέντευξή του ότι δεν στρέφεται κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικαστικών λειτουργών, αλλά αναφέρεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, «οι οποίες έχουν προκαλέσει τα εύλογα ερωτηματικά των Μέσων Ενημέρωσης, της κοινής γνώμης και κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου στη χώρα, μεταξύ των οποίων και πολλών δικαστών. Η απονομή της Δικαιοσύνης απαιτεί όντως αίσθηση του καθήκοντος. Αλλά αυτό αποδεικνύεται στην πράξη και όχι δια των ανακοινώσεων των δικαστικών ενώσεων».

Ενώ δηλαδή κάποιοι βάζουν βόμβες κι ετοιμάζονται να τινάξουν στον αέρα τη χώρα, άλλοι τσακώνονται σαν τα κοκόρια.

Ασφαλώς και υπάρχει πρόβλημα με ορισμένους δικαστές και με υποθέσεις τρομοκρατίας που δε χειρίστηκαν καλά. Όμως, σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή απαιτείται συνεργασία κι όχι συγκρούσεις. Η τρομοκρατία δεν αντιμετωπίζεται με διχασμούς των δύο εξουσιών. Όποιος φταίει θα πρέπει να πληρώσει, αλλά όχι τώρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 21/01/2013 23:14:57

  Δηλαδή τι εννοούν οι Δικαστικοί, ότι οι αποφάσεις που παίρνονται (ή που δεν παίρνονται), είναι σωστές και οι αποφυλακίσεις λόγο παρελεύσεως της προθεσμίας προφυλακίσεως , ακόμα σωστότερες;

 2. Απορών avatar
  Απορών 22/01/2013 00:42:39

  Δυο γάιδαροι μαλλώνανε σε ξένον αχυρώνα! Η εκτελεστική εξουσία μέμφεται τη δικαστική εξουσία (οι γάιδαροι) ενώ ευθύνη της δικαστικής εξουσίας είναι να εφαρμόζει τυφλά τους νόμους για τους οποίους υπεύθυνη είναι η νομοθετική εξουσία!
  Και κανενός η ανακοίνωση ή δήλωση δεν αναδεικνύει αυτό το γεγονός δείγμα του πόσο χαμηλής ποιότητας είναι η δημοκρατία μας η οποία δεν έχει καταφέρει καν να προχωρήσει στον ουσιαστικό διαχωρισμό των εξουσιών. Η κ. Δένδιας ομιλεί ως... διευθυντής / εντολοδότης προς τους δικαστές, οι δικαστές αμύνονται ως... συνδικαλιστές (αντί να του πούνε "ως Υπουργός θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι εμείς εφαρμόζουμε τη νομοθεσία άρα αν η Βουλή ψήφιζε ότι η τρομοκρατία είναι νόμιμη εμείς θα έπρεπε να τους αθωώσουμε άρα τα παράπονά σας στη Βουλή").
  Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τί συμβαίνει σε αυτήν τη χώρα... ούτε τα προσχήματα δεν κρατάμε;

  • Απορών avatar
   Απορών @ Απορών 22/01/2013 13:00:50

   Ο κ. Δένδιας...

 3. Karenin avatar
  Karenin 22/01/2013 01:25:06

  Εγκαλεί την δικαιοσύνη γιατί... δεν συντάσεται με το δημόσιο αίσθημα όπως το αντιλαμβάνωνται οι ''εθνικά υγιείς δυνάμεις'' του τόπου.

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Karenin 22/01/2013 11:54:01

   Την ψυχραιμια του εγκαλεί όπως και όλοι μας!
   Εχει παραγίνει το κακό με την ΤΥΦΛΗ δικαιοσύνη που δίνει αδειες σε ισοβίτες και αφήνει στο 18μηνο τρομοκράτες.

 4. ΚΜ avatar
  ΚΜ 22/01/2013 04:49:56

  Δηλαδή το δικό σου το αίσθημα συριζαίε τί λέει; Ότι καλώς αφέθηκε να παρέλθει το 18μηνο για τα ενάρετα αυτά προσώπατα;

 5. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 22/01/2013 11:53:51

  Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι δικαστές τάχουν πάρει στο κρανίο με τις μειώσεις των αποδοχών τους και κάποιοι έχουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό το "σύνδρομο του θεού" ώστε να επιχειρήσουν να πλήξουν σε αντίποινα την εκτελεστική εξουσία με τις αποφάσεις τους ή την αδράνειά τους.

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ MAYRO XABIARI 22/01/2013 11:55:34

   Την κοινωνία χτυπάνε ετσι ,όχι την κυβερνηση.
   Μεχρι να (ξανα)πιαστούν μετρα χτυπήματα και πτώματα

 6. ANORFOGRAFOS avatar
  ANORFOGRAFOS 23/01/2013 14:58:29

  οταν η εκτελεστικη εξουσια τοσο εξοφθαλμα μπαινει στα χωραφια της δικαστικης εξουσιας κατι δεν παει καλα σε αυτη τη δημοκρατια αν δεν το βλεπουνε καποιοι ειναι οι κομματικες παρωπιδες ε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.