#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/05/2012 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η τιμωρία του Άκη δεν φτάνει - οι μιζαδόροι κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροιΠαρά το γεγονός ότι ικανοποιείται μερικώς η κοινή γνώμη με τη φυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου και την παραδοχή ουσιαστικά από την πολιτεία της λεηλασίας που γινότανε επί σειρά ετών από τον κρατικό κορβανά, διάχυτη παραμένει η βεβαιαότητα ότι ο Άκης είναι σταγόνα στον ωκεανό στα όσα κατασπάραξαν από το Ελληνικό κράτος ορδές συμμοριών ελληνικών και ξενών συμφερόντων.

Πακτωλός χρημάτων έφυγαν από τα κρατικά ταμεία και οδηγήθηκαν σε εξωτικούς και άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιτήδειων κρατικών αξιωματούχων, πολιτικών, υπουργών, επιχειρημτιών και κάθε είδους «τσιράκι» που συνωστιζόταν στα γραφεία τους.

Οι μέθοδοι που ακολούθησαν είναι πολλές και ορισμένες απο αυτές είναι οι ακόλουθες :

Μεγάλος αριθμός προμηθειών χαρακτηριζόντουσαν ως ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ όπως το Νέο Μαχητικό Αεροσκάφος (Ν.Μ.Α), τα Αερομεταφερόμενα Συστήματα Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (Α.Σ.Ε.Π.Ε, ERRIYE), τα Πυραυλικά Σσυστήματα, τα Αντιαεροπορικά Μικρής Εμβέλειας (SHORADS), που αποτελούν χαρακτηριστική περίπτωση μη τήρησης καμίας διαδικασία τόσο η προμήθεια των TOR-M1 όσο και των CROTALLE, τα ΑΡΜΑΤΑ κ.ά. χωρίς να ανταποκρίνεται η υφή τους στην έννοια του νόμου περί μυστικότητας (γνωστά οπλικά συστήματα και εκτενώς αναφερθέντα από όλα τα Μ.Μ.Ε). Αντικειμενικός σκοπός ήταν να λειτουργήσουν με διαπραγματεύσεις τύπου «παζάρι» για να εξασφαλίσουν όχι καλύτερους όρους αλλά μεγαλύτερες μίζες.

Άλλα χαρακτηριζόντουσαν ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για τον προαναφερθέντα λόγο.Τόσο ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ώστε στον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-4 από τους Γερμανούς  να υφίσταται χρονοδιάγραμμα ως ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΟΡΟΣ για ολοκλήρωσή του μέχρι το 2000, τα πρώτα αεροπλάνα να παραδίδονται το 2003 και μέχρι σήμερα να έχει εκκρεμότητες το πρόγραμμα. Όσον αφορά το κόστος να εκτοξεύεται στο διπλάσιο από τις εκ των υστέρων επιβαρύνσεις και μεθοδεύσεις.

Μεγάλος αριθμός ΚΑΤ’ ΑΝΑΘΕΣΗ προγραμμάτων, όπως το Τροχαίο υλικό (UNIMOK), συστήματα συλλογής πληροφοριών  (ASTAC PODS) για τα αεροσκάφη RF-4(που αποσύρονται), προμήθεια μεταχειρισμένων  βλημάτων Αέρος – Αέρος AIM-9L/I-1 από την Γερμανία ακριβότερα από τα αντίστοιχα σύγχρονα καινούργια βλήματα και πολλών άλλων.

H ΓΔΕ υποκαθιστά, συμπληρώνει και διορθώνει αποφάσεις των Ανωτάτων Συμβουλίων των Κλάδων, όπως η περίπτωση των TPQ-37, η ενσωμάτωση του EUROFIGHTER στα υποψήφια Ν.Μ.Α κλπ. και χαρακτηρίζει πολλές εξ αυτών ως εμπορικές αντί διακυβερνητικές, προκειμένου να έχει μεγαλύτερη ευελιξία «παζαριού». Ακόμη και προμήθειες μέσω FMS τις προωθεί  με εμπορική χρηματοδότηση για να εξασφαλίσει τις μίζες.

Αρκετά από τα προμηθευθέντα οπλικά συστήματα  δεν έχει εξασφαλιστεί η συντήρησή τους και υπολειτουργούν, δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και είναι υποβαθμισμένα, ενώ μερικά όπως τα TPQ-37 και τις φωτομηχανές  KS-127 αποπληρώνονται αλλά δεν δύναται να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό που αγοράστηκαν.

ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ

Όμως το χειρότερο όλων είναι ότι σε όλες τις συμβάσεις προβλέπεται έναρξη αποπληρωμής των δανείων (με τα οποία γινόταν η προμήθεια) μετά από 5ετή περίοδο «χάριτος» με μεγάλα ποσά προκαταβολής και ταχεία εκταμίευση του συνόλου των χρημάτων. Δηλαδή αγόραζαν  εκ του ασφαλούς αφού άλλοι θα έπρεπε να τα εξοφλήσουν, ενώ εξασφάλιζαν και τα «οφέλη» τους ανεξάρτητα εάν έτσι επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τον κρατικό προϋπολογισμό με μεγαλύτερα τοκοχρεωλύσια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Alldaynews avatar
  Alldaynews 03/05/2012 09:44:09

  Για να γινει καθαρση πρεπει να μπουν πολλοι μεσα.Θυμαστε στην Ιταλια πως έγινε η καθαρσηο Δικαστης Ντι Πιετρο γέμισε τις φυλακες απο δαυτους και μπορεσε να ξεβρωμισει το πολιτικο τους συστημα αλλο αν μετα επεσαν στην αγκαλια του Μπερλουσκονι αλλα μεσα μπηκαν πολλοι εδω μονο ενας??Μαλλον κανενας ομως γιατι μετα τις εκλογες γυρω στο 20 Μαη τον βλεπω να βγαινει.Ξέρετε γιατι??Γιατι ξερει πολλα και το συστημα θελει να προστατευτει.
  Περαστικα μας

 2. Το όνομα του Ρόδου avatar
  Το όνομα του Ρόδου 03/05/2012 11:03:29

  Ναι, αγαπητέ Factorx έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα με ποιό σημαντικό αυτό που αναφέρεις, για την υποστήριξη των προγραμμάτων (follow on support). Αξίζει να ερευνήσει κάποιος πότε άρχισε η αποπληρωμή συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Θα διαπιστώσει ότι 2005-2009 πληρώθηκαν αστρονομικά ποσά. Το μυστικό ξέρεις των μιζαδόρων είναι η παραγκελία τεχνολογίας που δεν έχει αναπτυχθεί. Για να το κάνω κατανοητό. Ζητάς τα υποβρύχια 214 με συστήματα που η εταιρεία σου λέει ότι το λογισμικό θα αναπτυχθεί σε ένα δύο χρόνια και βέβαια την ανάπτυξη την πληρώνεις χρυσαφένια και επιπλέον δεν την διεκδικείς. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΖΑ. Να θυμηθούμε ότι το σύστημα αυτοπροστασίας του μαχητικού Μ-2000-5 αναπτύχθηκε με πέντε χρόνια καθυστέρηση, ενώ τα αεροπλάνα ήταν έτοιμα. Το αντίστοιχο σύστημα των F-16 δεν τοποθετήθηκε ΠΟΤΕ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ τι έχει γίνει; Σωστά αναφέρεις την αναβάθμιση των F-4 και την καθυστέρηση των Γερμανών. Μέγα σκάνδαλο. Παραλάβαμε τα F-4 αναβαθμισμένα όταν παγκοσμίως αποσύρονταν. Ποιός το έψαξε;
  Η χώρα μας αγαπητέ Factox αγόρασε όπλα μετά τα Ίμια μεχρι το 2004, για να υλοποιήσει ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Με μια διαφορά. Σημερα όλα της τα όπλα τα έχει απαξιώσει, ενώ οι λογαριασμοί κάποιων είναι αξιωμένοι.

 3. Νικολάκη εφέντης avatar
  Νικολάκη εφέντης 03/05/2012 11:25:43

  Το θέμα είναι τί έκανε η ΝΔ. Να αραδιάζουμε «σκοτεινές» αγορές τώρα τί νόημα έχει; Πού ήταν ο Μεϊμαράκης; Εκ της θέσεως του έπρεπε να τις «κυνηγήσει» και τα ταυτόχρονα να λύσει τα θέματα ώστε οι ΕΔ να παραλάβουν πολύτιμο εξοπλισμό, απαραίτητο για την στοιχειώδη εκπλήρωση των αποστολών τους. Πέστε μου τι έκανε στο Υπουργείο! Σε κάτι τέτοια πράγματα στηρίζεται ο Καμμένος! Πού είναι η όρεξη των στελεχών της ΝΔ να παλέψουν, έστω να αναδείξουν τα θέματα; Αν ένας τύπος σαν τον Καρχιμάκη έψαχνε τα ΦΕΚ κι έκανε ζημιά στην ΝΔ, εμείς τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αν είχαμε την όρεξη να «βραχούμε»; Κι αυτό κύριοι είναι και νόμιμο και ηθικό!

  Και να ήταν μόνο οι εξοπλισμοί… Τα ποσά που «φαγώθηκαν» στους εξοπλισμούς είναι πολύ λιγότερα από αυτά των δημοσίων έργων ή της υγείας. Απλά κάνουν «μπαμ» γιατί μιλάμε για περιορισμένο αριθμό συμβάσεων πολύ υψηλού τιμήματος. Επιπλέον, έκανε τίποτα η ΝΔ για το χρηματιστήριο, ή άφησε τον μακαρίτη τον Έβερτ να το κυνηγάει μόνος του;

  Και προσέξτε, ότι έπεσαν μίζες στα εξοπλιστικά δεν σημαίνει δεν αγοράζω τίποτα. Όταν μιλάμε για κυριαρχικά δικαιώματα, ΑΟΖ κλπ κλπ, σημαίνει ότι κοιτάμε να έχουμε στοιχειώδη άμυνα γιατί την ελευθερία μας δεν την βρήκαμε στα γαριδάκια… Το λέω αυτό με την ευκαιρία του άρθρου γιατί πολλοί τα συγχέουν αυτά τα ζητήματα. Όταν λοιπόν το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ θα αναγκαστεί να πάρει θέση, από την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση, για τις νέες περικοπές, ας αφήσει και κανένα κονδύλι για καύσιμα, καμιά σφαίρα, κανένα ανταλλακτικό. Π.χ., το κονδύλι για τις λειτουργικές δαπάνες για το ΠΝ το 2010 ήταν 250 εκατ. ευρώ και το 2011 180 εκατ. ευρώ. Τα σκάφη του ΠΝ (13 φρεγάτες όλες κι όλες – η 14η είναι εκτός από έλλειψη βασικών ανταλλακτικών) δεν κινούνται με πανιά αλλά με diesel, έτσι; Μην ξεχνιόμαστε…

  ΥΓ
  Έχω Εθνική συνείδηση, πιστεύω στην αξία της καθώς επίσης και στις Ελληνικές αρχές μας. Πιστεύω στην αξία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που μας έχει ωφελήσει σε πάρα πολλές μορφές της κατά την διάρκεια της ιστορίας μας. ψήφιζα πάντα ΝΔ, ενσυνείδητα, θεωρώντας ότι από τους άλλους ήταν καλύτερη για την χώρα μας. Όμως τώρα πια δεν φτάνει αυτό. Πρέπει να είναι η βέλτιστη λύση. Και σας ρωτάω, θεωρείτε τον γιο του Ψυχάρη σοβαρή λύση; Δεν σας προσβάλλει η παρουσία ενός ανθρώπου έχει καλοπεράσει και καλοπερνάει στην πλάτη μας;

 4. TED avatar
  TED 03/05/2012 17:53:51

  ERIEYE

  CROTALE

  UNIMOG

  είναι τα σωστά ονόματα.

  Επί της ουσίας φυσικά έχετε 100 % δίκιο.

 5. FALCON avatar
  FALCON 03/05/2012 18:36:36

  H ΠΑΡΑΓΚΑ έχει, αρχή 1996 , συνέχεια διότι υπάρχουν πολλοί εμπλεκόμενοι και ορισμένοι είναι μπροστά μας ειδικά στα προγράμματα που προαναφέρθηκαν και δεν έχει τέλος. Άλλη παραγγελία που έγινε ήταν των δύο φωτoμηχανών KS-127 για τα αεροσκάφη RF-4 που αγοράσθηκαν με κάποια εκκατομύρια Ευρώ και δεν τοποθετήθηκαν ποτέ στα αεροσκάφη διότι ήταν ακατάλληλες. Ποιος ήταν ο συντάκτης της εισήγησης ; H προμήθεια των δύο Εξομοιωτών πτήσεων των αεροσκαφών F-16 blck 30 – blck 50 όπου και εκεί αφού έβαλαν χέρι και κατέστρεψαν το αμερικάνικο το 1999 που είχε παραληφθεί το 1990 πήραν το λογισμικό για να φτιάξουν δύο νέα που ακόμα και σήμερα έχουν προβλήματα. Ποιος ήταν ο εισηγητής ; Eάν ψάξουμε τις υπογραφές από τον συντάκτη μέχρι και το τελικό υπογράφοντα θα δούμε πολλούς κοινούς παρονομαστές σε όλες τις περίεργες προμήθειες που συνδέονται με τη μίζα και τη διαφθορά , οι οποίοι υπάρχουν ακόμα και σήμερα, ενώ όποιος είχε διατυπώσει άλλη άποψη για το συμφέρον της πατρίδας πήγαινε σπίτι του. Όλοι αυτοί δεν είναι μακριά που τα σχεδίασαν και τα υλοποίησαν , ακόμα και σήμερα είναι μέσα στο σύστημα, επιβίωσαν επί ΠΑΣΟΚ και προσπαθούν να επιβιώσουν με την νέα διακυβέρνηση ζητώντας προαγωγές και θέσεις κλειδιά ώστε να συνεχίσουν το έργο τους με την υποστήριξη των τέως κολλητών , αλλά και με την κατάλληλη προσέγγιση σημερινών πολιτικών. Αν δεν μπει τάξη στο σύστημα προμηθειών, αν δεν αλλάξει θεσμικά το ΥΕΘΑ και να γίνει ένα ΥΕΘΑ και ένα ΥΦΕΘΑ προμηθειών – εξοπλισμών , αν δεν εξοστρακισθούν όλοι αυτοί που έχουν εμπλακεί με την Παράγκα και συνεχίζουν να ελέγχονται από αυτήν. Αν δεν αποκατασταθούν οι αδικίες των διωχθέντων αξιωματικών που υπερασπίσθηκαν τα συμφέροντα της πατρίδας έναντι της παράγκας, τότε γιατί τοποθετήθηκε ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ; Πότε επιτέλους η Νέα Δημοκρατία θα βρεί το θάρρος να αποκαταστήσει τις αδικίες ικανών αξιωματικών που το λάθος τους ήταν ότι δεν ανήκαν στην παράγκα και δεν ήταν ΠΑΣΟΚ ;
  Ο Πρόεδρος έδωσε το στίγμα , τα ΛΑΜΟΓΙΑ , Η ΜΙΖΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΕΛΟΣ γι αυτό ψηφίζουμε ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

 6. ΣΙΝΙΑΛΟ avatar
  ΣΙΝΙΑΛΟ 03/05/2012 18:55:09

  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΘΕΛΕΙ ΒΙΒΛΙΟ. ΑΕΡΟΣΤΡΩΜΝΑ, SUZANA, ΟΠΛΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΜΕΙΖΟΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΩΝ TOR M1, ΤΟΥ Κ.ΠΕΡΑΤΙΚΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΤΟΥ Σ. ΣΟΝΤΕΡΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ. ΟΣΟΙ ΤΑ ΦΩΝΑΖΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΝ. ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΗΤΟΝ. Η ΠΡΑΞΗ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.