Η τελική μάχη με την τρόικα ξεκινά
29/09/2014 11:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η τελική μάχη με την τρόικα ξεκινά

Για ακόμη μια φορά, ελπίζουμε και τελευταία, η τρόικα φτάνει στην Αθήνα και όπως λένε οι πληροφορίες, είναι… αγριεμένη.

Για ακόμη μια φορά, ελπίζουμε και τελευταία, η τρόικα φτάνει στην Αθήνα και όπως λένε οι πληροφορίες, είναι… αγριεμένη. Κοινότυπο, θα πει κανείς, κάθε φορά το ίδιο αγριεμένη είναι, βάζει ψηλά την ατζέντα και πιέζει μέχρι να πετύχει αυτά που θέλει.

Το ίδιο έργο το έχουμε δει σε τόσες επαναλήψεις που ούτε το Παρά Πέντε δεν έχει μεταδοθεί τόσες πολλές φορές. Ωστόσο, η αυριανή έναρξη των διαπραγματεύσεων έχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα. Κατ’ αρχάς φαίνεται ότι θα είναι η τελευταία υπό την παρούσα μορφή της. ΕΕ και ΕΚΤ τελειώνουν το πρόγραμμά τους στα τέλη του χρόνου ενώ ετοιμάζεται και το διαζύγιο με το ΔΝΤ, επομένως, δεν θα υπάρχει λόγος να ξαναδούμε τον Τόμσεν, τον Γκογιάλ, τον Μορς και τους άλλους στην Αθήνα. Αυτό δε σημαίνει ότι επιτήρηση δεν θα υπάρχει, αλλά θα έχει τη μορφή μια tasce force που θα μας λέει που πάμε διότι, όπως όλοι ξέρουμε, η Ελλάδα χύνει εύκολα την καρδάρα με το γάλα.

Επί της ουσίας, όμως, η ατζέντα που βάζει για τελευταία φορά η τρόικα είναι πράγματι σκληρή. Μιλά για 1.000 προαπαιτούμενα που πρέπει να ολοκληρωθούν όταν πριν μερικές ημέρες αυτά δεν ήταν πάνω από 150. Τι είναι όλα αυτά και ποιους εξυπηρετούν άραγε; Μήπως είναι τελικά ρουσφέτια και διευθετήσεις σε ντόπιους επιχειρηματίες - «κουκουλοφόρους» που λειτούργησαν όλα αυτά τα χρόνια ως καλοί σύμμαχοι της τρόικας;

Για παράδειγμα ποιον εξυπηρετεί η υπόθεση των ομαδικών απολύσεων όταν η ίδια η αγορά έχει αυτορυθμιστεί; Και πώς μπορεί να μιλά κανείς για ομαδικές απολύσεις όταν η ανεργία έχει φτάσει στο 27%; Δηλαδή θα αλλάξει ο νόμος και οι επιχειρηματίες θα αρχίσουν να απολύουν ομαδικά; Θα γίνει κοινωνική επανάσταση, δεν το καταλαβαίνουν;

Μιλά επίσης η τρόικα για μη βιώσιμα ασφαλιστικά ταμεία κάτι που κρύβει νέα μείωση στις συντάξεις, με την κατώτερη από τα 350-360 να πέσει στα 320 ευρώ για να… σωθούν τα ταμεία. Έτσι θα σωθούν δηλαδή; Διαλύοντας κι άλλο τους συνταξιούχους; Δεν είδαν τα στοιχεία ότι 2,5 εκατ. Έλληνες είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας και άλλοι 3,8 εκατ. είναι λίγο πάνω από αυτό το όριο και κινδυνεύουν άμεσα;

Από την άλλη οι τροικανοί μιλούν για διάλυση ταμείων και την ίδια στιγμή ζητούν ακόμη μια μείωση ασφαλιστικών εισφορών που βεβαίως δρα υπέρ των εργοδοτών. Κερδίζουν δηλαδή αυτοί και χάνουν εισπράξεις τα ταμεία που διαλύονται και πρέπει να χρηματοδοτηθούν από τον προϋπολογισμό. Αυτό δεν είναι ρουσφέτι της τρόικας;

Το επόμενο σκληρό πακέτο της τρόικας που θα πέσει στο τραπέζι είναι φυσικά οι φοροελαφρύνσεις. Η κυβέρνηση ετοιμάζει μειώσεις σε φόρους στα ακίνητα, διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, μειώσεις στα τεκμήρια κ.λπ. Αυτονόητα πράγματα δηλαδή για μια χώρα που έχει κάνει απίστευτες θυσίες. «Φέρτε ισοδύναμα», λέει η τρόικα κυνικά, εννοώντας βάλτε κι άλλους φόρους, κάντε κι άλλες περικοπές. Αντί να αλλάξει τους στόχους για το πλεόνασμα του 2015, αντί να μειώσει τις προβλέψεις για το ρυθμό ανάπτυξης απαιτεί κι άλλη λιτότητα.

Και την ίδια στιγμή μιλά για δημοσιονομικό κενό 2 δις όταν η κυβέρνηση λέει ότι δεν θα είναι πάνω από 500 εκατ. Έτσι δε μπορεί σίγουρα να γίνει διαπραγμάτευση, όταν ο ένας είναι αδιάλλακτος και ο άλλος έχει πετύχει απίστευτα πράγματα και ζητά ανάσες.

Λόγω και της μεγάλης διαφοράς η διαπραγμάτευση για τον προϋπολογισμό αναμένεται να μονοπωλήσει την πρώτη φάση του ελέγχου, η οποία ολοκληρώνεται στις 8 Oκτωβρίου. Aπό το υπουργείο Oικονομικών τονίζουν πως ανάλογη διαφορά για το δημοσιονομικό κενό υπήρξε και στην περσινή διαπραγμάτευση, με την τρόικα τελικά να αποδέχεται τις ελληνικές θέσεις. Προσθέτουν πως δεν τίθεται θέμα λήψης οριζόντιων μέτρων και υπενθυμίζουν ότι φέτος θα υπερκαλυφθεί ο στόχος του Mνημονίου για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,5% του AEΠ (2,73 δισ. ευρώ), όχι όμως και αυτός του Mεσοπρόθεσμου (2,3% του AEΠ).

Eπιπρόσθετα στο υπουργείο πιστεύουν ότι πρέπει να αναθεωρηθούν στο σύνολό τους οι στόχοι που έχουν μπει στο Mνημόνιο για το πρωτογενές πλεόνασμα έως το 2022. Kι αυτό γιατί είναι εξαιρετικά υψηλοί, άνω του 4% και για τα έξι χρόνια από το 2016 και μετά. O πήχης είχε μπει τόσο υψηλά προκειμένου να διασφαλιστεί η μείωση του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα.

Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι γνωστές. Όχι σε μαζικές απολύσεις, όχι σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ναι σε ελαφρύνσεις σε χιλιάδες πολίτες, όχι σε άνοιγμα του ασφαλιστικού και του εργασιακού, ναι σε 72 έως 100 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Συγκεκριμένα το «πακέτο» της κυβέρνησης περιλαμβάνει:

- Διατήρηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι και το 2016 αλλά «ψαλιδισμένη» τουλάχιστον κατά 30% από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Με αυτόν τον τρόπο ενδεικτικά όσοι έχουν εισοδήματα από 13.000 έως και 20.000 ευρώ θα πληρώσουν από 39 έως 60 ευρώ

- Νέες αντικειμενικές αξίες μεσοσταθμικά μειωμένες περίπου 15%, που θα επιφέρουν μείωση και στον ΕΝΦΙΑ, με ταυτόχρονες αλλαγές στο πόθεν έσχες που θα εφαρμόζεται όχι στην αντικειμενική αξία του ακινήτου όπως ισχύει σήμερα αλλά στην πραγματική τιμή πώλησης του ακινήτου

- Αλλαγή προς τα κάτω των φορολογικών συντελεστών και για ιδιώτες και για τους επιχειρηματίες.

Για τους ιδιώτες το 42% θα κατέβει στο 32% και ο συντελεστής φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων θα περιοριστεί σταδιακά από το 26% στο 15%.

- Διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ τόσο στην εστίαση όσο και στα νησιά

- Νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση, έως 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

ΣΧΟΛΙΑ

 1. danas avatar
  danas 29/09/2014 12:15:37

  Εγώ καταλαβαίνω δλδ οτι πάμε σε εκλογές. Δεν γίνεται να κάτσει να τα συζητήσει αυτά με την τροικα. Πάμε σε εκλογές βγαίνει ο τσίπρας μας λέει τί θα κάνει, βγαίνει ο σαμαράς μας λέει τί θα κάνει και αποφασίζουμε. Και μετά ο θεός βοηθός.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ danas 29/09/2014 13:41:48

   Εγω παλι καταλαβαινω οτι οταν καποιος πιεζει (βλ τροϊκα) πρεπει να ψαξεις να βρεις ποιος τον διαταζει να πιεζει και γιατι; Νοιαζονται αυτοι για τα ψιχουλα που θα προκυψουν απο τους εξορθολογισμους η κοπτονται για να ειμαστε συνεπεις στα χρεη μας απεναντι της Ευρωπης; η για να γινουμε μια ευνομουμενη χωρα; εδω πραγματικα γελαμε...... Αν βαλει ο Ελληνας το μυαλο του να δουλεψει-που σπανια το κανει γιατι βλεπει μονο το δεντρο-μπορει και να καταλαβει οτι τωρα οι επικυριαρχοι προχωρουν σε διορθωτικη κινηση των λαθων τους. Εμεις παιζουμε ....καθυστερησεις και αυτο δεν συμφερει για το ματς, πρεπει οι δυο ομαδες που μαχονται να φερουν αποτελεσμα γιατι μονο ετσι θα προχωρησουν τα σχεδια...

 2. MoonWalk avatar
  MoonWalk 29/09/2014 12:17:08

  Η Τρόϊκα κάνει τη δουλειά της. Προσπαθεί με μία σε όλα τα επίμαχα μέτωπα συντονισμένη επίθεση, να ισοπεδώσει ό,τι προφταίνει. Η κυβέρνηση καταλαβαίνει οτι δεν έχει περιθώρια υποχωρήσεων πια;

 3. Seagull avatar
  Seagull 29/09/2014 12:43:12

  Ευτυχώς που θα φύγει η τρόϊκα μετά τη αξιλόγηση αυτή και θα τελειώσουν και τα μνημόνια και οι δεσμεύσεις, θα μας αφήσει δώρο τα χίλια προαπαιτούμενα αλλά δεν βασιέσαι, νάχουμε κάτι να ασχολούμαστε. Αρχίζω να πιστεύω ότι ένας Τσίπρας θα τους κάνει καλό και μάλιστα στην χειρότερη εκδοχή του, Στρατούλης + Λαφαζάνης + Μηλιός, τουλάχιστον, έτσι για ορεκτικό.

  • ΣΟΛΩΝ avatar
   ΣΟΛΩΝ @ Seagull 29/09/2014 14:19:05

   Εγώ φίλε Seagul ψάχνοντας ελαφρυντικά στοιχεία για τον Σαμαρά, επειδή δεν θέλω να πιστέψω οτι είναι τελικά, εκτός απο ομόσταυλος και ισάξιος με τον ΓΑΠ, καταλήγω οτι επίτηδες τους οδηγεί όπως λες στον Τσίπρα και τους Στρατούλη + Λαφαζάνη + Μηλιό, τουλάχιστον, έτσι για ορεκτικό. Και μετά ο Τσίπρας και η ομάδα του δεκαπενταμελούς (Διότι αυτός έχει την ομάδα του απο τότε, και δεν είναι ενας κούκος σαν το Σαμαρά) θα τους περάσει στο κύριο πιάτο λέγοντάς τους οτι εσείς δημιουργήσατε το πρόβλημα, ενώ όπως είπε ο προφεσσόρε Ρομάνο Πρόντι μπορούσατε να το λύσετε σε 5 λεπτά, εμάς μας καταστρέψατε που και να θέλαμε δεν μπορούμε πια να σας το λύσουμε,και είμαστε Αριστεροί και δεν λύνουμε καπιταλιστικά προβλήματα, λύστε το μόνοι σας τώρα... Αν μας διώξουν απο το Ευρώ τώρα ειδικά, δεν θα χάσουν μόνο 300 αλλά 500 δις σε μετρητά. Και πόσα τρίς απ' τα χρηματιστήρια δεν σου λέω, φαντάσου μόνος σου... Και αφού μια τράπεζα έσκασε και κόντεψε να διαλυθεί η Αμερική που δεν συνήλθε ακόμα, σκέψου να σκάσει το 12ο ιδρυτικό μέλος της ΕΕ... Ήδη το ευρώ απο 1,41 που ήταν προ τριμήνου έφτασε στο 1,25 και η ελεύθερη πτώση του συνεχίζεται, ενώ η Γερμανία σίγουρα το 2015 θα έχει ύφεση σαν εμάς και η Γαλλία 120% χρέος...

   • Seagull avatar
    Seagull @ ΣΟΛΩΝ 29/09/2014 14:46:31

    Για τον Σαμαρά δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει ούτε αν θέλει να παραδώσει την καυτή πατάτα που φως φανάρι τον τσουρουφλίζει πλέον... Το ότι ένας Σύριζα με τις συνιστώσες σε πλήρη διάταξη + ΑΝΤΑΡΣΥΑ +ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ και δεν ξέρω ποιοί άλλοι χρειάζεται να κάτσουν απέναντι από την τρόϊκα και απέναντι από τους εταίρους μας στις Βρυξέλλες, το θεωρώ προαπαιτούμενο πλέον, γιατί ο εμπαιγμός τους, η υποκρισία και η διπροσωπία τους δεν πάει άλλο, είναι απλώς " γομάρια " όπως είχε πει και ένας βουλευτής .. Πέντε χρόνια ρε φίλε λένε ότι λύνουν προβλήματα και κάνουν μεταρρυθμίσεις και το ασφαλιστικό είναι άλυτο λέει ακόμα, καταρρέουν τα ταμεία και πάμε σε καινούργιο χάος, τι να λέμε τώρα.

    • ΣΟΛΩΝ avatar
     ΣΟΛΩΝ @ Seagull 29/09/2014 15:49:13

     @Seagull Και να αδερφέ μου
     που μάθαμε να κουβεντιάζουμε
     ήσυχα, ήσυχα κι απλά.
     Καταλαβαινόμαστε τώρα
     δε χρειάζονται περισσότερα.

     Κι αύριο λέω θα γίνουμε
     ακόμα πιο απλοί.
     Θα βρούμε αυτά τα λόγια
     που παίρνουνε το ίδιο βάρος
     σ’ όλες τις καρδιές,
     σ’ όλα τα χείλη,
     έτσι να λέμε πια
     τα σύκα σύκα
     και τη σκάφη σκάφη.

     Κι έτσι που να χαμογελάνε οι άλλοι
     και να λένε:
     "Τέτοια ποιήματα
     σου φτιάχνω εκατό την ώρα".
     Αυτό θέλουμε κι εμείς.
     Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε
     για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου,
     απ’ τον κόσμο.
     Εμείς τραγουδάμε
     για να σμίξουμε τον κόσμο. Γιάννης Ρίτσος

   • George N avatar
    George N @ ΣΟΛΩΝ 29/09/2014 15:12:47

    Η τρόικα δημιούργησε το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας? Πως θα δημιουργηθεί πρόβλημα στις αγορές όταν το χρέος της Ελλάδας το έχει ο επίσημος τομέας? Γιατί να σε διώξουν από το Ευρώ? Μένεις και σε κατάσταση default αλλά και χωρίς επιδοτήσεις από την ΕΕ μέχρι να ξαναλλάξει η κυβέρνηση. Η Αριστερή πτέρυγα του Συριζα δεν είναι αυτή που θέλει να μειωθεί το χρέος στα 100 δις ώστε να μπορεί η Ελλάδα να το.....ξεχρεώσει?!! Λες και μας το ζήτησε κανείς. Να δω τον Λαφαζάνη να βγάζει από την σακούλα 100 δις και να τα μετράει στον Ντράγκι και θα τα έχω δει όλα....

    • ΆλυτηΕξίσωση avatar
     ΆλυτηΕξίσωση @ George N 29/09/2014 15:39:35

     '' Η τρόικα δημιούργησε το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας?'' Όχι βέβαια. Απλά η τρόικα ήρθε, σε συνεννόηση με τους λοιπούς συμφεροντολόγους ''σωτήρες'', για να το διαχειριστεί εις βάρος μας και να επωφεληθούν τα μάλα όλοι οι ...ενδιαφερόμενοι, αδιαφορώντας για τις τραγικές επιπτώσεις των αξιώσεών τους, στην Ελληνική κοινωνία.

     • Seagull avatar
      Seagull @ ΆλυτηΕξίσωση 29/09/2014 16:36:52

      Σαφώς και το δημιούργησε η τρόϊκα, ποιός το δημιούργησε, πρώτα χτυπάνε τα κοράκια και μετά στέλνουνε τον νεκροθάφτη, ΔΝΤ και λοιπούς συγγενείς.

     • ΆλυτηΕξίσωση avatar
      ΆλυτηΕξίσωση @ Seagull 29/09/2014 17:29:07

      Το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας αγαπητέ, το δημιούργησε ο ανεξέλεγκτος πολυετής υπερδανεισμός των αφρόνων, που πρόσφερε στον εθνάρχη Σημίτη την ευκαιρία, να μαγειρέψει με την Goldman Sacks τις ''προϋποθέσεις'', ώστε να παραδοθούμε υποτελείς, σιδηροδέσμιοι και ανήμποροι, στο ΔΝΤ, στις Τρόϊκες και στους μεγαλόψυχους ...εταίρους, δανειστές, τοκογλύφους. Κάποια στιγμή πρέπει να ειπωθεί ολόκληρη η αλήθεια και να καταλογιστούν οι ευθύνες ονομαστικά, έτσι ώστε οι υπαίτιοι τουλάχιστον, να μην τολμάνε να μας παριστάνουν τους τιμητές. Να μην τολμάνε να κυκλοφορήσουν ανάμεσά μας, χωρίς να ντρέπονται.

     • Crevettes à la provençale avatar
      Crevettes à la provençale @ ΆλυτηΕξίσωση 29/09/2014 17:57:49

      Το δε επιτελείο του αυτούσιο, πλην Γιάννου, τώρα μας "σώζει"!

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ ΆλυτηΕξίσωση 30/09/2014 00:10:23

      Πολυ σωστα. Αλλα οχι μονο ο Σημιτης. Ολα αρχισαν απο την εποχη του Τσοβολα δωστα ολα. Απο την εποχη που οι *αγωνιστες συνδικαλιστες* ξεβρακωναν τους αντιπαλους τους στην Ομονοια. Απο την εποχη που ανθρωποι των κλαδικων αρχισαν να ελενχουν υπουργεια. Απο την εποχη που ο υπαλληλος της Ολυμπιακης ειχε μισθο μεγαλλιτερο απο τους διδακτορες και τα μορφωμενα στελεχη του Ι.Τ.

     • George N avatar
      George N @ ΆλυτηΕξίσωση 29/09/2014 21:14:14

      Μα η αξίωση ήταν δημοσιονομικού χαρακτήρα και έλεγε ότι δεν καλύπτουν νέα πρωτογενή ελλείμματα μετά το 2012. Άσχετα με το πως μοιράστηκαν τα βάρη εσωτερικά δύσκολα μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι είχαν ηθική υποχρέωση να συνεχίσουν να το κάνουν αιωνίως. Από οικονομική σκοπιά να συμφωνήσω ότι θα έπρεπε να ήταν πιο σταδιακή η προσαρμογή. Δυστυχώς μιλάμε όμως για τα δικά τους λεφτά.

     • ΆλυτηΕξίσωση avatar
      ΆλυτηΕξίσωση @ George N 30/09/2014 08:28:03

      Θα περίμενε όμως κανείς, τόσο ...ακριβολόγοι, σοβαροί και αυστηροί νομοταγείς ...δανειστές, να ήταν πιό προσεκτικοί με τα ''δικά τους τα λεφτά'', όταν μοίραζαν με περισσή γενναιοδωρία τις μίζες για να κάνουν τις ...δουλειές τους κι όταν πουλούσαν τα υποβρύχια που γέρνουν. Πάλι να χρεωθούμε την α λα καρτ ''συνέπεια'' και την υποκρισία των ...αδιάφθορων προτεσταντών; Μιά χαρά μας τη στήσανε την πλεκτάνη, σε αγαστή συνέργεια με τους ντόπιους συνεταίρους τους.

     • ΆλυτηΕξίσωση avatar
      ΆλυτηΕξίσωση @ George N 30/09/2014 08:28:41

      Θα περίμενε όμως κανείς, τόσο ...ακριβολόγοι, σοβαροί και αυστηροί νομοταγείς ...δανειστές, να ήταν πιό προσεκτικοί με τα ''δικά τους τα λεφτά'', όταν μοίραζαν με περισσή γενναιοδωρία τις μίζες για να κάνουν τις ...δουλειές τους κι όταν πουλούσαν τα υποβρύχια που γέρνουν. Πάλι να χρεωθούμε την α λα καρτ ''συνέπεια'' και την υποκρισία των ...αδιάφθορων προτεσταντών; Μιά χαρά μας τη στήσανε την πλεκτάνη, σε αγαστή συνέργεια με τους ντόπιους συνεταίρους τους.

     • George N avatar
      George N @ ΆλυτηΕξίσωση 30/09/2014 10:19:30

      Σωστά κάνανε λάθος και το πληρώσανε. Έτσι πάει. Χρέη που δεν μπορεί να πληρωθούν δεν θα πληρωθούν. Εγώ όμως αναφερόμουν στα μετά το 2010. Είπε η διεθνής κοινότητα ότι αναλαμβάνουμε χρέη, τόκους (δεν πληρώνεται μια δλδ αλλά θα μας τα χρωστάτε) και επιπλέον δίνουμε κάποια δις για τα νέα σας πρωτογενή ελλείμματα το 10,11 και το 12 αλλά μέχρι εκεί. Σε αυτό λέω ότι δεν μπορούσαμε να πούμε: όχι εμείς θέλουμε να μας δίνεται για νέα ελλείμματα μέχρι να βγει ο ήλιος από την Δύση. Μπορούσαμε δλδ αλλά δεν θα γινόταν δεκτό. Και αφού έτσι έγινε και από το 10 μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν πληρώσαμε μία για τόκους και χρεολύσια αλλά και πήραμε και επιπλέον δις γιατί χάσαμε το 25% της οικονομίας μας? Εδώ πιστεύω ότι είναι το ζουμί και η συζήτηση για το χρέος είναι σκιαμαχία.

     • ΆλυτηΕξίσωση avatar
      ΆλυτηΕξίσωση @ George N 30/09/2014 11:55:51

      '' Σωστά, κάνανε λάθος και το πληρώσανε.'' Δεν κάνανε καθόλου λάθος αυτοί, ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΒΑΡΥ ΑΠΟ ...ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΙΜΑ, ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. Για τις καταστροφικές (λεόντειες)...συμφωνίες- μνημόνια και τα μεγαλόψυχα περί ...ανάληψης των χρεών μας και ...κάλυψης των ελλειμμάτων μας -με το πολύ αζημίωτο-, ας μην τα συζητήσουμε, τα θαύματα έτσι κι αλλιώς,τα ζούμε.....

     • George N avatar
      George N @ ΆλυτηΕξίσωση 30/09/2014 20:35:54

      Να δεχθώ ότι θες. Ότι μας την φέρανε, μας την είχανε στημένη, μας προδώσανε κτλ καταλαβαίνω όμως ότι η εξίσωση που δεν έχεις λύσει είναι: Ολόκληρο το ΑΕΠ της χώρας * (2010 + 2011 + 2012 +2013) + Δισ από έξω + Χ = -25% * 4 = χοντρικά μείον ένα ΑΕΠ. Αυτό το Χ αναγκαστικά δεν ήταν το χρέος αφού τίποτα δεν πληρώθηκε από τα δικά μας χρήματα. Οι "λεόντειες συμφωνίες" αν αφορούν κάτι, είναι όπως λες στο μέλλον. Τα δις από έξω ήρθαν. Παρακολουθήσαμε και τις ανάλογες τελετές και μπουχτίσαμε. Στα 2010-2013 λοιπόν τι έγινε και φτάσαμε με ένα ΑΕΠ στα 3/4 του προηγούμενου? Μήπως ήταν φούσκα που όταν σταμάτησε να τροφοδοτείται από τα πολλά δις που είχε ανάγκη (η φούσκα) και όχι από τα λίγα που μας δίνανε, έσκασε? Ήταν το Χ δλδ η διαφορά των πολλών δις που δανειζόμασταν παλιά και των λίγων extra δις που μας δίνανε πιά? Αν ναι μπορούσε να διατηρηθεί επ' άπειρον? Μπορούσαμε να έχουμε το αεικίνητο?

    • Seagull avatar
     Seagull @ George N 29/09/2014 16:41:47

     Οσοι βρίσκεστε στην ευχάριστη οικονομική θέση να συνεχίσετε να πληρώνετε φόρους εσαεί μέχρι να εξοφληθεί το χρέος 100% και δεν χάσουν δεκάρα οι δανειστές μας - που δεν έφτεγαν και σε τίποτα εδώ που τα λέμε και μόνο μας βοήθησαν στις δύσκολες στιγμές - μπορείτε να πληρώνετε και κάτι τις παραπάνω, πιστεύω ότι θα εκτιμηθεί απολύτως από όλα τα κράτη δανειστές και θα εξασφαλίσετε και ανάλογη τιμητική πλακέτα. Μήπως να σοβαρευτούμε επιτέλους και να θέσουμε επιτακτικά το ζήτημα επίλυσης του χρέους ανεξαρτήτως κομμάτων και ταμπελών? Ούτε σε αυτό δεν μπορούμε να είμαστε ενωμένοι οι Ελληνες?

     • ΚΒΣ avatar
      ΚΒΣ @ Seagull 29/09/2014 18:38:06

      Έχει περάσει στην κομματική μας βάση πως κούρεμα του χρέους είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει όχι απλώς να το ψελλίσουμε αλλά πως είναι θράσος και μόνο να το διανοούμαστε. Είχε δεν είχε, από εκείνα που λέγαμε μεταξύ μας και τα συζητούσαμε το 2010-2011, σταδιακά φτάσαμε τώρα να παρουσιαζόμαστε βασιλικότεροι των δανειστών και να διαλαλούμε πως το χρέος αυτό είναι βιώσιμο και το μόνο που του λείπει είναι μια... ελαφριά επιμήκυνση, να ‘ρθει να δέσει. Και οτι πρέπει να πούμε και ευχαριστώ για το κούρεμα-κοροϊδία που ήδη μας έγινε κι πως δεν είναι σωστό να ζητήσουμε κι άλλο, «δεν είναι κάθε μέρα τ’ Αϊ Γιαννιού». Για να το πω αλλιώς όμως, πώς γίνεται να ξεκινάς ένα παζάρι για το χρέος όταν εσύ ο ίδιος βγάζεις εντελώς από τη συζήτηση το ενδεχόμενο ουσιαστικής αυτή τη φορά ελάφρυνσης χρέους στην δημιουργία του οποίου έχουν βάλει για τα καλά τις χερούκλες τους οι δανειστές και υιοθετείς τη δική τους γραμμή τύπου «όλα τα δανεικά, όλα τα λεφτά» στο ακέραιο;
      Στο κάτω-κάτω ας επιμέναμε στη διαγραφή για να φτάναμε ίσως σε πολύ γενναία επιμήκυνση, όταν θέτουμε ως στόχο εμείς οι ίδιοι την “λελογισμένη επιμήκυνση” το τι θα πάρουμε στο τέλος είναι δεδομένο και πολλαπλώς διαπιστωμένο.

     • Σωκράτης avatar
      Σωκράτης @ ΚΒΣ 29/09/2014 19:54:32

      Ε ρε Τσίπρας που μας χρειάζεται.... Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα.. κουβέντες καφενείου Ο κάθε "πονεμένος" με τον πόνο του και τη "λύση" του. Στο τέλος του έργου θα 'ρθει ο "καλός", το δίκαιο θα θριαμβέυσει και όλοι ευχαριστημένοι θα πάμε στα σπίτια μας, αυτά που ακόμα πραγματικά έχουμε. (Ζητώ συγνώμη για το ύφος αλλά εδώ μέσα περίμενα διαφορετικό προβληματισμό-σχολιασμό. Ακόμα και από τους Συριζαίους σχολιαστές)

     • ΚΒΣ avatar
      ΚΒΣ @ Σωκράτης 29/09/2014 20:41:09

      Μα τον διαφορετικό σχολιασμό που θέλεις, τον έχεις από άλλους σχολιαστές. Δεν γράφουμε όλοι όσα θα ήθελες να διαβάζεις εσύ. Συνεπώς η συγνώμη σου για το ύφος δεν γίνεται καθόλου δεκτή. Για σχόλια που δεν σου αρέσουν υπάρχει το scroll ώστε να διαβάζεις μόνο εκείνα που σε βρίσκουν σύμφωνο. Και να θυμάσαι οτι κανείς ποτέ δεν άλλαξε γνώμη ή οπτική για τα πράγματα επειδή κάποιος, κάπου τον ειρωνεύτηκε ή τον χαρακτήρισε κάπως (εν προκειμένω ως "συριζαίο").

     • Σωκράτης avatar
      Σωκράτης @ ΚΒΣ 29/09/2014 23:14:47

      Αγαπητέ ΚΒΣ Το σχόλιο μου ήταν γενικό δεν αναφερόταν αποκλειστικά στο δικό σου, αλλά σε όλα τα προηγούμενα. Απλά το προσέθεσα στο τελευταίο σχόλιο που ήταν το δικό σου. Μακριά από μένα οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί. Γιαυτό και ζήτησα προκαταβολικά συγνώμη απ΄όλους

     • Seagull avatar
      Seagull @ Σωκράτης 30/09/2014 08:45:44

      Ποιός είναι ο σωστός προβληματισμός κύριε προφέσορα, ότι το χρέος της χώρας είναι βιώσιμο και δεν χρειάζεται κούρεμα, ή μήπως οι αρλούμπες που εκτοξεύονται για δήθεν επιμήκυνση στα 70 χρόνια και τα σταθερά επιτόκια - σύμφωνα με τα τωρινά ντε που είναι χαμηλά - για να καταλάβουμε επιτέλους κι εμείς. Απλά μαθηματικούλια κύριε Σώκρατες είναι, η Ελλάδα δεν μπορεί να βρει τα τουλάχιστον 10 δισ που χρειάζεται σε ετήσια βάση για την αποπληρωμή τόκων και χρεολυσίων ,έστω κι αν στυφτεί και η τελευταία πέτρα. Περιμένουμε τις λύσεις - τις όχι καφενείου - χειροπιαστές όμως με νουμεράκια.

     • Σωκράτης avatar
      Σωκράτης @ Seagull 30/09/2014 10:28:09

      Αγαπητέ "Γλάρε" Εύκολη η κριτική. Και ευκολότερα τα τυποποιμένα συνθήματα που λύνουν κάθε πρόβλημα Μήπως είναι καλύτερη από τις αρλούμπες, όπως χαρακτηρίζεις την επιμήκυνση η άλλη αρλούμπα οπως το "παγωμα για 100χρόνια" του χρέους που ΘΑ ζητήσει να επιβάλει όπως ισχυρίζεται μία από τις πολλές φωνές του ΣΥΡΙΖΑ; ¨Η αποτελούν λύσεις οι ακοστολόγητες τροπολογίες που κατατέθηκαν στην Βουλή από τον Σύριαζα για πετρέλαιο και ΔΕΗ και αποσύρθηκαν για περαιτέρω μελέτη. Και πως θα βρεθούν άμεσα, από αυτά που δεν έχουμε;, τα χρήματα για τις 300000 νέες θέσεις εργασίες (στο δημόσιο;) ή οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις; δεν άκουσα πώς θα αυξηθεί η "πίτα", που και τα λεμόνια που αγοράζουμε είναι Τουρκίας ή Αιγύπτου; Είναι πολιτική να υποσχόμαστε τα πάντα στους πάντες;, υποσχόμενοι ότι όλα θα γίνουν όπως τα ξέραμε; Τα "μεγάλα εισοδήματα" που ΘΑ φορολογηθούν ποιούς θα πρωτοπρολάβουν να ικανοποιήσουν;; Ασφαλώς και δεν είναι ρόδινα τα οικονομικά θέματα και δεν πρόκειται να διορθωθούν εύκολα και γρήγορα. Απλά να θυμίσω που και πως είμασταν πριν από τρία χρόνια. Και που και πως φαγώθηκαν τα δάνεια που πέρναμε τόσα χρόνια για την αποπληρωμή των οποίων χρειαζόμαστε 10 δις κάθε χρόνο. Προτάσεις περίμενα να διαβάσω και όχι διαπιστώσεις. Διαπιστώσεις ακούω στο καφενείο μου μεταξύ καφέ και ούζου

     • Seagull avatar
      Seagull @ Σωκράτης 30/09/2014 10:45:52

      Εντάξει κατάλαβα, έχεις κολλήσει στην συριζο-μπάλα και δεν πας παρακάτω ... εγώ το πρόγραμμα και τις προτάσεις του σύριζα ούτε τις διάβασα, ούτε τις ξέρω, ούτε θα τις μάθω.... ρώτησα κάτι απλό το οποίο πρέπει να ενδιαφέρει όλους μας, το χρέος και η διευθέτησή του, πράγμα για το οποίο οι εταίροι μας κάνουν μπαλάκι και μας πετάνε πέρα δώθε. Το 2013 είχε εκλογές η κυρία Μέρκελ και δεν έπρεπε να συζητάμε τέτοια πράγματα, μετά ήρθαν οι ευρωεκλογές και επίσης δεν έπρεπε να ανοίξουμε την συζήτηση, το καλοκαίρι θα μπορούσαμε αλλά βλέπεις ήταν τα μπάνια των χαρτογιακάδων, τώρα μας έκανε πάλι μπαλάκι η κυρία Μέρκελ και μας ξαναπέταξε στα σκουπίδια... Η συζήτηση για το χρέος είναι μιά επίπονη διαδικασία σαφώς και έτοιμες λύσεις δεν υπάρχουν, ή μάλλον η λύση σίγουρα δεν θα είναι απλή αλλά σύνθετη, πρέπει όπως το χρέος να μπορεί να αποπληρώνεται γιατί με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει η ανασφάλεια της ελληνικής οικονομίας και κατ΄επέκταση μπορεί να δούμε και επενδύσεις.

     • Σωκράτης avatar
      Σωκράτης @ Seagull 30/09/2014 15:52:35

      Αγαπητέ Γλάρε .. Δέχομαι ότι δεν ξέρεις, δεν διαβάζεις και ούτε θα μαθεις το πρόγραμμα και τις θέσεις του Συριζα (μη ενημερωμένος, αλλά γνώμη έχεις για πολλά). Φαίνεται όμως ότι είσαι ενήμερος για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και ... κόλλησες με το χρέος και την αποπληρωμή του Και στο χρέος βασίζεις την κριτική σου και θεωρείς ότι.. .... Η συζλητηση για το χρέος είναι μιά επίπονη διαδικασία σαφώς και έτοιμες λύσεις δεν υπάρχουν, ή μάλλον η λύση σίγουρα δεν θα είναι απλή αλλά σύνθετη, πρέπει όπως το χρέος να μπορεί να αποπληρώνεται γιατί με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει η ανασφάλεια της ελληνικής οικονομίας και κατ΄επέκταση μπορεί να δούμε και επενδύσεις. Συμφωνούμε λοιπόν τελικά για τα γενικά ΠΟΙΑ ομως είναι η δική σου πρόταση και θέση; Πέραν αυτής του Σύριζα, που δεν ξέρεις ή της κυβέρνησης, που την κριτικάρεις;

     • Seagull avatar
      Seagull @ Σωκράτης 30/09/2014 16:17:10

      Δεν κυβερνώ εγώ για να έχω προτάσεις, διαπιστώσεις κάνουμε εδώ για ένα μεγάλο πρόβλημα - το χρέος - η κυβέρνηση οφείλει να έχει και μία και δύο προτάσεις και να επιμείνει να τις συζητήσει με τους εταίρους, αλλά όπως βλέπεις μας έχουν στο περίμενε, ενώ όλοι συζητάνε και ψιθυρίζουν ότι το χρέος της ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και κάτι πρέπει να γίνει... Βέβαια με λύπη διαπιστώνω ότι κάποιοι θέλουν να είμαστε με το μαχαίρι στον λαιμό, και ειρωνεύονται κιόλας, τι να κάνουμε, συμβαίνουν και αυτά.

     • George N avatar
      George N @ Seagull 30/09/2014 16:39:18

      Seagull ακόμα με το χρέος ασχολείσαι? 25 δις οι τραπεζικές μετοχές και 11 δις τα του ΤΧΣ = 36 δις 5 δις οι προνομιούχες τραπεζικές και 15 δις οι αποκρατικοποιήσεις σε βάθος χρόνου = 20 δις 10-15 δις η διαφορά ονομαστικής τιμής- τιμή κτήσης ελληνικών ομολόγων από ΕΚΤ και κεντρικές πές 12 δις. 324-36-20-12=256 δις. 182 δις το ΑΕΠ το 2014 άρα ο λόγος είναι 140% και κάτω από αυτό με το ΑΕΠ του 2015. Congrats μόλις μπήκες στο club Ιταλία, Πορτογαλία, Ιρλανδία. 256 δις με 2% επιτόκιο θέλεις 5 δις για τόκους ετησίως. Τα χρεολύσια τα γυρνάς όπως όλοι. Μπορείς να ασχοληθείς και με τα πραγματικά προβλήματα τώρα...

 4. Χάρης T. avatar
  Χάρης T. 29/09/2014 14:20:06

  Τελικά αυτά τα 1000 προαπαιτούμενα ποιά είναι; Γιατί γνωστά έχουν γίνει μόνο δέκα που καίνε. Ας τους δώσουμε καμιά πενηνταριά επουσιώδη, να τελειώνουμε μαζί τους.

  • ΣΟΛΩΝ.. avatar
   ΣΟΛΩΝ.. @ Χάρης T. 29/09/2014 16:14:15

   Μέσα στα 50 αυτοί θεωρούν τα 10 που καίνε εκ των ουκ άνευ. Διότι αν τους δώσουμε αυτά τα 10 (δες κυριακάτικη ελευθεροτυπία) δεν θα έχει μείνει κολυμπηθρόξυλο στον τόπο. Ούτε στην κατοχή δεν μας πήραν τόσα...

  • ΧΥ avatar
   ΧΥ @ Χάρης T. 29/09/2014 16:24:28

   Μα αυτο κανουν εδω κ 5 χρονια αγαπητε ΔΥ

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ Χάρης T. 29/09/2014 18:20:26

   Είναι και η σύνταξη των ανέραστων κορασίδων.. Έχουν προτάξει τα υπερήφανα στήθη των, ως καλλίπυγες Καρυάτιδες, υπερασπιζόμενες μέχρι δεκάρας τα συμφέροντα του έθνους ημών, οι κορασίδες μας, οι ανέραστες, οι άγαμες. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.. Και αν τυχόν πεθάνει ανέραστος καμία κορασίς, η σύνταξη δεν χάνεται ποτές. Θα βρεθεί κάποιος πανάξιος αντικαταστάτης να αναριχηθεί στις επάλξεις του αγώνα, κανένας από το λογιστήριο του κράτους, από καμιά τράπεζα από τα ευαγή ταμεία μας για να διαιωνιστεί το δίκιο μας και η σύνταξη επίσης. Η σύνταξη των ανέραστων κορασίδων είναι ο υπέρτατος νόμος και αξία για το έθνος αυτό των τρελών και αποτρελαμένων. Δεν θα αφήσουμε καμιά τρόικα να μας χαλάσει ότι χτίσαμε με κόπο και θυσίες .

   • ΆλυτηΕξίσωση avatar
    ΆλυτηΕξίσωση @ ορεσείβιος 29/09/2014 18:48:08

    Το τραγικό είναι οτι με πρόσχημα τις ανίερες ...υπερβάσεις των άγαμων κορασίδων (που δεν είναι κι απαραίτητο να ήταν ...ανέραστες εκτός από άκρως ιδιοτελείς), οι ΤροϊκανοΔουνουτουμαγκίτες εφόρμισαν και επιδόθηκαν σε βίαιη σαρκική εκμετάλλευση κάθε ερωμένου και ανέραστου ετούτης της χώρας. Με το ζόρι στο ...θυσιαστήριο, για να σου πλέκουν το εγκώμιο ύστερα με δάκρυα στα μάτια, οι ανέραστες οι ..Μέρκελ της Ευρωομήγυρης. Τι κατάντια κι αυτή, τάχατες στ΄όνομα μιάς άνευ αμαρτήματος εξιλέωσης! Υπάρχει ζωή και πριν από το θάνατο; Αυτό είναι το ερώτημα που αυτόματα προκύπτει, μετά το άγριο τσουνάμι των ...μεταρρυθμιστικών οπισθοδρομήσεων.

 5. costas avatar
  costas 29/09/2014 18:23:52

  Η ρύθμιση των 72/100 δόσεων θα αφορά και χρέη που ήδη έχουν υπαχθεί σε κάποια ρύθμιση; Αν όχι, δεν βλέπω το όφελος. Όσοι δεν έχουν υπαχθεί μέχρι στιγμής δεν πρόκειται να σπεύσουν τώρα, ειδικά όταν ο Σύριζα τάζει λαγούς με πετραχείλια. Από την άλλη, για όσους έχουν υπαχθεί θα είναι μια ανακούφιση, ειδικά αν αρθούν και μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

 6. ΚΒΣ avatar
  ΚΒΣ 29/09/2014 18:25:27

  Τελικά το ταξίδι στο Βερολίνο, σε γενικές έστω γραμμές, πέτυχε ή δεν πέτυχε; Εκ του αποτελέσματος με την Τρόικα να έρχεται αμέσως μετά με τέτοιες διαθέσεις δεν βλέπω κανενός είδους "νίκη", ενώ σε συνδυασμό με ορισμένες επιπλέον λεπτομέρειες και γεγονότα φαίνεται πως η Μέρκελ απλώς ανέχθηκε το ταξίδι αυτό με εντελώς κρύα καρδιά. Και άρα είχε σχεδόν απόλυτο δίκιο ο πρέσβης αν όντως προειδοποίησε πως δεν ήταν καθόλου κατάλληλη στιγμή για ένα τέτοιο ταξίδι. Ξοδεύτηκε έτσι ένας επικοινωνιακός άσος ο οποίος στη στιγμή και με τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε μάλλον μετατράπηκε σε μπούμερανγκ.

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ ΚΒΣ 30/09/2014 00:15:26

   Αρκει που πετυχε το ταξιδι στο Βατικανο... :)

   • ΚΒΣ avatar
    ΚΒΣ @ Ρεαλιστης 30/09/2014 01:21:41

    Αν η γελοιότητα του Τσίπρα αρκεί για να νιώσουμε λιγότερο άσχημα για όσα συμβαίνουν στα του οίκου μας, τι να πω. Πάσο.

 7. Διογένης avatar
  Διογένης 29/09/2014 18:44:32

  Κάθε φορά, μα κάθε φορά που η κυβέρνηση "διέρρεε" ότι "τελειώνει" με την τρόικα και προσπαθούσε να φτιάξει τέτοιο κλίμα, κάθε φορά λοιπόν κινούνταν γη και ουρανός από παντού για να αποτραπεί η "εκδίωξη" της τρόικας, που πρέπει να είναι ο κρυφός πόθος του Σαμαρά εδώ και αρκετά περισσότερο από έναν χρόνο. Η διαφορά με τις προηγούμενες φορές είναι ότι ο Σαμαράς τώρα δεν μπορεί να κάνει πίσω. Και δεν θα κάνει πίσω. Δεν γίνεται. Η μόνη του πολιτική ελπίδα είναι να διώξει την τρόικα και να καταφέρει να δανειστεί από τις αγορές. Να πείσει, παράλληλα, ότι δεν θα αποστεί από την δημοσιονομική πειθαρχία. Και τις αγορές και τη Γερμανία και όλους. Διότι αν δεν πείσει για τις προθέσεις του, δεν θα καταφέρει να δανειστεί από τις αγορές. Η γνώμη μου είναι ότι η κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί επαρκώς, σε τεχνικό επίπεδο, για έξοδο στις αγορές και για κάλυψη όλων των αναγκών από τις αγορές. Η σημερινή άνοδος κατά τη γνώμη μου οφείλεται σε κερδοσκοπικό παιχνίδι όσων έχουν inside information, που προσπαθούν να "ρίξουν" τεχνητά την αγορά ενόψει "κρίσης με την τρόικα", που είναι πολύ εύλογη αφορμή για πτώση, και να την "ανεβάσουν" μετά εξίσου τεχνητά από τον "ενθουσιασμό" που θα επέλθει αμέσως μετά την "εξαιρετικά επιτυχή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, παρά τη ρήξη με την τρόικα". Και μετά ούτε που θα τους νοιάζει για τον ΣΥΡΙΖΑ, αν τύχει κι έρθει, διότι αυτοί μέσα στον ενθουσιασμό θα έχουν ξεπουλήσει διακριτικά τα ομόλογα που θα έχουν αγοράσει κοψοχρονιά. Για να δούμε τώρα. Αυτή η ξαφνικη πτώση των ομολόγων, που κατά τη γνώμη μου δεν δικαιολογείται καθόλου από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, είναι για μένα η μεγαλύτερη ένδειξη ότι η κυβέρνηση έχει προσυμφωνήσει με μεγάλους επενδυτικούς οίκους την κάλυψη ΟΛΩΝ των αναγκών της από τις αγορές. Εδώ που τα λέμε, είναι και το τελευταίο χαρτί του Σαμαρά. Να πει στους εκλογείς "έβγαλα τη χώρα από τα Μνημόνια, και τώρα θα μπορώ να σας μειώσω τον ΕΝΦΙΑ, που τον έβαλα παρά τη θέλησή μου τόσο βαρύ, μόλις δω ότι είναι μέσα στις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, αλλά χωρίς να ρωτήσει καμία τρόικα. Ενώ αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξέρει πώς να κρατήσει την ισορροπία που πρέπει για να κρατήσει τη χώρα στις αγορές". Για να δούμε. Ως τώρα έχει κάνει μεγάλα come back αυτή η κυβέρνηση. Για να δούμε αν μπορέσει ΤΩΡΑ να ξεπεράσει όλους τις μπανανόφλουδες που θα τις πετάξουν στο διάβα της οριστικής απεξάρτησης από την τρόικα...

  • Κ.Π. avatar
   Κ.Π. @ Διογένης 29/09/2014 21:22:32

   Μάλλον κύριε Διογένη ζείτε σε άλλη χώρα....Το χρηματιστήριο βυθίζεται(γιατί άραγε??), τα spreads ανεβαίνουν και οι περίφημες αγορές έχουν καταλάβει το πολιτικό ρίσκο στη χώρα και την κάνουν άρον-άρον. Μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί ότι ακόμη και οι....πέτρες το ξέρουν οτι στη χώρα μας απο το 2010 δεν έγινε καμία σοβαρή μεταρρύθμιση στο δημόσιο τομέα, ώστε να βοηθήσει τη Χώρα να βγεί από την οικονομική κρίση. Το αποτέλεσμα ήταν τα μέτρα λιτότητας να εξοντώσουν την Ιδιωτική οικονομία και μάλλον η κυβέρνηση αντιστέκεται στις μεταρρυθμίσεις περισσότερο από την επιβολή νέων φόρων....Ας σταματήσει επιτέλους το παραμυθάκι της γάτας με το ποντίκι....με την τρόικα, γιατί είναι για μικρά παιδιά και είναι πολιτικά κίνητρα για τις εκλογές του Προέδρου της Δημοκρατίας και τούς 180.

   • Hunter avatar
    Hunter @ Κ.Π. 29/09/2014 22:50:08

    Μπράβο Κ.Π!!! Το να βάζουμε την τρόικα στο στόχαστρο είναι για να αποπροσανατολίσουμε τον κόσμο όσον αφορά τις δικές μας ευθύνες! Γράφω παρακάτω 5-6 σημεία, τα οποία είναι αναγκαία και τα οποία δεν άγγιξε η κυβέρνηση γιατί κάθε φορά θίγονταν τα συμφέροντα των "μανδαρίνων" και "οπλαρχηγών" του Δημοσίου, των συνδικάτων και του (μεγαλο)επιχειρηματικού κόσμου... Η τρόικα έρχεται και απαιτεί μεταρρυθμίσεις που είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ για πολιτισμένη χώρα που σέβεται τον εαυτό της και τους πολίτες της! Η κυβέρνηση προκειμένου να μην θίξει τα κατεστημένα (προπαντός του Δημοσίου), τάραξε όλον τον κόσμο στη φορολογία και έδιωξε 400.000 νέους ανθρώπους (που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επιχειρήσεις και να παράγουν έργο) στο εξωτερικό...

 8. Hunter avatar
  Hunter 29/09/2014 18:45:06

  Η τρόικα, το ΔΝΤ, διακεκριμένοι καθηγητές οικονομικών (της αλλοδαπής και της ημεδαπής) καθώς και κάθε υγιής σκεπτόμενος άνθρωπος με γνώσεις έστω οικιακής οικονομίας, έθεσαν και θέτουν ως "προαπαιτούμενο": 1.) Πάταξη της φοροδιαφυγής, η οποία βρίσκεται (πλην μισθωτών) στο 60%-100% (!!!) σε όλες τις κατηγορίες (ανεξαρτήτως βεληνεκούς) επιχειρηματιών, εμπόρων, ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων! 2.) Κόντεμα του Δημοσίου, έτσι ώστε ο αριθμός δημοσίων υπαλλήλων να έρθει στο 3% του πληθυσμού διότι παραπάνω ούτε χρειάζονται οι υπηρεσίες, ούτε μπορεί να σηκώσει η οικονομία. 3.) Ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ, με προτεραιότητα τις ζημιογόνες οι οποίες δεν προσφέρουν τίποτε στον πολίτη παραμόνο στους υπεράριθμους υπαλλήλους τους οι οποίοι προσελήφθησαν ρουσφετολογικά. 4.) Άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, όπως σε όλη την Ευρώπη. (Δεν μπορεί να λειτουργεί η αγορά με "κομμουνιστικά" κριτήρια τύπου "κληρονομικών αδειών" κτλ. κτλ.) 5.) Σύνταξη στα 65/67 όπως σε όλες τις πολιτισμένες κι ευημερούσες χώρες. Μειωμένη σύνταξη υπό προϋποθέσεις όχι όμως πριν τα 60. Ίδιο καθεστώς συνταξιοδότησης για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ένα συνταξιοδοτικό ταμείο για όλον το λαό, το οποίο θα απεμπλακεί από την υγειονομική περίθαλψη (δεν γίνεται να υπάρχουν 800 ταμεία και "ταμειάκια"). 6.) Απεμπλοκή της πρωτοβάθμιας περίθαλψης από τα νοσοκομεία. Δεν γίνεται να πηγαίνει ο κόσμος στα νοσοκομεία για απλές εξετάσεις. Αυτές θα πρέπει να γίνονται στα ιδιωτικά ιατρεία με τίμημα που θα πληρώνει το κράτος. Όποιος γιατρός δεν θέλει να δέχεται ασφαλισμένους από κρατικό ταμείο, ΔΕΝ θα παίρνει άδεια εξάσκησης επαγγέλματος να ανοίξει ιατρείο. Αυτά τα αρχικά "προαπαιτούμενα" έχουν θέσει η τρόικα και το ΔΝΤ (και κάθε πρωτοετής φοιτητής οικονομικών επιστημών), εδώ και 5 χρόνια. Έγινε κάτι από αυτά;;; Τίποτε...

  • foros1 avatar
   foros1 @ Hunter 29/09/2014 21:20:50

   αυτά για να γίνουν, χρειάζεται ένα βάθος χρόνου σταδιακής προσαρμογής, τουλάχιστον μιας δεκαετίας. δεν γίνονται σε ένα χρόνο, γιατί θα διαλυθεί το σύμπαν. δεν μπορείς για παράδειγμα αυτόν που προγραμμάτισε (νόμιμα) να βγει το 2015 στην σύνταξη, να του πεις ότι θα βγει το 2025. τα ρομποτάκια της τρόικας ας καταλάβουν ότι άλλο τα σχέδια επί χάρτου και άλλο η πραγματικότητα.

   • Hunter avatar
    Hunter @ foros1 29/09/2014 23:15:39

    Όταν ζητάμε λεφτά από τα "ρομποτάκια" της τρόικας προκειμένου να συνεχίσουμε να βγάζουμε "νόμιμα" (!!!) τον κόσμο με 50 ετών στη σύνταξη, τότε τα "ρομποτάκια" έχουν λόγο για όλα... Αυτοί που προγραμμάτισαν "νόμιμα" να βγουν στη σύνταξη στα 45-50 θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν γίνεται να πληρώνουν εισφορές 25 χρόνια (αυτοί του Δημοσίου δεν πληρώνουν τίποτε) και να παίρνουν σύνταξη για 40-50 χρόνια... Αυτό δεν γίνεται ούτε στο Λίχτενσταϊν ή στο Σαν Μαρίνο που τους τρέχουν τα δισεκατομμύρια από τα μπατζάκια... Μια χαρά εξηγείς στον γεννημένο το 1970 που έχει προγραμματίσει να βγει "νόμιμα" στη σύνταξη το 2015 (!!!), ότι θα πρέπει να δουλέψει μέχρι το 2030-2035 όπως σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες...

    • Καλημέρα . avatar
     Καλημέρα . @ Hunter 30/09/2014 10:10:34

     Να γίνεις ξεκάθαρος σε παρακαλώ ,όταν λες συνταξιούχους του Δημοσίου στα 50 αναφέρεσαι κυρίως στους ένστολους ,ε λοιπόν σε μια μικρή έρευνα που έκανα πρόχειρα στο ίντερνετ είδα πως και στην Ευρώπη και στην Αμερική και αλλού μετά από 20 χρόνια ενεργούς υπηρεσίας μπορούν να συνταξιοδοτηθούν αναλογικά με κλίμακες,στα 30 χρόνια μπορούν να πάρουν πλήρη,και επιτέλους καταλάβετε πως όλες οι δουλειές δεν είναι ίδιες για να ζητάτε ίδια όρια συνταξιοδότησης για όλους ,άλλο πράγμα ο οικοδόμος και άλλο πράγμα ο γραφειάς ,άλλο πράγμα ο εργάτης στα ναυπηγεία η τα ορυχεία και άλλο πράγμα ο λογιστής .

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Hunter 30/09/2014 00:22:31

   Πολυ σωστα . Μια παρατηρηση ομως στο 5.) Σύνταξη στα 65/67 όπως σε όλες τις πολιτισμένες κι ευημερούσες χώρες. Μειωμένη σύνταξη υπό προϋποθέσεις όχι όμως πριν τα 60. Ίδιο καθεστώς συνταξιοδότησης για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ένα συνταξιοδοτικό ταμείο για όλον το λαό, το οποίο θα απεμπλακεί από την υγειονομική περίθαλψη (δεν γίνεται να υπάρχουν 800 ταμεία και "ταμειάκια").____ Η συνταξη να ειναι αναλογη με το τι πληρωνει ο καθενας. Δεν ειναι ανεκτο μαιμουδες αποφοιτοι γυμνασιου απο καποιους οργανισμους να εχουν υπερδιπλασια συνταξη απο συνταξιουχους του Ι.Τ που ηταν στην ανωτατη κλιμακα εισφορων για παρα πολλα χρονια.

   • Hunter avatar
    Hunter @ Ρεαλιστης 30/09/2014 01:44:45

    Σωστή η παρατήρηση! Δεν μπορεί φύλακας κρατικού κτιρίου να βγαίνει μετά από 25-30 χρόνια στη σύνταξη με 1.450 Ευρώ μηνιαίως (και κανα 80άρι εφάπαξ!), τη στιγμή που κάποιος πλήρωνε 40 χρόνια ΤΕΒΕ (έδινε και εισφορές και για καμιά δεκαριά άτομα ακόμα) και βγαίνει στη σύνταξη με 650 Ευρώ...

    • gikon avatar
     gikon @ Hunter 30/09/2014 10:45:09

     Βρε, βρε, καλώς το Μέρκελο! Εβαλες πάλι την κασέτα;

  • μανωλης avatar
   μανωλης @ Hunter 30/09/2014 07:56:25

   Ανοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων σημαίνει, αδειες ταξί επί χουντας δοσμένες τζάμπα να συνεχίσουν να δίνονται τζάμπα-απίθανο, αυτα μονο επι χούντας γίνονταν. Αδεια λογιστή, θεοκλειστο για ολους εκτος απο την συντεχνία του ΟΕΕ ατομα μη λογιστές

 9. toxo avatar
  toxo 29/09/2014 20:55:32

  Νόμιζα ότι ο ΕΝΦΙΑ γίνεται γνωστός στους φορολογούμενους,με το ιντερνετ ,εφόσον έχουν πρόσβαση μέσω Γ.Γ.Π.Σ.και δεν αποστέλλεται από το ΥΠ.ΟΙΚ. Σε πολλά ΜΜΕ άκουσα να διαμαρτύρονται συγγενείς αποβιωσάντων προ 5ετίας,γιά αποστολή ΕΝΦΙΑ στους αποβιώσαντες,προ 5ετίας ή 4ετίας.Είναι αλήθεια ή ψέματα;Και αν είναι ψέματα τι κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος;

 10. Lilou avatar
  Lilou 30/09/2014 01:20:28

  Καποιοι ζουν σε ενα παραλληλο συμπαν.. Εγω ας πουμε που ζω στην πραγματικοτητα, αποφασισα να μην πληρωσω ΕΝΦΙΑ.. γιατι δεν εχω. Δανειστηκα για να πληρωσω φαρμακα, δεη, βασικα τροφιμα και οχι τους παραλογους φορους που μου ζητα το Ελληνικο κρατος χωρις να λαμβανει υποψιν οτι ειμαι χωρις δουλεια 2 χρονια. Να μην πω που υπολογισε το ΕΝΦΙΑ με αξια ακινητου 3μισι φορες επανω απο αυτες της αγορας. Πραγματικα δεν αντιλαμβανομαι, που ζειτε? η κριση και η παραλογη φορολογια σας εχει ακουμπισει? ή απλα αντι για παντεσπανι τρωτε πια ψωμακι? 4 χρονια τωρα απλα εξοντωνονται οι μη-εχοντες και οι μη-εχοντες-βυσμα.. ο πολεμος με την Τροικα μας μαρανε.. Να πλερωσουν οι της λιστας Λανγκαρντ. Α μαλλον θα το ξαναχασανε το usb...

  • Geros avatar
   Geros @ Lilou 30/09/2014 06:21:49

   Δηλώσατε πλήρη αδυναμία πληρωμής? Γνωρίζετε ότι για άτομα σαν εσάς προβλέπεται απαλλαγή από τον φόρο? Είναι λυπηρό που πολλοί συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν τις ευεργετικές για αυτούς διατάξεις αλλα και το δίχτυ προστασίας για απόρους. Στην περίπτωση σας μιας και αναφέρατε ΔΕΗ , φάρμακα και βασικά τρόφιμα , δικαιούστε κοινωνικό τιμολόγιο , βιβλιάριο απόρου αλλά και την συμμετοχή σας σε προγράμματα σίτισης που έχουν δήμοι , μητροπόλεις και διάφοροι φιλανθρωπικοί οργανισμοί. Αυτό που λέτε με τις αντικειμενικές δεν είναι υπερβολικό? Δηλαδή ένα διαμέρισμα με αντικειμενική 150 χιλιάδων πουλιέται με 40 ?

   • Kίττυ avatar
    Kίττυ @ Geros 30/09/2014 09:34:01

    Κύριε Γέρο έχει δίκιο η Λιλού. Οι κατέχοντες ακίνητα δεν δικαιούνται καμμία απαλλαγή, ούτε στη ΔΕΗ κοινωνικό τιμολόγιο, ούτε φτηνότερο πετρέλαιο, τίποτα απολύτως!!!! Κι όσοι έδωσαν και τις τελευταίες οικονομίες, να πληρώσουν χαράτσια και στάματησαν γιατί δεν είχαν άλλα, ο Θεοχάρης τους έστειλε κατάσχεση πρώτης κατοικίας! Ακίνητο δεν πουλιέται για να ξεχρεώσουν, συμψηφισμό με εκχώρηση ακινήτου δεν δέχεται το δημόσιο, για να νοικιαστεί απαιτείται ανακαίνιση που κοστίζει, άρα μένει ξενοίκιαστο, οι αντικειμενικές φτηναίνουν μόνο στην Εκάλη κι ο ΕΝΦΙΑ χωρίς απαλλαγές λόγω παιδιών, μηδαμινών εισοδημάτων, κλπ, είναι επιεικώς δολοφονικός. Η αδυναμία στοιχειώδους επιβίωσης πλέον είναι δεδομένη και ουδεμία κατανόηση υπάρχει από το κράτος, που εξωθεί τους κατόχους ακινήτων στην φυσική εξόντωση.... Είναι αδιανόητη η δίωξη κι η τιμωρητική διάθεση απέναντι τους, παρά τους φόρους που πληρώναν τόσα χρόνια προ 2010 κι υπερφορολόγησης!!!!

    • Geros avatar
     Geros @ Kίττυ 30/09/2014 12:32:10

     Αγαπητή μου Κίττυ περίμενε να μας ξεδιπλώσει η Lilou πρώτα το δράμα της και μετά εσύ! Ένας ένας! Σας έστειλαν κατάσχεση πρώτης κατοικίας? Τι μας λέτε? Ψοφάω να ακούσω τις λεπτομέρειες αλλα ας περιμένουμε να ακούσουμε το δράμα της Lilou πρώτα που δεν έχει τι να φάει ....

     • Κίττυ avatar
      Κίττυ @ Geros 30/09/2014 15:14:09

      Μου έστειλαν κατάσχεση πρώτης κατοικίας, ενώ είχα ενημερώσει την εφορία, ότι τους παραχωρώ άλλο ακίνητο έναντι των φόρων, που δεν είμαι σε θέση να καταβάλλω. Δεν είναι μόνο η Λιλού που δεν έχει να φάει... Είναι πολλοί που έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση παρακολουθώντας άναυδοι τις μεθοδευόμενες αμετροεπείς υπερφορολογήσεις από το 2010 και μετά!!! Τι προτείνετε λοιπόν, εσείς που έχετε γνώση και κατανόηση, εις τοιαύτας περιπτώσεις;

     • Geros avatar
      Geros @ Κίττυ 30/09/2014 18:01:14

      Δεν είμαι σε θέση να δίνω συμβουλές αγαπητή , καλό όμως είναι όταν η εφορία σας διώκει ποινικά να τους κάνετε ένα τηλέφωνο! Υποθέτω πως κατάσχεση δεν έγινε μιας και μέχρι σήμερα καμια κατάσχεση πρώτης κατοικίας από όσο γνωρίζω δεν έχει γίνει. Όσες υποθέσεις πήγαν μέχρι εκεί που έφτασε η δικιά σας υπόθεση (πριν την κατάσχεση) ήταν ή περιπτώσεις πλήρους αδιαφορίας του οφειλέτη ή εξαπάτησης του οφειλέτη από δικηγόρο.

     • Κίττυ avatar
      Κίττυ @ Geros 30/09/2014 18:11:46

      Επισκεφθείσα την εφορία, υπενθυμίζοντας την οικιοθελή παραχώρηση ακινήτου προς κατάσχεση και την αναίτια κατάσχεση πρώτης κατοικίας, το διευθυντικό στέλεχος του νομικού τμήματος κουνούσε το κεφάλι και αδυνατούσε να μου απαντήσει !!!! Ιδού λοιπόν, που έχετε ένα πρώτο παράδειγμα κατάσχεσης από εφορία, αν και έχει δηλωθεί αδυναμία καταβολής των οφειλομένων!!!

     • Geros avatar
      Geros @ Κίττυ 30/09/2014 19:06:14

      Δεν νομίζω ότι αυτό που προτείνατε μπορεί να γίνει , νομίζω αφορά μονο φόρο κληρονομιάς. Για άλλες οφειλές νομίζω ότι η μεταβίβαση γίνεται σε τρίτο και παραχωρείται ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ στην εφορία , όχι το ακίνητο. Φυσικά για να καταλάβουμε τι έχει γίνει πρέπει να μας δώσετε πολλά στοιχεία και δεν θέλω να νομίζετε ότι σας κάνω ανάκριση. Πάντως δεν μου απαντήσατε , ολοκληρώθηκε η κατάσχεση? Σας έχουν πετάξει στον δρόμο τώρα που μιλάμε?

     • Kίττυ avatar
      Kίττυ @ Geros 30/09/2014 20:03:50

      Δεν μου έχει γίνει κοινοποίηση πλειστηριασμού ακόμη... Θα μου γίνει όμως, με τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα, ώστε να προλάβω να κάνω ανακοπή; Ακόμη ζούμε στο 130τμ σπίτι μου, με 2 ανήλικα και εμάς τους γονείς εκτός εργασίας. Ρωτάτε, όμως αν κοιμάμαι...

     • Μαύρο κουτί avatar
      Μαύρο κουτί @ Kίττυ 01/10/2014 06:42:14

      Μην επιμένετε να του χαλάτε την ευδαιμονία του κολλημένου Γέροντα αγαπητή Κίττυ. Δεν βλέπετε οτι αντιστέκεται σθεναρά σε οποιανδήποτε πραγματικότητα δεν τον βολεύει; Πιστεύει ακράδαντα πως κρίση, φτώχια, ανεργία, απελπισία, δεν υπάρχουν. Όποιος διηγείται περιστατικά που αποδεικνύουν το αντίθετο, είναι υποκριτής που παίζει ρόλο ύποπτο και σίγουρα....υποκινείται. Αλίμονο στην πραγματικότητα ;που δεν συμφωνεί με την ιδεοληψία του!

     • Geros avatar
      Geros @ Μαύρο κουτί 01/10/2014 08:05:36

      Είσαστε ΤΟ Μαύρο κουτί ή Η Μαύρη κουτή ?

     • Μαύρο κουτί avatar
      Μαύρο κουτί @ Geros 01/10/2014 09:24:15

      Η μαύρη σου η μοίρα είμαι.

     • Geros avatar
      Geros @ Μαύρο κουτί 01/10/2014 10:06:30

      Αν αυτό σε κάνει να μπορείς να κοιμηθείς τα βραδια χωρίς την θεραπευτική σου αγωγή , τότε εμείς εδώ κοινωνικό έργο επιτελούμε και χαλάλι οι χαζομάρες που ακούμε από εσένα ...

     • Μαύρο κουτί avatar
      Μαύρο κουτί @ Geros 01/10/2014 10:45:43

      Εγώ κοιμάμαι σαν μωρό τις νύχτες, αλλά εσύ κοιμάσαι όρθιος πάντα. Πρόσεχε καλά να μην πέσεις λοιπόν γιατί ο Γέρος, ξέρεις από πια δυό ακριβώς κινδυνεύει... ΧοΧοΧο

     • Geros avatar
      Geros @ Kίττυ 01/10/2014 07:00:10

      Το να κοιμάστε ήσυχη είναι μεγάλη κουβέντα και υποθέτω πως είναι αδύνατον όταν τα προβλήματα τρέχουν. Από την άλλη στην πράξη κατασχέσεις πρώτης κατοικίας για χρέη στο δημόσιο δεν υφίσταντο αν και θεωρητικά είναι δυνατό να γίνει. Φυσικά δεν ξέρω πολλά πράγματα για την υπόθεση σας που παίζουν τον ρόλο τους αλλα νομίζω ότι αν γίνει έξωση οικογένειας ανέργων με δυο ανήλικα από την πρώτη και μοναδική τους κατοικία για χρέος λίγων χιλιάδων ευρώ .... τότε έχετε την φήμη εξασφαλισμένη αγαπητή μου. Θα σας παίζουν τα κανάλια ένα μήνα και πιθανόν θα πέσει και η κυβέρνηση εξαιτίας σας! Δεν το λέω ως αστείο , όντως πέφτει η κυβέρνηση για τέτοιο πράγμα! Στην Ελλάδα έχουμε μέσω διαδικτύου ζήσει τους ανθρώπους που τους ξεσπιτώνουν οι τράπεζες , τους ξεσπιτώνουν για χρέη στο δημόσιο , τους βάζουν φυλακή για χρέη μερικών εκατοντάδων ευρώ .... ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ. Στην πράξη ΤΙΠΟΤΑ από αυτά δεν έχει γίνει όσο και να παραπληροφορεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ ξέρετε τι δεν κατάλαβα? Πως είναι δυνατόν να φτάσατε στην φάση προ της κοινοποίησης την στιγμή που είσαστε και οι δυο άνεργοι. Πως δεν δηλώσατε πλήρη αδυναμία? Μήπως κάτι δεν μας λέτε καλά? Πήγατε απλά στον έφορα και του ζητήσατε να κάνει κάτι που δεν του το επιτρέπει ο νόμος και αναρωτιέστε γιατί κουνούσε το κεφάλι? Τι να έκανε ο άνθρωπος?

     • Costas A. avatar
      Costas A. @ Geros 01/10/2014 07:59:25

      Mπράβο βρέ Γέρο. Εσύ τό'πιασες το βαθύτερο νόημα της πτώσης του Σαμαρά και της κυβέρνησης. Πέφτουν διότι είναι τοσο ηλιθιοι και ανάξιοι να κυβερνουν, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ (που κρυφά εξ αρχής είχε δικά του ΟΛΑ τα κανάλια και τώρα πλέον φανερά) έκανε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ επικοινωνιακή πολιτική δια της συνήθους οδού της παραπληροφόρησης. Επομένως ας μην ταλιπωρείται ο Σαμαράς με άλλες τελικές μάχες με την τρόικα.Και για το αποτέλεσμα της μάχης θα μας παραπληροφορήσει ως συνήθως ο ΣΥΡΙΖΑ και θα γυρίσει μπούμερανγκ κατά της συγκυβέρνησης. Ο κύβος ερρίφθη...Ολα είναι παραπληροφόρηση Γέρο.

     • Kίττυ avatar
      Kίττυ @ Geros 01/10/2014 08:03:10

      Δήλωσα αδυναμία στην εφορία κι η απάντηση ήταν κοινοποίηση κατάσχεσης πρώτης κατοικίας. Τελικά, πρόστασία πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το δημόσιο δεν ισχύει; Η ΔΟΥ δηλαδή παρέκαμψε νόμο;

     • Μαύρο κουτί avatar
      Μαύρο κουτί @ Kίττυ 01/10/2014 09:21:37

      Εγώ πάντως, σας ενημέρωσα έγκαιρα Kίττυ. Τον ...αράπη (Γέρο) κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς. Τη φωτογραφία του, δεν την έχουνε τυχαία τα λεξικά, στο λήμμα : Στόκος!

   • Guardian avatar
    Guardian @ Geros 30/09/2014 09:58:37

    Για διαμέρισμα 150 χιλιάδων (παράδειγμα που επίτηδες χρησιμοποιείτε, επειδή τέτοιο διαμέρισμα είναι πιθανόν να είναι πρόσφατο, οπότε δεν έχει καταρρευσει η αξία του), δεν μπορώ να σας πώ. Για διαμέρισμα όμως αξίας 100 χιλιιαδων που δεν πουλιέται ούτε 40, και για μικρά παλιά διαμερίσματα αντικειμενικής αξίας 80 χιλιάδων που πουλιουνται όσο ένα αυτοκίνητο (και μάλιστα μεταχειρισμενο), ανοίξτε τις αγγελίες.

    • Costas A. avatar
     Costas A. @ Guardian 30/09/2014 10:55:10

     Είναι προφανές οτι ο Γέρος, όπως άλλωστε είναι λογικό, είναι ξεκομμένος απο την Ελληνική πραγματικότητα όπως και οι περισσότεροι κυβερνητικοί παράγοντες που έχουν ακόμα 10 μισθούς μιας Ελληνικής οικογένειας!!! χωρίς να παράγουν ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Μην τον παρεξηγείτε. Στο κάτω κάτω αυτός δεν μας κοστίζει τίποτε, όπως οι άλλοι που τρώνε ακόμα με 10 μασσέλες και που μέσα στην άνοιά του υποστηρίζει χωρίς ίσως να το θέλει...

     • Geros avatar
      Geros @ Costas A. 30/09/2014 12:38:40

      Αυτό που δεν κοστίζει τίποτα φίλε μου είναι τα φίδια που πουλάνε ορισμένοι σχολιαστές ....

    • Geros avatar
     Geros @ Guardian 30/09/2014 12:36:40

     Μα οι 150 χιλιάδες είναι όριο αγαπητέ μου για πολλά εισοδηματικά κριτήρια, κάτω από το ποσό αυτό οι απαλλαγές είναι πολλές. Εγώ σε μια μάντρα εδώ δίπλα βρίσκω αμάξια καλά μεταχειρισμένα με 6-7 χιλιάδες , θες να μου πεις ότι με αυτά τα λεφτά αγοράζω διαμέρισμα? Τι μαθαίνω στα γεράματα βρε φίλε ..... Να έρθω να σου δώσω 15 χιλιάρικα να αγοράσεις δύο διαμερίσματα? Το ένα στο χαρίζω!

     • Crevettes à la provençale avatar
      Crevettes à la provençale @ Geros 30/09/2014 18:16:53

      Μη το λες. Άνοιξε την Χ.Ε και θα εκπλαγείς.

     • Geros avatar
      Geros @ Crevettes à la provençale 30/09/2014 18:39:38

      Προσοχή στις απάτες που γεννάει η κρίση! Με τέτοια λεφτά διαμερίσματα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν απατεώνες που θέλουν να βρούν άπληστους που νομίζουν ότι πρέπει να βιαστούν για να πάρουν ένα σπίτι με ένα κομμάτι ψωμί.

 11. μανωλης avatar
  μανωλης 30/09/2014 07:43:01

  Τα κλειστά επαγγέλματα πότε θα ανοίξουν? Εκτος αμα ο μυταράκης με τους κολλητους του στα Επιμελητήρια νομίζει οτι εχει να κάνει με μειωμένης νοημοσύνης. Παράδειγμα το επαγγελμα λογιστή φοροτέχνη το ανοιξε κλεινοντάς το. Μονο διώξιμο αυτής της κυβέρνησης θα φέρει λύση. τσεκαρισμένο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.