#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/12/2013 07:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Η τελευταία ευκαιρία σας»



Είναι της μόδας τα γράμματα αυτές τις ημέρες, άλλωστε και ο Άγιος Βασίλης δεν κάνει άλλη δουλειά από να ανοίγει επιστολές. Μπορούμε βέβαια, να στείλουμε κι ένα e-mail στην κυβέρνηση, υπάρχουν πολλοί που ασχολούνται με το διαδίκτυο, ή μάλλον δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να απαντούν σε facebook και twitter.

Αφού, λοιπόν, είμαστε σίγουροι ότι θα πάρουν το μήνυμα, τους το στέλνουμε με κάθε επισημότητα, μία ημέρα πριν το ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς.

Είθισται η Πρωτοχρονιά να αποτελεί για τους περισσότερους η αφετηρία για μια νέα αρχή, ελπίζουμε για την κυβέρνηση να είναι πράγματι ένα νέο ξεκίνημα κι όχι η… αρχή του τέλους.

Το γράμμα που στέλνουμε έχει τον εξής τίτλο: «Η τελευταία ευκαιρία σας».

Απευθύνεται σε υπουργούς και υφυπουργούς, σε στελέχη του κρατικού μηχανισμού σε καίριες θέσεις καθώς και στο περιβάλλον του Μαξίμου που καθορίζει εν πολλοίς το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση. Φυσικά και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να λάβει αυτή την επιστολή, γιατί αν δεν κάνει ο αρχηγός το ξεκίνημα τότε καλύτερα να μην αρχίσει η κούρσα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

«Αγαπητή κυβέρνηση. Επί 18 μήνες «σώζετε» τη χώρα, αλλά ανάσταση δε βλέπει ο ελληνικός λαός. Αντιθέτως ο Γολγοθάς συνεχίζεται, λες και είναι μια μόνιμη κατάσταση όπου ο κόσμος σηκώνει τον Σταυρό του Μαρτυρίου, στην κυβέρνηση νίπτουν τας χείρας τους, ωστόσο, το έργο σταματά τη Μεγάλη Παρασκευή και δεν έχει παρακάτω.

Μια και μας «σώζεις» αγαπητή κυβέρνηση, λοιπόν, καλό είναι να σώσεις και τον εαυτό σου διότι ο Μάιος έρχεται και η Νέμεσις θα είναι πολύ βαριά. Μέχρι τότε, όμως, έχεις πέντε μήνες προθεσμία, έχεις μια τελευταία ευκαιρία. Ώρα να πεις την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Για παράδειγμα, και προκειμένου να αλλάξεις λίγο το τροπάρι, μπορείς να πεις στον κόσμο ότι το 2012 που ανέλαβες η χώρα ήταν χρεοκοπημένη. Τελεία και παύλα. Κι ότι οι δανειστές θα μας μπουν στο σβέρκο για τα επόμενα 10-20 χρόνια. Ξεκίνα από αυτή την αλήθεια και άσε τις μπούρδες ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια. Διότι μπορεί να μη λέγονται Μνημόνια, μπορεί να μην έρχονται συνέχεια οι τροικανοί αλλά η χώρα θα είναι υπό διαρκή εποπτεία. Οι ξένοι θέλουν τα λεφτά τους και θα κάνουν ότι είναι δυνατόν να πάρουν τουλάχιστον τα περισσότερα.

Μια άλλη αλήθεια που πρέπει να πεις είναι ότι τα ασημικά που πωλούνται όσο – όσο, ακίνητα, εταιρείες, πλουτοπαραγωγικές πηγές, άπαξ και φύγουν από τα χέρια μας θα πρέπει να τα ξεχάσουμε. Γι’ αυτό λοιπόν όσο είναι καιρός βρες άλλους τρόπους να λύσεις τα προβλήματα.

Αγαπητή κυβέρνηση, έβαλες τον Γ. Στουρνάρα να πει ότι η χώρα δε θα πάει σε άλλο δανεισμό, σε τρίτο μνημόνιο και σε κούρεμα καταθέσεων. Όμως, πώς θα γίνει αυτό με το χρέος στο 175% και παρ’ ότι προηγήθηκε το κούρεμα; Πώς θα γίνει με μηδενική ανάπτυξη, με ανεργία πάνω από 30%, με σχεδόν το 17% του ελληνικού λαού σε καθεστώς ακραίας φτώχειας; Και πώς θα επιτευχθεί η ανάπτυξη χωρίς ξένες επενδύσεις αλλά και χωρίς ούτε… σάλιο ρευστότητας;

Που είναι άραγε το χρήμα που θα έρεε άφθονο μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών την οποία πλήρωσε ο ελληνικός λαός με αίμα;

Είπες ότι πρέπει να γίνει εσωτερική υποτίμηση, και πράγματι έχει γίνει. Οι μισθοί στο δημόσιο τομέα έχουν μειωθεί πάνω από 20% ενώ στον ιδιωτικό επικρατεί το απόλυτο χάος. Κόπηκαν οι συντάξεις και οι κακόμοιροι οι ηλικιωμένοι ζουν στα όρια. Για ποια εσωτερική υποτίμηση, όμως, μιλάς όταν οι τιμές στα προϊόντα είναι ίδιες λες και δεν πέρασε ποτέ κρίση; Και τι είδους υποτίμηση είναι αυτή που έκανες όταν ο κόσμος καλείται να πληρώνει τεράστιους φόρους και δημόσιες υπηρεσίες με τα λίγα χρήματα που του άφησες;

Ως κυβέρνηση συνασπισμού, αλλά με βασικό παίκτη τη ΝΔ, δηλαδή ένα πατριωτικό, λαϊκό, φιλοευρωπαϊκό κόμμα, τι έκανες για τους πατριώτες, για το λαό, για τους βασικούς ψηφοφόρους της «γαλάζιας» παράταξης; Διότι τι να την κάνεις την φιλοευρωπαϊκή προοπτική αν δεν σου έχει μείνει κανένας ψηφοφόρος κι όλοι έχουν πάει στα γιαλατζί, πλην αντιμνημονιακά κόμματα που προήλθαν από τα σπλάχνα της ΝΔ; Έκανες την ανάγκη φιλοτιμία και συνεργάζεσαι με το ΠΑΣΟΚ. Όμως, πόσο μπορεί να αντέχει μια συμμαχία με ένα κόμμα βουτηγμένο στη διαφθορά, την απαξίωση και τη διάλυση; Μέχρι πότε στο όνομα της… σωτηρίας της πατρίδας θα ανεχόμαστε τον Βενιζέλο; Αυτό είναι το ερώτημα του κόσμου της ΝΔ.

Αγαπητή κυβέρνηση έχεις πέντε μήνες όλους κι όλους για να ανατρέψεις όλα τα μαύρα προγνωστικά που δίνουν το Αλέξη Τσίπρα, αυτό το τίποτα της πολιτικής, να ηγείται της χώρας και αντιπολίτευση να είναι ο… Μιχαλολιάκος από τη φυλακή. Έχεις μια τελευταία ευκαιρία να αποδείξεις ότι είσαι εφτάψυχη. Κάνε τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκες, βρες λεφτά από τα λαμόγια που συνεχίζουν το πάρτι, στείλε σπίτι τους όλους τους άχρηστους και τεμπέληδες πολιτικούς (υπουργούς, υφυπουργούς, στελέχη στο Μαξίμου κι έξω από αυτό). Βάλε χέρι στη βαριά φοροδιαφυγή, αυτή που είναι γραμμένη στη λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες λίστες. Αυτή που επιτρέπει ακόμη πολιτικούς και επιχειρηματίες να πηγαίνουν για σκι στα πανάκριβα θέρετρα με τα λεφτά που έβγαλαν κλέβοντας τον ελληνικό λαό.

Βάλε και κανέναν φυλακή αγαπητή κυβέρνηση, όχι μόνο να ασχολείσαι με τα 25 χιλιάρικα του Το-μπούλο-γλου. Εδώ πάνε κι έρχονται τα εκατομμύρια κι εσύ ασχολείσαι με πενταροδεκάρες.

Και τέλος, βάλε φρένο στις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας. Φτάνει πια η λογική του «yes man», πες και κανένα όχι γιατί μας πήραν χαμπάρι.

Αγαπητή κυβέρνηση, έχεις πέντε μήνες, ίσως και λιγότερους, για να καταλάβεις ότι είσαι κυβέρνηση του λαού και να δράσεις αναλόγως. Αν δεν το καταφέρεις τότε καλύτερα να αυτοκτονήσεις μόνη σου. Διότι θα είναι τραγικό να παραδώσεις άνευ όρων τα κλειδιά στον Αλέξη και την παλιοπαρέα από το τρελάδικο που έχει ανοίξει στην Κουμουνδούρου".

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 30/12/2013 07:43:20

  .....................για να καταλάβεις ότι είσαι κυβέρνηση του λαού και να δράσεις αναλόγως.............
  Αλλη εντολή πήραν από τους πολίτες και άλλα κάνουν , αυτό θα έχει ως γνωστόν συνέπειες.
  Το ποιό σημαντικό που έχει αγανακτήσει τους πολίτες είναι η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, ή μη κατάργηση του άθλιου νόμου περί ευθύνης υπουργών και η προστασία του άθλιου βενιζέλου .

  • Aλχημιστής avatar
   Aλχημιστής @ ΠΕΛΙΑΣ 30/12/2013 23:11:12

   Επίσης αγαπητή κυβέρνηση σταμάτα να βάζεις συνέχεια ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΥΣ φόρους, μας έχεις γα.........σει.
   Μόνο αυτό το κωλ...κράτος δεν έχει συνέχεια και ο επόμενος υπουργός βάζει αναδρομικά χαράτσια .
   Ποιος μας έβαλε να πάρουμε αυτοκίνητα 2000 κυβικά λέγοντας οτι δεν αποτελουν τεκμήριο?Υπουργός οικονομικών αυτής της χώρας δεν ηταν?Τώρα ξαφνικά φόρο πολυτελείας.Με τη λογική αυτή και εγώ να μην πληρώσω το φόρο του 2011 γιατί αλλος ηταν υπουργός και δεν τα βγάζω πέρα.

 2. KT avatar
  KT 30/12/2013 08:03:49

  Η τελευταία πρόταση τα λέει όλα! Καλή Χρονιά antinews!

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 30/12/2013 08:07:00

  Aνοησιες.Η κυβερνηση κινεται ακριβως πανω σε οσα ειπε.Η οικονομια μιας χωρας δεν εξαρταται απο "λαμογια" ή "σκανδαλα" αλλά απο αντικειμενικους δεικτες και παραγοντες.
  Για τα υπολοιπα : οτι η χωρα το 2012 ηταν χρεωκοπημενη,το ξερουν ολοι.Δε χρειαζεται να πει τιποτα.Οτι θα καθησουν οι δανειστες 20 χρονια δεν ισχυει.
  Μετα τη ληξη του προγραμματος θα μπει σε πολυμερη εποπτεια οπως ολες οι χωρες της ευρωζωνης.
  Δυστυχως δεν εχει πουληθει κανενα "ασημικο" γιατι δεν υπαρχει ζητηση.
  Κυβερνηση συνασπισμου υπαρχει με το ΠΑΣΟΚ γιατι δεν υπαρχει κανεις αλλος.
  Οσο για τον Αλεξη θα προσαρμοσθει και αυτος με το καλο ή το αγριο.

  • Κώστας ,Πεύκη avatar
   Κώστας ,Πεύκη @ ψυχραιμια 30/12/2013 10:50:52

   Συμφωνώ, η κυβέρνηση κάνει αυτά που ήθελε από την αρχή να κάνει.Ο λαός είναι καταδικασμένος σε πολλά χρόνια ακόμα ανέχειας και ύφεσης αν δεν θελήσει ο ίδιος να αλλάξει τα δεδομένα και τους συσχετισμούς.Η αδράνεια είναι αποδοχή και η υπερψήφιση κομμάτων στις Ευρωεκλογές ,που έχουν ως μόνη λύση την Ε.Ε. και το ευρώ , θα σημάνει και υποστήριξη της πολιτικής της Τρόικας.
   Ανυπακοή στην Ε.Ε. τώρα και συμπόρευση με το ΚΚΕ για να χτίσουμε τη Λαϊκή Συμμαχία, από κάτω προς τα πάνω.

   • Kώστας ΜΠ avatar
    Kώστας ΜΠ @ Κώστας ,Πεύκη 30/12/2013 15:53:59

    Eπίσης ανυπακοή στην ηγεσία του ΚΚΕ για τις απολύσεις στο Ριζοσπάστη. Ή εκεί υπακοή;

    Από την επιστολή του απολύμενου δημοσιογράφου Κ.Ζηλάκου:

    "...Το πρόβλημα, όπως δείχνουν και τα οικονομικά στοιχεία της εφημερίδας, δεν είναι κυρίως οικονομικό. Αλλωστε ο Ριζοσπάστης έχει έσοδα από την κυκλοφορία του που φθάνουν τα 300.000 ευρώ το μήνα, πράγμα που δεν δικαιολογεί την παύση πληρωμών που έφθασε τους 7 μήνες. Εξάλλου, πως χρηματοδοτούν τις μαζικές απολύσεις; Αυτό που θέλουν, σε τελική ανάλυση, είναι να αντικαταστήσουν τους 83 δημοσιογράφους (τόσοι ήταν το Δεκέμβρη) με μέσο μισθό τα 1.400 ευρώ, με 40 «εργαζόμενους» κάτω των 25 ετών των 400 ευρώ το μήνα. Ηδη αυτό εφαρμόζεται στην Τυποεκδοτική. Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης συγκάλυψης της αλήθειας και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, μέσα από την αρθρογραφία του Ριζοσπάστη, επιχειρούν να τσουβαλιάσουν τους εργαζόμενους στο Ριζοσπάστη και τις όποιες δίκαιες αντιδράσεις τους απέναντι στην κακοποίηση που υφίστανται, με την… αστική «προπαγάνδα». Σε σχετικό άρθρο στον κυριακάτικο Ριζοσπάστη γράφεται πως όλα αυτά γίνονται «ακριβώς επειδή το ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης βρίσκονται στην αντίπερα όχθη, πάνε κόντρα στο ρεύμα».

    Πάντως, οι εργαζόμενοι στον Ριζοσπάστη αλλά και στις άλλες κομματικές επιχειρήσεις του ΚΚΕ, αυτό που βλέπουν είναι πως από την ηγεσία του ΚΚΕ αξιοποιείται εναντίον τους αυτό το «ρεύμα» της μνημονιακής πολιτικής. Από κει και πέρα, κανέναν δεν πείθουν οι αφορισμοί του είδους «ο Ριζοσπάστης δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση». Ε λοιπόν, ο Ριζοσπάστης δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση όσο δεν είναι καπιταλισμός αυτό που γίνεται στην Κίνα. Λένε ακόμα πως δεν είναι «κερδοσκοπική εταιρεία». Δηλαδή τις μας λένε, όποιος διακηρύσσει ότι δεν είναι κερδοσκοπική εταιρεία μπορεί να παραβιάζει βάναυσα τα δικαιώματα όσων εργάζονται στις επιχειρήσεις του. Με την ίδια λογική και οι μεγαλοεκδότες θα μπορούσαν να πουν τα ίδια ή ακόμα και να έφτιαχναν ένα «κόμμα» (εκτός από τα κόμματα που στηρίζουν) για να βαφτίσουν τις δραστηριότητές τους «κομματικές επιχειρήσεις». Βέβαια, γράφονται και πολλά άλλα ψέματα. «Δεν έγιναν μειώσεις μισθών, όπως σε όλα τα αστικά ΜΜΕ». Μέγα ψέμα. Στο Ριζοσπάστη, από το καλοκαίρι του 2010 έγιναν μειώσεις 15-40% στους μισθούς όσων είναι μέλη του ΚΚΕ με τον μανδύα της «εθελοντικής» προσφοράς, υπό την απειλή της διαγραφής και της απόλυσης. Δηλαδή, η αποθέωση των ατομικών συμβάσεων..."

    • Κώστας ,Πεύκη avatar
     Κώστας ,Πεύκη @ Kώστας ΜΠ 30/12/2013 16:59:54

     Ανυπακοή και εκεί.

     Ήταν απόφαση του Συνεδρίου, ο συγκεκριμένος μισθός στα κομματικά στελέχη του Ριζοσπάστη.

     Σίγουρα οι ατομικές συμβάσεις είναι απαράδεκτες και καλά κάνουν όσοι δεν τις αποδέχονται (όπως ο Μπογιόπουλος ).

     Εκεί ανυπακοή μέχρι να αλλάξει απόφαση το κόμμα.

     Από την άλλη το λάθος του ΚΚΕ ήταν εξαρχής να προσλάβει σε κομματική εφημερίδα και ραδιοτηλεόραση , άτομα άσχετα από το κόμμα που ψήφιζαν και άλλα κόμματα και έπαιρναν μεγάλους μισθούς χωρίς να δίνουν τίποτα πίσω στο κόμμα.

     Το ΚΚΕ με τις ατέλειες του ,παραμένει το μόνο αντιμνημονιακό κόμμα που είναι οργανωτικά ικανό να χτίσει μια λαϊκή συμμαχία , που θα συμμετέχουν με ταξικά κριτήρια, άνθρωποι κάθε ιδεολογίας ,αριστεροί , δεξιοί και κεντρώοι.

     Η βούληση του Ελληνικού λαού ως τώρα είναι άλλη, και δεν φταίει το γεγονός ότι το ΚΚΕ προσπάθησε άτσαλα και καπιταλιστικά να λύσει τα οικονομικά προβλήματα Ριζοσπάστη και 902.

     • Aλχημιστής avatar
      Aλχημιστής @ Κώστας ,Πεύκη 30/12/2013 23:21:35

      ΚΚΕ το πιο συστημικό κόμμα, δημιουργήθηκε για να προσφέρει στους Αμερικάνους και τα τσιράκια τους ΠΑΣΟΚ -ΝΔ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ,το μανδυα τηςκομματικής πολυφωνίας ελευθερης πολιτικής βούλησης και της δηθεν αντίστασης στον καπιταλισμό.
      Γιαυτό άλλωστε και όταν κάποια φωνή απο το κόμμα (μπογιόπουλος, Κανέλλη) αποκτήσει απήχηση στο λαό , θάβεται απο τα κομματικά ξόανα και τοποθετούνται επικεφαλής ανύπαρκτα μαριονετάκια όπως ο Κουτσούμπας.
      Στο ΚΚΕ φοβήθηκαν οτι στη Μνημονιακή αυτή λαίλαπα οπου ο λαός ψάχνει κάποιο πολιτικό φορέα να ψηφίσει, εαν έβαζαν κάποιο με λαικο έρεισμα όπως ο Μπογιόπουλος θα έπαιρναν 15% και μετά....?θα έπρεπε να αφήσουν την ξύλινη γλώσσα περι ταξικής πάλης , προλεταριάτου και τρίχες κατσαρές και να παρουσιάσουν προτάσεις.Μα η μαμά Αμερική δεν τους έχει γιαυτό.
      Ετσι έβαλαν τον Κουτσούμπα και ησύχασαν .6% και όλα καλά

     • Μωρίας εγκώμιον avatar
      Μωρίας εγκώμιον @ Aλχημιστής 31/12/2013 15:30:56

      Μπράβο φίλε, και νόμιζα ότι μόνο εγώ τα πιστεύω αυτά.

    • poiu avatar
     poiu @ Kώστας ΜΠ 31/12/2013 02:06:27

     ΠΡΟΣ ΚΩΣΤΑ ΜΠ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ??

  • Panagiotis avatar
   Panagiotis @ ψυχραιμια 30/12/2013 17:58:08

   Ανοησίες. Η ΝΔ πολιτεύεται ακριβώς διαφορετικά από όσα είπε (βλ. ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Α. ΣΑΜΑΡΑ Ιούλιος 2012).
   Για τα υπόλοιπα. Η χώρα έχει υποστεί σκληρή υποτίμηση εργασιακού κόστους (για επενδύσεις σε παραγωγικούς τομείς θα περιμένετε πολύ...) . Η συγκυβέρνηση έχει χρεώσει τη χώρα κυρίως για να στηρίξει ένα βαθιά προβληματικό χρηματοπιστωτικό σύστημα (άλλο το τι δείχνει και άλλο το τι είναι πραγματικά), έχει δέσει τη χώρα για δεκαετίες, με σκληρά άρθρα ξένου δικαίου, υπογράφοντας Μνημόνια και έχει βάλει αγγελίες για ξεπούλημα του πλούτου της Χώρας.
   Για να μην κοροιδευόμαστε, το πακέτο αυτό είναι η πολιτική ξεπεράσματος της καπιταλιστικής κρίσης σε βάρος των εργαζομένων, των μικρομεσαίων και κάποιων τμημάτων της αστικής τάξης. Μία αναδιανομή γίνεται για να βρεθούν κάποιοι (εκτός από όσους προανέφερα) σε πλεονεκτική θέση μετά το ξεπέρασμα της κρίσης. ΑΥΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.
   Οσον αφορά την αναφορά σας για άγρια προσαρμογή του Αλέξη, νομίζω ότι έχω αντιληφθεί το περιεχόμενο που υπαινίσεσθε και σας συμβουλεύω να μην είσθε υπερόπτης. Για να σας βοηθήσω, θα παραθέσω τα εξής (όχι ως μάγος αλλά ως άνθρωπος που έχει μελετήσει και δυο πραγματάκια):
   1. Η κρίση που διανύουμε θα κρατήσει πολύ ή θα μείνει στην ιστορία (έχουμε να δούμε πολλές εκπλήξεις!).
   2. Το σύστημα αδυνατεί να παρέχει μια κοινωνική πολιτική για την ανακούφιση της κοινωνίας.
   3. Όλα τα παραπάνω τα γνωρίζει ο Αλέξης.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ψυχραιμια 30/12/2013 23:30:41

   Ψύχραιμη ματιά. Μην περιμένεις να την έχουν πολλοί όμως. Να βρίσουν είναι το εύκολο, να σκεφτούν καθαρά το δύσκολο. Και με τη νοοτροπία της ψευτομαγκιάς που μας μεγάλωσαν μην περιμένεις και λογικά επιχειρήματα. Μόνο εφυηολογήματα.

 4. my way avatar
  my way 30/12/2013 09:16:12

  Ανοησίες

 5. Νεύτων avatar
  Νεύτων 30/12/2013 09:31:57

  Ποια "αγαπητή κυβέρνηση"; ΠΟΙΑ;;;;
  Μήπως θα έπρεπε να ξεκινά με την προσφώνηση "Αγαπητέ Αντώνη Σαμαρά";
  Κανένας από την κυβέρνηση δε μπορεί να με πείσει. Κανένας! Ό,τι και να λένε, όση παπαρολογία και να εκστομίσουνε! Από τον απόλυτο αερολόγο - ευχολόγο Χατζηδάκη, που έχει ΤΟ υπουργείο και που θα έπρεπε να είναι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στην επικαιρότητα με τις δράσεις ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ακολουθώντας το Όραμα του Αντώνη Σαμαρά, μέχρι τον δημιουργό σαλατών και μόνιμα συμβιβασμένο με τους Πρυτάνεις στην Παιδεία, Αρβανιτόπουλο, με τις συνεχείς νομοθετικές παρεμβάσεις για να κάνει τα πάντα ώστε τα ΑΕΙ να γίνουν μόνιμα εξεταστικά κέντρα και τίποτε άλλο!
  Από τον εξαφανισμένο ΥΠΕΚΑ (πώς είπαμε ότι λέγεται αυτός;;;) μέχρι τον άλλον άγνωστο της Αγροτικής Ανάπτυξης (πώς είπαμε ότι λέγεται και αυτός;;;)...
  Από τον εξαφανισμένο "δε διάβασα το Μνημόνιο" Χρυσοχοΐδη (υπάρχει αυτός ακόμη;;;) μέχρι τον Μακεδονίας - Θράκης που έχει βαλθεί να κάνει τα νέα ξεκινήματα σε Ζώνες Καινοτομίας και εδώ και 3 μήνες πετάει χαρταετό ή πάει ταξίδια με τη διοίκησή της για να δει πώς δουλεύουν οι "ζώνες" στο εξωτερικό.
  Από τον ΥΠΕΞ που συνεχίζει να διαφεντεύει με το σύστημά του στη Θεσσαλονίκη τα πάντα και τους πάντες και να έχει τον πρώτο λόγο (και μετά θέλει η ΝΔ να πάρει και το Δήμο της πόλης - για γέλια είμαστε) μέχρι τον Αβραμόπουλο που φορά το γυαλί Rayban και κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις - φούσκες, αντί να κάτσει κάτω και να δει πώς, αναζητώντας την Ανάπτυξη, μπορεί να φέρει μαζί τις ΕΔ με τα παραγωγικά τεχνολογικά ινστιτούτα και ΑΕΙ για να συνεργαστούν όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο...
  Βασικοί Υπουργοί απλά ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ και πάντα πίσω από τον εκτελεστικό Στουρνάρα που κάνει τα πάντα για να τσακίσει την Ανάπτυξη, αλλά ξέρετε κάτι; Τουλάχιστον αυτός εκτελεί! Οι άλλοι απλά κοιτούν!
  Η ψήφος μου στη ΝΔ, θα είναι ψήφος με το ζόρι. Ψήφος μόνον για τον Αντώνη Σαμαρά που προσπάθησε. Όσο μπόρεσε. Πιστεύοντας προσωπικά, ότι ίσως προπάθησε τουλάχιστον για εκείνους τους 500.000 "ταλιμπάν του", το 2009.
  Μόνον για εκείνον, κι ας ξέρω ότι την επόμενη ημέρα θα είμαι στο στόχαστρο εκείνων που θα αλαλάζουν για τη νίκη της νέας σοβιετίας στην Ελλάδα. Η οποία είναι πλέον αναπόφευκτη...

  • occultist avatar
   occultist @ Νεύτων 30/12/2013 13:24:17

   @Νεύτων,
   Εγραψες με σαφήνια τις μύχιες σκέψεις του απλού νεοδημοκράτη ψηφοφόρου. ΕΥΓΕ!!!!!

   • Geros avatar
    Geros @ occultist 30/12/2013 16:28:44

    Εσύ είσαι δηλαδή νεοδημοκράτης ψηφοφόρος?
    Δεν δουλεύεις κανέναν πλέον χρυσαυγιτάκι , που μπαίνεις εδώ και φλομώνεις τον κόσμο στα ψέματα.
    Ξεκουμπίσου κλώνε.

    • Aλχημιστής avatar
     Aλχημιστής @ Geros 30/12/2013 23:29:27

     gero ξεκουμπίσου εσύ καλύτερα που έχεις αρπάξει την καρέκλα και την κουτάλα και τα βλέπεις όλα υπέροχα.Ποιός απο τους υπουργούς που ανέφερε ο Νευτων έχει κάνει το παραμικρό?
     Με αυτές τις εξυπνάδες "ξεκουμπιστήτε " και "χρυσαυγιτάκια" σε όσους αντιδρούν στα ψέματα και την αλλαγή πολιτικής ταυτότητας της ΝΔ φτάσατε το κόμμα στο 18% και συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ που το πολεμούσαμε 30 χρόνια, και ξαφνικά το βλέπουμε στο κρεβάτι μας.
     Γιαυτό ξεκουμπιστήτε εσείς καλύτερα που στηρίζετε 30 χρόνια αυτό το φαυλο κομματικό κράτος , που όλα τα κάνει υπέροχα αρκεί να τρώτε εσείς με χρυσά κουτάλια

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Aλχημιστής 31/12/2013 02:22:49

      ". . .και συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ που. . ."

      Τό πολύ "Κύριε ᾿Ελέησον" τό βεριέται καί ὁ παππᾶς! ῾Ο λόγος γιά τήν συγκυβέρνηση ἔχει ἐξηγηθεῖ ἄπειρες φορές. Γίνεσθε κουραστικοί καί κοινά τρολλάκια πλέον.

  • χμμμμμ avatar
   χμμμμμ @ Νεύτων 30/12/2013 13:47:25

   +1000
   Με τι διαφορά οτι η νίκη της νεας σοβιετιας δεν ειναι αναποφευκτη, υπαρχει λιγος χρονος ακομα, ελαχιστος μεν αλλα υπαρχει, αρκει ο Αι Βασιλης να κανει τη δουλεια του

  • poiu avatar
   poiu @ Νεύτων 31/12/2013 02:11:22

   ΣΩΣΤΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ,ΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΜΕΛΙΑ ,Η' ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ?

 6. γιάννης αγιάννης avatar
  γιάννης αγιάννης 30/12/2013 09:37:16

  1.υπάρχει έστω και ένας έλληνας που να πιστεύει ότι θα βγούμε απο το μνημόνιο στα επόμενα 30 χρόνια?
  2. τι είδους επενδύσεις απο το εξωτερικό? το ξέρω ότι οι μισθοί είναι χαμηλοί, αλλά αλλού είναι χαμηλότεροι

  έγραψε στην καθημερινή ο κριαράς: ωρίμανση... ας αναλογιστούμε εμείς τι κάναμε λάθος και μετά ας πάμε στους πολιτικούς. θα σου πω κάτι που δε θα σου αρέσει. εσύ πως συμβάλεις στην ωρίμανση του παλιμπαιδίζοντος Έλληνα?

  καλή χρονιά

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ γιάννης αγιάννης 30/12/2013 18:18:34

   Φυσικα και υπαρχει.Εγω.Οι μισθοι αλλου είναι χαμηλότεροι και αλλου υψηλότεροι.Καθε χωρα εχει το βελτιστο σημειο της που είναι αυτό με το οποιο δεν υπαρχει ελλειμμα ισοζυγιου τρεχουσών συναλλαγων.Στο σημειο αυτό φθασαμε το 2013.
   Το εάν δεν εχεις ή δεν μπορεις να εχεις υπομονη να περιμενεις δεν εχει καμμια σημασια για την αντικειμενικη πραγματικοτητα η οποια είναι ότι τωρα μετα 5 χρονια υφεσης φθασαμε στο πρωτογενες πλεονασμα και ισορροπια ισοζυγιου και τωρα θα αρχισει η ανακαμψη που θα γινει αναπτυξη σε 1-2 χρονια.Δεν πιστευεις και δεν μπορεις να περιμενεις;
   Μη μπορεις.Οι οικονομικοι νομοι δεν μπορουν να αλλαξουν για να μπορεις εσυ.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ γιάννης αγιάννης 30/12/2013 23:33:53

   "υπάρχει έστω και ένας έλληνας που να πιστεύει ότι θα βγούμε απο το μνημόνιο στα επόμενα 30 χρόνια?"

   Έλληνες πολλοί. Επειδή έχουν μυαλό. Προπαγανδιστές όπως εσύ εννοείται κανείς. Εκτός αν το πρόβλημα είναι αλλού. Στη λογική ή την απόλυτη άγνοιά σου περί οικονομικών.

 7. Νικόλαος Μπεχράκης avatar
  Νικόλαος Μπεχράκης 30/12/2013 10:05:20

  Το χρονικό περιθώριο στενεύει. Οι κινήσεις πρέπει να ξεκινήσουν "εχθές" σηματοδοτώντας την διαφορετική πορεία του 2014.

 8. Athena avatar
  Athena 30/12/2013 10:20:43

  Δεν υπάρχει καμμία τελευταία ευκαιρία. Ο χρόνος τους μετράει αντίστροφα γιατί απλά στον ψεύτη κατά συρροή δεν δίνει κανείς καμμία ευκαιρία.

  • dim avatar
   dim @ Athena 30/12/2013 14:56:26

   Δε ξέρω αν σου τα είπανε τα νέα, αλλά ο κατα συρροή ψεύτης έβγαινε από το 1981 συνεχόμενα επί 8 χρόνια, μετά επί 11 χρόνια, και ξανά για 3 τελικά καταστροφικά χρόνια με τον ΓΑΠ. Ο ψεύτης αυτός εξελέγη με το "Έξω από την ΕΟΚ, έξω από το ΝΑΤΟ", δε βγήκε από την ΕΟΚ ούτε από το ΝΑΤΟ, αλλά ξαναψηφίστικε. Ξαναέλεγε "Τσοβόλα δώστα όλα" και ξαναβγήκε. Μετά μιλούσε για εκσυγχρονισμό, που στην ουσία σήμαινε πακέτα σε μεγαλοεργολάβους, χρηματιστήρια, εξοπλιστικά προγράμματα και μίζες εκατομυρρίων, και παρότι επιτέλους έφυγε για μια πενταετία (μετά από 11 συνεχή χρόνια διακυβέρνησης!!), επανήλθε πανηγυρικά με το λεφτά υπάρχουν.... Ο κόσμος λοιπόν έδινε 45άρια και 48άρια, στους κατ' επάγγελμα ψεύτες, γιατί προφανώς πέρναγε και αυτός έμμεσα καλά.. Κοινωνική πολιτική με δανεικά και υπέρογκα ελλείμματα είναι πολύ ευχάριστη βλέπεις... Τώρα οι ψεύτες αυτοί έχουν μετακομίσει όλοι στο Σύριζα (βλέπε το χορό των εκατομύρρίων του Τσουκαλά, Μητρόπουλου, ομάδας Ακη - Κοτσακά, όλοι παιδιά του Πασοκικού κομματικού σωλήνα), και είναι αυτοί μαζί με τους "εκπαιδευμένους" ψηφοφόρους τους, που έφεραν μια ομάδα αναρχοκομμουνιστών της ριζοσπαστικής εθνομηδενιστικής ακροαριστεράςαπό το 4% στο 17% και μετά στο 27%, γιατί πολύ απλά πουλάνε και πάλι ψέμα, ότι δήθεν θα αποκαταστήσουν κάθε κοινωική ομάδα που έχει πληγεί.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ dim 30/12/2013 18:14:40

    Aκριβως.Δεκαρα δεν δινει ο κοσμος για τους ψευτες.Λεφτα θελει αλλά λεφτα δεν υπαρχουν.

  • Γιάννης Αυλακιώτης avatar
   Γιάννης Αυλακιώτης @ Athena 30/12/2013 15:49:33

   Αθηνά, το γεγονός ότι μπορείς και γράφεις ελεύθερα και δεν έχεις κανένα μιαχαλολιάκο ή κανένα σύντροφο Παναγή και δεν πληρώνεις σε μπολιβάρ το ψωμί σου οφείλετε σε αυτούς που αποκαλείς ψεύτες. το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ότι έχει να αντιμετωπίσει ένα μέτωπο λαϊκισμού που δεν αφήνει ούτε τα ελάχιστα να εφαρμοστούν.

 9. Μωρίας εγκώμιον avatar
  Μωρίας εγκώμιον 30/12/2013 10:25:01

  Δεν έχουν καμία ευκαιρία, ευκαιρίες τέλος, ότι πήραν πήραν, το σημαντικότερο που έπρεπε να κάνουν ήταν να σηκώσουν όλοι τα μανίκια και τα μπατζάκια και να βρουν λύσεις στο θέμα της ανεργίας και δεν το έπραξαν, οι φόροι και οι περικοπές δεν είναι τίποτα μπροστά στο ζήτημα της ανεργίας. Αντ' αυτού το μόνο που έκαναν ήταν να κλείσουν την ερτ, να βάλουν στην φυλακή τους χρυσαυγίτες που ω του θαύματος ανακάλυψαν ότι είναι εγκληματική οργάνωση 15 μήνες μετά τις διπλές εθνικές εκλογές. Αστειότητες.

  • Γιάννης Αυλακιώτης avatar
   Γιάννης Αυλακιώτης @ Μωρίας εγκώμιον 30/12/2013 15:51:20

   για πες μας χρυσαυγίτη, τι προτείνετε εσείς για την ανεργία; προτάσεις εννοώ, όχι λαϊκά δικαστήρια και ιστορίες για αγρίους

 10. Φανούριος Αττάρδ avatar
  Φανούριος Αττάρδ 30/12/2013 10:54:16

  Πολύ ξεκάθαρο άρθρο !!!
  Ένα σχόλιο θα κάνω μόνο. Δεν θέλω να μου πουν τίποτε....ειδικά να μην ακούω για την περίφημη "αλήθεια" !!!!! Άστο καλύτερα ! Η πλήρης αλήθεια κατά τη γνώμη μου....θα έριχνε εύκολα κι αυτόν που θα την ομολογούσε !!! Η μισή αλήθεια πάλι...δεν είναι η αλήθεια.... Άστο σου λέω...
  Πράξεις να γίνουν όλα αυτά που γράφεις ! Πράξεις σκέτες-νέτες χωρίς κουβέντα από κανέναν πολιτικό.... Σιχάθηκα.......

 11. martios avatar
  martios 30/12/2013 10:56:24

  Γράμμα που αγγίζει σε ψυχή και φιλότιμο εάν βέβαια υπάρχουν.

 12. George avatar
  George 30/12/2013 11:48:22

  Όντως είναι η τελευταία ευκαιρία για την ΝΔ και όντως ακολουθεί την πορεία του πασοκ προς την εξαΰλωση. Βασικός κανόνας της πληροφορικής είναι: garbage in, garbage out. Εχει εφαρμογή και αλλού :-) Την πολιτική του πασοκ εφάρμοσε η νδ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο την ίδια πορεία θα έχει σε συνιστώσα του συριζα αρχικά και και σε ανάθεμα στην συνέχεια. Φιλοευρωπαϊκή πολιτική πάντως δεν ασκείται. Και τα δύο κόμματα δουλεύουν μέχρι τώρα για την έξοδο από την δυτικο-ευρωπαϊκή οικογένεια. Το κάνουν αυτό ακολουθώντας μια αδιέξοδη πολιτική. Μια πραγματικά φιλοευρωπαϊκή πολιτική θα ήταν μια μεταρρυθμιστική πολιτική. Μια πολιτική που δεν θα βασιζόταν σε προσπάθεια εξαπάτησης των εκλογέων (αυτή έχει εξαντλήσει ήδη την χρησιμότητά της και έχει μετατραπεί σε μπούμερανγκ) αλλά που θα μιλούσε ανοικτά και ειλικρινά. Θα έβαζε ορθολογικούς στόχους και θα έθετε τα πραγματικά διλλήματα αντί να κρύβεται πίσω από την Τρόικα. Θα εξηγούσε ότι δεν μας την πέσανε εξωγήινοι, σιωνιστές, διεθνείς τοκογλύφοι, ο εωσφόρος αλλά χρεοκοπήσαμε γιατί πιστέψαμε στο λεφτόδενδρο και συμπεριφερθήκαμε ανάλογα αλλά το κυριότερο ακόμα το κάνουμε. Θα έλεγε ότι δεν έχουμε δώσει δεκάρα τσακιστή από τα δικά μας λεφτά ούτε σε δάνεια αλλά ούτε και σε τόκους για πάρα πολλά χρόνια και το κυριότερο ακόμα δεν δίνουμε. Θα ομολογούσε ότι η αλλοπρόσαλλη οικονομική και φορολογική πολιτική που ακολουθήθηκε δεν είχε καμία λογική πέρα από το να μαζέψουμε όσα λείπουν από το κράτος μια και κανείς πια δεν του δανείζει για νέα ελλείμματα. Ούτε κι αυτοί ακόμα οι Ευρωπαίοι. Θα ανέφερε ότι ο λόγος που κανείς δεν θέλει τα ασημικά μας είναι απλά ότι δεν υπάρχουν. Πουλήθηκαν (λεηλατήθηκαν) τα προηγούμενα 40 χρόνια. Θα προειδοποιούσε ότι οι συνταξιούχοι και οι ΔΥ βρίσκονται σε θανάσιμο κίνδυνο αν συνεχισθεί η ίδια πολιτική να πληρώνονται σε λίγο σε λεφτά monopoly με ανάλογη αξία. Εφόσον ομολογηθούν αυτά, το τι πρέπει να γίνει προκύπτει εύκολα.

 13. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
  ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 30/12/2013 12:58:45

  Μετα απο αυτητην ευκαιρια θα υπαρξει και μια αλλη ευκαιρια;

 14. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 30/12/2013 13:12:17

  Ποιά ἀλήθεια νά πεῖ στό λαό ἡ κυβέρνηση,τί τελευταῖα εὐκαιρία ἔχει...
  Ἐδῶ ὅλα πᾶνε σύμφωνα μέ τό σχέδιο,ὅλα προχωροῦν καλά γιά τήν κυβέρνηση,ὁλόκληρη πολιτική ἔχει στηριχθεῖ στή βάση τοῦ πρωτογενοῦς πλεονάσματος,κι ὅταν αὐτό ἐπισημοποιηθεῖ τόν Ἀπρίλιο ἀπό τά ἀρμόδια εὐρωπαϊκά ὄργανα,θά ἀναγνωριστεῖ καί ἐπίσημα ἡ ἐπιτυχία τῆς κυβερνητικῆς πολιτικῆς... Ἐπιτυχία,πού στηρίζεται στή δυστυχία τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ.
  Τί νά τό κάνεις,οἱ Εὐρωπαίοι,θέλουν χρήσιμη σ' αὐτούς κυβέρνηση καί ὄχι ἀρεστή στόν κόσμο,δέ τό λέει κι ὁ Στουρνάρας;
  Ἔ,ἀπό μιά ἀπλῶς χρήσιμη κυβέρνηση μήν περιμένετε περισσότερες ἀλήθειες...

 15. Dixie avatar
  Dixie 30/12/2013 13:31:14

  "Η τελευταία σας ευκαιρία" ήταν στις 17 Ιουνίου 2012. Τώρα είναι η ώρα της τιμωρίας. Τα τότε φοβιστικά διλήμματα "εύρωπαική προοπτική ή δραχμή" και "θα έρθει ο Σύριζα να μας πάρει σπίτια και καταθέσεις" ακούγονται από κωμικά εώς πολύ γραφικά. Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Dixie 30/12/2013 23:37:20

   Λογικότατο. Για ψυχοπαθή...

 16. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 30/12/2013 14:28:12

  Η τελευταια ευκαιρια ειναι του Συριζα για να σοβαρευτει και να λαβει ενεργο ρολο σε μια προσπαθεια για κατι καλυτερο.Αντι να ζηταμε σοβαροτητα απο αυτον που δεν θελησε να μπει στο χορο και προτιμησε τα ευχολογια και τις υποσχεσεις,ζηταμε να σοβαρευτουν οσοι ειπαν θα παλεψω,θα προσπαθησω,θα ''λερωθω''.
  Τελευταια ευκαιρια για τον Συριζα να αποδειξει οτι εχει σοβαρα στελεχη και προτασεις για το μελλον ολων μας.Οσο δεν το κανει εγω θα επιμενω με τους ...''ασοβαρους'' της +κυβερνησης

  • George Ν avatar
   George Ν @ Μεγαλες στιγμες 30/12/2013 20:12:08

   Ακούγεται σαν τις προτροπές του ΓΑΠ να "βοηθήσει" η ΝΔ το 2011! Αν πάντως κάποιος είχε μια στοιχειώδη σχέση με την σοβαρότητα θα γινόταν ποτέ στέλεχος στο συριζα? Για να μην περιμένετε άδικα....

 17. Χάρης Χ. avatar
  Χάρης Χ. 30/12/2013 14:35:24

  Δεν γνωρίζω την ηλικία σας, αλλά οι λίγο(;) μεγαλύτεροι θα θυμούνται ότι το 1981 λέγαμε ότι το ΠΑΣΟΚ με τόσα που είχε τάξει (κατά βάση ανεφάρμοστα) θα απογοητεύσει γρήγορα και θα είναι μια παρένθεση μηνών στην κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε. Ελπίζω μόνο όταν "τελειώσει" μαζί μας ο ΣΥΡΙΖΑ οι Έλληνες να έχουμε στην Ελλάδα τουλάχιστον τα ίδια δικαιώματα με αυτά που θα είχαμε (ως Έλληνες) π.χ. στο Πακιστάν.

 18. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 30/12/2013 14:42:39

  Αν ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο ηγέτης που όλοι ελπίζαμε ότι θα είναι (προσέξτε τον αόριστο...), σήμερα κι'ολας , μετά και την επίθεση στον Γερμανό πρέσβη , θα...άρπαζε απ'το σβέρκο τον Φαήλο Κρανιδιώτη και θα τον έκανε υπουργό Προ-Πο!

  Οχι ,αδέρφια , είναι πολύ αργά πιά...

  • Art of War avatar
   Art of War @ ΣΤΕΛΙΟΣ 31/12/2013 14:46:21

   Πάμε .....στοίχημα;

 19. andreas avatar
  andreas 30/12/2013 14:50:01

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ ΠΙΣΩ ΕΓΩ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΕΛΟΣ
  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

 20. danas avatar
  danas 30/12/2013 15:00:44

  αφήστε το παιδιά
  οι πολιτικοί είναι καθ εικόναν και ομοίωσίν μας, αν κάποια στιγμή αναλογιστούμε κι εμείς και ιδίως η νέα γενιά τί κάνουμε λάθος τότε θα βγάλουμε και τους πολιτικούς εκείνους που θα συντονίσουν την νέα προσπάθεια. Εως τότε και με το όνειρο του δημοσίου έστω και 5μηνου να είναι σε ισχύ καμιά ελπίδα δεν υπάρχει. Ασχημο το 13 που φεύγει αλλά το 14 θα πρέπει να κοιταχτούμε ο καθείς μας στον καθρέφτη κι αν χρειαστεί να τον σπάσουμε.

 21. mara M. avatar
  mara M. 30/12/2013 15:23:55

  H τελευταία ευκαιρία ήταν στις 17/6/2012.

 22. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 30/12/2013 16:01:58

  Η τελευταία ευκαιρία ΜΑΣ. Αλλά μετά θα κλαίμε. Πάλι. Αλλά θα θυμόμαστε -τουλάχιστον κάποιοι- όταν ο σκουλαρικάς Μηλιός( ο συγγραφέας άρθρου μαζί με τον υπέροχο Νάσο Θοδωρίδη όπου καταλήγουν πως για το Κυπριακό φταίει ο ....ελληνικός εθνικισμός), υπουργεύσει. Αλλά και τότε θα φταίνε οι "τοκογλύφοι"... Άλλωστε η δειλία του νεοελληναρά και δη του αντιμνημονιακού της φακής είναι γνωστή όσο και το θράσος του.

 23. kritwn avatar
  kritwn 30/12/2013 16:03:42

  Γιατί προεξοφλούμε πως μέχρι να τελειώσει η ελληνική προεδρία δεν θα κουνηθεί φύλλο; Θα σεβαστεί ας πούμε ο Σύριζα την προεδρία; Αυτοί δεν σέβονται ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό. Ή μήπως θα σταματήσουν τα δύσκολα μέτρα που πλέον περνούν οριακά στη Βουλή;

  Μπορεί ο Σαμαράς να αισθάνεται πως η προεδρία είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, αλλά δεν νομίζω πως συμμερίζονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις αυτή την άποψη. Μερικοί σκέφτονται και λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον.

  • παραμεθοριος avatar
   παραμεθοριος @ kritwn 30/12/2013 23:31:50

   Οπως ακριβως τα λες φιλε μου, τα ομολογαει καθε μερα ο Καντας.
   Η ενοεις αλλα συμφεροντα;

 24. Ονόμαρχος avatar
  Ονόμαρχος 30/12/2013 16:21:45

  Ωραία η τελευταία παράγραφος περί του...τρελάδικου του Αλέξη στην Κουμουνδούρου... αλλά... όσα περιγράφει πιο πάνω δεν παραπέμπουν σε... Δρομοκαΐτειο και Δαφνί;... Όσα γίνονται καθημερινά, με την φτώχεια, την εξαθλίωση, τις αυτοκτονίες, την στουρναρομίχλη, και από την άλλη τις μίζες, τις λαμογιές, και βέβαια τις αυτοκτονίες απελπισμένων ανθρώπων, δεν είναι ένα κανονικό τρελοκομείο? ...και σε ποιον "ανήκει" αυτό το τρελοκομείο?... μήπως στον Αντώνη και τον Βαγγέλη, τους μπλε και πράσινους κόκκους της συγκυβέρνησης ?

 25. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 30/12/2013 16:21:57

  Με εξοργίζει ο λαϊκισμός αλλά περισσότερο με εξοργίζει η ευκολία που μερικοί, βασιλικότεροι του Βασιλέως, επιρρίπτουν κάθε ευθύνη συλλήβδην στον λαό.
  Ο λαός μασούσε ότι τον τάιζαν και τον τάιζαν ψίχουλα και του δώριζαν καθρεφτάκια!
  Οι κρατούντες ,ανεξαιρέτως Κυβερνώντων, μη Κυβερνώντων, ακόμα και μηδέποτε Κυβερνώντων, παρουσίαζαν μια άλλη εικόνα της πραγματικότητας, που δεν ήταν δυνατόν να αντιληφθεί ο μέσος Έλληνας, λόγω στερήσεως επαρκών στοιχείων.
  Το μεγαλύτερο μέρος από το χρέος των 400 δις ευρώ, δεν προήλθε από τις παροχές προς το "πόπολο",αλλά και όπως ενδεικτικά παραθέτω:
  -Από τις πάσης φύσεως διευκολύνσεις προς τους ημετέρους.
  -Από τη συμπαιγνία με τους συνδικαλιστές κάθε κατηγορίας και ...αποχρώσεως.
  -Από την προσπάθεια καλύψεως των Τραπεζικών "ελλειμμάτων" από το Κράτος και κατ΄ επέκταση από τον Έλληνα φορολογούμενο.
  -Από τα πελατειακής φύσεως ρουσφέτια σε επιλεγμένες ομάδες πολιτών!
  -Από την προκλητική φορολογική προστασία μιας ορισμένης Ελίτ.
  -Από την προκλητικότατη ασυλία των μελών του Κοινοβουλίου που οδήγησε στην κατασπατάληση και "απαλλοτρίωση" των Κρατικών Ταμείων.
  -Από την υπερτιμολόγηση των Εθνικών έργων και προμηθειών , με ασύμφορες και λεόντειες συμβάσεις σε συνεργασία τους ..εθνικούς και μη, εργολάβους και προμηθευτές και την ενθυλάκωση μυθικών ποσών!! κλπ,κλπ.
  Και το σπουδαιότερο.
  Οι Δανειστές μας που τόσο κόπτονται για την εξυγίανση της ηθικής των Ελλήνων,
  κάθε μέρα και αποκαλύπτεται ο ρόλος τους.
  Αυτοί μας πίεζαν αφόρητα και με κάθε μέσο, να αγοράσουμε άχρηστο και πανάκριβο στρατιωτικό εξοπλισμό, "τυφλά" αεροπλάνα, γερμένα υποβρύχια, ελαττωματικά τανκς κλπ και για να κάνουν καλλίτερα τη δουλειά τους δωροδοκούσαν και τους αρμοδίους, που για κάθε ευρώ που έδιναν στα "λαμόγια" ζημίωναν τον ταλαίπωρο Έλληνα , πάνω από εκατό!
  Και μη μου πείτε ότι δεν ήξεραν την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αλλά της χορηγούσαν αφειδώς δάνεια ,για να τους αγοράζει τα άχρηστα εν πολλοίς προϊόντα τους και να τα ξαναεισπράττουν με ληστρικά επιτόκια!!

 26. dionisis avatar
  dionisis 30/12/2013 16:30:55

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ....ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.....ΚΑΤΑ ΔΥΕΤΕΡΟ....ΕΥΓΕ!!!!!!!!!! ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ.....

 27. Αντιγραικύλος avatar
  Αντιγραικύλος 30/12/2013 16:54:48

  Στους αγανακτισμένους Νεοδημοκράτες και γενικά Δεξιούς, τους αξίζει να ζήσουν ''... τον Αλέξη Τσίπρα, αυτό το τίποτα της πολιτικής, να ηγείται της χώρας και αντιπολίτευση να είναι ο… Μιχαλολιάκος από τη φυλακή.''

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Αντιγραικύλος 30/12/2013 23:42:25

   Μα δε μαθαίνουν με τίποτα αδερφάκι μου. Πήγαν να τιμωρήσουν τη ΝΔ του Καραμανλή με Καρατζαφέρη και αποχή και μας κατσικώθηκε ο ΓΑΠ και πάθαμε νεά μικρασιατική καταστροφή. Πάει ο Σαμαράς που έδιωξε τον ΓΑΠ να ξανασηκώσει τη χώρα και χωρίς να έχουν να του πουν κάτι επί προσωπικού για το ήθος και την εργατικότητά του, κλαίνε για τις τσέπες τους λες και είμαστε πλούσια χώρα και τα κρατάει στον κουμπαρά ο Σαμαράς και δε τους τα δίνει. Και το "δις εκ αμαρτείν...". Εύχομαι να μην πληρώσουμε οι μη νεοδημοκράτες τις βλακείες των ψευτο-δεξιών που μοναδική τους πατρίδα είναι η τσέπη...

 28. Μωρίας εγκώμιον avatar
  Μωρίας εγκώμιον 30/12/2013 17:15:18

  Σιγά με τις ταμπέλες Αυλακιώτη που καλά θα έκανες να αυλάκωνες το μυαλό σου πριν μιλήσεις.

  • Γιάννης Αυλακιώτης avatar
   Γιάννης Αυλακιώτης @ Μωρίας εγκώμιον 30/12/2013 18:02:40

   τις ταμπέλες μόνος σου τις έβαλες φίλε μου το μόνο που θυμήθηκες ήταν ο εγκλεισμός των δικών σου. προτάσεις έχει ο σύνδεσμος; για πες. τι λένε στην κατήχηση ;

   • Μωρίας εγκώμιον avatar
    Μωρίας εγκώμιον @ Γιάννης Αυλακιώτης 31/12/2013 10:39:51

    Δεν θα συνεχίσω στο μοτίβο σου γιατί με αφήνει αδιάφορο το τι λες περί χρυσαυγιτών, ένα πράγμα θα σε ρωτήσω, έχεις διαπιστώσει κανένα σοβαρό έργο εκ μέρους του Χατζηδάκη ας πούμε, εκτός από το ότι ασχολείται 6 μήνες τώρα με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές? Εχει μήπως πέσει στην αντίληψή σου να γίνεται σοβαρή δουλειά από το ΤΑΙΠΕΔ εκτός του γεγονότος ότι ο πισινάς πρόεδρος έκανε βόλτες με το αεροσκάφος επιχειρηματία? Αστα φίλε μέρες που είναι, και ιδιαίτερα ας αφήσουμε την χρυσαυγή εκεί που είναι γιατί δεν θα είχε λόγο υπάρξεως αν τα πράγματα είχαν πάρει μιά θετική τροχιά. Εκείνο που είναι βεβαίως ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι εάν πρόκειται για στελέχη περιορισμένων δυνατοτήτων ή ενδεχόμενη εμπλοκή της τρόικας και των δανειστών που ίσως φρενάρουν την όποια κίνηση για ανάπτυξη. Και τα δύο είναι πολύ δυσάρεστα. Καλή χρονιά σε όλους μας.

    • Γιάννης Αυλακιώτης avatar
     Γιάννης Αυλακιώτης @ Μωρίας εγκώμιον 31/12/2013 15:43:41

     προτάσεις για τη μείωση της ανεργίας θα μας πεις; τι λέει ο Ηλίας; και όχι, δε θα αφήσω τη χα εκεί που είναι. θα τελειώνουμε με αυτή τη ντροπή.

 29. blue nile avatar
  blue nile 30/12/2013 19:39:34

  Όταν ο Σαμαράς έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και πήγε με το μνημόνιο δεν ξέρω πόσοι εδώ μέσα είχαν καταλάβει ένα πολύ απλό πράγμα.
  Το μνημόνιο δεν ήταν και δεν είναι η επώδυνη θεραπεία η οποία θα μας ζορίσει για κάποιο χρονικό διάστημα αλλά μετά θα γιατρευτούμε.
  Το μνημόνιο είναι το ίδιο η επάρατη νόσος που σβήνει κάθε ελπίδα ίασης.
  Τίποτα δεν είναι χειρότερο.
  Ακόμα και αυτή η όντως καταστροφική έξοδος από την ευρωζώνη (που αν μας πετούσαν έξω θα είχε διαλυθεί) δεν φαντάζει τόσο απειλητική μπροστά στην ντικενσιανή φτώχεια, τη καταστροφή της κοινωνικής οικονομίας και τη στασιμότητα που εισπράτουμε συνεχίζοντας το μνημονιακό δρόμο.
  Οι διάφοροι Λούληδες υποστηρίζουν ότι αν είχαμε απολύσει τους μισούς δημοσίους υπαλλήλους ή αν είχαμε κάνει όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές θα είχαμε λύσει το πρόβλημα.
  Τρίχες.
  Σε περιόδους Κρίσης όπως αυτή η περίοδος που ξεκίνησε το 2008 τα περιοριστικά μέτρα επιδεινώνουν την κατάσταση..
  Το βλέπουμε σε όλες τις χώρες που εφαρμόστηκε η λιτότητα, πριν την εφαρμογή των μέτρων πατούσαν καλύτερα στα πόδια τους.
  Για να κατανοήσουν όλοι το πόσο το μνημόνιο εγκληματεί σε βάρος της χώρας ας διαβάσουν ένα βιβλίο που παρόλο που γράφτηκε σχεδόν ογδόντα χρόνια πριν παραμένει αρυτίδωτο
  Η Γενική θεωρία της Απασχόλησης του Τόκου και του Χρήματος του Keynes
  προβλέπει από το 1935 το τι παθαίνει μια ελλειμματική χώρα εντός νομισματικής ένωσης όπως η Ελλάδα όταν σε περιόδους Κρίσης αυξάνονται τα επιτόκια επανακύλισης χρέους και αναγκάζεται να επιβάλει λιτότητα.
  Καλή χρονιά.

 30. aris avatar
  aris 30/12/2013 20:26:15

  Eιλικρινά συγχαρητήρια Φάκτωρ και ANTI-news. Λιγο-πολύ το γράμμα σου συνυπογράφει η συντριπτική πλειοψηφία των φυλών του antinews!!!
  Φυσικά όπως συμπληρώνει και ο Κυθήριος μην περιμένεις απάντηση...

 31. aris. Aold avatar
  aris. Aold 30/12/2013 20:26:45

  Ισως κάποιοι εκπλαγούν αλλά η πραγματική οικονομία αρχίζει και δουλεύει σιγά σιγά.

  Το εμπορικό δαιμόνιο αρχίζει να ξυπνάει σε δεκάδες μικρομεσαίες ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις που σήμερα πραγματοποιούν σημαντικές εξαγωγές στο εξωτερικό.

  Ο γεωργικός τομέας συσκευασία και μεταποίηση εξαιτίας της Ρωσίας φέτος αύξησε τις εξαγωγές του.

  Σοβαρές παραδοσιακές βιομηχανίες σκέφτονται να μεταφέρουν ξανά την παραγωγή τους στην Ελλάδα εξαιτίας σοβαρών ποιοτικών προβλημάτων που έχουν στις χώρες της βαλκανικής.

  Δυστυχώς τα αποτελέσματα που παράγει σήμερα ο πραγματικός ιδιωτικός τομέας δεν είναι τέτοια που να βελτιώσουν θεαματικά συνολικά τα οικονομικά των νοικοκυριών και της χώρας.

  Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις παρά τις μειώσεις μισθών που έχουν γίνει υπάρχει πρωτοφανής εργασιακή ειρήνη και ωριμότητα αφού εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες ή διοικήσεις αντιλαμβάνονται ότι η σωτηρία των επιχειρήσεων είναι έργο όλων και από κοινού με συναίνεση αντιμετωπίζουν τα προβλήματα.

  Αυτός λοιπόν ο πραγματικός ιδιωτικός τομέας ο παραγωγικός ο εξωστρεφής πρέπει να στηριχθεί και κυρίως να μην υπονομεύεται από την γραφειοκρατία του κράτους και την φορολογία.

  Σε αυτόν τον ιδιωτικό τομέα πρέπει να κατευθυνθούν πόροι και να δοθούν πιστωτικές ανάσες για να μπορέσει να παρασύρει και την υπόλοιπη χώρα στην άνοδο.

  Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ότι από πλευράς πραγματικής οικονομικής πολιτικής είναι ένας Σύριζα με φερετζέ κεντροδεξιάς.

  Για παράδειγμα στην ΕΡΤ πόσο χειρότερα θα τα έκανε ο Σϋριζα από την σημερινή κυβέρνηση που σπαταλάει πολύτιμους οικονομικούς πόρους για το κηφηναριό της Μεσογείων.

  Όπως επίσης στο θέμα της τιμολογιακής πολιτικής της ενέργειας που οδηγεί σε αφανισμό την τελευταία βαριά βιομηχανία της χώρας πόσο χειρότερη θα ήταν η πολιτική του Σύριζα.

  Από εκεί και πέρα σε θέματα διαφάνειας, δικαιοσύνης, ανανέωσης έχουμε κυβέρνηση Βενιζέλου και του χειρότερου Πασόκ που έχει γνωρίσει η χώρα.

  Ούτε μια κυβερνητική ανακοίνωση στήριξης της δικαιοσύνης που για πρώτη φορά φαίνεται να φτάνει σε πραγματικά αποτελέσματα.

  Είναι ή δεν είναι κυβερνητική προτεραιότητα η απονομή δικαιοσύνης και η τιμωρία των ενόχων.

  Ο κόσμος μπορεί να δεχθεί τα πάντα αρκεί να ισομοιράζονται οι θυσίες και να υπάρχει στοιχειώδες αίσθημα δικαιοσύνης.

  Σε αυτούς τους τομείς η κυβέρνηση έχει αποτύχει πανηγυρικά και ίσως είναι και ο λόγος που θα καταποντιστεί εκλογικά.

 32. Όστρια avatar
  Όστρια 30/12/2013 21:36:41

  Η τελευταία ευκαιρία (του), πάει δυστυχώς τώρα πια....
  Οι άλλοι στη φωτογραφία και στο μακρύ τραπέζι, έτσι κι αλλιώς, καμμένα χαρτιά.
  Τώρα μοιάζει να παίζονται οι καθυστερήσεις σ΄έναν αγώνα, που πουλήθηκε εξ αρχής.

 33. Panagiotis avatar
  Panagiotis 30/12/2013 21:46:06

  Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.
  Υπάρχουν χώρες με θετικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και μάλιστα με πρωτογενή, δευτερογενή τομέα στην οικονομία τους και η πλειοψηφία της κοινωνίας υποφέρει σκληρά. Επομένως με γνώμονα τη βελτίωση της θέσης των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων, η ύπαρξη πλεονάσματος και ισορροπίας ισοζυγίου δεν σημαίνει και τίποτα σπουδαίο. Ειδικά δε σε περίοδο βαθιάς κρίσης όπου η παραγωγή επιβραδύνεται παγκοσμίως (Κίνα 2013) και ειδικότερα για την Ελλάδα που εφαρμόζεται Μνημόνιο (και θα εφαρμόζεται για πολλά χρόνια ακόμα), η επίτευξη πλεονάσματος έχει μηδαμινά αποτελέσματα στη καθημερινότητα του μέσου Έλληνα. Για δε την ανάκαμψη, αν συνεχιστή η ίδια συνταγή που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα, θα είναι επίσης πικρή. Εργασιακά δικαιώματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν περιλαμβάνονται στην εφαρμοζόμενη συνταγή ανάπτυξης.

  • George Ν avatar
   George Ν @ Panagiotis 30/12/2013 22:44:42

   Ας υπήρχε μία "εφαρμοζόμενη συνταγή ανάπτυξης" και δεν θα είχαμε καμιά αντίρρηση....έστω ένα σχέδιο για μία, κάποτε...το μόνο σχέδιο που ξέρουν οι πολιτικοί μας ήταν το να ρίξουμε λεφτά στην οικονομία και δυστυχώς τελείωσε. Τα λεφτά, όχι το σχέδιο...

   • Panagiotis avatar
    Panagiotis @ George Ν 31/12/2013 01:27:52

    Δεν αντιλαμβάνομαι το "το μόνο σχέδιο που ξέρουν οι πολιτικοί μας ήταν το να ρίξουμε λεφτά στην οικονομία και δυστυχώς τελείωσε. Τα λεφτά, όχι το σχέδιο… ".
    Για ποια λεφτά μιλάμε; Εγώ ξέρω ότι τις δεκαετίες 80, 90 και μέχρι το ξέσπασμα της κρίσης που ήταν περίοδος αύξησης του ετήσιου ΑΕΠ, το μερίδιο (σαν ποσοστό) που καρπώθηκε η μισθωτή εργασία και οι μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι ήταν φθίνον. Και επειδή στη πραγματικότητα δεν υπήρχε αύξηση εισοδήματος αλλά μείωση σε σχέση με την αύξηση του ΑΕΠ, κρατήθηκε η ζήτηση σε ένα επίπεδο από τον ιδιωτικό δανεισμό. Ολες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) παίξανε αυτή τη πολιτική. Και βέβαια οι τράπεζες με τις ευλογίες των κυβερνήσεων κερδοσκοπούσαν (Πώς αλλιώς οι κυβερνήσεις θα παρουσίαζαν κλίμα επίπλαστης ευημερίας). Θυμάστε τη προπαγάνδα για το σταθερό ευρώ και το πόσο βολικότερος γίνεται ο ιδιωτικός δανεισμός, Από στεγαστικά έως γαμοδάνεια, Σήμερα τα ίδια κόμματα χρεώνουν τη χώρα, δηλαδή το καθένα από εμάς για να στηρίξουν τις τράπεζες από τη χρεωκοπία. Δηλαδή για τις τράπεζες δεν ισχύει το επιχειρηματικό ρίσκο. Μέχρι τις καταθέσεις έχουν αποφασίσει να πάρουν.
    Εν ολίγοις, λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν αλλά μπαίνουν σε λίγες τσέπες.

    • George Ν avatar
     George Ν @ Panagiotis 31/12/2013 09:00:52

     Προφανώς τα λεφτά ήταν δανεικά. Δεν ήταν προπαγάνδα η εύκολη πρόσβαση σε φτηνό εξωτερικό δανεισμό. Μάλιστα θα μπορούσε να ήταν ευκαιρία ανάπτυξης-και εκεί ήταν και είναι το πρόβλημα δεν ξέρουμε πως να το καταφέρουμε. Αντί για ανάπτυξη πήγαν για καταναλωτική φούσκα και τώρα έχουμε το σκάσιμο της. Οι τράπεζες δάνεισαν το δημόσιο και φαλήρισαν. Είναι κρατικές πιά. Οι μέτοχοι τους χάσανε σχεδόν το 100% των μετοχών τους. Το δημόσιο δεν τους έδωσε πίσω τα δάνεια του και με αυτά τα ίδια χρήματα πήρε τις μετοχές των μετόχων. (Αυτό ήταν το επιχειρηματικό ρίσκο σε wild east εκδοχή. Μεγαλύτερο ρίσκο υπάρχει μόνο σε επανάσταση όπου εκεί τους εκτελείς κιόλας. )Σκανδαλώδες λοιπόν όπως και το ότι οι ιδιώτες μέτοχοι του 10% έχουν την διοίκηση τώρα (αλλά όχι την ιδιοκτησία πάντως)

     • Panagiotis avatar
      Panagiotis @ George Ν 31/12/2013 12:31:08

      Επενδύσεις με φτηνό δανεικό χρήμα έγιναν αλλά όχι παραγωγικές (π.χ εργα υποδομής). Αυτό οφείλεται στη πρόσδεση της οικονομίας στην ΕΕ , μετά στην ΕΖ (Στο τομέα των παραγωγικών επενδύσεων είχε ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις) και στο ότι το διεθνές κεφάλαιο έχει βρει να κάνει κερδοφόρες επενδύσεις σε χώρες με υψηλή τεχνογνωσία, χαμηλό εργατικό κόστος και με έργα υποδομής. Με λίγα λόγια το κεφάλαιο δεν είχε λόγους να επενδύσει στη χώρα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ένας σώφρων έβλεπε από τότε ότι το ευρώ δεν ήταν ένα εργαλείο ανάπτυξης αλλά αντιθέτως εργαλείο αύξησης της ζήτησης (=κατανάλωσης).
      Όταν αναφέρομαι σε επιχειρηματικό ρίσκο, εννοώ το ρίσκο που έπρεπε να αναλάβουν τα ΔΣ των τραπεζών. Αυτά αποφασίσανε τον ιδιωτικό δανεισμό και τώρα συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα προνόμια του τραπεζίτη ενώ εγώ και εσύ έχουμε χρεωθεί για πάρτυ τους.

 34. Εμείς στο Νότο avatar
  Εμείς στο Νότο 30/12/2013 21:49:23

  Δεν περιμένουμε τίποτε πιά, αγαπητέ Κυθήριε. Μετράμε μόνο μέρες, ώρες, στιγμές..... Δεν μπορεί, θα ξημερώσει όπου να' ναι.

  • Art of War avatar
   Art of War @ Εμείς στο Νότο 30/12/2013 22:07:57

   125 και σήμερα!!

   • Εμείς στο Νότο avatar
    Εμείς στο Νότο @ Art of War 30/12/2013 22:41:38

    :mrgreen: Πολλές δεν είναι;

    • Art of War avatar
     Art of War @ Εμείς στο Νότο 30/12/2013 23:20:08

     ατελείωτες!!!

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Εμείς στο Νότο 30/12/2013 22:54:16

   Νά ξημερώσει,ἀλλά τί;

 35. ΓΙΩΡΓΟΣ Κ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ Κ 30/12/2013 22:02:30

  Η απάντηση για το αν υπάρχει ελπίδα για τελευταία ευκαιρία είναι η φωτογραφία που τη συνοδεύει.... Το μόνο που λείπει είναι η φωτογραφία του Αλέξη με τον δικό του θίασο.

 36. Ἑκηβόλος avatar
  Ἑκηβόλος 31/12/2013 01:27:38

  Εὐκαιρίες δὲν δίνουμε πιά... μόνο μαθήματα!

 37. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 31/12/2013 02:29:56

  Όσοι γαλονάδες ατίμασαν το Εθνόσημο θα λογοδοτήσουν.
  Δεν πεθάναν οι προγόνοι μας στο Γράμμο για τους αριστεροδεξιούς ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.
  Η κόκκινη γραμμή μεταξύ αριστεράς και δεξιάς ΔΕΝ υπάρχει πια.
  ΤΕΛΟΣ.
  Επόμενος στόχος οι Διοικητές μονάδων.
  Μη τολμήσουν να βγάλουν ΚΙΧ...μη τολμήσουν να κουνηθούν.
  Όποιος είναι τίμιος δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Θα τιμηθεί.
  Οι υπόλοιποι; Τους έφαγε η μαρμάγκα...γκέ-γκε;
  Τελεία και παύλα._

  Απόγονος πολεμιστή του Ζέρβα...

 38. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 31/12/2013 02:45:39

  Επαναλαμβάνω και τη χθεσινοβραδυνή μου συμβουλή προς τους ΔΙΚΑΣΤΕΣ (βλέπετε τί τραβάνε και στη γείτονα Τουρκία οι Δικαστές...τυχαίο;;;;;):
  Μη κολώσετε: Επιστήμονες είστε......μία γενιά είμαστε...και μεις ΥΠΕΡΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ είμαστε....μας γαμούσαν για 80 χρόνια...ε, να τους τσακίσουμε.
  Για την Ελλάδα και τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ...για τις επόμενες γενιές...άϊντε και ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ...ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ.

 39. Άλογο του Καλλιγούλα avatar
  Άλογο του Καλλιγούλα 31/12/2013 08:24:23

  Για παράδειγμα, και προκειμένου να αλλάξεις λίγο το τροπάρι, μπορείς να πεις στον κόσμο ότι το 2012 που ανέλαβες η χώρα ήταν χρεοκοπημένη. Τελεία και παύλα. Κι ότι οι δανειστές θα μας μπουν στο σβέρκο για τα επόμενα 10-20 χρόνια. Ξεκίνα από αυτή την αλήθεια και άσε τις μπούρδες ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια.

  Και το Ζάππειο Ι, ΙΙ, MCXXMLCV; Τα 18 Σημεία;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.