Η τακτική της ΝΔ τρεις εβδομάδες από τις κάλπες
05/05/2014 08:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η τακτική της ΝΔ τρεις εβδομάδες από τις κάλπες

Μεγάλο βάρος θα δώσει ο κ. Σαμαράς στο σχέδιό του για τη Νέα Ελλάδα, το οποίο θα συνδυάζει το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο και την πρότασή του για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τη Νέα Μεταπολίτευση ...

Την ευθεία αντιπαράθεση, αλλά χωρίς πόλωση, επιλέγει το Μέγαρο Μαξίμου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ τρεις εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, ενώ κεντρικό μέλημα της ηγετικής ομάδας είναι να συσπειρωθούν οι οπαδοί και ψηφοφόροι της ΝΔ.

Η στρατηγική της κυβέρνησης φάνηκε και από το άρθρο-πολεμική του Πρωθυπουργού στο Βήμα της Κυριακής, με το οποίο ο κ. Σαμαράς δίνει το πολιτικό στίγμα για την τελική ευθεία προς τις εκλογές.

Η επιχειρηματολογία της ΝΔ θα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτικό θράσος και διακατέχεται από ανεύθυνες, λαϊκίστικες και επικίνδυνες αντιλήψεις, ενώ μοναδικό τους κίνητρο είναι η κατάληψη της εξουσίας. Με το άρθρο αυτό, στο οποίο αποφεύγει ακόμα και να κατονομάσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Α. Τσίπρα, αρνούμενος να τον νομιμοποιήσει ως ισότιμο συνομιλητή. Για τον ίδιο λόγο άλλωστε απέρριψε το debate.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας θα προβληθεί ιδιαίτερα το επιχείρημα ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα καταφεύγουν στην καταστροφολογία και τη δυσφήμηση της χώρας, στον λαϊκισμό, την ιδιοτέλεια, την ανευθυνότητα και μεταφέρει τον δημόσιο διάλογο στο γκρίζο της παραπολιτικής.

«Είναι βουλιμικός με την εξουσία» είναι μια χαρακτηριστική φράση για τον ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό της ΝΔ.

Από σήμερα θα αρχίσουν να προβάλλονται και τα πρώτα σποτ της ΝΔ και η γραμμή του κόμματος είναι ότι η κοινωνία απαντά «όχι» στις σειρήνες του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας, αλλά και στους εκφραστές του πολιτικού κυνισμού.

Εκ των πραγμάτων όλα τα φώτα της ΝΔ θα πέσουν από σήμερα στον Αντώνη Σαμαρά στην προσπάθειά της να εξουδετερώσει με αυτό τον τρόπο την αδιαφορία των πολιτών για τις ευρωεκλογές και να ενισχύσει την προσπάθεια που καταβάλλει το κόμμα.

Ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνεντεύξεις, θα δημοσιεύσει άρθρα και θα αρχίσει στοχευμένες περιοδείες, ενώ θα κάνει και δυο κεντρικές ομιλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε κλειστούς χώρους την τελευταία εβδομάδα.

Ο κ. Σαμαράς θα ξεκινήσει τις περιοδείες του από το Λεκανοπέδιο της Αττικής και στη συνέχεια θα μεταβεί σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, την Λάρισα, τα Ιωάννινα, την Αλεξανδρούπολη και την Τρίπολη. Θα κλείσει τον κύκλο των περιοδειών του με την ιδιαίτερη εκλογική του περιφέρεια, τη Μεσσηνία.

Το βασικό δίλημμα που θα τεθεί θα είναι "οικονομική ανάπτυξη και έξοδος από την κρίση ή περιπέτεια και έξοδος από το ευρώ».

Μεγάλο βάρος θα δώσει ο κ. Σαμαράς στο σχέδιό του για τη Νέα Ελλάδα, το οποίο θα συνδυάζει το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο και την πρότασή του για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τη Νέα Μεταπολίτευση που θα παρουσιάσει την Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Π.Κ. avatar
    Π.Κ. 05/05/2014 15:11:21

    Ο Σαμαράς εκτός των άλλων που αναφέρεστε που λέει ότι θα κάνει, αν θέλει να ανακάμψει το κόμμα θα πρέπει να με κάθε τρόπο και ενέργειες να στραφεί στους μικρομεσαίους-εμπόρους-ελευθ.επαγγελματίες που....εγκατέλειψε το κόμμα και να προσπαθήσει με πράξεις να επανορθώσει. Είναι γνωστό ότι ο αυτός ο τεράστιος κλάδος έχει πληγεί περισσότερο από όλους και για....χάρη άλλων, αλλά είναι και κρίμα ένας παραδοσιακός κλάδος που στην πλειοψηφία του ήταν με τη Δεξιά να έχει γυρίσει την πλάτη στο κόμμα και όχι άδικα.

    • Ιδιώτης avatar
      Ιδιώτης @ Π.Κ. 05/05/2014 17:03:39

      Μα έχει κριθεί από την τρόικα ότι η Ελλάδα διαθέτει πάρα πολλούς μικρομεσαίους-εμπόρους-ελευθ.επαγγελματίες και πρέπει να έχει λιγότερους για χάρη ίσως των μεγάλων επιχειρήσεων. Οι πολιτικές που ασκούνται (νομοθεσία-μνημόνια) είναι η εφαρμογή των συμφωνιών και των δεσμεύσεων της χώρας.

    • Λούκακας τσέλλης avatar
      Λούκακας τσέλλης @ Π.Κ. 05/05/2014 18:58:40

      Aν δεν κλείσουν τα σύνορα, δεν επαφέρουμε τους φόρους εισαγωγής ,την απαγόρευση εξόδου συναλλάγματος,και δεν ξανανοίξουμε τα εργοστάσια, δεν γίνεται τίποτα. Το "ανάπτυξη", όσο τα σύνορα είναι τρύπια, αποτελεί μια φούσκα και όλοι οι αλλοδαποί εργάτες, ό,τι συνάλλαγμα μπαίνει απο τις πωλήσεις στη χώρα θα το βγάζουν με εμβάσματα στο εξωτερικό, και στην αγορά δεν θα μένει τίποτε. Να γιατί όλος ο κόσμος ψηφίζει Ελληνική Αυγή και ήδη είναι 1ο κόμμα....

      • Ιδιώτης avatar
        Ιδιώτης @ Λούκακας τσέλλης 05/05/2014 21:43:28

        Θα χρειαστεί εθνική πολιτική σε σύγκρουση με την ΟΝΕ-ΕΕ. Πιθανότατα εθνικό νόμισμα με τις πολιτικές που συνεπάγεται, άσκηση ουσιαστικής οικονομικής πολιτικής από τους πολιτικούς και όχι απλώς εκτέλεση βρυξελλιώτικων οδηγιών και εγρήγορση από το λαό. Ποιός τολμάει ή έχει τις ικανότητες και τη διάθεση να ξεβολευτεί και να το κάνει?

  2. JIM BEAM avatar
    JIM BEAM 05/05/2014 17:23:09

    Το μεγάλο βάρος του κ. Σαμαρά είναι η οργανωμένη ΝΔ, η οποία δεν εχει καμία τύχη εάν κερδίσει ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ο στοίχημα. Και το ξέρουν όλοι, διότι δεν ταιριάζει το σύστημα με το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται. Επίσης όλοι παράγοντες (βουλευτές, υπουργοί, Ντορικοι κλπ). ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ για τον ίδιο λόγο. Οι αντίπαλοι του σε περίπτωση που κερδίσει τις Ευρωεκλογες δεν θα δουν εξουσία τα επόμενα 20 χρόνια και άρα η μεγάλη και ίσως τελευταία τους ευκαιρία να τον αποδυναμώσουν ειναι τώρα. Οι επιχειρηματιες και τα μεγάλο συμφέροντα δεν βλέπουν μέλλον στην διαπλοκή που ήταν μέχρι χθες η πηγή της δύναμης τους, άρα όλοι οι παραπάνω θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να χάσει τις εκλογές ο Σαμαρας. Έτσι εξηγείται και η κάθοδος ανταρτικων σε όλες τις πόλεις και περιφέρειες που ήταν σίγουρες . Μόνο ο λαός μπορεί να αντισταθεί σε αυτή την επίθεση αλλά και αυτός στην προσπάθεια του να επιβιώσει δεν εχει χρόνο για πολιτικές αναλύσεις. Οσο για την σταθερότητα, αυτή αφορά μικρό ποσοστό του πληθυσμού άμεσα και τους πολλούς έμμεσα και σε μη ορατό χρονικό διάστημα .... Η περιπέτεια ειναι κάτι που ζουν όλοι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων και θα την άλλαζαν μόνο με μια θέση στο τρένο της ανάπτυξης, σε αντίθετη περίπτωση θα κάνουν τα πάντα ώστε όλοι να μπουν στην περιπέτεια ..... Η εξίσωση ειναι δύσκολη οι σύμμαχοι λίγοι και τα παλικάρια ελάχιστα .....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.