26/01/2009 00:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η σύγκρουση των ελίτ και η πολιτική

 
_________________________________________________________________________________________
(Αυτό το post είναι συνέχεια των «Ποιοι θέλουν εκλογές και ακυβερνησία;» και «Η «εξέγερση» του ...κατεστημένου»)

«Για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες πιέζουν οι Βρυξέλλες, με στόχο να προκύψει ισχυρή κυβέρνηση», γράφει η μια εφημερίδα. «Στο ράφι μένει η κάλπη» μας λέει μια άλλη. «Διπλές εκλογές» τον Ιούνιο βλέπει μια τέταρτη. «Καίγονται τα σενάρια για γενικές εκλογές πριν από το 2010» διαπιστώνει μια τέταρτη. Με την μια ή την άλλη μορφή, τα εκλογικά σενάρια παραμένουν στο προσκήνιο για τρίτη εβδομάδα από την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης. Κανείς όμως δεν μπορεί να απαντήσει πειστικά σε ένα απλό ερώτημα: Γιατί να πάει άραγε ο Καραμανλής σε εκλογές με την συσπείρωση της ΝΔ στο 42% (πάνω κάτω) και βέβαιη την ήττα, αν όχι την συντριβή; Δεν θα ήταν πιο λογικό να το τραβήξει όσο μπορεί για να κερδίσει χρόνο και να δει τι θα κάνει;

Η δική μας απάντηση είναι ότι ο Καραμανλής θα πάει σε εκλογές μόνο αν συρθεί να το κάνει, κάτω από την πίεση των σκανδάλων και της ακυβερνησίας. Ούτε και ο ΓΑΠ δεν πρέπει να θέλει μέσα του πρόωρες εκλογές, εκτός βεβαίως αν πιστεύει ότι μπορεί να κυβερνήσει υπό συνθήκες κατάρρευσης. Η γνώμη μας είναι λοιπόν πως σύρεται κι αυτός προς τις εκλογές από εκείνους που επιδιώκουν την ακυβερνησία που μετά βεβαιότητος θα προκύψει την επομένη.

Ποιοι είναι όμως εκείνοι που ωθούν τις εξελίξεις προς τις πρόωρες εκλογές; Είναι τάχα η «διαπλοκή», που επιμένουν διάφοροι; Και ποια συγκεκριμένα; Είναι μήπως το συγκρότημα Λαμπράκη, που όλοι ξέρουν ότι λειτουργεί περίπου ως κυβερνητικός εκπρόσωπος; Είναι τάχα οι εθνικοί κατασκευαστές που διαθέτουν πλέον δικό τους Τσάρο στην Οικονομία που κάνει ό,τι θέλει;  Είναι οι Βαρδινογιάννηδες που ποτέ δεν έκρυψαν πως είναι κυβερνητικοί; Είναι το Αλαφουζέϊκο που γκρινιάζει μονίμως για λόγους κυβερνητικής τριτεγγύησης στα δάνεια που έχει ανάγκη, αλλά μέχρις εκεί; Μήπως είναι ο Κουρής με τον Χατζηνικολάου; Λέτε να είναι η κα Γιάννα; Χα χα χαααααα. Οι υπόλοιποι δεν μετράνε.

Θα διακινδυνεύσουμε λοιπόν μια εκτίμηση που εξηγεί κατά την γνώμη μας μερικά από τα πολλά και παράξενα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Όπως εξηγήσαμε στα προαναφερθέντα post οι συγκρούσεις που αναπτύσσονται σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης μέσα στο «σύστημα» διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις και δεν πρέπει ούτε να αγνοούνται, ούτε να υποτιμούνται. Οι Τράπεζες και η χρηματοοικονομική ελίτ αναδεικνύονται σήμερα σε «εχθρό» όχι μόνο των λαϊκών τάξεων, αλλά και των παραδοσιακών ηγετικών τάξεων που φοβούνται ότι θα τις συμπαρασύρουν μαζί τους στον όλεθρο. Από την άλλη μεριά, αυτή η χρηματοοικονομική ελίτ φοβάται ότι θα επεκταθεί και στην Ελλάδα το διεθνές κλίμα αμφισβήτησής της που περιγράφουμε προηγουμένως και θα χάσουν έτσι τα προνόμιά τους.

Κάτι τέτοιο όμως μπορεί να γίνει μόνο από ισχυρές κυβερνήσεις. Γι αυτό το λόγο, λοιπόν, η εκλογολογία και το κλίμα αστάθειας συμφέρει μόνον εκείνους που επιδιώκουν την μόνιμη ακυβερνησία, ως μέσον για την διατήρηση και επέκταση της κυριαρχίας τους.

Αυτό που θα επιχειρούσε να κάνει ένας θαρραλέος πολιτικός ηγέτης στην θέση του σημερινού πρωθυπουργού θα ήταν να εκμεταλλευθεί τις αντιθέσεις μέσα στο «κατεστημένο», προς όφελος της κυβέρνησής του και των λαϊκών συμφερόντων. Για να μην είμαστε άδικοι, ψήγματα μιας τέτοιας πολιτικής διακρίνονται στις αγωνιώδεις προσπάθειες που καταβάλει τελευταία ο κ. Καραμανλής για να πάρει με το μέρος του τους εκδότες, εναντίον του τραπεζικού κατεστημένου.  Προσπαθεί όμως να αντισταθεί στις Τράπεζες αυξάνοντας την εξάρτηση της κυβέρνησής του από το εκδοτικό κατεστημένο και την διαπλοκή (Σουφλιάς) και όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό.

Έχουμε επισημάνει κι άλλη φορά ότι «η  αποδυνάμωση των παντοδύναμων οικονομικών ελίτ, οι οποίες αντλούν τη δύναμη τους από τα χρηματοπιστωτικά κεφάλαια, κάνουν αυτή την καταλληλότερη εποχή για τον θεσμικό επαναπροσδιορισμό των σχέσεων του πολιτικού κόσμου με τις ισχυρές ομάδες συμφερόντων και την διαπλοκή». Το όπλο του κ. Καραμανλή και κάθε άλλου πολιτικού στην θέση του δεν μπορεί να είναι η αντιμετώπιση της μιας οικονομικής ελίτ με την υποδούλωση σε μια άλλη. Είναι, αντιθέτως, η αξιοποίηση της λαϊκής ψήφου για τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου βίου και τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων κράτους, κοινωνίας, οικονομίας και ΜΜΕ. Και αυτή η εποχή είναι η πιο κατάλληλη από όλες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 26/01/2009 00:40:23

  ΤΑ ποτά
  Τα τσιγάρα
  Και τα ξενύχτια …
  Έκλισαν τα καλύτερα τα σπίτια

 2. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 26/01/2009 00:41:21

  Προέχει το καταχέριασμα των τραπεζιτών που δεν κατέχουν τράπεζα με τα δικά τους λεφτά, και επιπλέον διαχειρίζονται τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών (πλέον των πάσης φύσεως λαθρεμπόρων). Εκεί έστησε ο Αλογό το θέατρο του παραλόγου.
  Η διαπλοκή έρχεται σε δεύτερη μοίρα, γιατί και αυτή με την σειρά της εξαρτάται (ειδικά τώρα) από τα golden boys των Τραπεζών.
  Οταν ανακαλύψουν τα ντουλάπια με τους σκελετούς στις Τράπεζες θα έρθει στην θέση της και η διαπλοκή (δηλαδή όσοι δουλεύουν αέρα με ξένα χρήματα, γρήγορες αρπαχτές και μηδέν εγκατεστημένη παραγωγική δύναμη).
  Και τρίτο στη σειρά το μπορδέλο της Ελληνικής Διοίκησης καμωμένο ειδικά για την θεσμική ανωμαλία που σήμερα θεραπεύεται με το φακελάκι και την πολιτική παρέμβαση.

 3. minister avatar
  minister 26/01/2009 01:27:55

  @Factorx
  Φοβερή επιλογή φωτογραφίας. ΚΚ over to the dark side...τί να πω, δε το βλέπω.
  O Obi-Wan Kenobi και ο Λουκάς ποιοί είναι?

 4. ariel avatar
  ariel 26/01/2009 01:43:23

  Νταρθ Βεϊντερ, φωτογραφία που μας γυρνάει χρόνια πίσω. MAY THE FORCE BE WITH YOU

 5. Στελιος avatar
  Στελιος 26/01/2009 01:49:23

  Στον ΚΚ αμα του δωσετε αυτο το κειμενακι θα χρειαστει να το διαβασει 4 φορες για να το καταλαβει κι εσεις του ζητατε να αξιοποιησει τη λαϊκη ψηφο για τον εκσυγχρονισμο του δημόσιου βιου και τον επαναπροσδιορισμο των σχεσεων κρατους, κοινωνιας, οικονομιας και ΜΜΕ.

  Εχει τετοιο πολιτικο χαρισμα? 5 χρονια γιατι μας κραταει σε αγωνια και δεν το αποκαλυπτει?

 6. στάζω μέλι avatar
  στάζω μέλι 26/01/2009 02:32:27

  @7 γιατί πληρώνει κανένας άλλος; Στην Ελλάδα η πειρατεία ανθεί και τα γαϊδούρια βρίζουν τους άλλους για κλέφτες Οι καταναλωτές βρίζουν τους εμπόρους, οι έμποροι βρίζουν την εφορία, η εφορία βρίζει τους πολίτες, οι πολίτες βρίζουν την κυβέρνηση, η κυβέρνηση βρίζει τους πολίτες, οι νέοι βρίζουν τους μεγάλους, οι μεγάλοι βρίζουν τους μικρούς,οι πολίτες βρίζουν την αστυνομία, η αστυνομία βρίζει τους πολίτες, οι πιστοί βρίζουν την εκκλησία, η εκκλησία βρίζει τους πιστούς... Τελικά όλοι αλληλοβρίζονται!! Αυτό δεν είναι κράτος είναι μια πελώρια ΎΒΡΗΣ.

 7. εξ avatar
  εξ 26/01/2009 02:33:26

  @7 γιατί πληρώνει κανένας άλλος; Στην Ελλάδα η πειρατεία ανθεί και τα γαϊδούρια βρίζουν τους άλλους για κλέφτες Οι καταναλωτές βρίζουν τους εμπόρους, οι έμποροι βρίζουν την εφορία, η εφορία βρίζει τους πολίτες, οι πολίτες βρίζουν την κυβέρνηση, η κυβέρνηση βρίζει τους πολίτες, οι νέοι βρίζουν τους μεγάλους, οι μεγάλοι βρίζουν τους μικρούς,οι πολίτες βρίζουν την αστυνομία, η αστυνομία βρίζει τους πολίτες, οι πιστοί βρίζουν την εκκλησία, η εκκλησία βρίζει τους πιστούς... Τελικά όλοι αλληλοβρίζονται!! Αυτό δεν είναι κράτος είναι μια πελώρια ΎΒΡΙΣ.

 8. Γιόζεφ Κ. avatar
  Γιόζεφ Κ. 26/01/2009 02:55:51

  Δεν υπάρχουν θαρραλέοι πολιτικοί ηγέτες στα κόμματα και ειδικά στα εξουσίας, γιατί απλούστατα τους "ξεσκαρτάρουν" ποικιλοτρόπως οι συστημικές ομάδες.
  Με τον όρο συστημικές εδώ, εννοώ τις γκρούπες που σχηματίζονται για να κατανέμουν μεταξύ τους τις θέσεις στα όργανα των κομμάτων και μετέπειτα την εξουσία.
  Οποιοσδήποτε θαρραλέος κι έντιμος φεύγει τρέχοντας πριν καν φτάσει στην πολιτική εφηβεία του μέσα στο κόμμα.

  Αυτή η ιδιόμορφη διαλογή είναι η πρώτη βαθμίδα ασφαλείας του ολιγαρχικού μας συστήματος (λειτουργεί στη βάση).
  Η δεύτερη είναι τα χρήματα και τα μέσα ενημέρωσης που εξασφαλίζουν πως δε θα μπει στην κεντρική σκηνή κανένας "περίεργος".

  Μην περιμένετε σωτήρα. Ό,τι κάνουμε μόνοι μας, αυτοοργάνωση και ξεπέρασμα του τσουβαλιάσματος και των τεχνητών διαχωρισμών που μας πουλάνε οι σύγχρονοι φεουδάρχες με κόμματα, ποδόσφαιρο, παραγωγικές τάξεις, φυλές κλπ.

 9. Γιόζεφ Κ. avatar
  Γιόζεφ Κ. 26/01/2009 02:57:39

  Ξέχασα τις θρησκείες!

 10. social avatar
  social 26/01/2009 03:08:10

  Αυτοοργάνωση =Αποδιοργάνωση =δημιουργία νέας ποιότητας κλεφτών

 11. Factorx avatar
  Factorx 26/01/2009 03:53:29

  Η φωτογραφία αναφέρεται στη σύγκρουση των "ελιτ".

  Και για να μην παρεξηγούμεθα και ψαρεύουμε και στα θολά νερά: Σιγά μην μπορεί ο Καραμανλής να παίξει αυτό το παιχνίδι. Διαβάστε όμως και τα διεθνή για να δείτε πως παίζουν οι πραγματικοί πολιτικοι

 12. Eichmann avatar
  Eichmann 26/01/2009 08:02:33

  Η ανάρτηση αποδίδει στον Κ.Κ. μια δυνατότητα που δεν νομίζω να διαθέτει λόγω προσωπικής ανεπάρκειας αλλά και ενδογενών στρβλώσεων του Ελληνικού πολιτικού γίγνεσθαι. (Το ίδιο πιστεύω και για τον Γιωργάκη αλλά και σχεδόν όλους τους Έλληνες πολιτικούς). Ριζικές τομές κλπ που χρειάζονται σε περιόδους διεθνούς ή τοπικής κρίσης απαιτούν ειδική προσωπικότητα και οξυδέρκεια. Απαιτούν αυτό που ο Μαξ Βέμπερ χαρακτήρισε ως charismatic leadership. Ίσως ο Ανδρέας ή ο Κ.Κ.senior να μπορούσαν να ανταπεξέλθουν. Οι νυν θα χορέψουν στο ρυθμό των μεγάλων (Ε.Ε., Αμερικάνων, Τραπεζιτών, Εκδοτών-εργολάβων κλπ). Είναι εν ολίγοις "λίγοι".

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 26/01/2009 09:19:28

  Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα αλλά συνθηκών.
  Ο Καραμανλής ο Α΄που κρατικοποίησε την Εμπορική και την Ιονική τα έκανε αυτά όταν η Ελλάδα δεν είχε δημοσιο χρέος.
  Οχι οτι οφέλησαν ιδιαίτερα.Οσοι θυμουνται την εποχή που όλες οι τράπεζες ήσαν κρατικές πλην της Πίστεως και της Εργασίας -δηλαδή το 90% της αγοράς- και έδιναν τα δάνεια σαν ρουσφέτια των πολιτικών δε νομιζω να προτιμούν εκείνο το συστημα από το σημερινό.

 14. Decay avatar
  Decay 26/01/2009 10:00:18

  Την αδυναμία του ΚΚ λόγω ενδογενών στρεβλώσεων του πολιτικού μας συστήματος και όχι λόγω προσωπικής ανεπάρκειας, θα μπορούσε να καλύψει άνετα ο ηγέτης μας Έχουντ Όλμερτ με την ειδική προσωπικότητα του και την απαραίτητη οξυδέρκεια σε περιόδους διεθνούς ή τοπικής κρίσης συνθήκες στις οποίες είνα αναγκαίες οι ριζικές τομές.

 15. Αρχίδαμος avatar
  Αρχίδαμος 26/01/2009 10:47:35

  @15 Εσένα Ντικέι όπως βλέπω συστηματικά, σε κατατρέχουν σύνδρομα καταδίωξης και εφιάλτες. 'Ολα τα σχόλια που δεν σου αρέσουν είναι συνωμοσίες κάποιων βαλτών. Όλοι για σένα είναι πράκτωρες και εγκάθετοι ε; Αν δεν συμφωνείς με κάποιον τον κατασυκοφαντείς ανελέητα εδώ και μήνες. Τι τρέχει με σένα τελικά; Έχει μια βδομάδα που φαγώθηκες εσύ και κάποιοι άλλοι ελάχιστοι με τον αιχμανν. Σου θίξανε τον Κωστάκη ή είναι κάτι βαθύτερο; Απόψεις δικές σου δεν έχεις να προβάλλεις; Να τις διαβάσουμε; Να σε κρίνουμε και σένα. Πολύ τιμητής έγινες εδώ μέσα. Μη κοιτάς που δεν μιλάμε μερικοί. Πολύ ειρωνεία ρίχνης. Κουραστικός γίνεσαι ρε φιλαράκι. Ο αντμινιστράτορας τι λέει επαυτού;

 16. Decay avatar
  Decay 26/01/2009 11:15:49

  Αρχίδαμε, υποστηρίζεις όπως βλέπω συστηματικά, όσους σαν κι εσένα κατατρέχονται απο διάφορους Ντικέι.
  Δικαίωμά σου να γράφεις ότι σου καπνίσει εδώ και τέσσερις ολόκληρες μέρες.Νά που τώρα έγινες και μέγας κριτής. Τι να τρέχει με σένα τελικά;

 17. osaperas avatar
  osaperas 26/01/2009 11:22:58

  Ρε συ Ντικέι
  δεν παίζεσαι. Φάκελο χωριστό έχεις για τον καθένα;
  Άκου τέσσερις μήνες ο Αρχίδαμος γράφει εδώ πέρα.
  Εγώ νόμιζα ότι μόνο ο φάκτορας μας είχε όλους (και πρώτο και καλύτερον τον εαυτό μου) καρατσεκαρισμένους.
  Αλλά προφανώς είσαι και εσύ.

 18. Αρχίδαμος avatar
  Αρχίδαμος 26/01/2009 11:29:45

  Ντικει Εγω απλως παρακολουθω επι μηνες και δεν συμμετειχα ποτε γραπτως. Αλλα τελευταια βλεπω πολυ κυνηγι προακτωρων και μαγισσων απο καποιους σαν εσενα εναντιον αποψεων που προφανως δεν καταλαβαινεις και αρχιζεις την ευκολη λυση του σταμπαρισματος. Λειπω ενα σαββατοκυριακο και γυρνωντας βλεπω ξανα τα ιδια και τα ιδια υπονοουμενα εναντιον συγκεκριμενων που δεν εκφραζουν την προφανως ρηχη σου κοσμοαντιληψη. Εγω, και φανταζομαι πολλοι αλλοι εδω μεσα θελουμε να τα ακουμε όλα. Θελουμε σφαιρικοτητα. Κοψε λοιπον το παραμυθι γιατι αν νομιζεις οτι ποσταροντας ειρωνικα σχολια εισαι πιο παλιος εδω μεσα και δεν ξερω τι κανεις λαθος. Επαναλαμβανω εχεις τιποτα το οριτζιναλ να προσφερεις; Βαλτο. Αλλοιώς κανε τουμπεκι επιτελους. Ξεκολλα με τα πρακτωρηλικια. Προχωρα. Και ασε τα προσωπικα γιατι εσυ και καποιοι αλλοι συγκεκριμενοι τα ξεκινατε μια ζωη.

 19. tiramola avatar
  tiramola 26/01/2009 11:34:45

  Καλα δεν εχεις βαρεθει ρε Decay?
  5 χρονια απο τοτε που ανελαβε αυτος ο ανικανος εχουμε μουρλαθει με ασυμετρες απειλες , συνομωσιες , εφιαλτες , πρακτορες και πασης φυσεως εξωθεσμικους παραγοντες που υπονομευουν τον ΚΚ και το....εργο του...
  Ελεος!!!!
  Αρκετα με αυτη τη μαλακια....

 20. Decay avatar
  Decay 26/01/2009 11:40:32

  @ 20 Αρχίδαμος (με την βαθειά κοσμοαντίληψη)

  Καλά κάνεις και παρακολουθείς επι μήνες...
  (και άλλοι το κάνουν...)

  Το τί βλέπεις δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί τις απόψεις και θέσεις μου τις έχουν δεί όλοι οι άλλοι εκτός από εσένα. Η μήπως μόνο το κυνήγι πρακτόρων και μαγισσών σε απασχολεί?

  Τελικά πές μου τί το "ορίτζιναλ" προσέφερες εσύ.
  Την κλειδαρότρυπα?

 21. Decay avatar
  Decay 26/01/2009 11:41:27

  Ηρθαν και οι "Σοσιαλιστές"...

 22. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 26/01/2009 11:51:42

  Αντι να ασχολούμαστε με θεωρίες συνωμοσίας και μάχες ελίτ καλύτερα θα ήταν να αναλογισθούμε ότι δεν είναι μακριά η εποχή που οι πολιτικοί ήλεγχαν τις τράπεζες και τα δάνεια οποτε τροφοδοτουσαν προβληματικές επιχειρήσεις και τελικά έφθασε η Εθνική και η Κτηματική να βγάζει ζημιές.
  Αυτη τη στιγμή εάν οι πολιτικοί θέλουν να ρίξουν χρήμα στην αγορά εχουν εργαλεία,την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτηριο.
  Μήπως όμως φοβούνται να δώσουν δάνεια από τους οργανισμούς αυτούς γιατί δεν ξέρουν αν θα αποπληρωθούν και προτιμούν να πιέζουν τους κακούς ιδιωτικούς τραπεζίτες να πάρουν το ρίσκο ώστε αν ζημιωσουν να μην ευθυνονται οι ίδιοι;

 23. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 26/01/2009 11:51:53

  Αν παρατηρήσουμε πιο προσεχτικά τα πολιτικά πράγματα θα διαπιστώσουμε ότι σήμερα βρισκόμαστε σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον με συνεχώς μεταβαλλόμενες παραμέτρους, πολλές φορές η αξιολόγηση τους εξαρτάται από την εξέλιξη της στιγμής και όχι μελετώντας τα βαθύτερα αίτια της εμφάνισης τους, στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση η πορεία του γεγονότος καθορίζει και συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά και με βάση την παραπάνω λογική η όποια ατολμία στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, περιλαμβανομένου και του χρόνου αντίδρασης σε σχέση με τα γεγονότα που εμφανίζονται! , αρκετές φορές οδηγούν σε διάχυση ευθυνών, σε αυτή την περίπτωση όμως οι επιλογές δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

  Σε αυτή την περίπτωση εάν ο πολιτικός αντίπαλος είναι ισχυρός, ο χρόνος περνάει χωρίς στο τέλος να υπάρχει αποτέλεσμα, σε μια τέτοια κατάσταση κερδισμένος είναι και σε κάθε περίπτωση ο εξωθεσμικός παράγοντας που πάντα θα επιδιώκει να προσαρμόσει την πολιτική απόφαση στις δικές του ανάγκες.
  Πέρα από το εάν πρέπει να γίνουν ή όχι εκλογές το ερώτημα που πλέον προκύπτει είναι αν και κατά πόσο ένα κομμάτι της ελληνικής βουλής έχει την ηθική ή την όποια άλλη νομιμοποίηση να συνεχίσει να βρίσκεται στα βουλευτικά έδρανα.

 24. Decay avatar
  Decay 26/01/2009 12:44:39

  @ 21 ,

  Καλα δεν εχεις βαρεθει ρε tiramola ?
  Five years απο τοτε που ανελαβε ο ικανότατος ΚΚ έχεις τρελάνει κόσμο, προσπαθώντας να μας πείσεις οτι βγήκε καταλάθος...
  Ακόμα δεν έχεις καταλάβει οτι έχει επανεκλεγεί?

 25. χαραλαμπος avatar
  χαραλαμπος 26/01/2009 12:49:54

  έρετε και ξέρουμε οτι οι τύποι δεν ειναι απλως δεμενοι χειροπόδαρα.
  Με την παραμικρη τους κινηση, θα είναι τελειωμένοι ήδη.

  Η λύση δεν θα έρθει απο τα κόμματα, υπο τη σημερινη τους μορφη. Εκτός κι αν υποθέσουμε οτι οι τραπεζίτες κρυβονται πισω απο την καταρρευση των δομων, και την δειλα δειλα γεννηση καινουργιων-χωρις τους μεχρι σημερα "εκπροσωπους"

 26. tiramola avatar
  tiramola 26/01/2009 12:53:07

  Όταν κυριε Decay σου κλεβει τα λεφτα απο τα ασφαλιστικα ταμεία η γαλαζια συμμορια και εσυ τους ξαναψηφιζεις , εγω και πολλοι αλλοι δεν φταιμε σε τιποτα να πληρωνουμε την μαλακια που σας δερνει!
  Γιατι ακομα και τωρα παλι ΚΚ θα ψηφιζες...

 27. Aurora avatar
  Aurora 26/01/2009 12:58:55

  Λογικα θα πρεπει να υπαρχει στην Ελλαδα μια ισχυρη κυβερνηση ως τον Ιουνη, το μηνα που συμφωνα με δηλωσεις προσφατες του κ. Τρισε η τραπεζικη κριση που ξεσαπασε θα κοπασει.
  Εκτος κι αν εννοουσε πως θα σκασει μυτη το Αme(a)ro
  για να παμε ολοι στην Παρο

 28. tiramola avatar
  tiramola 26/01/2009 12:59:54

  Αμα σε ρωτησει καποιος Decay τι εχεις να θυμασαι απο την πρωθυπουργια ΚΚ , θα κανεις το παγωνι...
  Ενω οπως βλεπεις ο ανωνυμος 34 εχει επιχειρηματα...

 29. Decay avatar
  Decay 26/01/2009 13:01:53

  @ 31 tiramola,  ΔΕΝ ήταν ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ
  (αυτός, που τον σούταρε ο Γιωργάκης)
  το άτομο που έπεισε τα συμβούλια των ταμείων να επενδύσουν στα Σοδομημένα ομόλογα?

  Παπακωνσταντίνου η πως τονλένε?
  (εκείνος ο ψηλός με τα μακριά χέρια)

  Ο άλλος πάλι ό κολλητός του Χριστοδουλάκη απο την "παρέα του Λονδίνου"?
  Αυτή είναι η "Γαλαζια Συμμορια"?

 30. tiramola avatar
  tiramola 26/01/2009 13:04:32

  Υπαρχουν ειδικα χαπακια και κυκλοφορουν ευρεως για την μνημη...παιρνει και η γιαγια μου , μπορεις να τα προμηθευτεις ευκολα...

 31. Decay avatar
  Decay 26/01/2009 13:12:04

  @ 38 Τιραμόλα,

  Αυτά χρησιμοποιείς, και ζείς στο 1981?

 32. ΝΣ avatar
  ΝΣ 26/01/2009 14:54:30

  Ωριμάζουν οι συνθήκες για να γίνει σύγκρουση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων με το τραπεζικό καρτέλ.
  Ήδη συνειδητοποιείται διεθνώς, ότι για να σωθεί το τραπεζικό σύστημα απαιτείται σύγκρουση των κυβερνήσεων με τους τραπεζίτες! Για να σωθεί η πολιτική τάξη της Ευρώπης, χρειάζεται να συγκρουστεί με τη «δεσπόζουσα θέση» των τραπεζών. Κι αυτό ήδη συμβαίνει…
  Ήδη στη Γαλλία ο Σαρκοζύ είπε στους τραπεζίτες:
  -- Είτε θα κάνετε αυτό που σας λέω με τη θέλησή σας, είτε θα σας αναγκάσω να το κάνετε με το στανιό.
  Στη Βρετανία ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε δημόσια ότι η συμπεριφορά των τραπεζών του είναι… απεχθής!
  Όλα αυτά προμηνύουν δραστικές παρεμβάσεις των κυβερνήσεων στον τραπεζικό χώρο. Και θα συμβούν πολύ σύντομα. Αν συμβούν παντού αλλού, θα συμβούν και στην Ελλάδα. Έτσι ο Καραμανλής θα πιστωθεί και τη σύγκρουση με τους τραπεζίτες.
  Μια σύγκρουση με το τραπεζικό καρτέλ θα εκτονώσει μεγάλο μέρος της κοινωνικής οργής και θα προκαλέσει άμεση ανακούφιση στην κοινωνία. Θα πρόκειται για αληθινή σεισάχθεια: Από την μείωση των δανειακών δόσεων των νοικοκυριών, θα υπάρξει μεγάλη βελτίωση στο διαθέσιμο εισόδημά τους κατά αρκετές εκατοντάδες ευρώ το μήνα!

 33. Xase avatar
  Xase 26/01/2009 15:05:42

  Εισαι ωραιος Παραγων,
  ενω το σχολιο μου με τα τονισμενα και τα ατονιστα σχολια του Αρχιδαμου αρχικα εμφανιστηκε, ξαφνικα το διεγραψες. Δεν καταλαβαινω την λογοκρισια. Οταν ενα ατομο γραφει με τονους ενα σχολιο και χωρις τονους ενα αλλο σχολιο, τοτε καποιο λακκο εχει η φαβα.

 34. Aurora avatar
  Aurora 26/01/2009 15:24:24

  42.Χαζε Manipulieren geht über Studieren.

 35. anonymous avatar
  anonymous 26/01/2009 15:25:41

  @33, 35 Anonymous

  ΤΙ εννοεί πάλι εδώ, ο σουρεαλιστής ποιητής ;

 36. anonymous avatar
  anonymous 26/01/2009 15:38:11

  @43 Ανώνυμε

  Αυτό που καταγγέλεις, ..παλαιά, το λέγανε "κατασκοπία". Τους δε κατηγορούμενους, τους στήνανε στον τοίχο ...στα τρία μέτρα και πυρ!

 37. tony avatar
  tony 26/01/2009 18:28:25

  Ο ένας εκδότης λέει οτι θα γίνουν εκλογές την άνοιξη
  ο άλλος το καλοκαίρι ο άλλος το 2010.
  Αυτό που θά ήθελα να ξέρω είναι τι λένε στον χαρτέμπορο όταν ζητάνε χαρτί επί πιστώσει.Έτσι όπως είναι τώρα οι εκδότες για λίγα λεφτά ότι θέλεις γράφουνε.

 38. χαραλαμπος avatar
  χαραλαμπος 26/01/2009 18:55:18

  οπότε εαν η αριστερά αρνηθει συγκυβερνηση με το πασοκ, θα πρόκειται για δάκτυλο των τραπεζιτών;

  Αστειότητες. Να δουμε τι αλλο θα βρουν για να πιέσουν.

 39. Xase avatar
  Xase 26/01/2009 19:04:10

  42@
  Aurora!
  Oder man manipuliert um zu irrefuehren

 40. KaryID avatar
  KaryID 26/01/2009 19:16:10

  Νομίζω ότι είναι um irrezufuehren αλλά ας με διορθώσετε

 41. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 26/01/2009 19:40:30

  Τι σημαίνει, ρε, παιδιά,

  "Manipulieren geht über Studieren", "Oder man manipuliert um zu irrefuehren" και "um irrezufuehren";;;

  It's all ...Greek to me"!

 42. KaryID avatar
  KaryID 26/01/2009 19:49:24

  @Nήπιε καλησπέρα, είναι γερμανικά, manipulieren manipulate επηρεάζω, χειραγωγώ, studieren study σπουδάζω, irrefuehren παραπλανώ.
  Η δική μου παρατήρηση έχει να κάνει με τη γραμματική, όχι με τα νοήματα των σχολιαστών (αλλά πιστεύω τα manipulate και study τα καταλαβαίνεις).

 43. Xase avatar
  Xase 26/01/2009 20:38:02

  KaryID Says:
  Εχεις δικιο, ετσι ειναι.

 44. KaryID avatar
  KaryID 26/01/2009 20:41:30

  Ευχαριστώ, μετάφρασε στο Νήπιο αν θέλεις, για να μην ερμηνεύω εγώ τα δικά σας νοήματα.

 45. Xase avatar
  Xase 26/01/2009 20:44:11

  50@
  νηπιε, ορισμενοι μας δουλευουν εδω μεσα. Την μια γραφουν με τονισμο, την αλλη χωρις και εχω την εντυπωση πως μερικοι γραφουν με δυο ψευδωνυμα (με διαφορετικους υπολογιστες βεβαια).

 46. t avatar
  t 26/01/2009 21:57:43

  Από Rice σε Rice

  New US Ambassador to the UN Susan Rice.

 47. Αρχίδαμος avatar
  Αρχίδαμος 27/01/2009 08:39:23

  @54 μεγαλε Σερλοκ με το διαυγες σου πνευμα. Και με 3 και με 4 γραφουν.

 48. Xase avatar
  Xase 27/01/2009 10:24:21

  Αυτα πες τα στο φιλο σου που γραφει νε τονους.

 49. Aurora avatar
  Aurora 27/01/2009 13:15:24

  57 Eλα Χαζε καλημερα
  Αν εννοεις εμενα με την καινουρια μου μπουρκα σε διαβεβαιωνω οτι απελυσα τη Λαρα κι απελευθερωθηκα απο τα δεινα της κατοπιν συμφωνιας με το αφεντικο για να μη σας μεταφερω απροσκλητες και ενοχλητικες μπατσιλλες.
  Εγω παντως οπου κι αν βρεθω και γραψω δε εχω την πολυτελεια να διαθετω τονικο Ελλ. αλφαβηταριο
  αλλα κι αν ειχα θα ημουν φειδωλη στη χρηση τονων, αφου εμαθα να δουλευω τη γλωσσα στο συστημα Κακριδη

 50. Xase avatar
  Xase 27/01/2009 15:50:54

  @Aurora
  Οχι, δεν εννοω εσενα αλλα τον Αρχιδαμο, που αν διαβασεις τα σχολια σε αυτη την αναρτηση γραφει οπως θα δεις μια με τονισμο και μια χωρις τονισμο, και το καλαμπουρι ειναι πως λεει οτι επι μηνες παρακολουθει τα τεκταινομενα εδω στο σαιτ χωρις ποτε να παρεμβει αλλα τωρα παρεμβαινει οχι για τιποτα ουσιαστικους λογους αλλα μονο για να κανει τον δικηγορο αλλου.

 51. Aurora avatar
  Aurora 27/01/2009 16:22:31

  59.Χαζε

  Νουμερο ο τυπος
  Αλλα τι να περιμενει κανεις απο εναν Αρχιδαμο;;
  Το ονομα και μονο ειναι τα μονα του περιουσικα στοιχεια, που διαθετει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.