#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/12/2013 12:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα»Τα παλιά χρόνια οι θρησκευόμενοι, νήστευαν τις ημέρες αυτές ώστε να πάνε να εξομολογηθούν και να μεταλάβουν. Πήγαιναν στον παπά του χωριού ή στον πνευματικό για να βγάλουν τα εσώψυχά τους, να πουν τις αμαρτίες τους και να «καθαρίσουν» ενόψει της νέας χρονιάς.

Πέρασαν τα χρόνια και τα έθιμα χάθηκαν. Πολύ περισσότερο χάθηκαν στην πολιτική, εκεί που η ανάγκη για λίγη αυτοκριτική, για κάθαρση της ψυχής και για μεταμέλεια ενόψει μιας νέας αρχής, έχουν μετατραπεί σε σνομπισμό, ωχαδερφισμό και θεωρίες συνωμοσίας.

«Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα», λέει το τραγούδι, αλλά που να βρουν χρόνο στην κυβέρνηση και στα «υπόγεια» να μάθουν τους στίχους. Όχι ότι περιμέναμε να πάνε για εξομολόγηση εκείνοι που καθημερινά «πουλάνε και τη μάνα τους» για μια σταγόνα εξουσίας, για λίγη αίσθηση δύναμης.

Κανείς δεν τους έχει πει πόσο πρόσκαιρη είναι η δόξα, πόσο εύκολα περνάει η μπογιά της πολιτικής εξουσίας. Πώς από την ίντριγκα, τις εντολές στους παρατρεχάμενους, τα πληρωμένα δημοσιεύματα και τα «μηνύματα» σε πρόθυμους οσφυοκάμπτες φτάνουμε εύκολα στα γιαούρτια και τους κορνέδες.

Υπάρχουν ορισμένοι πέριξ της κεντρικής πολιτικής σκηνής, οι λεγόμενες «σκιές» γύρω από πρωθυπουργούς, υπουργούς και βασικά στελέχη της κρατικής μηχανής, οι οποίοι κάνουν μόνο μια δουλειά στη σύντομη καριέρα τους. Η δουλειά αυτή, ιδιαίτερα αποδοτική, λέγεται «πολιτική ίντριγκα». Έχει και παρακλάδια όπως «χτυπήματα κάτω από τη μέση στους αντιπάλους», απομόνωση του «αφεντικού» ώστε να μην ξέρει τίποτε και αυτοί να εμφανίζονται ως αυθεντίες. Κι επίσης, «στημένη» επικοινωνία από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από επικοινωνιακά κόλπα. Διότι κανείς δεν τους έμαθε ότι η επικοινωνία είναι πάνω απ’ όλα αλήθεια. Μια του κλέφτη, μια του ψεύτη τρεις και η κακιά του ώρα λοιπόν. Και σιγά μην αισθάνθηκαν την ανάγκη μέρες που ’ναι να μετανοήσουν.

Η σύγχρονη πολιτική ιστορία έχει δείξει ότι τα «περιβάλλοντα» ήταν αυτά που έριξαν τις κυβερνήσεις και τις οδήγησαν στην κοινωνική απαξία. Όλοι αυτοί οι γνωστοί - άγνωστοι που παρασιτούν γύρω από τους πολιτικούς ηγέτες, επιδεικνύουν την αμορφωσιά και την ασχετοσύνη τους παίζοντας ύπουλα παιχνίδια.

Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες. Εμείς θα είμαστε εδώ, αυτοί να δούμε που θα είναι. Το λαδάκι στο καντηλάκι τους τελειώνει.

Α.Ψ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Wolf avatar
  Wolf 29/12/2013 12:47:36

  "Χρήσιμος" κοντά σε έναν ηγέτη ειναι εκείνος που του χαϊδεύει τ αυτιά.
  Χρήσιμος, αποτελεσματικός, απαραίτητος και αναντικατάστατος ειναι εκείνος που του λέει αλήθειες, που ειναι ομαδικος και δεν ειναι ανασφαλής.

 2. ΕΛΕΟΣ! avatar
  ΕΛΕΟΣ! 29/12/2013 13:50:45

  ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ/ΠΟΙΟΥΣ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ;

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 29/12/2013 15:40:19

  Ηρόλος της εξομολόγησης δεν ήταν ποτέ καθ΄αυτός ο εξαγνισμός αλλά το ότι επιτρέπει την επανάληψη των αμαρτιών...μετά τον εξαγνισμό. Κάτι σαν το "αναλαμβάνω την ευθύνη" των Ελλαδικών πολιτικών...
  Χρόνια Πολλά!

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 29/12/2013 15:41:01

  Ο ρόλος και όχι, φυσικά, η!!!! ρόλος. Ο πληκτροδαίμων ας όψεται....

 5. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 29/12/2013 15:51:41

  Χρήσιμοι ηλίθιοι= κατά τον Λένην όρος για τους πέριξ πρόθυμους.
  Να διαβάσεται το άρθρθο του Ευ. Λεμπέση,<> στο google.

 6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 29/12/2013 19:04:32

  "Τα παλιά χρόνια οι θρησκευόμενοι, νήστευαν τις ημέρες αυτές ώστε να πάνε να εξομολογηθούν και να μεταλάβουν. Πήγαιναν στον παπά του χωριού ή στον πνευματικό για να βγάλουν τα εσώψυχά τους, να πουν τις αμαρτίες τους και να «καθαρίσουν» ενόψει της νέας χρονιάς."

  Καὶ ὅμως καὶ σήμερα χιλιάδες συμπολίτες μας νηστεύουν κανονικὰ, Τετάρτη, Παρασκευή καὶ σὲ ἄλλες σημνατικὲς ἑορτὲς.

  Ὁ κύριος Α.Ψ., ὁ συγγραφέας τοῦ ἄρθρου μήπως εἶναι πολὺ ἀποκομμένος ἀπὸ τὸν λαὸ αὐτοῦ τοῦ τόπου ποὺ δὲν γνωρίζει τί κάνουν οἱ συμπολίτες του σήμερα.

  "Μερικοὶ δεξιοί θέλουν νὰ ἀλλάξουν τὴν γλώσσα αὐτοὺ τοῦ λαοῦ, καὶ μερικοὶ διαφωτιστὲς καὶ ἀριστεροί προσπαθοῦν νὰ ἀλλάξουν τὴν πίστη τοῦ λαοῦ, καὶ κανεὶς δὲν ἀποδέχεται αὐτόν τὸν Ρωμαίικο λαὸ αὐτὸ ποὺ εἶναι: Ἀνατολικὸς καὶ Ὀρθόδοξος Χριστιανὸς ποὺ μιλάει ρωμαίικα."

  • Σπορέας avatar
   Σπορέας @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 29/12/2013 23:59:13

   Είχα την εντύπωση ότι τον τόπο μου τον λένε Ελλάς και η γλώσσα μας είναι η Ελληνική ...

   • ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ avatar
    ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ @ Σπορέας 30/12/2013 06:14:11

    Λεπτομέριες....
    Δεν ακουσες και τον Χ.Κ. τι είπε στα ΜΜΕ που τον τυραννουν και αυτον:
    "Πιστεύω στον θεό και στην δικαιοσύνη..."

    • Νίκος Αργεάδης avatar
     Νίκος Αργεάδης @ ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ 30/12/2013 11:15:05

     Αμερικανιές. Έχουν εισαγάγει απ' ΄ξω κάθε τί που γυαλίζει.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Σπορέας 30/12/2013 10:06:34

    Αυτό είναι αλήθεια μεν αλλά είναι μισή αλήθεια. Ως ονομασίες είχαν εγκαταλειφθεί για αιώνες. Προωθήθηκαν «άνωθεν», από ανθρωπολογικά ανασφαλείς «ελίτ», για λόγους μάρκετιγκ.

    ΥΓ: Η Ελλάς κλίνεται ως εξής: Η Ελλάς/της Ελλάδος/την Ελλάδα (και όχι «την Ελλάς» (sic)).

  • Ανδρεας45 avatar
   Ανδρεας45 @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 30/12/2013 08:18:10

   Το επιθετο σου αγαπητε Κωστα δειχνει οτι τουλαχιστον εσυ εισαι Ρωμιος.Ψαξε λοιπον τους ομοιους σου και δωστου τις συμβουλεςε σου.Εδω ειναι Ελλαδα και Ελληνες.Αντε να ξεκουμπιστιτε απο εδω να γλιτωσουμε.Να πατε στην Ρωμανια σας.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Ανδρεας45 30/12/2013 10:11:59

    Εσένα σε τσίμπησαν οι ΕΛ, ένα κρύο βράδυ του 442 π.Χ που έκανες βόλτα κάτω από την Ακρόπολη και πέρναγαν από πάνω με το ΟΥΦΟ, και σε βάλανε στον θάλαμο κρυγονικής. Γι'αυτό, εσύ δεν είσαι Ρωμιός. Σε απέψυξαν δε, στις μέρες μας, για να σώσεις την Ελλάδα από τους κακούς Ρωμιούς, που δεν είναι Έλληνες.

 7. Ανδρεας45 avatar
  Ανδρεας45 30/12/2013 08:13:18

  Aντι για τα γιαουρτια και τους κορνεδες,επαιφτε και καμια σφαιρουλα,οπως γινεται κατα την μερια της αμερικης,να δης πως θα αλλαζαν στην μαυρη την πατριδα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.