07/01/2012 10:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η σχέση του κ. Παπούλια με τον ελληνικό λαό έχει διαρραγείΟ κ. Παπούλιας είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που αποδοκιμάζεται, σε τέτοια έκταση, από τον κόσμο.

Παρά τις πολιτικές αντιθέσεις, ενίοτε οξύτατες, οι πολίτες σεβόταν πάντοτε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επειδή ακριβώς, ως εκ της θέσεώς του, συμβόλιζε την ενότητα του ελληνικού λαού.

Οι αποδοκιμασίες πρέπει να προβληματίσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έχει διαρραγεί η σχέση του με τον ελληνικό λαό.

Διακυβεύεται και το κύρος του θεσμού.

Δεν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια.

Ο κ. Παπούλιας είναι έμπειρος πολιτικός.

Οφείλει, επομένως, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων...

ΚΡ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μάρκος avatar
  Μάρκος 07/01/2012 10:59:47

  Νομίζω ότι δεν έχουμε γενικώς αντίληψη περί τι εκπροσωπεί ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Απολύτως τίποτα, για μένα, πλην του πολιτικού κατεστημένου.
  Ο θεσμός αυτός, πλην της 10 ετίας της Αβασίλευτης, 1925-35, όπου σημειώθηκαν αναρίθμητα πραξικοπήματα που ουδείς θυμάται, γιατί δεν ήταν "βασιλικά", έχει αρχή και βάση του την πρόσφατη 7ετία. Πρώτος Πρόεδρος της σημερινής μας Δημοκρατίας, αυτοανακηρύχθηκε το 1973 ο Γεώργις Παπαδόπουλος. Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Στρατηγό Φαίδωνα Γκιζίκη, ορκίστηκε η κυβέρνηση Καραμανλή το 1974, η οποία κυβέρνησε ως τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, που έγιναν εκλογές, τυπικά ως δικτατορία, με διατάγματα του Καραμανλή, τα οποία υπέγραφε ο Γκιζίκης. Παραβιάζοντας βάναυσα το Σύνταγμα του 1952 το οποίο επανέφερε, αλλά ετσιθελικά χωρίς τις βασικές διατάξεις περί του Πολιτεύματος. Δηλαδή, σεβάστηκε ο Καραμανλής το "Πολίτευμα" της Χούντας και τον Πρόεδρο της, κι όχι το προηγούμενο δημοκρατικό Σύνταγμα του 1952. Κι αυτό, το λέμε "Επιστροφή στη Δημοκρατία"!
  Πάνω σε τέτοια θεμέλια χτίστηκε το "άλλοθι" της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας. Κι όσοι μιλάνε για Θεσμό του Προέδρου που είναι σεβαστός και εκπροσωπεί το Έθνος, κλπ, κλπ, δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Το Έθνος εκπροσωπούσε ο Σαρτζετάκης, που εξελέγη παρατύπως; Το Έθνος εκπροσωπούσε ο Στεφανόπουλος, που παραβίασε το Σύνταγμα ουκ ολίγες φορές-εκδόσεις Πράξεων Νομοθετικού περιεχομένου κατά παράβαση, διέλευση ξένων στρατευμάτων από Ελληνικό έδαφος χωρίς ψηφοφορία στη Βουλή πρώτα, κλπ-ή το Έθνος εκπροσωπεί ο δανιστής του Ανδρέα Παπανδρέου;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Μάρκος 07/01/2012 11:15:22

   Μου κάνει εντύπωση η επιτηδευμένη αφέλεια όσων αναφέρονται στον Κωνσταντίνο Καραμανλή με τα διάφορα συνομωτικά και κειταιμακριατικά, όταν ο ίδιος ο Θεοδωράκης έχει πει πως για αρκετούς μήνες ο Καραμανλής ήταν ουσιαστικά με το περίστροφο στο κεφάλι.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Μάρκος 08/01/2012 10:06:11

   Είσαι εκτός θέματος. Οι περιστάσεις ήταν έκτακτες και ήταν λογικό να υπάρξει μια τέτοια είδους μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατία. Με την ίδια λογική ο Καποδίστριας κυβέρνησε άνευ προκηρύξεως εκλογών. Τι σημαίνει αυτό; Αφελές κώλυμα στον τύπο και χάνεται η ουσία

   • Μάρκος avatar
    Μάρκος @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/01/2012 12:19:09

    Ευχαριστώ καταρχήν για την...ευγένεια σου. Κατά δεύτερον, δεν κατάλαβες: Εγώ δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν έγιναν εκλογές αμέσως μόλις γύρισε ο Καραμανλής. Εννοείται ότι ήταν έκτακτες οι συνθήκες. Άλλο αυτό, κι άλλο όμως το ότι ο Καραμανλής νομιμοποίησε ουσιαστικά το Καθεστώς Ιωαννίδη-Γκιζίκη, ορκιζόμενος μπροστά του.
    Και μη συγκρίνεις άλλες εποχές με τις σημερινές. Ο Καποδίστριας δεν ήταν πρωθυπουργός και δεν υπήρχε κοινοβουλευτικό σύστημα. Ήταν κυβερνήτης.

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 07/01/2012 11:10:51

  Το κύρος του θεσμού δεν διακυβεύεται απλώς, το κύρος του θεσμού έχει πάει περίπατο. Έπεσαν οι μάσκες του αισχρου ολιγαρχικού καθεστωτισμού που πάντοτε ο θεσμός αυτός εκπροσωπούσε (εξαιρετικό και το σχόλιο του προλαλήσαντος Μάρκου). Ξεγυμνώνεται η διάσταση μεταξύ λαού/έθνους από τη μια και θεσμών, από την άλλη. Ποτέ δεν εκπροσώπησαν οι θεσμοί του νεοελληνικού κράτους τον ελληνικό λαό και έθνος. Από τότε που φτιάχτηκαν από τους Βαυαρούς, σε συνεργασία με την πρώιμη ελληνική ολιγαρχία, ήταν πάντοτε θεσμοί που δεν εκπροσωπούσαν τους Έλληνες. Αντιθετως, στην Δυτική Ευρώπη, ακόμη και ο Λουδοβίκος ο ΙΔ΄ ή ο Φρειδερίκος ο Μέγας, εκπροσωπούσαν πολύ περισσότερο τους λαούς τους, από ό,τι οι δικοί μας θεσμοί, διότι ήταν καταστάσεις που είχαν ξεπηδήσει μέσα από την αυθόρμητη ιστορική εξέλιξη και δεν είχαν επιβληθεί τεχνητά, όπως τεχνητά επιβλήθησε σε εμάς το μόρφωμα αυτό του νεοελληνικού κράτους, με όσες ξένες προς τον Ελληνισμό και την αυθόρμητη ιστορική του εξέλιξη ιδεολογικές και θεσμικές πτυχές αυτό περιέχει.

  Αυτός είναι και ο βαθύτερος λόγος που οι περισσότεροι Έλληνες (σχεδόν όλοι) περιμένουν με χαρά την πλήρη κατάρρευση του νεοελληνικού κράτους που φέρνει μαζί της η κρίση.

 3. Παναγος avatar
  Παναγος 07/01/2012 11:13:08

  Ο "νυν προεδρας" απο αποψεως "ποιοτητας' ειναι στο ιδιο επιπεδο με τον "αληστου μνημης" αγκαλιτσα (κατα κοσμον σαρτζετακη)..
  Υπαρχει ομως μια ουσιωδης διαφορα.
  Εκεινον.. τον αγκαλιτσα (σαρτζ κατα κοσμον) τον ειχαμε απλα για να γελαμε με τα σαλια που πεταγονταν απο το στομα του,οταν μας .."θυμιζε" (πολλες φορες χωρις ιδιατερο λογο) οτι ειναι ο "πρωτος πολιτης της χωρας"!
  Χαμογελουσαμε πικροχολα αλλα με ..συγκαταβαση. Καταλαβαιναμε την κατασταση του..
  Κριμα ο ανθρωπος..

  Με τουτο το "κ.παπουλιας" ομως το πραγμα διαφερει..
  Ετουτος ειναι και προκλητικος και εχει οδηγησει εκατομμυρια Ελληνες οχι απλα να χαμογελουν με ..συγκαταβαση..
  ΟΧΙ απλα να τον αντιπαθουν !
  Αλλα να τον ΜΙΣΟΥΝ .. .
  Θα φυγει ως ο πιο "αποτυχημενος και μισητος "προεδρος του προεδρικου μεγαρου (και των 360.000 ευρω ετησιως φανερα!)..

  Υ.Γ
  Δεν εχω κανενα λογο να του ευχηθω "καλο κατευοδιο".

  • Κώστας ΜΠ avatar
   Κώστας ΜΠ @ Παναγος 07/01/2012 12:55:41

   Mια χαρά Πρόεδρος ήταν ο Σαρτζ. Να είμαστε δίκαιοι.
   Και το έθνος τίμησε στην επίσκεψή του στην Αυστραλία, όταν διαδήλωναν εναντίον του οι μετανάστες Σκοπιανοί και στην τήρηση του Συντάγματος και των διερευνητικών εντολών ήταν άψογος το 1989-90. Όχι όπως ο "να 'ουμε", που έκανε κουρελόχαρτο το Σύνταγμα για να διοριστεί ο "δεν βάζω κόκκινες γραμμές" δοτός Παπαδήμος.
   Και ο λυσαλέος πόλεμος εναντίον του άρχισε από το ΔΟΛιο Συγκρότημα ΤΟ 86-87 όταν υπήρχαν σενάρια παραίτησής του για να προωθηθεί ο Ανδρέας στην Προεδρία. Είχε τους 18ο με ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΑΝΑ. Ο Σαρτζ όμως το ξέκοψε:"δεν παίζω με τους θεσμούς, ελάτε να με φωτογραφήσετε τον Μάρτιο του 1990" είπε και το ΔΟΛιο συγκρότημα τον στοχοποίησε έκτοτε.
   Ο Παπούλιας καταρράκωσε το κύρος του θεσμού με τον απροκάλυπτο κομματισμό του, την συμμετοχή του στα παίγνια "συναίνεσης" των ΓΑΠ-Κωλοτούμπα-Παπαδήμου και προκάλεσε τον Λαό στις 28/10 με τις αμετροεπείς δηλώσεις του. Ενα ακόμη θανάσιμο πλήγμα με τα καμώματά του επέφερε στην Ελληνική Δημοκρατία στα χρόνια του Μνημονίου...

 4. manos avatar
  manos 07/01/2012 11:48:56

  Μην τον πειράζετε.
  Ο άνθρωπος πολέμησε τους κατακτητές.
  Τι κι αν ήταν 13 χρονών?
  Τι κι αν οι γερμανοί ήδη είχαν φύγει από την Ελλάδα?
  Αυτός θυμάται ότι τους πολέμησε.
  Αυτό τα λέει όλα.

  • Μάρκος avatar
   Μάρκος @ manos 07/01/2012 12:04:40

   Επ αυτού δύο εξηγήσεις υπάρχουν: ή μάλλον -το πιο πιθανό-πολέμησε τους Έλληνες, ως αντάρτης του ΕΛΑΣ, ή ήταν από τότε με τους Γερμανούς, πολεμώντας επίσης τους Έλληνες, γι'αυτό και μετά πήγε εκεί και σπούδασε κι έμεινε και παντρεύτηκε!

   • manos avatar
    manos @ Μάρκος 07/01/2012 12:08:37

    Αρα είτε έτσι είτε αλλιώς, κάπου υπάρχει λάθος.
    Για να μην θυμηθούμε τον βίο του εν λόγω "κυρίου" κατά την διάρκεια της πασοκοκρατίας 1981-2004.

 5. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 07/01/2012 11:52:15

  Δεν είναι όμως και ο ίδιος έξυπνος γιατί με τις γελοίες δηλώσεις που έκανε στη Θεσσαλονίκη για τη δήθεν συμμετοχή του στην εθνική αντίσταση εξόργισε έτι περαιτέρω τα πλήθη. Έπρεπε να του είχαν σφυρίξει εκείνο το σοφό ρητό "ή λέγε τι σιγής κρείττον, ή σιγήν έχε". Χθες βέβαια δεν τόλμησε καν ....... Διαισθάνονται οι πολιτικοί ότι πλησιάζει η ώρα της λογοδοσίας τους ενώπιον του ελληνικού λαού ; Να είναι σίγουροι ότι η ετυμηγορία θα είναι αμείλικτη.

 6. Μάρκος avatar
  Μάρκος 07/01/2012 11:52:50

  Τίποτα το συνωμοτικό φίλε μου. Απλά την πραγματικότητα αναφέρω. Διαφωνείς σε κάτι από αυτά; Όσο για τον Θεοδωράκη, δεν αποτελούν και μνημείο αξιοπιστίας οι θέσεις που αναπτύσσει και εκφράζει κατά καιρούς...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Μάρκος 07/01/2012 12:21:52

   Αν δε σου αρέσει ο Θεοδωράκης και οι θέσεις του, κοίτα λίγο τα επίσημα και απόρρητα έγγραφα που δημοσιοποίησαν τα Επίκαιρα προ μηνών και επιβεβαίωσε ουσιαστικά ο Παυλόπουλος (που τότε είχε την πολιτική εποπτεία της ΕΥΠ) ως έγκυρα. Πλέον το πως έπεσε ο ΚΚ το ξέρουν και οι πέτρες. Άστοχο το σχόλιό σου λοιπόν. Κανένα εξυπνότερο σχόλιο έχεις;

   • Μάρκος avatar
    Μάρκος @ Γεώργιος Τ. 08/01/2012 12:16:00

    Τι σχέση έχει ο Θεοδωράκης και τα Επίκαιρα, με τον Κ.Κ. και αυτά που έγραψα εγώ για τον Καραμανλή τον πρεσβύτερο; Έλεος, συγκεντρωθείτε!

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ Μάρκος 08/01/2012 12:50:24

     Ενώ οι απόψεις σας, σωστές ή λάθος δεν είναι επί του παρόντος, γενικά έχουνε τεράστια σχέση με το ότι ΕΔΩ, καταγγέλουμε μια κατάφωρη, ξόφθαλμη, αποτροπιαστική διαπόμπευση του θεσμού της Δημοκρατίας μας μέσα από την κατάληψη ενός αξιώματος! Μπαίνει κάποιος να διαβάσει για τις απόψεις των συνσχολιαστών του για τις απαράδεκτες ενέργειες του Παπούλια και φάτσα κάρτα "φταίει ο Καραμανλής"!

     • Μάρκος avatar
      Μάρκος @ TopGunZ 08/01/2012 22:40:12

      Ε Δημοκρατία έχουμε. Πειράζει;

 7. Μάρκος avatar
  Μάρκος 07/01/2012 11:56:31

  Κι όμως, ο "αγκαλίτσας" για εμάς τότε, απεδείχθη κατόπιν πιο άξιος από όλους, παρά τα διάφορα επεισόδια της θητείας του. Και ως τέως Πρόεδρος, εκφράζεται πάντα υπέρ του Λαού, μια βόλτα στην ιστοσελίδα του, www.sartzetakis.gr θα σας εκπλήξει...ίσως γιατί ο "αγκαλίτσας" δεν ήταν πολιτικός. Πραγματικά, δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει η εμμονή να επιλέγεται ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πολιτικός, και μάλιστα αποτυχημένος. Δηλαδή, καταλαβαίνω, για να τους κάνει τα κέφια προφανώς, ως σάρξ εκ της σαρκός των άλλων πολιτικών, αλλά δεν την αποδέχομαι...

  • Παναγος avatar
   Παναγος @ Μάρκος 07/01/2012 14:00:58

   να επιλέγεται ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας,πολιτικός
   ==
   Λεω να παρω την πρωτη βοηθεια..
   Βοηθησε με παρακαλω..
   Τι σημαινει .."πολιτικος"?

   Ειναι αποφοιτος καποιας σχολης ?
   Ξερω εγω π.χ Ιατρος ειναι της Ιατρικης.
   Δικηγορος η δικαστικος υπαλληλος και τα συναφη ,ειναι της Νομικης σχολης .. κ.ο.κ

   Ο πολιτικος τινος ακριβως σχολης ειναι και πως προσδιοριζεται ως πολιτικος??

   Και εν τελει..
   Ω! Αφου το "κ.παποδημο" δηλωνει οτι ,"Δεν ειναι πολιτικος" (!!) και ομως παριστανει τον πρωθυπουργο..
   (και φυσικα εισπραττει και το μισθο,ετσι?)
   Ε! καπου μπερδευτηκα..

   Επανερχομαι τι ειναι .."πολιτικος"?
   Και σε τι ειναι ειναι .."χρησιμοι"??

   Υ.Γ
   Στο πρωτο σχολιο σου ησουνα σαφης μεν αλλα οχι απολυτα.
   Σου υπενθυμιζω οτι η "μεταπολιτευση" αλλαξε το πολιτευμα της ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που εγκαθιδρυσε ο μακαριτης Γ.Παπαδοπουλος ,σε "προεδρευομενη δημοκρατια" με μια απλη συντακτικη πραξη..
   Που πρακτικα σημαινει ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που εχουμε εκλογη .."πρωεδρος της δαιμονοκρατιας" να γινεται της ποπης ..

   Γιατι ετσι τους βολευε. Σωστα οσα αναφερεις για το Συνταγμα τους 1952.
   Ειναι καποια πραγματα οφθαλμοφανη,αλλα .."καλυπτονται" απο την .."δημοκρατια"
   Χα!με εννοεις?

   • Μάρκος avatar
    Μάρκος @ Παναγος 07/01/2012 15:06:11

    Το Πολίτευμα άλλαξε πολύ μετά, με τη ψήφιση του νέου Συντάγματος, τον επόμενο χρόνο, αν δε με απατά η μνήμη μου. Τυπικά, από τις 24 Ιουλίου 1974, απλά άλλαξε η κυβέρνηση, και την κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου, διαδέχθηκε η κυβέρνηση Καραμανλή, με το ίδιο Πολίτευμα, και το "πουλί" ακόμη στα πηλήκια των οργάνων της Τάξης.

    • Παναγος avatar
     Παναγος @ Μάρκος 07/01/2012 15:30:22

     Εν ταχει ..
     Ο Ιωαννιδης με το "αισχος του πολυτεχνειου" και με την βοηθεια των "..αι φοιτηται"(sic),την 25η Νοεμβριου 1973 ,ανετρεψε τον Γ.Παπαδοπουλο και τον εθεσε σε κατ οικον περιορισμο..
     Ο τοτε πρωθυπουργος Μαρκεζινης καταργηθηκε και αυτος.

     Προεδρο της ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ Δημοκρατιας διορισε τον αντιστρατηγο Γκιζικη και πρωθυπουργο τον Ανδρουτσοπουλο.

     Συνεπως εχουμε ΔΥΟ δικτατοριες και καμμια "επταετια"..

     Και η πλακα??
     Ο Παπαδοπουλος εκανε ΔΥΟ δημοψηφισματα .Ενα τον Μαιο 1968 ,οπου πηρε το 98% η κατι τετοιο ,αλλα αυτο χαρακτηριστηκε (απο το λαμπρακισταν ) ακυρο ,προιον βιας και νοθειας..
     Και ενα αλλο την 29η Ιουλιου 1973 ,με το οποιο κατηργησε την βασιλευομενη δημοκρατια και εγκαθιδρυσε την ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ δημοκρατια ..
     Το δευτερο ηταν ΕΓΚΥΡΟ,μολονοτι διεξηχθη με τους ιδιους ακριβως ορους και με τους ιδιους πρωταγωνιστες!!

     Ειπες τιποτα?
     Τελικα ειμαι σιγουρος τα ιδια λεμε .. Τα ιδια πιστευουμε αλλα..
     Δεν μπορουμε να τα μιλησουμε ενεκα η ..."δαιμονοκρατια" κατ ευφημισμον δημοκρατια..

     Τα λεω σωστα??

     • Μάρκος avatar
      Μάρκος @ Παναγος 08/01/2012 02:49:20

      Σχεδόν τα ίδια, με τη διαφορά ότι θα μου επιτρέψεις να αμφισβητήσω το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος που γίνεται "με το πιστόλι στο κρόταφο", εντός ή εκτός εισαγωγικών. Διότι το εκτός εισαγωγικών αφορά στα δημοψηφίσματα που έγιναν επί 7 ετίας, το εντός εισαγωγικών αφορά στο δημοψήφισμα για το Πολιτιακό του 1974. Συνήθως τέτοια δημοψηφίσματα, έχουν το αποτέλεσμα που θέλει αυτός που τα προκηρύσει, αλλιώς δεν θα ήταν βλάκας να τα προκηρύξει. Αν λ.χ. ο Καραμανλής επέστρεφε τον Ιούλιο του 1974 με τον βασιλιά, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα ήταν πολύ διαφορετικό. Αλλά...τα κόμπλεξ βλέπεις...

     • Παναγος avatar
      Παναγος @ Μάρκος 08/01/2012 09:53:25

      τα κόμπλεξ βλέπεις
      ==
      Σκοπιμοτητες πιο σωστα.
      ΚΑΝΕΝΑ δημοψηφισμα δεν εκφραζει την θεληση κανενος λαου. Απλα "νομιμοποιει" η επικυρωνει μια ηδη ειλημενη αποφαση,μια αποφαση που εχει παρθει.
      Ο Καραμανλης εκανε το δημοψηφισμα οντας σιγουρος για το αποτελεσμα ,ασχετα αν τυπικα κρατησε ουδετερη σταση.
      Και το εκανε και για την δικη του "νομιμοποιηση" ,να μην ειναι δηλαδη πρωθυπουργος ενος "νοθου" πολιτευματος που επεβληθη απο την δικτατορια αλλα και για αφαιρεσει απο τον Κωνσταντινο καθε δυνατοτητα να προσβαλλει μελλοντικα την εκθρονιση του σε καποιο δικαστηριο της Ε.Ε η και Ελλαδος ακομα, ισχυριζομενος οτι η καταργηση της βασιλειας εγινε επι δικτατοριας με ενα "νοθο" δημοψηφισμα..

      Αν δεν το ειχε κανει,ειμαι σιγουρος οτι ο Κωνσταντινος ,αν προσεφευγε στα δικαστηρια ειδικα μετα την "φουστια" του ελληνοπολωνου στον Καραμανλη και την "εγχρωμη" εκλογη σαρτζετακη, σε ενα δημοψηφισμα θα επιανε 80% ..

      Το ιδιο ποσοστο θα "επιανε" και σημερα,αν ηταν το εκλογικο σωμα να διαλεξει "Κωνσταντινο η "κ.παπουλιας" ..

     • Μάρκος avatar
      Μάρκος @ Παναγος 08/01/2012 12:26:59

      Πρόσφατα με τα περί δημοψηφίσματος του Τζέφρεϊ, ο "συνταγματολόγος" κ. Λοβέρδος είπε ότι «δεν μπορεί να τίθεται ένα τόσο θεμελιώδες ερώτημα σε δημοψήφισμα, το οποίο θα δέσμευσε τη χώρα για τα επόμενα τριάντα χρόνια». Ξέχασε να πει βέβαια, "αυτό ισχύει όπου μας συμφέρει". Είναι χαρακτηριστικό ότι, στην Ισπανία, όταν πέθανε ο Φράνκο, αν γινόταν δημοψήφισμα, η Μοναρχία θα έπαιρνε 11%. Εκεί όμως εκτός από πιο σοβαρούς πολιτικούς, είχαν και πιο σοβαρούς δικτάτορες. Δεν έγινε ούτε δημοψήφισμα σε 2 μήνες, όπως εδώ, ούτε βουλευτικές εκλογές-2 χρόνια μετά έγιναν οι πρώτες βουλευτικές εκλογές.

     • Παναγος avatar
      Παναγος @ Παναγος 08/01/2012 12:43:09

      Η σωστη ροη των πραγματων θα ηταν η εξης:
      Μετα την καταρρευση της δικτατοριας Ιωαννιδη (με κασκαντερ τον Γκιζικη και ανδρουτσοπουλο),
      επανερχεται το πολιτευμα που ισχυε πριν.
      Δηλαδη επιστρεφει ο Κωνσταντινος σαν αρχηγος κρατους ,ακυρωνει ολα τα σχετικα δημοψηφισματα ,
      επαναφερει σε ισχυ το Συνταγμα του 1952 ΠΛΗΡΕΣ, και η ζωη ..συνεχιζεται.
      Δεν εγινε αυτο γιατι ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕ ΚΑΝΕΝΑ τοτε.
      Τους στρατιωτικους πρωτον αφου ησαν ΟΛΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ.
      Υπηρετησαν την δικτατορια ενω ΕΙΧΑΝ ΟΡΚΙΣΤΕΙ να διαφυλαττουν το πολιτευμα της βασιλευομενης δημοκρατιας..
      Το λαμπρακισταν γιατι ειχε ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΑΡΙΣΤΑ με την δικτατορια και ειχε εισπραξει και καμποσες εκατονταδες εκατομμυρια δραχμες "επιδοτηση" για να παραμυθιαζει τον κοσμο..
      Τους πολιτικους γιατι θα χαναν την δουλεια τους...
      Και ετσι εφεραν τον Καραμανλη ..

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Παναγος 08/01/2012 10:10:57

    Κρυπτοθαυμαστές του Γ. Παπαδόπουλου εν έτει 2012 είστε; Στο ΠΑΣοκ βρίσκονται βέβαια οι περισσότεροι τέτοιοι.

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/01/2012 10:11:50

     Προς Πανάγο

     • Παναγος avatar
      Παναγος @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/01/2012 10:36:17

      Δεν ειπα κατι τετοιο,αλλα εσενα τι σε κοφτει γλυκε μου??

      Μπαμπας μου εισαι? Η ο παπας του κατηχητικου??

     • Μάρκος avatar
      Μάρκος @ Παναγος 08/01/2012 12:21:23

      Έλα ντε! Υπερασπίστηκε κανείς τον Παπαδόπουλο; Ή απλά στη Ν.Δ., απαγορεύονται συζητήσεις για τον "Εθνάρχη";

 8. Orestios avatar
  Orestios 07/01/2012 12:15:29

  Ο ΠτΔ οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες.....you know

 9. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 07/01/2012 12:25:19

  Να παραιτηθεί τώρα για να διευκολύνει τις εξελίξεις που η χώρα χρειάζεται για να ξεφύγει από τη δαγκάνα της ασφυξίας που οργανωμένα και υπόγεια της επέβαλαν με σατανικό σχέδιο οι εχθροί της χώρας που βρίσκονται εκτός και εντός των τειχών. Είναι η τελευταία του ευκαιρία. Μετά θα έχει στοιβαχθεί ανεπιστρεπτί στο τρένο των προδοτών για την ιστορία του τόπου μας...

  • Θέμις avatar
   Θέμις @ Γεώργιος Τ. 07/01/2012 13:37:57

   Γιατί, πιστεύεις ότι τον ενδιαφέρει να διαχωρίσει τη θέση του από τους προδότες; Σε όλη του την πολιτική διαδρομή υπήρξε ένας χαμηλών τόνων υπηρέτης του παπανδρεϊσμού. Τώρα γιατί ν' αλλάξει; Επειδή ξυπνάνε μέσα του τα "πατριωτικά" αντανακλαστικά της εθνικής αντίστασης που δήθεν υπηρέτησε; Αν όντως είπε αλήθεια στις δηλώσεις του στις 28.10.2011 στη Θεσσαλονίκη, προκύπτει από τις χρονολογίες ότι, όπως και τώρα, μαχόταν εναντίον Ελλήνων και όχι κατακτητών.

 10. O Συμπολίτης μας κυρ Παπούλιας! avatar
  O Συμπολίτης μας κυρ Παπούλιας! 07/01/2012 12:27:37

  Ο ….Συμπολίτης κυρ Παπούλιας….

  "Καιρός ήφερε τα λάχανα, καιρός τον κυρ ΠαραΠαπούλια! "
  Παπα-ροιμία…
  "Ας δούμε λοιπόν πως ο κυρ Πρόεδρας προσφωνεί τους υπηκόους του, απ΄ όταν, δια χειρός και γλώσσης Μπενάκη, ανέλαβε την πρώτην φοράν, το έργον του!
  …"Ελληνίδες, έλληνες " για το νέο έτος 2006
  …"Ελληνίδες, έλληνες " για το νέο έτος 2007
  …"Εύχομαι σε όους να είναι ευτυχισμένο και ειρηνικό το Nέο Έτος. " για το νέο έτος 2008…Αρχισε η αποστασιοποίηση..
  …"Αγαπητοί μου συμπολίτες," για το νέο έτος 2009…
  …"Φίλες και Φίλοι," για το νέο έτος 2010…
  …"Αγαπητοί συμπολίτες," για το νέο έτος 2011… χωρίς το "μου" του 2009!!!
  Αν υπάρχει κανας Γερμανογνώστης, ας μας εξηγήσει τί είπε σήμερα ο Συμπολίτης(;) Πρόεδρος, κατα την διάρκεια των ευχών της ημέρας, στο "οπως λεν κι οι Γερμανοί"μπαλαμπλα "χαχαχαχα!" , εκεί γύρω στο 58” και μετά!
  Αυτα, και του χρόνου άλλα, που τα φοβαμαι χειρότερα !!!!
  Καλή Χρονιά κυρ Πρόεδρε!
  …. Προεδρε των Ελληνων, κυρ Πρόεδρε!
  Αυτών που πληρώνουμε το "κόστος" των ευχών σου!
  Χαίρε και υγίαινε!"
  Φετος ο κυριος Παπουλιας επανεκαμψε στα ορθά …στα προφανή….
  "Ελληνιδες, έλληνες…"

  Καιρος ήταν, κυριε Προεδρε!
  Καιρος ηταν!
  Καλη Χρονια, κυρ Προεδρε!"

 11. ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
  ΠαναγιώτηςΖΜεσ 07/01/2012 15:09:03

  Προφανώς δεν παραιτείται και δεν αντιδρά για να εισπράττει τον παχυλό μισθό του και να πατσίσει έτσι τα δανεικά για το "κωλόσπιτο"...
  Πάντως πέρα από την πλάκα έχουμε όλοι διαπιστώσει πως φροντίζει ο ΓΑΠ και η οικογένειά του όλους τους πιστούς του οπαδούς . Πχ Μπιρμπίλη στο ΟΑΣΑ Μπεγλίτης εκπρόσωπος τύπου ΠΑΣΟΚ, Δρούτσας ευρωβουλευτής κτλ.. Ίσως λοιπόν και η περίπτωση Παπούλια (η επανεκλογή του) να ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Μια φιλική εξυπηρέτηση δηλαδή. Οπότε λογική η μηδαμινή αντίδραση του Παπούλια σε ότι συμβαίνει.

 12. βορειος avatar
  βορειος 07/01/2012 16:15:35

  Εδω ψηφιζουμε παιδια για την Μακεδονια, διαδωστε το http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=11215

 13. Tassos avatar
  Tassos 07/01/2012 16:19:49

  Εγκλημα του Κ. Καραμανλή του "Κουρασμένου" που μας τον φόρτωσε. Δεν έπρεπε για ηθικούς λόγους να μας κατσικώσει τον "δανειστή". Το σκέφτομαι και τρελλαίνομαι. ΟΧΙ κε Κωστάκη: Ο,τι είναι νόμιμο δεν είναι ηθικό.

 14. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 07/01/2012 16:30:44

  Ο Παπούλιας έχει πάψει να είναι πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας την 28η Οκτωβρίου 2011 ακυρώνοντας μόνος του τον εαυτό του επικαλούμενος το "αντάρτικο" παρελθόν του.

 15. abyssus avatar
  abyssus 08/01/2012 12:56:14

  Κακώς τον κακολογείτε τον κύριο πρόεδρο. Συμβολίζει και συνοψίζει με τον πιο τέλειο τρόπο τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας. Αθώος συνένοχος στην προδοσία, ομοτράπεζος στα φαγοπότια των προηγούμενων δεκαετιών, ανάλγητος στα δεινά του λαού, με αυτό το ελάχιστο εναπομείναν προκάλυμμα θεατρικής δημοκρατίας να σχίζεται πλέον εύκολα στο οποιοδήποτε αεράκι διαμαρτυρίας.
  Ο άλλος ο μαζίταφάγανε διατάσσει συλήψεις πολιτών αν τύχει να τον στραβοκοιτάξουν και ο Κουλούρης αφέθηκε ελεύθερος με καράμπαμπάμ αυτόφωρο... Δεν ξέρω που πήγε η δημκρατία αλλά εδώ δεν έχει μείνει ούτε η σκιά της. Ο δανειστής λοιπόν είναι εικόνα ακριβέστατη στην κορυφή.

 16. lampros avatar
  lampros 10/01/2012 12:08:42

  Διακυβεύεται και το κύρος του θεσμού.
  Δεν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια.
  Ο κ. Παπούλιας είναι έμπειρος πολιτικός.

  = = = = =

  Ποιό κύρος, ποιού θεσμού; Το θεσμό καθεαυτόν τον μάμησε ο Ανδρέας το '85.

  Όσο για το "'εμπειρος πολιτικός", σημαίνει απλώς "παλιά πουτάνα".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.