#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/08/2010 14:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας"Απογοητευτικά χαρακτηρίζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε το ΚΕΜΕ - ΕΒΕΑ μέσω της ιστοσελίδας του επιμελητηρίου στο διαδίκτυο σχετικά με την κατάσταση ρευστότητας στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις - μέλη του.

Στην έρευνα συμμετείχαν 523 επιχειρήσεις που στην συντριπτική τους πλειονότητα δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.

Συγκεκριμένα:

Το 86% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας.

Το 89% ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στην τραπεζική χρηματοδότηση.

Το 82% ότι διαπιστώνουν δυσκολίες ή καθυστερήσεις στην ένταξη των επιχειρήσεων τους σε κοινοτικά ή ειδικά προγράμματα.

Το 93% ότι έχουν πτώση κύκλου εργασιών στις επιχειρήσεις της λόγω οικονομικής κρίσης.

Το 91% ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αποπληρωμή οφειλών πελατών τους προς την επιχείρησή τους.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος δήλωσε:

«Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν την δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται στην συντριπτική πλειοψηφία οι επιχειρήσεις. Σ’ αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα βέβαια εκτός της ύφεσης που πλήττει την αγορά, σημαντικό ρόλο παίζει και η αδυναμία των επιχειρήσεων να χρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες, αλλά και να επωφεληθούν από τα κοινοτικά προγράμματα.

Δυστυχώς το τραπεζικό μας σύστημα είναι αποκλεισμένο από τις διεθνείς αγορές χρήματος και εκ του λόγου αυτού αδυνατεί σήμερα να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συνεχίζει να κινείται προς λάθος κατεύθυνση, καθώς η πολιτική που εφαρμόζει περιορίζεται μόνο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών μας αγνοώντας τα μεγάλα προβλήματα της αγοράς αλλά και γενικότερα της κοινωνίας»."


ΣΧΟΛΙΑ

 1. undercover gpr avatar
  undercover gpr 18/08/2010 16:28:09

  "Δυστυχώς το τραπεζικό μας σύστημα είναι αποκλεισμένο από τις διεθνείς αγορές χρήματος και εκ του λόγου αυτού αδυνατεί σήμερα να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στις ιδιωτικές επιχειρήσεις."

  Αχαχαχαχαχα !!!

  Το ξέρουμε κ.Μίχαλε ότι είναι αποκλεισμένες από τη διεθνή διατραπεζική όπως άλλωστε και το κράτος ΜΑΣ , δε χρειαζόμαστε σκιάχτρα προέδρους ανύπαρκτων Συνδέσμων Βιομηχάνων να μας το παίζουν αναλυτές της πλάκας.Γι' αυτό έχουμε εγγυηθεί ΕΜΕΙΣ οι πολίτες μέσω του κράτους ΜΑΣ κοντά στα 78δις , για να δανείζονται απρόσκοπτα από την ΕΚΤ και να μην δημιουργείται αυτή η ασφυξία στην αγορά.

  Αλλά αυτό μάλλον σας διέταξαν να μην το πείτε οι πολιτικοί σας προιστάμενοι...

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/08/2010 16:39:25

  Τα "Ελευσίνεια μυστήρια" της περιορισμένης τραπεζικής ρευστότητας θα φωτισθούν σύντομα από πυροτεχνήματα συγχωνεύσεων και αγορών. Θα δείτε! Τότε, θα "υπάρχουν τα λεφτά", πούλεγε πέρισυ και ο Μεγάλος.
  O οικονομικός κανόνας λέει ότι μια κρίση τελειώνει μόνον αφού ακουστούν κανονιοβολισμοί βαρέος πυροβολικού και τρέξι οικονομικό "αίμα". Με άλλα λόγια, η Creative destruction, που έλεγε και ο μεγάλος Schumpeter, εκκρεμεί ακόμη.
  Τον ιδιωτικό τομέα εννοούσε ο μεγάλος, όχι τον Δημόσιο

 3. undercover gpr avatar
  undercover gpr 18/08/2010 17:11:34

  Δεν εκκρεμεί , συντελείται εδώ και 6 μήνες μέσω της περιορισμένης ρευστότητας (με αποτέλεσμα την πτώχευση) όπου βολεύει τα διάφορα ντόπια (τραπεζοκρατούμενα) κέντρα με την ανοχή του κράτους και των εγγυήσεών ΜΑΣ.

  Το creative ήθελα να ήξερα , Θείο μου , το βλέπεις πουθενά? γιατί εγώ το ψάχνω εναγωνίως κι δεν το βρίσκω πουθενά?..

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ undercover gpr 18/08/2010 17:25:29

   Λές; Δεν είμαστε και τόσο αργόστροφοι όσο νομίζω, ως οικονομία και κοινωνία; Αλλά έχω άλλα σημάδια: Άνοιξη 2009, όταν η Γερμανία είχε ύφεση - 6 %, τα δικά μας τα πολυμήχανα είχαν ακόμα + 2%.
   Άν ψάχνεις για creative, χωρίς να έχουν ήδη σκάσει κανόνι δυό τρία μεγάλα εταιρικά σχήματα, βιάζεσαι.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Ο Θείος 18/08/2010 18:21:28

    Αργόστροφη είναι η κοινωνία μας όχι οι τραπεζίτες και οι 10-20 "μεγάλοι" μας.Αυτοί είναι καρχαρίες και μάλιστα λευκοί.Κι όταν νιώσουν ότι απειλούνται ξέρεις πως αντιδρούν τα σαρκοβόρα..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.