#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/06/2010 23:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «συναίνεση» λέγεται και «διακομματικό κουκούλωμα»Οι υπουργοί δεν πάνε ποτέ φυλακή

Αντί, Ιούνιος 2006του Ρεπόρτερ,

Γεύμα στους διατελέσαντες υπουργούς  Εθνικής Άμυνας  παρέθεσε τη Δευτέρα 19/6/2006 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με στόχο την «επίτευξη συναίνεσης» στα εθνικά θέματα και στα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας. Παρόντες ήταν ότι μεταξύ κάποιων ξεχασμένων πια στο γεύμα παραβρέθηκαν και οι κ.κ. Τσοχατζόπουλος και Παπαντωνίου. Όπως εγράφη το γεγονός προκάλεσε αρκετή αναταραχή και στα δυο κόμματα, ιδίως στο ΠΑΣΟΚ όπου σύντροφοι των δυο πρώην υπουργών τους επέπληξαν γιατί, όπως εγράφη, δέχθηκαν να πάνε εκεί που τους αποκαλούσαν «κλέφτες». Το γεύμα «εθνικής συνεννόησης» που παρέθεσε ο κ. Μεϊμαράκης προσλαμβάνει ευρύτερες διαστάσεις επειδή συνέπεσε χρονικά με δύο εξελίξεις μείζονος σημασίας: Πρώτον, την προαναγγελία, την ίδια ημέρα, από τον κ. Μεϊμαράκη, μέσω της  γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro», του νέου εξοπλιστικού προγράμματος «μαμούθ» της ΝΔ. Και δεύτερον τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των ρωσικών TOR που οδηγούν τη ΝΔ αναγκαστικά σε δύο λύσεις, είτε στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής βάσει του Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών (πράγμα που θα δυναμιτίσει τα ανοίγματα προς το «μεσαίο χώρο») είτε στο θάψιμο της υπόθεσης που θα έχει και το ανάλογο πολιτικό κόστος.

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει κατά συνέπεια από το είναι γιατί ο κ. Μεϊμαράκης επεδίωξε να «συνεννοηθεί» με τους κ. Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου, επειδή οι άλλοι πρώην υπουργοί Άμυνας μάλλον ως διακοσμητικά στοιχεία χρησίμευσαν. Δύο είναι οι λογικές απαντήσεις: Είτε δεν υπάρχουν στοιχεία για το σκάνδαλο των TOR, οπότε ο κ. Μεϊμαράκης σπεύδει να προλάβει τις εξελίξεις και να τα βρει με το ΠΑΣΟΚ για να μην αδειασθεί. Είτε υπάρχουν, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ, δέσμια της στρατηγικής του «μεσαίου χώρου» διστάζει να παραπέμψει τους κ. Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου σε προανακριτική επιτροπή, οπότε η «εθνική συνεννόηση» σημαίνει «διακομματικό κουκούλωμα». Δηλαδή, δεν βγάζουμε τα δικά σας για να μην βγάλετε τα δικά μας κι αν επιθυμείτε μπορείτε να μας δώσετε κι ένα χεράκι επειδή εμείς είμαστε λίγο άπειροι και ανεπαρκείς και το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» γνωρίζει καλύτερα και περισσότερα. Αυτό δεν συμβαίνει άλλωστε ανά πάσα την επικράτεια;

Τα στοιχεία όμως σε βάρος των υπουργών του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν όπως υπάρχει και η έλλειψη πολιτικού θάρρους της ΝΔ για την παραπομπή τους. Οι έρευνες της δικαιοσύνης  για το σκάνδαλο των TOR έχουν επιβεβαιώσει ότι το 40% της υπέρογκης αυτής προμήθειας άχρηστων οπλικών συστημάτων πήγε στις τσέπες συγκεκριμένων επιτήδειων υψηλά και χαμηλότερα ιστάμενων. Έχει επίσης αποδειχθεί μέχρι στιγμής ότι ένα μικρό μέρος του συνολικού λαδώματος , 25.000.000 δολάρια,  εστάλησαν από τη Μόσχα στην ελβετική τράπεζα Credit Agricole Indosuez υπό την μορφή «αντισταθμιστικών ωφελημάτων» που υποτίθεται ότι θα εκτελούσε η διαβόητη Drumilan («Ντρουμίλαν»), αλλά δεν υλοποιήθηκαν ποτέ και τα λεφτά κατέληξαν στις τσέπες κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα ονόματα των οποίων γνωρίζουν όλοι στη Βουλή και την κυβέρνηση.

Η διακίνηση γινόταν μέσω της εταιρίας Blue Bell στο Λονδίνο η οποία επίσης ανήκει σε κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον όπως καθιστά σαφές με επιστολή του προς την Βουλή ο αρμόδιος εισαγγελέας κ. Αθανασίου, όλες οι πράξεις που δικαιολογούν την μεταφορά των ως άνω χρηματικών ποσών καλύπτονται από υπουργικές αποφάσεις της περιόδου 1999. Άρα η σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής αποτελεί μονόδρομο και όσο αυτό δεν γίνεται οι εθνοπατέρες παρανομούν επί της ουσίας, σύμφωνα με όσα επιτάσσουν τα άρθρα 5 & 6 του Νόμου 3126/2003 περί Ευθύνης Υπουργών. Και επειδή το γνωρίζουν παρέτειναν, κοινή συναινέσει πάντα, τις εργασίες της Βουλής μέχρι τα τέλη του προσεχούς Σεπτεμβρίου, επειδή τότε λήγουν οι προθεσμίες παραγραφής σύμφωνα με τον προαναφερθέντα Νόμο. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Προκαλούμε την κ. Μπενάκη να μας απαντήσει.

Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών έχει υποβάλει αίτημα δικαστικής συνδρομής ήδη από τις 23-3-2006, αλλά τέσσερις μήνες τώρα οι Ελβετοί δεν έχουν δώσει το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών στην Credit Agricole Indosuez. Κυβερνητικοί κύκλοι για να δικαιολογήσουν αυτή την καθυστέρηση – όπως και την έλλειψη πολιτικής βούλησης - διαρρέουν στους δημοσιογράφους την πληροφορία, σύμφωνα με την οποία πράσινοι αξιωματούχοι που δεν επιθυμούν να ανοίξουν οι λογαριασμοί στην Credit Agricole Indosuez - επειδή θα βρεθούν τα ονόματα τους - έχουν προσλάβει δύο από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της Ελβετίας για να μπλοκάρουν τη διαδικασία. Δικαιολογία ή πραγματικότητα; Αυτό που γνωρίζουμε εμείς είναι ότι στην περίπτωση της Μπουρμπούλια η ηγεσία της δικαιοσύνης ανέλαβε η ίδια το άνοιγμα των λογαριασμών της και άνοιξαν σε χρόνο ρεκόρ. Αν υπήρχε πολιτική βούληση θα έκαναν και στην περίπτωση των TOR  το ίδιο. Αλλά είπαμε. Η «πολιτική βούληση» της ΝΔ έχει χαθεί στις περιπλανήσεις της στο «μεσαίο χώρο» και τη λεηλασία του «συστήματος ΠΑΣΟΚ». Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πηγές, το άνοιγμα των λογαριασμών θα οδηγήσει στην εταιρεία «Blue Belle», μέσω της οποίας διακινήθηκαν μίζες που ξεπερνούν κατά πολύ τα 25 εκ δολάρια και φτάνουν τα 116.

Μια ακόμα αποχρώσα ένδειξη για τις ευθύνες του Άκη αποτελεί το γεγονός ότι έχει αρχίσει να τον αδειάζει και το δεξί του χέρι στους εξοπλισμούς, ο πρώην επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Γ. Σμπώκος. Στην κατάθεσή που έδωσε στις 18 Ιανουαρίου 2006 στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Π. Αθανασίου, παρουσία του δικηγόρου του, Α. Βγόντζα, όχι μόνον δεν δέχεται ότι αυτός έκανε τις διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους, αλλά αντίθετα υπογραμμίζει πως ό,τι έγινε, όποια απόφαση κι’ αν υπογράφτηκε, όποια επιτροπή αξιωματικών κι’ αν συστάθηκε, είχε προηγουμένως την έγκριση του Άκη.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει μάλιστα ο κ. Σμπώκος στο θέμα της περίφημης προκαταβολής ύψους 40% που δόθηκε στην κατασκευάστρια εταιρεία των ΤΟR, «Αντέϊ». Μεγάλο τμήμα αυτής της προκαταβολής έκανε φτερά για άλλες τσέπες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 06/06/2010 23:54:27

  To...άδειασμα του Ζορμπά τα λέει όλα.

 2. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 07/06/2010 00:09:21

  Εξεταστική επιτροπή για το πως στήθηκε Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ δεν θα γίνει ποτέ.
  Βιβλίο-έρευνα ίσως κάπου κάποτε κάποιος θα κάνει.
  Εκεί θα δούμε, πως κάποιες οικογενειακές φιλοδοξίες οδήγησαν μια χώρα στην καταστροφή, με την ΠΡΟΒΙΑ της αέναης κάθαρσης!

 3. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 07/06/2010 00:51:37

  Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο κατάντησε η ΝΔ όπως κατάντησε και συνετρίβη στις εκλογές. Γιατί απώλεσε πλήρως το ηθικό πλεονέκτημα έναντι του αμαρτωλού Πασόκ, έθαψε τις βρώμικες υποθέσεις κάτω απ' το χαλί, έκλεισε την Βουλή με προφανή σκοπό να παραγραφούν οι πιθανές ποινικές ευθύνες υπουργών, ήρθε σε συμβιβασμό με τους μεγαλύτερους πολιτικούς κλέφτες και απατεώνες που γνώρισε η χώρα μας μεταπολιτευτικά για να εξυπηρετήσει την αρρωστημένη θεωρία του μεσαίου "κλώνου" και με το κουκούλωμα και την συγκάλυψη, ως φυσική συνέπεια, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Τώρα, υπό την ηγεσία του Αντώνη, ελπίζουμε και πιστεύουμε ν' αλλάξουν ριζικά τα πράγματα. Περιμένουμε νέους "αποκεφαλισμούς" πολιτικά ξοφλημένων ανθρώπων που μας αρρωσταίνουν κάθε φορά που τους βλέπουμε στην τηλεόραση.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Γιάννης Χριστόπουλος 07/06/2010 01:28:12

   Δεν ήταν ώριμες οι συνθήκες για να προχωρήσει σε εκκαθάριση. Σου θυμίζω τι έγινε με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και τη μήνυση του Εβερτ.
   Είχε δώσει εντολή ο υπουργός (Χριστοδουλάκης-Γιαννος) για τα παιχνίδια και όταν πήγαν τα στελέχη της ΔΕΚΑ στο δικαστήριο το ΠΑΣΟΚ έκανε τέτοιο σαματά που γινόταν της παλαβής. Είχαν δε το θράσος να καταθέσουν στο δικαστήριο αγγλικές αποφάσεις και να ισχυριστούν ότι λόγω της φασαρίας που γίνεται στα ΜΜΕ δε θα είχαν δίκαιη δίκη και ότι θα έπρεπε να αναβληθεί επ αόριστον. Στημένα όλα δηλ.

   Επί της ουσίας του αθώωναν διότι είχαν λάβει εντολές από τους υπουργούς αλλά δεν το έλεγαν μέσα στην απόφαση.

   Η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη για τέτοιες δίκες. Αντίθετα είναι έτοιμη για δημεύσεις περιουσιών που προέρχονται από μαύρο χρήμα.

 4. Διορθωση avatar
  Διορθωση 07/06/2010 05:54:53

  Σήμερα ο Σαμαράς έγραψε ιστορία. Αυτή η γελοία πολιτική του μεσαίου χώρου εκτελέστηκε με τρόπο απόλυτο. Το άρθρο αυτό είναι η δικαίωση των σημερινών εξελίξεων στη ΝΔ.

 5. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 07/06/2010 08:48:11

  Βλέπω το Βαγγέλα στη φωτο και αναπολώ το ένδοξο παρελθόν.

  Πού είναι αυτός ο Γίγαντας της Πολιτικής?

  Αυτό το "γκεσέμι" της παράταξης.

  Που όταν ξεκίνησαν οι εσωκομματικές διαδικασίες πήρε την πρωτοβουλία να

  διαβουλευτεί με τους κορυφαίους του κόμματος και τον έκλεισε ο Σαμαράς έξω

  από την πόρτα.

  Αυτή η συνείδηση της παράταξης.

  Ανησυχώ.

 6. μας δουλεύουν avatar
  μας δουλεύουν 07/06/2010 10:26:51

  Η μεγάλη ερώτηση φάκτορα είναι "τί την ήθελε τη συνενόηση ο Μεϊμαράκης με τους λαδιάρηδες".
  Ήταν ηλίθιος ή τόσα χρόνια ήμασταν εμείς ο λαός οι ηλίθιοι;
  Ως πότε οι νεοδημοκράτες θα αισθάνονται ότι ο αντίπαλος δεν ήταν μόνο εκτός των τειχών;
  Αν δεν πέσουν κορμιά τώρα δεν κάνουμε τίποτε.

 7. ΣΑΒΒΑΣ avatar
  ΣΑΒΒΑΣ 07/06/2010 11:29:28

  Αυτά είναι τα οικτρά λάθη του Καραμανλή. Ήταν τελείως ανίκανος να κουμαντάρει 5-7 άτομα. Εντολές έπρεπε να εκτελούν και εάν δεν ήταν ικανοί να πάνε στα σπίτια τους. Αλλά το ανθρωπάκι είναι τελείως ανίκανος. Ήταν μαριονέτα 2-3 αιθεροβαμόνων που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.