01/06/2009 22:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η συνέντευξη του Ν. Χατζηνικολάου στον Κ. Καραμανλή

Είδα την συνέντευξη του Κ. Καραμανλή αλλά έμεινα με την απορία: Ποιος έδωσε συνέντευξη σε ποιόν; Ο κ. Καραμανλής στον κ. Χατζηνικολάου, ή ο κ. Χατζηνικολάου στον κ. Καραμανλή;

Τόσο χρόνια στην πολιτική ο ένας και στην δημοσιογραφία ο άλλος και δεν έχουν μάθει πως  δεν διακόπτουν τον πρωθυπουργό - όποιον κι αν είναι στη θέση αυτή και δίνει συνέντευξη; Και ότι οι δημοσιογράφοι κάνουν μία μία τις ερωτήσεις για να βγάλουν είδηση και όχι για να κάνουν επίδειξη των απόψεών τους (και ενδεχομένως των ικανοτήτων τους για εκπρόσωποι;)

Ανούσιες ερωτήσεις, ανούσιες και οι απαντήσεις.

Μόνο σε ένα σημείο το διασκεδάσαμε: Όταν ο κ. Καραμανλής προσπαθούσε απεγνωσμένα να καλύψει τον ... Μητσοτάκη στο θέμα της Ζήμενς. Παρόλα αυτα δεν μπόρεσε να μην διαχωρίσει μεταξύ των κυβέρνησεων των δικών του και των κυβερνήσεων της δεκαετίας του 90 (στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και μία του Κ. Μητσοτάκη)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. pipis avatar
  pipis 01/06/2009 22:37:17

  Και μένα ο Πρετεντέρης μου άρεσε. Πολύ αξιοπρεπής κύριος.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/06/2009 22:39:30

  έχω βαρεθεί τους εκφωνητές που έχουν την άποψη ότι είναι σημαντικοί. Εκφωνητές, πληρωμένοι να λενε αυτά που τους γράφει κάποιος, μακιγιαρισμένοι, ωραίοι... Νταβαντζήδες ανθρώπων και ιδεών, δείγμα αρρώστιας και παρακμής.

 3. reportaz avatar
  reportaz 01/06/2009 22:47:20

  Τον χάσαμε τον πρωθυπουργό πατριώτη. Απομυθοποιήθηκε ο καταλληλότερος. Έπρεπε να δείτε τα ΝΔάκια στο περίπτερο της ΟΝΝΕΔ στο Σύνταγμα. Είχαν κατεβάσει μαύρες πλερέζες. Άντε και του χρόνου… στις εθνικές εκλογές.

 4. christos avatar
  christos 01/06/2009 22:49:34

  τι λες ρε παιδί μου...έτσι ε;

 5. nikos avatar
  nikos 01/06/2009 23:02:08

  Καραμανλής: "Εάν χάσω θα συνεχίσω να δίνω τη μάχη. Εάν όμως δεν με θέλουν θα φύγω".
  Λαός: Στο καλό και να μας γράφεις...

 6. christos avatar
  christos 01/06/2009 23:07:36

  @ 5
  ναι βέβαια ότι πεις...

 7. Athinaios avatar
  Athinaios 01/06/2009 23:11:55

  Αναρωτιέμαι αν κανείς θα κοιτάξει τις τηλεθεάσεις των περιβόητων "πρωθυπουργικών" συνεντεύξεων. Μια AGB να δώσει τα φώτα της, να δείξει ότι και ο ΔΟΛ, να αναπτερωθεί και λίγο το ηθικό στα παιδιά που μοχθούν για τον τόπο.

  Ουσία μηδέν, επικοινωνία στο Maximum...

 8. jim avatar
  jim 01/06/2009 23:15:11

  Τι ρωτάς κι εσύ ρε φακτορ. Ο Χατζινικολάου έδωσε συνέντευξη. Ο Καραμανλής ήταν απλά κουρασμένος...

 9. osaperas avatar
  osaperas 01/06/2009 23:22:01

  Για μισό λεπτό. Ο δημοσιογράφος έκανε επίδειξη των απόψεων του και διέκοπτε τον πρωθυπουργό κάτι που είναι αγενέστατο.

  Θα τολμούσε όμως να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο ο δημοσιογράφος εάν ο πρωθυπουργός ήταν σοβαρός και είχε κύρος;

  Εϊχε διακόψει ποτέ κανείς τον ΚΚ τον Α ή του έκανε επίδειξη γνώσεων στην διαρκεια συνέντευξης.

  Η ανεπάρκεια του ΚΚ του νεώτερου έδωσε το δικαίωμα στον Χατζηνίκο να συμπεριφέρεται με αυτόν τον αισχρό τρόπο.

 10. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 01/06/2009 23:24:07

  Αλήθεια είναι αυτό που λέει ο φάκτορ, ο ΚΚ τον κοίταζε κάπως και του την είπε κιόλας, (θέσατε "έξι σε μία" ερωτήσεις). Ο πρωθυπουργός πιο ήρεμος, ρονταρισμένος.
  Για τη σκηνοθετική άποψη και τη σκηνογραφία (η τηλεόραση ειναι εικόνα).
  Πανοραμικές λήψεις της κάμερας (birdview), περισσότερες και πολύ πιο δυναμικές από την άλλη φορά, ευνοούσε και η πολύ πιο ευρύχωρη αίθουσα που επέλεξαν. Σκηνογραφημένη μερικά κλικ προς το ψυχρότερο για να τονιστεί περισσότερο η σχετική επισημότητα που επιβάλλεται να τηρείται σε συνεντεύξεις πρωθυπουργών - . Άλλο γραφείο πρωθυπουργού, αυστηρό, ουδέτερο, χρώματα ανοιχτά "ψυχρά".
  Διακριτή η αντίθεση από τη συνέντευξη στον Πρετεντέρη, όπου το σκηνικό οριοθετούνταν από το χαλί στις διαστάσεις του πολύ ωραίου εκείνου γραφείου που έκλεβε τις εντυπώσεις, και διαμόρφωνε μια "γωνιά φιλικής συζήτησης", υποστηριζόμενη από τα "ζεστά" χρώματα της επίπλωσης.

 11. giorgos avatar
  giorgos 01/06/2009 23:27:37

  Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΤΗΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.ΤΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΤΑΚΟΥΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΕΙ.ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ.

 12. giannis avatar
  giannis 01/06/2009 23:40:54

  Κωστάκη ακούς; Τι ντροπή να χάνεις από έναν... τόσο λίγο όπως ο Γιωργάκης. Θα ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί όπως κατάπιε και τον Βενιζέλο (αλήθεια που είναι αυτό το παιδί;).

 13. αχβαχ avatar
  αχβαχ 01/06/2009 23:42:02

  Δεν την είδα τη συνέντευξη, ούτε φυσικά την αντίστοιχη του ΓΑΠ. Στα στιγμιότυπα των ειδήσεων πρόσεξα μόνο ότι ο Καραμανλής συνεχίζει να χειρονομεί στο γραφείο όπως ακριβώς στο μπαλκόνι. Πολύ θεατρινίστικο και εξεζητημένο. Αναρωτιέμαι, και στις ταβέρνες με την παρέα του ή στα επίσημα γεύματα έτσι κουνάει τα χέρια του; Για την ουσία της συνέντευξης αρκεί να παρατηρηθεί ότι και αυτό το σχόλιο όπως και τα περισσότερα πιο πάνω ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά που είπε ο Καραμανλής.

 14. pipis avatar
  pipis 02/06/2009 00:00:20

  @13

  Για την ουσια είπε:
  1) Για τους χαρακτηρισμούς''αρχιερέας της διαπλοκής'' κτλ οτι όταν είμαστε στην αντιπολίτευση, πάνω στην έξαψη, μπορεί να μας ξεφύγει και καμία παλιοκουβέντα.
  2) Για τα σκάνδαλα- μάντεψε- είπε ότι τα ερευνά -σωστά μάντεψες- η δικαιοσύνη. Και άλλα νόστιμα.

 15. pipis avatar
  pipis 02/06/2009 00:14:53

  Ασχετο- Το ανέκδοτο της ημέρας απο την Ντόρα Μπακογιάννη: ''Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για τις αποδράσεις''. Σου λέει αφού πιάνει στον ΚΚ, γιατί όχι και σε μένα.

  Γεια σου ΚΚ, θα σε θυμόμαστε όλοι για αυτή σου τη ρήση ''Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη''. Μοναδικός.

 16. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 02/06/2009 00:48:53

  Ο Καραμανλής άργησε μεν αλλά κατανόησε, ότι με την επικοινονιολογία δεν είναι δυνατόν να γίνει πολιτική. Το ίδιο έδειξε και η στάση του (αλλά και η στάση του ΓΑΠ) στην τηλεμαχία. Στην ουσία με τη στάση τους, συμπεριλαμβανομένης και της άρνησης του ΓΑΠ να δώσει συνέντευξη στο Βήμα, δείχνουν ότι αρνούνται να διεκπαιρεώνουν το ρόλο της επικοινωνιακής μπαλαρίνας για λογαριασμό της υπερεξουσίας, τώρα που αυτή τους έδειξε ότι είναι αναλώσιμοι. Η πολιτική κρίνεται μόνο με τετελεσμένα. Αν είναι σε θέση να δημιουργήσουν κάποια, θα το δείξουν μετά τις Ευρωεκλογές. Σε κάθε περίπτωση ο ρόλος της μπαλαρίνας προϋποθέτει φουρό και γοβάκι. Κανένα δεν μπορεί να έλκει ο χορός με τρύπιες παντόφλες και ξεχυλωμένη ρόμπα.

 17. Τηλέμαχος avatar
  Τηλέμαχος 02/06/2009 02:00:37

  Δεν έχω δει δημοσιογράφο να αυτοεξευτελίζεται κατ' αυτόν τον τρόπο και να μη σέβεται τον συνομιλητή του. Συνέχεια τον διέκοπτε! Μα συνέχεια!

  Ένας καραγκιόζης και μισός είναι αυτός ο Χατζηνικολάου. Άει στην ευχή...

 18. zaza avatar
  zaza 02/06/2009 02:28:01

  Στο εξωτερικό ο καλός δημοσιογράφος είναι αυτός που επαναφέρει τον πολιτικό στο ερώτημα που του έθεσε διακοπτοντας τον και μη επιτρέποντας να πει την κασέτα του.
  Ο δημοσιογράφος του μεταφέρει την αίσθηση του κόσμου -εξου και η κριτική στη συζήτηση- και αναγκάζει τον πολιτικό να τοποθετηθεί επ αυτού.
  Ο δημοσιογράφος δεν τον βάζει σε ενα βάθρο και τον προσκυνα.
  Φυσικά τον ΚΚ τον Α και τον ΑΠ δεν τον χειρίστηκε κανείς ποτε έτσι πρώτον γιατί ο πολιτικός είχε το άσυλο του σεβασμού και ας μην το πίστευε ο δημοσιογράφος, ο πολιτικός δεν είχε τέτοια παπαρολόγια (αφού οι επικοινωνιολόγοι δεν υπήρχαν) και άρα οι πολιτευτές έπρεπε να υποστηρίξουν οι ίδιοι το έργο τους, ήταν οι δημιουργοί οι ίδιοι της πολιτικής και του όραματος και όχι το κάθε τσουτσέκι.
  Σκάνδαλα υπήρχαν και επι των ημερών τους αλλά είτε δεν γίνονταν γνωστά είτε δεν ήταν καθημερινά.
  Και ναι όταν γίνονται τοοοσα πολλά και σε καθημερινή βάση από΄έναν πολιτικό αρχηγό που μειώνει το βιωτικό, εθνικό, αισθητικό κλπ επιπεδό μου χωρίς ποτέ να δώσει επαρκείς εξηγήσεις θέλω τον δημοσιογράφο να τον ξεσκίσει όχι να τον χαιδέψει.
  Αυτό ισχύει για τον όποιο θα είχε απεναντι του ο Χατζηνικολάου.
  Πολύ καλά έκανε, άκου εκνεύρισε τον πρωθυπουργο, καιρός ήταν εμας που μας εκνευρίζουν καθημερινά δεν μετράμε?

 19. Factorx avatar
  Factorx 02/06/2009 05:05:39

  @zaza: σωστά αυτα που γράφεις, αλλά που τα είδες να εφαρμόζονται χθες; Εδω είδαμε έναν Χατζηνικολάου να μην αφήνει τον άλλο να μιλήσει και όταν τον άφηνε ηταν για να πεί αυτά που τον οδηγούσε αυτός να πεί. Νομίζεις οτι δεν είχαν εγκριθεί προηγουμένως οι ερωτήσεις; Είδες καμια επικίνδυνη ερώτηση και δεν την είδαμε; Νομίζεις οτι ο ΚΚ θα άφηνε να του παρουν συνέντευξη με κίνδυνο να εκτεθεί;

  καμια σχέση με δημοσιογραφία όσα είδαμε. Ο Καραμανλής υποχρεώθηκε να δώσει τη συνέντευξη για λόγους που έχουν να κάνουν με την κυριαρχία των εκδοτών και ο Χατζηνικολάου έκανε τη φιγούρα του σε θέματα συμπεριφοράς όμως οχι ουσίας. Ο Πρετενέρης καθόταν σταυροπόδι και αυτός πιο μαγκας δεν τον άφηνε να μιλήσει.

  Κι αν ο καραμανλής δεν είχε ανάγκη τα ΜΜΕ επρεπε κατα τη γνωμη μου να τον εποαναφέρει στην τάξη -ο Παπανδρέου, ο Μητσοτάκης οποιος κι αν ήταν στην θέση του. Γιατί δεν έδινε συνέντευξη ο Κώστας αλλά ο πρωθυπουργός της χώρας κι αυτό είναι θεσμός αν δεν κάνω λάθος.

  Με λίγα λόγια τον "ξεσκίζεις" τον πολιτικό με στυλ, αισθητική και άποψη, οχι κουβεντιάζοντας μαζί του λες και είσαστε στο καφενείο και κάνετε καλαμπούρι.

  Αυτή είναι η άποψή μου κι αυτό έχω τηρήσει πάντα. Δεν συχνωτίζεσαι ποτέ με το αντικείμενο της δουλειάς σου.

 20. thanos avatar
  thanos 02/06/2009 07:19:53

  11-giorgos Says:
  June 1st, 2009 at 11:27 pm

  Αν νομιζεις πως εχεις νοημοσυνη,καλλιτερα πανε για δρουβες.

 21. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 02/06/2009 10:39:09

  Ενα θεματακι,που ακουσα χτες,περιμενοντυας να παρω τον κουβα μου απο το συνεργειο,(χαλασε ο γρυλος του παραθυρου,και επεσε αυτο,μεσα στην πορτα).
  Εκει λοιπον,καποιος κυριος,μου ελεγε,μεταφεροντας λογια του γιου του,που μου ειπε οτι ειναι δημοσιογραφος,για το ποσα παιρουν τα σαινια,που βλεουμε τις φατσες τους,καθ εκαστην στο χαζοκουτι.
  Απο 30.000 το μηνα το λιγοτερο,μεχρι 80.000!!
  Ναι,τοσα.
  Ο...γλιτσας,παιρνει 40 χιλιαρικα!Τρελλαθηκα.Το ζωον,40 χιλιαρικα.
  Υπαρχουν δε μερικοι,που λογω συμβολαιου,και ενω δεν εμφανιζονται πια,παιρνουν απο 30,μεχρι 45 χιλιαρικακια το μηνα,και κααθονται!
  Τα περισσοτερα απ ολους,ξερετε ποιος τα παιρνει.

 22. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 02/06/2009 10:56:16

  Προβοκάτωρ, δημοσιογράφος θά'σαι ή πολιτικός. Σ'έπιασα ! Τέτοιο ρητορικό σχήμα, τέτοια πιασάρικη αντιδιαστολή (κουβάς - 40 χιλιάρικα)...

 23. ataktos avatar
  ataktos 02/06/2009 11:10:19

  Και η δυο είναι «καλά παιδία» προσιτή της «λαϊκής» δεξιάς , από πολιτική και δημοσιογραφία γιοκ ε τι να κάνουμε .Ένα «δημοκρατικό» τουρλού

 24. politis avatar
  politis 02/06/2009 11:38:08

  Χ vs K. Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Και οι δύο έχασαν, χθές!

 25. zaza avatar
  zaza 02/06/2009 12:01:24

  Βέβαια ενώ τον ρώτησε για όλα ξέχασε να τον ρωτήσει για τα εικονικά τιμολόγια του Αλτερ και τι απέγινε το πρόστμο :)

 26. leon avatar
  leon 02/06/2009 12:36:08

  Αυτη τη φορα ειχε φροντισει να μην εχει ... αερια. Εφαγε ελαφρα.

 27. leon avatar
  leon 02/06/2009 12:40:36

  Για αλλη μια φορα ανελαβε τις πολιτικες ευθυνες. Επισης αυτο το moto του καποιος πρεπει να του το κοψει. Καθε απαντηση του τηνξεκινουμε με το "ξεκαθαρα πραγματα".
  Never cry Wolf αγαπητε πρωθυπουργε, never cry Wolf.

 28. Αγγούρι avatar
  Αγγούρι 02/06/2009 12:52:47

  Χάνει τόσο διανοητικά που έχει την ψευδαίσθηση οτι οτιδήποτε λέει θα το ασπαστούν τα πρόβατα που τον ακούνε σάν να το λέει ο αλάνθαστος πάπας. Του έχουν κάνει τόσα χρόνια τόση πλύση εγκεφάλου ώστε να θεωρεί τον εαυτό του οτι είναι ο μοναδικός στον πλανήτη δέν υπάρχει δεύτερος.

 29. lypon avatar
  lypon 02/06/2009 14:42:20

  @zaza, 18:

  Σκάνδαλα γίνονταν και μάλιστα καραμπινάτα, σκάνδαλα που δημιούργησαν εξεταστικές. Ο ΚΚ ο περσβύτερος, ας πούμε, είχε περάσει εξεταστική δε θυμάμαι δυστυχώς για ποιό σκάνδαλο, νομίζω για κάποιες συμβάσεις... Ή το άλλο, με τα βραχώδη οικόπεδα. Για να μη μιλήσουμε για το Μέρτεν.

  Ο ΑΓΠ από την άλλη, είχε τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών και της γνωστής οικίας "Λιάνη"...

  Με άλλα λόγια, σκάνδαλα πάντα υπάρχουν. Απλά έχουνε λιγοστέψει οι άξιοι λόγου Δημοσιογράφοι...

 30. zaza avatar
  zaza 02/06/2009 21:27:35

  @Φακτορ & lypon
  Επί της ουσίας δεν διαφωνώ μαζί σας ΄γιατί ξέχασα να γράψω ότι σε αντιδιαστολή με το 'φλερτάρισμα' του Πρεντεντέρη προτίμησα τον Χατζηνικολάου.

  Και Φάκτορα μαγικό αυτό που έγραψες:

  ''Με λίγα λόγια τον “ξεσκίζεις” τον πολιτικό με στυλ, αισθητική και άποψη, οχι κουβεντιάζοντας μαζί του λες και είσαστε στο καφενείο και κάνετε καλαμπούρι.
  Αυτή είναι η άποψή μου κι αυτό έχω τηρήσει πάντα. Δεν συχνωτίζεσαι ποτέ με το αντικείμενο της δουλειάς σου.''

  αλλά ποιός σε ακούει

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.