#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/08/2011 11:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η συμφωνία των Βρυξελλών καταρρέειΕξαιρετικά αρνητικές είναι οι εξελίξεις για την ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά ειδικότερα για την Ελλάδα καθώς όλα δείχνουν ότι η περίφημη συμφωνία της 21ης Ιουλίου που πανηγυρίστηκε ως ιστορική, είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Εκτός κι αν κρύβεται κάτι πίσω από τα όσα συμβαίνουν γύρω από το νέο ελληνικό δάνειο. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Η 6η δόση από το πρώτο δάνειο για την Ελλάδα μετατίθεται για αργότερα, όχι πάντως για τις 15 Σεπτεμβρίου. Η τρόικα ανέβαλε για μία εβδομάδα την έλευσή της στην Ελλάδα ενώ όλα δείχνουν ότι τα χρήματα θα εκταμιευθούν προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και φυσικά με διακρατικές συμφωνίες.
Η Φινλανδία αρχικά έκλεισε συμφωνία για παροχή εγγυήσεων προκειμένου να δώσει λεφτά στην Ελλάδα και ακολούθησαν η Αυστρία, η Σλοβακία και η Ολλανδία οι οποίες απαιτούν κι αυτές, εμμέσως πλην σαφώς, εγγυήσεις από πλευράς της Αθήνας προκειμένου να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την ελληνική οικονομία, ενώ ετοιμάζονται και η Εσθονία με την Μάλτα.
Ο Ρομπάι τονίζει ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από Οκτώβριο και βλέπουμε την ώρα που η Ελλάδα καίγεται για ρευστό.
Πραγματοποιείται το απόγευμα της Πέμπτης έκτακτη σύσκεψη Βενιζέλου – Προβόπουλου με θέμα τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών ενώ την ίδια μέρα ο Γ. Παπανδρέου είχε ευρείες κυβερνητικές συσκέψεις καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις στην οικονομία.

Ξαφνικά λοιπόν τα χαμόγελα για τη συμφωνία των Βρυξελλών, ένα μόλις μήνα μετά έχουν παγώσει. Κανείς δε μιλά για το νέο μηχανισμό στήριξης και κανείς δε λέει πώς θα δοθούν τα 109 δις ευρώ στην Ελλάδα. Για να μη μιλήσουμε για το νέο σχέδιο Μάρσαλ που μας το «πούλησαν» ως μεγάλο γεγονός αλλά δεν κινείται φύλλο.

Αυτό που έγινε χθες, όμως, με την ομαδική απαίτηση των ευρωπαϊκών χωρών για εγγυήσεις κρύβει πολλά. Για κάποιους ίσως να κρύβει την προσπάθεια της Μέρκελ να ακυρώσει τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, άλλωστε αυτό έδειξαν και οι πρόσφατες συμφωνίες με τον Σαρκοζί.

Σε μια πρώτη ανάλυση, στην ουσία δεν υπάρχει συμφωνία, έχει καταρρεύσει, το καράβι έχει βουλιάξει και τα ποντίκια ψάχνουν για να φύγουν αφήνοντας μόνο του τον μουτζούρη, δηλαδή την Ελλάδα, να πνιγεί.

Διότι αν υπήρχε συμφωνία τώρα η Ελλάδα δε θα παρακαλούσε για λεφτά και δε θα υπέκυπτε στους εκβιασμούς για εγγυήσεις. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για την Ελλάδα γιατί όλα είναι στον αέρα και η περαιτέρω χρηματοδότησή της είναι από αμφίβολη έως αδύνατη. Με τις άλλα αντί άλλων δηλώσεις Μέρκελ και Σαρκοζί απλά μπήκε η ταφόπλακα στη συμφωνία των Βρυξελλών.

Δικαιώνονται έτσι όλοι όσοι επέκριναν την κυβέρνηση που πανηγύριζε. Δικαιώνεται και ο Αντ. Σαμαράς που είπε τότε ότι υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για τη συμφωνία. Τότε έπεσαν όλοι πάνω του να τον φάνε χαρακτηρίζοντάς τον ούτε λίγο ούτε πολύ ως ..."ανθέλληνα".

Αυτό είπε και χθες ουσιαστικά ο Ευ. Βενιζέλος ο οποίος επιχείρησε να βάλει σιωπητήριο στο θέμα των εγγυήσεων και κατηγόρησε όσους εκφράζουν τις διαφωνίες τους για τον χειρισμό του θέματος της Φιλανδίας από τον ίδιο ότι ... "ποντάρουν στην αποτυχία της Ελλάδας". Σύμφωνα με τη λογική του κ. αντιπροέδρου δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε κριτική σε αποτυχημένες εξαρχής συμφωνίες και αποτυχημένες πολιτικές.

Πέρα από την κατάρρευση της συμφωνίας η ομαδική απαίτηση για εγγυήσεις μυρίζει πολύ… Γερμανία. Φαίνεται ότι η Μέρκελ τους έβαλε να ζητήσουν εγγυήσεις θέλοντας ίσως να ξεφύγει η ίδια από τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου και να αφήσει την Ελλάδα να καταρρεύσει. Σκεφτείτε ότι μας ζητούν μέχρι και λεφτά ως εγγύηση προκειμένου να πληρώσουμε τα δάνειά μας. Δηλαδή που θα βρει μια χρεοκοπημένη χώρα λεφτά για να εγγυηθεί για άλλα λεφτά που χρειάζεται;

Υπάρχουν φυσικά και τα εμπράγματα δικαιώματα, ακίνητα και εταιρείες που έχει βάλει στο μάτι η Γερμανία. Ανοίγει ο δρόμος ώστε η Ελλάδα να τα βάλει ως εγγύηση και επειδή είναι αδύνατο να πληρώσει τα δάνειά της, να περιέλθουν στα χέρια των δανειστών μας.

Και η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να βγάζει ανακοινώσεις για να τα βάζει με όσους κάνουν κριτική και προσπαθούν να πουν την αλήθεια πίσω από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 19/08/2011 07:25:06

  Απ΄ότι φαίνεται οι ευρωπαϊκοί εταίροι μας δεν είναι διαθετιμένοι να μας βοηθήσουν περαιτέρω χωρίς εγγυήσεις-υποθήκες.
  Προφανώς "μάθανε ότι γ*&^%$στε και πλάκωσαν και οι γύφτοι".
  Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο χωρίς γυρισμό:
  Ή αποφασίζουμε να σταθούμε στο ύψος μας ως Έλληνες και να πολεμήσουμε με το γνωστό Μολών Λαβέ ή αφήνουμε το πασοκ να ξεπουλήσει τα πάντα.
  Πάντως ,δυστυχώς, στο στάδιο που μας έφερε το πασοκ όποια αλλαγή κι αν γίνει (πολιτική,οικονομική ,κοινωνική) είναι πλέον αδύνατο να διεξαχθεί σε ειρηνικό-πολιτισμένο περιβάλλον.

  • PELIAS avatar
   PELIAS @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 19/08/2011 13:23:29

   Και μαζί με όλα αυτά στα εγκαίνια της ΔΕΘ ο ΓΑΠ - άν εξακολουθεί να είναι ακόμα Πρωθυπουργός της Ελλάδος - θα έλθει στην Θεσσαλονίκη με το Videowall ! Δηλαδή μόνο με το αυτό, γιατί ο ίδιος θα επικοινωνεί με τους Θεσσαλονικείς τηλεοπτικά απο το γραφείο του στην Αθήνα.

   Αυτό το επικοινωνιακό μέσο θα στηθεί σε μερικά σημεία μέσα στην Θεσσαλονίκη, μέσα στην ΔΕΘ και βέβαια στο Βελλίδειο. Γιατί μέχρι τότε θα έχουν έλθει τα πάνω-κάτω. Περικοπές στις συντάξεις, στάσεις πληρωμών, αντικατάσταση του ΓΑΠ με γερμανό και ολλανδό Πρωθυπουργούς, περικοπές μέχρι και για την διακίνηση 3.500 αστυνομικών που θα φρουρούν τον υποψήφιο για αναχώρηση Γιωργάκη.

   Ο άνθρωπος τρέμει πια όχι μόνο για τα μέτρα που έρχονται απο την Ε.Ε. που μας διώχνει, αλλά και απο τον ξεσηκωμό που θα προκαλέσει με όσα μόνο κακά έχει κάνει στους 'Ελληνες.

   Εδώ είμαστε φίλοι μου. Φέτος θα δούμε επι τέλους τον ελληνικό λαό να ξυπνάει.

   ΠΕΛΙΑΣ

 2. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 19/08/2011 07:58:23

  Ο χοντρός κι ο λιγνός ήταν ένα κωμικό ντουέτο που με τις γκάφες του έκαναν τον κόσμο να γελάει. Η ελληνική εκδοχή με τον president και τον vice ή βιτζιόζο αντιπρόεδρα, που θέλει να μην τον κριτικάρουν όταν κάνει γκάφες, τείνει προς τη παρωδία ή ακόμα και προς την τραγωδία αναλογιζόμενοι τις συνέπειες των γκαφών που διαπράττει το δίδυμο της συμφοράς.

 3. ηλιας avatar
  ηλιας 19/08/2011 08:09:11

  Εγω παντως ξερω οτι οταν το χρεος σου καθισταται μη βιωσιμο ή τουλαχιστον αμφιβολλα βιωσιμο...με μηδενικη προοπτικη πραγματικης αναπτυξης ,ειναι λογικο να σταματησουν οι αλλοι να σε δανειζουν...
  Επισης δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατον να επιτελεσθει αναπτυξη με μηδενικο πρωτογενες ελλειμμα...
  Δεστε τις ΗΠΑ ...εχει πρωτογενες ελλειμμα 500 δις δολαριων ή 25%!!! μπας και μειωθει η ανεργια και η κοινωνικα επικινδυνη φτωχεια...
  Επι πλεον οταν σταματησουν να σε δανειζουν οι αλλοι ,μπορεις καλλιστα να σταματησεις τις αποπληρωμες των χρεων ,οποτε εξερχεσαι της Ε.Ε. κιοχι μονο της Ο.Ν.Ε...διοτι ερχεσαι πια σε ανοιχτη ρηξη με τας Ευρωπας...
  Υπαρχει ομως κιη περιπτωση ολη αυτη η υποθεση ναναι μια καλοστημενη Ευρωπαικη απατη...

  • ηλιας avatar
   ηλιας @ ηλιας 19/08/2011 08:23:34

   Και μια τριτη περιπτωση ναναι μια θεικη απατη-παρενεργεια...
   Διοτι οταν εισρεουν ολο και περισσοτεροι μεταναστες στο συστημα ,δηλαδη αυξανεται απο εξωτερικους παραγοντες η κοινωνικη φτωχεια ,ταυτογχρονα δε μειωνεται η αγοραστικη δυναμη του ντοπιου πληθυσμου διοτι αφενος μεν η εκτοπιση του απο την αγορα εργασιας απο το ξενο δυναμικο και αφετερου η εξαυτου μειωση της γεννητικοτητας,προκαλουν την σταδιακη μεταβολη της καταναλωτικης συνηθειας της κοινωνιας προς περισσοτερο τριτοκοσμικες συνηθειες...
   Διοτι μπορει οι πλουσιοι να γινονται πλουσιοτεροι ,αλλα οι πολλοι καταναλωνουν τα πολλα...
   Ετσι η αναδιανομη του πλουτου δεν γινεται απο τους λιγους και τους υπερπλουσιους,αλλα απο τους πολλους και τους μετριους...
   Οι δε πολλοι και φτωχοι μονο δυστυχια μπορουν να προκαλεσουν...

   • ηλιας avatar
    ηλιας @ ηλιας 19/08/2011 08:32:21

    Αν θελετε λοιπον σαϊνια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να διαλυσετε εντελως την χωρα...
    Ε,ξεπουληστε και τις ΔΕΚΟ...να μην εισπραττετε ουτε σεντσι...απο φορους και ΦΠΑ...

    • Ραβινος avatar
     Ραβινος @ ηλιας 19/08/2011 08:44:34

     Δεν καταλαβα η ΝΔ που κολλαει στην περιπτωση ? Αι ΔΕΚΟ δεν ειναι αμοιρες ευθυνων κατασπαταλησης .Θα ερθει και αυτων η ωρα τους αλλα οχι με πλανο ξεπουληματος που κανει το ΠΑΣΟΚ με τις βενιζελιες του !

     • ΓΑΠ και ξερό ψωμί avatar
      ΓΑΠ και ξερό ψωμί @ Ραβινος 20/08/2011 18:14:49

      Από ραβίνο τί άλλο θα περίμενε κανείς...

      Σαλόμ, σαλομ....

 4. ηλιας avatar
  ηλιας 19/08/2011 08:45:46

  Αν δε ,δεν σταματησετε να σκεφτεστε με ορους πονηρης αλεπους ,μπορει κιο πονηρος υδραυλικος ή ο "ξυπνιος εφοπλιστης" να σας πληρωσει και κανα ευρουλακι φορο...
  Ειδαλλως τα πατε για φουντο το μαγαζι...

 5. Aggelos avatar
  Aggelos 19/08/2011 09:19:09

  ηΕΚΤ κεντρικα πρεπει να δωσει χρημα ,,οχι διμερη καταγκιοζιλικια..αλλιως φτσικα θα εχομε αρνησεις μικρων χωρων να μας δανεισουν χωρις εγγυησει

 6. nicvel avatar
  nicvel 19/08/2011 10:53:57

  ARAGES LEO ARAGES ??
  AYTOI OI DYO TYPOI TI NA SYSKEPTONTAI - SKEPTONTAI ??
  POS THA SOU VALO TRIKLOPODIA GIA NA PAS APO EKEI POU HRTHES ? GIATI GIA TO DIKO MAS KALO APOKLEIETAI AYTO EINAI ONEIRO THERINIS NYKTOS !
  DIOTI THN THERINH HMERA OPOTE SYSKEPTETAI TO YPOURGIKO SOURGELO THN KATASTROFH MAS APOGASIZEI !!

 7. nicvel avatar
  nicvel 19/08/2011 10:55:10

  DIORTHOSI APOFASIZEI !

 8. διηνεκης avatar
  διηνεκης 19/08/2011 11:09:29

  Χρειάζομαι κουρεμα να περάσω

 9. anonymous avatar
  anonymous 19/08/2011 11:44:26

  Πλήρης διαγραφή ολόκληρου του χρέους-Κρατικοποίηση των Τραπεζων για 10 χρόνια-Εξοδος απο το Ευρώ-Κατάργηση του συνόλου των νόμων που συνδυάζονται με τα μνημόνια.

 10. jkr avatar
  jkr 19/08/2011 11:45:24

  ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΑ 2 ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ;;;

  ΘΑ ΦΘΑΝΟΥΜΕ ΔΗΘΕΝ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΟΣΗ...

  ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

  ΑΠΛΟ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ

  • anonymous avatar
   anonymous @ jkr 19/08/2011 19:18:58

   Θα είδες φαίνεται τον Κακλαμάνη στο αποκαλυπτικό δελτιο

 11. nicvel avatar
  nicvel 19/08/2011 11:46:26

  EIMAI MESA EDO KAI TORA H FANFARES KAI PAPARES TELOS .

 12. φωνη avatar
  φωνη 19/08/2011 11:48:00

  Οι δικοί μας έχουν μείνει πανί με πανί και φαίνεται οτι οι Ευρωπαίοι θα τους κρεμάσουν, επομένως πρόβλημα ρευστότητας είναι πιθανόν.

 13. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 19/08/2011 12:01:40

  Αχ βρε Γιώργο να μην ποτίζεις τις δάφνες (των Βρυξελλών ντε, που έλεγε κι ο Καπούλιας) ..... Μαράθηκαν βρε Γιώργο ..... Τί θα κάνουμε τώρα ; Να τις ξεριζώσω να βάλω αγγούρια στη θέση τους ; Είναι πολύ δροσιστικά και ταιριάζουν με το διεθνές οικονομικό περιβάλλον !!!

 14. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 19/08/2011 12:04:55

  Όταν συνέβησαν τα γνωστά γεγονότα στις 21 Ιουλίου,κυβερνητικά φερέφωνα και δήθεν ''αντικειμενικοί'' δημοσιογράφοι πανηγύριζαν ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ σε κανάλια,ραδιόφωνα και εφημερίδες και κόμπαζαν ΑΛΑΖΟΝΙΚΑ...ΟΜΩΣ,σε αυτό το διαδικτυακό μετερίζι,αρχικά άρθρα καθώς και πάρα πολλοί σχολιαστές έγραφαν σε όλους τους τόνους και με αδιάσειστα επιχειρήματα ΑΛΗΘΕΙΕΣ που,επιμελώς,ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ αφενός αφετέρου πως η συμφωνία εκείνη ήταν άλμα στο ΚΕΝΟ.Μπράβο και συγχαρητήρια στο Antinews.

 15. factorx avatar
  factorx 19/08/2011 12:18:43

  Η Αυστρία προτείνει εναλλακτικό σχέδιο για την ελληνική βοήθεια

  Η Αυστρία είναι επί της αρχής αντίθετη στην ιδέα απαίτησης εγγυήσεων για τα δάνεια προς την Ελλάδα, ωστόσο επιθυμεί ίση αντιμετώπιση και έχει προτείνει ένα εναλλακτικό μοντέλο σε αυτό της Φινλανδίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

  Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Maria Fekter, συνομίλησε με την Φινλανδή υπουργό Οικονομικών Jutta Urpilainen την Τετάρτη για να προτείνει ένα εναλλακτικό σχέδιο, βάσει του οποίου μπορούν να δοθούν εγγυήσεις σε πολλά μέλη της Ευρωζώνης χωρίς να εκτινάσσεται το κόστος, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

  Βάσει του αυστριακού σχεδίου, οι τίτλοι που λαμβάνουν οι χώρες για τη συμμετοχή των ιδιωτικών τραπεζών στο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, θα συμπεριληφθούν στους υπολογισμούς.

  «Ορισμένες χώρες, των οποίων οι τράπεζες εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα, επωφελούνται δυσανάλογα», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Αυστρίας Harald Waiglein, προσθέτοντας ότι γίνονται προσπάθειες να βρεθεί μία φόρμουλα έτσι ώστε οι χώρες με μικρότερη τραπεζική έκθεση να λάβουν και αυτές αξιόγραφα.

  Επίσης ο Waiglein επανέλαβε τις δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη ότι ενώ η Αυστρία δεν θεωρεί τις εγγυήσεις βασική προϋπόθεση για τη βοήθεια προς την Ελλάδα, αν ένα τέτοιο σχέδιο πα΄ρει σάρκα και οστά, η Αυστρία θα θέλει και αυτή να λάβει εγγυήσεις.

  «Δεν μπορεί να αφορά μόνοι μία χώρα», σημείωσε ο Waiglein.


  Πηγή:www.capital.gr

 16. webteam-www.efsimopoulos.gr avatar
  webteam-www.efsimopoulos.gr 19/08/2011 13:24:18

  Θεωρούμε ότι κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει για την τροπή παίρνουν οι εξελίξεις. Η κρίση χρέους έχει περάσει για τα καλά το κατώφλι της ευρωζώνης. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό. Αφορά όλη την Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι οι ηγέτες της συνεχίζουν να είναι διστακτικοί και να μην παίρνουν γρήγορες και άμεσες αποφάσεις.
  Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Η χώρα πρέπει να γυρίσει σελίδα. Η επανεκκίνηση της οικονομίας παραμένει το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί αν θέλουμε να δούμε, και πάλι, την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.
  Πριν από λίγο πάντως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον Σκάι, υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί φέτος με ρυθμό πάνω από 4,5%, ενώ εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις για τις λεπτομέρειες του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν τα μέσα Οκτωβρίου.

 17. nik avatar
  nik 19/08/2011 14:05:03

  Συμφωνω .Πραγματικα η συμφωνια των βρυξελλων ειναι μετεωρη Ειναι πλαισιο που θελει δουλεια και διαπραγματευση.Τιποτα δεν ειναι δεδομενο. Συμφωνω οτι η παραχωρηση εμπραγματων εγγυησεων σε μια χωρα ανοιγει " τους ασκους του αιολου". Δεν μπορω ομως να παραγνωρισω το γεγονος , οτι αυτη η χωρα(ΦΙΛΑΝΔΙΑ) , πηγε στη συνοδο κορυφης με δεσμευτικη αποφαση του κοινοβουλειου . Η θεση της καταγραφηκε στα συμπερασματα της συνοδου.. Μυτη δεν ανοιξε. Στο εσωτερικο μετωπο κανεις δεν νοιαστηκε για τη σταση της φιλανδιας. Γιατι λοιπον ξυπνησαμε σημερα?
  Αληθεια φιλοι μου.Ποιο ειναι το προβλημα σημερα? Ειναι να αναδειξουμε οτι η σημερινη κυβερνηση δεν τα κανει καλα? θα συμφωνησω. η κυβερνηση πελαγοδρομει και χανεται στον κυκεωνα των εξελιξεων. Η κυβερνηση τρεχει πισω απο τα γεγονοτα.ηΗ σημερινη κυβερνηση δεν δινει λυσεις .
  Ομως πειτε μου . Πιστευει κανεις απο σας οτι μια κυβερνηση υπο τον Α.Σ εχει λυσεις στο τσεπακι? οτι θα γινουν ολα καλυτερα? Τι θα εκανε ο ΑΣ στη συνοδο κορυφης αν ο φιλανδος του " ετριβε στη μουρη" την αποφαση του φιλανδικου κοινοβουλειου.
  Βαλτε νερο στο κρασι σας. ξεχαστε το " ασπρο - μαυρο. Η χωρα εχει αναγκη απο εθνικη στρατηγικη . Ουτε ο ΑΣ ουτε ο ΓΠ θα μας σωσου. Σκεφτητε( αν οχι εθνικα ) τουλαχιστον ρεαλιστικα

  • factorx avatar
   factorx @ nik 19/08/2011 20:14:13

   Όχι και δεν νοιάστηκε κανείς για την στάση της Φιλανδίας; Η ΝΔ και ο Σαμαράς από την πρώτη στιγμή προειδοποιήσαν, αλλά ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ κώφευαν. Τα άλλα που λες είναι το παραμυθάκι "ολοι ίδιοι είναι", που είναι καταπράσινο παραμυθάκι. Και εφόσον ο Σαμαράς έχει δικαιωθεί σε όλα όσα είπε, τότε η λογική λέει ότι ξέρει και τι να κάνει όταν έρθει στην εξουσία.

 18. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 19/08/2011 16:00:40

  Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, όλοι οι σώφρονες το ξέρουν αυτό. Μόνο αν κάνουμε ολική αξιακή αλλαγή ως κοινωνία (με τη θέλησή μας και με βάση την ιστορική μας εμπειρία ως έθνος) και μετά αλλάξουμε και το άθλιο πολιτικό μας σύστημα έχουμε ελπίδα να διασώσουμε κάτι από τον τρόπο ζωή μας (στον οποίο δε συμπεριλαμβάνω τα τζιπ και τις βίλες) Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.

 19. anonymous avatar
  anonymous 19/08/2011 19:20:09

  Το αξιακό σύστημα του ΛΑΟΣ θα μας σώσει. Το είδε ο Κιλτίδης και θαμπόθηκε

 20. Γ Νεοφωτιστος avatar
  Γ Νεοφωτιστος 19/08/2011 19:38:07

  Oλοι γνώριζαν λεπτομέρειες αυτής της ...συνομιλίας Βενιζελου - Φιλανδιας… Κάποιοι προσπάθησαν να μιλήσουν αλλά τα παπαγαλάκια πάλι έκαναν την δουλειά τους..
  Η επιχείρηση πλήρους αποπροσανατολισμού καλά κρατεί..
  Περιμένω ένα Ζάππειο ΙΙΙ καθώς τα σύννεφα γίνονται πολύ βαριά για τη χώρα και μόνο μια ξεκάθαρη τοποθέτηση του ΑΣ θα δώσει το στίγμα του αύριο!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.