16/04/2010 15:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η συμφωνία με το ΔΝΤ να πάει στην Βουλή

του Γιάννη Καμπουράκη

Ζήτημα επικύρωσης της επικείμενης συμφωνίας για δανεισμό της χώρας από ΕΕ και ΔΝΤ από τη Βουλή, τίθεται από πολιτικούς κύκλους, που βασίζουν την επιχειρηματολογία τους στο δεδομένο των τεράστιων και δομικών αλλαγών που θα επιφέρει στην ελληνική οικονομία αλλά και την ελληνική κοινωνία μία τέτοια απόφαση.

Τυπικά, λόγω της συμμετοχής της χώρας τόσο στην ΕΕ όσο και στο ΔΝΤ, σύμφωνα με την άποψη συνταγματολόγων, η κυβέρνηση δεν υποχρεούται να φέρει την επικείμενη συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή, όπως για παράδειγμα έγινε στην επικύρωση της Συνθήκης Σένγκεν από το ελληνικό κοινοβούλιο. Άλλες χώρες της ΕΕ περιλαμβάνουν στο Σύνταγμά τους πρόβλεψη που αφορά το καθεστώς δανεισμού τους, όχι όμως η Ελλάδα.

 Η εμπλοκή του ΔΝΤ και κυρίως οι συνταγές που έχει εφαρμόσει το ΔΝΤ σε άλλες περιπτώσεις, ανοίγει κύκλο συζητήσεων για αποφάσεις που ενδεχομένως κριθούν αντισυνταγματικές, όπως για παράδειγμα το ενδεχόμενο απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, αν μία τέτοια απόφαση δεν ορίζεται στο πλαίσιο της κατάργησης θέσεων δημοσίων υπαλλήλων ή ολόκληρων κρατικών μηχανισμών, κάτι που ήδη ετοιμάζει η κυβέρνηση και προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Πέραν όμως των συνταγματικών ορίων μία τόσο κρίσιμης στροφής στην οικονομική πολιτική της χώρας, τίθεται – ή θα τεθεί εντός των ημερών – υπάρχει ένα άλλο μείζον πολιτικό ερώτημα για το κατά πόσο τα κόμματα πρέπει να υποχρεωθούν να πάρουν σαφή θέση μέσα από μία ψηφοφορία (ονομαστική ή όχι) για μία τόσο σημαντική απόφαση. Κατά πόσο η πλειοψηφία θα πρέπει να μετρήσει τις πολιτικές της δυνάμεις ή η αξιωματική και η ελάσσονα αντιπολίτευση  πρέπει να υποχρεωθούν πέραν της «πατροπαράδοτης» αρνητικής στάσης έναντι μίας κυβερνητικής επιλογής, πρέπει να υποχρεωθούν να στοιχειοθετήσουν την όποια θέση τους.

Θα είναι μεγάλη δοκιμασία για τη συνοχή του κυβερνώντος κόμματος να υποχρεωθεί σε μία ψηφοφορία, πέραν μίας προ ημερησίας στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών που και αναμενόμενη είναι και τίποτε δε θα προσφέρει σε επίπεδο ουσίας, λένε όσοι υποστηρίζουν το ενδεχόμενο μίας επικύρωσης της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο, ακόμα και αν η κυβέρνηση δεν υποχρεούται τελικά με το γράμμα του νόμου. Τι θα κάνουν υπουργοί όπως επί παραδείγματι η Α. Διαμαντοπούλου, ο Ευ. Βενιζέλος (σ.σ. υπάρχουν και άλλοι βεβαίως ) αλλά και πλήθος βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που έχουν μέχρι σήμερα διατυπώσει δημοσίως την αντίθεση

 (δημοσιεύεται στον σημερινό ΕΤ)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σαος avatar
  Σαος 16/04/2010 14:57:33

  Για διαβάστε το παρακάτω μέχρι το τέλος!!!

  http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=11656&Itemid=139

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ Σαος 16/04/2010 16:14:48

   ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ! ΗΔΗ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΕ ΜΑΙΛ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ!

 2. pikaia gracilens avatar
  pikaia gracilens 16/04/2010 15:00:24

  το πουλι το πουλι

  • Σαος avatar
   Σαος @ pikaia gracilens 16/04/2010 15:02:38

   Δεν ξέρω αν παίζεται κάτι τέτοιο, πάντως τα πράγματα όλο και χειροτερεύουν.

 3. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 16/04/2010 15:12:40

  Ας το παραθέσουμε δεόντως πετσοκομένο. Πάντως πιστεύω πως εκλαμβάνουν τις επιθυμίες τους για πραγματικότητα. Οχι πως δεν έχουν δίκιο...

  "...Είναι η πιο αρνητική εθνική συγκυρία από την εποχή του Εμφυλίου Πολέμου και η κυβέρνηση οπωσδήποτε θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό, πολύ πειστικότερες από αυτές που έχει δώσει μέχρι τώρα, πως είναι δυνατόν μία από τις 30 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, η 15η χώρα σε ιδιωτικές καταθέσεις στον πλανήτη να οδηγείται σε τέτοιες λύσεις.

  Η κυβέρνηση μπορεί να παρέλαβε μία οικονομία σε άθλια κατάσταση, όπως και η Ν.Δ. είχε αναλάβει το 2004 μία καταχρεωμένη χώρα, αλλά το κόστος του εξωτερικού δανεισμού που δείχνει να είναι η αφορμή που μας σπρώχνει σε τέτοια λύση, τον Οκτώβριο, όταν ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση Παπανδρέου κυμαινόταν στο 1/3 από αυτό που βρίσκεται σήμερα.

  Το spread στις 2 Οκτωβρίου είχε κλείσει στις 130 μονάδες. Χωρίς να έχουν ληφθεί τα δύο ιδιαίτερα σκληρά πακέτα μέτρων που έχουν ληφθεί τώρα. Χωρίς τα συνδικάτα να συναινούν στην όλη κατάσταση όπως συμβαίνει τώρα, αφού οι ηγεσίες τους τόσο στην ΑΔΕΔΥ, όσο και στην ΓΣΕΕ πρόσκεινται στο κυερνών κόμμα.

  Πρέπει πρώτα απ’όλα να εξηγηθεί πως η δανειστική ικανότητα της χώρας καταβαραθρώθηκε μέσα σε έξι μήνες.

  Σε ότι αφορά το πιο σημαντικό θέμα, αυτό της εθνικής κυριαρχίας, ο κάθε Έλληνας βάσει τους Συντάγματος, είναι υποχρεωμένος να προστατέψει την πατρίδα του. Δεν πρέπει να γίνει δεκτή καμία απόφαση του ΔΝΤ, ούτε των εντολοδόχων του εντός της κυβέρνησης, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και αφοπλισμό της χώρας.

  Οι Ένοπλες Δυνάμεις εξελίσσονται στην μοναδική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί αξιόπιστα την εθνική κυριαρχία και πρέπει να ενισχυθούν με κάθε κόστος. Οποιαδήποτε αντίθετη απόφαση θα καταδεικνύει διάθεση μείωσης των εθνικών κεκτημένων."

  Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

  • popolaros avatar
   popolaros @ http://neotera.wordpress.com 16/04/2010 15:34:43

   Τι παίζεται άραγε με τις Ένοπλες Δυνάμεις ?

   • Σαος avatar
    Σαος @ popolaros 16/04/2010 15:56:08

    Διάβασα πως πήραν πίσω τον νόμο που επέτρεπε την είσοδο αλλοδαπών στις σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών, λόγω αντιδράσεων των στρατιωτικών. Είναι άσχετο βέβαια με τα του ΔΝΤ αλλά είναι ένα θέμα που άπτεται των εθνικών συμφερόντων

   • popolaros avatar
    popolaros @ popolaros 16/04/2010 16:02:35

    Μάλλον δοκιμάζουν αντοχές...μέχρι που τους παίρνει.
    Νύχτα θα φύγουν,απλά δεν το ξέρουν ακόμα.

   • popolaros avatar
    popolaros @ popolaros 16/04/2010 16:05:41

    Όλα τα θέματα είναι σχετικά με το ΔΝΤ,γιατί το ΔΝΤ είναι Πολύ Σχετικό με την εξωτερική πολιτική της USA.

    Όπου βλέπετε τον όρο Διεθνές, αντικαταστήστε με USA.

   • paratiritis2000 avatar
    paratiritis2000 @ popolaros 16/04/2010 16:21:24

    Ε, δε θα χρειαζεται να παιδευεται πια η ΣΙΑ με τους αναρχες και τα τσιρακια τους μπορουν να πανε στο Αφγανισταν να βοηθησουν κι εκει. Μετα το ΔΝΤ απλα θα βγαινει το Γκιωργκος και θα λεει "πρεπει να κανουμε αυτο κι αυτο, το ΔΝΤ μου το ζητησε".

    Πρεπει να κανουμε τσ..στο Τουρκο, το ΔΝΤ το ζητησε.
    Πρεπει να ανοιξουμε τα συνορα εντελως, το ΔΝΤ το ζητησε.
    Πρεπει να κατεβασετε τις σημαιες απο τη Μακεδονια, το ΔΝΤ το ζητησε.
    Πρεπει ε κεινη τη περιοχη να μη μιλατε δυνατα αν μιλατε Ελληνικα, η να μη μιλατε καθολου Ελληνικα, το ΔΝΤ το ζητησε.
    Πρεπει να κατεβασετε τους σταυρους ακομη κι απ τους ναους, το ΔΝΤ το ζητησε.
    Πρεπει να κανετε τζαμια, το ΔΝΤ το ζητησε.

    Αυτα.

   • donaE avatar
    donaE @ popolaros 16/04/2010 17:23:15

    Στις 25 Μαρτιου με τα ΟΥΚ ητανε προβοκατσια η αυθορμητο;
    Παντως πανε να περασουν μια allure να το πω ετσι,για να μην το πω αλλιως.

 4. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 16/04/2010 16:08:45

  στη Βουλή είχαν πάει και κάτι υποθέσεις άρσης της ασυλίας βουλευτών για ποινικά αδικήματα!

 5. Ελεος avatar
  Ελεος 16/04/2010 16:14:42

  Η συγκλονιστική αντικομμουνιστική ταινία "Κατύν" σήμερα στον ΑΝΤ1

  Με αφορμή το τραγικό αεροπορικό ατύχημα κατά το οποίο έχασε την ζωή του ο Πολωνός πρωθυπουργός ταξιδεύοντας με προορισμό το Κατύν, σήμερα το βράδυ στις 12.00 προβάλλεται από την τηλεόραση του Αντένα η συγκλονιστική ταινία «Κατύν» του μεγάλου Πολωνού σκηνοθέτη Αντρέι Βάιντα για την σφαγή 15.000 Πολωνών αξιωματικών από τους Σοβιετικούς την άνοιξη του 1940.
  Μια ταινία που «κατακρεουργήθηκε» από τους αριστερούς κριτικούς της Ελλάδος και καταδικάσθηκε σε μίας εβδομάδος προβολή τον προηγούμενο Φεβρουάριο.

  Βέβαια δεν υπήρξε η πρώτη φορά που ο Αντρέι Βάιντα κατήγγειλε τα εγκλήματα του κομμουνισμού στην χώρα του.

  • Σαος avatar
   Σαος @ Ελεος 16/04/2010 16:18:41

   Και βέβαια το δείχνει ο ΑΝΤ1 του πολωνού Κυριακού.

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ Ελεος 16/04/2010 16:27:35

   Τα αλλα τα μαθατε? Μπορει να ηρωποιησουν φανταρο των Ναζι που σκοτωσε "700" Ρωσους στο ρωσοφινλανδικο πολεμο. το 1939 1940.Οτι βολεψει το Αμερικα κι ας ειναι και Ναζι δεν τους πειραζει.
   Γεια σου ρε Ομπαμα Δημοκρατη!!!!!!!!!!!!!!11

   Καλα που εχουμε και "τρομοκρατες" αγωνιστες που βαζουν βομβες στην Αμερικανικη Πρεσβεια.


   ΧΑΧΟΑΧΧΑΟΧΑΧΑΧΑΟΧΧΑΧΑ!!
   Ειπα κι ενα ανεκδοτο να γελασω!

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ Ελεος 16/04/2010 16:46:13

   Α, μην ξεχασω για το Πολωνό πρωθυπουργό Εβραίο στη καταγωγή που τίμησε με ημέρα εθνικού πένθους η Τουρκία..(Ντονμέδες κανείς?).
   Είδατε τιμές στη Πολωνία?
   Οι φήμες λένε οτι πήγαινε εκεί διαφορετική ημερομηνία απο το πρωθυπυργό γιατί το κλιμάκι του πρωθυπυργού προτίμησε να πάει χωρίς αυτόν και αυτός πιθανόν για να φαίνεται ποιό επίσημη η δική του παρουσία εφόσων δεν έχει λίγες αρμοδιότητες ως αξίωμα πήρε μαζί αρκετούς απο τους κυβερνητικούς στον ίδια πτήση.
   Το αποτέλεσμα να χάσει η Πολωνία το μισό υπουργικό συμοβύλιο. Απο οτι κατάλαβα, αν τον εφαγε καποιος αυτός θα πρέπει να ήταν οι δικοί του σύμμαχοι στους οποίους προφανώς δεν ήταν πλέον χρήσιμος αφού η Πολώνια άρχισε να τα βρίσκει με τους Ρώσους. Η καλύτερα, οι Ρώσοι άρχισαν να τα βρίσκουν ΚΑΙ με τη Πολωνία, ύστερα απο το Καζακστάν, Λευκορωσία, Ουκρανία, Κυργυζία και σύντομα απο οτι φαίνεται και τη Γεωργία.
   Το "ατύχημα προήλθε" μερικές μέρες μετά και την επίσημη υπογραφή 30 συμφωνιών μεταξύ Ρωσίας και Βενεζουέλας.
   Εμείς που πάμε με το εβραϊκής καταγωγής δικό μας πιντί?
   Πάλι ξιβράκωτοι στ'αγούρια ει? :P

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ paratiritis2000 16/04/2010 16:55:57

    αυτόν ειδικά τον έφαγε η ξεροκεφαλιά του να διατάζει μέσα στο πιλοτήριο τον πιλότο να προσγειωθεί εκεί που ήθελε αυτός

    και δεν ήταν η πρώτη φορά που υποτροπίαζε έτσι, είχε ξαναγίνει αλλά την είχε γλιτώσει φτηνά άλλες φορές

   • Sic transit glorai mundi avatar
    Sic transit glorai mundi @ paratiritis2000 16/04/2010 21:31:09

    Σιγά σιγά θα κάνουμε Εβραίο και τον ίδιο τον Πάπα! Και τον προκάτοχό του Βοιτίλα!
    Ήμαρτον Κύριε, αυτά δεν είναι τίποτε, εδώ έχουν κάνει Εβραίο και τον ίδιο τον ...Χίτλερ!

  • Sic transit glorai mundi avatar
   Sic transit glorai mundi @ Ελεος 16/04/2010 21:38:10

   Ως γνωστόν, οι "κομμουνιστές" του Χίτλερ και οι "ναζί" του Στάλιν μαζί και ταυτοχρόνως, συνεργαζόμενοι, "φάγανε" τότε την Πολωνία.
   Ο ίδιος ο Στάλιν με τόσους Ρώσους κομμουνιστές που έφαγε τι ήταν; Αρχι-αντικομμουνιστής;
   Είναι λίγο σύνθετα τα πράματα, έ; Δύσκολα για τα στερεότυπά μας!

 6. neotera avatar
  neotera 16/04/2010 16:29:46

  Τι μας ενδιαφέρουν οι προπαγανδιστικές ταινίες για τη σφαγή στο Κατύν. Ασε που ο καραγκιόζης πρόεδρος πήγαινε γυρεύοντας... Εμάς οι γυφτοπασόκοι ως αμερικάνικα ενεργούμενα είναι το πρόβλημά μας.

  • ataktos avatar
   ataktos @ neotera 16/04/2010 16:31:23

   σοβαρέψου φίλε ..

   • paratiritis2000 avatar
    paratiritis2000 @ ataktos 16/04/2010 16:52:53

    Δεν είπα οτι θα τον κάνουν στην Αμερική, αν γι αυτό εξενίστασαι. Στην Φινλανδια παίζει το σενάριο. Πάντως κάτι που μου λέει οτι μάλλον δε θα τσιμπήσουν οι Φινλανδοί. Έχουμε πλέον αναβίωση του ψυχροπολεμικού κλίματος κάτω απο την επιστασία Μπρεζίνσκι, απο τους σημαντικότερους συμβούλους του Ομπάμα.

 7. neotera avatar
  neotera 16/04/2010 17:04:17

  Ο εκλειπών πρόεδρος της Πολωνίας επέμενε να προσγειωθούν εκεί που σκοτώθηκαν κι όχι στη Μόσχα, ή στο Μινσκ που υπεδείκνυανν οι εναέριοι ελεγκτές λόγω κακής ορατότητας. Η επιμονή του αυτή αποδόθηκε στην αντιρωσική του μανία από όλα σχεδόν τα μήντια.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ neotera 16/04/2010 21:30:16

   Τα σοβαρά μπλογκς που ασχολούνται με τα αεροπορικά ζητήματα, θεωρούν ότι για να επιμένει ο Κ1 να προσγειωθούν εκεί, πάει να πεί πως κάποια βλάβη είχε εντοπίσει στο φέρετρο-αεροπλάνο κι επείγετο να προσγειωθεί.

 8. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 16/04/2010 17:38:36

  Όσον αφορά το Κατύν - δεν είμαι κομμουνιστής - δείτε και από μια άλλη σκοπιά: γιατί δηλαδή να μην τους εκτέλεσαν οι ναζί όλους μαζί για να κάμψουν το ηθικό του υπόλοιπου πολωνικού στρατού που έτσι και αλλιώς μετά τους πήρανε για πλάκα φαλάγγι.

  Τα ρωσικά όπλα και τους στρατιώτες εσείς τους είδατε; Υπάρχει καμία φωτογραφία; Κανένας επιζώντας; Αυτά είναι επαγγελματικές δουλειές που μόνο μια προπαγάνδα σαν του Γκαίμπελς τα έφτιαχνε ωραία.

  Πάντως η ταινία έχει πολύ καqλή σκηνοθεσία.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ΑΡΚΑΣ 16/04/2010 21:13:37

   Να μην αρχίσουμε με ιστορικές παραπομπές πάλι...
   Να σου υπενθυμίσω μόνο ότι ο ίδιος ο Πούτιν παρευρέθηκε και ζήτησε συγνώμη, να σου πω μόνο ότι ο Αντρέι Βάιντα ο σκηνοθέτης ήταν 13 χρονών όταν σκοτώθηκε ο πατέρας του στο Κατύν, κάτι παραπάνω θα ξέρει δεν νομίζεις;
   ...και στο Κατύν ήταν το μικρότερο από τα 3 στρατόπεδα....

   ΥΓ

   17 Σεπτεμβρίου 1939, ο Κόκκινος Στρατός παραβιάζοντας το Πολωνο-Σοβιετικό Σύμφωνο Μη-Επιθέσεως, εισβάλει στην Πολωνία από τα ανατολικά. Ήδη είχε προηγηθεί η εισβολή των Γερμανών την 1η Σεπτεμβρίου 1939. Παρ’ όλο που η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία είχαν δεσμευτεί μέσω αντίστοιχων συμφώνων να επιτεθούν στην Γερμανία σε περίπτωση εισβολής τίποτα τέτοιο δεν συμβαίνει. Αντίθετα η Σοβιετική Ένωση προσάρτησε ανενόχλητη εδάφη της Πολωνίας, όπως είχε συμφωνηθεί στο Σύμφωνο Μολότωφ – Ρίμπεντροπ. Από τις αρχές του Οκτωβρίου 1939, 40.000 αιχμάλωτοι πολέμου αξιωματικοί και οπλίτες είχαν συλληφθεί από την NKVD

   • Sic transit glorai mundi avatar
    Sic transit glorai mundi @ Ο Ιθαγενής 16/04/2010 21:21:22

    Σωστός! Οι Πολωνοί έχουν την ύψιστη τιμή να είναι είναι οι πρώτοι Ευρωπαίοι που αντιστάθηκαν με τα όπλα τακτικού στρατού στον Χίτλερ. Παρόλο που ουσιαστικά ήξεραν ότι ήταν ήδη προδομένοι: Υπήρχε το προηγούμενο του Μονάχου, δηλαδή το ξεπούλημα Αυστρίας και Τσεχοσλοβακίας από τους Τσάμπερλαιν και Νταλαντιέ, ήρθε ως επιστέγασμα και το σύμφωνο Μολότωφ - Ribbentropp.
    Όι διαμελισμοί της Πολωνίας από συνεργαζόμενους Γερμανούς και Ρώσους είχαν βέβαια ήδη μακρά ιστορία. Ωστόσο το Κατύν ήταν βρωμοδουλειά του Στάλιν, αυτή χωρίς τον συνεργάτη.

   • Sic transit glorai mundi avatar
    Sic transit glorai mundi @ Ο Ιθαγενής 16/04/2010 21:43:22

    Είναι απίστευτο πόσο στραβός είναι γύρω μας όλος ο γιαλός και πόσο ίσια αρμενίζουμε εμείς!
    Στην Πολωνία και τα ιστορικά γεγονότα του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου θα κολλήσουμε τώρα;

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 16/04/2010 21:56:04

    ...μα πάντα το βαρίδι στη θάλασσα πάει ίσα, μόνο που πάει κάτω

    ΥΓ

    οι υπόλοιποι είναι απλά ...κουτόφραγκοι....

 9. πολίτης avatar
  πολίτης 16/04/2010 17:44:48

  Πως εξασφαλίζει το ΔΝΤ τη συμμόρφωση των «υπόδουλων» κρατών; Μήπως του δίνονται αρμοδιότητες του κράτους; Αν ναι, τότε...
  ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΕΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ 28 ΠΑΡ.2 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. Η Ελλάδα συμμετέχει ήδη στο ΔΝΤ, αλλά εδώ πρόκειται για μία ειδική συμφωνία, κατά την οποία ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΝΤ (ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ) ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, δεν είναι απλή δανειακή σύμβαση. Αν το ΔΝΤ θα αποφασίζει πχ για φορολογική πολιτική ή ασφαλιστικό, πρέπει να πάει με τη διαδικασία του 28 παρ.2. Τί λένε οι συνταγματολόγοι σας; Αν ισχύσει αυτό ΤΟΤΕ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ 3/5.

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ πολίτης 16/04/2010 17:55:33

   /voted

 10. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 16/04/2010 17:52:46

  "Ο Γ.Παπανδρέου παράλληλα επέρριψε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την ευθύνη για την ανάμειξη του ΔΝΤ.

  Το πλέον ενδιαφέρον όλων αυτών είναι τα σενάρια για κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» σε περίπτωση που αρχίσει να κλονίζεται η σταθερότητα της κυβέρνησης λόγω των μέτρων. Χωρίς να χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει αυτή την «βαλβίδα εκτόνωσης» για να υποστεί την ελάχιστη δυνατή φθορά και να επανέλθει αργότερα με «κανονική» κυβέρνηση."

  πηγη defence net

  Οριστε μας. Αρχισαν τα οργανα."Φταιει η ΝΔ" και "Κυβερνηση εθνικης σωτηριας".
  Εδω θα παιχτει ολο το παιχνιδι, ολη η προβοκάτσια, ολα τα λεφτα.

 11. πολίτης avatar
  πολίτης 16/04/2010 17:54:17

  Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία υπαγωγής είναι πολύ σοβαρό θέμα. Το θεωρώ σχεδόν αδύνατο να μην περάσει από τη Βουλή. Έστω και με την απόλυτη πλειοψηφία, λόγω παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας. Ξέρει κανείς κάτι για τους όρους που επιβάλλονται σε περίπτωση ένταξης; Θέλω να πω, οι όροι τίθενται και επιβάλλονται από όργανα του ΔΝΤ; Ξυπνήστε εκεί στην αντιπολίτευση. Σε όλη την αντιπολίτευση. Εμποδίστε το!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.