#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/10/2010 08:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η συμμαχία των προθύμων με τον συνασπισμό των ανίκανων και φοβισμένωνΣτις 7 Νοεμβρίου διενεργείται στη χώρα η πρώτη πανελλαδική «δημοσκόπηση» μετά την είσοδο της στο Μνημόνιο. Χωρίς τερτίπια, αναγωγές και μικρά δείγματα, το σύνολο του πληθυσμού καλείται στις κάλπες. Κανείς φυσικά δεν τρέφει αυταπάτες πως το σύνολο του ελληνικού λαού θα σπεύσει στις κάλπες για να εκλέξει τους πιο άξιους αιρετούς άρχοντες, οι οποίοι θα διαχειριστούν τις «τοπικές» υποθέσεις και μάλιστα στα πλαίσια ενός νέου θεσμού, του Καλλικράτη. Επίσης, από την άλλη, άπαντες αντιλαμβάνονται πως το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών θα επηρεάσει ή και θα επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις.

Σε συνθήκες γενικευμένης οικονομικής κρίσης και κοινωνικής κατάρρευσης, το σκηνικό που έχει στηθεί μοιάζει με επιταχυντή των προδιαγεγραμμένων εξελίξεων. Η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, η φτώχεια φλερτάρει ήδη με το ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού, η αγορά έχει περιέλθει σε κατάσταση πραγματικής ασφυξίας. Ελπίδα δεν προκύπτει από πουθενά και ταυτόχρονα ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αμφισβητεί την υποχρεωτική υπαγωγή της χώρας στον μηχανισμό του μνημονίου. Παράλληλα αρχίζει και γίνεται απολύτως κατανοητό πως παρά τις τεράστιες οικονομικές θυσίες του λαού το πρόβλημα δανεισμού της χώρας όχι μόνον δεν πρόκειται να λυθεί, ακόμα και αν υποθέσουμε πως όλα πάνε κατ’ ευχή, αλλά στο τέλος της πορείας θα είναι εντονότερο.

Έτσι αποκρυσταλλώνεται πλήρως η άποψη πως η οικονομική διαχείριση και προοπτική της χώρας είναι απολύτως συνυφασμένη με την πολιτική διαχείριση. Με βάση αυτή την παραδοχή το πολιτικό σκηνικό ξαναστήνεται με όρους-δυστυχώς- περασμένων δεκαετιών.

Για πρώτη φορά η αριστερά θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και να διεκδικήσει τα υψηλότερα ποσοστά σε εκλογική διαδικασία. Αντί γι’ αυτό κατεβαίνει κατακερματισμένη, εγκλωβισμένη σε προσωπικές φιλοδοξίες και ουτοπικές ρητορείες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γοητεύσει και πολύ περισσότερο να πείσει. Και ακόμα χειρότερα, τμήμα της φέρεται ως πρόθυμο να τείνει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση του μνημονίου, για το καλό φυσικά της χώρας.

Από την άλλη, ο Αντώνης Σαμαράς ευφυώς σκεπτόμενος προσδιόρισε με σαφήνεια τον κεντρικό άξονα των επικείμενων εκλογών: Ψήφο στους κυβερνητικούς συνδυασμούς σημαίνει ψήφο υπέρ του μνημονίου. Και έτσι άρχισαν τα όργανα.

Πρώτα ξεκίνησε η συζήτηση για την επιστροφή του Καραμανλή. Ενός ανθρώπου που ζει τον μύθο της σιωπής με στόχο να ξαναδημιουργήσει τον προσωπικό του «μύθο», περιμένοντας την ώρα που θα τον ξαναφωνάξουν να ηγηθεί της κατακερματισμένης Κεντροδεξιάς. Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά να έχει κατακερματιστεί.

Έπειτα ακολούθησε η παρέμβαση του Επιτίμου. Ο μοναδικός εν ζωή πολιτικός που δικαιούται να εκφράζει την αγωνία και τη γνώμη του, μιας και είναι ο πολιτικός εκείνος που δεν διάβασε ιστορία αλλά την έζησε και σε μερικές κρίσιμες για τον τόπο εποχές την έγραψε κιόλας, πληροφόρησε τον ελληνικό λαό πως στηρίζει κάποιον Γιαννουλάκη για την Περιφέρεια Κρήτης(!). Είπαμε απαραίτητη προϋπόθεση ο κατακερματισμός.

Και φυσικά η προσπάθεια του Κεντρώου(!) Καρατζαφέρη να ενώσει την Κεντροδεξιά αφού έχει αντιληφθεί πως μια επικράτηση Σαμαρά βάζει τέλος στην καριέρα πολλών πολιτικάντηδων.

Η συγκολλητική φυσικά ουσία όλων των κινήσεων είναι το ήδη εξαγγελθέν κόμμα της άφθαρτης Ντόρας.

Έτσι η εικόνα που θέλουν να δημιουργήσουν είναι αυτή της αδύναμης και κατακερματισμένης αριστεράς από τη μία και της προσωποκεντρικής διασπασμένης δεξιάς από την άλλη. Ο μόνος δρόμος που απομένει λοιπόν, είναι ο λαός να στηρίξει τους σοβαρούς κυβερνητικούς πολιτικούς οι οποίοι έχουν γνώση και σχέδιο και μπορούν να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο.

Οι πολίτες θα εγκλωβιστούν στο διαμορφωμένο σκηνικό;

Η απάντηση θα δοθεί το βράδι της 7ης Νοεμβρίου.

Για το μόνο που μπορεί κανείς να είναι σίγουρος από τώρα είναι πως ανίκανοι βουλευτές, φοβούμενοι το τσουνάμι που έρχεται, αντί να επιτελέσουν τα συνταγματικά τους καθήκοντα, κρύβονται την ώρα που θα έπρεπε να πρωτοστατούν στη μάχη της ανατροπής.

Η συμμαχία των προθύμων έχει ως βασικό συμπαραστάτη της την συμμαχία των ανικάνων και των φοβισμένων.http://loxiasnews.gr/?p=748

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΑΓΓΕΛΗΣ avatar
  ΒΑΓΓΕΛΗΣ 18/10/2010 11:20:01

  ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΑΣΗ ΤΑ ΜΕΣΑ ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ ΒΑΓΓΕΛΗΣ 18/10/2010 13:19:38

   Το θέμα δεν είναι να αντιδράσει.
   Το θέμα είναι τι θα ζητήσει όταν αντιδράσει.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
    ΓΙΩΡΓΟΣ @ Θραξ Αναρμόδιος 18/10/2010 14:09:50

    Κάντα λιανά ΘΡΑΚΑ για μας τους αδαείς.Μήπως εννοείς ΝΤΑΝΤΟΝ ,ΟΚΤΩΒΡΗΣ,ΜΑΗΣ Κ.Λ.Π.,η είναι πολύ προοδευτικά για σένα

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 18/10/2010 14:39:15

    @ΓΙΩΡΓΟΣ

    Κάθε μέρα το κάνω "λιανά" όπως λες, με τις μικρές μου δυνάμεις, εδώ ως σχολιαστής. Αν δεν τα καταφέρνω, ευθύνομαι μόνο εγώ.

    Αν με θες περισσότερο προοδευτικό, δώσε μου κι εμένα να καταλάβω τι εννοείς.

    Ο "Οκτώβρης" περισσότερο και ο "Μάης" λιγώτερο, είχαν αιτήματα. Είχαν ιδέες για αλλαγές στην κοινωνία, στην οικονομία, στο πολίτευμα, παντού. Ασχετο αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις προτάσεις τους, ιδέες για αλλαγές είχαν.

    Η ελληνική κοινωνία στην παρούσα φάση έχει μόνο θυμό. Και ΓΕΝΙΚΕΣ ιδέες όπως
    -όλοι τα παίρνουν
    -όλοι τρώνε
    -δώστε και σε μας κάτι, θα λιμοκτονήσουμε

    Δεν συγκροτουν όμως τα παραπάνω καμμιά σοβαρή "προοδευτικότητα". Κατά την δική μου οπτική.

    Η ελληνική κοινωνία στενάζει ακόμη κάτω από την σαγήνη και την διχόνοια που έχουν απλώσει πάνω της τα ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΤΑΤΑ κόμματά μας, που, όλα, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ουσιαστική.

    Η ελληνική κοινωνία ακόμη στενάζει κάτω από την ιδεολογική υποδούλωση των κομμάτων της. Δεν αναπτύσσει "προοδευτικό" και "επαναστατικό" λόγο. Μόνο οργή και θυμό συσσωρεύει.

    Προσπάθησα να το κάνω κι άλλο λιανά. Τι άλλο να κάνω;

    Για περισσότερα, google:
    "Θραξ Αναρμόδιος" εξέγερση site:antinews.gr

    Θραξ Αναρμόδιος

 2. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 18/10/2010 11:54:10

  Μαύρο,πίσσα και πούπουλα στους Μνημονιακούς υποψήφιους. ΟΧΙ στη κατοχή,στην δυστυχία και την Εθνική κατάθλιψη. Το μήνυμα που θα στείλουμε το βράδυ των εκλογών στον ΓΑΠ-Τσολάκογλου-Κουίσλιγκ,πρέπει να είναι καταλύτης και απαρχή εξελίξεων. Καλή λευτεριά αδέρφια.

 3. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 18/10/2010 19:51:11

  ΘΡΑΚΑ έχεις απόλυτα δίκιο ,απλώς εξοργισμένος από την απραξία μου ,θέλησα να σε πειράξω λίγο ,συγνώμη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.