25/05/2010 22:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η συζήτηση στην Βουλή για την "φραγή" στο τηλέφωνο της οικίας Παπανδρέου

H είδηση ότι το τηλέφωνο του Γ. Παπανδρέου στο Καστρί ήταν μπλοκαρισμένο και ότι υπήρχε φόβος ακόμη και να γίνονται παρακολουθήσεις του πρωθυπουργού, όπως ήταν φυσικό κινητοποίησε τους πάντες. 

Όπως αποκαλύφθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή για την Ζήμενς, κατόπιν ερωτήματος που  τέθηκε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Προέδρου του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη,  το τηλέφωνο της κατοικίας του κ. Παπανδρέου στο Καστρί δεν δέχονταν  εισερχόμενες κλήσεις επί επτά ημέρες. Το επιβεβαίωσε ο  μάρτυρας Νικήτας Μπαριτάκης, σύμφωνα  με τη Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Τσόνογλου. Ο κ. Βουρλούμης επικοινώνησε  αμέσως με τον Γενικό Διευθυντή Περιφερειών κ. Καραγιώργο, σύμφωνα με την  κυρία Τσόνογλου και η απάντηση που έλαβε ήταν πως «υπήρξε λάθος στην  πληκτρολόγηση» και ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε αμέσως. Η κυρία  Τσόνογλου το χαρακτήρισε μείζον πολιτικό θέμα και ότι δεν πείστηκε από  την εξήγηση που έδωσε ο Γενικός Διευθυντής.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπία", οι υπηρεσίες του ΟΤΕ έκαναν λόγο αρχικώς για "πρόβλημα βουλευτικής ατέλειας"

 Η κυρία Τσόνογλου πάντως, και προφανώς κανείς από  την επιτροπή δεν δίνει εξήγηση για το πώς το γνώριζε το θέμα ένας  συνταξιούχος, πρώην υπάλληλος του ΟΤΕ σε θέματα προμηθειών και δεν το  γνώριζε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Π. Βουρλούμης.

 Πάντως, οι εξηγήσεις αναμένεται να δοθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την ερχόμενη   Τρίτη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, κύριε Βουρλούμη, μπαίνει θέμα απορρήτου επικοινωνιών από την κυρία Βουλευτή.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΥΛΛΙΩΤΗ-ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ: Με αυτό, δηλαδή, το δημοσίευμα, αφήνεται μία σοβαρότατη αιχμή ότι κάτι γίνεται με τα  τηλέφωνα.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγιώτης Βουρλούμης): Αναφέρεται ο Ο.Τ.Ε. σε αυτό το δημοσίευμα;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΥΛΛΙΩΤΗ-ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ: Δεν υπάρχει άλλη δημόσια υπηρεσία με τρία γράμματα.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγιώτης Βουρλούμης): Ο Ο.Τ.Ε. δεν είναι δημόσια υπηρεσία.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΥΛΛΙΩΤΗ-ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ: Που να έχει σχέση με τηλέφωνα;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγιώτης Βουρλούμης): Δεν το ξέρω. Εάν θα το διαβάσω, θα σας πω. Δεν το διάβασα αυτό το δημοσίευμα.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΥΛΛΙΩΤΗ-ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ: Μία ευθεία ερώτηση. Υπάρχει διαχείριση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που να είναι στα χέρια της SIEMENS μέχρι σήμερα;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγιώτης Βουρλούμης): Για ξαναπείτε το αυτό.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΥΛΛΙΩΤΗ-ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ: Το απόρρητο των συνδιαλέξεων μέχρι σήμερα το διαχειρίζεται η Siemens;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγιώτης Βουρλούμης): Ποτέ δεν το διαχειρίστηκε.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγιώτης Βουρλούμης): Ουδέποτε η Siemens έχει παρακολουθήσει συνδιαλέξεις μέσω του Ο.Τ.Ε. Ουδέποτε!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΥΛΛΙΩΤΗ-ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ: Εγώ δεν είπα εάν έχει παρακολουθήσει. Εάν μπορεί να διαχειριστεί, είναι στο χέρι της, ως προμηθεύτρια εταιρεία, το λογισμικό των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγιώτης Βουρλούμης): Όχι.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΥΛΛΙΩΤΗ-ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ: Το λέτε κατηγορηματικά αυτό;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγιώτης Βουρλούμης): Απολύτως.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΥΛΛΙΩΤΗ-ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ: Κάποιοι άλλοι μάρτυρες μας είπαν διαφορετικά, γι’ αυτό σας ρωτάω.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγιώτης Βουρλούμης): Άλλο τι σας λένε οι μάρτυρες. Έχουμε κάνει αγωγή στους μάρτυρες αυτούς για δυσφήμιση του Ο.Τ.Ε., διότι έχουν πει πάρα πολλά ψέματα, τα οποία θα αποδειχθούν στο δικαστήριο, γιατί ο Ο.Τ.Ε. είναι μία εταιρεία η οποία πουλάει στο κοινό και κάθε κατηγορία αυτού του είδους βλάπτει κατά κράτος την αξιοπιστία του.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΥΛΛΙΩΤΗ-ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ: Αυτό, λοιπόν, το δημοσίευμα το θεωρείτε συκοφαντικό;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγιώτης Βουρλούμης): Σκουπίδια το θεωρώ αυτό το δημοσίευμα και μάλιστα από εκεί που προέρχεται και προέρχονται και πολλά άλλα από εκεί.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: Από πού;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΥΛΛΙΩΤΗ-ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ: Από την «Ελευθεροτυπία».

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγιώτης Βουρλούμης): Την οποία επίσης έχουμε ενάγει για τον ίδιο λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Επειδή είναι σημερινό το δημοσίευμα.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΥΛΛΙΩΤΗ-ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ: Παρόλα αυτά, επιμένει.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγιώτης Βουρλούμης): Ας επιμένει. Η επιμονή είναι και αυτή ίδιον ορισμένων ανθρώπων.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Όχι, λέω ότι από μια δημοσιογράφο η οποία έχει μια πάρα πολύ δημιουργική φαντασία αυτό το πράγμα μπήκε σήμερα, εν γνώσει του ότι εγώ θα ερχόμουν να καταθέσω εδώ στην Επιτροπή. Είμαι…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Αλλά απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι αφορά πραγματικό γεγονός.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Θα το δούμε αυτό.

ΜΑΡΤΥΣ (Νικήτας Μπαριτάκης): … ο κ. Βουρλούμης φαίνεται ότι έκανε λάθος. Αντί να μηνύσει τη Siemens, μήνυσε εμένα. Γιατί εγώ είμαι αυτός στον οποίον έκανε αγωγή, επειδή ακριβώς ανέλυσα τα όσα έγραφε η επιστολή του ιστορικού ελέγχου, που είναι δημιούργημα του Ο.Τ.Ε.

Αλλά πριν πάω σε αυτό, θέλω να σας πω το εξής: η δική μου η πληροφορία – και είναι ακριβής – είναι ότι υπήρχε πρόβλημα στις επικοινωνίες του Πρωθυπουργού, ήταν κομμένες οι επικοινωνίες του Πρωθυπουργού για τέσσερις μέρες, ίσως και παραπάνω. Και δεν πήρε χαμπάρι κανένας.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Κύριε Πρόεδρε…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κύριε Βουρλούμη, σας παρακαλώ, βοηθήστε με εδώ. Μένω κι εγώ έκπληκτος. Εδώ ακούω για θέματα που αφορούν τις επικοινωνίες του Πρωθυπουργού. Και δεν έχετε ενημερωθεί;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Όχι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Άρα δεν έχετε έλεγχο.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Έχω απόλυτο έλεγχο. Δεν ενημερώθηκα. Ήμουν…

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Δεν διάβασα την «Ελευθεροτυπία» σήμερα το πρωί.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Μα, σας παρακαλώ. Ως βασικός αρμόδιος των επικοινωνιών…

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Μα, εσείς ενστερνίζεστε κάθε συκοφαντία και κάθε ψεύδος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Μα, τι λέτε τώρα!

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Αφήστε με να το εξετάσω.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Κύριε Πρόεδρε, πράγματι, όπως με ενημέρωσαν, εκ λάθους πληκτρολόγησης έγινε μια διακοπή. Δεν ειδοποιήθηκε ο ΟΤΕ, προφανώς γιατί δεν το πήραν και αυτοί «πρέφα». Μόλις ειδοποίησαν, πήγαμε και το διορθώσαμε. Τα ξέρει καλύτερα ο κ. Μπαριτάκης από εμένα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Πληκτρολογούν στα τηλέφωνα του Πρωθυπουργού, κύριε Μπαριτάκη; Στις κυβερνητικές επικοινωνίες πληκτρολογούν οι υπάλληλοι του ΟΤΕ, ώστε να γίνονται λάθη; Πόσες φορές πληκτρολογούν στο τηλέφωνο του Πρωθυπουργού;

ΜΑΡΤΥΣ (Νικήτας Μπαριτάκης): Συνέβη ένα γεγονός, το οποίο αυτό καθ’ αυτό ως γεγονός, ότι υπήρξε διακοπή στις επικοινωνίες του Πρωθυπουργού, νομίζω ότι είναι πρόβλημα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Εισερχόμενες ή εξερχόμενες, κύριε Βουρλούμη;

(ML)

(XP)

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Και τα δυο. Αν κόπηκε το τηλέφωνο;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Μήπως κόπηκαν μόνο οι εισερχόμενες;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Από ό,τι μου είπε ο υπεύθυνος έγινε κάποιο λάθος. Παραδέχθηκαν ότι ήταν από κάποια λάθος πληκτρολόγηση. Το έφτιαξαν μόλις ειδοποιηθήκαμε.

ΜΑΡΤΥΣ (Νικήτας Μπαριτάκης): Εγώ θα σας πω ότι τριάντα τέσσερα τόσα χρόνια στον Ο.Τ.Ε. έχουν αλλάξει τόσοι Πρωθυπουργοί, ποτέ δεν έγινε λάθος να κοπούν οι επικοινωνίες του Πρωθυπουργού της χώρας. αυτό βέβαια δεν μπορώ τώρα εγώ να το χρεώσω στον κ. Βουρλούμη, όμως ο κ. Βουρλούμης θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να το ψάξει αυτό το θέμα.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Κύριε Βουρλούμη, ποιος σας ενημέρωσε για τη λάθος πληκτρολόγηση;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ο Γενικός Διευθυντής περιφερειών, κ. Καραγιώργος, ο οποίος έχει την ευθύνη για αυτά τα πράγματα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Ο οποίος θεώρησε καλό, ενώ ήξερε ότι υπήρχε πρόβλημα στις επικοινωνίες του Πρωθυπουργού να σας ενημερώσει τη Δευτέρα, την Τρίτη και μετά από αίτημά σας.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ναι.

ΜΑΡΤΥΣ (Νικήτας Μπαριτάκης): Αφού τη διάβασε τώρα ο κύριος Πρόεδρος, φαίνεται ότι λειτουργούν παράλληλες υπηρεσίες. Εγώ δεν το ξέρω αυτό.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, στο σημείο αυτό να σας ζητήσω ως Πρόεδρος της επιτροπής να συνομιλήσετε με τον Πρόεδρο της Βουλής και να πάει εκτάκτως η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή να κάνει έλεγχο. Υπάρχει διακομματική επιτροπή η οποία να πάρει ως τεχνικό σύμβουλο τον κ. Μπαριτάκη ή όποιον θα ορίσετε εσείς και να πάει να κάνει έλεγχο τώρα στον Ο.Τ.Ε.

ΜΑΡΤΥΣ (Νικήτας Μπαριτάκης): Εγώ εκείνο που ξέρω είναι πως όταν είχαν δημιουργηθεί τα μεγάλα προβλήματα, τότε που η υπηρεσία των απορρήτων άνηκε απευθείας στη διοίκηση του Ο.Τ.Ε., αν θυμάστε που είχαν γίνει τα μεγάλα προβλήματα με τον Μαυρίκη και με όλα αυτά, τότε αποφασίστηκε και έγινε με εντολή και η υπηρεσία αυτή έφυγε από τη διοίκηση και πήγε απευθείας στην υπηρεσιακή της δομή, δηλαδή στην περιφερειακή διεύθυνση Αττικής, όπου εκεί λειτουργεί και τώρα, στην Πατησίων. Μάλιστα, έγινε τότε συμφωνία και  μεταξύ των παρατάξεων ώστε η σύνθεση του τμήματος που αφορά τη διασφάλιση του απορρήτου, γιατί έχει τρία τμήματα αυτή η υπηρεσία, να γίνεται με διαπαραταξιακή σύνθεση, γι’ αυτό και δεν μπορεί κανείς να επιβάλλει τους δικούς του ανθρώπους. Μόνο το τμήμα της Βουλής, το οποίο εξυπηρετεί τις επικοινωνίες εδώ, θα είναι πάντα με την ευθύνη της παράταξης που κυβερνά. Αυτό ξέρω. Τώρα ο κύριος Πρόεδρος διάβασε ότι υπάρχει και παράλληλη υπηρεσία με αυτό που λέει στο διοικητικό μέγαρο. Εγώ δεν το ξέρω αυτό και δεν μπορώ να πάρω και θέση.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Δεν υπάρχει παράλληλη υπηρεσία. Είναι η ίδια υπηρεσία. Απλώς ήταν όρος της AΔΑΕ να δημιουργήσει μέσα ο Ο.Τ.Ε. μια ιεραρχία η οποία να αναλάβει όλο αυτό το σύστημα. Αυτό κάναμε. Δηλαδή συμμορφωθήκαμε με το νόμο και μάλιστα με καθυστέρηση. Δεν είναι άλλη υπηρεσία. Όπως είπε και ο κ. Μπαριτάκης στο νήμα, στην Πατησίων υπάρχει μια διαπαραταξιακή ομάδα η οποία ενεργεί και εκτελεί αυτά τα οποία αποφασίζονται αλλού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 25/05/2010 23:11:49

  Τί μπορεί να καταλάβει κάποιος όταν του λες: παρενοχλούν το τηλέφωνο?

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 25/05/2010 23:34:12

  To γραφει ο μπαρμπα Γιωργος να τ ακουσει ο Κυρ Σταυρος... αυτος με το δαχτυλιδι ντε..

  ΠΠ

 3. σερτης avatar
  σερτης 26/05/2010 00:07:29

  ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.......ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΓΑΜΕ.....

  • andreas avatar
   andreas @ σερτης 26/05/2010 00:23:48

   xaxaxa

 4. σερτης avatar
  σερτης 26/05/2010 00:08:57

  ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

 5. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 26/05/2010 00:35:36

  Ετσι θα τον αφήνανε ...
  Παλιά τους τέχνη ..κόσκινο.

  Να΄ναι καλά όπου και νάναι ο Τσαλικίδης.

 6. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 26/05/2010 01:07:02

  Των οικιών ημών εμπιμπραμένων, υμείς άδετε...
  Και άδετε πολυ φάλτσα κύριοι ...όσοι απο εσάς θέτετε θέμα παρακολούθησης
  η περενόχλησης(τι είδους; ποιάς μορφής;) του συγκεκριμένου τηλεφώνου..
  Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν θα έβλαπτε...

 7. anonymous avatar
  anonymous 26/05/2010 01:13:29

  ναι, ναι, ηρωοποιηθηκε τωρα...

 8. Orestios avatar
  Orestios 26/05/2010 02:03:29

  Το πιο πιθανό.

 9. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 26/05/2010 10:44:30

  "Υδραυλικοί" Θα ήταν...
  Τώρα, ποιανού "Προέδρου" άνθρωποι είναι, αυτό παίζεται: Ο αφέντης Τσουτσουλομύτης δύσκολο είναι να παίζει στο φίλμ; Αμ ο Μπόμπ ο Μάστορας; Ο "8ος αδελφός", τι σας λέει;
  Ο Γρυλλάκης τι εμηνεία δίνει;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Sic transit gloria mundi 26/05/2010 11:05:14

   Μπούρδες, φραγή εισερχομένων εξερχομένων και κανείς στο σπίτι δεν είχε αντιληφθεί ότι δεν χτυπούσε το τηλέφωνο ή ότι δεν μπορούσαν να τηλεφωνήσουν? Γιατί να έχει φραγή? Τι εξυπηρετούσε στην υποκλοπή η φραγή?

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ αλλενάκι 26/05/2010 13:15:43

    Αλλαγή δρομολόγησης και στάχτη στα μάτια.

 10. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 26/05/2010 11:02:13

  Ποιανού “Προέδρου” κινδυνεύει πιό πολύ η καρέκλα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.