#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/07/2008 13:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η συγκάλυψη άρχισε

Η συγκάλυψη του μεγίστου σκανδάλου της Ζήμενς άρχισε: Γράφει η σημερινή «Καθημερινή»: «Η πορεία του μαύρου χρήματος της Siemens προς τα μεγάλα ελληνικά πολιτικά κόμματα, συνολικού ύψους 12.827.000 ευρώ κατά την περίοδο 1998 - 2005 αποτυπώνεται σε σχεδιάγραμμα της αμερικανικής δικηγορικής εταιρείας Debevoise & Plimpton LLP, που φέρνει στη δημοσιότητα η «Κ». Η χρηματοδότηση των κομμάτων υπήρξε σταθερή και αδιάλειπτη στο πλαίσιο των πολιτικών πληρωμών του 2% επί του ετήσιου τζίρου της ελληνικής θυγατρικής εταιρείας. Για τα έτη 2001 - 2003 δεν υπάρχουν αποδείξεις πληρωμών, ενώ οι λογαριασμοί, στους οποίος κατέληξαν τα χρήματα, συνδέονται με φορείς και όχι με πρόσωπα. Ακριβή εικόνα για τους τελικούς αποδέκτες έχουν μόνο τα πρώην διευθυντικά στελέχη της ελληνικής Siemens κ. Μιχ. Χριστοφοράκος, Πρ. Μαυρίδης και Ηλ. Γεωργίου».

Τα ΝΕΑ:
 Όλα δείχνουν Χριστοφοράκο.. θα κληθεί να εξηγήσει γιατί έπρεπε τα εμβάσματα να περάσουν από υπεράκτιες εταιρείες και παρένθετα πρόσωπα, για να καταλήξουν έπειτα από μια κυκλική διαδρομή πίσω στα δικά του χέρια

Ελεύθερος Τύπος
: «Κλειδί για όλα ο Χριστοφοράκος. Ρυθμιστής της υπόθεσης των «μαύρων ταμείων» της Siemens αναδεικνύεται ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του γερμανικού κολοσσού, Μιχάλης Χριστοφοράκος, αφού τα εμπλεκόμενα πρόσωπα τον «δείχνουν» ως τον τελικό αποδέκτη των χρημάτων».  

Να λοιπόν που οδηγούνται οι έρευνες ύστερα από τόσες εβδομάδες χαμού. Οι «τέσσερις υπουργοί» που κατά την «Κ» «ακουμπούσε η ανάκριση» και τα «10 εκατ. μάρκα σε τράπεζα της Γενεύης το 1998 για υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ» χάθηκαν μέσα στις δικαστικές καλένδες, μαζί με τις χορηγίες σε «πολιτικά τζάκια» και όλα τα άλλα. Έμεινε μόνο το 1.000.000 του Θ. Τσουκάτου. Όλα τα άλλα εκατομμύρια δεν τα εισέπραξαν πρόσωπα. «Συνδέονται μόνο με φορείς», καθώς στην Ελλάδα όπου όλα γίνονται, τα νομικά πρόσωπα μπορούν, ανερυθρίαστα για όσους τα γράφουν αυτά, να ταξιδεύουν στην Γερμανία για να εισπράττουν μίζες και ενίοτε να βλέπουν ποδοσφαιρικά ματς, ή να επιλέγουν και κουζίνες. Και φυσικά την «ακριβή εικόνα για τους τελικούς αποδέκτες» την έχει μόνο η αγία και ομοούσιος τριάδα Χριστοφοράκου - Μαυρίδης - Γεωργίου. Ας κλείσουν λοιπόν το στόμα τους για να μην πάνε μέσα όπως η Τσέκου.

Κάποιοι νομίζουν λοιπόν ότι είμαστε όλοι κάφροι; Και ότι δεν έχουμε καταλάβει εδώ και καιρό ότι στρώνεται έτσι ο δρόμος για να ισχυριστούν κάποια στιγμή (και αφού απηυδήσει ο κοσμάκης από τις καταιγιστικές «αποκαλύψεις») ότι όλα τα εμπνεύστηκαν οι κατηγορούμενοι διευθυντάδες της Ζήμενς εδώ και στην Γερμανία. Τι μας λένε τώρα; Είναι φανερό ότι κρατούσαν και κάτι τις για τον κόπο τους, τις βίλες και τα κότερά τους. Οπότε πως μπορούμε να τους πιστέψουμε ότι λένε την αλήθεια για τα λεφτά που έδιναν στους πολιτικούς; Όλα κατασκευασμένα ήταν για να δικαιολογήσουν τα λεφτά που λείπουν από τα ταμεία. Οι κακομοίρηδες οι πολιτικοί μας κανένα κομπιούτερ έπαιρναν και καμιά κουζίνα. Άλλωστε, όπως γράφει σήμερα πάλι η «Κ» ότι «ο κ. Χριστοφοράκος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι οι πληρωμές σε κόμματα και πολιτικούς δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αν επιμείνει στην υπερασπιστική αυτή γραμμή θα του «χρεωθεί» δικαστικά μία απιστία και μάλιστα για λίγες πληρωμές -μετά το 2004- καθώς άλλες πράξεις ή δεν ήταν αξιόποινες ή έχουν παραγραφεί».

Μου άρεσε πολύ αυτό το «αν επιμείνει στην υπερασπιστική αυτή γραμμή». Να είναι άραγε υπόθεση, ή επιταγή; Τι λέγαμε στο «Διασπορά ειδήσεων προς …φρονηματισμό»; «Θα φορτωθούν όλα στον Μιχάλη Χριστοφοράκο, αφού προηγουμένως θα λάβει τις δέουσες εγγυήσεις ότι στο τέλος δεν θα υποστεί και πολλά. Θα πάνε και κάποιες δευτεράντζες μέσα να κοιτάνε έξω».Θα τα πούμε όμως και στη συνέχεια… 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/07/2008 13:41:19

  Για να το καταλάβω...εκταμιεύτηκαν 100 ευρώ και εξανεμίστηκαν;...Παραβιάζει τον πρώτο νόμο: Ό,τι μπαίνει, βγαίνει, μείον ό,τι αποθηκεύεται.

  Δεν πιστεύω ότι αποθήκευσε, ό,τι λείπει, ο Χριστοφοράκος.

  Αν τελικά «φταίει ο Χριστοφοράκος», μεγάλο παιδί είναι, δεν είμαι «συνήγορός» του, αλλά αν δεν φωνάξει, θα φωνάζω εγώ ότι συνεργάζεται στο κουκούλωμα.

  Πάντως, με λύπη μου λέω, ότι και εγώ τα ίδια σενάρια ακούω. Ξευτίλα. Λυπάμαι. Ελλάς.

 2. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 01/07/2008 13:43:23

  Η φωτογραφία, και πάλι, είναι όλα τα λεφτά! Μπράβο!

 3. Lara avatar
  Lara 01/07/2008 13:47:14

  Ευτυχως που σε λιγες μερες κυκλοφορει η ευρωπαικη ταυτοητα. Τυχη βουνο πανω στη δυστυχια μας.
  Θα μας ξεπλυνει απο την ντροπη της Ελληνικης,
  που θα ισοδυναμει με λιγδα τοιαυτων υποζυγιων.
  λαρα

 4. Nightwalker avatar
  Nightwalker 01/07/2008 14:14:55

  Τόσες εβδομάδες γίνετε έρευνα και μέχρι τώρα τι έχει γίνει?το ακόλουθο............έχει καλέσει ο εισαγγελέας 25 άτομα εκ των οποίων οι 24 είναι επιχειρηματιές και πρώην στελέχη της Ζήμενς και 1 μόνο πολιτικό-βουλευτή!!!

  Συγνὠμη ρε παιδία τι δίωξη να ασκήσει ένας εισαγγελέας δηλαδή..ότι μίζαρε ο ´ένας επιχειρηματίας τον άλλον και όλοι μεταξύ τους??????

  Ας φώναζε απο αυτούς και καμιά 10ρια πολιτικούς να υπάρχουν και διώξεις!!!!

  Εαν δεν βρεθεί pολιτικός όλα είναι πλημελήματα!!Τι δίωξη να ασκηθεί αλλιώς?? δημόσιο χρήμα δεν είναι, εμπλοκή πολιτικού δεν έχει αποδειχτεί εως τώρα............τι συζητάμε τώρα???

 5. Nick avatar
  Nick 01/07/2008 14:44:45

  Συγκάληψη; Βουρ στο wikileaks.org!

 6. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 01/07/2008 14:49:22

  "ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝ' ΕΔΩ, ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ"

  "Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στα γραφεία του Συνασπισμού στα Χανιά.

  Από την έκρηξη καταστράφηκαν ολοσχερώς τα γραφεία του κόμματος, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστη το σπίτι που βρίσκεται πάνω από τα γραφεία. Ο ίδιοκτήτης του ήταν τυχερός καθώς το πρωί επέστρεψε από την Αθήνα.

  Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος αναμένεται να επισκεφθεί την πόλη την Τετάρτη.

  «Είναι μια θρασύδειλη και ακραία επικίνδυνη ενέργεια από κυκλώματα και παραεξουσίες τις οποίες ανέχεται και ενισχύει η κυβέρνηση της ΝΔ και δεν έχουν καμία σχέση με τη φιλοξενία και την ευθύτητα του Χανιώτικου λαού, τον οποίο θα επισκεφθώ αύριο», σχολίασε ο κ. Αλαβάνος.

  «Δυστυχώς ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου πήρε αυτή τη θέση και ορισμένοι προσπάθησαν να την εφαρμόσουν και στην πράξη, τινάζοντας με δυναμίτιδα τα γραφεία του Συνασπισμού και δείχνοντας ότι είναι ανεπιθύμητος ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς στα Χανιά. Όμως, οι ρίζες μας είναι πάρα πολύ βαθιές και έχουμε, πιστεύω, τη στήριξη όλου του Χανιώτικου λαού, ανεξάρτητα από πολιτικές θέσεις», πρόσθεσε ο Αλ.Αλαβάνος.

  (01/07/08, 07:24, Newsroom ΔΟΛ)

 7. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 01/07/2008 14:59:53

  Χρησιμοποιείται ευρέως η έκφραση "η Siemens χρηματοδοτούσε τα κόμματα της Ελλάδος" ή κάπως έτσι;

  Και αυτό δέν το είπαν μόνο ο Χριστοφοράκος, ο Στρατηγός Τσουκάτος και μερικοί ακόμα υπόδικοι μακρυχέρηδες αλλά το πάνε απο στόμα σε στόμα και τα καθ'ημάς ΜΜΕ.

  Ποιός μπορεί λοιπόν να μου πεί άν,

  - η εκφραση αυτή περιγράφει κατάσταση ή όχι;
  - η κατάσταση δημιουργήθηκε και πώς;
  - η κατάσταση δέν δημιουργήθηκε και συνεπώς η αναφορά της θίγει κόμματα και υπολήψεις;
  - η κατάσταση αυτή αποτελεί συνηθισμένη πρακτική σε παγκόσμιο επίπεδο;
  - η κατάσταση αυτή δεν αποτελεί παρα ελληνική ιδιαιτερότητα, για την οποία δικηγόροι απο το Μόναχο ονοματίζουν και το ύψος της χρηματοδοτήσεως, βάζοντας την χώρα μας σε κάδρο απεικονίσεως απατεώνων παγκοσμίου επιπέδου;
  - η προσβολή αυτή δέν αγγίζει ούτε τους πολιτικούς μας ούτε τα κόμματα, ούτε την ελληνική δικαιοσύνη ούτε φυσικά και εμάς;

  Μήπως τελικά η κατάσταση αυτή αποτελεί μαγική εικόνα χωρίς εικόνα;

  Τί περιμένετε ρε σείς αρμόδιοι και υπεύθυνοι που κυβενάτε την χώρα; Να σας πούμε εμείς ποιοί άρπαξαν τα της Siemens και μερικών ακόμα εταιρειών, ή θα καταλάβετε ότι, εδώ και τώρα πρέπει να ζητήσετε συγγνώμην απο τον ελληνικό λαό παράλληλά με την έμπρακτή σας μετάνοια;

  Περιμένετε να συγχωρεθείτε απο τους Έλληνες, ή μήπως πιστεύτετε ότι, και αυτήν την φορά θα τους κοροϊδέψετε και θα γλιτώσετε την συντριβή σας κατα κράτος;

  ΠΕΛΙΑΣ

 8. ΡΙΖΟΣ avatar
  ΡΙΖΟΣ 01/07/2008 15:36:05

  ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΟΙ....

  Δυστυχώς τα παίρνουν όλοι, ...αλλά έτσι όπως λειτουργείκαι αφυπνίζεται η κοινή γνώμη ΜΟΝΟ Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΩΝ προκαλεί ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ. ΔΩΣΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ - ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΣΙΜΙΑ.
  Είμαστε μαζί σας, είμαστε πολλοί, δεν μπορούν να μας φυλακίσουν , δεν μπορούν να μας φιμώσουν, ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!!

 9. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 01/07/2008 15:40:54

  Αρχίσαν λέει διώξεις

  "..Με την άσκηση ποινικών διώξεων κατά παντός υπευθύνου, για τέσσερα κακουργήματα, ολοκληρώθηκε την Τρίτη η προανακριτική φάση της έρευνας για την υπόθεση Siemens στο σκέλος που αφορά τις συμβάσεις με τον ΟΤΕ και τη σύμβαση για το C4I.

  Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα (α) παθητική και ενεργητική δωροδοκία κατά μόνας και από κοινού άπαξ και κατ' εξακολούθηση στρεφόμενες κατά του Δημοσίου (C4I) και σε βάρος του ΟΤΕ, από τις οποίες το όφελος που επεδίωξαν και πέτυχαν οι δράστες και η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, (β) νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, (γ) ηθική αυτουργία στη νομιμοποίηση εσόδων και (δ) άμεση συνέργεια στη νομιμοποίηση εσόδων.

  Η ογκώδης δικογραφία θα διαβιβαστεί την Τετάρτη στον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, προκειμένου να οριστεί ειδικός ανακριτής που θα αναλάβει τη διενέργεια κύριας ανάκρισης και την προσωποποίηση των αδικημάτων. Σε ό,τι αφορά το σκέλος της υπόθεσης σχετικά με καταγγελίες για ύποπτες συμβάσεις της Siemens για τις περιπτώσεις του ΟΣΕ, των πυραύλων Patriot και των πυραυλικών συστημάτων Ερμής, θα σχηματιστούν χωριστές δικογραφίες και θα διαταχθεί περαιτέρω έρευνα. .."

  Αντε να δουμε ΤΙ θα συγκαλύψουν

 10. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 01/07/2008 15:42:48

  Αν και τα λαμόγια ΠΑΝΤΑ βρισκουν τρυπα να την κάνουν..

  "..Στον ανακριτή προσήλθε την Τρίτη ο φερόμενος ως κομιστής του DVD στην υπόθεση Ζαχόπουλου. Ο ίδιος κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης του ανακριτή κ. Οικονόμου με το αιτιολογικό ότι μεροπληπτεί εις βάρος του.

  Κατά συνέπεια, η υπόθεσή του πήρε νέα παράταση, αφού η απολογία δεν έγινε.

  Τη Δευτέρα ο κ. Αναστασιάδης είχε ζητήσει και τελικά του εδόθη 24ωρη αναβολή, λόγω προβλημάτων υγείας. ..."

 11. Alkimos avatar
  Alkimos 01/07/2008 15:45:10

  Την τελευταία εβδομάδα πήραμε «πανηγυρικά» την Ευρωπαϊκή πρωτιά στην διαφθορά. Επειδή όμως «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι», θα πρέπει επιτέλους να το συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε όμηροι, στην χώρα μας, κάποιων επιτήδειων ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ!!! Οι άνθρωποι αυτοί είναι διάσπαρτοι σε όλους τους χώρους: στην πολιτική, στο δικαστικό σώμα, στην αστυνομία, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο σύστημα υγείας… και ο κατάλογος συνεχίζεται. Σίγουρα δεν είναι όλοι όσοι εργάζονται σε αυτούς τους χώρους διεφθαρμένοι, αλλά επειδή οι «κακοποιοί» αποτελούν κυκλώματα, τους «παίρνει όλους η μπάλα»… Ο μόνος τρόπος κάθαρσης είναι οι ΜΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ από αυτούς τους χώρους να ξεμπροστιάσουν τους ενόχους, αυτοκάθαρση δηλαδή. Όσο δεν το κάνουν αυτό – για λόγους σκοπιμότητας ή συμφέροντος – όσο και αν είναι οι ίδιοι «αθώοι», γίνονται αυτόματα συνένοχοι, μια και επιτρέπουν να διαιωνίζεται το κακό… Η σαπίλα αυτή, τελικά, δεν θα μας βγει σε καλό. Αυτό πιστεύω ότι όλοι το καταλαβαίνουμε. Το ερώτημα μόνο είναι, που θα μας οδηγήσει αυτός ο ξεπεσμός και πόση έκταση θα πάρει ακόμα η ζημιά!

 12. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 01/07/2008 15:49:10

  Αντί σχολίου από τον Ναυτίλο (Σταθης Σ) σήμερα:

  "...Η αυτοκάθαρση του συστήματος είναι αδύνατη διότι θα οδηγούσε στην αυτοκαθαίρεσή του, στην αυτοκαταστροφή του. Το σύστημα δεν είναι αυτοκαταστροφικό, είναι απλώς καταστροφικό. Δεν είναι ηλίθιο, καταναλώνει ηλίθιους.

  Ούτως εχόντων των πραγμάτων η κάθαρση (κι όχι άπαξ, διότι τότε κάθαρση δεν θα είναι, αλλά ο διαρκής αγώνας υπέρ των λαϊκών συμφερόντων -ο μόνος που καθαρίζει τη διαφθορά) μπορεί να είναι για το σύστημα μόνον εξωγενής. Εξωδικομματική. Κι εδώ, πάλι, οι ευθύνες της Αριστεράς επανέρχονται ιστορικές. Μόνον που δεν βλέπουμε φως, πόσω μάλλον έντονο φως. Αν δηλαδή ένα μεγάλο μέρος της Αριστεράς έκανε τώρα για τη Ζήμενς την ίδια «φασαρία» που έκανε ένα μικρό της μέρος για το πόνημα Ρεπούση, όλα στην Ελλάδα θα (μπορούσε να) ήταν αν όχι αλλοιώς, να έδειχναν τουλάχιστον ότι μπορούν να μπουν σε άλλον δρόμο...

  «Μεγάλη» στα ήσσονα και «μικρή» στα μείζονα, μια μικρομέγαλη Αριστερά, δεν είναι ακόμα στο ύψος των απαιτήσεων του λαού..."

 13. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 01/07/2008 16:04:22

  @ Γιωργος X: Η αριστερά αδυνατεί να προκαλέσει κάθαρση. Είναι καλή (και μάλιστα μόνο το ΚΚΕ κι όχι ο ΣΥΡΙΖΑ που ούτε να συλλάβει δεν είναι ικανός) για σύλληψη ανάλυση προβλήματος αλλά κακή για τη λύση του προβλήματος.

 14. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 01/07/2008 16:10:04

  Γιατί Εξάκτινε να μην μπορει να δωσει λύση;;

  Γιατι πρέπει να εχει μια ζωη το ρόλο των..παππουδων στον εξωστη του Muppet Show, να κραζει αλλά να μην προτείνει;;

  Ας δωσει μια λύση..

  Ο κόσμος βαρέθηκε, θέλει να ακουσει λύσεις!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.