#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/12/2009 00:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η στρατιωτική επέμβαση στο Αφγανιστάν αύξησε την παραγωγή και διακίνηση ηρωίνης (!!!)Σύμφωνα με το Sky News, οι ρωσικές αρχές θεωρούν, πως οι στρατιωτικές δυνάμεις της Δύσης που βρίσκονται στο Αφγανιστάν, είναι υπεύθυνες για το ότι η Ρωσία έχει καταντήσει η μεγαλύτερη αγορά ηρωίνης σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Viktor Ivanov, επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας καταπολέμησης των ναρκωτικών, αναφέρει πως τα βρετανικά στρατεύματα στην επαρχία Helmand, δεν πράττουν το παραμικρό, προκειμένου να σταματήσουν τη παραγωγή του θανατηφόρου ναρκωτικού. «Το 60% όλων των οπιούχων του πλανήτη, παράγονται στη περιοχή την οποία ελέγχουν οι βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις», λέει. «Υπήρχαν μόλις 25 στρέμματα οπίου το 2004. Σήμερα τα στρέμματα είναι 90.000. Αυτό δείχνει το πόσο αποδοτικοί είναι οι Βρετανοί…». Τεράστιες εκτάσεις στα σύνορα μεταξύ Ρωσίας και Καζακστάν, χρησιμοποιούνται για τη λαθραία εισαγωγή ηρωίνης από το Αφγανιστάν στη Ρωσία.  Κάποιες ποσότητες κατάσχονται από τις αρχές, οι περισσότερες  όμως όχι. Οι ποσότητες που ανακαλύπτονται και κατάσχονται είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόλις το 5% περίπου της συνολικής ηρωίνης που εισέρχεται στη Ρωσία, ανακαλύπτεται. Αυτό αποτελεί ένα πολύ μικρό μέρος της συνολικής ποσότητας που προέρχεται  από το Αφγανιστάν, και που υπολογίζεται στους 60 περίπου τόνους κάθε χρόνο.

Η Αγία Πετρούπολη είναι μια από τις πόλεις που έχει πληγεί περισσότερο. Πέρα από τα αρχιτεκτονικά θαύματα και τα λοιπά ιστορικά αξιοθέατα, η πόλη έχει και μια πολύ σκοτεινή πλευρά. Η ηρωίνη είναι παντού, και η κρατική πρόνοια απουσιάζει. Η υποκατάσταση με μεθαδόνη απαγορεύεται αυστηρά, και δεν υπάρχουν προγράμματα χορήγησης συριγγών μιας χρήσης. Έτσι λοιπόν, πέρα από την εξάρτηση, το πρόβλημα της εξάπλωσης του AIDS είναι και αυτό  μεγάλο. Οι νεότερες γενιές των Ρώσων έχουν πέσει θύμα της ηρωίνης σε πολύ μεγάλο βαθμό. Σήμερα η Ρωσία έχει περίπου 2.5 εκατομμύρια εξαρτημένους  χρήστες ηρωίνης. Οι περισσότεροι είναι ηλικίας κάτω των 30 χρόνων. Για ένα έθνος που ήδη βρίσκεται σε μεγάλη δημογραφική κρίση, το ενδεχόμενο μια ολόκληρης χαμένης γενιάς είναι κάτι το πραγματικά τρομακτικό.

 Sky News

ΣΧΟΛΙΑ

 1. thouthou avatar
  thouthou 20/12/2009 01:17:12

  Συγγνώμη, αλλά τα παίρνω...
  Περιμένατε το Skynews να σας πει κάτι που ξέραμε εδώ και χρόνια;;;; Blue Sky, High και Τηλεάστυ δεν παρακολουθεί κανείς σε αυτή την ρημαδοχώρα;
  Πρέπει η "αγία πετρούπολη" να τσιάξει, ενώ την δικιά μας την Πετρούπολη την έχουμε χεσμένη;;;
  Αυτή είναι είδηση εδώ και χρόνια, ξέρουμε πλέον όλα τα στρέμματα, όλη την πορεία της μαφίας, όλα τα δεδομένα περί CIA, MIT, κλπ, Βοσνίες, Κοσσυφοπέδια, Αλβανίες, και τώρα βγαίνουν όλα;
  Ήμαρτον πια...

  • Factorx avatar
   Factorx @ thouthou 20/12/2009 02:16:20

   Τι ακριβως γράφεις στο σχόλιο σου δεν κατάλαβα;

   • Jasmine avatar
    Jasmine @ Factorx 20/12/2009 03:13:50

    Προφανώς, υπαινίσσεται ότι οι ρωσικές αρχές κατήγγειλαν στο Sky News


    τις ίδιες καταγγελίες/κατηγορίες που ο thouthou διατείνεται πως τα αναφερθέντα από τον ίδιο, τηλεοπτικά κανάλια διασπείρουν εδώ και χρόνια.

    Η δε ταύτιση/σύμπτωση αυτή, τον προβληματίζει για το εάν τα κανάλια αυτά είναι το άτυπο κέντρο τύπου της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

    (Προσωπικά, διαφωνώ κάθετα με την εκτίμηση του thouthou!)

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Jasmine 20/12/2009 09:51:48

     Το άρθρο είναι από το ηλεκτρ. σάϊτ: sky news της Αγγλίας, όχι από το ελληνικό σκάϊ.

    • Jasmin avatar
     Jasmin @ Jasmine 20/12/2009 12:18:22

     Ευχαριστώ που πέρασε το σχόλιο (δεν ήξερα πόσο καυστικό θα φανεί και επέλεξα τη διαδικασία του μετριασμού)

     Αγαπητέ Strange Attractor, δεν νομίζω ότι έγινα κατανοητή. Άλλο είπα, βέβαια έτσι όπως μιλάω, μάλλον την Πυθία θυμίζω :)

     Η Ρωσία έχει τεράστιο πρόβλημα με τα ναρκωτικά. Τα 2 με 2,5 εκατ. που δίνουν ως επίσημο νούμερο αντιστοιχεί στο 2% του πληθυσμού.
     Ανεξάρτητες έρευνες δε, υπολογίζουν το νούμερο των εθισμένων σε 3-5 εκατ.
     Η κρίση στον τομέα της υγείας στη Ρωσία έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό (όχι μόνο τα ναρκωτικά, αλλά κακή διατροφή, άγχος κ.ο.κ.) που από τους νέους που καλούνται να υπηρετήσουν τη θητεία τους στο στρατό μόνο το 1/3 κρίνονται υγιείς και ικανοί!
     Η Ρωσία καταναλώνει το τριπλάσιο από όση ηρωίνη διακινείται στις ΗΠΑ και στον Καναδά μαζί. Ποσότητα που αντιστοιχεί στο 21% του πλανήτη.

     Δυστυχώς, η Ρωσία φέρεται πάλι ως σοβιετικό απολίθωμα. Και αρνείται την βοήθεια των Δυτικών που της προσφέρουν τις επιστημονικές γνώσεις τους, ακόμα και για τις σύγχρονες μεθόδους απεξάρτησης. Η Ρωσία εμμένει σε βίαιη καταστολή, φυλακίσεις σε πλήρη απομόνωση, ηλεκτροσόκ, laser...

     Επίσης, συνεχίζει την παλιά γνώριμη κασέτα περί "ενοχής της Δύσης". Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δημοσίευση του Sky News, στο οποίο τονίζεται ότι όλα αυτά αποτελούν καταγγελίες της ίδιας της Ρωσίας.
     Δηλαδή, δεν είναι γεγονός ότι η Δύση φταίει για το ρωσικό χάλι. Απλά, είναι ισχυρισμός της Ρωσίας.

     Οι ίδιες καταγγελίες, παραδόξως, ακούγονται εδώ και χρόνια από τα δικά μας προαναφερόμενα από τον thouthou, μικρά κανάλια. Κάτι που ίσως "δείχνει" πως υπάρχουν στην Ελλάδα, φωνές που ταυτο-ποιούνται με τη ρωσική προπαγάνδα... Εκλεκτικές συγγένειες!

     Κλείνοντας, να επισημάνω ότι είναι αξιοσημείωτη και η άλλη ταύτιση: Ο Ριζοσπάστης ισχυρίζεται ότι η βελτίωση της ζωής του λαού δεν γίνεται με την αντιμετώπιση της διαφθοράς.
     Τα ίδια ακριβώς που συμβαίνουν στη Ρωσία. Για την ανικανότητά της για την καταστολή του φαινομένου, εκτός των άλλων, ευθύνεται η διαφθορά της αντίστοιχης αστυνομίας.

     Να σας θυμήσω ότι τον Νοέμβριο είχε προκληθεί παγκόσμιος σάλος με την υπόθεση ενός ρώσου ένστολου του Alexei Dymovsky που υπηρετούσε στην δίωξη ναρκωτικών και ανέβασε στο YouTube ένα βίντεο έκκληση στον Πούτιν για τη διαφθορά στην αστυνομία. Το είδαν περίπου 700.000 μέσα σε ελάχιστες μέρες και "φυσικά" απεπέμφθη από το σώμα για "πειθαρχικούς λόγους" και "συκοφάντηση των συναδέλφων του".

     Αυτή είναι η σημερινή Ρωσία. Και αυτή είναι και η σημερινή Ελλάδα που ειδήσεις σαν και αυτές θάβονται...

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Jasmine 30/12/2009 11:56:44

     Μήπως εκτός από βαλτή είσαι και βραδύνους;

    • yangoolas avatar
     yangoolas @ Jasmine 30/12/2009 12:08:44

     το ερώτημα είναι αν είναι Γιασεμούλα και είναι "Μήτσος"

    • Jasmin avatar
     Jasmin @ Jasmine 30/12/2009 12:33:36

     Σέβομαι αυτόν το χώρο που δίνει καθημερινά μάχες για όλους μας. Και δεν σας απαντώ.
     Σας προτείνω να πράξετε το ίδιο.
     Και αφού τα σχόλιά μου δεν είναι του επιπέδου σας, απλά αγνοήστε τα.

     Υ.Γ. Yangoola, Jasmin είμαι. Αν με θεωρείς Μήτσο τί να πω; Ή κατάλαβες ότι είμαι πιο ψηλή από σένα,
     ή ισχύει αυτό που έλεγε η γιαγιά μου για τον πεινασμένο...

    • yangoolas avatar
     yangoolas @ Jasmine 30/12/2009 12:36:43

     Για Μήτσο σε κόβω, με τριχωτά πόδια και μουστάκι. Ασε τα σάπια και τα κουνιστερά. Φίλο Ιρανών πριγκηπισών και άλλων ευτραπέλων.

    • greekpoliticalreview avatar
     greekpoliticalreview @ Jasmine 30/12/2009 12:41:22

     Ποιος σας έχει δώσει το δικαίωμα να προσβάλετε έτσι εύκολα τους συνομιλιτές σας ?

    • Jasmin avatar
     Jasmin @ Jasmine 30/12/2009 12:45:31

     Και φτάσαμε και στο σημείο της κατάργησης της λογικής... Να επιμένεις εσύ, ότι είμαι κάτι που δεν είμαι... Ότι τώρα έξω λάμπει το φεγγάρι.
     Τι να πω;
     Συγχαρητήρια ή/και περαστικά!

    • Jasmin avatar
     Jasmin @ Jasmine 30/12/2009 13:17:55

     Ευχαριστώ Greek Political Review.
     Είναι ανεκτίμητο αυτό που κάνεις.

     Γιατί βασική τακτική της προπαγάνδας είναι η απαξίωση και η απομόνωση του επιλεγμένου θύματος από την υπόλοιπη ομάδα.
     Και αφού το στοχοποιήσει και το αποξενώσει,
     το εξοντώνει παραδειγματικά,
     χωρίς να υπάρχει καμιά αντίδραση από τους υπόλοιπους.

    • remali avatar
     remali @ Jasmine 30/12/2009 13:21:03

     Poor Jasmin

     βασικη τακτικη της προπαγανδας
     ειναι οι θυτες να το παιζουν θυματα

    • Jasmin avatar
     Jasmin @ Jasmine 30/12/2009 14:02:42

     Το ίδιο ακριβώς λέμε.
     Στη συγκεκριμένη ανάρτηση η Ρωσία κατηγορεί τη Δύση γενικώς, για το χάλι της.
     Και εγώ είπα ότι η Ρωσία δε δικαιούται να το παίζει θύμα.

    • remali avatar
     remali @ Jasmine 30/12/2009 14:21:04

     Jasmin εσυ το παιζεις θυμα και το κρατος που υπηρετεις
     οχι η Ρωσια

    • greekpoliticalreview avatar
     greekpoliticalreview @ Jasmine 30/12/2009 14:36:55

     Η ουσία Jasmin είναι πως δεν έχω καταλάβει που διαφωνούν αυτοί που προσβάλλουν.

     Και είναι τόσο μα τόσο εκωφαντική η απουσία επιχειρημάτων που η προσβολή δεν φαίνεται να στηρίζεται πουθενά αλλού παρά στην αιώνια ημιμαθή και "και καλά" υποψιασμένη νοοτροπία του Νεοέλληνα.

     Επαναλαμβάνω δεν ΦΑΙΝΕΤΑΙ να στηρίζεται , για να μην παρεξηγηθώ κιόλας.

    • Jasmin avatar
     Jasmin @ Jasmine 30/12/2009 14:43:14

     "Σύμφωνα με το Sky News, οι ρωσικές αρχές θεωρούν, πως οι στρατιωτικές δυνάμεις της Δύσης που βρίσκονται στο Αφγανιστάν, είναι υπεύθυνες για το ότι η Ρωσία έχει καταντήσει η μεγαλύτερη αγορά ηρωίνης σε παγκόσμιο επίπεδο"

     Κλαψ! κλαψ! οι παλιο-δυτικοί με έριξαν στα ναρκωτικά...

 2. Shalai avatar
  Shalai 20/12/2009 01:52:25

  Και η Ασία υποφέρει από την εισαγωγή ηρωίνης από το Αφγανιστάν αλλά και η Ευρώπη με την Ελλάδα να αποτελεί μεγάλο "δίαυλο".

  Είναι να αναρωτιέται κανείς τι πραγματικά γίνεται εκεί κάτω.
  Από τη μία... αντιλαμβανόμαστε ότι η κατάσταση είναι χαοτική από την φύση της. Μιλάμε για μία χώρα που βρίσκεται στον 12ο αιώνα από όποιο επίπεδο και αν την δεις, και αν συνυπολογίσει κανείς και την πολύ δύσκολη γεωγραφική της δομή, η εικόνα είναι πραγματικά δραματική.

  Από την άλλη... Δεδομένα όπως το ότι η ιντέλιτζενς του ΝΑΤΟ ακόμα δεν έχει βρει φόρμα συνεργασίας με την Υπηρεσία Πληροφοριών του Πακιστάν ή το ότι 27 Οργανισμοί να είναι στο Αφγανιστάν και ο ένας να μην συνεννοείται με τον άλλον και όλοι μαζί να μην μιλάνε στο ΝΑΤΟ, γιατί φοβούνται πως η στρατιωτική του ταυτότητα (του ηγεμόνα-κατακτητή) έχει αρνητικό αντίκτυπο στο πολιτικό σκέλος της "ανοικοδόμησης"... με αποτέλεσμα η Συμμαχία ΤΩΡΑ να ψάχνει να βρει πώς θα επικοινωνεί καλύτερα και αποτελεσματικότερα όχι μόνο με ΟΗΕ και Ευρώπη αλλά και με τους ΜΚΟ... συν αυτή η εικόνα με τα ναρκωτικά... σε κάνουν να αμφιβάλλεις για πολλά...

 3. Orestios avatar
  Orestios 20/12/2009 01:57:38

  Μα η επέμβαση στο Αφγανιστάν έγινε για την εξάπλωση της δημοκρατίας.
  Κάτι πολέμους του οπίου τον 19ο αιώνα δεν τους έχετε ακούσει? Πως χτίστηκαν οι αυτοκρατορίες? Με πορδές?

  • Shalai avatar
   Shalai @ Orestios 20/12/2009 02:54:34

   Πάντως, προσωπικά, αν έπρεπε να διαλέξω... ανάμεσα στη δημοκρατία της Νέας Υόρκης και τη δημοκρατία της Καμπούλ, εγώ θα προτιμούσα την πρώτη.
   Γιατί στο Αφγανιστάν οι γυναίκες προτιμούν την αυτοκτονία... Δεν έχουν καν ούτε το δικαίωμα ούτε τα μέσα για διαζύγιο. Και προκειμένου να γλιτώσουν από τους άντρες τους και την κόλαση αυτοπυρπολούνται! Και όσες ζουν υποφέρουν από τη μιά από τα βαριά τους εγκαύματα και από την άλλη απ' το γεγονός ότι δεν τα κατάφεραν τελικά να πεθάνουν...

   http://www.youtube.com/watch?v=x4WkEc21MWg
   http://blogs.aljazeera.net/asia/2009/11/28/domestic-despair-afghanistan

 4. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 20/12/2009 03:30:35

  Έτσι τυχαία,

  πέρασε από το μυαλό κανενός ότι τα ναρκοδολλάρια κράτησαν την παγκόσμια οικονομία όρθια; έχει άρθρο και το ΑΝΤΙ ,με δηλώσεις του αρμόδιου του ΟΗΕ.

  Ή μήπως .... χαλάει τα αφεντικά του κόσμου ότι "ναρκώνεται" η Ρωσία;

  Εσείς τι λέτε, πιέζει η Ρωσία για πλάκα εναντίον του κλίματος; έχει και άλλους λόγους πέρα από το οικονομικό συμφέρον...

 5. JOHN avatar
  JOHN 20/12/2009 18:50:40

  Συμφωνω Giorgos,σωστα το εθεσες.Πως να μην αυξηθει?Στη προσφατη κριση των τραπεζων ας ειναι καλα τα πακετα απο τη κοκα που προλαβαν τα χειροτερα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.