Η στρατηγική ήττα του δελφινάριου της ΝΔ
08/06/2015 20:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η στρατηγική ήττα του δελφινάριου της ΝΔ

Στη ΝΔ κάποιοι διαχρονικά βιάζονται. Είδαν το τυράκι στην παγίδα και πιάστηκαν. Δεν εξηγείται αλλιώς η σπουδή διαφόρων παραγόντων της κεντροδεξιάς που φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάσταση και απαξίωση της παράταξης, να μιλούν για τη διαδοχή του Αντώνη Σαμαρά όλο το προηγούμενο διάστημα.

Θέλησαν πολλοί από αυτούς και οι συνοδοιπόροι τους να τελειώσουν τον Σαμαρά πριν ακόμα ξεκαθαρίσει που οδηγούν τη χώρα οι μαθητευόμενοι μάγοι του ΣΥΡΙΖΑ και οι… μπουρλοτιέρηδες του Καμμένου. Πολλοί παίξανε (σ.σ. να πιστέψουμε άθελά τους, αν και στην πολιτική δεν υπάρχει άγνοια παρά μόνο σκοπιμότητα) το παιχνίδι του Μεγάρου Μαξίμου που ήθελε τη ΝΔ διασπασμένη.

Για μεγάλη τύχη της παράταξης, το δελφινάριο της ΝΔ δεν συντονίστηκε επαρκώς από την αρχή και δεν βρήκε κοινό βηματισμό, με αποτέλεσμα να βαλτώνει συνεχώς κάθε σχέδιο, ενώ δεν υπήρχε και προθυμία από βουλευτές να τους ακολουθήσουν.

Ο Αντ. Σαμαράς πορεύτηκε επί πέντε μήνες μέσα σε ένα μίζερο εσωκομματικό τοπίο με πρωταρχική ευθύνη των πρωταγωνιστών του δελφινάριου που δεν έκοψε εισιτήρια, αλλά απέτυχε παταγωδώς.

Να θυμηθούμε ποιοι είχαν σπεύσει να επιχειρηματολογήσουν, όπως αποδείχθηκε λανθασμένα και επικίνδυνα, ότι πρέπει η ΝΔ να ψηφίσει μια νέα συμφωνία Αθήνας και πιστωτών;

Τα όσα έχουν ακολουθήσει δικαιώνουν πλήρως την σημερινή ηγεσία της που τήρησε συνετή στάση και δεν έπεσε στην παγίδα που είχε στήσει το Μαξίμου με την αγαστή συνδρομή, έστω και άθελά τους (;) ορισμένων στελεχών, επονομαζόμενων και δελφίνων.

Φανταστείτε να είχε πει ο Σαμαράς πως θα ψηφίσει ναι σε κάθε συμφωνία Αθήνας και πιστωτών, τι… πολιτικό ξύλο θα έτρωγε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή; Όμως ο ίδιος κέρδισε και τις εντυπώσεις στη Βουλή και αναγκάστηκαν πολλοί να τον χειροκροτήσουν.

Και βεβαίως εσχάτως τα μέλη του δελφινάριου σίγησαν και λούφαξαν. Μέχρι να συμβεί κάτι άλλο. Ο κόσμος της παράταξης όμως καταλαβαίνει και είδε πολλά τους τελευταίους μήνες.

Μ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. roadrunner avatar
  roadrunner 08/06/2015 22:48:19

  "Φανταστείτε να είχε πει ο Σαμαράς πως θα ψηφίσει ναι σε κάθε συμφωνία Αθήνας και πιστωτών, τι… πολιτικό ξύλο θα έτρωγε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή;" Πολύ συνετά έπραξε ο Σαμαράς που δεν έδιδε λευκή επιταγή, όλο τους μήνες, παρόλο που δεχόταν αδιάκοπα εσωκομματικά και εξωτερικά πυρά για να υποχωρήσει. Ακόμη και η πιο συγκρατημένης μορφής συγκατάβαση προς το Σύριζα, θα ερμηνευόταν κατά το δοκούν από το Μαξίμου, ως πλήρης συναίνεση της ΝΔ στις κυβερνητικές προτάσεις. Ύστερα θα έπαιρναν τη 48ωρη προθεσμία από τους εταίρους, θα τροποποιούσαν τις 47σελίδες της κυβερνητικής πρότασης που παρουσίασαν στη Βουλή την Παρασκευή, κατά τρόπο ώστε να γίνουν αποδεκτές από τους Τροϊκανούς και επιστρέφοντας, θα απαιτούσαν από τον Σαμαρά και τη ΝΔ να υπερψηφίσει (όπως δεσμεύτηκε), την ίδια ώρα που η κυβερνώσα αριστερά θα έκανε απεργίες, πορείες και διαδηλώσεις .....εναντίον της .... κακής αξιωματικής αντιπολίτευσης .... που συνεχίζει να ψηφίζει τα μνημόνια .... Αν δεν ψήφιζε, θα ήταν ο Σαμαράς υπεύθυνος για τη συντριβή της χώρας, Αν ψήφιζε θα συνέτριβε την ΝΔ (προς ανακούφιση του δελφινάριου)... Πήγαν να παίξουν αυτό το παιχνίδι οι Συριζαίοι, αλλά σύντομα τους κόπηκε ο βήχας ...

 2. Silvestro avatar
  Silvestro 09/06/2015 07:43:11

  Για να πείς προκαταβολικά οτι θα ψηφίσεις θετικά την εφαρμογή μιας συμφωνίας που δεν γνωρίζεις ακόμα, πρέπει να είσαι τουλάχιστον τόσο γελοίος, όσο ο Ποτάμης! Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

 3. Να΄χαμε να λέγαμε avatar
  Να΄χαμε να λέγαμε 09/06/2015 14:00:09

  Συμφωνία ακούμε και συμφωνία δεν βλέπουμε. Σε φαντάσματα, ποτέ δεν μιλάς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.