25/03/2013 17:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο κυπριακό και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ο  Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  κ. Σίμος Κεδίκογλου, μετά την απόφαση του Eurogroup,  έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συμφωνία που επιτεύχθηκε για την Κύπρο, τα ξημερώματα, είναι επώδυνη, αλλά σταματάει την πορεία προς το χάος που θα έφερνε η άτακτη χρεοκοπία και η έξοδος από την Ευρωζώνη...

Όμως, το πιο σημαντικό τώρα είναι: Πώς θα βοηθήσουμε την Κύπρο να σταθεί ξανά στα πόδια της. Δεν είναι ώρα για διχαστικά συνθήματα. Ούτε για ανεύθυνες κραυγές...

Τώρα κοιτάζουμε μπροστά. Η Κύπρος έκανε το «θαύμα» πολλές φορές. Θα το κάνει ξανά!

Έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τη μοναδική θέση της και τους
πλουτοπαραγωγικούς πόρους της, ώστε να επιστρέψει σύντομα στην ευημερία και την ανάπτυξη.

Ο Ελληνισμός ολόκληρος τη στηρίζει. Και δεν θα αφήσει κανέναν να
εκμεταλλευτεί την πρόσκαιρη αδυναμία της».

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας, το κόμμα και oι συνιστώσες του  (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΞ.ΕΛ.), επιδίδονται σε δηλώσεις που εκτός από επικίνδυνες είναι γραμμένες από άσχετους με τα οικονομικά.

Ο κ. Τσίπρας  ψευδώς αναφέρει ότι  «ζητήθηκε από την Ελλάδα να συνδράμει στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα με το ποσό των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ από τα χρήματα που προορίζονται για την τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση και το αρνήθηκε μέσω του κ. Προβόπουλου».

Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα, προκειμένου να δείξει έμπρακτα τη συμπαράστασή της, δέχτηκε να συμμετάσχει κατά 50% στην ανακεφαλαιοποίηση των δραστηριοτήτων των υποκαταστημάτων των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα, από την ανακεφαλαιοποίηση των δικών της τραπεζών. Μετά, μάλιστα από τις επαφές του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά – και του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη, προκειμένου να εξαντληθεί και η τελευταία δυνατότητα βοήθειας προς την Κύπρο, η Ελλάδα αποδέχτηκε το Κυπριακό αίτημα ακόμα μεγαλύτερης συμμετοχής της,  αυξάνοντας την υποστήριξή της σε 2/3 (αντί 50%) του συνολικού κόστους για τις δύο χώρες. Το ποσό αντιστοιχεί σε περίπου 1 δις Ευρώ και φέρνει στα ακρότατα όρια το συνολικό ποσό που είχε δεσμευτεί για την ανακεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος.

Είναι, άλλωστε, αυτός ο λόγος που ο Πρόεδρος της Κύπρου ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση και τον Ελληνικό λαό, τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή «απαντά με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στις διάφορες φήμες και πληροφορίες που καλλιεργούνταν τις τελευταίες ημέρες, περί δήθεν ουδετερότητας ή και αδιαφορίας της Ελληνικής Κυβέρνησης έναντι της Κύπρου. Σε όλο αυτό το διάστημα η συμπαράσταση της Ελλάδας ήταν δεδομένη και γι’ αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις ευχαριστίες του» .

Ως και προς την ανοησία ολκής ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να δώσει ρευστότητα από το Ελληνικό ELA στις Κυπριακές τράπεζες», προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει καν πώς λειτουργούν οι μηχανισμοί. Αν γνώριζε, θα ήξερε ότι:

Πρώτον, αυτό δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς, γιατί και η Λαϊκή Τράπεζα και η Τράπεζα Κύπρου αποτελούν καταστήματα και όχι θυγατρικές τραπεζών στην Ελλάδα. Αντίθετα, στην επενδυτική τράπεζα (που είναι θυγατρική της Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα) έχει ήδη δοθεί όλο το αναγκαίο ELA από τις Ελληνικές αρχές.

Και δεύτερον, το μέγιστο που δικαιούνταν να πάρουν τα Κυπριακά Καταστήματα στην Ελλάδα από τον ELA, το έχουν ήδη πάρει - απευθείας-από την Κύπρο.

Πράγματι, λοιπόν, Ελλάδα και Κύπρος έχουν καταλάβει καλά, ποιός αγωνίζεται υπέρ της μαρτυρικής Κύπρου και ποιος μιλάει για την Κύπρο, έχοντας στραμμένη την προσοχή του μόνο στο κόμμα του. Και γνωρίζουν που θα οδηγείτο ο Ελληνισμός, αν εφαρμόζονταν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και για μια ώρα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η συνιστώσα του, ο Πάνος Καμμένος, σήμερα εξέδωσαν νέες ανακοινώσεις για τις αποφάσεις του Eurogroup που – μεταξύ άλλων-  αναφέρουν ότι: «η Ελλάδα, όχι μόνο δεν σκέφτηκε ποτέ να βοηθήσει τη Κύπρο, αλλά μεθόδευσε την παραδειγματική της τιμωρία, προκειμένου να αποδείξει στον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της υποταγής, που η ίδια έχει επιλέξει…  Μέρα που είναι σήμερα, ίσως πρέπει να αναλογιστούμε ότι ραγιάδες δεν είναι μόνο όσοι ανέχονται τις αλυσίδες, αλλά και όσοι έχουν αλυσοδέσει τη σκέψη τους στα όρια που βάζουν οι αφέντες…», επαναφέροντας παράλληλα τις αστειότητες περί ELA από την Ελλάδα.

Η Ν.Δ., απαντώντας σε αυτές τις αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει απεγνωσμένα ευκαιρίες να “δικαιώσει” την αδιέξοδη, τυχοδιωκτική πολιτική του! Δεν τον ενδιαφέρει η Κύπρος, δεν τον ενδιαφέρουν οι τράπεζες της Κύπρου, δεν τον ενδιαφέρουν οι καταθέσεις και το βιός των Κυπρίων. Τον ενδιαφέρουν μόνο στενά κομματικά οφέλη.

Στην Κύπρο, όμως, όλη αυτή η δημαγωγία του χρεοκόπησε. Άμεσα, απόλυτα και ολοφάνερα πλέον...

Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρει η “εθνικά υπερήφανη στάση” σε οποιοδήποτε θέμα. Άλλωστε, σε κανένα θέμα δεν έχει εθνικά υπερήφανη στάση. Σε όλα τα ανοιχτά εθνικά θέματα ζητάει πλήρη υποχώρηση της Ελλάδας. Σε πολλά, δικαιώνει τα χειρότερα επιχειρήματα των εχθρών της Ελλάδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τον Ελληνισμό στην πλήρη απομόνωση. Και καταγγέλλει όσους του αντιστέκονται.

Ας καταγγέλλει όσο θέλει. Τώρα πια τον κατάλαβαν όλοι. Και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Αλλά ούτε αυτό το έχει καταλάβει ακόμα…

Αν το καταλάβαινε, θα έπρεπε να ντρέπεται.

Αλλά πέρα που δεν καταλαβαίνει, δεν έχει ούτε τσίπα, ούτε ντροπή».

Ας μας πουν, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας και ο Καμμένος, που αποτελούν πλέον ένα κωμικοτραγικό πολιτικό δίδυμο:

Αυτοί, χθες βράδυ, στη θέση του κ. Αναστασιάδη, θα έλεγαν ΟΧΙ; Θα οδηγούσαν την Κύπρο στην άτακτη χρεοκοπία και στην έξοδο από την Ευρωζώνη;

Και ας μας πουν και κάτι ακόμα: Τι θα έκαναν οι ίδιοι αν βρίσκονταν στη θέση του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα; Θα μπλόκαραν την απόφαση που ψήφισε η ίδια η Κύπρος, οδηγώντας τη μαρτυρική Mεγαλόνησο στην καταστροφική χρεοκοπία;

Και στα δύο αυτά ερωτήματα οφείλουν να απαντήσουν!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 25/03/2013 18:03:22

  Αυτό τι λέει;
  "Μοντέλο και για άλλες χώρες η λύση της Κύπρου", λέει ο Ντάισελμπλουμ...
  h**p://news.in.gr/economy/article/?aid=1231240912
  Άν πάρω κατά γράμμα τα μισά απ' όσα λέει, ένα σωρό τραπεζικά ομόλογα θα γίνουν σε όχι μακρινό διάστημα "σκουπίδια"... Και στο τέλος θα κλείσουν τα 2/3 των τραπεζών της Ισπανίας και οι μισές της Γερμανίας.
  Που τον είχαν αυτόν μέχρι τώρα κρυμμένο, βοηθούσε την Μικρή Ολλανδέζα στο άρμεγμα;

 2. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 25/03/2013 18:14:22

  Τον Κεδίκογλου δεν τον έχω σε τεράστια εκτίμηση, αλλά το να απαντάς καθημερινά στις ανοησίες των τσιπροκαμμένων είναι βασανιστικό επάγγελμα που θα πρέπει να ενταχθεί στον κατάλογο των βαρέων και ανθυγιεινών!!

 3. πολίτης avatar
  πολίτης 25/03/2013 19:03:14

  Σκέψεις: Το λιοντάρι τον Στουρνάρα στείλαμε να υπερασπιστεί έστω λεκτικά, έστω προβάλλοντας επιχειρήματα την Κύπρο; Μα αυτός και για να κατουρήσει ακόμα παίρνει άδεια (ούτε καν από τον Σαμαρά) από τον Σόιμπλε.
  Ο Αβραμόπουλος πού είναι; Δεν είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος για να κάνει μια δήλωση;
  Για τον πρωθυπουργό δε θα μιλήσω, δεν έχει καν εμφανιστεί. Δεν μπορεί να νιώθει περήφανος, αν πιστέψουμε όσα λέγονται για τον χαρακτήρα του από κάποιους που γράφουν εδώ.
  Δεν σταθήκαμε στην Κύπρο. Ευχολόγια μόνο και λύπη χωρίς αντίκρισμα. Και πόσο μεγάλη είναι αυτή η θυσία του ενός δις; Μα και αυτό επιθυμία των δανειστών ήταν. Προβλεπόταν η αποκοπή των τραπεζών στην Ελλάδα. Τον τραπεζίτη της Πειραιώς τον έδειραν για να τις αγοράσει;
  Κίνηση για προστασία της Ελλάδας και των καταθετών θα πει κάποιος. Να συμφωνήσω, αλλά όχι ότι αυτό ερμηνεύεται και ως συμπαράσταση.
  Η τρικομματική κυβέρνηση πιεζόταν και από τον κόσμο της για το χαράτσι, την εστίαση και άλλα θέματα να φανεί πιο αποφασιστική απέναντι στην τρόικα.
  Τους ήρθε κουτί ή άσχημη εξέλιξη στην Κύπρο, για να πουν ότι δεν είναι ώρα τώρα για τέτοια, είδατε τι έγινε, καθίστε στ' αυγά σας.
  Δεν τολμούν κι ούτε ποτέ θα τολμήσουν. Απλά δεν έχουν όχι τσαμπουκά, δεν έχουν τσαγανό να υπερασπιστούν τις επιλογές τους. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
  Όλα τα υπόλοιπα, προπέτασμα καπνού.
  Για την ερώτησή σας τι θα έκανε ο Σύριζα, δεν μπορώ να σας απαντήσω γιατί δεν είμαι στέλεχός του. Θα απαντήσω μόνο ως ψηφοφόρος του. Δε θα υποχωρούσα. Θα το πήγαινα μέχρι τέλους αλλά όχι με άσφαιρα. Αποφασισμένος. Μια ακόμα σωστή λύση θα ήταν το δημοψήφισμα. Για τέτοια απόφαση αν δεν εκφραστεί ο λαός, ποιος θα εκφραστεί;
  Οι λαοί δεν είναι εταιρείες, να εξαφανίζονται με χρεοκοπία, άσχετα αν τους μεταχειρίζονται έτσι. Και περισσότερο κι από την ίδια την απόφαση, ανατριχιαστικές ήταν οι μετέπειτα δηλώσεις.
  Μέρκελ Λαγκάρντ πολύ χαρούμενες, Σόιμπλε επίσης, ένιωσε την ανάγκη να δικαιολογήσει την απόφαση, το ύφος του Ρεν τα έλεγε όλα, ο Μοσκοβισί περίπου απολογήθηκε ότι δεν είναι ο στραγγαλιστής του κυπριακού λαού και δήλωση Μπαρόζο έχει ήδη αναρτηθεί.
  Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει. Ίσως μια έξοδος να ήταν οδυνηρή, θα συνέρχονταν γρηγορότερα, ενώ αυτό που τους περιμένει είναι και οδυνηρό και πολύ πιο μακροχρόνιο.
  Ο Σύριζα έχει μια ασάφεια με την επιμονή του στο ευρώ. Προτιμούσα τη δήλωση -δεν είναι φετίχ- Γιατί να είναι;

 4. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 25/03/2013 19:05:23

  Αγαπητοί πολιτικοί μας προτού τσακώνεστε στα παράθυρα που σας φιλοξενούν ποιος είναι ο καταλληλότερος ρωτήστε τα παιδιά:

  Τις δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ τις διαβάσατε; Του κ Μπαρόζο; Ωραίο είναι το κοσκινάκι της εσωτερικής κατανάλωσης αλλά δεν υποτίθεται για εμένα τον αδαή ότι η ΕΕ ήταν εναντίον των περιορισμών και υπέρ της κίνησης κεφαλαίων; Τώρα όπου οι ηγέτες θέλουν πάνω από 100,000 το μαγαζί κουρεύεται ανάλογα με την υπακοή και τα συμφέροντα;

  Επειδή πολλοί πανηγυρίζουν για το ΝΑΙ και άλλοι τόσοι κλαίνε για το ΟΧΙ καταλαβαίνουν ότι το παιχνίδι τέλειωσε; & ένα παιχνίδι χωρίς κανόνες αλλά όπως γουστάρουν ορισμένοι;

 5. fe avatar
  fe 25/03/2013 19:38:03

  Το μονο καλο απο την ιστορια της κυπρου ειναι το διδαγμα πως οποιος αποφασισει να ορθωσει το αναστημα(καποιος θα βρεθει.....mama mia!!!) του θα πρεπει να εχει προετοιμασθει να φτασει μεχρι το τελος..εθνικο νομισμα δηλαδη.Εχω την γνωμη οτι θα γινει πολυ συντομα αυτο μεσα στην χρονια αυτην.Η ΕΕ ειναι στα τελειωματα της.

 6. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 25/03/2013 19:48:51

  Προσπαθώ να καταλάβω τι έχει συμβεί από το προηγούμενο Σάββατο μέχρι σήμερα και ειλικρινά αδυνατώ να το αντιληφθώ σε όλο του το εύρος. Η Κύπρος είπε «όχι» σε ένα κούρεμα των καταθέσεων της τάξης του 10%, για να πει μετά από μία εβδομάδα «ναι» σε μία πραγματική σφαγή των καταθετών των δύο μεγάλων κυπριακών τραπεζών, της Λαϊκής και της Κύπρου.

  Τα δικά μου μαθηματικά δεν με βοηθάνε να βρω μία σωστή ακολουθία σε αυτές τις πράξεις. Είναι σαφές ότι κάτι μου διαφεύγει. Ότι μου λείπει ένα κομμάτι του παζλ. Αδυνατώ να αντιληφθώ για ποιόν λόγο οδήγησαν στην σφαγή τους καταθέτες της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής. Τι ακριβώς εξυπηρετούσε αυτή η επιλογή. Διότι περί επιλογής επρόκειτο. Και μάλιστα η πολιτική ηγεσία της Κύπρου την στήριξε με λύσσα μέχρι και την τελευταία στιγμή.

  Θα μπορούσαν να τα τινάξουν όλα στον αέρα, αλλά δεν ξέρουμε για ποιόν λόγο! Για να μην πληρώσουν οι καταθέτες το 10%; Εδώ θα πληρώσουν πολλαπλάσιο οι Κύπριοι καταθέτες. Για να μην μιλήσουμε για αυτούς της Λαϊκής Τράπεζας με ποσά άνω των 100.000 ευρώ. Αυτοί θα περιμένουν μερικά χρόνια μέχρι να μάθουν πόσα ψίχουλα θα μαζέψουν κάτω από το τραπέζι...

  Υποψιαζόμαστε ότι με τον τρόπο αυτόν προσπάθησαν να κρατήσουν στο νησί τους Ρώσους μεγιστάνες. Θα μείνουν οι τελευταίοι; Κι όταν μάλιστα είδαν τους Κυπρίους να απειλούν να κάψουν τις καταθέσεις τους στον Καιάδα μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας;

  Έπειτα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να πούμε περισσότερα γι΄ αυτό το θέμα. Προσωπικά πιστεύω ότι η επιλογή αυτή ήταν λαθεμένη. Ότι ο τραπεζικός παράδεισος της Κύπρου καταστράφηκε ολοσχερώς. Με μία βδομάδα κλειστές τις τράπεζες και με τόση επιπολαιότητα να περιφέρεται στους δρόμους; Δεν το συζητώ! Η τραπεζική βιομηχανία της Κύπρου, όπως την γνωρίσαμε μέχρι χτες, έχει δεχτεί ανεπανόρθωτο πλήγμα.

  Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς ότι το πολιτικό σύστημα της Κύπρου θα αντιμετώπιζε με μεγαλύτερη στοργή τους καταθέτες των δύο μεγάλων τραπεζών. Διότι αυτοί είναι σε μεγάλο βαθμό Κύπριοι και με τα χρήματά τους θα μπορούσε να πάρει ανάσες η Κυπριακή Οικονομία. Κι όμως! Είναι εκείνοι που θα πληρώσουν το μάρμαρο. Μπορεί άραγε να τους πει κανείς το «γιατί»;

  Τι είδους «περήφανο» ήταν το «όχι» της Κυπριακής Βουλής, όταν αυτό οδηγεί στην σφαγή τους Κύπριους αποταμιευτές; Ποιος θα τους δώσει μια αιτιολογημένη απάντηση; Ίσως η απάντηση κρύβεται πίσω από τον ακόλουθο γρίφο: «Πόσοι βουλευτές έχουν έμμεση ή άμεση σχέση με την βιομηχανία εξυπηρέτησης των Ρώσων μεγιστάνων»; Ο ευρών ίσως πάρει μερικά ομόλογα με ρήτρα φυσικού αερίου.

  Δεν ξέρουμε τι κέρδισε αυτές τις δέκα ημέρες η Κύπρος. Μπορούμε, όμως, να σας πούμε τι έχασε! Έχασε φίλους! Έχασε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο θέμα του φυσικού αερίου και επέδειξε μία πρωτοφανή προχειρότητα σε όλα τα θέματα. Τι να θυμηθούμε; Την απαίτηση να πάνε τα 9,2 δισεκατομμύρια ευρώ που δανείστηκε η Λαϊκή από το ELA στην bad bank; Το να το προτείνει κάποιος που δεν ξέρει πως λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα είναι κάτι που μπορεί κανείς να το αποδεχτεί. Αλλά ένας Πρωθυπουργός; Είναι δυνατόν σε αυτές τις κρίσιμες ημέρες να έχουν εξαφανιστεί Κύπριοι επίσημοι; Δεν συμμετείχαν σε συνεδριάσεις ευρωπαϊκών οργάνων! Όλοι τους κατηγορούσαν για ασέβεια, για προχειρότητα. Ευρωπαίοι και Ρώσοι. Τυχαίο;

  Η Κύπρος τζόγαρε. Το έκανε συνεχώς. Δημιούργησαν την αίσθηση ότι θα μπορούσαν να στηριχτούν στους Ρώσους. Δημιούργησαν ψευδαισθήσεις. Και; Η περιπέτεια της Μόσχας θα μείνει για πολύ καιρό χαραγμένη στην μνήμη των Ελλήνων. Οι ψευδαισθήσεις για το ξανθό τέλος εξαφανίστηκαν με έναν τρόπο βίαιο. Αλλά αυτές οι ψευδαισθήσεις δεν δημιουργήθηκαν μόνες τους. Κι όχι μόνο αυτό! Οι Ρώσοι όχι μόνον δεν βοήθησαν, αλλά έβαλαν στο παιγνίδι του φυσικού αερίου και τους Τούρκους! Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη μας.

  Να μην μιλήσουμε για το θέμα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Το παίγνιο με τις καταθέσεις των «αδελφών» Ελλήνων καταθετών στις κυπριακές τράπεζες στην Αθήνα. Να με συγχωρούν, αλλά αυτή η πολιτική έδωσε νέα διάσταση στον όρο «διαπραγμάτευση». Κι άφησε βαθιές πληγές που θα χρειαστεί να περάσει αρκετός χρόνος για να επουλωθούν.

  Κι οι Ευρωπαίοι; Δεν πρέπει να είμαστε βέβαιοι για πόσο καιρό ακόμη θα αναφερόμαστε σε Ευρωπαίους με την έννοια που το λέμε σήμερα. Η απόφαση για την Κύπρο θα αποδειχτεί σημαδιακή για το μέλλον της Ευρώπης. Όχι γιατί έχουν βάλει στο μάτι τον ελληνισμό. Η απόφαση για την συμμετοχή των καταθετών στα προγράμματα διάσωσης των τραπεζών έχει ληφθεί από το προηγούμενο καλοκαίρι. Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο, επειδή η Κύπρος ζήτησε πρώτη βοήθεια σε αυτό το διάστημα. Οι «πολίτες» της Ευρώπης θα δουν τώρα την ζημιά που θα υποστούν οι συμπολίτες της Κύπρου και θα γνωρίζουν τι θα κάνουν αν η κρίση κτυπήσει την πόρτα της δικής τους χώρας: Θα τρέξουν στα γκισέ των τραπεζών να σηκώσουν τις καταθέσεις τους!

  Θανάσης Μαυρίδης

  thanasis.mavridis@capital.gr

  ΥΓ1 : Πως το έλεγαν οι διάφοροι τζογαδόροι στην Ελλάδα; Ότι τα άδεια ράφια ήταν ένα επικοινωνιακό όπλο των... μνημονιακών;

  ΥΓ2: Μάθε Αλέξη πως λειτουργεί το ELA. Μην εκτίθεσαι έτσι! Αλήθεια, οι καθηγητές που σε περιστοιχίζουν και σε συμβουλεύουν σχετικά διδάσκουν και τα δικά μας παιδιά στα πανεπιστήμια;

 7. yellow avatar
  yellow 26/03/2013 01:08:14

  Αντικειμενικά γιατί δεν υπάρχει σχολιασμός στις δηλώσεις - ευχολόγιο Κεδίκογλου ενώ αντίθετα υπάρχει σχόλιο για κάθε λέξη των δηλώσεων Τσίπρα;

  Ριζοσπάστη διαβάζω ή το ανεξάρτητο site Antinews;

  Τέλος, τι σημαίνουν για την Ελλάδα και την Ευροζώνη οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ…
  "Μοντέλο και για άλλες χώρες η λύση της Κύπρου”;
  Αλήθεια, μήπως και οι ελληνικές κυβερνήσεις της τελευταίας 3ετίας έχουν δώσει "αέρα" σε αυτές τις κινήσεις;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.