#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/07/2012 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η "σκιώδης κυβέρνηση" του ΣΥΡΙΖΑΠήρε φόρα ο Αλέξης Τσίπρας κι αφού… έκανε τάμα να μη γίνει κυβέρνηση αυτή τη χρονική στιγμή, αποφάσισε να φτιάξει σκιώδη κυβέρνηση. Στόχος να ελέγχει την κυβέρνηση και αν είναι δυνατόν να βρει κι άλλους… Βερνίκους για να καταγράψει… επιτυχίες.

Κι ενώ η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει να κάνει αντιπολίτευση παλαιού τύπου. Από τη  μια ετοιμάζει μια σειρά από προτάσεις για νόμους ή για εξεταστικές επιτροπές κι από την άλλη θα βάλει σε κάθε υπουργό κι ένα στέλεχος για να κάνει στενό μαρκάρισμα.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, που θα θέλει φυσικά τη σκληρή αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης, η σκιώδης του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

- Στον τομέα αρμοδιότητας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναμένεται να προστεθούν και τα θέματα Ναυτιλίας με συντονιστή τον πρώην κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Δρίτσα, ο οποίος συμμετείχε εκ μέρους του κόμματός του και στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

- Για τα θέματα του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού προορίζεται ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αν. Κουράκης, αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, παιδίατρος.

- Ένα από τα ονόματα που κυκλοφορούν για να παρακολουθεί τα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εξωτερικών είναι αυτό της κυρίας Ρένας Δούρου, η οποία άλλωστε έχει επιφορτιστεί με τον τομέα αυτόν και στο επίπεδο της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, της οποίας είναι μέλος.

- Για τα θέματα των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να οριστεί «σκιώδης υπουργός» η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ κυρία Σοφία Σακοράφα, η οποία στις εκλογές της 6ης Μαΐου ήλθε πρώτη βουλευτής σε σταυρούς πανελλαδικώς.

- Για τον τομέα του υπουργείου Δικαιοσύνης προορίζεται η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, θυγατέρα του πρώην προέδρου του ΣΥΝ κ. Ν. Κωνσταντόπουλου, δικηγόρος με ιδιαίτερη δραστηριότητα σε θέματα Δικαιωμάτων και Ποινικού Δικαίου.

- Για τον εξαιρετικά κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας επικρατέστερος φέρεται ο κ. Δ. Στρατούλης, νομικός με διδακτορικό στις Εργασιακές Σχέσεις και πρώην συνδικαλιστικό στέλεχος της ΓΣΕΕ.

- Για τον ίδιο χώρο ευθύνης του υπουργείου Εργασίας ακούγεται και το όνομα του γνωστού εργατολόγου κ. Αλ. Μητρόπουλου, βουλευτή προερχόμενου από το ΠαΣοΚ, ο οποίος ωστόσο δεν αποκλείεται να κατευθυνθεί προς τον τομέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τον οποίο, σύμφωνα με κάποιες πηγές, θα επιθυμούσαν να αναλάβουν οι «πασοκογενείς» σύμμαχοι του κ. Τσίπρα.

- Για τον τομέα του υπουργείου Υγείας το επικρατέστερο όνομα είναι εκείνο του κ. Μ. Κριτσωτάκη, ο οποίος διαχειρίστηκε τα θέματα αυτά και στην προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία του. Όποιος και αν επιλεγεί πάντως θα έχει τη μεγαλύτερη επιστημονική υποστήριξη, καθώς στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν 27 γιατροί και φαρμακοποιοί.

- «Σκιώδης υπουργός» Αγροτικής Ανάπτυξης πιθανολογείται ότι θα είναι η έμπειρη βουλευτής και αρμόδια επί μακρόν στο πλαίσιο της ΚΟ με τα θέματα αυτά κυρία Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, η οποία διετέλεσε μέλος του Εποπτικού της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης.

-Τον ευαίσθητο χώρο του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας αναμένεται να αναλάβει η οικονομολόγος κυρία Ηρώ Διώτη, η οποία έχει ασχοληθεί με τα θέματα αυτά ως βουλευτής από το 2009 που εξελέγη για πρώτη φορά.

- Τέλος, τα κρίσιμα «χαρτοφυλάκια» των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας - Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων είναι εκείνα που, όπως φαίνεται, θα κλείσουν τελευταία, καθώς είναι πιο περιορισμένα τα περιθώρια επιλογών, αφού ο αδιαμφισβήτητος «τσάρος» επί των Οικονομικών που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ι. Δραγασάκης, ανέλαβε τέταρτος αντιπρόεδρος της Βουλής και ακόμη δύο αξιόμαχα στελέχη που ασχολούνται με τα οικονομικά-αναπτυξιακά θέματα, οι κκ. Λαφαζάνης και Παπαδημούλης, ανέλαβαν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Με τα ως τώρα στοιχεία, ως επικρατέστερος για να αναλάβει «σκιώδης υπουργός» Οικονομικών φέρεται ο κ. Γ. Σταθάκης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στην Κρήτη, ενώ στον τομέα της Ανάπτυξης δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί, συνεπικουρούμενη και από άλλους, λόγω της ευρύτητας των θεμάτων, η βουλευτής Επικρατείας κυρία Θεανώ Φωτίου, πανεπιστημιακός, καθηγήτρια του ΕΜΠ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 02/07/2012 09:54:14

  Για να δείτε πως θα κυβερνούσαν οι συνιστώσες. Πανόραμα.

 2. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/07/2012 10:07:01

  Θα έχουμε δηλαδή σκιώδη υπουργό εξωτερικών - ντεκαπάζ. Μάϊστα.

  • kprotop avatar
   kprotop @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/07/2012 10:35:53

   χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/07/2012 12:48:47

   Γιατί υποτιμάτε το ντεκαπάζ ; Χέλε Τόρνινγκ, Χίλαρυ Κλίντον, ακόμη και Τανσού Τσιλέρ, : το ντεκαπάζ δεν τις εμπόδισε να γίνουν Νο.1 ή Νο.2 στις χώρες τους !!

   • anonymous avatar
    anonymous @ roadrunner 02/07/2012 15:04:22

    Ότι αγαπιέται αλληλοπειράζεται λένε οι Γερμανοί :P

 3. kotstak avatar
  kotstak 02/07/2012 10:33:30

  Πρέπει να βρουν καλύτερο τρόπο για να δικαιολογήσουν τους μισθούς τους και την επιχορήγηση που παίρνουν. Μια επιχορήγηση, που ενδεχομένως μελλοντικά να τους ζητηθεί να την επιστρέψουν ως αδικαιολογήτως καταβληθείσα, εάν δεν καταθέσουν ρεαλιστικές προτάσεις. Για ποιο λόγο να επιχορηγούνται κόμματα, όταν τα κόμματα αυτά δεν παράγουν πολιτική; Για ποιο λόγο να επιχορηγούνται κόμματα, όταν τα κόμματα αυτά λένε απλά και συνεχώς όχι; Για ποιο λόγο να επιχορηγούνται κόμματα, όταν τα κόμματα αυτά μιλάνε συνεχώς ατεκμηρίωτα; Πως ένα τέτοιο, λαϊκίστικο κόμμα, θα μπορούσε να πείσει τους σκεπτόμενους πολίτες ότι τα χρήματα με τα οποία επιχορηγείται πιάνουν τόπο;

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 02/07/2012 11:49:02

  Προτείνω Αντι-σκιώδη (ή φωτεινη, αν προτιμάτε) αντι-αντι-κυβέρνηση. Τουτέστιν, για κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ με αντι-κυβερνητικές αρμοδιότητες, προτείνω 1-2 μέλη που σκοπό θα έχουν την εξουδετέρωση του λαϊκιστικού προγράμματος του κ. Τσίπρα. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο ΠΑΣΟΚ με την μορφή του ΣΥΡΙΖΑ.

 5. arcane avatar
  arcane 02/07/2012 14:29:06

  Από το παραπάνω άρθρο λοιπόν, που δημοσιεύτηκε αρχικά στο ΒΗΜΑ της Κυριακής και μετά αναδημοσιεύτηκε παντού στο διαδίκτυο, μαθαίνουμε ποιά πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να προωθήσουν οι ιδιοκτήτες του Βήματος.

  Πονηρευτείτε λιγάκι, η διαπλοκή θέλει να αλώσει και την κυβέρνηση Σαμαρά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκανε μιά προσπάθεια να μην αναλάβει ο Σαμαράς πρωθυπουργός, παρά την εκλογική του νίκη. Μετά κατάφερε να δώσει στον Σημίτη τον έλεγχο της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ φτύνει συνέχεια τους Σαμαρικούς υπουργούς της ίδιας κυβέρνησης. Εχει τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω, να στηρίζουν την κυβέρνηση χωρίς να εκτίθενται μετέχοντας, ώστε να μπορούν να τη ρίξουν όποτε θέλουν. Επειδή κάποια στιγμή πρέπει να κάνουν και τον ΣΥΡΙΖΑ ρόμπα, προσπαθούν να επιβάλλουν από τώρα υπουργούς της αρεσκείας τους σε πιθανολογούμενη μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

  Διαβάστε πάλι το παραπάνω άρθρο προσεκτικά ανάμεσα στις γραμμές. Μερικά ονόματα κολλάνε, άλλα όχι. Ασε δε το πιό παράλογο, ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν είπε ότι θα κάνει σκιώδη κυβέρνηση! Μένει να δούμε πόσο θα πονηρευτεί ο Τσίπρας με όλα αυτά.

 6. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 02/07/2012 20:59:03

  ..."ντε-καρπαζ"

 7. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/07/2012 22:24:09

  Was meinen Sie?

 8. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/07/2012 22:26:22

  Εγώ θέλω το Ρούντυ σκιώδη Υπουργό Άμυνας. Με σκιώδη υφυπουργό τον Γιαννόπουλο του Δικτύου Υπεράσπισης των Αποτέτοιων.

 9. roadrunner avatar
  roadrunner 02/07/2012 23:36:33

  "Επειδή κάποια στιγμή πρέπει να κάνουν και τον ΣΥΡΙΖΑ ρόμπα..."
  Μην μας παραμυθιάζεις, ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ χρειάζεται καμία βοήθεια από τα διαπλεκόμενα για να γίνει κι άλλο ρόμπα.

  • Ελπιδοφορος avatar
   Ελπιδοφορος @ roadrunner 27/04/2013 13:51:41

   Σωστά γίνεται μόνος του ο Τσιπρας με αυτά που λέει.

   Μεσογειακή άνοιξη συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας ….που για να βραχεί από την μεσόγειος θα πρέπει πρώτα να βουλιάξει την Ισπανία και την Ιταλία μαζί.

   Ε ρε δύναμη που έχουν τα ΜΜΕ να μας πλασάρουν το πρώην πασοκ ως νέο και για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Αλέξη που θα ενώσει την Πορτογαλία με τη μεσόγειο!

 10. Θ.Δ avatar
  Θ.Δ 02/07/2012 23:54:52

  Ο Κουρακης δεν ειναι αυτος που οταν επιασε η αστυνομια τα παιδια του με μολοτωφ στα σακιδια τους πηρε τηλεφωνο τον υπουργο προ.πο. και εκεινος διεταξε αμεσως να τα αφησουν ελευθερα?
  Και αυτος ο ανθρωπος εγινε τομεαρχης παιδειας?Η μηπως εγινε τομεαρχης απελευθερωσης κουκουλοφορων?
  Και μεγαλος αξιοκρατης!Εγινε καθηγητης μονο και μονο γιατι ηταν...αριστερος!Το ακαδημαικο του εργο που ειναι?Οι δημοσιευσεις του?Εκτος εαν θεωρουνται ως επιστημονικα αρθρα τα αρθρα περι...αριστερας στις εφημεριδες!

  • παντελης avatar
   παντελης @ Θ.Δ 27/04/2013 12:10:46

   Eχετε δικιο κυριε Γκεμπελς. Ωραια και εμπεριστατωμενη καταγγελια...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.