30/03/2010 07:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η σιωπή των αμνών και για τα λαδωμένα υποβρύχια

 

Δεν βλέπω τίποτε, δεν ακούω τίποτε. Αυτό είναι η τακτική της κυβέρνησης (αλλά και της ΝΔ), στις συνεχείς αποκαλύψεις περί «λαδώματος» κρατικών αξιωματούχων από γερμανικές εταιρείες. Πριν δύο 24ωρα η Καθημερινή αποκάλυψε ότι υπάρχουν καταγγελίες για μίζες που δόθηκαν το 2000 προκειμένου να υπογραφεί συμφωνία με τους Γερμανούς για την κατασκευή τεσσάρων υποβρυχίων, ένα εκ των οποίων είναι και το «κουτσό» ο Παπανικολής.

Εκείνη την εποχή, αν θυμόμαστε καλά, υπουργός Άμυνας ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου. Ακούσατε καμιά αντίδραση του ιδίου ή του ΠΑΣΟΚ που τότε κυβερνούσε; Ακούσατε να ζητείται έρευνα σε βάθος για την υπόθεση; Τίποτε.

Επίσης, ακούσατε να γίνεται κάτι για τις περίφημες προμήθειες οχημάτων από την Daimler – Mercedes; Καμιά αντίδραση.

Μόνο κάποιοι εισαγγελείς αποφάσισαν να κινηθούν άμεσα και να ζητήσουν τη δικαστική συνδρομή των γερμανικών αρχών προκειμένου να μη την πατήσουν όπως με τη Siemens.

Οι υποθέσεις που αποκαλύπτονται είναι πολύ σοβαρές και χρήζουν σοβαρής αντιμετώπισης. Η τακτική της στρουθοκαμήλου που βάζει το κεφάλι στο χώμα δεν βοήθησε κανέναν στην υπόθεση της Siemens και δείτε που καταλήξαμε.

Μήπως είναι καιρός για μια επιχείρηση «καθαρά χέρια» διότι σαν πολλά λαμόγια είχαν μαζευτεί τα τελευταία χρόνια;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 30/03/2010 07:53:56

  Μου αρέσει η ιδέα του "Καθαρά Χέρια". Με θανατική ποινή, η εξορία, γιατί παραστριμωχτήκαμε.

 2. Swell avatar
  Swell 30/03/2010 08:18:28

  Σκέψου αν εξορισθούν τα λαμόγια, μήπως μείνουν καμιά δεκαριά νοματαίοι... Πλήξη.

 3. OtiArpaxoume avatar
  OtiArpaxoume 30/03/2010 08:19:38

  Αν δεν την πληρώσουν κάποιοι(αρκετοί) δεν θα υπάρξει λαική συναίνεση σε προγράμματα σταθερότητας κ.α. Αυτό ας το καταλάβουν καλά ΓΑΠ και ΑΣ.

 4. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 30/03/2010 09:27:27

  Το Σύστημα δεν καίει τους ανθρώπους του.

  Τους αναδιατάσσει.

 5. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 30/03/2010 12:05:48

  Εν το μεταξύ ψάχνουμε το σεΐχη που επένδυσε τα ναυπηγία!!!

  ΟΜΑΔΑ οκτώ (8) επίλεκτων κομάντος- διασωστών της 31ης Μονάδας Επιχειρήσεων Έρευνας- Διάσωσης (ΜΕΕΔ) μετέβη στο Μαρόκο για να συνδράμει στις έρευνες που γίνονται για την ανεύρεση του σεΐχη του Άμπου Ντάμπι, Αχμέντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν. Οι κομάντος- διασώστες της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν μαζί τους ειδικό εξοπλισμό και μέσα κατάλληλα για αποστολές έρευνας- διάσωσης τόσο στην ξηρά όσο και στο νερό. Η ομάδα αναχώρησε λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα με μεταγωγικό αεροσκάφος C-27 Spartan από την Ελευσίνα και αναμενόταν να φθάσει στο Ραμπάτ στις 10 χθες το βράδυ. Στην Πολεμική Αεροπορία δεν δόθηκαν πολλές πληροφορίες για το είδος των ερευνών.

  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4567620

 6. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 30/03/2010 12:40:33

  http://www.market-talk.net/index.php/id/8426

  Αν πέσει η αξία των Γερμανικών ομόλογων και παράλληλα ανέβει η αξία των Ελληνικών ομολόγων, πράγματι θα μειωθεί το spread.

  Το ερώτημα όμως είναι τι μας νοιάζει τι κάνει το spread αν μειωθεί με αυτό τον τρόπο.

  Η απάντηση είναι ότι δεν μας νοιάζει, διότι το κόστος χρηματοδότησης που θα κληθούμε να πληρώσουμε δεν θα μειωθεί, άσχετα αν μειωθεί το spread (η διάφορα απόδοσης μεταξύ γερμανικών και Ελληνικών ομολόγων).

  Και ναι μεν το spread είναι ένα είδος benchmark που πρέπει να βλέπουμε, αλλά δεν αντιπροσωπεύει το επιτόκιο που πληρώνουμε, αλλά πόσο παραπάνω πληρώνουμε από τους Γερμανούς.

  Κατάληξη:

  Μην κοιτάτε το spread αλλά να έχετε το ματάκι σας στην απόλυτη αξία του δεκαετούς ομολόγου ... εκεί είναι τα λεφτά.

 7. anonymous avatar
  anonymous 30/03/2010 12:48:00

  Ρε παίδες μην την ψάχνετε. Τα έχουν πάρει οι πάντες και τώρα κάνουν τους Κινέζους. Αν βγουν στ φόρα δεν ξέρω αν τα κόμματα αυτά θα επιβιώσουν. ΜΠορεί να το καταφέρουν διότι ο Έλληνας θεωρεί τη διαφθορά πλέον κάτι φυσιολογικό.

  Εκείνο που σας διαφεύγει είναι ότι ξαφνικά ξέσπασαν 3 σκάνδαλα Γερμανικής ανάμειξης και μάλιστα ξεσκεπάστηκαν από την ίδια τη Γερμανία. Μήπως οι Γερμανοί βαρέθηκαν να πληρώνουν;

  Αλήθεια οι Γάλλοι τι θα κάνουν και πως θα αντιδράσουν;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.