#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/05/2012 12:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η σημασία των έξι προτάσεων Σαμαρά για τον απλό πολίτηΈξι προτάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, την ανάπτυξη και τη μείωση των συνεπειών των Μνημονίων, κατέθεσε στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς. Για κάποιους που διάβασαν τις προτάσεις αυτές ίσως να μην έγινε αντιληπτό πόσο θα βοηθήσουν τον ελληνικό λαό. Διότι δεν πρόκειται απλά για μια κατάθεση τεχνοκρατικών θέσεων, ασαφούς προσανατολισμού και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. Είναι προτάσεις που μπορούν να συμβάλουν στο να ξεπεραστεί η κρίση και οι πολίτες να δουν γρήγορα αποτελέσματα.

Project bonds

Κατ' αρχάς ο κ. Σαμαράς υποστήριξε την αναγκαιότητα των project bonds δηλαδή των ομολόγων έργων. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα μπορούσαν να εκδοθούν ευρωομόλογα ανάπτυξης με χαμηλό επιτόκιο από τα οποία τα κράτη, και στην προκειμένη περίπτωση η Ελλάδα, θα μπορεί να δανειστεί εύκολα και φθηνά ώστε να προωθήσει μεγάλα έργα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να γίνουν τεράστιες επενδύσεις στην Ελλάδα που θα φέρουν ανάπτυξη. Σκεφτείτε μόνο τους μεγάλους οδικούς άξονες ή το έργο στο Ελληνικό που μπορεί να φέρει επενδύσει ύψους τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ. Με τα project bonds είναι δυνατό να επιτευχθεί κατασκευαστικός οργασμός αλλά και να προχωρήσουν έργα στον τομέα της ενέργειας και των μεγάλων τουριστικών έργων.

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Η δεύτερη πρόταση του κ. Σαμαρά κάνει λόγο για υποστήριξη της Ελλάδας και ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Μέσω της ΕΤΕπ μπορούν να χρηματοδοτηθούν τόσο έργα ανάπτυξης όσο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η χρηματοδότηση μπορεί να γίνει ταχύτερα και ασφαλέστερα μέσω της ΕΤΕπ και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Παράλληλα, μπορούν να παρακαμφθούν γραφειοκρατικές δυσκολίες και να αναθερμανθεί η οικονομία χωρίς την υποχρεωτική εμπλοκή των τραπεζών. Παράλληλα, η ΕΤΕπ θα μπορούσε να συμμετάσχει σε ένα ελληνικό επενδυτικό ταμείο στήριξης των μικρομεσαίων.

Ειδικό εργαλείο ρευστότητας

Πρότεινε τη δημιουργία ενός ειδικού εργαλείου ρευστότητας αποκλειστικά για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά το εργαλείο αυτό θα μπορούσε να λάβει διάφορες μορφές και να συνδυασθεί με την στήριξη ενός νέου Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου το οποίο με κεφάλαια από το ΕΣΠΑ, την ΕΤΕΠ και τις αποκρατικοποιήσεις να επικεντρωθεί στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ουσιαστικά είναι μια ταχύτερη διαδικασία για να ξεμπλοκάρει το χρήμα και να τρέξει στην αγορά ταχύτερα και ευκολότερα. Άλλωστε, πάνω απ' όλα η Ελλάδα χρήματα χρειάζεται αυτή την περίοδο για να κινηθεί η οικονομία.

 Ταμείο άμβλυνσης των κοινωνικών επιπτώσεων του Μνημονίου

Σημαντική είναι η πρόταση για ταμείο άμβλυνσης των κοινωνικών επιπτώσεως του Μνημονίου. Διότι χρήμα στην αγορά και τα μεγάλα έργα δε θα αποδώσουν αν δε συνδυαστούν με χρήματα και άλλες δράσεις για τους φτωχούς, τους άνεργους και τους συνταξιούχους. Αύξηση της κατανάλωσης μπορεί να επιτευχθεί μόνο με άνοδο του βιοτικού επιπέδου αυτών που πράγματι καταναλώνουν. Ένα ταμείο αρωγής των ανθρώπων που επλήγησαν από το Μνημόνιο θα μπορούσε να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά κι άλλων φορέων και ιδρυμάτων που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Από την άλλη, τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που παραμένουν αδιάθετα, θα μπορούσαν να απορροφηθούν ευκολότερα μέσω του ειδικού αυτού ταμείου.

 Δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών

Σημαντική είναι η πρόταση για τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών. Στις περιοχές αυτές θα μπορούσαν να υπάρχουν φορολογικά κι άλλα κίνητρα για επιχειρήσεις που θα θελήσουν να εγκατασταθούν εκεί. Κύριο μέλημα ο σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματα, όχι δηλαδή να υιοθετηθούν μισθοί πείνας από τους επιχειρηματίες αλλά μέσω της διευκόλυνσής τους να δώσουν φθηνότερα και περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες.

 Μηχανισμός Εγγύησης Καταθέσεων σε Ευρωπαϊκή κλίμακα

Η τελευταία του πρόταση είναι η δημιουργία ενός Μηχανισμού Εγγύησης Καταθέσεων σε Ευρωπαϊκή κλίμακα, σύμφωνα και με τη σχετική πρόταση Μόντι, που θα αποτρέψει την «αιμορραγία» καταθέσεων από το Νότο προς το Βορρά της Ευρώπης. Το βασικό πρόβλημα των καταθετών σήμερα είναι ότι δεν εμπιστεύονται τις τράπεζες και φοβούνται για τις αποταμιεύσεις τους. Ετσι προκύπτει και η διαρροή δισεκατομμυρίων στο εξωτερικό με αποτέλεσμα τον κίνδυνο κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος. Η εγγύηση των καταθέσεων ώστε να μείνουν στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες του νότου δε θα αποστερήσει σημαντικά κεφάλαια από την ανάπτυξη. Αν οι τράπεζες έχουν χρήματα μπορούν να χορηγήσουν δάνεια και να κινηθεί η αγορά.

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για προτάσεις που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στην Ελλάδα, να δώσουν δουλειά σε χιλιάδες, να ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα, να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις και να απαλυνθούν οι προσφάτως πληγέντες από την κρίση και τη σκληρή δημοσιονομική πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. adidrust avatar
  adidrust 25/05/2012 12:36:42

  δεν λαϊκίζω, αλλά στον κόσμο που είναι μανιασμένος και πνιγμένος και πάει να ψηφίσει -ξανά- εκδικητικά και καλοβλέπει τα συριζεολιστικά (κατά το σουρεαλιστικά) μετράει περισσότερο το "μνημόνιο τέλος" του τσαρλατολαφαζάνη... (λες και είναι σε τσιπουράδικο και πετάει ατάκες...αλλά δυστυχώς αυτές είναι που μένουν)

  μάγκες αφήστε την ευρώπη και τον αστισμό που έχει γίνει αυτισμός για αυτό το κόμμα...ο κόσμος δεν είναι καλά και τα ΑΟΖ-μπαρόζ-κουκουμάροζ δεν είναι 'κατοσταεύρα για να σκάσει ένα χαμόγελο, ούτε δουλειά για τα παιδιά του που δεν βρίσκουν δουλειά...

  τέλος η "ανάπτυξη", την σκότωσε το "τέλος"

 2. Jim Bim avatar
  Jim Bim 25/05/2012 12:39:10

  Δηλαδή μία μικρή, μεσαία ή μεγάλη Ελληνική επιχείρηση πώς θα ωφεληθεί ΑΜΕΣΑ ???
  Νομοθετικές ρυθμίσεις για την εφαρμογή τους ?
  Χρονοδιάγραμμα ? Με τις επιχειρήσεις στον Τειρεσία και τις Τράπεζες στο κόκκινο πως θα γίνουν επενδύσεις - χρηματοδοτήσεις ???
  Καλές οι προτάσεις αλλά πρέπει από εκθέσεις ιδεών να γίνουν ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ για να πείσουν την αγορά και τους ανεργους ...

 3. Αιζενχάουερ avatar
  Αιζενχάουερ 25/05/2012 13:01:21

  Τρεις βδομάδες πριν τις εκλογές μιλάμε τη γλώσσα του λαού.
  Τον αφυπνίζουμε.
  Του δίνουμε όραμα, ελπίδα.
  Εκθέτουμε το πρόγραμμα μιλώντας απλά, λιανά και κατανοητά.

  Εαν οι προτάσεις της ΝΔ, 3 βδομάδες πριν τις εκλογές, χρειάζονται ειδικές επεξηγήσεις "για να γίνουν αντιληπτές πόσο θα βοηθήσουν τον ελληνικό λαό", ζήτω που καήκαμε, αγαπητέ αρθρογράφε.

  Αυτό να πεις στην Συγγρού σε παρακαλώ.
  Ζήτω που καήκαμε.

  • Δρυς avatar
   Δρυς @ Αιζενχάουερ 25/05/2012 13:09:36

   Ε μα, έλεος.

   • Αιζενχάουερ avatar
    Αιζενχάουερ @ Δρυς 25/05/2012 13:26:36

    Έβλεπα τον Γεροντόπουλο στο ΣΚΑΙ.
    Άνευρος τελειως.
    Σχεδόν κομπλεξαρισμένος ψέλλιζε κάποιες κουβέντες κενές περιεχομένου για τον πολύ κόσμο.
    Τον έκανε σκόνη η Σακοράφα.
    Ποια, η ...Σακοράφα.

    Ώρες ώρες πιστεύεις ότι δεν θέλουν να κερδίσουν.
    Τι να πει κανείς. Κατάντια.

    Ας ελπίσουμε ότι θα ξυπνήσουν έστω την τελευταία στιγμή.

    • leleki avatar
     leleki @ Αιζενχάουερ 25/05/2012 15:02:04

     Ήταν σήμερα σε ένα κανάλι ο Χατζηδάκης με τον Αλευρά, «βάστα με να σε βαστώ».

 4. 1kris avatar
  1kris 25/05/2012 13:18:12

  Ερωτησεις που χριεζονται απαντησεις
  τι θα κανει με τον ειδικο φορο καυσιμων.
  τι θα κανει με τον ΦΠΑ
  τι θα κανει με το χαρατσι
  πως θα ελεξει τις τιμες αγαθων πρωτης αναγκης
  πως θα μειωσει τις δαπανες
  τι θα κανει σε μισθους και συνταξεις
  και που θα βρει τα χρηματα για να κανει ολα τα παραπανω
  ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 5. GreekInLux avatar
  GreekInLux 25/05/2012 13:39:00

  Γιατί δεν περιμένουμε την εθνική συνδιάσκεψη αύριο μήπως και τελικά ανακοινωθούν όλα αυτά που λέμε μαζί με αυτά που υπογραμμίζονται στο άρθρο; Άκουγα σήμερα το πρωί το Χατζηνικολάου, που δεν το συνηθίζω προσωπικά για λόγους που έχουν πολλάκις λεχθεί εδώ, και ακριβώς τα ίδια έλεγε, όχι απλά απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, αλλά εάν είναι δυνατόν και δεσμεύσεις.

  • adidrust avatar
   adidrust @ GreekInLux 25/05/2012 14:13:00

   συμφωνώ ότι απ'αύριο τα σπουδαιότερα, απλά νομίζω ότι όλοι εδώ μέσα χτυπάμε το καμπανάκι...για να μην δούμε ξανά τα ίδια φαινόμενα.

   Και δεν είναι μόνο για αυτοκριτική, υπάρχει και η ουσία του όλου θέματος, δηλαδή, λέμε και πιστεύουμε ότι θέλουμε ένα σοκ σαν λαός/κοινωνία/οικονομία κτλ... ε λοιπόν που είναι το σοκ; γιατί ωραία είναι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, αλλά τις ΑΜΕΣΕΣ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ρυθμίσεις που επιφέρουν αυτό το σοκ δεν τις βλέπω...

   συμφωνείς με τους φόρους/χαράτσια κτλ κτλ; όχι; ε πες ότι καταργώ αυτό και αυτό την δευτέρα μετά τις εκλογές και γυρνάω άμεσα το αφορολόγητο στο τόσο και επιστρέφω τόσα εκεί και τόσα πάνε για εκεί...ούτε αυτό δεν είπαμε, ενώ ο κόσμος καταλαβαίνει ότι οι φόροι του Πασοκ θα ισχύουν εσαεί...

   είναι καλό το πλάνο, αλλά εδώ λέμε να βάλουμε φωτιά στον πρασινοκαμβά που μας πλάκωνε...όχι να τον μουτζουρώσουμε ξανά

  • anonymous avatar
   anonymous @ GreekInLux 25/05/2012 14:53:34

   Εγώ γιατί φοβαμαι ότι η αυριανή συνδιάσκεψη θα έχει συνθήματα και παλαμάκια, και ότι ο περισσότερος χρόνος θα αναλωθεί ώστε να παρουσιαστεί η μανδάμ και οι υπόλοιπες μεταγραφές και να δικαιολογηθεί (με κινδυνολογίες ως επί το πλείστον) η αναγκαιότης της διεύρυνσης, και το γιατί θα πρέπει να ηγείται του ψηφοδελτίου στα Χανιά ο Μαρκογιαννάκης και ο Κοντογιάννης στο Πύργο;

   Γιατί φοβάμαι ότι ΚΑΙ αυτή η συνδιάσκεψη θα έχει διακυρήξεις και συνθήματα άνευ πολιτικής ουσίας;

 6. S.R. avatar
  S.R. 25/05/2012 13:55:23

  Το προβλημα με την Ν.Δ. ειναι οτι προσπαθει να κατασκευαση ιδεολογια αντι να οικοιοποιηθη την νικηφορα φιλελευθερη ..Τα περι "λαικης δεξιας" θυμιζουν την "αλλαγη" του απατεωνα... Επισης και ενα ακομη προβλημα ειναι οτι πολυ λιγα απο τα ηγετικα στελεχη της εχουν πραγματικα δουλεψει στην ζωη τους... Γι' αυτο και το αποτελεσμα ειναι μη πειστικο και ανευρο.... Ισχυει παντα, βεβαια, και το ενοχικο κομπλεξ των "γιαλαντζη" δεξιων και το γλυκο δενει....

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ S.R. 25/05/2012 15:20:37

   Αναφορικά με το πρώτο σκέλος (τα περί «φιλελευθερισμού» και «λαϊκής δεξιάς»), ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Οι κουβέντες περί φιλελευθερισμού κλπ είναι φιλολογικού ενδιαφέροντος, να'χαμε να λέμε. Η βάση ομνύει στις παραδοσιακές αξίες αυτού του λαού, όχι σε «μετακενωθείσες» δοξασίες, οι οποίες στην καλύτερη περίπτωση είναι απλώς εργαλεία (πχ άσκησης οικονομικής πολιτικής) . Αυτή είναι η πραγματική ιδεολογία αυτής της παράταξης, όλα τα άλλα είναι καπέλο και μάρκετιγκ.

   • Mπροστα και Δεξια avatar
    Mπροστα και Δεξια @ ΚΜ 25/05/2012 15:46:41

    Ετσι ακριβως ειναι ομως δυστηχως εδω και αρκετα χρονια η Ν.Δ. εχει μια αρνηση προς τον ιδιο της τον εαυτο και ο μεσος Δεξιος ψηφοφορος επισης.
    Ξεκινησε επι κ. Σαμαρα η στροφη που επρεπε να γινει εδω και χρονια αλλα δυστηχως και παλι πεσαμε σε μια ιδιαιτερα δυσκολη περιοδο για την Πατριδα μας.

   • S.R. avatar
    S.R. @ ΚΜ 25/05/2012 15:49:29

    Η ιδεολογια της "βασης" της παραταξης ειναι αυτη που της λενε να ειναι γι αυτο και η "βαση" πηγε στο 18% !! Το ποσο δε "ομνυει" και που , το βλεπω με τις επιλογες της (Τραγακης, Σπηλιωτοπουλος, Γιακουματος...) Ας παραμεινει λοιπον εκει "ομνυοντας", και μετα θα εχουμε τις γνωστες "βαθυστοχαστες" αναλυσεις, του "τι εχουν τα ερμα και ψοφανε"...(ομνυοντας ,παντα....)

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ S.R. 25/05/2012 17:31:04

     Χα χα σου θίξαμε τα όσια...

     Αυτοί που δεν ψήφισαν ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές, προφανώς δεν πήγαν ούτε στη Ντόρα ούτε στον Βαλλιανάτο - οπότε άκυρη η βαθυστόχαστη ανάλυσή σου.

     • S.R. avatar
      S.R. @ ΚΜ 25/05/2012 18:52:50

      Ενταξει, φιλε μου, τερμα η κουβεντα....

 7. victoria (true) avatar
  victoria (true) 25/05/2012 13:55:42

  Καλή η προσπάθεια.

  Αλλά δεν θα τα πιστέψει ο κόσμος αν δεν τα δει. Δεν ξέρω πώς το αντιμετωπίζεις αυτό.

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ victoria (true) 25/05/2012 14:41:38

   Victoria...εμείς το έχουμε πιστέψει; αν το έχουμε πιστέψει έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε και άλλους να το πιστέψουν. Η δύναμη ενός κόμματος είναι και ο κόσμος του...

  • Q-Nihilism avatar
   Q-Nihilism @ victoria (true) 25/05/2012 15:44:39

   Όπως ο Κεμάλ Ντερβίς στην Τουρκία. Πόρτα πόρτα κάθε μέρα σε όλη την Ελλάδα ο ΑΣ αυτοπροσώπος (και όχι οι παρατρεχάμενοι) να εξηγήσει προσωπικά σε όσους περισσότερους μπορεί τι θα κάνει, πώς θα το κάνει, γιατί θα το κάνει και πώς θα επηρεάσει τον κόσμο. Αλλιώς είσαι σε στρατηγική ψηφίστε εμάς για να μη βγει ο Σύριζα (μή χείρον βέλτιστον) η οποία μπορεί να σου βγει μεν αλλά μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ σε ένα τεοιο περιβάλλον.

   • Hector Papaggelos avatar
    Hector Papaggelos @ Q-Nihilism 25/05/2012 15:59:15

    εσύ τι πιστεύεις ότι μπορεί να κάνει ο Σαμαρας έτσι που ήρθαν τα πράγματα;

    • Q-Nihilism avatar
     Q-Nihilism @ Hector Papaggelos 25/05/2012 16:52:25

     Κατά την άποψή μου, και πέρα από τους τακτικισμούς πόλωσης που θα συνεχιστούν, θα πρέπει να επιδιώξει μία πιο προσωπική επαφή με το λαό. Να εξηγήσει στον κόσμο όχι γιατί ο Σύριζα είναι κακός (τους ΑΕ θα τους αναλάβουν ο Πανίκας με αρκετή επιτυχία πιστεύω) αλλά γιατί είναι καλύτερος αυτός και τι θα κάνει.

 8. ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ 25/05/2012 14:43:53

  Οι θέσεις του Σαμαρά ήταν πάντα (εκ του αποτελέσματος) ορθές. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τις επικοινωνούμε σωστά με αποτέλεσμα οι άλλες παρατάξεις να τις οικειοποιούνται και να τις παρουσιάζουν σαν δικές τους.
  1 Να θυμηθούμε το πρώτο όχι στο μνημόνιο 1 όπου ενώ είμασταν μόνοι μας τότε, τώρα μας παρουσιάζουν ώς μνημονιακούς και παρουσιάζονται αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο ώς αντιμνημονιακού!
  2 Τη λέξη "διαπραγμάτευση" την πρωτοανέφερε ο Σαμαράς αλλα τελικά άλλοι παρουσιάζονται ως οι διαπραγματευτές
  3 Τη λέξη ανάπτυξη τη πρωτοανέφερε επίσης ο Αντώνης Σαμαράς και μάλιστα αναλυτικά μέσα απο το Ζάππειο αλλα τελικά άλλοι φέρονται ως οι υποκινητές της ανάπτυξης
  4 Τη λέξη επανεκκίνηση με αναπτυξιακά μέτρα ισοδύναμα αυτών του μνημονίου (στην ουσία αλλαγή των όρων του μνημονίου) επίσης την παρουσίασε ο Σαμαράς αλλα το αποτέλεσμα είναι ότι εμείς έχουμε εγκλωβιστεί ώς μνημονιακοί και υποστηρικτές της Μέρκελ και άλλοι ώς επαναδιαπραγματευτές!!

  Οι ανωτέρω θέσεις του Σαμαρά, κινδυνεύουν πάλι να παρεκτραπούν και να τις οικειοποιηθούν άλλου. Το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ ΟΦΕΙΛΕΙ να στηρίξει τις θέσεις αυτές. Δεν αρκεί μια απλή αναφορά. Πρέπει να βγούμε σε όλα τα χωριά και να υπάρξει συντονισμός στη δράση απο τη παράταξη. Αλλιώς κάνουμε μια τρύπα στο νερό και χαρίζουμε πολιτικές στις άλλες παρατάξεις

 9. petros avatar
  petros 25/05/2012 15:05:40

  Συγγνώμη, αλλά με αυτές τις προτάσεις θα απευθυνθεί στους νέους
  των γηπέδων, των ριάλιτυ, των νυχτερινών εξόδων ; Με αυτές τις προτάσεις
  θα καταλαγιάσει την οργή των οικογενειαρχών που βλέπουν το χαράτσι στη ΔΕΗ, τις νέες φορολογικές δηλώσεις με τα απίθανα τεκμήρια, τις οριζόντιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ;
  Με αυτά θα πάρει με το μέρος τους τους ανέργους και αυτούς που τρώνε
  στα συσσίτια και αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν νοσοκομεία ή δάνεια ;
  Ρε φάκτορα, έλεος ! Στέλνε στη Συγγρού τα μηνύματα των πολιτών, μπας και ξυπνήσουν !

 10. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 25/05/2012 15:10:45

  Να σουμάρει ΟΛΑ τα λεφτά από τις 6 προτάσεις και να βγάλει ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ:

  "150 δις ευρώ θα ρίξει ο Σαμαράς στην Ελλάδα για Ανάπτυξη μέσα στο 2012/13"

  (το νούμερο 150 δις είναι υποθετικό, ο στόχος είναι να είναι ΕΝΑ, ΜΕΓΑΛΟ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ)

  Και μια δεύτερη πρόταση:
  "Μορατόριουμ 18 μηνών σε όλους, για χρέη σε Δημόσιο, Τράπεζες"

  Και μια τρίτη πρόταση:
  "Κατάργηση ΟΛΩΝ των χαρατσιών & ειδικών φόρων, και μείωση ΦΠΑ στο 18%"

  Ούτως ή άλλως ο κόσμος ΔΕΝ έχει να πληρώσει, και τα έσοδα του Δημοσίου πατώνουν.

  Έτσι θα ακυρώσει την λιτότητα στην πράξη, και θα δείξει το δρόμο της Ανάπτυξης.

  • Καλά Κρασιά avatar
   Καλά Κρασιά @ Κόνδωρας 25/05/2012 16:57:28

   Το αφέντη Σόιμπλε τι να λέει για όλα αυτά ;

 11. tas avatar
  tas 25/05/2012 16:39:38

  Αντιγράφω ένα άρθρο από το enikos και κάποια σχόλια

  "Η γερμανική κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο μέτρων που αποτελείται από έξι σημεία για την υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης στις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, το οποίο προβλέπει την δημιουργία ζωνών ελευθέρου εμπορίου, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel.

  Το Βερολίνο ευνοεί τη δημιουργία ζωνών ελεύθερου εμπορίου στις χώρες της ευρωζώνης που υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης χρέους με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδυτών σε ένα ευνοϊκότερο φορολογικό περιβάλλον και με λιγότερο περιοριστικούς κανόνες λειτουργίας, αναφέρεται στο δημοσίευμα του Spiegel που δεν αποκαλύπτει τις πηγές των πληροφοριών του.

  Το σχέδιο προβλέπει ότι τα κράτη που βρίσκονται σε οικονομική κρίση θα αναμορφώσουν την αγορά εργασίας τους με βάση το γερμανικό μοντέλο καθιστώντας πιο ευέλικτη τη νομοθεσία για την προστασία απέναντι στις απολύσεις ή μειώνοντας το μισθολογικό κόστος.

  Για να υπερβούν τις οικονομικές τους δυσκολίες τα κράτη μπορούν επίσης να θεσπίσουν οργανισμούς που θα είναι επιφορτισμένοι με την ιδιωτικοποίηση δημόσιων οργανισμών, ένα μοντέλο που εφαρμόσθηκε από τη Γερμανία μετά την επανένωση για τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της Ανατολικής Γερμανίας.

  Άλλο σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός συστήματος εκπαίδευσης των νέων κατά το γερμανικό μοντέλο, που προάγει την εκπαίδευση σε επιχειρηματικό περιβάλλον. "


  Και το σχόλιο

  ΜαρίταΠαρασκευή 25 Μαίου 2012, 15:04
  @ Nikos L

  Ναι, είναι οι λεγόμενες ΕΟΖ. Αυτό έκαναν και στην Ανατολική Γερμανία: έκλεισαν όλες τις ανταγωνστικές εταιρίες, ακόμη κι αυτές που είχαν κέρδη, ώστε να εκλείψει ο ανταγωνισμός για τις εταιρίες της Δυτικής Γερμανίας. Τραγωδία. Περιγράφονται όλα στο ντοκιμοντέρ που ανέφερε ο VROUKLAS, το Catastroika.

  Αν ισχύσει τέτοιο καθεστώς στην χώρα μου θα το σκεφτώ σοβαρά να ρίξω μαύρη πέτρα πίσω μου και να μην ξαναγυρίσω ποτέ.

 12. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 26/05/2012 02:57:54

  Ξέρετε τι μου θυμίζει η πολιτική της ΝΔ τέτοιες ώρες;
  Ενα πραγματικό περιστατικό, όπου κάπου στην επαρχία είχε πάει ένας αρχιμανδρίτης ιεροκήρυκας, σε χωριό. Εκεί, στην εκκλησία, αφού μαζεύτηκε ο κόσμος, άρχισε να τους κάνει υψηλό θεολογικό κήρυγμα, περί πνευματικής ζωής και να αναλύει Πατέρες της Εκκλησίας και διάφορα άλλα υψιπετή. Αφού τελείωσε το μακρύ θεολογικό κήρυγμα, ρωτάει τον κόσμο αν είχαν καμία απορία. Οπότε, σηκώνει το χέρι του ένας χωρικός και ρωτάει: Με συγχωρείτε πάτερ μου, το βιτάμ είναι νηστίσιμο ή όχι;
  Βάλτε στη θέση του αρχιμανδρίτη τη ΝΔ και έχετε την εικόνα....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.