#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/07/2013 12:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η σημασία της συνάντησης Ομπάμα - ΣαμαράΚάθε επίσκεψη Έλληνα πολιτικού  στην Ουάσιγκτον και η συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, είναι εκ των πραγμάτων εξαιρετικά σημαντικό κι ενδιαφέρον γεγονός. Πόσο μάλλον για την παρούσα κυβέρνηση και κυρίως τον Αντώνη Σαμαρά που περίμενε μήνες αυτό το ραντεβού. To γεγονός ότι η συνάντηση δεν έγινε τόσο καιρό σχετίζεται ασφαλώς με το γεγονός ότι οι Αμερικανοί περίμεναν τις εξελίξεις σχετικά με τη ΔΕΠΑ και το αζέρικο αέριο. Είναι γνωστό ότι δεν ήθελαν ρωσική… απόβαση στην Ελλάδα και το εκδήλωναν με κάθε τρόπο. Αυτά, όμως, είναι περασμένα – ξεχασμένα και πρέπει να μη μας απασχολούν πλέον. Αντίθετα, αυτό που πρέπει να απασχολεί είναι τα κέρδη που πρέπει να αποκομίσει η Ελλάδα και πώς ο πρωθυπουργός πρέπει να πάει κατάλληλα προετοιμασμένος ώστε να μη χαθεί μια καλή ευκαιρία. Διότι, είτε το θέλουμε είτε όχι, ο Ομπάμα έχει το πάνω χέρι και μπορεί να διαμορφώσει τέτοιες συνθήκες ώστε να βοηθηθεί η Ελλάδα στο μείζον θέμα της οικονομικής κρίσης.

Οι βαλίτσες του κ. Σαμαρά στις 8 Αυγούστου δεν θα γεμίσουν με είδη διακοπών, αντίθετα θα είναι γεμάτες πολύ κρίσιμους φακέλους.

Πρώτο θέμα το οικονομικό, με τους Αμερικανούς, και μέσω του ΔΝΤ, να ζητούν νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, θεωρώντας το μη βιώσιμο. Επίσης, είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι με τις πολιτικές σκληρής λιτότητας που προωθούνται στην Ευρώπη. Η συμμαχία στο σημείο αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο στοίχημα του κ. Σαμαρά. Μόνο ο Ομπάμα μπορεί να πιέσει τη Μέρκελ και την παρέα της ότι θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία.

Φυσικά, στα θέματα υπό συζήτηση είναι τα ενεργειακά – γεωστρατηγικά. Μετά την αποχώρηση της Gasprom από τη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ και μετά την επιλογή του ΤΑΡ, τα πάντα έχουν αλλάξει. Και σαφώς η Ουάσιγκτον παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα όσα συμβαίνουν στη Μεσόγειο. Όπως παρακολουθεί κι ενδιαφέρεται για τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ελλάδας, τα οποία σαφέστατα μπορούν να συνδεθούν με την ελληνική ΑΟΖ και τις ενέργειες που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα.

Σε πολιτικό επίπεδο, τα γεγονότα στην Τουρκία και η νέα Αραβική Ανοιξη στην πόρτα της Ελλάδας, ασφαλώς δίνουν στη χώρα μας στρατηγικό ρόλο, κάτι που ο Ομπάμα ξέρει και καλά. Και κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Σαμαράς.

Για όλα τα παραπάνω το ταξίδι στην Ουάσιγκτον είναι σημαντικό και μπορεί να δώσει νέες προοπτικές στην Ελλάδα, εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Το γεγονός και μόνο της ανακοίνωσης του ταξιδιού από τις ΗΠΑ δείχνει ότι θέλουν να στηρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά.

Τα ΜΜΕ

Στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρονται αμερικανικά ΜΜΕ, στηριζόμενα στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της «Ουάσιγκτον Ποστ», επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στην Ουάσιγκτον, στις 8 Αυγούστου, για να συζητήσουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνεται και σε άλλα δημοσιεύματα και ραδιοτηλεοπτικές αναφορές, η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει συζήτηση σχετικά με την αμερικανική στήριξη των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών της Ελλάδας στον οικονομικό τομέα, τη Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Εταιρική Σχέση, το Κυπριακό, την αμυντική συνεργασία, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τα θέματα ασφαλείας στη Βόρεια Αφρική και τη Συρία.

Επίσης, επισημαίνεται ότι ο Λευκός Οίκος τονίζει τη «δύναμη της σχέσης των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα σήμερα» και το γεγονός ότι «τις δυο χώρες συνδέουν διαρκείς δεσμοί συγγένειας, κοινά συμφέροντα και η συμμαχία του NATO».

Τέλος, προβάλλεται η υπογράμμιση του Λευκού Οίκου στη «συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες της Ελλάδας να αναμορφώσει την οικονομία της και να προωθήσει την επιστροφή της στην ευημερία».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. arximidis avatar
  arximidis 12/07/2013 13:01:25

  To σημαντικώτερο όλων είναι οτι για πρώτη φορά ο Ελληνας πρωθυπουργός θα μιλάει με τον Αμερικανό Πρόεδρο εξ ονόματος σχεδόν ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Ελληνικού λαού, δεδομένου οτι και ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας που προηγήθηκε με το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ταυτίστηκε απόλυτα με τις θέσεις του Αμερικανού Προέδρου και τον τρόπο επίλυσης της κρίσης με ποσοτική χαλάρωση και όχι λιτότητα.
  Επίσης δεν εξέφρασε σχεδόν καμμία αντίρηση για τον αγωγό ΤΑΡ και την γκατάλειψη των Ρώσων στη ΔΕΠΑ. Εμμέσως δε, δια στόματος Βαρουφάκη που δεν διέψευσε, άφησε να εννοηθεί οτι δεν θα βγούμε απο το ΝΑΤΟ όταν γίνει Πρωθυπουργός.
  Πιστεύω εξ άλλου, αν η Μέρκελ επιμείνει και μετά τις Γερμανικές εκλογές στην ίδια πολιτική, τότε μάλλον Σαμαράς και Τσίπρας θα έχουν ως μοναδική λύση τη συγκυβέρνηση υπο την αιγίδα των Η.Π.Α. ακόμα και με προσφυγή της Ελλάδας στο δολλάριο...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ arximidis 12/07/2013 18:41:56

   Σημασια εχει ποιος δινει τα λεφτα και αυτος δεν ειναι οι Αμερικανοι.Δεν ειμαστε στην εποχη του σχεδιου Μαρσαλ.
   Ο Σωυμπλε εδωσε μια αφοπλιστικη απαντηση στους Αμερικανους : αν ενδιαφερονται τοσο για την Ελλαδα να δωσουν λεφτα οι ιδιοι.Αλλιως εφαρμοζεται το γερμανικο προγραμμα.

   • Αρχιμηδησ avatar
    Αρχιμηδησ @ ψυχραιμια 12/07/2013 21:39:59

    Κι όμως οι Αμερικανοί πήραν το αέριο. Οχι οι Γερμανοί και οι Ρώσοι...Οι Αμερικανοί παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν με τα λιγώτερα ή και χωρίς καθόλου λεφτά.
    Αν απαιτήσουν απ' τους Γερμανούς να βομβαρδίσουν με Γιουροφάιτερ το Ιράν, θα το κάνουν και θα πληρώσουν κι απ' την τσέπη τους τα έξοδα...Αλλωστε ΟΛΑ τα χρήματα που έχουν σήμερα οι Γερμανοί δεν καλύπτουν το χρέος τους στους Αμερικάνους για να το δούμε και απο ηθική σκοπιά...

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Αρχιμηδησ 13/07/2013 13:48:11

     Ποιο αέριο πηραν;Απλως ειπαν στους συμμαχους τους Αζερους να περασουν τον αγωγο για την Ευρωπη απο Ελλαδα-Αλβανια και οχι Βουλγαρια - Ρουμανια.Οι ιδιοι δεν πηραν τιποτα ουτε εχουν αναγκη αφου παραγουν σχιστολιθικο αεριο στη χωρα τους στο 1/3 της τιμης του ευρασιατικου αεριου.Διευθετησεις εκαναν για να ευνοησουν τις παραλιακες μεσογειακες χωρες σε σχεση με τις ηπειρωτικες οπως παντα.

  • Κικέρων avatar
   Κικέρων @ arximidis 12/07/2013 23:10:26

   Τρέξε-τρέξε Σαμαρά και αυτοακυρώσου με τις επιλογές σου,υπαγορευμένες εκτιμώ απο κύκλους συμβολιστών (ίσως;)με το να διορίζεις παπουτσήδες και χρυσοχοίδηδες.
   Αγαπητέ Φαήλο παρε θέση σε παρακαλώ , δεν θα καταντήσετε την Ν.Δ.σκουπιδαριό η στην καλυτερη περίπτωση κολυμβήθρα του Σιλοάμ για ότι πιο βλαπτικό και επονείδιστο ανέδειξε ποτέ η ελληνική πολιτική σκηνή. Είσαι μελος της Πολιτικης γραμματείας δεν μπορεί να μην σε αγγιζουν τέτοιες ασύμμετρες επιλογές....

 2. Zame avatar
  Zame 12/07/2013 13:23:16

  'ζυγισμένοι - στοιχισμένοι & ευθυγραμμισμένοι'
  σε μια α ν θ ρ ω π ο κ ε ν τ ρ ι κ ό τ ε ρ η
  & φ ι λ ι κ ό τ ε ρ η εκδοχή παγκοσμιοποίησης ..αποφασισμένοι ?

  • arximidis avatar
   arximidis @ Zame 12/07/2013 13:56:26

   Εμείς φίλε Zame σίγουρα είμαστε αποφασισμένοι, αλλωστε δεν έχουμε κι άλλη επιλογή.Το θέμα είναι πότε και πως θα το καταλάβουν Αυτοί...

 3. Hawk avatar
  Hawk 12/07/2013 13:51:53

  Από τα πολλά που έχουμε αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια από τις " συνεργασίες " μας με τις μεγάλες δυνάμεις ..... καταντίσαμε σήμερα σε αυτό το χάλι να εκλιπαρούμε να πάρουμε την δόση μας, να εκλιπαρούμε να έρθουν επενδυτές, γενικώς να εκλιπαρούμε.... τελικά είμαστε λαός για πολλές καρπαζιές, ουδεμία στρατηγική, ουδεμία συνέχεια του κράτους, άντε τώρα βρήκαμε καινούργιο σωτήρα τον Αγιο Ομπάμα.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Hawk 12/07/2013 14:40:31

   ῾Ο ὁποῖος ΟBAMA furloughed all civil service employees for one day each week July-October!!! Gongressmen are not furloughed!!!!!!!!!!

   Μέ λίγα λόγια, ἀπόλυση ὅλων τῶν δημοσίων ὑπαλλήλων μία μέρα κάθε ἑβδομάδα γιά τήν περίοδο ᾿Ιουλίου-᾿Οκτωβρίου. ῾Η σκέψη γιά ἡμερήσια ἀπόλυση ΔΥ εἶχε γίνει πολλές φοές στό παρελθόν, ἀλλά ποτέ δέν ἔγινε πράξη ἀπό κανένα πρόεδρο. ῾Ο ΟΒΑΜΑ ὡς "σοσιαλιστής" τήν ἐφὴρμοσε! :D

 4. Προφήτης avatar
  Προφήτης 12/07/2013 14:12:24

  Δεν ανησυχώ για το πως θα πάει η επίσκεψη : θα μας τα πει χαρτί και καλαμάρι ο "ψυχραιμια".

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Προφήτης 12/07/2013 18:44:03

   Οπως εγραψα και πιο πανω πριν δω τα δικα σου ο πληρωνων εχει και το λογο.Και πληρωνων δεν ειναι ο Ομπαμα αλλά η Μερκελ.Δεν μπορει να γινει αμερικανικη πολιτικη με λεφτα των Γερμανων.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ ψυχραιμια 12/07/2013 19:25:14

    Μη κάνεις δήθεν βαρύγδουπες δηλώσεις με ζητήματα δεδομένα. Σιγά την πρωτοτυπία. Οι δικοί σου είναι που θέλουν να πληρώνουν οι Γερμανοί αλλά να κάνουν κουμάντο οι ίδιοι. Όσο πληρώνουν για τη Σούδα και το Άκτιο, παλιότερα για τα πυρηνικά στην Ανδραβίδα κλπ κλπ
    Νταβατζήδες.

    Αυτό που θέλουν οι Αμερικάνοι είναι να κόψουν χρήμα οι Γερμανοί. Πιστεύουν ότι η κρίση στην ευρωπαϊκή οικονομία κρατάει την αμερικανική οικονομία σε στασιμότητα, που αλλοιώς θα είχε απογειωθεί. Και τα ελλείμματα δεν τους νοιάζουν επειδή η FED τυπώνει αβέρτα.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Προφήτης 12/07/2013 23:17:58

     Λυπαμαι αλλα δεν εχετε αντιληφθει τη στρατηγικη των ΗΠΑ εναντι των συμμαχων τους απο το 2ο παγκοσμιο πολεμο και μετα.
     Η στρατηγικη αυτη βασιζεται στην αποφυγη χρησιμοποιησης της πολιτικοστρατιωτικης ισχυος τους για να εκβιασθουν οικονομικες αποφασεις.
     Μονο ετσι κατα τη λογικη τους θα παραμεινουν οι εμπορικοι εταιροι τους εθελοντικα υπο αμερικανικη ομπρελλα.Αυτη η αρχη επεζησε του οξυτατου προβληματος του ιαπωνικου ανταγωνισμου οταν Αμερικανοι γερουσιαστες ζητουσαν αντιιαπωνικα μετρα και εσπαγαν τηλεορασεις Τοσιμπα εξω απο αμερικανικα εργοστασια απολυμενων εργατων.Παρ ολα αυτα ποτε δεν απειλησαν ή εκβιασαν την απολυτως στρατιωτικα εξαρτημενη Ιαπωνια να μετριασει τις εξαγωγες της χρησιμοποιωντας την ενοπλη ισχυ.
     Δεν μπορει ο Ομπαμα να διαταξει τη Μερκελ ουτε να δωσει λεφτα στην Ελλαδα ουτε να τυπωσει χρημα εαν δεν θελει.Δεν λειτουργει ετσι ο κοσμος ουτε η δυτικη συμμαχια.

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ ψυχραιμια 13/07/2013 14:53:31

      Επαναλαμβάνω, λες γνωστά πράγματα. Με δική σου, αυθαίρετη ερμηνεία.
      Δεν λειτουργούν όντως έτσι στο δυτικό στρατόπεδο. Οι ΗΠΑ δεν προσπαθούν να αναγκάσουν την Γερμανία ή άλλους να κάνουν κάτι που δεν θέλουν.
      Μόνο βάζουν κάποιους να βγάλουν ένα "σκάνδαλο" σαν το Βατοπέδι π.χ. για κάποιον που πάει να κάνει μπιζνες με τους Ρώσσους. Ή βγάζουν φωτογραφίες της Μερκελ σε ηλικία 15 ετών, στην κομμουνιστική νεολαία. Εσύ που έχεις αντιληφθεί πως λειτουργεί ο δυτικός κόσμος διάβασε την αυτοβιογραφία του Μουσάραφ, με τις ευθείες απειλές του Αρμιταζ στο τηλέφωνο. Ή πήγαινε τουρίστας στη Συρία.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Προφήτης 13/07/2013 19:08:18

      Δεν ειναι θεμα Μερκελ μονο η γερμανικη πολιτικη και δεν υπαρχει σχεση Μουσαραφ και Μερκελ.
      Στη Γερμανια υπαρχουν πολιτικα κομματα,εκατονταδες χιλιαδες επιστημονες οικονομολογοι,πανω απο δεκα οικονομικα ινστιτουτα,γραφεια και think tanks που αναλυουν τη παγκοσμια οικονομια.Επι πλεον η μη αναληψη βαρων για την ενωση της Ευρωπης εχει αναχθει εδω και 20 χρονια σε εθνικο στοχο.Η ιδεα οτι μπορει να αλλαξει η γερμανικη πολιτικη απο εκβιασμους φωτογραφιων στο εθνικο γιαυτους ζητημα του τροπου ενωσης της Ευρωπης χωρις αδικα κατ αυτους βαρη ειναι λαθος.
      Δεν αποφασιζει η Μερκελ μονη της οπως ουτε ο Ομπαμα.Η ακολουθουμενη πολιτικη προκυπτει απο αλλεπαλληλες αναλυσεις ως εισηγηση στην κορυφη της εξουσιας και δεν ειναι αντικειμενο προσωπικων εκβιασμων ή σχεσεων.

   • Αρχιμηδησ avatar
    Αρχιμηδησ @ ψυχραιμια 12/07/2013 21:43:50

    Οι Γερμανοί δεν έχουν δικά τους λεφτά. Τα χρωστάνε ΟΛΑ κυρίως στους Αμερικανούς...

 5. καρ avatar
  καρ 12/07/2013 14:41:21

  Μακάρι να πάνε όλα καλά και να έχουν την θέληση οι Αμερικάνοι να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με τους Ρώσους και να αποκλιμακώσουν την ένταση στην περιοχή. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο και προοπτικές θα έχουμε και θετικό ρόλο θα παίξουμε. Ο Ομπάμα φαίνεται να είναι παλληκάρι και να κρατά την Αμερική στο δρόμο της λογικής παρά τον πόλεμο που δέχτηκε -αν και η αλήθεια είναι ότι ο απλός ο κόσμος μες στο βαθύ σκοτάδι είμαστε και για να "μας φαίνεται" κάτι, μπορεί και να μας έχει πάρει ο ύπνος και να βλέπουμε το ωραίο το όνειρο. :-) Όλη η Δύση πρέπει να το πάρει απόφαση και με πολλή λογική να κάνει μια συντεταγμένη υποχώρηση, σπάζοντας τις φούσκες και ομαλοποιώντας, εξορθολογίζοντας τις σχέσεις της με τον υπόλοιπο κόσμο... Αυτό άλλωστε ελπίζουμε να είναι και το πρόγραμμα διαχείρισης της κρίσης που εισηγείται η Γερμανία... και γι' αυτό ελπίζει κανείς και στην κυβέρνηση του κου. Σαμαρά (ή στην μελλοντική τρικομματική συγκυβέρνηση με τον Σύριζα), που δείχνει να θέλει να μας χαρίσει αυτήν την σταθερότητα.

 6. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 12/07/2013 14:43:55

  Η Ελλάς είναι σημείο αναφοράς της παγκόσμιας πολιτικής και οικονομικής σκηνής. Η βαρύτητά της μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις αντίστοιχες των μεγάλων κρατών-υπερδυνάμεων. Δεν υπάρχει στην υφήλιο κράτος με το μέγεθος της Ελλάδας που να χαίρει τέτοιας εκτίμησης, ενδιαφέροντος και προσοχής από τις μεγάλες δυνάμεις. Ποιός μπορεί να συγκρίνει την Ελλάδα με την Πορτογαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο ή και άλλες, αναρίθμητες χώρες της κατηγορίας μας; Κανένας. Σε αυτή την Ελλάδα ταιριάζουν μεγάλοι πολιτικοί. Και βεβαίως, κόντρα στην οργισμένη αντίληψη των τελευταίων χρόνων, υποστηρίζω ότι η Ελλάδα γεννάει μεγάλους πολιτικούς. Ένας εξ αυτών ο Σαμαράς, μεγάλος παίχτης της διπλωματίας και της τέχνης της πολιτικής καλείται στο άντρο των κυβερνομπάτσων να διαπραγμετευτεί το μέλλον των νέων Ελλήνων. Τυφλή εμπιστοσύνη στον αρχηγό της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, στον αρχηγό της παράταξης των εθνικών συμφερόντων. Στηρίξτε τον όλοι όσοι βάζετε στην άκρη τα μικροσυμφέροντα και τις αγκυλώσεις. Ο Σαμαράς είναι ο πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και ως τέτοιος θα συνομιλήσει με τον πλανητάρχη. Σεβασμός επομένως στον ισχυρό αλλά και ταυτόχρονα σεβασμός στην προαιώνια ανωτερότητα της ελληνικής φυλής. Σαμαρά, η θέση σου είναι ιστορική, εκπροσωπείς την Ελλάδα, δείξε άξιος.

  • ΝΙΚΟΣ-ΔΕΗ avatar
   ΝΙΚΟΣ-ΔΕΗ @ MantisKalhas 12/07/2013 14:52:19

   Ώρα να πάψουν οι διαπλεκόμενοι να ταυτίζουν την Αμερική με τον Τσίπρα.
   Λυσάξανε εδώ και πολύ καιρό ότι δεν πρόκειται τον Πρωθυπουργό μας να τον δεχτεί ο Ομπάμα και ότι οι Αμερικανοί θα τον γκρεμίσουν απο την εξουσία.
   Πάρτε τα ρέστα σας τώρα....

  • ΑπυθιΑ avatar
   ΑπυθιΑ @ MantisKalhas 12/07/2013 15:35:38

   ''Τυφλή εμπιστοσύνη στον αρχηγό ...''
   Η ...τύφλα τέλος! Η εμπιστοσύνη κερδίζεται, η ηγεσία κατακτιέται.

 7. Γιαννης Ζ. avatar
  Γιαννης Ζ. 12/07/2013 15:10:07

  Η σημασια της συναντησης ειναι ελαχιστη οσο διοριζουν καποιους σαν τον Χρηστο Παπουτση ως εκπροσωπους στην Παγκοσμια Τραπεζα...Ποια σημασια λοιπον...οταν δεν αλλαζει η νοοτροπια των πολιτικων...; Δεν ντρεπονται ;

  • ΑπυθιΑ avatar
   ΑπυθιΑ @ Γιαννης Ζ. 12/07/2013 15:52:22

   "Γίνονται ορισμένες περίεργες επιλογές απο την Κυβέρνηση για διορισμούς σε διεθνείς οργανισμούς", δήλωσε ο αυτόφωτος, αυτοδημιούργητος και ...αδικημένος φωστήρας του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Ανδρέας Ψυχάρης! Αντώνη, όσο δεν προωθείς-αξιοποιείς κάπου αυτό το παιδί θαύμα, θα υπάρχουν...αντιδράσεις.
   [Άστο εκεί που κάθεται και πολύ του ...είναι που το ακριβομισθοδοτούμε κι όλας ... :-)]
   Ο Χρήστος Παπουτσής, θα μεγαλουργήσει ΚΑΙ εκεί που σήμερα το καθήκον τον έταξε να μας υπηρετήσει. Άλλη μία απόδειξη του οτι οι άξιοι Πασοκάνθρωποι, ποτέ δε χάνονται. Πάντα υπάρχει ένα ...πόστο για να ...προσφέρουν στο σύνολο!

   • je ne regrette rien avatar
    je ne regrette rien @ ΑπυθιΑ 13/07/2013 16:09:21

    Μην το γελάς καθόλου αγαπητή ΑπυθιΑ, τραγικό η τοποθέτηση του Παπουτσή σε τέτοια θέση...
    Μα τα έχει τελείως χάσει ο Σαμαράς ;
    Τα χτυπήματα έρχονται καθημερινά και πανταχόθεν...

    • ΑπυθιΑ avatar
     ΑπυθιΑ @ je ne regrette rien 14/07/2013 08:57:14

     Αγαπητή μου Αμετανόητη, ο Βενιζέλος τον ...προώθησε τον φωστήρα-εσωκομματικό του αντίπαλο (λέμε τώρα), στο πλαίσιο του τακτικισμού και της ύστατης προσπάθειάς του να επιβιώσει.
     Όσο για το λιβάνι που οι θυμιατοφόροι σκορπούν στον αέρα, πάντοτε ζάλιζε και πάντα θα ζαλίζει τους ασκούντες την εξουσία, όσο διστάζουν ν΄ανασάνουν τον ίδιο αέρα με αυτόν που ανασαίνουν εκείνοι που τους έδωσαν (προσωρινά) το θρόνο....

     • je ne regrette rien avatar
      je ne regrette rien @ ΑπυθιΑ 14/07/2013 11:49:08

      Υποννοείς κάτι με το "προσωρινά " ; μακάρι...
      διότι τους βλέπω όλους καλά γαντζωμένους στις καρέκλες τους...
      Πάντως ,επιμένω, με πιάνει απελπισία όταν βλέπω ΠΑΛΙ στον σβέρκο μας απεχθή Πασοκικά πρόσωπα και δεν μπορώ να χωνέψω πώς μάς " την έφεραν" έτσι...

 8. Από μηχανής Θεά avatar
  Από μηχανής Θεά 12/07/2013 15:10:19

  Όλα καλά μίστερ Ομπάμα μας, αλλά το σχέδιο Ανάν2, την ονομασία των Σκοπίων και τη συνδιαχείριση των κοιτασμάτων και του Αιγαίου μας, ούτε που να τα σκέφτεστε.....

 9. Από μηχανής Θεά avatar
  Από μηχανής Θεά 12/07/2013 15:23:59

  Όλα καλά μίστερ Ομπάμα μας, αλλά το σχέδιο Ανάν2, την ονομασία των Σκοπίων και τη συνδιαχείριση των κοιτασμάτων και του Αιγαίου μας, ούτε που να τα σκέφτεστε…..

  • George avatar
   George @ Από μηχανής Θεά 13/07/2013 09:27:43

   Για αυτά πάει. Κυρίως για Κυπριακό μια και θα γίνει προσπάθεια για λύση express. Τα οικονομικά είναι στο Βερολίνο.

 10. Hawk avatar
  Hawk 12/07/2013 15:30:22

  Πέστα χρυσόστομε, εκπρόσωπος της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα ο Παπουτσής, τι θα δούμε ακόμη δεν το ξέρω.

  • gram avatar
   gram @ Hawk 12/07/2013 17:08:36

   Στο παρελθόν υπήρξε Επίτροπος της ΕΕ. Επομένως εις την Πασοκικήν αυτό μάλλον λέγεται "από Δήμαρχος, κλητήρας".

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Hawk 12/07/2013 18:45:47

   Αφου ηταν προεδρος της ΕΦΕΕ και κουβαλαγε τη σημαια του Πολυτεχνειου ειναι ο καταλληλος ανθρωπος και για τη Παγκοσμια Τραπεζα.

 11. ΑπυθιΑ avatar
  ΑπυθιΑ 12/07/2013 16:08:27

  Εγώ πάντως αυτό που βλέπω, είναι μία ανησυχητική άνοδος της δημοφιλίας του Β.Βενιζέλου! Στην Κρήτη χθες, ξεχείλισε η λατρεία για τον ΑντιΠρόεδρα!
  Δε γίνεται να εμφανιστεί πια και να μην παραληρήσουν τα πλήθη! Και που είστε ακόμα….. Πρέπει να ληφθούν εγκαίρως ......αντισταθμιστικά μέτρα αντιμετώπισης της Βενιζελομανίας, πριν να΄ναι αργά....

 12. fitsoulas avatar
  fitsoulas 12/07/2013 16:58:34

  Θα συζητηθεί και το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση;

  • DIMX avatar
   DIMX @ fitsoulas 14/07/2013 00:26:07

   Εννοείται , αλλά αυτό είναι από εκείνα τα θέματα που είναι πολύ σοβαρα για να ανακοινώνονται στην ατζέντα .

 13. Νικος Σταματάκης avatar
  Νικος Σταματάκης 12/07/2013 17:26:44

  Με τον διορισμό του Χρίστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα ο Σαμαράς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στην Ουάσιγκτον στα οικονομικά που θα συζητήσει... ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ... Η Ελλάδα διόρισε στην Παγκόσμια Τράπεζα κάποιον που ήταν τόσο κακός φοιτητής στο Οικονομικό της Νομικής που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΠΤΥΧΙΟ!... Ασε που θα συνοδεύει τον Σαμαρά και μια αύρα αναπαλαίωσης.... Αλοίμονό μας...

 14. Νικος Σταματάκης avatar
  Νικος Σταματάκης 12/07/2013 17:29:37

  Ας μου επιτραπεί να καταθέσω εδώ μια εγκυρότατη μαρτυρία για το ποιόν του Χρίστου Παπουτσή. Βρισκόμαστε γύρω στα 1980 και ο επι πολλά έτη τελειόφοιτος του Οικονομικού της Νομικής - και μεγαλοστέλεχος της ΠΑΣΠ και του ΠΑΣΟΚ - Παπουτσής παρακάθεται ενώπιον του καθηγητή για τις προφορικές τότε πτυχιακές εξετάσεις. Ο καθηγητής του κάνει μια γενική ερώτηση που απαιτεί όμως κάποια αναπτυγμένη απάντηση. Ο Παπουτσής χωρίς δισταγμό και με θράσος απύθμενο δίνει την εξής απάντηση: "Ναι". Ο καθηγητής απαντά: "Ο βαθμός σας είναι πέντε, περάσατε"... Επομένως η προτελευταία θέση στην αξιολόγηση του ως επιτρόπου στην ΕΕ δεν εκπλήσει κανένα. Ο Παπουτσής είναι η προσωποποίηση της ελληνικής χρεοκοπίας... Και τώρα αντί να τον πετάξουμε στα σκουπίδια όπου ανήκει, τον επιβραβεύουμε... Και μετά ελπίζουμε ότι οι ίδιοι σάπιοι που έφεραν την καταστροφή θα φέρουν και την άνοιξη... Αντώνη Σαμαρά, με αυτά τα κατακάθια θα φέρεις την άνοιξη;

  • sender avatar
   sender @ Νικος Σταματάκης 13/07/2013 00:54:28

   Ηταν η εποχή που οι καθηγητές έτρεμαν τους συνδικαλιστές φοιτητές-προέδρους,μελλοντικούς πολιτικάντηδες,που τους χαλούσαν το μάθημα,και τους κολλούσαν και την ταμπέλα του χουντικού,τι εποχή κι'εκείνη.Τα απόνερά της ζούμε και σήμερα.Θα τελειώσει ποτέ;

 15. Zame avatar
  Zame 12/07/2013 17:36:58

  ..όντως μια ατυχής έκπληξη

 16. alex23 avatar
  alex23 12/07/2013 19:40:25

  εξυπνες κινησεις σαμαρα,
  παιζει και με τους δυο/μιση παιχτες(αμερικη,ρωσια και γερμανια) και τους βαζει να τα λυσουν πρωτα μεταξυ τους (κατι που δυστυχως το μαθαμε με τον χειροτερο τροπο απο την 'αντιδραση' τους στις κινησεις καραμανλη με τους ρωσους)..ενω τους λεει και οτι πρεπει να κλεισει το θεμα της αοζ για να εχουν περισσοτερα κερδη..
  οι ρωσοι προτιμησαν σε αυτην την φαση την ασφαλεια των γερμανικων εσοδων απο το να ανοιξουν ενα ακομα μετωπο στην ανατολικη μεσογειο μεσουσης της κρισης στη συρια.. οι αμερικανοι βλεπουν θετικα το θεμα, μιας και ο σκοπος ειναι να μπλοκαριστουν οι εξοδοι του ιραν στην μεσογειο(πολεμος στην συτια, ελευθερο κουρδισταν στο ιρακ) και συγχρονως να αποκτησει και το ισραηλ, ο τοποτηρητης τους στην περιοχη, ενεργειακα ωφελη

  • Πολίτης Θ avatar
   Πολίτης Θ @ alex23 12/07/2013 22:49:29

   Το κακό είναι πως όταν παίζεις σε πολλά "γήπεδα" ταυτόχρονα, αναπόφευκτα αποσπάται η προσοχή σου από το παιχνίδι και επικεντρώνεσαι στον εκάστοτε αντίπαλό σου.
   Το απότέλεσμα είναι να χάσεις όλα τα παιχνίδια.
   Μην ξεχνάμε ακόμη και η Θάτσερ "εχασε" όταν υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις της αποφάσισε να δώσει πολλές μάχες ταυτοχρονα.
   To simultane παίζεται σωστά μόνο στο σκάκι, όχι στην πολιτική.

 17. περιμπανού avatar
  περιμπανού 13/07/2013 00:21:35

  Ποιός θα καλύψει το ταξίδι;
  Από που θα ενημερωνόμαστε;

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ περιμπανού 13/07/2013 02:44:07

   Ο ελληνικος λαος....λες να τα βγαλει απο την τσεπη του?

   • βαγόνι avatar
    βαγόνι @ Γιώργος 13/07/2013 18:21:07

    ...εννοεί ποιά τηλεόραση...θα δώσει το mega pool?

 18. Αρχιμηδης avatar
  Αρχιμηδης 14/07/2013 00:25:53

  Διάβασες τις εισηγήσεις του εγκυρότερου Γερμανού οικονομολόγου-αναλυτή και συμβούλου της Γερμανικής κυβέρνησης Πέτερ Μπόφινγκερ?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Αρχιμηδης 14/07/2013 09:14:45

   Nαι και ειναι ενας απο τους πολλους.Εσυ διαβασες αυτα που λεει ο Βερνερ Ζινν;
   Δουλεια τους ειναι να αναδεικνυουν ολες τις οψεις του προβληματος ωστε η πολιτικη να συνεκτιμα τα δεδομενα και να παιρνει αποφασεις.

 19. ΑπυθιΑ avatar
  ΑπυθιΑ 14/07/2013 17:57:21

  Πάντοτε ο θρόνος και το σκήπτρο παραχωρούνται προσωρινά. Σκεφτείτε πόσοι πέρασαν και που βρίσκονται τώρα..... Απλά σήμερα ο χρόνος τρέχει με την ταχύτητα του φωτός, όπως και η καταστροφική ισοπέδωση εκ της εφαρμογής των μνημονίων. Ρουφάει η άβυσσος το εξέχον πολιτικό προσωπικό, εν ριπή οφθαλμού. Αρχικά απαξιώνονται στις συνειδήσεις των πολιτών και σε δεύτερο χρόνο, θ΄ανοίξει η κάλπη -αδηφάγος καταπακτή και θα εξαφανιστούν...... Έτσι τουλάχιστον οφείλουν στον εαυτό τους να πράξουν, οι αξιοπρεπείς.
  Τα προσεχώς μας μάλλον παίζω! :-) Εύχομαι.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.