#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/12/2010 21:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η σειρά του ΟΤΕΔεν έχει τέλος η υποχωρητικότητα που δείχνει η κυβέρνηση στις απαιτήσεις των Γερμανών και των υπολοίπων κατακτητών. Σειρά πήρε τώρα η ιδιοκτησία του ΟΤΕ, η Ντόιτσε Τέλεκομ η οποία απαιτεί στην ουσία να μειωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν και απολύσεις. Φυσικά η κυβέρνηση ποιεί την νήσσαν καθώς δεν θέλει να διαταράξει τις σχέσεις της με τη γερμανική εταιρεία αν και η ίδια κατέχει το 20% των μετοχών και έχει λόγο στο τι γίνεται στην εταιρεία.

Στην εφημερίδα Financial Times Deutschland ο Γκ. Κέρκοφ, επικεφαλής για την ΝΑ Ευρώπη της Deutsche Telekom και μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ, τονίζει ότι η σωτηρία της επένδυσής της στην Ελλάδα περνά μέσα από τη μείωση του μισθολογικού κόστους.

Ο κ. Κέρκοφ λέει επίσης ότι βρίσκεται αυτή την περίοδο σε συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση αλλά και το συνδικάτο του Οργανισμού για τις μειώσεις μισθών.

Το μεγαλοστέλεχος της DT και του ΟΤΕ συνέκρινε την ελληνική και την γερμανική εταιρεία λέγοντας πως το 37% του κόστους του ΟΤΕ οφείλεται στις δαπάνες προσωπικού και στη μισθοδοσία όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Deutsche Telekom δεν ξεπερνάει το 20%.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο ΟΤΕ είναι η πιο ακριβή εμπλοκή της DT στην ΝΑ Ευρώπη καθώς το 2008 διέθεσε σχεδόν 4 δισ. ευρώ για να αποκτήσει το 30% του μετοχικού κεφαλαίου και μέχρι το τέλος του έτους καλείται να διαγράψει σχεδόν μισό δισ. ευρώ.

Με λίγα λόγια οι Γερμανοί λένε ότι τώρα κατάλαβαν ότι είναι ακριβοί οι υπάλληλοι στον ΟΤΕ και η πρόθεσή τους να βάλουν μαχαίρι δεν οφείλεται στο γενικότερο κλίμα και την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης.

Κατ' αρχάς αν πράγματι η επένδυσή τους δεν είναι αυτή που περίμεναν δε φταίνε γι' αυτό οι εργαζόμενοι. Ωστόσο, απ' όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο όμιλος του ΟΤΕ είναι κερδοφόρος, χάρη στην εντυπωσιακή πορεία της Cosmote. Γιατί λοιπόν ζητούν μειώσεις μισθών και απολύσεις;

Και γιατί η κυβέρνηση κάνει διαπραγματεύσεις πίσω από την πλάτη των εργαζόμενων;

Δυστυχώς οι Γερμανοί συνεχίζουν την επέλαση τους στης Ελλάδας την ολόμαυρη ράχη και απαιτούν χωρίς να βρίσκουν αντιστάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 27/12/2010 22:12:29

  Ποιός έδωσε τον ΟΤΕ στους Γερμανούς; Τσιφλίκι τους δεν είναι; ότι θέλουν θα κάνουν! Με τον παρά μου.....και την κυρά μου!
  Τώρα βλέπουμε ξεκάθαρα τι σημαίνει ξεπούλημα! Αφού στις νευραλγικές τηλεπικοινωνίες έγινε "προδοσία", όσο και να φωνάζουμε το παιχνίδι χάθηκε.
  Δε μιλάμε για ελεύθερη αγορά; Το μέγιστο κέρδος είναι το κίνητρο κι ο σκοπός!

  Την ολόμαυρη ράχη την πρόσφεραν οι πολιτικοί κι οι "νταβατζήδες" τους στους Γερμανούς!

 2. ierofantis avatar
  ierofantis 27/12/2010 22:32:15

  Είμαι περίεργος να δω τις αντιδράσεις και εκεί, των πανίσχυρων συνδικάτων....

 3. anonymous avatar
  anonymous 27/12/2010 22:53:41

  Ζητάνε γρήγορη απόσβεση της επένδυσης. Μπαίνουν μέσα και φωνάζουν. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να βάλει πλάτη στους Γερμανούς, άλλωστε οι νεοπροσλαμβανόμενοι προσλαμβάνονται με καθεστώς ελεύθερης αγοράς ενώ πολλούς τους έδιωξαν με την εθελουσία.

  Οι Γερμανοί αν μπαίνουν μέσα μπορούν να βγάλουν το ποσοστό τους προς πώληση και να αποχωρήσουν.

  Επίσης αφού είναι μανατζαρέοι με όρχεις ας ανεβάσουν τους τζίρους για να πέσει το ποσοστό της μισθοδοσίας.

  Αυτή τη στιγμή πάντως μια ISDN με internet 2.000 ΚΒ στη Γερμανία κοστίζει πάγιο το μήνα 25 Ευρώ. Η τιμή είναι χωρίς απεριόριστα αστικά υπεραστικά. Στην Ελλάδα η ίδια γραμμή από τον ΟΤΕ κοστίζει πάνω από 30 Ευρώ. Χρεώνει 1,5 Ευρώ το κάθε νουμεράκι που παίρνεις για την ISDN. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές θα πέσουν κι άλλο και ότι θα κάνουν μικρότερους τζίρους με αποτέλεσμα το μισθολογικό κόστος ως ποσοστό επί του τζίρου να εκτιναχθεί στα ύψη.

  ΥΓ. Πάντως ρε παιδιά φανταστείτε τι πάρτι γινόταν στον ΟΤΕ. Εθελουσίες, μειώσεις προσωπικού, εξορθολογισμός προμηθειών κλπ. και πάλι δεν τα πάει καλά.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ anonymous 27/12/2010 23:24:06

   Εμ, οι εταιρίες συμπεριφέρονταν σε μια αγορά 10 εκατομμυρίων σαν να ήταν αγορά 40 εκατομμυρίων και οι καταναλωτές σιγοντάριζαν. Αφού τάϊσαν λοιπόν την αγορά με τα πάντα και αφού καθένας μας συμπεριφέρονταν ως καταναλωτής λες και ήταν ο Μπερλουσκόνι (που ακούστηκε μια τετραμελής οικογένεια να έχει 6 κινητά - προσωπικά και επαγγελματικά-, σύνδεση ίντερνετ, σταθερό κλπ), τώρα που η αγορά συρρικνώνεται και αργά αλλά σταθερά θα επανέλθει στα πραγματικά μεγέθη της, θα έρθουν και οι εταιρίες στα δικά τους. Εκκρεμές είναι η υπόθεση...

 4. ανεστης avatar
  ανεστης 27/12/2010 23:01:38

  Να βαλουν τη Παπαρηγα μπροστα για τα εργατικα τους δικαιωματα, τοσα χρονια τα παρασιτα εστειναν γλεντι.Τερμα τα φραγκα βρεεεεε.
  Αντε ο καθε απατεωνας στο ποστο του,κλαψε για τους εργατες, φακτωρα που ξεπουλησαν ,αληθεις πιοι????

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ ανεστης 27/12/2010 23:03:25

   Κάνεις χιούμορ, να υποθέσω, ε;

  • Vtheod avatar
   Vtheod @ ανεστης 27/12/2010 23:09:49

   Υπάρχει κι ένας Ανέστης στο ΔΣ ΟΤΕ (όπως παλιότερα ο Πολυζωγόπουλος) μαζί με τον Κερκοφ της DT και συνάμα εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ: άραγε τί θα πει στο Γερμανό?

   ΥΓ. Ο Σκαρπέλης με τα 8 εκατ. ευρά στο λογαριασμό του είναι έξω (όπως κι ο Τσουκάτος).

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Vtheod 27/12/2010 23:16:28

    Να σου πω, τι θα πει ο Ανέστης...
    Javol mein Commadant...
    Και μετά θα κηρύξει για τις 23 φεβρουαρίου 4ωρη στάση εργασίας...

 5. Vtheod avatar
  Vtheod 27/12/2010 23:21:31

  ...Αφού πρώτα μειωθούν δραστικά οι μισθοί των εργαζομένων... (παλιά συνδικαλιστική τακτική..)

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Vtheod 27/12/2010 23:24:32

   χα, χα, χα σωστό...

 6. deldio avatar
  deldio 28/12/2010 01:29:46

  Για τον ΟΤΕ και το κατάντημά του, κυρίως των εργαζομένων του, δεν μπορούν να μιλάνε ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ. Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που φταίνε το ίδιο και οι δύο ως φερέφωνα της ίδιας πολιτικής.

 7. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 28/12/2010 08:43:08

  ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΠΕΙΡΑΧΤΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΕΚΟ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ 1500 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΩΡΑ

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/12/2010 09:49:31

  Το έγκλημα στον ΟΤΕ το ξεκίνησε το Πασοκ (ή, λένε, η Ανατολική Γερμανία, εάν θέλει κανείς να πάει πιο πίσω). Το τέλειωσε όμως η ΝΔ.

  Να θυμίσω πώς βρέθηκε ξαφνικά με το 20% η DT; Να θυμίσω ότι πίσω από την νομότυπη απόκτησή του, μεσάνυχτα, από την πίσω πόρτα, τους δόθηκε ΚΑΙ το management; Nα θυμίσω ότι μάλλον έγιναν αυτά κατά παράβαση του Ν. 2000 περί αποκρατικοποιήσεων;

  Το Πασόκ είναι ο πρωτεργάτης της παράδοσης της χώρας στους Γερμανούς. Μερικοί από τους οπαδούς του το παινεύονται κιόλας (επιτέλους τάξη). Στο θέμα του ΟΤΕ, η ΝΔ ωστόσο τέλειωσε την δουλειά.

  Και δεν είμαι κατά της παρασιτολογίας στον ΟΤΕ, απ' εναντίας... Αλλά χρησιμοποιήθηκε σαν άλλοθι για να χαρούμε που τον πήραν οι Γερμανοί.

 9. ruddock avatar
  ruddock 28/12/2010 11:06:48

  archaeopteryx,δεν τον πήραν οι Γερμανοί όπως γράφεις στην τελευταία πρόταση.
  Εμείς τον...πήραμε !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.