#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/10/2008 14:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η πτώση του ΧΧΑ, η Τουρκία και τα ομόλογα

«Μετά την Ευρώπη και την Αμερική, έφτασε η ώρα της κρίσης και για τα «golden boys» των ελληνικών τραπεζών. Το σχέδιο στήριξης του εγχώριου πιστωτικού συστήματος, ύψους 28 δισ. ευρώ, το οποίο ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, κ. Γ. Αλογοσκούφης, θέτει ως όρο τη δραστική μείωση των αποδοχών και των πλουσιοπάροχων μπόνους τους».

Αυτά μας πληροφορεί σήμερα ο ΕΤ κι εμείς καταλαβαίνουμε ότι πάλι δεν θα πάει κανένας φυλακή, αφού σύμφωνα με άλλες πληροφορίες μόνο πέντε (αρ. 5) διοικητές Ταμείων κάλεσαν μέχρι τώρα οι ανακριτές του σκανδάλου των ομολόγων. Περιμένουν δηλαδή να παραγραφεί;

Προσέξτε όμως και τι άλλο γράφει η εφημερίδα: Άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ ήταν οι μικτές αποδοχές για το προεδρείο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επί διοίκησης Π. Τσουπίδη. Περίπου 716.000 ευρώ ήταν οι αποδοχές του προέδρου και αντιπροέδρων της ΑΤΕ το 2004.

Ποιος ήταν ο κ. Τσουπίδης; Καταρχήν στενός φίλος του κ. Αλογοσκούφη και του κ. Καπράνου του ΤΣΠΕΑΘ, τον οποίο είχε πάρει επίσης ως σύμβουλό του. Ο γιός  του Πάνου Τσουπίδη εργάζεται στην  JP Morgan που πούλησε το ομόλογο του ΤΕΑΔΥ, ενώ ο μπαμπάς είναι φίλος και με τον κ. Αδαμόπουλο της Morgan Ελλάς. Εκλεκτό μέλος της περί τον κ. Αλογοσκούφη «παρέας του Λονδίνου» ο κ. Τσουπίδης είχε επαγγελματική σχέση και με την North Asset Management του Γ. Παπαμαρκάκη που έστησε το κόλπο με τα ομόλογα του ΤΕΑΔΥ και του ΤΣΠΕΑΘ.

Ειδικά για το δεύτερο έχουμε αποκαλύψει σειρά λογαριασμών στελεχών της χρηματιστηριακής ΤΡΩΙΛΟΣ, του ΤΣΠΕΑΘ και άλλων  που τροφοδοτήθηκαν με εκατομμύρια που όπως αναφέρει το πόρισμα Ζορμπά ξεκινούσαν από την εταιρεία του κ. Παπαμαρκάκη.  Είναι επίσης γνωστό ότι η North Principal Investment, του Παπαμαρκάκη, έστειλε 4,2 εκ. ευρώ σε μια offshore εταιρεία που ανήκει στον πατέρα του κ. Θ. Πρινιωτάκη, αντιπροέδρου της χρηματιστηριακής «Ακρόπολις», που έστησε το κόλπο του ΤΕΑΔΥ.

Στενή συνεργάτιδα του Πάνου Τσουπίδη ήταν τότε  και η Ρουμπίνη Γεωργακοπούλου, πρώην διαφημίστρια, στέλεχος προεκλογικά στο γραφείο του κ. Αλογοσκούφη, ο οποίος την επέβαλε στο ΤΤ ως υπεύθυνη διαφημίσεων και χορηγιών. Σε κάθε δουλειά που έκλεινε ζητούσε 10% («για το κόμμα»). Διαγωνισμός για τη διαφημιστική καμπάνια του ΤΤ πρέπει να κηρυχθεί άκυρος επειδή συμμετείχε και εταιρεία που ανήκε στην Ρουμπίνη, που ήταν μέλος της επιτροπής αξιολόγησης. Η Ρουμπίνη ήταν επίσης και επικοινωνιακή σύμβουλος του κ. Αλογοσκούφη .

Σύζυγος της Ρουμπίνη είναι ο Χρήστος Μεγάλου, κολλητός κι αυτός του κ. Αλογοσκούφη που έκανε παλαιότερα κι αυτός μεγάλες δουλειές με το ΠΑΣΟΚ και σήμερα ασχολείται για λογαριασμό της Credit Suisse με μεγάλες ελληνικές μπίζνες, όπως είναι η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και η αγορά της τουρκικής Τράπεζας Financbank από την Εθνική. Που ξανασυναντάμε την Financbank; Στην χθεσινή μεγάλη πτώση του ΧΑΑ (βλ. Κατάρρευση στο ΧΧΑ λόγω....Τουρκίας).

¨Όλα λοιπόν συνδέονται μεταξύ τους κι αυτό εξηγεί ίσως τη στάση της ποδηγετούμενης δικαιοσύνης. Αν πάει ένας μέσα, θα πάνε ...όλοι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. aksiokraths avatar
  aksiokraths 18/10/2008 15:07:29

  Ν' ανοίξει το κουτί της Πανδώρας (ΟΧΙ της Ντόρας!). Όλοι στα κελιά του Κορυδαλλού κι όχι του Βατοπεδίου. Ήμαρτον πια.

  Κατά τ' άλλα: ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑ (ε;;!)

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/10/2008 15:07:49

  Η πιθανά άνομη ή ανήθικη σχέση στις συναλλαγές είναι πιστευτή.

  Στην περίπτωση της Φινανσμπάνκ ωστόσο περιορίζεται σε δουλειά σε ημέτερο με ίσως κάλυψη από τον δήθεν αμερόληπττο σύμβουλο για μυστήρια. Και ο Τσουπίδης έλαμπε επί Πασοκ...

  Η θέληση της ΕΤΕ για παρουσία στην Τουρκία προϋπηρχε των καλών αυτών κυρίων.

  Πανούλη νομίζω ότι με απογοητεύεις.

 3. Factorx avatar
  Factorx 18/10/2008 15:08:36

  archaeopteryx θέλουμε ονόματα. Ή σιωπή είναι πονηρη

 4. donaE avatar
  donaE 18/10/2008 16:38:55

  Ο συζυγος,η συζυγος ,του...Καλη φαμπρικα ο γαμος.Να τι φταιει!

 5. Keep Talking avatar
  Keep Talking 19/10/2008 10:50:41

  Επειδη τα golden boys ειναι διαχρονικα και υπερκομματικα (παντος καιρου και παντος κομματος) για αυτο κουκουλωνονταικαι παραγραφονται τα "εγκληματα" εις βαρος του λαου, του φορολογουμενου και του εργαζομενου. Το εχει καταλαβει ακομα και η γατα μου!

 6. miaouth avatar
  miaouth 19/10/2008 12:25:41

  Μια απορία:
  Το 1999 - 2000, με την παγκόσμια κατάρρευση των internet - τεχνολογικών μετοχών, το ΧΑΑ έπεσε πολύ, όπως και όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου, αλλά με πιό αργούς ρυθμούς από την τωρινή πτώση.
  Τότε έγινε (μόνο στη χώρα μας, πουθενά αλλού), πολιτικός - δικαστικός χαμός για το φαινόμενο. Τώρα το περνάμε στην ψύχρα. Γιατί; Πιθανές απαντήσεις:
  1. Τότε είχε προηγηθεί το φούσκωμα της φούσκας. Τώρα όχι. Αλήθεια; Τα ακίνητα δεν είναι φούσκα; Η ΕΤΕ 45 euro πέρισυ δεν ήταν φούσκα; Και πολλά άλλα.
  2. Τότε είχαν μπεί πολλοί μικροεπενδυτές, τώρα όχι. Εν μέρει σωστό. Αλλά τα συνταξιοδοτικά ταμεία δεν είναι τώρα μέσα με τα μπούνια, πολύ περισσότερο από το 1999; Δικά μας χρήματα δεν είναι;
  3. Τοτε έγινε κρατική παρέμβαση (αγορές για να επιβραδυνθεί η πτώση), τώρα όχι. Αλήθεια; Τα ταμεία πώς αγόρασαν ΚΑΙ ΠΟΤΕ (μήπως πέρισυ, ψηλά και μετά το τέλος της ανόδου); Μήπως η απόφαση πάρθηκε με γενική συνέλευση των ασφαλισμένων;
  4. Τότε ήταν αντιπολίτευση η ΝΔ, τώρα είναι το ΠΑΣΟΚ. Άν όμως ισχύει, το συμπέρασμα είναι ότι οι ΝΔ είναι "πονηροί" (ή κουτοπόνηροι) και οι ΠΑΣΟΚΟΙ "βλάκες" (με το νεοελληνικό νόημα των λέξεων).
  Οι γνωρίζοντες καλύτερα τα οικονομικά και πολιτικά πράγματα, καλούνται να ερμηνεύσουν το αξιοπερίεργο φαινόμενο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.