#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/07/2010 07:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η πτώση του ΟμπάμαΟ άνθρωπος που κατέλαβε τον Λευκό Οίκο έχοντας προηγουμένως δημιουργήσει ένα κλίμα παράλογων προσδοκιών, αντιμετωπίζει τώρα τη σκληρή πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα αυτή λέει πως δεν μπορεί να υπάρξει «καλός» Αμερικανός πρόεδρος. Ο Ομπάμα λοιπόν, πλησιάζει στο τέλος του.


Ο πρώτος Αμερικανός μαύρος που κατάφερε να κερδίσει τη προεδρία της χώρας του, υποσχέθηκε ριζικές αλλαγές σε μια εποχή όμως που κανένας, όσο καλοπροαίρετος ή χαρισματικός, δεν θα μπορούσε να αλλάξει τη καταστροφική πορεία που ακολουθεί αυτή η χώρα εδώ και 30 χρόνια. Φέτος το καλοκαίρι, οι Αμερικανοί είναι φοβισμένοι. Πάνω από 100.000 δηλώνουν πτώχευση κάθε χρόνο. Τρία εκατομμύρια ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν τη κατάσχεση των κατοικιών τους μέσα στο χρόνο. Αν προσθέσουμε και τα 2.8 εκατομμύρια αυτών που τα σπίτια τους ήδη κατασχέθηκαν, βλέπουμε πως κύλισε ο πρώτος χρόνος της προεδρίας Ομπάμα.

Σχεδόν επτά εκατομμύρια Αμερικανοί είναι άνεργοι τον τελευταίο χρόνο ή και περισσότερο. Αν προστεθούν και αυτοί που σταμάτησαν πλέον να ψάχνουν για εργασία, και αυτοί που εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης, το σύνολο των ανέργων αγγίζει τα 20 εκατομμύρια. Οι φοβισμένοι γίνονται παράλογοι. Το ίδιο και οι ρατσιστές. Ο Ομπάμα αποτελεί εύκολο στόχο διάφορων τρελαμένων. Ένα σοβαρό ποσοστό Αμερικανών, τον θεωρεί σοσιαλιστή, μια παράλογη κατηγορία, αφού ο Ομπάμα σέβεται απόλυτα το καπιταλιστικό σύστημα. Λατρεύει τα γεράκια της Wall Street που χρηματοδότησαν με τεράστια ποσά τη προεκλογική του εκστρατεία. Η φοβερή οικολογική καταστροφή του Κόλπου του Μεξικού ξεκίνησε άλλωστε, από το πράσινο φως που ο πρόεδρος και ο υπουργός Εσωτερικών του έδωσαν στη ΒΡ.

Δεν φταίει ο Ομπάμα για τη λανθασμένη πολιτική που ακολούθησαν οι προκάτοχοί του επί 30 σχεδόν χρόνια, εξάγοντας μόνιμες θέσεις εργασίας στον τρίτο κόσμο. Οι εργασίες που σήμερα ψάχνουν απεγνωσμένα οι Αμερικανοί, δεν υπάρχουν πια στις ΗΠΑ. Βρίσκονται στη Κίνα, στη Ταϊβάν, στο Βιετνάμ, στην Ινδία και στην Ινδονησία. Και κανένα πρόγραμμα κινήτρων, όπως το να δίνονται χρήματα σε εργολάβους για να επισκευάζουν τους εθνικούς δρόμους, δεν πρόκειται να φέρει αυτές τις δουλειές πίσω στην Αμερική. Οι πιο εξειδικευμένοι εργάτες της αμερικανικής βιομηχανίας, οι λεγόμενοι «αριστοκράτες», σήμερα ψήνουν μπιφτέκια με το κατώτατο ημερομίσθιο, επειδή οι αμερικανικές επιχειρήσεις αποφάσισαν να στείλουν τις εργασίες τους στο Guangzhou, με την έγκριση των πολιτικών που πλημμύρισαν από χρήματα των λομπιστών του «ελεύθερου εμπορίου».

Δεν φταίει ο Ομπάμα που εδώ και 30 χρόνια όλο και περισσότερα χρήματα πάνε στη κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας, με αποτέλεσμα η Αμερική να επιστρέψει εκεί που ήταν το 1880, ένα έθνος εξαθλιωμένων και εκατομμυριούχων. Δεν φταίει ο Ομπάμα που κάθε φορολογική ελάφρυνση, κάθε νόμος, κάθε δικαστική απόφαση, γέρνει πάντα υπέρ των πλούσιων και ισχυρών. Αυτή ήταν η νεοφιλελεύθερη Αμερική από τις αρχές του 1970.

Ο Ομπάμα όμως φταίει επειδή δεν το κατάλαβε. Από την αρχή κολάκεψε τους ψηφοφόρους με ύμνους για το μεγαλείο τους, χωρίς να αντιληφθεί τη πολιτική και οικονομική διαφθορά που έπληττε τη χώρα και την αντίσταση την οποία θα συναντούσε αν προσπαθούσε να τα βάλει με τα συμφέροντα. Εν ολίγοις, τους υποσχέθηκε «ελευθέρας» στο μέλλον, και τώρα η υπόσχεση αυτή μοιάζει κενή.

Ο Ομπάμα φταίει διότι στον επικοινωνιακό τομέα, δεν μπορεί να εμπνεύσει και να συσπειρώσει το έθνος εναντίον των φόβων του. Από μικρός έχει εκπαιδευτεί έτσι ώστε να μη μοιάζει με έναν ακόμη θυμωμένο μαύρο που θα φόβιζε τους φίλους του στο Harvard ή τους επιχειρηματικούς του πάτρωνες. Ο συγκροτημένος αυτοέλεγχος αποτέλεσε το διαβατήριο του στους φύλακες του συστήματος, οι οποίοι ήταν σε μια απεγνωσμένη αναζήτηση ενός συμβολικού ηγέτη, που θα μπορούσε να επαναφέρει την χαμένη αξιοπιστία της χώρας σε έναν κόσμο που είχε βιώσει την εφιαλτική προεδρία του Bush.

Σήμερα λοιπόν, οι Αμερικανοί, σε όλο και μεγαλύτερους αριθμούς έπαψαν να εμπιστεύονται τον πρόεδρό τους. Για πρώτη φορά, οι αρνητικές κριτικές ξεπερνούν τις θετικές στις δημοσκοπήσεις. Ο Ομπάμα έπαψε να εμπνέει. Τα ποσοστά στήριξης του έπεσαν κάτω από το 40%. Το χάρισμα που είχε να απευθύνεται τόσο στους πλούσιους όσο και στους απλούς εργάτες, τώρα δείχνει σαν μια ακόμη απλή καιροσκοπική πολιτική. Η δέσμευσή του να εξοντώσει την al-Qaeda στο Αφγανιστάν, αντικαταστάθηκε από μια καταστροφική στρατιωτική εκστρατεία την οποία όμως απεχθάνεται η συντριπτική πλειονότητα των Αμερικανών πολιτών.

Οι δημοσκοπήσεις προαναγγέλλουν πανωλεθρία. Όπως όλα δείχνουν, οι Ρεπουμπλικάνοι θα σαρώσουν στις εκλογές του Κογκρέσου. Η διάθεση των ψηφοφόρων είναι τόσο αντιφατική, που αν και οι περισσότεροι πιστεύουν πως οι Δημοκρατικοί έχουν σωστότερες λύσεις για τα οικονομικά της χώρας, παρόλα αυτά θα τους καταψηφίσουν τον Νοέμβριο, μόνο και μόνο για να τους ξεφορτωθούν.

Ο Ομπάμα, σε αυτή τη δύσκολη φάση που περνάει, αναζήτησε τις συμβουλές του Bill Clinton. Αν αυτός είναι ειλικρινής, θα πρέπει να θυμίσει στον πρόεδρο τα δικά του αποτυχημένα σχέδια για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας το 1993. Η αποτυχία ήταν τόσο μεγάλη που τον Αύγουστο του `93 ο Clinton είχε καταφύγει στον Ρεπουμπλικάνο David Gergen, για να λειτουργήσει τον Λευκό Οίκο.

Ο Ομπάμα έχασε την μεγάλη ευκαιρία του πέρσι, όταν έπρεπε και μπορούσε να κάνει την απασχόληση και την οικονομική μεταρρύθμιση τις απόλυτες προτεραιότητες του. Αυτό είναι στο οποίο έλπιζαν οι ψηφοφόροι. Ο Ομπάμα όπως παρασύρθηκε από τη γοητεία οικονομικών συμβούλων του, που αποτελούν υποχείρια των τραπεζών, και ρίχτηκε στη θάλασσα της αναμόρφωσης της δημόσιας υγείας, καταναλώνοντας το χρόνο του χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να σώσει τον Ομπάμα τώρα; Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι. Και αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς, μάλλον ισχύει αυτό που είπε η Marlene Dietrich στον Orson Welles στη ταινία Touch of Evil: «Το μέλλον σου έχει φαγωθεί ήδη».


The First Post


S.A.


ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κικη avatar
  Κικη 18/07/2010 07:41:40

  Με την πρασινη αναπτυξη και τα πρασινα αλογα.

 2. Γιωργης avatar
  Γιωργης 18/07/2010 08:03:44

  Και στα δικα μας

 3. donaE avatar
  donaE 18/07/2010 10:01:58

  Γιατι οι δημοκρατικοι φερνουν γρουσουζια;Και τελικα ουτε οι μαυροι δεν τους σωζουν.

  • ataktos avatar
   ataktos @ donaE 18/07/2010 10:19:01

   μην είσαι απαισιοδωξη ..για αυτούς .. αυτοί στο κράτος τους έχουν δημοκρατία ..θες δε θες .. έξω είναι αρπαχτικά δλδ. ιμπεριαλιστές και μόνιμα το επιβεβαιώνουν π.χ. Ελλάδα .. εμείς τι σκατά "δημοκρατική οικογενειακή αριστοκρατία" είμαστε χιχχι

 4. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 18/07/2010 10:17:22

  Δεν μας αγγίζουν εμάς αυτά.
  Ο Γιώργος με την οικογένεια της χίλαρυ είναι κολλητός...τους καλεί και στο συμπόσιο της σύμης ανά τας νήσους του αιγαίου, για διακοπές.

 5. Android avatar
  Android 18/07/2010 10:26:39

  Γιατί δεν λένε απλά ότι τους κορόιδεψε ο Ομπάμα και η παρέα του? Ντρέπονται να το παραδεχτούν? Σαν να λέμε δηλαδή ότι ο GAP δεν ήξερε όταν έταζε... Τι ασυλία και αυτη ...

 6. gram avatar
  gram 18/07/2010 11:16:37

  O ΓΑΠ της αμερικής δείχνει το δρόμο των νεοσοσιαληστών...

 7. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 18/07/2010 13:49:56

  Κι αυτός νωρίς-νωρίς κατρακύλησε....Σαν τον δικό μας. Δεν προλαβαίνουν ούτε χρόνο να κυβερνήσουν......

 8. ataktos avatar
  ataktos 18/07/2010 15:19:22

  ότι ο Ομπαμα εχει προβλήματα είναι λογικό και αναμενόμενο.. διαδέχτηκε ένα τέρας ονόματι Μπους .. πρέπει επικοινωνιακά να αποδείξει... την πλήρη στρατιωτική αποτυχία... στο Αφγανιστάν ..ως ειρηνική αποχώρηση .. έχει όμως και νίκες που εδώ στην Ελλάδα και Ε.Ε ... πέρασαν απαρατήρητες σχεδόν .. ενέταξε στην πραγματική οικονομία 50.000.000 ανασφάλιστους .. μήπως το ίδιο έκαναν οι Ευρωπαίοι "ηγέτες" ....με εξέχοντα τον ΓΑΠ ..

 9. 13 avatar
  13 18/07/2010 15:53:37

  "Δεν φταίει ο Ομπάμα για τη λανθασμένη πολιτική που ακολούθησαν οι προκάτοχοί του επί 30 σχεδόν χρόνια, εξάγοντας μόνιμες θέσεις εργασίας στον τρίτο κόσμο. Οι εργασίες που σήμερα ψάχνουν απεγνωσμένα οι Αμερικανοί, δεν υπάρχουν πια στις ΗΠΑ. Βρίσκονται στη Κίνα, στη Ταϊβάν, στο Βιετνάμ, στην Ινδία και στην Ινδονησία. Και κανένα πρόγραμμα κινήτρων, όπως το να δίνονται χρήματα σε εργολάβους για να επισκευάζουν τους εθνικούς δρόμους, δεν πρόκειται να φέρει αυτές τις δουλειές πίσω στην Αμερική."
  Αυτο δεν το επαθε μονο ο Ομπαμα και η Αμερικη.Το επαθε και η Ελλαδα διωχνοντας μεροκαματα στις Βουλγαριες, Τουρκιες και αλλου.Το outsourcing,(εξωπορισμος) ηταν η μοδα της δεκαετιας του 90 και το εργαλειο για γρηγορο πλουτισμο,σε ολο τον ανεπτυγμενο κοσμο.Αυτο τωρα γυριζει σαν μπουμερανκ,εναντιον των οικονομιων Ευρωπης-Αμερικης-Ιαπωνιας.
  Η Αμερικη ομως επαθε μεγαλυτερη ζημια γιατι εξαιτιας του outsourcing εχασε-παραχωρισε τη μιση IBM, στη Κινα.Αυτο ηταν σοβαρη παραχωρηση.

 10. ataktos avatar
  ataktos 18/07/2010 18:12:18

  Ορίστε και μια διαφορά Ομπαμα ..ΓΑΠ ..εκεί ποινή ..εδώ σύμβουλος και δάφνες ..  ΑΡΚΕΤΗ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΓΚΟΛΤΜΑΝ ΣΑΚΣ?
  Η υπερτράπεζα Goldman Sachs, που σύμφωνα με πολλούς αναλυτές είναι ο μεγάλος κερδισμένος -άρα και ύποπτη για τις κινήσεις της στο θέμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης- συμφώνησε να πληρώσει 550 εκατομμύρια δολάρια (350 εκ. ευρώ) «ως πρόστιμο» για την παραπλάνηση των «επενδυτών» της.
  Υποτίθεται ότι είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο που δέχτηκε τράπεζα στην Ιστορία.
  •Η βρετανική Royal Bank of Scotland που ανήκει κατά 84% στο αγγλικό δημόσιο και έχασε 840 εκ. δολάρια θα πάρει 100 εκ αποζημίωση.
  •Η γερμανική IKB Deutsche Industriebank θα πάρει 150 εκ (άρα θα ισοφαρίσει όλες τις ζημιές της).
  •Τα υπόλοιπα 300 εκατομμύρια θα πάνε …στο θησαυροφυλάκιο των Η.Π.Α.!
  •…και μπορεί να ασκηθεί και έφεση, άρα όλα αυτά να μη δοθούν ποτέ!
  Ο υπεύθυνος της Goldman παραδέχτηκε ότι οι επενδυτές της εταιρείας λάμβαναν «μη πλήρη στοιχεία».
  Δεν παραδέχεται ότι έκανε κάτι παράνομο, αλλά καταλήγει ότι «η κίνηση είχε το σωστό αποτέλεσμα για την εταιρεία μας, για τους επενδυτές μας και για τους πελάτες μας»!
  Παρά το «πρόστιμο ρεκόρ», οι μετοχές της Goldman ανέβηκαν 4,5%, γιατί σύμφωνα με το BBC οι αναλυτές θεώρησαν ότι η εταιρεία «ξέφυγε εύκολα». «Πλήρωσαν δηλαδή 550 εκ και κέρδισαν 800 εκ από τις μετοχές τους… ξεγλίστρησαν εύκολα» είπε ο Kevin Caron της εταιρείας Stifel, Nicolaus & Co.
  Η Goldman μόνο για τους πρώτους 3 μήνες του 2010 κέρδισε 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια!
  Η τράπεζα μπορεί να «τιμωρήθηκε», αλλά στην πραγματικότητα όλα αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου. Δείτε τι έχει λάβει τα προηγούμενα χρόνια ως «κρατική βοήθεια» για να καταλάβετε:
  •10 δισ δολάρια …κυβερνητικής βοήθειας το 2008 υπό το πρόγραμμα Troubled Asset Relief Program (Tarp), ενώ μάλιστα δήλωνε ότι ΔΕΝ τα χρειάζεται.
  •12 δισ διλάρια από την AIG από το «μπέιλ άουτ» που έκανε η αμερικανική κυβέρνηση για να βγάλει -υποτίθεται- το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα από την κρίση…
  •Το 2009, η Goldman είχε καθαρά κέρδη 12.2 δισ δολάρια συν 16.2 δισ που πήραν ως …μισθούς και δώρα οι υπάλληλοί της…
  Οπότε, η τράπεζα …τιμωρήθηκε.
  Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κανένα άλλο σχόλιο…

  Λουκάς Καβακόπουλος

 11. ataktos avatar
  ataktos 18/07/2010 18:19:22

  ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟ "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ".
  ΑΞΙΑ: 10 ΕΥΡΩ.
  ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΓΡΑΨΤΕ:
  ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ XAΛΚΙΔΟΣ
  ΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ………

  ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΜΗΝΥΣΗ, ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

  Του…………………….κατοίκου……….

  Ο Δημήτριος ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Ιατρός κατ. Χαλκίδος, κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέα Χαλκίδος την αρ. ΑΒΜ Α10/1688/27-05-2010 μήνυση με την οποία μηνύει αριθμό Ελλήνων Βουλευτών για Εσχάτη Προδοσία διαπραχθείσα δια των όρων του «Μνημονίου» (σύμβαση δανείου) συναφθέντος μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης αφενός και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (εφεξής ομού καλουμένων ως «Τρόικα») αφετέρου, σύμφωνα με τα γεγονότα και το σκεπτικό της μήνυσης.
  Συγκεκριμένα ο μηνυτής Δημ. Αντωνίου ζητώ την ποινική δίωξη των βουλευτών που ψήφισαν τον νόμο 3845/06-05-2010 την 06-05-2010 στην Ελληνική Βουλή για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 134 παρ.1Ββ, παρ. 2α,β, άρθρο 134α , ε, δ, γ, ε, στ, η και άρθρο 135 παρ.1-4 του ΠΚ., για τον λόγο ότι αυτοί παρέβησαν τα άρθρα 1, 28, 52, 60 παρ.1, 73 παρ.1,2, 82 του Συντάγματος.

  Επειδή κι εγώ επιβεβαιώνω και προσυπογράφω τα γεγονότα και το (νομικό) σκεπτικό της μήνυσης κι επειδή οι παραπάνω αξιόποινες πράξεις των ελλήνων βουλευτών έθιξαν και προσέβαλαν την τιμή, αξιοπρέπεια και υπόληψή μου ως ατόμου και πολίτη,

  ΔΗΛΩΝΩ παράσταση πολιτικής αγωγής στην παραπάνω μήνυση του Δημ. Αντωνίου για την χρηματική μου ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης που υπέστην από τις παράνομες πράξεις των μηνυθέντων, ύψους 50 ευρώ ( με επιφύλαξη) από το Ελληνικό Δημόσιο κα από το καθένα των μηνυθέντων (ΑΚ 932, ΚΠΔ 63, 82-84, Συντ.120).
  Αριθμός βιβλίου μηνύσεων: ……………………
  Παρακαλώ η παρούσα να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Χαλκίδος για να συσχετιστεί με την παραπάνω μήνυση Α10/1688/27-05-2010 του Δημ. Αντωνίου σε αυτήν.
  Αντίκλητο δικηγόρο διορίζω τον Ιωάννη Τριμίντζιο, δικηγόρο Χαλκίδος, Φαρμακίδου 3, Τ.Κ: 341 00 Χαλκίδα, τηλ. 22210-818150, 6944 675097.
  πόλη.....….. Ο μηνυτής-δηλών

  ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ , ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Η Κ.Ε.Π ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΤΩΝ 10 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ Κ. ΤΡΙΜΙΝΤΖΙΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

 12. alexaouras avatar
  alexaouras 19/07/2010 20:39:51

  nomizw oti o Obama einai aplos ena kalosthmeno sxedeio ypotithemenhs elpidas gia ton lao ths Amerikhs. Oi meres tou einai metrimenes..H mallon oi meres tou den yphrxan pote...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.