11/11/2008 22:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η πρώτη on-line προεδρία των ΗΠΑ__________________________________________________________ 

Ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει να δημιουργήσει και την πρώτη on-line προεδρία γράφον σήμερα τα ΝΕΑ. Το επιτελείο του καλεί ήδη τους πολίτες να στείλουν τις ιδέες τους διαδικτυακά, στη διαδικτυακή διεύθυνση http://www.change.gov/newsroom/ συμμετέχοντας έτσι και στην κατάρτιση των νέων νόμων.

Στη συγκεκριμένη διεύθυνση το επιτελείο του Ομπάμα εγκαινίασε μια νέα μορφή αλληλεπίδρασης με τους πολίτες: Μπλογκς για τις καθημερινές επαφές των στελεχών της μεταβατικής ομάδας, πληροφορίες για το πρόγραμμα του Ομπάμα, ακόμα και αιτήσεις πρόσληψης για όσους έχουν τα προσόντα και θέλουν να αναλάβουν χαμηλόβαθμες κυβερνητικές θέσεις. «Αυτή είναι η Αμερική σας, αυτή είναι η κυβέρνησή σας», αναγράφεται στην πρώτη σελίδα. «Στείλτε τις ιδέες σας και γίνετε κομμάτι της προσπάθειας να φέρουμε θετική αλλαγή στη χώρα μας». Υπάρχει η σκέψη, σύμφωνα με εκπρόσωπο του επιτελείου του Ομπάμα, κάθε νομοσχέδιο προτού πάει στη Γερουσία να τίθεται σε δημόσια συζήτηση επί πέντε ημέρες μέσω του site αυτού, ενώ ο νέος πρόεδρος προτίθεται να διορίσει υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Νέας Τεχνολογίας.

Όπως σημειώνουν πολιτικοί παρατηρητές, μέσω αυτού του τρόπου ο Ομπάμα μπορεί να δημιουργήσει μια τεράστια ομάδα η οποία θα ασκεί πιέσεις σε μέλη του Κογκρέσου που αρνούνται να υποστηρίξουν συγκεκριμένους νόμους ενώ ο νέος πρόεδρος θα έχει πρόσβαση σε εκατομμύρια ψηφοφόρους, τους οποίους θα μπορεί να καλεί να υποστηρίξουν τους υποψηφίους που προτιμά στις εκλογές της Γερουσίας σε δύο χρόνια ή να ζητάει οικονομικές εισφορές.

Μια διαδικτυακού τύπου εκκλησία του Δήμου"»,  την  χαρακτηρίζει το http://greece-salonika.blogspot.com/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 11/11/2008 23:28:34

  Εμεις τα λεμε πρωτοι και οι Αμερικανοι μας αντιγραφουν ! ΑΝΤΙgov ...

  ΠΠ

 2. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 12/11/2008 00:08:07

  Ναι, Δε λέω, καλό είναι να μαθαίνουμε και να σχολιάζουμε την πρώτη on-line προεδρία του κ. Ομπάμα.
  Και μάλιστα να λένε (..) "ότι Αμερικανοι μας αντιγραφουν". Χωρίς καμμιά διάθεση ειρωνείας φίλε ΡΡ.

  Μήπως όμως, θα ήταν καλύτερα, αντί αυτών όλων να μαθαίναμε, να σχολιάζαμε και να προσπαθούσαμε πως θα λιγοστέψουμε, έως εξαλείψουμε τα παρακάτω φαινόμενα καθόλου τιμητικά για κανέναν μας, φαινόμενα;  1- «Οι άνθρωποι που αναζητούν στα σκουπίδια της λαϊκής τον επιούσιο δεν χωρούν σε στατιστικές και νούμερα. Κανείς δεν μπορεί να μετρήσει την απελπισία... Στις λαϊκές αγορές, ωστόσο, πολλοί έμποροι και παραγωγοί κάνουν λόγο για διόγκωση του φαινομένου, όχι απαραίτητα από μετανάστες. "Παλιά έβλεπες μόνο τους ξένους, κυρίως τους Αλβανούς και κάποιους ηλικιωμένους να μαζεύουν από τον δρόμο. Τώρα είναι όλο και περισσότεροι, κάθε ηλικίας, Ελληνες και ξένοι. Το φαινόμενο οξύνεται" μας λέει ο 35χρονος Δημήτρης Γρηγοράτος, έμπορος οπωροκηπευτικών, που συναντήσαμε στη λαϊκή της Γούβας».

  2 - «Λίγο παρακάτω συναντάμε την κυρία Ειρήνη, συνταξιούχο. Σηκώνει ένα αχλάδι από το πεζοδρόμιο... "Δεν μένω σε νοίκι, αλλά και πάλι δεν τα φέρνουμε βόλτα. Τα κοινόχρηστα τον χειμώνα ξεπερνούν τα 100 ευρώ. Με μια σύνταξη πώς να τα καταφέρει κανείς; Ετσι ήτανε πρώτα η ζωή; Τα πράγματα έχουν γίνει ανυπόφορα. Αναγκάζομαι να μαζέψω από κάτω. Μου δίνουν μερικές φορές και οι μανάβηδες που με ξέρουν. Να, τώρα μου έδωσε ο κύριος Χρήστος μια σακούλα ντομάτες».

  3.- «Χαρακτηριστικό είναι πως οι αιτήσεις στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων για το "Κοινωνικό Παντοπωλείο" έχουν ήδη ξεπεράσει τις 3.000, από τον Δεκέμβριο του 2007, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα. "Περίπου 3.250 ενδιαφερόμενοι έχουν απευθυνθεί στις υπηρεσίες μας για να γίνουν δικαιούχοι του 'Παντοπωλείου'. Οι περισσότεροι έχουν οικογένεια, ενώ μόνο το 22% είναι αλλοδαποί", εξηγεί ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου της Αθήνας, Λευτέρης Σκιαδάς».

  4.- «Περίπου 120 άτομα τρώνε καθημερινά στο συσσίτιο του Αγ. Παύλου, στον σταθμό Λαρίσης. "Υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον κόσμο", μας λέει ο π. Μιλτιάδης Καστανάς, ιερέας της ενορίας. "Αν και οι πιο πολλοί που τρώνε σε εμάς είναι κατά βάση αλλοδαποί, εμφανίζονται και Ελληνες που έχουν οικογένειες και δεν είναι άστεγοι, για να πάρουν φαγητό για το σπίτι τους"» -« Για αύξηση της προσέλευσης και στα συσσίτια της Εκκλησίας κάνει λόγο ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, γενικός διευθυντής της Χριστιανικής Αλληλεγγύης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. "Παρατηρούμε μια αύξηση των ανθρώπων που προσέρχονται στα συσσίτια των ενοριών της Αρχιεπισκοπής τον τελευταίο καιρό"».

  *Ο Γιάννης Φώσκολος, στο «Εθνος»:

  ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΑ, ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ-ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ;

 3. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 12/11/2008 00:52:15

  ΕΛΛΗΝ LOGOS: Η e- ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΞΑΝΑ, ΕΦΙΚΤΗ!


  Βιώνουμε, ήδη, αναπόδραστα, την δημιουργία του Α΄ Πανγήινου Πολιτισμού! Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία του ανθρωπίνου γένους που δημιουργείται πολιτισμός με ΜΗ τοπικά, ΜΗ φυλετικά και ΜΗ θρησκευτικά χαρακτηριστικά. Χώρα, ο πλανήτης Γη. Φυλή, το ανθρώπινο γένος. Θρησκεία και Πολίτευμα, ό,τι ήθελε προκύψει.

  Η ενιαία- παγκόσμια Αγορά κι η συνακόλουθη κατάργηση των συνόρων, η χρήση της αγγλικής ως παγκόσμιας γλώσσας και η ύπαρξη του παγκόσμιου ιστού του Διαδυκτίου/Internet, πιστοποιούν ως βάσιμη, πλέον, την αρχή του Α΄ Πανγήινου Πολιτισμού.

  Η «Εποχή» αυτή ταυτίζεται στους Oυρανούς με το τέλος της «Εποχής του Ιχθύος» και την αρχή της «Εποχής του Υδρο-χόου», -“This is the Age of Aquarius”! «Ύδωρ» και «χέω»- χύθηκαν τα νερά, τα πάντα είναι ρευστά, «βάλτε να πάνε», τα πάντα ρει, έρχονται τα πάνω κάτω! Ταυτόχρονα, η κορύφωση- “peak” τής διανόησης πάνω στον πλανήτη, σήμερα, ενημερώνεται μέσω της επιστήμης των Μαθηματικών, για την «Θεωρία του Χάους»: ο Κόσμος, η Φύση, η Ζωή, θα γίνονται από ’δω και ’μπρος αντιληπτά μέσω 14 διαστάσεων (!), -όπως λένε και προσδοκούν οι καθ’ ύλην υπεύθυνοι επιστήμονες-, κι όχι με τις τρεις, ή τις τέσσερις - συν τον Χρόνο-, που μας είναι αναγκαίες, σήμερα.

  Κάθε άνθρωπος, ως ένα κύτταρο της Παγκόσμιας Συνείδησης, νοιώθει κι αντιλαμβάνεται σαν δίκαιο κι ωφέλιμο, ή καλόν καγαθόν, το να προσπαθήσει ν’ α γ ω ν ι σ θ ε ί, ώστε το ανθρώπινο γένος να κατακτήσει αυτή την Γνώση, κερδίζοντας, ακολούθως, την βιωματική αντίληψη αυτού του ...δεκατετραδιάστατου Κόσμου! Η ενδόμυχη, υποσυνείδητη κι ενστικτώδης αυτή τάση θα συν-ασπίσει, ως πυρήνας, την Ανθρώπινη Κοινωνία και θα δημιουργηθεί, συν τω χρόνω, η «ΠΟΛΙΣ», οι «ΠΟΛΙΤΕΣ» της, η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» τους και, κατ’ επέκτασιν, η «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» της Κοινωνίας των Λαών του Α΄ Παν-γήινου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

  Το «Παγκόσμιο Χωριό» μας έχει μια θαυμαστή δυνατότητα - πλεονέκτημα στην επιλογή πολιτεύματος: μπορεί να ενεργοποιηθεί και πάλι, 2500 χρόνια μετά την εφεύρεσή της στην αρχαία Αθήνα, η «ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», το τελειότερο πολιτικό επίτευγμα του ανθρωπίνου γένους, το οποίο είχε ακυρωθεί, εκ των πραγμάτων, λόγω της τεράστιας αύξησης πληθυσμού πόλεων και κρατών. Σήμερα, ό μ ω ς, «Αγορά», ή ο «Τόπος», που καλείται να συγκεντρωθεί η Γενική Συνέλευση του Λαού» = η «ΕΚΚΛΗΣΙΑ του ΔΗΜΟΥ», υπάρχει, και είναι το «Δια-δίκτυο». Επίσης, «Γλώσσα» επι-κοινωνίας κοινή για όλους μας υπάρχει, και είναι τ’ αγγλικά. Μόνον αυτά τα δύο, τόπο και κοινή γλώσσα, απαιτεί η Άμεση Δημοκρατία «για να λάβει χώρα», (: αντικειμενικές συνθήκες). Για ν΄ αρχίσει ΚΑΙ να λειτουργεί, χρειάζεται και «Πολίτες», (: υποκειμενικές συνθήκες).

  Υποκειμενικά έτοιμοι ως έτυμοι (= αληθινοί) Πολίτες, σήμερα, υπάρχουν ελάχιστοι. ΑΝ, ό μ ω ς, αυτοί οι …ελάχιστοι, γίνουν η «μαγιά» που θα ενεργοποιηθεί σε κοινό ΣΚΟΠΟ = πολιτική θέση- στάση => «Ιδεο-λογία», -πράγμα εύκολο, πλέον, λόγω Internet-, και αποτελέσουν τους «δασκάλους», τους «αφυπνιστές», τους «Δια-φωτιστές» του ανθρωπίνου γένους σε οικουμενική κλίμακα, ΤΟΤΕ,

  μετά τριάντα χρόνια από σήμερα,

  η μαγιά θα έχει γίνει καρβέλι για το στομάχι και οινό-πνευμα για τον "ΘΥΜΟ" της Ψυχής μιας κρίσιμης μάζας «πολιτών-οπλιτών», ικανών για το (νυν ανέλπιστον και τότε εφικτό) ΤΕΛΟΣ της Εποχής των «Πολιτισμών του Πολέμου» και την ΑΡΧΗ της Εποχής των «Πολιτισμών της Ειρήνης», ή: του Α΄ Πανγήινου Πολιτισμού!..

  (: Αρκεί να «λέει» η Ιδέα, κατ’ Αρχήν, ώστε να είναι ο καταλύτης, κατ’ αρχάς, in the first place, που θα συν-σπειρώσει και πολώσει, ως πυρήνας, την νυν εν υπνώσει, αλλά, πάντα, ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ, «μαγιά» …

  Οι νυν Έλληνες, - δηλαδή, οι κάτοικοι της Ελλάδας κι οι καταγόμενοι απ’ αυτήν -, έχουν την ευθύνη, το καθήκον και την υποχρέωση, λόγω ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΓΛΩΣΣΑΣ (: LOGOS, αμετάφραστη λέξη!) και ΙΣΤΟΡΙΑΣ, να ανακαλύψουν και να προτείνουν τον Σκοπό και τους Στόχους του Α΄ Πανγήινου Πολιτισμού, όπως, επίσης, και να προσδιορίσουν τον τρόπο, την τεχνική, το «Know How» και, ά ρ α, την «Πολιτική», με την οποία θα πραγματοποιηθούν αυτά.

  Η αδιάλειπτη καθημερινή εν-θυμ-ηση κι ο επακόλουθος εν-θουσιασμός, όταν η εικόνα απ’ τις «πύλες» τής Ψυχής περνάει στα «δώματα» της Καρδιάς, καθώς κοιτάμε απ’ την Πατησίων προς …, απ’ την Πειραιώς προς …, απ’ την Συγγρού προς …, απ’ την Ηλιουπόλεως προς …, απ’ την Κηφισίας προς …, απ’ την Βασ. Σοφίας προς …, απ’ τα Τουρκοβούνια προς ..., απ’ τον Λυκαβητό προς …, απ’ τον Βύρωνα προς …, απ’ την Πετρούπολη προς …, απ’ το Αιγάλεω προς …, απ’ το Κερατσίνι προς …, ή απ’ το Πέραμα προς… την μαρμαρόπετρα του δαχτυλιδιού του «Χρυσού Αιώνα» της ανθρωπότητας, τον Παρθενώνα της Ακρόπολης, plus και συν, ο ΘΥΜΟΣ που αναβλύζει μέσα μας και στάζει αγίασμα εξέγερσης φιλότιμου στο θυμικό μας, ένεκα της συνειδητοποίησης της μη ύπαρξης, πια, σήμερα, στις ημέρες μας, αυτού του Πολιτεύματος της ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, -που παρήγαγε Φειδίες, Σωκράτες, Περικλήδες και Κυναίγειρους-, μας υπενθυμίζουν, ότι:

  «Βοήθα τον εαυτό σου, φιλαράκι, κι ο Θεός των Θεών του Θείου θα σε βοηθήσει», ή, …ινδο-ευρωπαιο-φοινικιστί, «συν Αθηνά κ-α-ι χείρα κίνει», άνθρωπε! Γιατί:

  «Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ».

  Διευκρίνισις: όλοι οι νεο-Έλληνες δεν είναι αυταπόδεικτα και Έλληνες κι υπάρχουν Έλληνες που δεν είναι και νεο-Έλληνες!.. Οι αρχαίοι Έλληνες εξέλειπαν φυλετικά. Γιατί Εκείνοι, οι Παλαιοί των Ημερών, για να μπορέσουν να ζήσουν, να επι-βιώσουν, απλώς, ΕΠΡΕΠΕ να είναι ελεύθεροι! Από την στιγμή που στερήθηκαν την ενέργεια που κινούσε το Πεπρωμένο τους, -δηλαδή, την αδυσώπητα συνεχή, διαρκή κι αδιάλειπτη καταδίωξη της Ελευθερίας-, μαράζωσαν… έγειραν… μαλάκωσαν… λύγισαν και, εν τέλει, προσκύνησαν.

  Έγιναν κι αυτοί απλοί άνθρωποι. κι αφομοιώθηκαν μεσ’ τους υπόλοιπους, εμάς, που μας ενδιαφέρει, ΑΠΛΩΣ, να ζούμε κι όχι να ζούμε ΚΑΙ ελεύθερα. που επιβιώνουμε μια χαρούλα σαν Homo …Sapiens και ως δούλοι!;! Εκτός, βέβαια, από κάτι τρελλούς που βγήκαν στα βουνά, έκτοτε, πάππο προς πάππο, κι επωνομάσθηκαν, -φευ!-, ανίεροι «κλέφτες», άθεοι «λήσταρχοι» κι αμαρτωλοί «αρματολοί», στο τέλος τέλος…

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ (Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΠΑΝΤΑ!)

 4. Νικόλας avatar
  Νικόλας 12/11/2008 07:24:51

  Οι αμερικάνοι πολιτική δεν αλλάζουν. Ποιος ηγεμόνας άλλωστε παραδίδει τα σκήπτρα του χωρίς να πολεμήσει γι' αυτά. Ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι προτίθεται να ακούει, όχι φυσικά αυτός αλλά οι συνεργάτες του, απόψεις απλών πολιτών μου ακούγεται σωστό... Μα και φυσικά δε θα δεσμεύεται από αυτές και φυσικά θα κάνει αυτό που του επιβάλλουν οι πολυεθνικές. Πολιτικός είναι άλλωστε...

 5. KaryID avatar
  KaryID 12/11/2008 09:25:51

  @Μάλιστα. Ghange government. Δείγματα προθέσεων. Μάλιστα.

  Ας δημιουργήσουν και Change.for (Change.foreign) για αλληλεπίδραση σε real time με τους πολίτες άλλων χωρών. Έτσι θα μειώσουν και το κόστος λειτουργίας των πηγών τους στο εξωτερικό.

  Αν θέλουν διάλογο αλληλεπίδραση και feedback εδώ είμαστε εμείς. Για να μην μας στέλνουν κάτι ανεκδιήγητους/ες να οργώνουν τη Β. Ελλάδα και να σκαλίζουν για δημιουργία ζητημάτων εκ του μη όντος.

 6. KaryID avatar
  KaryID 12/11/2008 09:35:49

  @anonymous: τι εννοείς για την παλιόγρια ότι δεν είναι ο νήπιος γέρων; και εγώ παραξενεύτηκα με τα γραφόμενα.

 7. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 12/11/2008 10:33:49

  H μηδαμινότητα μου και οι απόψεις που εκφράζει, τις θεωρώ δεδομένες.
  Ίσως γι'αυτό και δεν κατανοώ την αποφυγή τις οποιαδήποτε αναφοράς (έως τώρα) για το σχόλιο Αρ. 2.
  ΓΙΑΤΙ;
  Δεν αφορά συνανθρώπους μας, που χρειάζονται μεγαλύτερο ενδιαφέρον ;
  Ή αυτοί που αναφέρονται, είναι ανάξιοι της προσοχής μας;

 8. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 12/11/2008 11:38:21

  Καλημέρα!

  Πρωί πρωί, δεν είναι ώρα για ...μπαγλαμαδάκια, ρε, παιδιά! Για κανά bluesάκι, ναι*. Για ακούστε και λίγο παρακάτω, μπας και συνεννοηθούμε. Αν και νομίζω πως τώρα θα μπερδευτούν ...οι του απέναντι πολιτικού ημισφαιρίου. Πάντως, ιδεο-λογικά προσπαθώ, -ο άνθρωπος, ΓΙΑΤΙ είναι και δύσκολο!-, να είμαι νέτα σκέτα "Ελλην-ας". Χωρίς ανάγκη άλλου προσδιορισμού. Μπορεί να είμαι και ..."Jazz", -δεν λέω-, αλλά, πάντα, τουλάχιστον, "FREE"...

  ***

  Αρμονίη αφανής φανερής κρείττων
  ή
  THE GREEK SUMMER 2004

  Το μήνυμα


  Το καλοκαίρι του 2004, τον τρίτο χρόνο από την έναρξη του Παγκόσμιου Εμφύλιου του Μονοθεϊσμού, οι Θεοί ο Θεός το Θείον εστίασαν την κάμερα του Χρόνου και του Κόσμου στην ΕΛΛΑΔΑ. Το γεγονός πιστοποιήθηκε δυο φορές: την 4η Ιουλίου, με την κατάκτηση από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου στην Λισσαβόνα, (: ιδρυτής της οποίας είναι ο κατ’ εξοχήν αντιπροσωπευτικός τύπος Έλληνα, ο Οδυσσέας (= Ollysses), και την 13η Αυγούστου, με την τελετή έναρξης των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων των Αθηνών

  ΕΠΕΙΔΗ, «σύμπτωσις επαναλαμβανομένη, παύει να είναι σύμπτωσις», όποιος βλέπει και δεν κοιτάζει, απλώς, ...χαζεύοντας, οφείλει να δώσει εξήγηση στην επιθυμία του Θεού - των Θεών - του Θείου, να προσεχθεί η Ελλάς τού ΣΗΜΕΡΑ, του «τώρα», του 2004 μ.Χ., που, -ήδη, αλλά, και μόλις!-, έχουν ξεκινήσει ο φρικτά επικίνδυνος Εμφύλιος του Μονοθεϊσμού και ο σφόδρα αισιόδοξος Πανγήινος Πολιτισμός. Διότι, «το θεϊκό “θυμικό” επι-θυμεί θαύμα, όταν συντρέχει κρίσιμος Λόγος», θα ’λεγε ο σοφός, αν ρωτιόταν!

  Καθημερινά, γίνονται μικρά θαύματα, προσωπικού - ατομικού επιπέδου κι ενδιαφέροντος. Τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά, ό-μ-ω-ς, όταν ο Λόγος εμφάνισής τους αφορά συλλογικά όλον τον πλανήτη, αφού στην συγκεκριμένη περίπτωση επιλέχτηκαν, εν δυνάμει, όλοι οι Γήινοι να γίνουν κοινωνοί, να συν-μετάσχουν και να είναι παρόντες στην εκδήλωση της θεϊκής επι-θυμίας. Μάλιστα, δε, επί τρεις εβδομάδες και σε παγκόσμια κάλυψη, χρησιμοποίησαν το συγκλονιστικά εκπληκτικό “EURO 2004”, ως …promotion των Ολυμπιακών της Αθήνας!!! Οπότε:

  TO «MHNYMA» EINAI OIKOYMENIKO !!!

  Πριν αυτά τα δυο γεγονότα στρέψουν την έκπληκτη προσοχή των Γήινων στην Ελλάδα, συνέβη κι άλλο ένα ελληνικό γεγονός που αφορούσε όλο τον πλανήτη, αλλά δεν έτυχε τέτοιας δημοσιότητας, γιατί αφορούσε ΗΤΤΑ της Άρχουσας τον πλανήτη Τάξης, στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα. Against all odds κι ενάντια σε κάθε πρόβλεψη, η απείρως μικρή σε εδάφη, μα απείρως πυκνή σ’ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ, Κυπριακή Δημοκρατία,
  (: των ομιλούντων «μακράν» τα καλύτερα ελληνικά Ελλήνων), βγήκε από πολιτική θέση «force», ή εξαναγκασμού- εκβιασμού, κι απάντησε με κίνηση «mat» στην απείρως μεγάλη και πυκνή σε στρατό, χρήματα και τεχνολογία, μα, απείρως μικρή κι αραιή σε Ιστορία, Γράμματα και Τέχνες Δυτική- Διεθνή Άρχουσα Τάξη (ΔΑΤ) των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΟΗΕ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των κολαούζων τους στην νυν-Ελλάδα, Νεο-φιλελεύθερων (Ν. Δημοκρατία) και Σοσιαλιστών (Πασοκ).

  Κρίσιμη Πληροφορία ή Crucial Data ή “cd”, εδώ, είναι, ότι ο πρόεδρος της Κύπρου, Τάσος Παπαδόπουλος, στηρίχτηκε πολιτικά από το ΑΚΕΛ. Το μ-ο-ν-α-δ-ι-κ-ό ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ κόμμα του Δυτικού Κόσμου που κατέχει κυβερνητική εξουσία. Επίσης, στο ίδιο πολιτικό θέμα, το ΚΚΕ ήταν -και πάλι!- η συνήθης, αντίθετη, μοναδική, μικρή, ΕΘΝΙΚΗ- ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ φωνή του ελληνικού Κοινοβουλίου τα τελευταία χρόνια, με την οποία, όλως παραδόξως!, συμφωνούν οι -καλούμενοι- «εθνικιστές»!

  Παρατηρούμε, δηλαδή, ότι η ακραία ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ μαρξιστική - λενιστική πολιτική θεωρία, για να επιβιώσει στις μέρες μας, αναγκάζεται να υιοθετήσει θέσεις, που, έστω κι αν προέρχονται από διαφορετική αφετηρία, συμπίπτουν με έως και ακραίες εθνικιστικές θέσεις! Διαπιστώνουμε, ότι το κομμουνιστικό Δόγμα, εκπροσωπούμενο κάποτε απ’ την ιμπεριαλιστικής- επεκτατικής πολιτικής Σοβιετική Ένωση και για ό,σα χρόνια διήρκησε ο καλούμενος Υπαρκτός Σοσιαλισμός, είχε ως πολιτική του τον «Διεθνισμό». ΤΩΡΑ, που δεν υφίσταται ο επιδιωκόμενος γεωπολιτικός γιγαντισμός τής ΕΣΣΔ κι ο προπαγανδιστικά συνδεδεμένος μαζί του ιδεολογικός Διεθνισμός των κομμουνιστικών ιδεωδών, αναδύθηκε η έννοια του «ΕΘΝΟΥΣ», στις ίδιες ακριβώς χώρες, των ίδιων ακριβώς κομμουνιστικών κομμάτων και, άρα, των ίδιων ακριβώς ανθρώπων-κομμουνιστών! Τι έγινε, ρε, παιδιά, ξαφνικά;

  Ταυτόχρονα, η πλανητική άρχουσα Τάξη, ΛΟΓΩ της παγκοσμιοποιημένης νεο-φιλελεύθερης ιδεολογίας την οποία πρεσβεύει, είναι, πλέον, διεθνιστικής πολιτικής! Το «Έθνος», το οποίο «στήριξε» βασίλεια και δημοκρατίες, που χρησιμοποιήθηκε σαν πολιτικός πολιορκητικός κριός της ΔΑΤ για απελευθερωτικούς αγώνες και σύσταση κρατών, συσπειρώνει, πλέον, γύρω του, ΤΩΡΑ, μόνον ενάντια της παγκόσμιας Διεθνούς Άρχουσας Τάξης στοιχεία. Το «ΕΘΝΟΣ», (: Ανώνυμοι και KaryID και λοιποί μπερδρεμένοι), ΑΠΟΤΕΛΕΊ ΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΔΕΣΤΕΡΟ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ -καλουμένης- ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ!

  Διότι: έθνος = ένας Λαός με Ιστορία, Γλώσσα, ήθη κι έθιμα ιδιαίτερα, δικά του, ξεχωριστά των άλλων. Οι ΗΠΑ, των WASP της ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΑΤ, είναι ακριβώς το παράδειγμα του πρώτου πολιτικού ...πιλοτικού προγράμματος «τεχνο-λογικής» κατασκευής έθνους. Έως τότε, τα έθνη δημιουργούνταν από την λογική της Φύσης: «φυσιο-λογικά»...

  ΕΘΝΟΣ = ΙΣΤΟΡΙΑ, λοιπόν! Και «Ιστορία» σημαίνει «ΓΝΩΣΗ», στην μοναδική μη συμβατή γλώσσα του κόσμου, δηλαδή, στα …ινδικο-ευρωπαϊκο-κοκκινιστά. Το δυτικό πολιτικό σύστημα -που είναι ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ και- το οποίο στηρίχθηκε στο μονοθεϊστικό χριστιανικό Δόγμα, βασίζεται στον

  σκοταδισμό της αμορφωσιάς («Πίστευε, και μη ερεύνα»),

  της εκπορευομένης απ’ αυτήν ηλιθιότητας («Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι»),

  της ψευτιάς («πιο εύκολα περνάει παλαμάρι πλοίου, ή καμήλα, από την τρύπα βελόνας, παρά πλούσιος στον Παράδεισο») και, τέλος,

  της καταρο-κατα-τρομοκράτησης (: κατάρες, «ουαί», «ου», αφορισμοί και ...καζάνια στην Κόλαση του Διαβόλου).


  Ο Δυτικός πολιτισμός, το καπιταλο-ιμπεριαλιστικό Σύστημα της ΔΑΤ κι ο «Υπαρκτός Χριστιανισμός» που τα παρήγαγε, είναι επόμενο, ΦΥΣΙΚΑ, να θέλουν να καταλήξουν στο «Τέλος της Ιστορίας», αφού αυτό είναι το απώτατο και τελικό ζητούμενο του μονοθεϊστικού Δόγματος: η μη Γνώση, η μη Ιστορία, το μη Έθνος. Πλην, παρα-μετα-υπερ...φυσικά, του έθνους τού (κάθε φορά) «περιούσιου λαού» τού (εκάστοτε) Θεού. Έτσι, όσα λιγότερα γνωρίζεις, όσο μικρότερη ή καθόλου Ιστορία έχεις, τόσο πιο ευνοημένος από την μοίρα είσαι, αφού: δεν είσαι «εθνικός»! ΑΝ γνωρίζεις, έχεις Ιστορία και, γι’ αυτό, αγαπάς μέχρι αυτοθυσίας την Πατρίδα του Έθνους σου, ε, ΤΟΤΕ:

  - Καταραμένος κι αφορισμένος να ’σαι, στο πυρ το εξώτερον, νεο- ε-θ-ν-ι-κ-έ!!!


  Επειδή, ΟΜΩΣ, οι Χριστιανοί κι οι Ιουδαίοι Μονοθεϊστές «εθνικούς» έλεγαν τους Έλληνες, μπορούμε να πούμε ότι ισχύει: EΘΝΟΣ = ΙΣΤΟΡΙΑ = ΓΝΩΣΙΣ = ΕΛΛΑΣ.

  ΑΡΑ: ο εθνικός = ο Έλλην, είναι το αντίπαλον δέος των Μονοθεϊστών, ΓΙΑΤΙ γνωρίζει, ΕΠΕΙΔΗ έχει Ιστορία, ότι ανήκει στο έθνος των εθνών: τους Έλληνες!

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ (Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΠΑΝΤΑ!)

  -------
  * "WORKING CLASS HERO"- John "Imagine" Lennon


  AS SOON AS YOU'RE BORN, THEY MAKE YOU FEEL SMALL,
  Με το που γεννιέσαι, σε κάνουν να νοιώθεις μικρός,
  BY GIVING YOU NO TIME INSTEAD OF IT ALL μη δίνοντάς σου καθόλου χρόνο TILL THE PAIN IS SO BIG YOU FEEL NOTHING AT ALL.
  έως ότου ο πόνος είναι τόσο μεγάλος, που δεν νοιώθεις απολύτως τίποτα.

  A WORKING CLASS HERO IS SOMETHING TO BE,
  A WORKING CLASS HERO IS SOMETHING TO BE.
  Ένας ήρωας της εργατικής τάξης είναι κάτι για να υπάρχει-ς

  THEY HURT YOU AT HOME AND THEY HIT YOU AT SCHOOL,
  Σε πληγώνουν στο σπίτι και σε κτυπούν στο σχολείο THEY HATE YOU IF YOU'RE CLEVER AND THEY DESPISE A FOOL,
  σε μισούν εάν είσαι έξυπνος και καταφρονούν τον βλάκα TILL YOU'RE SO FUCKING CRAZY, YOU CAN'T FOLLOW THEIR RULES.
  μέχρι να γίνεις τόσο γαμημένα τρελός, που να μην μπορείς να ακολουθήσεις τους κανόνες τους

  A WORKING CLASS HERO IS SOMETHING TO BE,
  A WORKING CLASS HERO IS SOMETHING TO BE.

  WHEN THEY TORTURED AND SCARED YOU FOR TWENTY ODD YEARS,
  Όταν σε βασανίζουν και σε φοβίζουν για είκοσι ολόκληρα χρόνια THEN THEY EXPECT YOU TO PICK A CAREER.
  έπειτα σε περιμένουν να διαλέξεις καριέρα WHEN YOU CAN'T REALLY FUNCTION, YOU'RE SO FULL OF FEAR.
  ενώ δεν μπορείς πραγματικά να λειτουργήσεις, είσαι τόσο γεμάτος φόβο.

  A WORKING CLASS HERO IS SOMETHING TO BE,
  A WORKING CLASS HERO IS SOMETHING TO BE.

  KEEP YOU DOPED WITH RELIGION AND SEX AND TV,
  Σας αποχαυνώνουν με την ντόπα της θρησκείας, του σεξ και της τηλεόρασης, YOU THINK YOU'RE SO CLEVER AND CLASSLESS AND FREE
  νομίζετε ότι είστε τόσο έξυπνοι και αταξικοί κι απελευθερωμένοι BUT YOU'RE STILL FUCKING PEASANTS AS FAR AS I CAN SEE.
  αλλά, είστε ακόμα γαμημένοι «χωριάτες», απ’ όσο μπορώ να δω

  A WORKING CLASS HERO IS SOMETHING TO BE,
  A WORKING CLASS HERO IS SOMETHING TO BE.

  THERE'S ROOM AT THE TOP, THEY ARE TELLING YOU STILL,
  «Υπάρχει χώρος στην κορυφή», επιμένουν να σου λένε, BUT FIRST YOU MUST LEARN HOW TO SMILE WHEN YOU KILL,
  «αλλά, πρώτα, πρέπει να μάθεις πώς να χαμογελάς καθώς σκοτώνεις,
  IF YOU WANT TO BE LIKE THE FOLKS ON THE HILL.
  εάν θέλεις να γίνεις σαν τους ‘μόρτες’ πάνω στον λόφο.

  A WORKING CLASS HERO IS SOMETHING TO BE,
  A WORKING CLASS HERO IS SOMETHING TO BE.

  IF YOU WANT TO BE A HERO, WELL, JUST FOLLOW ME,
  Εάν θέλεις να γίνεις ήρωας, ε, καλά, απλώς ακολούθα με!.. IF YOU WANT TO BE A HERO, WELL, JUST FOLLOW ME.

  WELL, WELL, WELL, OH WELL,
  WELL, WELL, WELL, OH WELL...

  (Northern Songs Ltd)

 9. KaryID avatar
  KaryID 12/11/2008 12:29:48

  @νήπιε γέροντα: ΚΚΕ + Λ.Α.Ο.Σ. ενωμένα ποτέ νικημένα

  - κάτι τέτοια (όχι τα μεταφυσικά, τα πολιτικά) τα γράφει ένας πρώην αριστερός της Κ.Ε. του ΚΚΕ - στην Α1 - ο οποίος μου φαίνεται λογικός, και στην ίδια εφημερίδα γράφει ένας άλλος κάτι μεταφυσικά σαν τα παραπάνω 1 + 1 = 11, με τα οποία δεν ασχολούμαι)

  παρεπιμπτόντως, έγραψε σχόλιο ένας ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ στο ANTINEWS, είναι ο γνωστός Λιακόπουλος; Θα διάβασε το Zeitgeist φαίνεται...

  Για τα περί έθνους και παγκοσμιοποίησης συμφωνώ.

 10. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 12/11/2008 15:57:44

  @KaryID:

  WELL, WELL, WELL, OH WELL,
  WELL, WELL, WELL, OH WELL…

 11. KaryID avatar
  KaryID 12/11/2008 16:12:35

  @νήπιος γέρων: δεν μιλάω γαλλικά.

 12. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 12/11/2008 17:27:01

  @KaryID: ...πιάνο, τουλάχιστον;

 13. KaryID avatar
  KaryID 12/11/2008 17:33:37

  σωστοοος!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.