Η πρόταση Γλέζου για δήμευση καταθέσεων εξυπηρετεί το κόμμα της δραχμής
11/05/2014 08:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η πρόταση Γλέζου για δήμευση καταθέσεων εξυπηρετεί το κόμμα της δραχμής

Ποιός είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ; Να χρεοκοπήσουν τη χώρα και να εφαρμόσουν το σχέδιο του κόμματος της δραχμής και των επιχειρηματιών που το στηρίζουν;

Αυτό που είπε ο Σαμαράς στην Τρίπολη για την πρόταση Γλέζου περί αναγκαστικής δήμευσης περιουσίας πάνω από 100.000 ευρώ (και ποιος ξέρει μπορεί και λιγότερο) ήταν απόλυτα σωστό. Ευτυχώς που κανείς δεν πιστεύει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς που κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά.

Διότι αν εδώ και δύο χρόνια Έλληνες και ξένοι επενδυτές έπαιρναν στα σοβαρά όσα έχουν πει κατά καιρούς οι Συριζαίοι, τότε η χώρα θα είχε καταρρεύσει.

Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού να μην έχει πάνω από 100.000 ευρώ ωστόσο εκείνοι που τα έχουν θα τα είχαν πάρει από τις ελληνικές τράπεζες και θα είχαν πάει αλλού. Είναι το λεγόμενο bank run το οποίο προφανώς δεν ενδιαφέρει κανέναν στην Κουμουνδούρου, ενδιαφέρει ωστόσο το σύνολο της οικονομίας. Με τράπεζες από τις οποίες θα αποσυρθούν μερικές δεκάδες δις ευρώ υπό τον φόβο της δήμευσης από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρχει επόμενη ημέρα και για την ελληνική οικονομία. Θα βαρέσει διάλυση, θα χρεοκοπήσει, ο κόσμος που έχει ελάχιστες καταθέσεις θα τις χάσει, οι επιχειρήσεις θα διαλυθούν και θα ζήσουμε μέρες… Κύπρου ή ακόμη και Αργεντινής που βγήκαν έξω και βαράγανε τις κατσαρόλες.

Να, όμως, που κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά γιατί δεν είναι σοβαροί. Μην ξεχνάμε ότι την πρόταση Γλέζου (που έχει και τη δικαιολογία του γήρατος) την είχε κάνει και ο Δημήτρης Στρατούλης ο οποίος είχε μιλήσει πριν από καιρό για έναν εσωτερικό δανεισμό και για «αξιοποίηση» των καταθέσεων των Ελλήνων. Είναι 8 Μαΐου 2012 και δηλώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να εγγυηθεί και να χρησιμοποιήσει τις τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη».

Επομένως δεν έπρεπε να εκπλαγούμε με την πρόταση Γλέζου. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να σκεφτούμε ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα στην πολιτική και την οικονομία. Άλλα πράγματα λένε τις περισσότερες φορές κι άλλα σκέφτονται να πράξουν. Και μέσα σε ένα 24ωρο αποκάλυψαν τι θα κάνουν όταν έρθουν στην εξουσία. Το πρώτο θα είναι να προκαλέσουν εθνικό διχασμό βάζοντας τους αντιπάλους στη φυλακή. Και το δεύτερο είναι να κάνουν αναγκαστικές απαλλοτριώσεις της περιουσίας του λαού που υποτίθεται ότι θέλουν να προστατέψουν. Όμως, επειδή σίγουρα θα παρουσιάσουν την πρόταση Γλέζου ως ρηξικέλευθη και ως αναδιανομή του πλούτου, καλό είναι να αναρωτηθούν πώς θα αντιμετωπίσουν το bank run. Εκτός κι αν αυτός είναι ο στόχος τους. Να χρεοκοπήσουν τη χώρα και να εφαρμόσουν το σχέδιο του κόμματος της δραχμής και των επιχειρηματιών που το στηρίζουν.

Ίσως τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι τόσο ανόητοι ή να μην είναι τόσο άσχετοι. Με δηλώσεις που φέρνουν πιο κοντά τη χρεοκοπία της χώρας εξυπηρετούν το κρυφό σχέδιό τους. Κι έτσι το διακύβευμα των εκλογών είναι πλέον πιο ξεκάθαρο. Και το δίλημμα που έχουν οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν είναι ούτε Σαμαράς ή Τσίπρας ούτε ΣΥΡΙΖΑ ή Μέρκελ. Το δίλημμα είναι ελπίδα ή χρεοκοπία. Είναι τελικά ζωή ή θάνατος για την Ελλάδα και για τα όσα έχει πετύχει τα τελευταία 50 χρόνια.

Οι Έλληνες, ασχέτως αν έχουν 10, 50, 10.000 ή 100.000 ευρώ πρέπει να ξέρουν ποιους ψηφίζουν και γιατί. Μπορεί να μην τους αγγίξει το άμεσο κούρεμα καταθέσεων αλλά θα τους αγγίξει σίγουρα μια χρεοκοπία, μια καταστροφή της χώρας. Τότε η φτωχοποίηση θα αφορά το σύνολο του λαού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George N avatar
  George N 11/05/2014 08:34:00

  Το πρόβλημα δεν είναι η πρόταση Γλέζου. Είναι σε κάποια ηλικία. Το θέμα είναι ότι ο άλλος πραγματικά πίστευε ότι στις τράπεζες υπάρχουν 160 δις και τον περιμένουν!! Και θέλει και να κυβερνήσει!!!

 2. Nikos avatar
  Nikos 11/05/2014 08:51:48

  Mη λέτε τέτοια. Θα τους ψηφίσουν όλοι οσοι άρχισαν να τους θεωρουν κι αυτούς συστημικούς και διεφθαρμένους...

 3. Θόδωρος 17.06.2014 avatar
  Θόδωρος 17.06.2014 11/05/2014 09:03:42

  Δεν καταλάβατε? Δεν θέλουν να κυβερνήσουν τώρα, που λεφτά δεν υπάρχουν. Γι' αυτό λένε όλα τα "κουφά". Μόλις έρθουν λεφτά από τις "επάρατες καπιταλιστικές αγορές" και διορθωθεί η οικονομική κατάσταση, τότε θα "διώξουν" την κακιά Δεξιά και θα ξαναρχίσουν να τα μοιράζουν, κάνοντας "σοσιαλισμό".. Όπως το 1981-1989. "Η αναδιανομή του πλούτου στην πράξη." Κι όταν τελειώσουν κι αυτά, κάποια κορόϊδα θα βρεθούν πάλι να πληρώσουν την νύφη και άντε πάλι απ' την αρχή. Αρχίζω και ψυχανεμίζομαι ότι στην Ελλάδα, η μαγκιά είναι να τύχεις την ώρα που τα μοιράζουν, τελικά! Όχι όμως αυτή την φορά! Η Δεξιά θα φτιάξει την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της Ελλάδας ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ να δρέψει τους καρπούς των προσπαθειών και των κόπων της. Είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι..

 4. Greg avatar
  Greg 11/05/2014 09:19:26

  Συγνώμη, αλλά το περίφημο και "σωτήριο" PSI, δεν ήταν η ολοκληρωτική κατάσχεση της περιουσίας εκείνων που αφελώς εμπιστεύθηκαν τη "φερεγγυότητα" του Ελληνικού κράτους;

  • Ιδιώτης avatar
   Ιδιώτης @ Greg 11/05/2014 19:32:35

   Μη το σκέφτεσαι πολύ... από 'κει ξεκινάει το πρόβλημά μας. Να πιστεύεις στη δύναμη των ιδιωτών.

 5. Ηλίας Κ. avatar
  Ηλίας Κ. 11/05/2014 09:59:38

  Τα πράγματα δεν είναι και τόσο αθώα. Γλέζος, Παναγούλης, Τσίπρας, Λαφαζάνης, Σταθάκης, Δραγασάκης & Σία (πότε ο ένας και πότε ο άλλος, σε αυστηρά προκαθορισμένη συχνότητα και ώρα εμφάνισης) ξεδιπλώνουν ένα καλά σχεδιασμένο πολιτικάντικο lego. "Έκφράζουν" κολακεύοντας, ο ένας τα συνθήματα και τους ψηφοφόρους της άκρας αριστεράς κι ο άλλος τις κραυγές της μάζας του κάτω μέρους της πλατείας. Τάζει ο ένας φως σε 410.000, ο άλλος την ίδια μέρα το αλλάζει, απλά σε όσους κόπηκε κι ο τρίτος το κάνει "μία -κάποια- ποσότητα" σε όσους(;) έχουν ανάγκη. Α, προς επιβεβαίωση, μόλις άκουσα τη νέα τροποποιημένη εκδοχή του Μ. Γλέζου (10:52 11/05 ΣΚΑΙ): - ...εννοώ απλά(1) οι μεγαλοεισοδηματίες να αγοράσουν ένα ομόλογο 100 ευρώ π.χ. αν θέλουν, αν δε θέλουν ας φοροδιαφύγουν, δε θα τους σκοτώσουμε!!!! Δε θα χαθεί ο κόσμος!!!

  • Nikos avatar
   Nikos @ Ηλίας Κ. 11/05/2014 11:30:35

   Σωστά υποψιάζεσαι φίλε Ηλία Κ. Αυτοί που αναφέρεις σίγουρα στα οικονομικά είναι μερικές κλάσεις ανώτεροι απο τους Σκορδά,Μπούρα,Μαυραγάνη, Σταικούρα και ΣΙΑ και προφανώς ξέρουν τι και πως το κάνουν...

  • Η.Κ. (ο ίδιος) avatar
   Η.Κ. (ο ίδιος) @ Ηλίας Κ. 11/05/2014 11:37:46

   Γλέζος: Αν χρειαστεί, οι φτωχοί θα καλύψουν τον εσωτερικό δανεισμό όπως στον Β’ Παγκόσμιο!!! Ο Μ. Γλέζος, με 3 λεπτά καθυστέρηση υποστηρίζει δυο εκ διαμέτρου αντίθετες "θέσεις" του ΣΥΡΙΖΑ*** : α - εκδοχή:) "ΔΕΝ χρειάζεται να προχωρήσουμε σε εσωτερικό δανεισμό". Λέει: «Ο ελληνικός λαός, ο φτωχός λαός, θα το κάλυπτε το εσωτερικό δάνειο αν το είχαμε ανάγκη, εγώ λεω ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε εσωτερικό δανεισμό, άλλοι λενε ότι χρειάζεται" τόνισε το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς. β - εκδοχή:) Xρειάζεται να προχωρήσουμε σε εσωτερικό δανεισμό! «Έχω πέντε τρόπους και ο πέμπτος αφορά ένα εσωτερικό δανεισμό διπλής μορφής, εθελοντικό για τα φτωχά εισοδήματα, και υποχρεωτικό για τα πλούσια εισοδήματα και βάζω όριο τα 100.000 ευρώ." (Πριτς! και γιατί 100; εγώ βάζω όριο τα 81 θα πει ο Διαμαντόπουλος, 31 μεθαύριο ο Λαφαζάνης κ.ο.κ.) *** Αποκαλύπτει: ΔΕΝ είναι προσωπικές του απόψεις. «Τους προλόγους μου έχουν κάνει ο Μηλιός και ο Θεωνάς... γιατί δεν ανησύχησαν τότε; Απαντώ σε αυτούς που λένε ότι ‘είναι προσωπικές απόψεις του Γλέζου'». Το όριο θα συζητηθεί, είναι πρόταση όχι απόφαση :)

   • Η.Κ. (ο ίδιος) avatar
    Η.Κ. (ο ίδιος) @ Η.Κ. (ο ίδιος) 12/05/2014 10:11:51

    Διαβάστε ΕΔΩ ...και βάλτε τώρα που γυρίζει! - Κόψε κάτι, Πολλή κουβέντα έγινε για όσα είπε στην Ελευθεροτυπία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος όσον αφορά τον εσωτερικό δανεισμό και από ποιό όριο και πάνω θα υπάρχει φορολόγηση των εισοδημάτων. Το όριο που έθεσε στην εφημερίδα ήταν οι 100.000 ευρώ. Ωστόσο, στις 05/05 μιλώντας στο newsit ο κ. Γλέζος είχε θέσει άλλο όριο! Όταν ρωτήθηκε ποιό θα είναι το όριο, ο κ. Γλέζος είχε πει στο newsit: «Εμείς λέμε ότι θα υπάρχει φορολογία μόνο στο εισόδημα. Η κόκκινη γραμμή στο εισόδημα είναι επειδή με ρωτάτε 30.000 ευρώ; Να πω 40.000;» Οι εκδοχές λοιπόν είναι δυο! Και ίσως θα έπρεπε να ξεκαθαριστεί από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά, αν γίνει κυβέρνηση, από ποιό όριο και πάνω θα φορολογεί τα εισοδήματα; Από τις 100.000 ευρώ που είπε το Σάββατο ο κ. Γλέζος; Ή από τις 30.000 - 40.000 που είπε πάλι ο κ. Γλέζος στο newsit την περασμένη Δευτέρα;

 6. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 11/05/2014 12:04:48

  "Ευτυχώς που κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά" κανείς = 23% στις δημοσκοπήσεις;

  • Ιδιώτης avatar
   Ιδιώτης @ Επισκέπτης 11/05/2014 19:35:04

   πολύ είναι 23? Το υπόλοιπο 77 ???

 7. Factorx avatar
  Factorx 11/05/2014 13:33:17

  Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τις νεώτερες δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλη Γλέζου σχετικά με τον «εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό», δήλωσε: Για να σταματήσει επιτέλους η «καραμέλα» περί δήθεν διαστρέβλωσης των δηλώσεων του κ. Γλέζου, παραθέτουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξής του στην Ελευθεροτυπία (10-5-2014), το οποίο έχει ως εξής : «Εάν χρειαστεί (ο ΣΥΡΙΖΑ), θα κάνει ένα εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο». Σήμερα βέβαια μάθαμε ότι δεν είναι μόνον ο κ. Γλέζος, αλλά και ο κ. Μηλιός, που συμφωνεί στην ίδια απάντηση για το ερώτημα «πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα λεφτά;». Ομολογούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τα λεφτά με εσωτερικό ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ δανεισμό, δηλαδή από τις τσέπες των πολιτών, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και ο κ. Στρατούλης από το Μάιο του 2012. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια…

  • Ιδιώτης avatar
   Ιδιώτης @ Factorx 11/05/2014 19:39:34

   Δηλαδή η μείωση μισθών και συντάξεων περί το 50% ως τώρα, η 500% αύξηση φορολογίας και η 40% ανεργία δεν είναι αναγκαστικός δανεισμός? Και τι είναι? Την εργασία και την αμοιβή της την αντιλαμβάνεστε ως παραχώρηση προς την πλέμπα? Χάρη γίνονταν στο λαό και του επιτρέπονταν να εργάζεται και να πληρώνεται ως τώρα?

  • δραχμοτρομος avatar
   δραχμοτρομος @ Factorx 11/05/2014 22:25:41

   Αν διαβάζω καλά ο κ.Γλέζος δήλωσε σύμφωνα με τον Κυβ.Εκπρόσωπο κ.Κεδίκογλου: «Εάν χρειαστεί (ο ΣΥΡΙΖΑ), θα κάνει ένα εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ πάνω από ένα όριο». 1) Πόθεν προκύπτει ο κακός χαμός για τις καταθέσεις; 2)Ακόμα κι έτσι όμως (περί καταθέσεων) σε ποιά χώρα της Ευρωζώνης και από ποιά κυβέρνηση υπάρχει εγγύηση των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ; 3)Γιατί η πρόταση του κ.Γλέζου είναι χειρότερη από το κούρεμα-οικονομική καταστροφή χιλιάδων μικροομολογιούχων μέσω του PSI; 4)Πόσοι έχουν σήμερα στην Ελλάδα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ;

   • ΘΑΝΟΣ avatar
    ΘΑΝΟΣ @ δραχμοτρομος 12/05/2014 10:10:29

    ΣΩΣΤΟΣ ΔΡΑΧΜΟΤΡΟΜΕ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΠΑΛΙ ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ(bail in)ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 100.000 ΕΥΡΩ.ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ Τ.Ε ΤΟ 88% ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 100.000.

   • Artisan avatar
    Artisan @ δραχμοτρομος 12/05/2014 14:57:28

    To 2012 28.100 Έλληνες δήλωσαν άνω των 100.000 ευρώ εισόδημα, και φορολογήθηκαν με περίπου 40-45%. Ας υποθέσουμε ότι ένας μέσος όρος είναι 200χιλ (αισιόδοξη εκτίμηση). Μετά φόρου μένουν 120.000 χιλ. Να πάρει ο Γλέζος τις 30.000 (αισιόδοξη πάλι εκτίμηση) από τα υπόλοιπα 120? Μιλάμε δηλ. για περίπου 900 εκατ. έσοδα. Θα ρισκάρουν δηλαδή να φύγουν περί τα 30-40 δις καταθέσεις όπου θα απαιτηθεί να ανακεφαλαιοποιήθουν οι Τράπεζες από τους Έλληνες φορολογούμενους για 900 εκατ. ευρώ? Τόσο άσχετοι.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.