#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/03/2008 03:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η πρόταση Αλαβάνου για δημοψήφισμα ανατρέπει το σκηνικό

Η πρόταση του Αλέκου Αλαβάνου για διενέργεια δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό ανατρέπει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης Καραμανλή και μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων και ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού. Ο Α. Αλαβάνος πρότεινε στα κόμματα της αντιπολίτευσης να ενεργοποιήσουν από κοινού την πρόβλεψη του άρθρου 44 του Συντάγματος για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί νομοσχεδίων που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής χαρακτήρισε την πρόταση «εξαιρετικής σημασίας», δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ αποδέχεται «τη συλλογιστική της πρότασης Αλαβάνου» και πρόσθεσε. «Καλούμε τον Συνασπισμό να αποδεχθεί κι εκείνος την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για άμεση συνεύρεση των εκπροσώπων των κομμάτων στη Βουλή προκειμένου να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις». Δήλωση με την οποία συμφωνεί με την πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος έκανε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης. Το άρθρο 44 του Συντάγματος (παράγραφος 2, εδάφιο 2) ορίζει ότι προκηρύσσεται δημοψήφισμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ψηφισμένα  νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εφ΄ όσον αυτό αποφασιστεί από τα 3/5 των βουλευτών (180), ύστερα από πρόταση των 2/5 (120).

Δηλαδή απόφαση υπέρ του δημοψηφίσματος δεν μπορεί να παρθεί, αλλά μπορεί όμως να καθυστερήσει η έγκριση του νομοσχεδίου και να επιδιωχθεί έτσι η ανατροπή της ατζέντας της κυβέρνησης. Όπως αναφέρει το άρθρο 44, παρ. 2, αν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία που θέτει το άρθρο 42, παρ. 1 (ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκρίνει τους νόμους της Βουλής μέσα σε ένα μήνα από την ψήφισή τους) αρχίζει από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Έτσι, η χθεσινή απόφαση της Βουλής δεν θα εφαρμοσθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η συζήτηση για το δημοψήφισμα. Και όπως τόνισε ο Αλαβάνος, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, «μ΄ αυτή την έννοια, σε συμβολικό επίπεδο τσαλακώνουμε αυτή την απαράδεκτη προσπάθεια και αυτό τον εξευτελισμό της Βουλής που κάνατε να συζητάει μέχρι τις 4 το πρωί προκειμένου να μην δώσετε χρόνο και στους βουλευτές να εκφραστούν αλλά και στην κοινή γνώμη να παρακολουθήσει».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 21/03/2008 03:27:29

  ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
  Τις προηγούμενες μέρες πλημμύρισαν οι δρόμοι όλων των μεγάλων αστικών κέντρων απο την οργή αλλά και την αισιοδοξία μιας κοινωνίας που αντιστέκεται και ελπίζει. Όλοι εμείς, εργαζόμενοι, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, φοιτητές και συνταξιούχοι, άντρες και γυναίκες, στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ. Στείλαμε το μήνυμα ότι καμιά κυβέρνηση δε μπορεί να προχωρά ενάντια στη λαϊκή βούληση, καμιά κυβέρνηση δε μπορεί να αποφασίζει για το μέλλον μας, αγνοώντας μας επιδεικτικά.
  Ο κος Καραμανλής έχει δύο επιλογές: Ή να οπισθοχωρήσει με αξιοπρέπεια, υιοθετώντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα ή να ετοιμάζεται να εισπράξει άμεσα τη συνεχώς διογκούμενη δυσαρέσκεια της κοινωνίας. Ο Συνασπισμός, το επόμενο διάστημα, θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις για τη κορύφωση των κοινωνικών αντιστάσεων στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, διεκδικώντας την άμεση προσφυγή στην ετυμηγορία του λαού για την εφαρμογή του Καλούμε τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς φορείς να υιοθετήσουν το αίτημα για δημοψήφισμα και να το στηρίξουν με πολύπλευρες δράσεις σε όλη τη χώρα, συλλέγοντας υπογραφές, εκδίδοντας ψηφίσματα, καλώντας τους πολίτες να το στηρίξουν.
  Οι δυνάμεις του Συνασπισμού και της Νεολαίας του θα πρωτοστατήσουν στον αγώνα για τη δημοκρατική έκφραση της λαϊκής βούλησης ενάντια στις αντικοινωνικές επιλογές μιας κυβέρνησης λαϊκής μειοψηφίας.

 2. Factorx avatar
  Factorx 21/03/2008 03:29:16

  Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ
  Ο αγώνας των εργαζοµένων θα συνεχιστεί µε διάφορες µορφές, ακόµη κι αν αυτό ψηφιστεί από την Βουλή. Στα πλαίσια αυτά υποστηρίζουµε ένθερµα την πρόταση, για πραγµατοποίηση νοµοθετικού δηµοψηφίσµατος στο οποίο τα συνδικάτα θα πρωτοστατήσουν, ώστε να εκφραστεί ο ελληνικός λαός πάνω στο εξαιρετικά κρίσιµο αυτό κοινωνικό ζήτηµα, το ασφαλιστικό. Καλούµε όλους τους βουλευτές, όλων των
  κοµµάτων, να υποστηρίξουν αυτή την πρόταση. Καλούµε την κυβέρνηση να αποδεχτεί αυτή την πρόταση και να προχωρήσει στη διενέργεια δηµοψηφίσµατος.

 3. Observer avatar
  Observer 21/03/2008 05:30:03

  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πραγματική αντιπολίτευση. Αλλά το ΚΚΕ τι θέση πήρε; Σωπαίνει ντροπαλά;

 4. wert01gf avatar
  wert01gf 21/03/2008 06:33:00

  Θα αναγκαστεί να πάρει θέση και ο Παπούλιας. Μήπως αυτό αλλάξει το σκηνικό; Πολλοί βουλευτές της Νέας Τρομοκρατίας λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους τη γνώμη του. Άντε, να δούμε..

 5. ΤΡΟΛΛΙΔΑΚΗΣ avatar
  ΤΡΟΛΛΙΔΑΚΗΣ 21/03/2008 07:50:00

  > μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων και ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού.


  gia grapse toulaxiston ena senario, alliws pali mparoufes

 6. ΤΡΟΛΛΙΔΑΚΗΣ avatar
  ΤΡΟΛΛΙΔΑΚΗΣ 21/03/2008 07:52:00

  βρε wert01 αρθρώνεις δημόσιο λόγο, τολμάς δηλαδή γιατί δεν ξέρεις - η τόλμη του ασχετου με τον κίνδυνο

  και δεν ξέρις πως ο πρόεδρος δεν έχει δυνατότητα παρέμβασης πέρα από το τελετοθργικο στισ παρελασεις;

 7. syntaxiouxos avatar
  syntaxiouxos 21/03/2008 08:54:11

  pantos ta "PAPAGALAKIA" ton MME ke diaplokis proi proi "epiasan doulia" .
  pantos pao ekdromi sta bouna ,ekei toulahiston den pai i trella.

 8. ΑΠΕΡΓΟΣ avatar
  ΑΠΕΡΓΟΣ 21/03/2008 09:14:01

  Και οι αγώνες σε άλλα επίπεδα, (νομικό κλπ), έχουν το νόημά τους και την χρησιμότητά τους, πλην όμως ο μαζικός κοινωνικός αγώνας που έγινε, κόντρα στο νέο αντιασφαλιστικό, ήταν δυνατός, αξιοπρεπής και δημιούργησε συνθήκες για καλύτερες δράσεις στο μέλλον.
  Στον χώρο των εργαζομένων ήταν - γενικά - ενωτικός, (τα αισχρά διασπαστικά φαινόμενα έλλειψαν - πλην εκείνου με την ΠΟΠ-ΟΤΑ), σε συνδικαλιστικό επίπεδο επκράτησε σύνεση και κοινή - κατά κανόνα - δράση, σε επίπεδο αντιπολιτευτικής πολιτικής υπήρξε μια καλή αντιμετώπιση, (όλα τα κόμματα - πλην φυσικά της ΝΔ- πήραν σαφή θέση ενάντια στο σφαγιαστικό Νομοθέτημα).
  Που υπήρξαν λάθη ή καλύτερα ολιγωρίες και αναποτελεσματικότητα ; Στην προπαγάνδιση, (με την καλή έννοια του όρου), των γιατί και του πως...
  Π.χ. Δεν τονίστηκςε επαρκώς και δεν πέρασε σε εργαζόμενους και κοινή γνώμη, η ουσία του ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ με το Ασφαλιστικό. Την ίδια ώρα που στο σύστημα χρωστάνε :
  1. Το Κράτος 12,1 δισ. € και
  2. Οι εργοδότες 5,5 δισ. €,
  οι πολιτικοί εκπρόσωποι (λακέδες), ξαναχτυπούν τους εργαζόμενους, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ Τ΄ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, παίρνοντάς τους κι άλλα ! Πόσα ; 300 εκατ. € το χρόνο !...
  Ψίχουλα, βέβαια, για το σύστημα, υπέραρκετά όμως για τον ρημαγμένο εργαζόμενο...
  Σημαντικότατος - αρνητικά - εδώ, ο ρόλος των άλλων λακέδων των αφεντικών : των νταβάδων των ΜΜΕ και των ξεπουλημένων "σταρ" της δημοσιογραφίας.

 9. nestorius avatar
  nestorius 21/03/2008 09:52:24

  Όλοι, ακόμη και ο Αλαβάνος, μιλάνε για δημοψήφισμα χωρίς όμως να αναφέρουνε πιο θα είναι το ερώτημα που θα τεθεί στην κρίση του λαού. Και βεβαίως δεν μιλάνε διότι αν μιλούσανε θα έπρεπε να πούν την πικρή αλήθεια ότι δηλαδή όλοι, πλην ΚΚΕ, συμφωνούνε στη βασική αρχή του νομοσχεδίου δηλαδή στην ανάγκη ενόποίησης των ταμείων. Διαβάστε σας παρακαλώ τις τοποθετήσεις στη βουλή των εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ ΣΥΝ αλλά και ΛΑΟΣ. Εγώ είδα και άκουσα σε ζωντανή μετάδοση Δαμανάκη και Λαφαζάνη να λένε ναί στην ενοποίηση αλλά βέβαια να διαφωνούν με τον τρόπο που αυτή προτείνεται να γίνει, χωρίς όμως να προτείνουν το πώς θα έπρεπε αυτή να γίνει. Το ξέρουν άραγε αυτό οι απεργοί; Μάλλον όχι. Στους δρόμους βγήκανε ακριβώς οι περισσότεροι επειδή δε θέλουν να τους πειράξουν το ταμείο. Θα το μάθουν όμως όταν τεθεί το ερώτημα του δημοψηφίσματος. Και μην μου πείτε το επιχείρημα περί εξομοίωσης προς τα πάνω αντί της εξομοίωσης με το "ρυπαρό" ΙΚΑ διότι τότε θα πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα της Δαμανάκη: ποίες είναι οι εισροές του συστήματος; Καλό λοιπόν το πυροτέχνημα Αλαβάνου για να στριμώξει το ενδεές ΠΑΣΟΚ και να εδραιώση τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως του μόνου ουσιαστικού αντιπολιτευτικού πόλου αλλά μην παραπαμυθιζόμαστε και μεταξύ μας!

 10. mesapola avatar
  mesapola 21/03/2008 10:21:53

  Κάποιοι νομίζουν ότι βρίσκονται ακόμα στη δεκαετία του 70 και του 80. Οι καιροί άλλαξαν.. σημασία δεν έχει ποιος θα δείξει μεγαλύτερο αγωνιστικό φρόνιμα, ποιος θα αντισταθεί και θα αντιδράσει σε όλα, ποιος θα τα κάνει περισσότερο μπάχαλο.. αλλά ποιος θα προτείνει λύσεις στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία. Ο Αλαβάνος και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν χάσει επαφή με την πραγματικότητα..(καλά για το ΚΚΕ δεν το συζητήμα.

  Να συμφωνήσουμε λοιπόν για το δημοψήφισμα του Αλαβάνου, όχι όμως για να απορρίψουμε το νομοσχέδιο (οποιοδήποτε νομοσχέδιο) όπως θέλει ο ίδιος αλλά για να εγκρίνουμε μια λύση, να διαλέξουμε μεταξύ δύο, τριών καλών προτάσεων, την καλύτερη για το ασφαλιστικό. Έχει να μας προτείνει κάτι περί αυτού... ???
  (Ή να τεθεί στην κρίση του λαού το ζήτημα της ενοποίησης των ταμείων.. γιατί περί αυτού πρόκειται, κι εκεί ο Αλαβάνος να πάρει ξεκάθαρη θέση, ναι ή όχι).

 11. chimeutis avatar
  chimeutis 21/03/2008 10:25:44

  O Καραμανλής επανελλημένα έχει κατηγορηθεί ως τακτικιστής, αλλά φαίνεται ότι ο Αλαβάνος ακολουθεί τα χνάρια του. Όπως σωστά αναφέρει ο nestorius ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την συγχώνευση σε 3 ταμεία. Άρα δε βλέπω καμια διαφωνία. Τώρα βέβαια υπάρχει και το άλλο. Οι "δημοκρατικές" εφημερίδες κάνουν σήμερα σημαία τους την παρέμβαση Τρισέ υπέρ των εργαζομένων της τΤΕ. Με τι στόχο? Δηλαδή στο δημοψήφισμα εμείς οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα ψηφίσουμε για να κρατήσουν όλοι αυτοί τα απαράδεκτα προνόμια τους?
  Αν θέλει η αντιπολίτευση την συμμετοχή του λαού, τότε να βγουν στην επιφάνεια ΟΛΑ τα στοιχεία που αφορούν ΟΛΑ τα ασφαλιστικά ταμεία. Να δούμε λοιπόν τα προνόμια, τις εργασιακές συνθήκες και τα μπόνους που έχουν κερδίσει κάποιοι που μπορούσαν να πιέσουν τις κυβερνήσεις. Και τότε μόνο να ψηφίσουμε. Τελικά μπορεί να τους γυρίσει και μπουμεράνγκ.

 12. william avatar
  william 21/03/2008 10:35:25

  Συμφωνώ με τον φίλο -nestorius- .Τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ κατεθεσε στη βουλη 12 προτασεις για το ασφαλιστικο.Ο Αλαβανος περα απο το πυροτεχνημα τι εχει να μας προτεινει ? Ειναι καλυτερα να αποφασισει ο λαος ενα 'οχι' στον νομο .και μετα τι? Ολοι αναγνωριζουν οτι υπαρχει προβλημα . πως θα λυθει? Την αρνηση πρεπει να ακολουθουν θεσεις.

 13. syntaxiouxos avatar
  syntaxiouxos 21/03/2008 11:28:34

  gia to arhio olonos mas kai meleti....
  http://www.parliament.gr/ergasies/showfile.asp?file=tel080320.txt

 14. skeftikos avatar
  skeftikos 21/03/2008 11:29:17

  Τελικά τι φταίει και το ασφαλιστικό έχει αυτά τα χάλια; Παραθέτω διάφορες απόψεις, με δικό μου σχόλιο.
  -Τα ελλείματα και αυτοί που τα δημιούργησαν.
  Καμμία συγκεκριμένη καταγγελία για συγκεκριμένους ενόχους, καμμία εισαγγελική έρευνα αλλά και πόρισμα, από κανέναν. Ούτε καν από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, συνδικαλιστικά όργανα. Κοινώς συγκάλυψη.
  -Η εισφοροδιαφυγή.
  Καμμία συγκεκριμένη καταγγελία για συγκεκριμένους ενόχους, (βλέπε επιχειρήσεις μεγάλες και μικρές)καμμία εισαγγελική έρευνα αλλά και πόρισμα, από κανέναν. Ούτε καν από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, συνδικαλιστικά όργανα. Κοινώς συγκάλυψη.
  -Χρέη κράτους και επιχειρήσεων προς ασφαλιστικά ταμεία (βλέπε σχόλιο Απεργού).
  Καμμία ενέργεια από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή ασφαλισμένους, για την διεκδίκηση των χρεών.
  Σταματάω εδώ παρ' όλο που έχουν αναφερθεί και άλλα. Και ερωτώ.
  Είναι αλήθεια ότι όλοι τα παραβλέπουν και απλά κοιτάνε από εδώ και πέρα τι θα σώσουνε, και ο καθένας από τη δική του σκοπιά, δηλαδή να σωθώ εγώ και ας πνιγεί ο άλλος;
  Είναι αλήθεια ότι ελάχιστοι από τα εκατομμύρια ασφαλισμένων γνωρίζουν ελάχιστα από αυτά που προτείνει η κυβέρνηση για να τους χαντακώσει αλλά και αυτά που προτείνουν οι συνδικαλιστές για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες;
  Πως μπορεί να γίνει ένα δημοψήφισμα, που προτείνει ο Αλαβάνος, όταν για να έχει πλήρη εικόνα κάποιος για να ψηφίσει θα πρέπει να του κάνουν ιδιαίτερα 3 μήνες για να καταλάβει και να αποφασίσει τι θα ψηφίσει;
  Μπορείτε να με διαφωτίσετε για τα παραπάνω;

 15. jkr avatar
  jkr 21/03/2008 12:19:15

  Δεν γεννάμε, ζούμε περισσότερο. ΤΕΛΟΣ! Είναι απλά μαθηματικά: προοδευτικά αυξημένες υποχρεώσεις του συστήματος, μειωμένες εισροές.
  Κράτος, εργοδότες, συνδικαλιστές και νυν εργαζόμενοι άνω των 40 δεν θέλουν να βάλουν πλάτες ώστε οι συντάξεις των νέων εργαζομένων 25-40 ετών να είναι το ίδιο αξιοπρεπείς.
  Το κράτος χρωστάει στα ταμεία, αλλά εμείς το εκλέγουμε και το ελέγχουμε.
  Και μετακυλίεται το πρόβλημα.
  Η πρόταση για δημοψήφισμα είναι πυροτέχνημα. Εδώ δεν έγινε για το Μάαστριχτ. Μόνον η ενημέρωση που απαιτείται είναι απύθμενη. Και ποιος θα την κάνει αντικειμενικός: Η ΓΕΝΟΠ, το ΥΠΑπασχόλησης, ο Μητρόπουλος, ο ... Αρναούτογλου, ο Μικρούτσικος, τα sites; Ποιος πολίτης διαβάζει και μελετά συνεχώς και συστηματικά σε αυτή τη χώρα ώστε να μπορεί στοιχειωδώς να ανταποκριθεί και να κρίνει;

 16. Γιανκαλ avatar
  Γιανκαλ 21/03/2008 12:39:17

  Παιδιά με την συλλογή υπογραφών γιά δημοψήφισμα τι γίνεται ? Μόνο η ιερά Σύνοδος μπορεί ? Εμείς τίποτα ?

 17. Theodore avatar
  Theodore 21/03/2008 14:05:52

  Φαινεται, οτι τελικα, αν και βλεπω οτι μπαινουν μεσα στο βλογ και ατομα με τον κοινο νου, ειναι τετοια και τοση η παραπληροφορηση, που ειναι και γλυκια,(γιατι λεει ναι σε ολα), που τι δημοψηφισμα να γινει; Κοροιδευομαστε;Εδω τα πραματα, ειναι απλα.
  Αν το κρατος, διοριζει συνεχεια κοσμο και αρα χρειαζεται τεραστια ποσα για να τους πληρωσει, απο που θα βγουν τα παραπανω λεφτα, που χρειαζονται για συνταξεις;
  Αλλα οπως καταλαβαινετε, οι μεν διορισμοι, γινονται τωρα και οι πολιτικοι, παιρνουν την αμοιβη τους αμεσως,(την ψηφο δηλαδη),ενω οι συνταξεις ΘΑ δοθουν,(του αγιου ...φουτσου δηλαδη), εαν και οποτε.
  Αρα, τι κουβεντιαζουμε;
  Για βαλτε λοιπον το μυαλο σας να δουλεψει και μην αναπαραγετε αυτα που σας λεει ο Αυτιας και ο Κακαουνακης.

 18. JimSmith avatar
  JimSmith 21/03/2008 14:25:54

  o 40xronos htan asxetos me to dolofono? giati akoysthke kapou pws htan kseka8arisma proswpikwn logariasmwn - kai pws o epizwn siga mh milouse!

 19. Factorx avatar
  Factorx 21/03/2008 14:29:27

  Είναι σαφής πλέον η προσπάθεια υποβάθμισης του blog με σχόλια σαν και τα προηγούμενα, άσχετα με το θέμα που συζητείται κλπ κλπ. Σκέφτομαι να αρχίσω να κόβω παρόμοια σχόλια για να διατηρήσω ένα επίπεδο. ΘΕΛΩΝ ΟΜΩΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΝΩ

 20. Savοnarolla avatar
  Savοnarolla 21/03/2008 14:52:31

  κι εγώ τάξη ήθελα να επιβάλλω - κι έφτιαξα τον index

  κι ο πατακός από τις γόπες ξεκίνησε να καθαρίσει τον τόπο

 21. Savοnarolla avatar
  Savοnarolla 21/03/2008 14:57:18

  ο προηγούμενος anonymous έβαλε αυτήν την είδηση σε όλα τα φόρα, όπως φαντάζεσαι όχι γιατί του την έδωσε, αλλά γιατί ήθελε να περάσει ΑΜΕΣΑ ένα πολιτικό μήνυμα.
  όσοι παρακολουθούν τη συγκεκριμένη ροή της συζήτησης, την πρόταση του αλαβανου, δεν ενοχλήθηκαν - δεν δασπάστηκε η προσοχή τους. απλά έδειξαν κατανόηση και συνέχισαν το διάλογό τους.

  Στη ζωή τίποτε δεν είναι "ΚΑΘΑΡΟ". όλα δέχονται τις παρεμβάσεις τους.

  Άλλο τώρα αν εσύ κουβαλάς μέσα σου ίσως και γονίδια σαν και του μέγκελε - αν θέλεις να χειρουργείς συζητήσεις.

 22. Savοnarolla avatar
  Savοnarolla 21/03/2008 15:02:18

  μετά τη λοχαγό νατάσα, μετά τη χειρουργό νατάσα. ζήλεψε κι ο φάκτορας...

  να βάλεις γραπτές τιμωρίες, να σημειώσεις το τετράδιο προόδου με κόκκινο και να καλέσεις και τους γονείς

 23. Factorx avatar
  Factorx 21/03/2008 15:13:04

  Savοnarolla: Απο την πόρτα σου περνώ και τιγανίζεις ψάρια μας λες. Εχει καμία σχέση το σχόλιο: "ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΦΟΝΙΑΣ - ΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ 40ΧΡΟΝΟ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΘΗΚΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙO ΕΓΚΛΗΜΑ" με το διάλογο για ένα πολιτικό θέμα; Τι είναι αυτα επιχειρηματα; Η προσπάθεια να ξεπέσει και το μπλογκ αυτό στο επίπεδο κάποιων άλλων που ήταν η αφορμή για τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον όλων των μπόγκερς;

 24. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 21/03/2008 18:49:58

  Ρε σεις, δε βλέπετε ότι η πρόταση για δημοψήφισμα είναι ο ορισμός του λαϊκισμού;

  Φαντάζεστε ένα δημοψήφισμα με ερώτημα "συμφωνείτε να δοθούν αυξήσεις 20% σε όλους";

  Είναι ακριβώς το ίδιο με το να γίνει δημοψήφισμα με ερώτημα "συμφωνείτε να αυξηθούν τα όρια ηλικίας σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων".

  Είναι ποτέ δυνατόν να γίνει δημοψήφισμα σε κάτι τέτοιο;

  Τόσο χάχες γίναμε να τα τρώμε όλα αμάσητα.

  Κάθε σοβαρός άνθρωπος βλέπει ότι υπάρχει πρόβλημα με τα ταμεία και τις συντάξεις, που είναι συνάρτηση και της υπογεννητικότητας, της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, τους μετανάστες κλπ. Μιλάμε για το κεντρικότερο ζήτημα ΟΛΩΝ των "ανεπτυγμένων" κρατών του κόσμου.

  Είναι προφανές ότι καμία κυβέρνηση δεν θέλει να παίρνει αντιλαϊκά μέτρα, είναι προφανές ότι πρόκειται όντως για αντιλαϊκά μέτρα, όμως ένα ξερό "δημοψήφισμα τώρα" ή έστω ένα ξερό "ΟΧΙ στα μέτρα της κυβέρνησης" δε λύνει κανένα πρόβλημα απολύτως και είναι άκρως λαϊκιστικό.

  Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να αφεθεί στις εντυπώσεις μέσω ΜΜΕ.

  Εγώ από σοβαρά κόμματα της αντιπολίτευσης θα περίμενα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

  Δηλαδή

  η κυβέρνηση θέλει να πάρει τόσα ταμεία και να τα κάνει τόσα (λιγότερα). Εγώ πιστεύω ότι αυτό είναι λάθος για τους εξής λόγους. Προτιμότερο θα ήταν να γίνει η τάδε μετατροπή αυτών των ταμείων και η δείνα μετατροπή αλλού, ώστε κλπ κλπ.

  Ελπίζω να είμαι κατανοητός. Το πρόβλημα είναι ΥΠΑΡΚΤΟ. Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση είναι απαράδεκτη.

 25. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 21/03/2008 19:13:58

  το νομασχεδιο θα περασει ετσι κι αλλιως. αλλα ειναι νομοσχεδιο και όχι Συνταγματιό αρθρο. Αυτό σημαίνει πως μπορει να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ από την επόμενη κυβέρνηση πριν καν τεθουν σε ισχύ οι διατάξεις του (2013).
  ενδιαφερον έχει λοιπ΄ν να ακουσουμε να συζητησουμε και να προετοιμασουμε μια προοδευτική μεταρυθμιση του ασφαλιστικού -και όχι μονο- από κομματα και παραγωγικές τάξεις. Οι επικοινωνιακές κινησεις ειναι θετικές για το ξεμπροστιασμα της κυβέρνησης αλλα ευκολες. Δυσκολο ειναι να συνθέσεις αποψεις σε ακανθώδη προβλήματα. Ακουσε τιποτα κανεις???

 26. Underdog avatar
  Underdog 21/03/2008 22:21:25

  Factor X , μια απλή άποψη για το θέμα της "υποβάθμισης" που έθιξες.
  Είσαι ένα από τα σοβαρότερα και εγκυρότερα μπλόγκ, για να μη πω το σοβαρότερο και θεωρηθεί υπερβολή. Πραγματικά το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια περίεργη(;) τάση στο τρόπο έκφρασης ορισμένων που περιλαμβάνει τη χαβαλεδοποίηση των συζητήσεων , αποστολή άσχετων με το θέμα απόψεων και μερικές φορές ένα ανευ αιτίας και λογικής ερμηνείας υβρεολόγιο.
  Δεν μπορώ να προτείνω πως μπορεί να αντιμετωπισθεί αυτό το φαινόμενο. Ισως φταίει η μαζικότητα και γιατί όχι η δημοσιότητα που απέκτησε το μπλογκ. Συνέπεια αυτού ,άτομα που δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν απλά ποστάρουν.
  Πάντως αρκετές απαντήσεις, τελευταία, υποβαθμίζουν τη σημασία και την πολιτική αισθητική των σοβαρών θεμάτων που βάζεις προς συζήτηση. Γεγονός που κατά την προσωπική μου άποψη δεν συνέβαινε παλαιότερα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.